+1 yılİlla bişeylere inanmak zorunda değilsin tesadüf olduna inanıolar illa birisinin veya bişeyin yaratması gerekmio olağancılık biraz her şey bir tesadüf hadi sen allaha inanıon bende müslümanım şayetki yok öyle bişey bu kadar insan sırf bişeye inanması gerektiği için inanmış oluo karmakarışık bir konu yani her şey tesadüf bikere geliosun boşver neye inanacağına yaşamana bak
02 Yorumla
Soran+1 yılHm sunya tesasufen oldu tesadufen gunese milimetrisine kadar mesafesi hesaplanmis tesadufen dneizler oldu tesadufen canlilae olsu tesadufen sen burada bişeyler yaziyosun ciziyosun anladım evwt tesaduf
Soran+1 yılDunya yani swn tesadufen yap bakalim bir insan? Yapabiliyomusun bir bocek yap? Olcak mi
En İyi Cevaplar
Arkadaşım areislere göre pat diye geldik pat diye gidecegiz dünyada tüm canlılara bakıyorsun bir sebebten ötürü varlar bunlar bir rasgele yahu bunlar bunlar harbiden mantıklı düşünüyorlar yiyim içmek s*çmak için var olduk sonra yok olup gidecegiz küçük bir çocuk inanırmı onu bilemem
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen. d
Hiç birşeye tapmaz. İnancı yoktur. inancı olmayan insanlardan korkmak lazım.. inancı olmayan insan bence herşeyi yarım yaşar.. :/ inan ya güneşe de olsa inan. bu ne saçma birşeydir anlamadım. bir de herşeye muhalefet olurlar.. :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen isleri gucleri muslumanlarla ugrasmak sonra da saygi derler
Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. hiçbir halta inanmıyor. bilime inanırlar. evrim teorisi falan. adı teori olan bir şeye nasıl inanırlar anlamıyorum:) neyse:)
736 Yorumla- +1 yıl
wuhuuuu :) geçen sorunda arkadaşın biri evrim teorisinde atmış tutmuş cevap yazdım sorun kaldırılmıştı. maymun ile insanın DNA larınının %99 oranında benzediğini savunmuş:) lütfen rica ediyorum bilgisi olmayanlar yazmasınlar. DNA ve gen arasındaki farkı bilmeyen yorum yapmasın.
ayrıca teşekkür ederim:)
Soran+1 yılRica ederim :-)
Soran+1 yılBiz yaziyoz birileri sikayet ediyor haksiz yere siliniyor soru ben anlamadim soeu soruyoz yani:-)
- +1 yıl
yani:) bende anlamadım zaten. geçen gün ateist biri soru sormuş sabaha karşıydı. yorum yazdım, net cevap yok. başka bir ateist kendine ait yorum paylaşmış aynen şu;
-tabi bu müslümanlar şu an sabah namazını kılıyorlar buraya gelmezler:)
namaza hakaret içerikli yazılarda vardı. ama o soru kaldırılmadı. bende anlamadım nasıl bir durumdur. senin sorunu da bu arkadaşlar şikayet etmiş. eğer bir daha böyle bir durum olursa face hesap açıcam ve aynı soruyu defalarca ben şikayet edicem.
Soran+1 yılEvet burada omlar daha cok korunuyor degsik onn gorusu ozhurluks benim gorusmde ozgurcedir soru soruyorum:-)
Soran+1 yılBak bu soru duruyor altinda uzman yorumu www.kizlarsoruyor.com/.../q1663245-muslumanlara-sorularim-var
Soran+1 yılDersini iui calismissin :-) Teşekkürler
- +1 yıl
üşenmeyip yazıcam:)
evrim; mutasyon+adaptasyondur. bir canlının mutasyon geçirip verimli döller oluşturması zordur. senin atan maymunsa yani primat onun mutasyon geçirmesi lazım. hemde defalarca. maymun nereden geldi peki? insanda yaklaşık 30 bin tane gen vardır ve bu genler 100 bin tane proteini şifreler. yapılan araştırmaya göre 100 bin protein den 40 bin tanesi ortak. sen bu kadar benzer protein yapısıyla, aynıyız diyemezsin komik olur. aynız amanda bütün canlılardaki temel proteinler aynıdır. bu 30 bin proteinden bahsetmedikleri ne malum?
insanlar aynı tür bak organ naklinde bile zorluk çekiyorlar. aynı anne babadan olan çocuklar arasında tranplantasyon yapılamıyor. senin savunduğun durumdan daha kolay örnek veriyorum bak.
sana bir örnek daha nematod lar vardır. bu canlılarla bizim genetik mataryelimiz %75 benzer. biz yumuşakça mıyız?
Soran+1 yılAynen o maymunu biturlu bulamadilar bigbang varmis evren nasil oldu:-)
Soran+1 yıl. d bir anda patladi sunya bir mm gunese kaysa dunya kavrulur atmosfer olmasa kimse yasayamaz bigbangdan nasil olduysa canlilar da olmus insan da olmus ne sacma ya ben dedim ona 1 milyon spermden biri coxuk oluyor bir bigbanglemi bunlar oldu:-)
Soran+1 yılDunya yani kaysa dicektim:-) yalnis yazdım
Soran+1 yılNeys salla ya :-)
Soran+1 yıl- vermişler ben +verdim
Soran+1 yılZaten kaldiramadiklari icin vermisler eksik olma :-) kanka olabiliriz istersen
- +1 yıl
Teoride soyuttur ama işte. Ateistliktede mantık hatası var. :D fsrk edemediler
- +1 yıl
canım sen boşa okumuşsun o okulu yazık (ki genetik mühendisliği okuyanın burada işi ne lütfen böyle tatlı su balıklarını kandırmak için bilimsel konuşuyor gibi gözükme) ve bir insanı ailesinden dolayı bir inanca bağlı göstermek ancak senin gibi cahillere mahsustur. benim ailemde islama inanır müslümanlar bu beni inançlı biri ya da müslüman yapmaz.
Soran+1 yılSen inancsiz olunca akillimi hissettin kendini:-) sen dolu okudugunu dogru yasadigini mi saniyorsun:-) bb
Soran+1 yılMillet yollarcs osmanlics arapca ogreniyor tarih arastiriyor 18 20 yasinda biri gelmis siz bosa okuyonuz diyor :-)
Soran+1 yılKebdini zeki saniyor neyse..
- +1 yıl
ahahaha bak yine anlamamış, senin gibilere okumuş cahil diyoruz işte tatlım ayrıca akıl yaşta değil baştadır ben inançsız olduğum için değil sizin (bir zamanlar benimde) inanç dediğiniz şeylerin saçmalıklar olduğunu 13yaşında fark edip sorgulayıp halada bu konuda kitaplar okumaya devam edip kısaca beynimi kullandığım için evet daha zeki yapar. Biyoloji ve genetik mühendisliği okuyan birininde böyle boş konuşmayacak seviyede olduğunu düşünüyorum.
Soran+1 yılSen koca satir yaziyorsun ama bitanesi bir anlam icermiyor o kaynagiyla onune sunuyor.
Soran+1 yılYattim bb
- +1 yıl
uyumaya devam ett
- +1 yıl
şimdi:) ben boş konuşmadım. farkındaysan ne demek istediğim açıktır net okumalısın. teori denilen şeye bu kadar bağlanılmaz. evrim ile ateistliği ben aynı tutmadım. bir kişi bilmeden açıklama yapmış, maymun ile insanın DNA sı aynı demiş. onu açıkladım. benim okuduğum okulu ve bölümü yargılayamazsın. prof musun? hayır yani yaşında belli olamazsın. iyisi mi net oku benim yazdıklarımı.
Soran+1 yılAynen sanki kendisi daha iyisini okumus netten buldugu darvin bilgilerini bize satiyor
Soran+1 yılHocam bir ozel acsan da dedikodu yapsak :-)
Soran+1 yılNe hakknda oldgnu anlasn sanrm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
ya mk sıte baştan aşağı cahıl kaynıyor :S:DS:FDG:F
darvıncıler maymunu mu kutsal buluyor haha :SA:SDF:DGF
atesıtler, tesıtlerın ınandıgı tanrı fıkrını yok sayar.
evrım teorısıne vs de ınanmazsın. evrım teorısıne ınanmak yer cekımıne ınanmak gıbı bısıdır. kanunlara ınanmazsın kabul edersın zaten.
aayy valla gebercem yeter yanı cıdden.146 Yorumla
Soran+1 yılSenin yaain kac ne gordun ki ne biliyosun:-)
Geberebilirsin tabi istersen at kensini asagiya..
Soran+1 yılAteistlerlle evrim yeorisinn arasinda , var yani bak orda udistler de var turkce ogren oyle gel.
- +1 yıl
* Evrim teorisi çökmedi. Dedenizin dedesinin zamaninda da "evrim çöktü" diye propaganda yapiliyordu, ama 150 yildir nasil oluyorsa bir türlü çökmedi.
* 150 yillik süreçte bilimdeki gelismeler evrimi destekler niteliktedir. "150 yil önceki teknoloji çok ilkeldi" seklindeki iddia geçerli bir kanit degildir. Kaldi ki, tekerlek de 5000 yillik bir kesif ama hala kullaniyoruz.
* Evrim bir "Ateist ögretisi" degildir. - +1 yıl
* Evrim teorisi dünyaca kabul görmüstür ve üstünde bilimsel konsensüs vardir. Evrim teorisi modern bilimdeki en güçlü teorilerden bir tanesidir. Yüz binlerce bagimsiz gözlem ve arastirmayla sinanmis, biyoloji biliminin paleontolojiden moleküler genetige kadar her alaninda dogal olaylari öngörmekte basarili olmustur. Son 150 yilda evrim teorisini çürütebilecek hiçbir ikna edici kanit ileri sürülmemistir. "Alt tarafi teori..." gibi saptirmalar çocukçadir.
* Ve hayir, evrim hala çökmedi.
Soran+1 yılSen laftan anlamiyomusun orda evdim ateist budist ayri yazilmis?
Soran+1 yılEvrim iste her neyse
Soran+1 yılHadi Güle gule ufaklik
- +1 yıl
Tesit ne yahu :D 'teist'bunu mu demek istediniz?
- +1 yıl
bak evrim çöktü demedim. bu sadece bir varsayımdır. üniversite de bu ders vardır evet ama teori olarak vurgulanır hep. lütfen teori ile kanun farklı şeylerdir. biyoloji de bu anlatılır ama bunu çürüten kanıtlar da vardır. ben evrim ile ateistliği bir tutmadım. ateistler genel olarak evrimden bahsederler.
- +1 yıl
evrim hala var ise; insanların değişmesi lazım fiziksel olarak. tamam bu uzun zaman isteyen bir süreç ama son 2014 yıldır bir değişim yok. bu sadece bizim bildiğimiz. maymun nasıl oluştu? herkes canlının ortak hücresi vardır evet buna katılıyorum ama bunu biz primadlardan geldik demelerine gülüyorum.
Soran+1 yılEvet ben de oyle yazdim ama arkadaslar virgulleri ayiramamislar vorgulun neye yaradigini bilmiyorlar sanirim
Soran+1 yılDemin evrimle ateisrligi ayiriyosun niye simdi evrin diyksunr cevaplayan. d
Soran+1 yılDemin evrimle ateisrtligi ayiriyosun niye simdi evrim diyosun cevaplayan. d
- +1 yıl
* Evrim, insan gibi gelismis canlilarda kanli canli görülebilen, dünden bugüne sonuç veren bir sey degildir. Çünkü insan ömrü, evrimsel sürece göre çok kisadir. Mikroevrim ise gözlemlenebilir.
ayrıca prımatlardan geldık demıyorlar. ınsan ve maymunların ortak bı ataları vardır. bu ortak atadan evrılerek maymunlar ve dıger turler de evrılerek ınsan olmustur. yanı ınsanlar maymunlardan gelmıyor. sadece ortak atadan evrılerek olusmus farklı turler.
Soran+1 yılDemin evrim teori degil var diyodun simdi ateist diyosun onlar sacma diyosun. d tuhaf
Soran+1 yılCevaplayan bir evrimi kotuluyon bir iyiliyon her isime gelmediginde bir yone sallaniyosun
Soran+1 yılTamam cikarken kapiyi kapat
Soran+1 yılbir ateiatim diyorsun bir evrimi savunuyosun ateistsen evrimi niye savunuyon? Evrimi zaten arkadas curudugunu anlatti sen de sacma dedin şimdi gene evrim cikarken kapiyi kapat hadi
Soran+1 yılDal ggibi bir saga bir sola kiviriyon naptigin belli degil
Soran+1 yılTamam yol al
Soran+1 yılKapiyi kapa ddm hayla burdasin
Soran+1 yıll*n gitsene cevabinda ikisini ayirirken niye altta devrimi savunuyon neyin pesindesin bir oyle bir boyle hadi?
- +1 yıl
Dostum devrimi savunmuyor hatta evrimide savunmuyor arkadas sadece bilimsel olmayan tanri tezlerine karşı çikiyor.
Soran+1 yılEvrim teorisinin yaninda olmasi evrimci oldugunu gosterir kurani kerim var islamda her sey onda yazili evren gok yuzu insanlar gunes var senn elindeki kanitin nedir?
Soran+1 yılNeye dauanarak Allahi inkar ediyorsun kabitin yok biseyin yok olmayan bir sey bilimsel de olanaz bos yere yorulmayin bb
- +1 yıl
bir ateistin tanrının var olmadığını kanıtlama gibi bir amacı olamaz çünkü olmayan bir şeyin var olmadığını kanıtlayamazsın. Ama sen bir tanrının var oldığunu söylüyorsan onu kanıtlamalısın kuran demişsin kuranın tanrı sözü olduğunu kim söylüyor muhammed ondan önce isa musa vs yani senin gibi insan olan biri tanrı var diyip birkaç şey söylüyor ona inanırsan müslüman yahudi hristiyan vs oluyorsun cidden çok mantıklıymış
- +1 yıl
sana bu olmadığını kanıtla sözünü şöyle açıklamaya çalışayım, masanın bir ucunda sen bir ucunda ben varım sen masada bir bardak olduğunu bense olmadığını söylüyorum sence bu durumda bardağın varlığını veya varolmadığını kimin kanıtlaması beklenmelidir
- +1 yıl
hayır bence bu hayali tanrılarının korkusunu bir köşeye koyup düşünseler anlıcaklar bu yanma korkusu cahilleştiriyor insanı
Soran+1 yılBocek sesleri geliyor ama kim konusuyor acaba
- +1 yıl
ya cidden çocuk çıktın dmgfc daha din inanç gibi kavramların ne olduğunu algılayamayacak yaşta çocuklara din eğitimi verilirse sonucu bu oluyor. Daha inanç ve düşünce sistemlerinden bir haber anlamaya değil tartışmaya çalışıyorlar , ne demişler cahilden kork neyse küçük yaşına veriyorum
Soran+1 yılKesin olan biseyin neyini tartisiyim anayasanin degismez maddesini tarttisabilirmiyiz? Bos konusma bb
- +1 yıl
bu nasıl bir cevap ya kesin olan şey ne cidden kafan uçmuş senin bu konulara hiç girme sen bir daha
ateistin türkçe tanımı tanrı tanımazdır bu kişiler bireysellikten yanadır ne kardeş ne anne baba nede toplum onlar için önemlidir varsa yoksa kendi menfaatleri ve hayatlarıdır gerçek tanım olarak budur, türkiyedede popüler kültürün mü etkisidir bilmiyorum son zamanlarda revaçta lakin 90 larda da türkiyede satanizim revaçtaydı sonra nesilleri tükendi buda böyle olacak gibi...
12 Yorumla
Soran+1 yılAynn kardeşim sagol
Ateistler mal oldukları için hiç bişeye inanamıolar. İnanmaya da inanamıyolar.
O yüzden kendilerininde ne olduğuna inanamıyolar.
İnanma sıkıntıları var :D
Alayı mal11 Yorumla
Soran+1 yılAynen. d
İnanma diye bir kelime yoktur Ateizm de. Sadece gerçekler vardır gerçekleri savunurlar. Evrim teorisinin ateizm le alakası gerçek olmasıdır. Yer çekimi de bir teoridir ama gerçektir. Evrim teorisi de aynı şekilde. Toplumun bilinçlenmesi için daha ne kadar baş ağrıtıcaz acaba...
01 Yorumla
Soran+1 yılHm gerçekler
hiç birseye inanmazlar fakat canları gö*tünün ağzına gelince hepsi allah diye yalvarmaya yakarmaya baslar :D
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle . d
Ciddi misin? Darwin maymunu kutsal mı görüyor? Darwin ne zaman darwinler oldu? Ateist demek bir yaratıcı olduğuna inanmamak demektir yani bu bir inanç değildir birşeye tapmaz. Dünyü ya fırlatılmak mı?
Bu kafayı nasıl buldun ya?16 Yorumla- +1 yıl
Ya hu hatun bosver sene ciddiye alip cevap mi verdin.. ata tapiyorlar de gec :)
Soran+1 yılHe oyle mi
Soran+1 yılHm garip
- +1 yıl
Artık biri lütfen 'Darwinizm' desin şuna...
+1 yılcanım sen her şeyi çok yanlış anlamışsın sorun hatalarla dolu, öncelikle ateistlik değil ateizm daha sonra ateizm bir inanç değil düşünce sistemidir. ayrıca darvinler nedir? 10yaşında falan mısın sorun baştan aşağı hatalarla dolu.
027 Yorumla- +1 yıl
ayrıca yorumları okuyayım dedim cahillikten geberiyorsun gerçekten. Müslümanlara aynen. d aynen aynen inanmayanlara da hmm hmm öyle mi hmm gerçekler. d gibi aptalca cevaplar vermişsin. Gerçekten hiçbir şey okumadığından eminim şu an buna kuran (KUTSAL KİTABIN (!)) da dahil. Klasik bir tatlı su balığı müslümanı ya da 10-12yaş civarında daha din inanç düşünce gibi kavramları algılayamamış bir çocuksun (ki sorundaki kavram karmaşası bunu kanıtlıyor)
Soran+1 yılYa git işine neyi okudun neyi biliyosun kurani dpgru hepiniz okudisunuz ve insnlara ualnis anlatiyosunuz hepiniz masonsunuz belki amacsizsiniz
- +1 yıl
masonun ne olduğunu açıklar mısın, vikipediden kopyalama ama
- +1 yıl
Amaçsızlara yani hiççilik düşüncesini benimseyene mason denmez dostum.'Nihilist' denir.
Soran+1 yılMason inancsiz gorusunu kabul ettirmek dini inanxi somurmek icin tutulmis parali askerlerdir mesela adnan oktar mesela yasar nuri ozturk ornekleri dr var daha da artabilir..
Soran+1 yılburada o kadar soru paylasiyorsunuz kurani yalbis tefsir ederek bunlar masonik faaliyetlerinizdir.
- +1 yıl
dur dur karıştırma ortalığı yüklenme çocuğa önce sorusundaki hatalarla başla
Soran+1 yılHiccilik dusuncesiyae o zaman bu sitede kuran hakkinda atilan sacmasapan sozde ayetler kim tarafindan yaziliyor?
Soran+1 yılBenim kitabima karisamazsibiz hicseniz hicsiniz kurani kimse yalnis yorumlayamaz kafasina gore karismayin o zaman.
Soran+1 yılSorusundaki hatalarmis ben dicegimi dedm soruma cevap bile vermiyosun beni bekletiyosun biyerlere ceviriyosun hadi ugrasamam bb
- +1 yıl
kuzum kitabın ortada senin saçma sapan dediğin ayetler kitabında yazıyor. Arapçayı kutsallaştıracağına aç da meali oku. Hoşgörü dinin muhammedin uçkurundan ve birilerini diridiri yakmaktan başka bir şey anlatmıyor.
- +1 yıl
beynini kullan canım ortada soru yok çünkü kullandığın bütün kavramlar yanlış. Ateistlik nedir neye inanır dersen kıçımla gülerim
Soran+1 yılKitabimda yalnis yok onu degistirip buraya yazan sizin sacma beyinleriniz.
- +1 yıl
eğer içinde insani değerler yoksa haklısın yanlış yok. İnsanı değerleri olmayan kişilerin kadınların seks objesi olarak görülmesi (7-15 yaşındaki kız çocuğu dahi ki bu sevgili peygamberiniz bu yaş aralıklarında olan ayşe ile evlenmiştir bunu ilahiyatçılar bile kabul edip kılıf aramaktadır) , bir kitabı kutsallaştırmadığı için yakılması gibi canilikleri önemsemesi beklenemez. Biz böyle bir tanrının var olmadığını söylüyoruz. Ki şayet böyle bir tanrı varsa (ki yok) ben cani olmadığım için insanların yüzyıllardır din adı altında ölmesine, kadınların kızların küçük çocukların seks kölesi haline getirilmesine, insanların ötekileştirilmesine göz yummadığım için beni yakacak bir tanrıdan korkmuyorum
Soran+1 yılSacmazapan konusma sen o zamandami yasadin hz ayseyi kimsesi olmadigi icin sahiplenmistir ve zamani gelmeden herhangi bir skilde birlikteligi olmamistir bilmeden bir peygamberin arkasindan budenli konusmanda Allah swnn icin de elbet dusundugu vardır.
Soran+1 yılYattim bb
- +1 yıl
canım sevgili peygamberinin ve ayşenin sözleri var tüm ilahiyatçılae artık bunu kabul etti peki soruyorum sen o zamanda mı yaşadın muhammedin güvenilirliğini nerden biliyorsun uyan artıkda araştır yüzyıllardır insanlar cevap bulamadıklaro şeye inanç diyip geçtiler yeter artık okuyun araştırın her şeyden önce düşünün çok zor bir şey istemiyorum kitapta merhametli bağışlayan vs vs allahınızla şuanji dünya halini düşünün savaşları katliamlaro adaletsizliği sadece bir kez olsun allah cehennem tehtidi olmadan düşün! ama pardon allahtan şüphe duymak dinden çıkmak demek bu korkuyla yaşayın muhammedin uçkuru için yazılmış bir kitaba. inan
- +1 yıl
Allah kalplerin ve kulakların üstünde izler oluşturmuştur. Gözlerinde de bir perde olur. Onlara büyük bir azap vardır. ( bakara 7)
- +1 yıl
allah bu ayette kendine allah diyerek ne demek istemiş. s kesin meal hatasıdır.
- +1 yıl
yorumculardan biri cevap bekliyorım diyip engellemiş tüh, kuran zamanla değişti demedim balığım, bundan yıllar önce dinlerden dolayı bilimde yoktu ilaçlara büyü gözüyle bakılıyordu :) kuranı yırtan kız maymun oldu!!! Yılan bebek doğdu!! Firavun secdeye yatmış şekilde bulundu!!! Canım biz bunları küçükken görüp allahtan korkuyorduk sonra büyüyüp gerçekleri heykelleri bu fotoğrafların hangi müzelerden olduğunu gördük umarım sende görürsün bir gün , al bari cevabını
Soran+1 yılCevaplayan sen ne araatirdin ne biliyosun hz muhammad a. s evindemiydin defol ya.
- +1 yıl
hayır anlamıyorum bütün müslümanlar ordaydı her şeyi biliyordu da bir biz mi kaçırdık şu muhammedi sen ordaydın galiba
- +1 yıl
kuran ve incili okudum türk ve yabancı bir çok kitap okudum belgeseller izledim internet araştırması yaptım bir çok dinciyle ve ateistle birebir tartışmalara girdim sen naptın gülüm kuran bile okumadığın ortada lise seviyesinde bir yaşta olmayan bir çocuksun belli
Soran+1 yılBb kafir.
- +1 yıl
çok şükür (!) kafireyim (kadına kafire diyor dinin) bb küçüğüm
Soran+1 yılBizden olmdgn kesin
- +1 yıl
tabiki değilim
Aile & Toplum konusunda 842 cevap paylaştı. darvinler ne demek? kast ettiğin şeyi anladım orda maymunu kutsal tutmak diye bir şey yok. Ateistler evrim teorisini kabul ederler ya da başlangıcı bilenemiyeceğini söylerler inandıkları tek şey bilimdir
03 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Soran+1 yılHmm oyle mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılateistler muslumanlari nasil yargilasak acik bulmaya ya da gotlerinden acik yaratmaya calisiorlar bu ateistlerin yaptiklari bu
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen kurani kendilerine gore yorumluyorlar karsi tarafa neyi ispatlamaya çalışıyorlar cozemedim
Cevap sahibi+1 yılbnce kendilerini farkli sanan gote yilan kacinca muslumanliga donen kendini zeki sanan salak insanlar
Soran+1 yılAynen :-)
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllahın olmadığına inanır falan yok.
Her hangi bir dine inanmazlar yaşamlarını din etkilemez. Bilim ve mantık ile yaşarlar.
İnançsızlık halidir.
Kelimenin kökenine bakalım.
Teizm = Dinlere inanma hali.
A-teizm = Dinlere inanmama hali.11 Yorumla Zamanı gelince onlarda inanırlar sen dert etme başlarına bişey gelmediği sürece onlara hiç bir şeyi anlatamazsın inandıramazsın onlar inananları küçük görürler ama bilmezler ki kendileri daha küçük durumdadır o kadar insan müslümanı hristiyanı boşuna iman ediyor zaten bu kadar kitap bu kadar bilgi bir insandan çıktı zaten demi l*n ekmeğinize bakın ya.
00 YorumlaBir seye inanmiyoruz diyoruz hala neye inaniyorsunuz diyonuz pes valla.
21 Yorumla
Soran+1 yılHnm
+1 yılYahu sen ne içiyorsun darvinler ne :D maymuna tapmak ne :D biraz öğren istersen. ateist zaten ate kökünden geliyor ateist tanrı tanımaz demektir. İplemez böyle din sevap günah falan inkar eder. ama ben hala senin cahilliğine gülüyorum :Ddd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallahın olmadığına inanır. sonuçta bir seye inanırlar :D
25 Yorumla
Soran+1 yıl. d degisik
Cevap sahibi+1 yılayneeen,
Soran+1 yıl+1 sana. d
Cevap sahibi+1 yılhadi bakalım. p
Soran+1 yıl:-)) deli seni
+1 yılBen deist'im açıklayayım deist liği : Allah var Ama Allah değil yaratıcı ya da tanrı diyoruz. Peygamber kitap vb. hiçbirşey yok sadece tanrıya inanıyoruz. cennet cehennem yok örn.
022 Yorumla
Soran+1 yılAnladim peki hz muhammed s. a. s miraca ciktigi yerdeki tasin hayla havada olmasini nasil aciklayabiliriz?
Soran+1 yılAhiret yoksa hz muhammedle o tas nasil yukselmis olabilir?
- +1 yıl
resimli kanıtınız varmı? ve birşey sorucam. şimdi hristiyan biri müslümanlara göre cehennemlik. hristiyanlardada müslümanlık. sizcede saçma değilmi. ya da dinde zorlama yoktur dimi ışid ateistmi ozaman? ben ailemden deistim diye tekme tokat dayak yedim ama müslümallık hak dini ve hoşgörü dini. bu yapılanlardan sonra bence fazla zorlamayın haksız çıkarsınız yani. daha ağzımı açmadığım konular var
- +1 yıl
bu dünya kendiliğinden olmaz ateistlere kızıyorum o konuda ama Allah var.
Soran+1 yılInternetten yaz bak yanina da girbilirsin. al sana kanit netin demi yok inanmiyorzan yanina gitwww.rumma.org/.../
Soran+1 yılwww.rumma.org/.../
Buyur bakabilirsin- +1 yıl
he bilader aynen haklısın sen yazdıklarımı birdaha oku. Böyle masallara inanmayın Allah var eyvallah ama yok hazreti muho felan uzatmayın
Soran+1 yılBak kardesim hristiyanligin muslumanliktan aslind xok farki yok tabi musluman olmasi gerekir Allah bilir nereye gitcegini ama soyle diyim onlarin araatirma yetenegi var onlar insan ve incil degistirilmis bir de degil4 kitaptan olusuyor
- +1 yıl
sence saçma değilmi 4 kitaptan oluşması peki. sen hala bastığı taşı araştır. ama o taşı şu an biz mermer olarak kullanıyoruz. yani bak git biraz araştır anlarsın neyin doğru olup olmadığını hatta sana link atıcam şuralarda biraz takıl öğrenirsin birşeyler https://www.facebook.com/karikateist?fref=ts
Soran+1 yılBu resim demi masal;-)
- +1 yıl
https://www.facebook.com/karikateist?fref=ts sadece bu linkte takıl yeter. dahada cevap bekleme sonra gelip iyiki deistim diye bana teşekkür ediceksin
Soran+1 yılTasin sonradan ne amacla kullandigindan degil tasin yer cekimine karsi gelip havada durmasindan bahsediyorum.
- +1 yıl
oo kesin ip var * koyim
Soran+1 yılBen kulaktan dolma bilgilere inanmam kendin acar kurani okursun ben de acar okurum kimseye teşekkür etmem.
Soran+1 yılIp nerde gokyuzundemi? Filim degil bu dublor degil dışarda olan bir kauadan bahsediyoruz.
- +1 yıl
ya abi gözünle gördünmü git türkçe kuranı oku al sanada bir kaç kanıt
“Biz dileseydik, herkesi doğru yola eriştirirdik. Ne var ki, ‘Andolsun ki, cehennemi, cinlerle ve insanlarla dolduracağım’ diye kesin bir söz çıkmıştır benden” (Secde Suresi, ayet 13).
“Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini Islama açar; kimi de saptırmak isterse… kalbini iyice daraltır… “ (Enam Suresi, ayet 125.)
“Rabbin dileseydi bütün insanları bir tek millet yapardı. (Fakat) onlar ihtilafa düşecekler. Ancak, Tanrı ’nın merhamet ettikleri müstesnadır. Zaten Rabbin onları bunun için yarattı. Rabbinin, Andolsun ki cehennemi tümüyle insanlar ve cinlerle dolduracağım’ sözü yerini buldu” (Hûd Suresi, ayet 118-119).
al canısı ara bul aynı ayetleri görürsün benden daha cevap bekleme yaşın +25 ama beyin yaşın 15 felan abi açık ve net müslümal olmak ayrıcalıkmış.
Soran+1 yılAllah'a karşı yalan uyduran yahut âyetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Onlara Kitap'tan nasipleri erişir. Canlarını alacak elçilerimiz gelince onlara: "Allah'tan başka taptıklarınız nerede?" derler. Onlar: "O taptıklarımız bizden sapıp ayrıldılar." derler. Böylece kendilerinin kâfir olduklarına bizzat şahitlik ederler.
Soran+1 yılmeal.ihya.org/.../...kafir-ile-ilgili-ayetler.html
Sizin icin ayetler indirilmis.
Soran+1 yılBunlari oku yeter ben degil Allah cc. Sizi anlatiyor hadi kaçtım bb.
- +1 yıl
yahu ben Allaha inanıyorum sadece kullarına kitabına inanmıyorum ama ben zaten yeteri kadar araştırdım o bana yeter.
Soran+1 yılTamam bak orda siyor ki Allahi ve ayetleri inanmayanlarla ayni masaya oturmayin
Soran+1 yılAllah'a karşı yalan uyduran yahut âyetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Onlara Kitap'tan nasipleri erişir. Canlarını alacak elçilerimiz gelince onlara: "Allah'tan başka taptıklarınız nerede?" derler. Onlar: "O taptıklarımız bizden sapıp ayrıldılar." derler. Böylece kendilerinin kâfir olduklarına bizzat şahitlik ederler.
farki olmadigi soylenmis
+1 yılofff boşver onları herkese saygı duymak zorundayız... dünde ben yazdım çocuk diyor iyi ki ateistim evlenip soyumu devam ettircem :D
00 YorumlaNolur sünnet olanlar gelip burada ateistim demesin hatta ateistimde demesin kimseye
04 Yorumla- +1 yıl
bonzai sana çok gelmiş kardeş. Daha dinin ne olduğunu bilemeyecek yaşda çocuğu sünnet ettirirseniz ona bu DÜŞÜNME ve KARAR VERME hakkını tanımazsanız ki senin gibilerde bu kabiliyet yok bu gayet açık sonra bursa böyle boş boş konuşursunuz.
Soran+1 yılAynn. d su an amerikada bile sunnet ettiriyorlar saglik için
- +1 yıl
sağlık için ettirmek başka inanç için ettirmek başka. Ayrıca sünnetin sağlık açısından faydalı mı zararlı mı olduğu henüz tartışılıyor. Zararlı derlerse kafirler yararlı derlerse kuran doğru muhammed doğru dimi siz böyle düşünüyordunuz (!)
Sorunda o zaten, adamlar hiçbir şeye inanmıyorlar :D
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen. d
darvinler maymunu kutsal biliyor ne * cahili AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
01 Yorumla
Soran+1 yılSiz cok biliyonuz ondan ot gibi yasiyonuz. d
Ateistler bir seye inanmiyor. Ateizm din degil, dinsizlik. Adi üstünde a-teizm.
Dünyanın olusumuna gelirsek The Big Bang'i arastirmani oneririm04 Yorumla
Soran+1 yılHe insanlar da bigbangle düştü . d insan olurken bir milyon spermden bir sperm ulasip insan oluyor ama tek atista dünya oluyor degisik
Soran+1 yılBen kurani bilirim evrinu de arastirdim mantigi yok cunku her sey biseylerden olusuyorsa ilk bas olusan nedir :-) o nerden geldi bosver neyse
Soran+1 yılEvreni nasıl aciklicam merak etrim butun gezegenlerin duzeni dunya 1 mlm gunesw kaysa ne olur sence?
Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. Yine sen :D
Birşeye inanmıyorlar kardeşim herşeyin tesadüfen oluştuğuna inanıyorlar bu kadar.01 Yorumla
Soran+1 yılSorumu sildiler ya banane. d
Gizli Üye(36-45)+1 yıldindan da değilim ateistte değilim ben neyim onu söylesin biri :D
02 Yorumla
Soran+1 yılOtsun. d
- +1 yıl
Agnostisizm.
özenti tiplerdir. Ne dediklerini kendileri de pek bilmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle kardeşim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bir arkadaşım vardı mk allaha inanmam derdi girerken selamın aleykum der girerdi türkiyede ateist'izme inan çok nadir insanlar vardır bunlar esas ateizmi yapanlardır diğerleri laf olsun di. e
03 Yorumla
Soran+1 yılAteisme degil masonluga hizmet ediyorlar
Cevap sahibi+1 yılya kısacası hepsinin amugagoyim
Soran+1 yılAynen. d
+1 yılinanmamaya inanıyolar aslında :D hiçbişeye inanmadıklarını biliyorum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmantığı çözülememiş bir düşünceye sahip ateistler :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen tuhaf. d
+1 yılAdi ustunde at a inaniyoruz biz kanka.. at seviyoruz..
11 Yorumla
Soran+1 yılHee olabilir
ataistler ata tapıyorlar kardesimm bu ateıstler o kadar ıgrenc ınsanlar kı atın sol bacagını kesıp ordan kanını ıcıyorlar dıye bılıyorum bende ateısttım bunları ogrenınce bıraktım
113 Yorumla
Soran+1 yılKendini durtukle istersen
Soran+1 yılHadi kapi orda kardes ben senn sorunu da gordum muslumanlik hakkinda neler yazdığını saygi gosrmek istiyorsan sayvi gostermeyi ogrenmelisin yalan yalnis sekilde ayetleri cevirdigini gordum yol al şimdi.
Soran+1 yılEdiyorlar hayir sen nisa suresinin bit ayetini cevirdin biliyorum
Soran+1 yılYalan yalnis sekilde yazdin yalnis cevirdin ben seni cok iyi hatırlıyorum
Soran+1 yılBen o soruyu biliyorum sen rahat ol hepiniz ayetlerle yorum yapiyosunuz yalan yalnis ceviriyosunuz
Soran+1 yılMuslumanlikla ugrasmayyn napiyosaniz yapin
Soran+1 yılBak aklina geldi hemen belli kimin beyni yikanmis
Ateizm Psikolojiktir, hiçbir şeye inanmaz
10 Yorumla
+1 yılTanri'ya inanmiyorlar iste
015 Yorumla
Soran+1 yılTanri ben bilmem benim Allahim var;-)
- +1 yıl
Ayni sey
Soran+1 yılDegil Allahin 99 ismi vardir bunlarin arasinda tanri gecmez
- +1 yıl
Tanri deyince cicek mi deniliyor sanki ya ne alaka? Ayni islevi goruyorlar
Soran+1 yılSana adin disinda baska seyle hitap etseler istermisin ayni sdy olur mu?
- +1 yıl
Niye bilmem kaç adın arasında yer almaz ben soyliyim hemen :tanrı allahın turkçesidir şimdi arap herif niye turkçeyi araya soksun bir duşun. arapça tanrı zaten Allah ya siz ne kadar cahilsiniz
- +1 yıl
tanrının türkçe bir kelime olduğunu bilmezler sanırlar ki ingilizcedeki god ı türkçeleştirmek için tanrıyı uydurdular. Türklerde gök tanrı (tengri) inancı vardır. Tanrı tengriden türemiştir gök tanrı inancındada tanrı yaratıcı yani araplardaki allahtır
Soran+1 yılHristiyanlik inancinda god denir. hrostiyanlik degistirilmis bir dindir. tanri hristiyanlarin goddan cevrisidir.
Isim hicbir dilde degismez turkcr olan ahmet ismi ingilizce oldugunda farkli bir sekle burunme ya da ingilizcr jackep ismi turkceye gelince mustafa olmaz.- +1 yıl
canım bir defol git şunu yazdığına göre liseyi bile okumayacak kadar küçük yaştasın
- +1 yıl
öncelikle kök tengri neymiş öğren şu cahilliğine başka söz söyleyemem yabancı dizide izleme sende kafa yapmış
Soran+1 yılDogrulari soyleyince cahil oluyoruz aksini ispat edemeyen siz degil.
- +1 yıl
sana bu olmadığını kanıtla sözünü şöyle açıklamaya çalışayım, masanın bir ucunda sen bir ucunda ben varım sen masada bir bardak olduğunu bense olmadığını söylüyorum sence bu durumda bardağın varlığını veya varolmadığını kimin kanıtlaması beklenmelidir , sana dün kanıtlamakla ilgili yorumları oku dedim algılayamamışsın ki hala konuşuyorsun sus artık gerçekten çocukluğuna veriyorum cahilliğini
- +1 yıl
ben tanrı allah yaratıcı yok diyorum sen var diyorsun sen kanıtla ama öyle kuran var deme şimdi gerçekci ol
Soran+1 yılGit kurani kerimin aslinin yaninnna yuz yillarsir orda ve degistirilmemis hz muhammedin miraca çıktığı tas ta hayla havada duruyof yer cekimine rağmen simdi hadi yoluna bb
Soran+1 yılSenle tartiscak kadar beynin yok senn
Taraflı yaklaşmışsın. Araştır bulursun.
06 Yorumla
Soran+1 yılArastiriyorum sen de kurani oku ve yillarca arastirsigin seyleri yilar once zaten yazilmis kitapta haarfiyen bulucaksin.
Soran+1 yılIslamin bir kusuru var mi tarafsiz oluyim:-)
Soran+1 yılOnlar hicbir zaman tarafsiz olmazlar onlar mason:-)
onlar kendilerini kutsal sayiyorlar. xdxdxd
023 Yorumla
Soran+1 yılEvet o dogru bak. d
- +1 yıl
herhangi bir kişi veya nesneyi kutsallaştırmayacak kadar okuduk araştırdık
Soran+1 yılHm ayni seyi demis arkadas sen de aynisini diyosun:-) cok okumussan bir insan dunyaya getir yarat bir canli yarat madem çok okudun cok biliyksun evrenin sirali dizilisi bunu da mi sen yaptn git isine ya :-)
- +1 yıl
allahın madem var lütfen artık ortaya çıksın insanlar din allah adına birbirlerini yüzyıllardır katlediyor ortadoğu hala kan ağlıyor! Ortaya çıksın ve merhametini göstersin. Masum bebekler cani dindarlar yüzünden katledilmesin. İnsanlar cinsel eğiliminden dolayı öldürülmesin. Adaletli allahın artık ortaya çıksın ve bir taraf kan revanken bir taraf zenginlik içindeyken bir taraf susuzluktan ölürken daha fazla izlemesib dünyayı! Sınav deme şimdi bana sizin sınav dediğiniz şey bir taraf 90 puanla başlarken bir tarafa en başında 0 vermek! Bir taraf zenginken bir tarafın susuzluktan ölen bebeklerine göz yuman bir yaratıcı olamaz!
- +1 yıl
@yardımcı123 sizin yaptiginiz en buyuk hata ne biliyor musun? insanlarin dini anlayis bicimleriyle Tanri'yi sorgulama yoluna gitmeniz. Yaradan'i degil, o dini istismar eden insanlari yargila. bak o zaman ne olacak. en azindan adam gibi bir fikir yurutme yapmis olursunuz.
her seyin faturasini Yaradan'a kesmeniz cok mu merhamet ve adalet iceriyor peki, hii bayan? Sizin adaletiniz bu mu? - +1 yıl
ölürken ölmemek için tanrıya yalvarcam mı sanıyorsun çok yazık sizin hatanız bu işte ölüm korkusu insan doğar yaşar ölür doğumu neşeyle karşılayanlar ölümden neden korkar anlamıyorum. kişileri yargılamamı mı istiyorsun yüzyıllarca savaşlara sebep olan inançlaronız muhammedin ve isanın saçmalıklarıdır kabul edin ki muhammed isadan daha canidir şimdide dersiniz ki şu an yaşanan olaylar için gerçek islam bu değil evet bu kutsal kitabınızda yazıyor mutlaka okumuşsunuzdur (!) keşke okurken tanrı neden böyle kendini övmüş, merhametsiz diye düşünseydiniz
- +1 yıl
ve evet benim adaletim bu evrenin yaratıcısıyım merhametliyim vs vs kendini öven bir tanrının adaletini göstermesini beklerim. Üzgünüm ama yok keşke olsada muhammed isa gibi insanlar boş inançlar savaşlar olmasaydı yaratıcı yoktur insanlar bir tanrı yarattı
- +1 yıl
@yardımcı123 vefatta Tanri'ya yalvarmak mi xdxdxd gece gece bu denli gulecegim yoktu. biz olumden korkmuyoruz ki. olumden korkan genelde inancsiz insanlar oluyor, cok karsilastim. cunku o an belki de hayatlarindaki en dogru dusunmeyi yapiyorlardir, bilemem ;)
gelelim saygisizca konusmani duzeltmeye. inanmayabilirsin fakat gelip de benim peygamberime, peygamberlere sovup sayamazsin agir ol! adam sandik vakit ayiriyoruz, terbiyesizlik yapma.
Hangi savasi Kur'an emretmis, hangi savas inanc yuzunden cikmis? bana misaller ver, oyle kalabalik cumlelerle konusma, cunku komik oluyor. Kur'an'i senden daha iyi okudugum bildigim ve en onemlisi de anladigim kesin. Allah savasi emretmez. Allah kendini de ovmez. ha yok efendim ovgu ayetleri var diyip kopyala yapistir yaparsin simdi buraya bikac ayet, onlar ovgu ayeti degil. onlarin arap dilinde ne anlama geldigini ogren de gel.
Gunumuzde İslam'a pek cok din disi sey katilmistir, bunu yapanlar da genelde din dusmanlari. sizin gibiler yani. - +1 yıl
@yardımcı123 ama yok, zamanla sadece hayvanlar botkiler insanlar mi degisir sandin? Hayir zamanla inanclarin algilanis bicimi de degisir hanfendi. gercekten cok komiksin, soylediklerin senin zirvaliklarin. Bana delille konus konusacaksan.
Peygamber degil Yaradan degil siz siz, beynini kullanamayanlar daha cani. yazik. - +1 yıl
@yardımcı123 sen Allah'in adaletini disarida arama. mesela bu kadar nankorlugune ragmen her gun her sn rahatca aldigin nefese bak. Bu kufur hallerinizle sizi bir firavunun donmus cesedine veya sodom gomara daki insanlar gibi yapmadigina bak. Allah'in adaletine bir de o yonden bak hadi. tabii, az da olsa merhametin ve adaletin varsa.
- +1 yıl
canım ya hangi savaş dinler yüzünden çıkmıştır dedikten sonra gülmekten okuyamadım sonra gülmem geçti devam ettim pek farklo bir şey okuyamadım sen nasıl bir cahilsin öyle
- +1 yıl
canimi cicimi birak da bana misal ver, delil goster. sen hele ateistligin bile yanindan gecemezsin. Hep derim ateistligi bari adam gibi yapin xdxxcxdd
ben de cok guldum fakat gulmek delil degil, buyur bekliyorum? Madem Tanri yok sodom gomara daki insanlar niye oyle olmus , firavunun cesedi niye secde eder gibi donmus? hadi gulme de az calis, yoksa boyle curuk fikirlerinde bogulursun ;) - +1 yıl
allah sayesinden nefes almıyorsun hastalandığında dualar iyileştirmiyor bismillah diyip eve adım atman seni korumuyor sen sadece koruduğuna inanmak istiyorsun
- +1 yıl
ama üzgünüm öyle biri yok
- +1 yıl
bence sen yazdıklarını tekrar oku çünkü inancınla çelişiyor, kuranda yazan şeylerin algılanması zamanla değişti yani öyleyse şu an kuranı reddetmen lazım kuranda yazanı modernize etmeye çalışıyorsan ve inancım diyorsan sende tatlı su balığısın merhaba
- +1 yıl
az önce birine delille ilgili bir cevap yazdım sana zahmet yorma beni ara bul
- +1 yıl
gülme demişsinde gülünmeyecek gibi değilsin ağlanacak haline gülüyorum eminim yalnız değilim zaten hanfi savaş din yüzünden çukmış dedikten sonra tti yani zorluyorsun hadş bakalım
- +1 yıl
Kur'an zamanla degisti demiyorun, insanlar zamanla degisti diyorum zeki kizim. mesela bundan bilmem kac yil once ateistligin a si deistligin d si yoktu diyorum.
sen bana firavun ve sodom gomara olaylarini aciklayacak misin, yoksa tantana yapmayip dagilalim mi bukalemun merhaba. - +1 yıl
ya hakikaten vaktime yazik. anca guluyor, anca dalga. siz busunuz. savaslar din yuzunden cikmadi, savaslar dini somuren istismar edenler yuzunden cikti bir insan bu kadar kara cahil olur.
delil falan istemiyorum, zaten biliyordum kacacagini. cunku siz busunuz. cevaplar degil sorular hic degil, anca tantana, lakirti vs.
git hadi.
Soran+1 yılCevaplayan bosver onlar maymunlariyla oynasinlar kardesim
+1 yılgökyüzüne inanır :D
13 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir. d havadan inmişler
- +1 yıl
havadan inen şeylere, hikayelere inananlar sizlerdiniz nys sn krştrdn glb. s
- +1 yıl
seni yerim yardımcı çok tatlısın <3 :)) NOT: ben abaza değilim.
O kadar cahilsin ki cevap vermeye değmezsin
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi
+1 yılİnanma yetimizi kaybettik ateistler olarak
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Hikayelere inanmayacak kadar büyüdük
Soran+1 yılHadi cnm. d
+1 yılAtlara inanıyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir. d