+1 yılKadın erkek hak eşitliği istiyoruz senin dediklerinin hak eşitkiğiyle ilgisi yok.
Dediğinde yine haklılık payın var ama bence bu içgüdüsel olarak yapılan birşey. Ne yaparsak yapalım biz kendimizi belli bir derecede koruyabiliyoruz sadece. Ayrıca mantıken düşünüldüğünde evlilikte bir bebek dünyaya geldiğinde bebeğin yanında en çok anne oluyor çoğu kişi çalışmaya ara vermek zorunda kalıyor doğal olarak erkeğin maaşı az olduğunda geçim derdi oluşuyor, eğer aklını kullanamayan biriyse parayı çar çur ediyor, başka yerlerde yiyor anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor ve bunun gibi bir çok sorun. Kim yanında akkınu kullanamayan vurdumduymaz birini ister ki?
Tüm bunlara rağmen kadınların kendilerinden daha zeki veya daha çok kazanan erkeklerle evlendiğini sevgili olduğunu düşünmüyorum. Kendim de böyle düşünmeme rağmen erkek arkadaşım şuanlık her konuda benden geride ileride ne olur bilemiyorum...
Tabi bunlar benim düşüncelerim benim fikirlerim mantık yürüttüm sadece. Bu zamana kadar hiçbirşey için bir erkeğe ihtiyaç duymadım. Duyar mıyım onu Allah bilir...314 Yorumla- +1 yıl
Tamam sende çocuk doğur ne dersin?
Bu kadar çok batıyorsa da giderim sorun değil 😂 bu kadar ağlamayın ya. - +1 yıl
Bak gelip otobüste minibüste yer isteyen (hamile, çocuklu yaşlı hariç), kendini nimetten sayan, gidip nerde zırto varsa ona aşık olan, parasal yükü her türkü erkeğin üstüne yıkıp kendisi eline cebini atmayıp birde kadın erkek eşitliğini savunduğunu iddia eden kişileri eleştirseydij seni kesinlikle desteklerdim.
- +1 yıl
Ama sen saçma bir yerden giriyorsun ama inan tamamen hak eşitliğine sahip olacaksak ben giderim askere sorun değil. İyi bile olur.
- +1 yıl
Eşitlik neden bu kadar batıyor size anlamadım gitti... Halbuki erkeklere de yarayacak birşey bu. Mesela çocuk olmadığı halde nafaka verme olayı. Ha istisnai bir durum hariç erkek eğer kadının çalışmasına geri kalmasına engel olduysa eğer kadının iş konusunda deneyimsiz olmasının sebebi olduğu için iş bulana kadar nafaka ödemeli. Çocuk varsa çocuğa kim bakıyorsa karşı taraf nafaka ödemeli. Ama normal şartlar altında aptalca.
Seninle benim eşit hakka sahip olmam hem bana hem sana artıdır. Biz burada fiziksel bir eşitlikten bahsetmiyoruz. - +1 yıl
Senin dediklerin özel durumlar zaten.. Biz sağlıklı bireylerden söz eşdyoruz. Bu insanların tabiki bir önceliği var
- +1 yıl
Çalışması gereken bir durumdaysa eğer kızımın ya da oğlumun işsiz olması beni üzer.
İşsiz olan kimse ona imkan yaratmaya çalışırdım. Burada nasıl bir tercih yaratmam gerekiyor onu anlayamadım? - +1 yıl
İkiside benim çocuğum sonuç olarak ikiside beni üzer. Daha çoğı azı yok. Kızımın el oğlunun eline bakmasını istemem, oğlumun ilerideailesini geçindiremeyecek durumda olmasını istemem. Ayrım yapamam
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİşine geldiğinde kadın-erkek eşitliği deyip, işine gelmediğinde kendi yapabileceği işleri bile benden isteyen biriyle 17 yıl evli kaldım da kurtuldum çok şükür. Arabasını muayeneye götürmek, çocuklardan biri hastalanınca doktora götürmek, çocukları rutin aşıya 5 km mesafedeki sağlık ocağına götürmek, arabasının yazlık-kışlık lastiklerini değiştirmek, arabasını bakıma götürmek gibi işler... Madem eşitiz, yapsana hadi bunları, engelin mi var? Yok kadın oto sanayiye gider miymiş... Üstüne bir de sevgili yaptı, ben de evden ayrıldım, boşanma davası açıyorum. Ayrıca askerlikle doğum yapmayı bir tutan hanımefendiye de söyleyeyim, biri kadınların, meslek olarak seçenler hariç muaf olduğu bir zorunluluk, diğeri doğanın kadınlara verdiği bir ayrıcalık, ikisini karşılaştırmak anlamsız. Kadın erkek eşitliği kavramı, hakların eşitliği temelinde olur. Aynı işi yapıyorsa, kadınla erkeğin aynı ücreti alması gibi. Bazı Avrupa ülkelerinde eşi doğum yapan erkek de 1 yıl (bazı ülkelerde 2 yıl) kadar ücretli izin kullanıyor, ”biz doğum yapınca kariyerden vazgeçmek zorunda kalıyoruz” diyeceğinize, "yeni baba olanlar için de Avrupa'daki hakları istiyoruz" diyebildiğinizde düzelir bir şeyler. Bu tıpkı, 5.000 TL alan öğretmenin, "belediye işçisi neden 8.000 TL alıyor?" demesi gibi. Yahu normal olan işçinin 8.000 TL alması zaten, "ben niye 10.000 TL almıyorum?" diye sorması lazım. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 9.000 TL olmuş zaten. Erkeklerin bazı konularda avantajlı olduğunu, kayırıldığını düşünüyorsanız, aynı avantajları kendiniz için de talep edeceksiniz, hak mücadelesi öyle olur. Kadın-erkek eşitliği deyip de evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu demek çelişkidir, o el o taşın altına girecek.
10 Yorumla
+1 yılEvet hamilelik izni verilmesin mesela bunlara çünkü eşit değil miyiz erkeklerle ne gereği var onlara böyle bir izin yoksa bize de olmamalı askere de gitmeliyiz evlenirken her şeyi ortak ödemeleyiz bunlara göre
120 Yorumla- +1 yıl
ne anlatmışım ben atom fiziği mi?
- +1 yıl
Eşitlik demek her şeyi ortak yapmak demek bunlar diyor ya hani ikisi de eşit diye ben de ona göre konuştum madem eşitiz askere de gidelim düğünü de beraber karşılayalım kadın da nafaka versin o halde
- +1 yıl
Hamilelik izni ile bu durumun ne alakası var?
- +1 yıl
@NereyeDiyeSormam Erkekle eşit değil miyiz onların niye yok bizim var
- +1 yıl
Çünkü erkek çocuk doğurmıyor. Sağlık söz konusu ortada saçma sapan konuşuyorsunuz boş boş. Ki erkeklere de doğum izni veriliyor sadece kadınlardan daha az
- +1 yıl
@NereyeDiyeSormam Eşit gören sizsiniz o zaman her şeyde eşit olmalıyız
(: - +1 yıl
sen ne diyosun be daha anlamadığın konulara burnunu sokma yoksa sana neyse
- +1 yıl
Tamam erkekler çocuk doğursun ben kabul ediyorum izin almamayı vereceğij örneğe senin ben. 😂
- +1 yıl
@Gala_Laura Gerçekleri konuşunca ağrınıza gidiyor (: kadın erkek farklıdır eşit falan değildir
- +1 yıl
Kadın erkek eşit değildir sadece hukuk önünde eşittirler
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Biz ne diyoruz? Eben yönünde eşitlikren mi bahsediyoruz?
- +1 yıl
@NereyeDiyeSormam Siz sadece işinize gelen kısımlarda eşit hatta üstün olalım istiyorsunuz
- +1 yıl
Şuansa bu kadar yırtınmanın sebebi cebimden para çıkmasın derdi mi? Yoksa kıçını kaldırıp çalışmak mı zor geliyor bebeğim ha? Çok şükür hiçbir erkeğe muhtaç olmadan bu yaşa geldim. Kimse bana sana 5 kuruşluk hayrım dokundu diyemez bile. İşine geldiği gibi davrananlar çok doğru ama doğum izni dediğin şey buna verilebilecek 3n son örnek. Saçma salak konuşup kendinizi rezil ediyorsunuz millete yalaklanıcam diye aç da bir yorumuma bak bakalım ben ne demişim.
- +1 yıl
Gerçeği söylerim kimseni kınamasından çekinmem (:
+1 yılabii tek suçlu erkekler değil
28 Yorumla- +1 yıl
ya aşko öyle demee ben zaten böyle diyodum ajjdjsjjdjf
- +1 yıl
mesela ne gibi 😆😆
- +1 yıl
hümmmmm
- +1 yıl
hüm ne be hımmm dicektm
- +1 yıl
eig seçtiğin için teşekkürler aşkito
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılO kadar haklısın ki bu konuda. En yakın örnek benim kuzenim. Ataerkil yapıyı hep kınıyor, kadın erkek eşittir vs muhabbetini övüyor. Ama kendisi hep çok para kazanan, mesleği iyi olan ya da üstün olanla oluyo. Bundan gocunmuyor da. Şahsen ben bu tarz muhabbetlere girmiyorum. Kadın-erkek eşit de demem. Ataerkil yapıdan nefret ederim sonuna kadar ama bir erkeğin benden üstün olmasını da istemem. Ya hayatımda böyle birisi olabilir, hayat karşıma çıkarabilir. Ancak kendim ille de benden önde olsun demem.
112 Yorumla- +1 yıl
İstemem. Ama bunu aşağılamak olarak almamalısın. Yanına yakışma durumu. Benim boyum 1,70 ise, erkeğin de en az 1,80 olmalı ki uyumlu olalım. Evlilik sonuçta bu.
- +1 yıl
valla ben gönülle alakalı bir şey yazdığımı hatırlamıyorum
- +1 yıl
Evlenirken aramızda 15-20 yaş gibi bir fark yoksa eğer, ben 40-50 olup buruştuysam yanımdaki adam da buruşur zaten.
- +1 yıl
tamam da bu genetik bi olay. Eşitlikle bunu bağdaştıramazsın.
- +1 yıl
Ben kadın-erkek eşittir demedim? Sadece ataerkil yapıya karşıyım bu kadar basit. Evet zaten eşit değil. Fiziksel anlamda eşit değil, yaradılış olarak eşit değil, kafa yapısı olarak eşit değil. Erkek ve kadın beyni bile birbirinden farklı çalışıyor. Zaten eşit değil. Ha şu ev işleri konusunda duyar kasanlar falan var da o olay bambaşka. Ev işlerinde her iki kişinin de bir şeyler yapması zaten gerekir. Sonuçta bir ev ortak alandır. Temiz tutulması gerekir. Bu olması gereken. Bu durum kadın-erkek eşitliğini göstermez. Ya da bir kadının kıllarını almaması ve inadına göstermesi de kadın-erkek eşitliğini göstermez. Bu kişisel bakım ve temizliktir. Çok çarpıtılıyor çoğu şey. Pek aldırma bence.
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılÖylelerine zaten uyuz oluyorum. Hayır yani davul bile dengi dengine.
Şunu diyebilir eşim evimizi geçindirebilsin diyebilir.
Ama bakıyosun kız ortaokul terk yok kocamın en az 10 bin maaşı olsun.
Hayır yani sen kimsin?
Ha seversin o ayrı meseledir ama en az eşimin maaşı lu kadar olucak demeye hakları yok.11 Yorumla
+1 yılGerekeni söylemişsin, ben dahasını yazmaya üşeniyorum.
Uzun olsun, kariyerli olsun, güçlü olsun ama seninle eşit olsun. Hadi ya? Bı akilli sensin zaten.
Şimdi soruya gelip inkar ederler bunlar bir de.21 Yorumla
+1 yılBen kadın erkek eşitliğini değil hak eşitliğini savunuyorum. Evleneceğim kişi şöyle olsun böyle olsun gibi bi derdim yok insan olsun yeter.
26 Yorumla- +1 yıl
Kadın çalışanlara gece mesaisi yok mu :) ay kıyamam ya
- +1 yıl
Sen öyle demedin de öyle dedin sayalım. Bence layıkıyla kadınlar da mesaide işlerini yapıyorlar.
Hak eşitliğinden mesaiye nası geldik bi onu anlamadım.
Ben insan haklarından bahsetmiştim. Eşit şartlarda okutulması gibi,
Senin çıktığın saatte benim de dışarı çıkabilmem gibi..
Hı bide bu haklar zaten mevcut. Ama işte kitaplarda falan.
Neyse çok yormayim seni - +1 yıl
Müslümanım Elhamdülillah. Ama sen konuyu don lastiği gibi sündürüyorsun. Bi noktada ilerleyemiyoruz:)
+1 yılhak eşitliği istiyorum, kadın ve erkeğin fiziksel anlamda vs eşit olmadığı durumlarda erkeklerin ön planda olması umrumda değil. ama konu zeka vs ile ilgiliyse kadınların da erkekler kadar yeri olması lazım.
20 YorumlaKendiyle çelişen, bir anı bir anını tutmayan, ruhsal dengesizlikler yaşayan, ne istediğini asla kestiremeyen varlıkların kurduğu dünyada yaşıyoruz.
Bunların isteklerine göre hayatı ve hukuku biçimlendiren erkekler utansın..10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkeğin parasıın benim için hiçbir önemi yok. Tipine evet dikkat ederim, tipini beğenmem lazım ama zaten benim yakışıklı bulduğum erkekleri genelde kimse beğenmez.
Ama kadın-erkek eşitliği savunmanınla kişinin kendi zevk ve tercihinin ne alakası var? Uzun boylu erkeği beğeniyor diye kadın-erkek eşitliğinden vazgeçmek zorunda olduğunu sanmıyorum. İsteyen istediği gibi birini talep edebilir, buluyorsa ne mutlu ona.114 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYo, mesela dedim ya benim beğendiğim erkekleri genelde kimse beğenmez. Mesleği ve parasın da önemi yok. Kimsenin beğenmediği ama benim için dünyanın en yakışıklısı olan Slovak bir erkekleyim, zengin de değil. Ben üniv. okuyorum ama o lise mezunu. Onun iyiliği için üniversiteyi bitirsin diye baskı yapıyorum. Velhasılkelam, herkes aynı değil. Ama çoğunluk aynı olsa bile beni ilgilendirmiyor.
Cevap sahibi+1 yılUzun boyu daha erkeksi buluyorlar muhtemelen. Göze hitap eden erkek boyu 1.80-190 arası... Bunun altı ve üstü göze çok da hitap etmiyor bence. Ama boyun önemi yok benim için. Güzeli budur evet ama şart değil benim için.
Cevap sahibi+1 yılDürüstçe fikrimi söyleyeyim... Erkeğe 1.80-190 arası boy çok yakışıyor. Zaten takım elbise modelleri bu boy aralığındaki erkeklerle gösterilir çünkü bu göze hitap eder. Ne kısa ne de çok uzun... Ama bu kimse tipini seçerek doğmuyor. Hepimizin kendince güzellikleri ya da çok da güzel olmayan yanları var. Suratını beğendiğim sürece boyuna takılmam mesela. Yüzü tam istediğim gibidir, boyu benden kısadır, umurumda bile olmaz. Bu arada benim boyum 1.77... Ama boyuna takılmasam da ideal erkek boyu 1.80-190 arasıdır genel kanıya göre.
Erkeksilik boyla olur diyemeyiz tabii, o zaman en erkeksi erkekler 2 metrelik basketçiler olurdu... Sadece erkek bedenini çekici gösteren bir boy aralığı var ve bu genel kanı.
Cevap sahibi+1 yılKimse 1.77 boyundaki kızları beğenmek zorunda değil, beğenmiyor diye çemkirmem. Ama hakaret edip, benim psikolojimi bozup günaha girerse Allah cezasını verir. :D
Cevap sahibi+1 yılBen 1.90 üstü ya da 1.80 altı erkeklere bir benzetme yapmadım. Sadece göze en ideal görünen (yaygın kanıya göre) boy aralığını söyledim.
Cevap sahibi+1 yılAman boşver ya, ben zaten herkesin çirkin dediğini beğeniyorum. Benim gibi kızlar da olsun ki çirkin denilen erkeklere de hayranlıkla bakan kızlar olsun. =)
Cevap sahibi+1 yılsağ ol sana da. boyun kaç?
+1 yılBen öyle biri değilim. Çok şükür
19 Yorumla- +1 yıl
Çevremdeki bütün erkeklere insanlara meydan okudum en iyi ben olmalıyım hiçbir erkeğin himayesinde yaşamam
- +1 yıl
Sende de nedir bu fırıldak sevdası her soruna yorum yapmamı istiyorsun?
- +1 yıl
Dikkat et o fırıldak başka yerine girmesin:-)
- +1 yıl
Pislik
+1 yılFeminazi diyoruz onlara
15 Yorumla- +1 yıl
Yazık kafalarına diyorum bide
- +1 yıl
Hayat boş pompala coş. d
+1 yılEvet bu konuda haklisin oyle kizlar var ama oyle degil bence her konuda esit olmak gerek
00 Yorumla
+1 yılçok var öyleleri
11 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım