- Kültür & Sanat konusunda 405 cevap paylaştı.
u 11 ayBu kavramlar (ateist, deist ve agnostik) hep karıştırılır, en basit şekliyle ateist tanrının varlığına inanmayan bir kişidir, deist ise tanrının varlığına inanır ama belirli bir dine inanmaz, agnostik ise tanrı olabilir de olmayabilir de yaklaşımındadır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayAteist demek yaratıcıya ve onun gönderdiği kitaplara inanmayı reddedenlere denir ama bence körü körüne ateist olmak açıkcası araştırmadan kaçmak olarak gelir. Bunun yerine bir yaratıcı var elbet ama henüz daha açıklanamamış kanıtlanamamış demek daha mantıklıdır. Buna da agnostic denir. İyi geceler
02 Yorumla- 11 ay
Kopyala yapıştır mı
- 11 ay
Saçmalama, diamond tena videoları izledim az çok mantık oturdu kafama dilersen konuşur sohbet ederiz bilgi alışverişi yapabiliriz
Dini inancı olmayan kişi
11 Yorumla- 11 ay
Vay canına
Kültür & Sanat konusunda 302 cevap paylaştı. Yaratıcıyı inkar ediyolar ama olmayan şey de inkar edilemez değil mi şimdi 😄😏
16 Yorumla- 11 ay
Kızanım ne diyor bunlar
- 11 ay
Mevlam kayıra
- 11 ay
Rica ederim kuzum 🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Kültür & Sanat konusunda 396 cevap paylaştı. Dini inancı olmayan kişiye denir.
20 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 24,7b cevap paylaştı.
u 11 ayTanrıya ve dine inanmayan insan demektir
10 Yorumla
11 ayGelişmiş bir toplumun ilk adımı demektir ndndnsnsnsns
613 Yorumla- 11 ay
Şaka yapıyorsun
- 11 ay
Yani kesinlikle öyle ama şu anda Türk toplumu bunu duymaya hazır değil kdndndndn
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
@kissandtell Christopher Dawson'un ilerleme ve din kitabını okumanı tavsiye ederim. İnsanlığın dinlerle medeniyet ve bilimsel ilerlediği putperestlik ve dinsizliğin mediyetleri nasıl çürütüp yok ettiğini örnekleriyle anlatmış. Günümüze baktığımızda da dinsiz küreselcilerin lgbt ile insanlığı sodom gomorro m. ö 7 bine gerilettiğini görüyoruz başarılı olurlarsa insanı yaprakla dolaşan mağara dönemine geri götürecekler. Dinsizlik gericiliktir
- 11 ay
@Hassasdokunus kitabı okurum tabii öneri için teşekkürler. Ancak sadece meraktan soruyorum neden o zaman şeriatle yönetilen ülkeler çok daha gerideler? Hatta neredeyse yaşanmaz haldeler?
- 11 ay
@kissanrtell Gerçek şeriat uygulanan ülke var mı Suudi Arabistan vahhabi , İran şii zaten peygamberin getirdiği dinden uzaklaşmışlar. Gerçek şeriatla yönetilen ülke Selçuklu zamanın en büyük gücü osmanlı zaten 300 yıllık süper güç. yaptığı şahi toplarla çağ açıp çağ kapatmış. Mimarı mimar Sinan, müzikçisi ıtri, dede efendi :)
- 11 ay
Gerisini saymiyim artık 🙂
- 11 ay
@Hassasdokunus gerçek müslüman Türklerse neden olaylar burada gelişmedi de orada gelişti ki? Bir de osmanlı müslümanlığı yaaa tamam o zaman şapşik diyip de kabul etmedi. Din savaşları çıktı bunun için. Kaç tane insan öldü osmanlıda bunun yüzünden.
- 11 ay
@kissandtell ibni Haldun un dediği gibi devletler doğar büyür ölür onlar büyürken biz ölüyorduk bide Tanzimatçı, jön -Türk denilen batının kı çını yalayan özgüvensiz çıktığı yumurtayı beğenmeyen Batının dalkavukları içerde devleti kemirdi o Batılı sırtlanlarda birleşip bize vurdu yıkıldık gittik. Şimdide o Batının tasmalı çekirgeleri Kaan uçağı yaparız hürjet yaparız togg arabası yaparız kalorifer peteği diyip engel olmaya çalışırlar kahrolsun şeriat diyip gezerler bizi geri bırakırlar
11 ayKibrit kutusunun bir yapanı olduğuna inanıp, tüm evrenin kendi kendine olduğuna inananlara ateist denir..
21 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
Tanrı din ruh gibi kavramları komple reddeden kişiler
32 Yorumla- 11 ay
Aaaaa
11 ayTanrı tanımaz deniyor ama, aslında din tanımaz. Hak ve batıl hiçbir dini kabul etmez. Bir yaratıcıyı da, rededer.
11 Yorumla- 11 ay
Aaaa
- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
11 ayyok yok diye ömrü boyunca gezip sonunda Allah ın yumruğunu yiyip uyanacak gariban aciz topluluk her depremde bir dakikalığına müslüman olurlar.
12 Yorumla- 11 ay
Hmmm
- 11 ay
hemen kızma sen her halinle güzelsin kaşlar kara gözler ela
11 ayAz önce çok sevdiğim saygı değer @mesut_boztas abimle bunun tartışmasını yaptık... Ateist, tanrıya/Allah'a veya herhangi bir ilahi varlığa inanmayan kişidir... Bunu bende çok yakın bir arkadaşımdan öğrendim..
210 Yorumla- 11 ay
Bizim konuların elitligi şaka mı 😆
- 11 ay
@mesut_boztas Yok abi şaka değil 😂😂
- 11 ay
Ahahaah uyu uyu hadi 😄
- 11 ay
@mesut_boztas sodam bitsin yatıcam 🤪
- 11 ay
Afiyet olsun 😆
- 11 ay
@mesut_boztas sağol abimm gel sanada ısmarlimm😃
- 11 ay
Demen yeter 🥰
- 11 ay
@mesut_boztas Eyvallah abim, hayırlı gecelerin olsun..👋🏻🌸
- 11 ay
Canımsın 🥰😇
- 11 ay
@mesut_boztas 🌸♥️🌙
Kültür & Sanat konusunda 427 cevap paylaştı. Rastgele dünyaya spamlanıp hayatının olduğunu düşünen insan 😂
212 Yorumla- 11 ay
Vay canına
- 11 ay
Demek öyle he
- 11 ay
Vallahi billahi tillahi ben müslümanım Allahü Ekber
- 11 ay
Benim yapılan yorumlara verdiğim cevaplara bakıp uyu ffkjd
- 11 ay
Oku hepsini fkfjfjkd
- 11 ay
Çay kahve 😅
11 ayTanrı tanımaz, tüm evrenin kendiliğinden oluştuğuna inanır yaratıcının varlığını inkar eder.
12 Yorumla- 11 ay
Aaa ne kadar ayıp
- 11 ay
Bunda ayıplık bir şey yok. Bende deist bir kişiyim. Yaratıcı vardır ama bu yaratıcı da gidip antik kuntik işlerle uğraşacağını sanmıyorum. Gidip benim çükümle ilgilenmez herhalde. Sadece canlılar birbirine karşı nasıl hareket ediyor bunu takip ettiğini düşünüyorum. Ben buna göre kadınlara ve çocuklara zarar vermemeyi ve bana ait olmayana göz koymamaya özen gösteririm.
11 ayGörseldeki şeytanın vücut bulmuş hali insan kılıklılara denir
12 Yorumla- 11 ay
Müslüman oldu hacca gitti
- 11 ay
Böyle tipler adına dedim güneşim allah kabul etsin sevindim🙏☺
11 ayHerşeyin rastgele olduğunu düşünen inanmayan dar bir zihin..
11 Yorumla- 11 ay
Hmmmm
- Kültür & Sanat konusunda 388 cevap paylaştı.
u 11 ayAllah'a inancı olmayan her olayı bilimle doğayla açıklayan şeytana bağlılık gösteren çeşitli ayinler yaparak bağlılığını gösteren topluluk. 🌸💁
10 Yorumla Ateist tanrıya veya tanrılara inanmayan kişidir. Yani “Tanrı var” diye bir inancı yoktur. İnançsızlık değil, inançsızlığı seçmektir kısaca.
20 YorumlaBeynini kullanamayan idrak edemeyen memeliler demek
220 Yorumla- 11 ay
Alla Alla
- 11 ay
Rica ediyorum sorumda tartışmayın
- 11 ay
@matimtrak okuduğunu da anlamamışsın, ben ateist değilim ama her fikri, düşünceyi okurum, atesitlerin düşüncelerini ve neden ateist olduklarını da bilirim. İslamiyet hoşgörü ve barış dinidir. İnanmayanlara güzel ve düzgün şekilde anlatmak farzdır. Sen beyinsiz diyerek zaten Kur'an a karşı çıkmış oluyorsun. Bu şekilde Allah yolundan gitmemiş oluyorsun. İkincisi de matematik okursan ihtimaller ve evren sonsuzdur. Sonsuz ihtimal içerisinde her şey olabilir. Sonsuzluk kavramı senin düşündüğün kadar küçük bir olay değildir
- 11 ay
Rastlantı değil, ihtimal. İhtimal ile rastlantı farklı kavramlar ve birbirlerinin yerine geçmezler. Sen dersin ki dünya muntazam nasıl oldu, başkası da der ki muntazam değil, baksana 300 milyon sperm eksik, kusurlu ve ölüyor belki bir tanesi yaşıyor der. Bu senin bakış açına bağlı. Evrende de yaşam olmayan, kusurlu olan milyonlarca gezegen olabilir, biz sadece samanyolunu biliyoruz. belki de sonsuz tane daha galaxi var, bilemiyorsun.
- 11 ay
Sen dini tüccarlardan öğreniyorsun. Yani para kazanmak için her pazarlama taktiğini uygulayan kişiler tarikat ve cemaatlere para veriyor, finansör oluyor, onlar da dinleri yayıyor. İslamiyette de böyle, Hristiyanlıkta da böyle, Musevilikte de böyle. 1500 yıldır pazarlama araçları ile gelen bir dini pazarlamacılara güvenerek her dediklerine inanman saçma. Güney Afrikalı ne diyor "Beyaz adam geldiğinde onların elinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı, sonra bir baktık bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı" Mercedeslerle gezen diyanet işleri başlankarının yazdığı fetvaları dinliyorsun. Batının fonladığı fetöler, süleymanlar, başkaları ve daha daha başklrı, bundan 100-200 yıl önce de çok daha başkaları ile öğreniyorsun dini
- 11 ay
Yeteeerrrr
- 11 ay
@Günesinkadini donanımınız yoksa sıkılırsınız. varsa katkıda bulunabilirsiniz
- 11 ay
Ne anlatıyorsun sen arkadaşım soru benim sorum senin yüzünden sürekli bildirim geliyor meselenizi özelden halledin
- 11 ay
@Günesinkadini burası bir platform, soru sorunca sayfa sizin olmuyor. sormayın o zaman
11 ayateistim net bir şekilde bu sorunun yorumlarını okudum sinirim tepeme çıktı böyle soruları bidaha sorma bence bende meraktan bi okuyayım dedim okumaz olaydım
00 Yorumla
11 ayDinlere inanmayanlardır. Ateistler hiçbir dine inanmaz. Birde deistler vardır. Genelde komünistler deist olur. Deistler tanrıya inanır ama dinlere inanmaz. Dinlerin insanları kandırmak için olduğunu savunurlar. Ayrıca din arayışında olan insanlarda genelde deist olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayMüslüman olup ateist gibi yaşayan da az değil
10 YorumlaKitapsız imansız sjdhhdjjd
13 Yorumla- 11 ay
Allahsız kfjfjdk
- 11 ay
Allahü Ekber
Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allaha inanmayanlara deniyor
11 Yorumla- 11 ay
Aaa çok teşekkür ederim
İnançsız kişilere denir
110 Yorumla- 11 ay
Hmmm diiseenn
- 11 ay
Neden
- 11 ay
Hmmmm
- 11 ay
Allah Allah
- 11 ay
Nasıl bir cümle kurmamı istersin
11 ayTanrıya inanmayan
11 Yorumla- 11 ay
Ne kadar ayıpp
11 ayBu çocuk ateist değil şeytana tapan bi tip ateist yaratıcının olduğunu kabul etmeyen biridir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 aySoruyu üyelerin cevaplarıyla ve kendileriyle dalga geçmek için mi sordun?
Eğlenceyi böyle sağlamak ne kadar acı…01 Yorumla- 11 ay
Ama ben şu an çok üzüldüm
Gizli Üye(25-29)11 ayAteistim, din gibi kesin bilgi sunmayan ve inanç meselesi olan inançlara karşı olumsuz düşünen, metafizik varlıklara inanmayan insanlara denir…
01 Yorumla- 11 ay
İnsan anladım
Gizli Üye(18-24)11 ayBen Ateist'im, Ateist demek; Yaratıcı, Dinleri ve Görülemeyen varlıkları reddeden Dini inancı olmayan kişidir.
07 Yorumla- 11 ay
De vallah
Cevap sahibi11 ayCevapların altına "hadi canım, de valla, aa bilmiyordum" gibi aşşağılayıcı küçümseyici dalga geçmek amaçlı küçümseyeceğine Allah'ın sana gönderdiği kutsal kitabı oku, bir Ateist olarak Kuran-I Kerim'in Türkçe Meal'ini baştan sona iki defa okudum ben.
- 11 ay
Allah kabul etsin
Cevap sahibi11 ayTeşekkür ederim, sen de oku, seninkini de kabul eder umarım.
- 11 ay
Çok şükür dini inancım yerinde
Cevap sahibi11 ayNe mutlu sana, umarım sevab'ının günah'ından çok daha fazla olduğu güzel bir hayat sürersin.
- 11 ay
Ayy amin inşAllah darısı senin başına çok amin
Gizli Üye(25-29)11 ayDini inancı olmayan kişiye Ateist denir.
11 Yorumla- 11 ay
Allah' Allah
Yaratıcı olduğuna inanmayanlar
10 Yorumla
11 ayDini olmayan inancı olmayan insan
10 Yorumla
11 ayHiç bir yaratıcının olmadığına inanan toplum anlayışıdır inançları gereği inandığı bir şey yoktur...
01 Yorumla- 11 ay
Vay vay
11 ayAllahsız kitapsız
12 Yorumla- 11 ay
Haşa
- 11 ay
Ateist o degil mi
11 ayTanrıya inanan ama dinlere inanmayan
18 Yorumla- 11 ay
Bravo
- 11 ay
Bir yaratıcı olduğuna inanan ama dinlere inanmayanlara "deist" deniyor... Ateist bir yaratıcı olduğuna inanmayan. Evrende ki tüm varlıklara ve olaylara bilimle açıklama getirmeye çalışır..., cennet / cehennem kavramını kabul etmez... Bir de Satanist vardır. Ateist'ten ayıran özelliği yaratıcıya meydan okumuş, şeytanın cesaretinden dolayı şeytana taraf olmuşlardır.
- 11 ay
@viridis doğru evet ataist tanrıya inanmayanlar
- 11 ay
@Yusufox satanizm paganizmden gelir ve kendi içinde ayrılır. Sağ el satanizmi yani eski dünya satanizmine göre şeytan kötü değil, günah keçisidir. Tanrı kötüdür ve semavi dinler disteistiktir (tanrı ve din vardır ama tanrı kötüdür diye savunur). Şeytan kötüye yönlendirmez, tanrı buna göz yumar. Sol el satanizminin ise hiçbir alakası yoktur bunlarla. Çok tanrılı inançtır. Kedi kesenler satanizme özenen ergenlerdir. (Satanist diilim)
Ateist bir yaratıcı olduğuna inanmayan
02 Yorumla- 11 ay
Gerçekten mii
11 ayİstanbul'da yaşayan ate kabilesi demek 🤣
02 Yorumla- 11 ay
Hadi canım ciddi misin
- 11 ay
Benzetme konusunda başarılıyım popiler sanatçıların benzerlerini sete aldım bi organizasyonla iyi bi dizi çekicem bence sen zaraya benziyosun süslü bacı 😉
11 ayReddeden
20 Yorumla
11 ayÖzenti demektir
00 YorumlaAllah'ın varlığınına inanmayan
00 YorumlaATA inanlara denir.
00 Yorumla
11 ayİnancı olmayan kişi
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri