Gençler bu nereye kadar sürecek böyle?

18-24 yas arası sorulara bakıyorum ve üzülüyorum. Neden mi? Erkeği de kızı da hep bezmiş, hep intihar isteği hep bıkmış. Neden? Aile baskısından. Tamam kurtul o zaman... Bunlar için ne yapıyorsun peki? Oturup hayatını planladın mı? Ben ne olcam diye düşündün mü? Bu devran nasıl gider dedin mi? Ne yapmam lazım, ben mutlu muyum yoksa mutsuz mu? Mutsuz isem neden mutsuzum? Mutlu olmak için ne yapmam gerekiyor dedin mi kendine? Varsa yoksa evlenmek. Evlenince birşey olmuyor kardesim bosuna strese girip kendini üzme. Evde doymak bilmeyen bir kocan olcak, sana soracağı soru aksam ne yemek var? Haftada 1 ya da 2 vakit olursa (yoğun çalışma temposundan) güzel bir birliktelik yasanır. Üşengeç kocan varsa o konuda işin zor, cogu seyi yapmak sana kalır. Esinin tarafıyla yakınsan, ya da altlı üstlü oturuyorsan zaten ayvayı yemişsin. Sevgili ve nişanlıyken tarlı gelir ama sonra o tatlı bozulur. Gözüne batar istemezsin. Seversin ama sevgi de yetmez herseye. Calısıp kendi parasını kazanan kadınlara bile yetmiyorken sen ne hayali kuruyorsun? Pencere önünde güneşin o vuran sıcak ışığıyla, karşında eşinle romantik bir kahvaltı mı? Muhtemelen doymayan bir kocan olacağı icin sen kahvaltı sofrasına patatesi getirirken o yumurtayı gömmeye baslamıs olacak... Eşinin mutluluğu orada... Midesinde. Doyunca mutlu. Peki sen? Bunlarla mutlu olabilecek misin? Hele romantik olmayı beceremeyen bir erkekle evli iseniz, ve romantikliği seven bir kadınsanız ayvayı kesin yediniz. Cünkü böyle bir erkek sizi biraz zor mutlu eder. Aklı midesinde cünkü, sana hangi çiçeği alacağını düşünmüyor. Kahvaltıda, "aksam ne yicez" diye sorar yüksek ihtimal. Erkeklere gelince ; bunları yapan erkeklere sesleniyorum. İhmal ettiğiniz eşinizi hiç merakta mı etmiyorsunuz? Sizinle basbasa kaldığında mutlu olur, yatakta onu mutlu edersiniz. Ee sonra? Eşin belki tek basına kendi kendini mutlu etmeyi de beceren birisi. Hiç düsünmedin mi? Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. Kadınlar cok yüksek beklentiye girmesin, hayatının yönünü belirlesin önce... Erkekler ise mutluluk sadece sizde değil, bazen kadına tek eli ve hayal gücü yeterli ;)
Gençler bu nereye kadar sürecek böyle?