+1 yılTabi ki hayır biz doğuştan Müslümanız evet onlar değil Allah herkese akıl vermiştir Allah ın varlığına ulaşabilmek bize kalmıştır sen zaten O'na 1 adım yaklaş O sana 10 adım yaklaşır fakat biz bile bunun değerini bilmiyoruz şükretmiyoruz bu çok kötü. İslam ı sadece çok geri kalmış ve kapalı bir toplumsa eğer bilmiyordur yoksa herkes biliyor Allah da onları bu şekilde bir şeye düşürmez ki Allah ın kanıtı çoktur insan düşünsün sonra evrene çevresine baksın kim yarattı diye çaba harcasın tabi biz doğuştan inanıyoruz onlar ailelerinden çevreden etkilenerek inanmayıp araştırırsa ve inanırsa Allah o kişiyi mutlaka ödüllendirir zaten. El ayak kesme derken? İslamda kendine en ufak zarar verme şu tüymüş falan onları almak bile günah canının yanması bilerek kendine zarar vermek intihar çok büyük günah Kuran günümüze kadar bozulmadan gelmiş tek kutsal kitap artık onu da değiştirmeye çalışıyorlar eksik olduğunu ilk senden duydum. Öyleyse günümüze gelmemiştir veya engellenmiş olabilir gayrimüslimler tarafından. Peygamberimizden bahsediyorsun galiba bak arkadaşım duyduğun her şeye değil sadece Kuran a inan İslam kadınlara değer veren tek din tüküriyim modernliğe Avrupalıymış nasıl görmüyomuyuz Avrupalıları nasıl eziyorlar kadınlarımızı. Kadın haklarına bak istersen bir de kadının sorumluluğu fazla hakkı da fazladır ayrıca Nisa Suresi bile var Kadın Suresi yani lütfen. mezhepler yine biz insanlar yüzünden ortaya çıkmıştır İslam ın farklı yorumlanması yaz Google a. Bu geçmişten gelir demek istediğim eski Müslümanlar ve şimdikiler o kadar farklı ki kıçı başı açık ben Müslümanım ibadetlerini yerine getir ki bir de saç konusu var saç kadınları güzel gösterir dikkat çeker kadını her türlü güzellikten kaçınması gereklidir makyaj gibi şeyler demek istediğim. Ayak ve kol bileğine kadar saçlar kapalı boyun kısmı da aynı şekilde kapalı olmalı. Hristiyanlık güzel bir dindi Hz. İsa mesela. Bozuldu ya herşey bizden kaynaklanıyor Kuran da değiştirilmeye kalkıyor artık bu da bir sınav
07 Yorumla- +1 yıl
Sen Kuran ı okudun ve bu soruyu sordun ne diyim nasıl okudun acaba dünya sadece ahirete hazırlık sadece bundan ibaret bizi sonsuz bir yaşam bekliyor diğer tarafta lütfen şüphe etmeyin artık ne demem gerekiyor inandırmak için herkes ateist olmuş çıkmış sen okumuşsun yine ama anlayamamışsın dostum bidaha oku bakalım bunlardan sonra 😉 hadi kolay gele
Soran+1 yılhayretbişey ya anlayarak oku diyorsun.. sen anladığına eminmisin.. sorgulamıyorsunuz dininizi öğrenmiyorsunuz bile.. sadece ibadetle örtünmeyle işi bitirmeye çalışab o kadar çok ki nasıl olup da bana anla diyebiliyorsun? kuranı kaç kere anlayarak okudun hadisleri sin kitaplarını tevrat zebur incili? ateistlerin neden inanmadığını ya da inanmamalarına sebep olan çelişkileri kaç kez okudun da anladın? cevaplarını okudukça gülüyorum çünkü ayetlerden bile haberin yok..
- +1 yıl
Kendin söylüyorsun zaten en ufak bir şüphe olmaksızın inanıyorum sorgulancak bişey yok ben yeterince araştırıyorum.
Soran+1 yılbenim sorularıma cevap veremeyeceksen burada işin yok. senin neye inandığından bana ne?
- +1 yıl
Ey yüce Allah ım yardım ediyoruz tersliyo sen akıl ihsan eyle ya Rabbim Amin..
Soran+1 yılterslemiyorum bu şekilde algıladıysan da birşey yapamam
- +1 yıl
Anlaşılmıycak bişey yok ok
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah herkesi bir sınava göre yarattı ve herkesin sınavı aynı değil Müslüman olarak yaratilanin sinavi dini dogru bir sekilde yaşamaya calisman Müslüman olarak yaratilmayanlarin sınavı ise Allahın kendilerine verdigi akli kullanarak dogru yolu bulmaya çalışmak. Rabbim adaletine gelince adalet bu dünyada degil ahirette tecelli edecek ve herkes farkli durumlarda dünyadaki yasayisina göre sorguya çekilecek. Kuranda bazı ayetler var hırsızlık yapanın eli kesilsin vb ama bunu gerçekleştirme şartları da var mesela adam pisman olmadığı halde pisman oldum derse onun elini kesmek haram olur yalan söylediyse de onun hesabını Allah soracak zaten. Yani bello şartlar gerçekleşmeden istediğin gibi onun bunun organını kesemezsin. Ayetler hayvan derilerine yazildi ve kapalı bir alanda muhafaza edildi sonradan kitap haline getirildi. Kadınlarla alakalı durum uzun buradaki kelime sayısı yetmez dilerseniz akşam doğrusunu anlatabilirim. Evet Kuran apaçık indirildi ve ayetler herkesin anlayacağı şekilde fakat farklı mezheplerin çıkma nedeni insanların kendilerine göre ayetleri farklı şekilde yorumlamalari yoksa Kuran sadece yazilani söyler insanlar farklı anlamlar yükler. Başörtü hakkindaki ayet Nisa suresinde açıkça yazıyor yüz el ve ayak dışında her yer kapalı olacak basortusu omuzları kapatacak şekilde bağlanacak diye. Evet önceki kitaplar da kutsaldi ve yazılanlar doğruydu fakat insanlar tarafından degistirildi Rahman buna izin verdiyse vardir hikmeti onlar degismeseydi son kutsal kitap Kuran inmezdi ve en sevdiği kulu Peygamberim dünyaya teşrif etmezdi her sey sebepler dahilinde oluyor eski kitapların değişmesinin sebeplerinden biri bu olabilir daha başka yorumlar da yapilabilir. Son soruyu da kadınlar meselesi gibi akşama anlatmayı bırakacağım cunku bunlar uzun mesele buraya yazmakla yetmez ve su an biraz işim var dilerseniz dinlemek isterseniz akşam bu iki konuyu detaylica konuşabiliriz iyi günler
06 Yorumla
Soran+1 yılbu cevapların aynısı çoktan verildi ben bilimsel kanıt ve mantık istiyorum.. ve eminim ki konuşma uzarsa ben değil siz bana soru sormaya başlayacaksınız ama unutmayın allahın varlığını iddia eden sizsiniz kanıt sunması gerekende siz.. neyse gerek yok zaten.. bu kadar kişi içinden hala aynı cevaplar çıkıyorsa bundan sonra da çıkmaz..
- +1 yıl
bilimsel kanıt ve mantık mı? mantık ve kanıt istiyorsanız kainata bakın derim nasıl ki bir kitap yazarsız olamazsa "kalem kendiliğinden yazmış" gibi saçma sapan bir şeyi iddia edemezsek, veya hastalandığımızda kullandığımız ilaçlar hakkında "bu ilaçların içinde bulunan kimyasal maddeler raflarda kavanoz içinde duruyordu aniden rüzgar esti hepsi yere düştü ama düştüklerinde öyle birleştiler ki bugün kullandığımız o hassas ölçülü ilaçlar oldu her şey tesadüftür" diyemiyorsak; aynı şekilde mükemmel yaratılan ve kusursuz bir dengeyle varlığını devam ettiren bu kainat bu dünya ve mükemmel sistemlerin muhteşem dizaynları sonucu meydana gelen insan hakkında da tesadüfen oluşmuştur yaratıcısı yoktur diyemeyiz etrafınıza bakın ve mükemmel olmayan bir şey söyleyin cansız topraktan büyüyüp tam da damak tadımıza uygun gözümüze hitap eden muhteşem kokan yediğimiz o elma dahil yaratıcısız olamaz çünkü ne toprak beni biliyor ne de elma ama tam da bana uygun şekilde yaratılmış demek ki bir yaratıcıvar
- +1 yıl
beni biliyor ve her şeyi benim için yaratıyor
- +1 yıl
ve her şey gözle görülür elle tutulur değildir varlığını görmediğimiz dokunmadığımız halde bildiğimiz şeyler de vardır eğer her şey bilimsel kanıtlarla kanıtlanıyor ve kanıtlanamayanlar yalansa o zaman sizi, aklınızın olup olmadığını bana bilimsel kanıtlarla kanıtlamanızı istiyorum aklınızı elinize alın ve bana gösterin
- +1 yıl
siz bana etrafınızda gördüğünüz halde harika olmayan bir şey gösterin tabi bulabilirseniz denizin binlerce km altında yaşayan küçücük varlıktan göküzünde uçan kuşlara kadar olan her şey Allahın varlığını birliğini kanıtlayan bilimsel bir kanıttır tabi düşünebilenler aklı olanlar için
Soran+1 yılbilimsel kanıt olayını yanlış anlamışsın.. neyse sağol yineden yazdıkların için...
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. 1- hiç bir insan doğrudan mahrum değildir. sana ne gösteriliyorsa başkası da onu görüyor. sadece her kul farklı seçimler yapıyor ve seçimlerinin sonucunda doğruya ve ya yanlışa gidiyor. eğer bir yaratıcı varsa neden kullarını körü körüne yakmak istesin ki? elbet her kul hayatının bir vaktinde doğru veya yanlış olan o yol ayrımında seçimini yapıyor. öyle ki her müslüman ailesinde büyüyen insan hakka olması gerektiği gibi iman etmiyor. bizim nasıl doğruyu görme hakkımız verilmişse bu onlara da veriliyor.
2- şüphesiz ki Allah kullarını görüyor ve adaletsiz dedirtecek hiç bir şey yapmıyor. insan aklı her şeye ermiyor çünkü her şeyi görmüyoruz. bilmediğimiz şeyler olunca bir yaradanı eleştirme hakkına sahip değiliz.
3-bu konuda ben böyle bir ayet hatırlamıyorum. bundan ziyade hep olumsuz şeyleri görüyorsunuz ve islamın insan haklarına ve insanlara yardım etmek konusundaki insanlara verdiği fetvaları da bir okumanızı isterim.
4- evet ayetler sevgili peygamberimizin zihnine inmiştir ve yazdıkları şeyler her nelerse onlara yazılmıştır. ama kayboldumu ne oldu orasını bilmiyorum. aradan 1400 yıl geçmiş bu yıllarda neler yaşandı ve onlara neler olduğunu bir Allah bilir.
5- www.sorularlaislamiyet.com/.../...ebebi-nedir.html
6- Meshepler konusunda tam bir bilgim yok. ne desem yanlış olur. kur-an ne kadar açık olsa da görebildiğimiz kadar öğrenebiliriz. her çağda yeni şeyler öğreniyoruz. bu demek istediğimi İmanla gelen ilim kitabını okuduktan sonra anlarsın. ve boş bir kitap değil okuman senin için iyi olacak. aklındaki ve aklında olmayan tüm sorular açısından.
7- kuranda.blogcu.com/iste-ortunme-ayetleri/2982047
8- demekki bu da imtihanın bir parçası. Allah dileseydi dünyada kötülükte olmazdı o zaman Allah kötülüklere neden müsade ediyor da diyelim he?
9- yaradanın bizleri imtihan etmesinin sebebi şeytanın bir söz vermesi sebebiyledir. benim bildiğim budur.20 Yorumla
senın kım oldgunu tahmın ettım ve bir tek de ben bılıyorum heralde :) her zaman yanındayım mantıklı acıklama kımse yapmayacaktırr
239 Yorumla
Soran+1 yıl:) evet doğru tahmin ettin ayrıca teşekkür ediyorum yanımda olduğun için.. belki bir ihtimal çıkan olur diye sordum ama bilgi vermek dışında bişey yapan olmadı henüz..:(
- +1 yıl
Tek soru kainat nasıl yaratıldı tesadüf mü? :) tesadüfse mantıklı bir açıklama yapın hadi ateistler sizi ^^
Soran+1 yıltanrı yoktan nasıl var oldu? ve nasıl yoktan var etti? yok olan nasıl var olur? var olan nasıl yok olur? kanıtla kardeşim.. ayrıca kainatın yaratılması için bir yaratıcı olması gerekir.. bende buna inanmadığıma göre bu kelimeyi bana karşı kullanmandaki mantık nerede? not : big bang teorisi ni incele.. kainatın da dünyanında oluşumu gayet iyi şekilde anlatılıyor
- +1 yıl
adı üstünde teori canım bana elle tutulur birşey söyle soruya soruyla karşılık verme oki ;)
Soran+1 yılelle tutulur birşey görmek mi istiyorsun tanrıyı elle tutmayı dene :) ben sana gayetde bilimsel ve mantıklı açıklama yaptım.. eğer yoktan var olma diye birşey olmadığını algılarsan kainatın nasıl meydana geldiğini anlayacaksın zaten :)
Soran+1 yılbig bang teorisini oku canım
- +1 yıl
Allah'ın varlıgı kanıtlandı ama bigbang saçmalıgı teoriden öteye gitmedi oda sizin gibi enayileri kandırılmak için kaldı ^^
Soran+1 yılallahın varlığını bana kanıtla
- +1 yıl
sana o kadar yazdım anlamadın yeniden mi yazayım bu kadar mükemmellik tesadüf oldu dimi? kesin senin soyun maymundandır ^^
Soran+1 yılmükemmellik dediğin ne bilimin ta kendisi somut farkedilir kanıtlanabilir herşeyin bir sebebi ve sonucu vardır.. beynini çalıştır biraz..
Soran+1 yılariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
araf/ 179: ''andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.''
açık çelişkinin yanında, dikkat edilmesi gereken bir de zariyatta ben, arafta biz yarattık denilmesi.
zariyat 56: ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.
bunkları açıklasınlar bakalım ne ayak bu çelişkiler?
Soran+1 yılen az 20 kişiye kopyala yapıştır yapıp sordum bşitanesi cevap veremedi veremezlerde.. bazıları sesi kesti zaten
Soran+1 yılbirincisi ateist olan benim benim birşeyşi kanıtlasma amacım yok zaten soru soranda benim allahın var olduğunu iddia eden sensin senin kanıt sunman gerekir ki bu soruya daha önce çok cevap verdim bana soracağına git araştır..
ariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
araf/ 179: ''andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.''
açık çelişkinin yanında, dikkat edilmesi gereken bir de zariyatta ben, arafta biz yarattık denilmesi.
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.
bana bu ayetlerdeki çelişkinin nedenini de açıklarsan çok sevinirimm.. evreni yaratan mükemmel yaratıcı bu hataları kutsal kitabında nasıl yaptı?- +1 yıl
Bak kardesim ben bunlari aciklayamamin sebebi bilgi eksikligimin olmasi bunlari bilginlere soracaksin diyorum sen hala soru yoneltiyorsun benim sana sordugum soru mantik sorusu bu soruyu cevaplayamiyorsan mantik eksikliginden gelir bilmem anlatabildim mi?
benim sana tek sorum var dunya uzerinde kendinen olmusmus bir araba ya da bir sarj aleti ya da bir uclu
kalem var mi? Insan oglu bu saydigim seylerden milyonlarca kat daha komplextir simdi insan oglunu eger dunya olusturduysa bizim arabalari kalemleri yerden toplamamiz gerekiydi ama ben goremiyorum nye? - +1 yıl
araf 179 un devamını neden yazmamışsın? orada, cehennem için yaratılanları madde madde açıklıyor. bugün bir ayetin başını alıp sonunu almadan ben ateistim diye geçinen bir ergene hala pabuç veren kaldı mı ya? bu kadar mı basit? yok burada çelişki şurda çelişki var. karikateist veyahut sorgulayan sosyal gruplarından alıntı yapıp yapıp gelmeyin lütfen. ateist dediğin kendisi çıkar delikanlı gibi reddeder yaratıcıyı. vay efendim şu reddediyomuş hımm bence de mantıklı ben de reddediyim diye reddetmez. kendi fikirleri kendi şüpheleri olur. kendi sorgulamanızı yapın. başkasının sorgulamasını alıp da hadi müslümanlar cevap verin demekle ateist olunmuyor. yarım yamalak bilgilerle gelecekseniz hiç bilgi ile gelmeyin daha iyi. tamamen kendi şüphelerinizle gelin. kendi şüphelerinizle gelin ki güleyim burada biraz. ergenler sizi :) ateistçilik oynuyorlar :)
- +1 yıl
''sıkıştım'' tebrik ederim kardeşim, çok güzel yazmışsın, ama bu ateistlerin bir bilgisi yok, hani bazen düşünüyoruzya bunlar acaba Kuran'ın mealini gerçekten okuyor mu diye, yok be ne okuması, bunlar sürekli ateist sitelerinde geziniyorlar, oradan aldıkları bilgileri burada satıyorlar, olay bu kadar :)
Soran+1 yılarkadaşlar birbirinize özelden mesaj atın
- +1 yıl
En gereksiz cevaplar yine müslümanlardan :)
- +1 yıl
Tebrik ederim @sıkıştım...
Soran+1 yıl@sıkıştım kardeş soruları ben sordum ve ordan burdan araklamadım sayfayı iyi okusaydın anlardın ben bunları tek tek kendim yazdım ve kuran anlamıyla açıklamasıyla okudum daha birsürü kitap okudum demöişsin ki delikanlı gibi çıkar ben ateistim der.. neden gizli kullanıcı olduğumu söyleyeyim bu ülke hoşgörülü değil ve farklılıklara karşı bir gram anlayış yok.. kendimi fişletip rrahatsız edilmek istemiyorum sonuçta bende bir bayanım ve namusuma varana kadar dil uzatıldı şu sayfada bu ülkede gay olanlar nasıl çıkıp ben gay im diyemiyorsa ateistlerde kolay kolay demezler deli cesareti olanlar hariç tabi.. ergen gibi ordan burdan birkaç bişey okuyup ta ateist olmadım ben karikateisti hiç okumadım mesela ama kuranı okudum anladım bilimsel şeyleride araştırıyorum bu demek değilki hepsini biliyorum öğrenecek daha çok şey var.. buna inanmak zorunda değilsin.. hava atmak için marjinal görünmek için ateistim diyen soru sorup derine indiğinde g*t gibi kalan ergen beyinlilerden de değilim
Soran+1 yılhiçbir zaman da olmayacağım.. şu sayfada yediğim küfür ve hakaretide kimseden yemedim ben .. bu durumda da delikanlı gibi kendimi açık etmemi istiyorsan burada yapmamı bekleme.. mesaj kutumda ahlaksız bel altı mesajlar ve küfürler görmek istemiyorum.. çok istiyorsan küfredip aşağılamayacaksan alay etmeyeceksen özelden yazarım sana..
- +1 yıl
umarım öylesindir. ben ateistlerden nefret etmem. ateistler ciddi manada sorumluluk sahibi insanlardır. ve pırlanta gibi vicdanları vardır. neden? diceksin. şöyle ki; bir müslüman başına sıkıntı geldiğinde gerekeni yapar, gücünün yetmediği yerde tevekkül eder rabbine sığınır. benden bu kadar, gerisi sendedir rabbim der. fakat ateist için durum bu şekil değil. bir ateist sabah güneşi doğurtmak zorundadır. kahvaltı ederken yediği besinlerin karşılığını doğaya fayda olarak dönüştürmek zorundadır. arakan da bir çocuk ölüyorsa gidip onu kurtarmak zorundadır. senegal de bir çocuk açlıktan hastalandıysa gidip onu tedavi etmek zorundadır. çünkü onlar için iyi dileklerde bulunamaz. sokakta bir çocuk ağlıyorsa onu susturmak zorundadır. çünkü ateiste göre yaratıcı yoktur ve her şeyi insan güzelleştirmek zorundadır. bir ateist, internet ortamında arkadaş çevresinde sürekli islamiyeti eleştirip "allah yok din yalan" sloganları atıyorsa, onu ben kesinlikle ciddiye almam. o hobi olarak yapıyordur.
- +1 yıl
yani ateist, sırtında zaten hayat yükü olan bir insanken, başka hayatların, ekolojik dengenin, meteorolojinin, küresel ısınmanın, hrant dink cinayetinin... vs tüm yükünü de omuzlar. ve o yükün altında ezilir. hayatı hayat olmaktan çıkar. benim gördüğüm tüm ateistler gülümserdi. fakat hiç birisi mutlu değildi. inancı reddeden insan nasıl mutlu olabilir ki? kalbindeki sıcaklığa kendisini bırakmayan bir insan nasıl mutlu olabilir? ölümü düşündürtürüm ben ateist arkadaşlarıma. sonra yüz ifadelerini izleyip gülerim. eğleniyorum evet. çünkü ölümü düşünmek ateist için işkencedir. yaptığı her şey yok olacaktır. karanlık bile değil. nefes bile değil rüzgar bile değil. yok. söz konusu bile değil :) boşluk bile değil. yok. olmadı hiç. olmayacak. bunu neden kabullenip vicdanınıza yükleniyorsunuz anlamıyorum. neyse çok uzadı. umarım sorgulamarın neticesi benim gibi doğru safta yerini alırsın güzel kardeşim.
Soran+1 yılateistleri çok iyi anlamışsın kardeşim ama ateistler için geçerli olup benim için geçerli olmayan şeylerde var söylediklerinde bunun detayına girmicem.. seni haklı bulduğum şeyler çok ortak olmayan noktamız senin inanmam benim inanmamam.. bir ateist olarak mutluyum hmde fazlasıyla ölümden asla korkmuyorum çünkü buna çare yok ölümü konuşmaktan da çekinmem .. senin karşına çıkan ateistler mutlu değillerse inan bana ateist değillerdir zaten.. bu ülkede gerçekten müslümanlığın iyi olan her yanını benimseyip yapanlar gerçek denilen islamı yaşayanlar ne kadar azsa ateimi bilip uygulayıp yaşayanlar da o kadar az..
- +1 yıl
@sıkıştım bazıları sadece özenti ateistlik diye bir laf öğrenmisler tekrar tekrar soleyıp duruyorlar baska bir seyler ogrenın gelın yok karıkateıste bakıyorlar mıs yok sorgulayana bakıyorlarmıs ya da alfa sorgulayana takılırlar sen bunlara karısamazsın ınsanlar okuyarak ogrenır sen kuranda okuduklarını gelıp buraya yazma hakkın varsa ve dogru olarak kabul edıyorsan oda ora gordugu yazıları okur dogru kabul eder ve buraya yazabılır
- +1 yıl
allahın varlığını bana kanıtla. Elektirik olan bir prizde elektiriği görüyor musun sen? Ama elektirik olduğunu biliyorsun değil mi. Allah ı da bu dünyada göremiyorsun. Ama inanırsan kazanan sen olursun inanmazsan da cezasına katlanırsın. Güneş ve ayın ya da yıldızların gökte asılı kalma mantığını ve her sabah sanki ayarlanmış zamanlanmış gibi doğma nedenini bana açıkla. Bende sana o sorduğunu daha detaylı anlatırım :) Bana tövbe haşa rüzgar yaratsana. Örnek veriyorum vantilatörü çalıştırsan bile rüzgar yapar ama sen orada yaratmıyorsun yaratılanı kullanıyorsun işte bunlar hep Allah ın takdiridir. Selametle.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
170Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapça da kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllar da örümceğin dişimi erkek mi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allah ın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim
+1 yıl1-) bu dünyada herkes müslüman ya da yahudi, hristiyan olsaydı doğruyu yanlışı nasıl ayırt edebilirdik? insan müslüman ya da hristiyan veya başka bir dine mensup doğmaz ailen ne ise sende doğduğunda o dine ait olursun ama aklın erdiğinde bunu değiştirme gibi bir hakkın var.
2-) yukarıdaki açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyorum.
3-) maide suresinin 33. ayetini okumanı öneriyorum.
4-) cümleni tekrar okumanı istiyorum "söyleniyor." diyorsun.
5-) güzel kardeşim islam insanlara 4 kadınla evleneceksin demiyor en fazla 4 kadınla evlenebilirsin diyor. birinin eşinin aldatması bu kadar göze batmıyor da bu neden batıyor?
6-) mezhepler bütün insanların aynı fikirde olmadığının göstergesi. her müslümanın aynı olmadığının göstergesi. bir hristiyana neden bu soruyu sormuyorsun? hangi dinin bütün insanları dinini doğru dürüst bir şekilde yaşıyor?
7-) kuran kadınların ellerini, ayaklarını ve gözleri göstermesini doğru buluyor. buda diğer yerlerin kapanması gerektiğini anlamına gelmiyor mu?
8-) 1. sorunun cevabı ile aynı
9-) bizi imtihan ettiği için ibadetlerimize ihtiyacı yok411 Yorumla
Soran+1 yılşunu soruyorum o zaman inancınıza göre allah bütün kullarını seviyor onlar inanmasa günah işlese bile rızıklarını veriyor.. bu kadar merhametli olan allahın kullarının hata yapmasına göz yummasını ve cehemmende yanmasına razı olmasını nasıl açıklarsın? .. doğmalarıyla beraber diyorsun ama şu ada var bir çocuğun ortalama 13 yaşına kadar soyut zeka algısı gelişmez yani dinle ilgili şeyleri anlar ezberler ama kavrayamaz.. bu durumda doğmasıyla beraber allahı algılaması sorgulaması da mümkün değildir.. farklı toplumda yaşayanların suçu ne allah buna nasıl razı oluyor.. neden hepimizi aynı toplumda müslüman coğrafyasında yaratmıyor?
- +1 yıl
senin bir aklın var benim bir aklım var allah yarattığı her kuluna bir akıl verdi dinini kendin seçiyorsun doğru ve yanlış olan şeyler belli ve sen hangisini yapacağına KENDİN karar veriyorsun
Soran+1 yıl1) herkez müslüman olsaydı ya da hristiyan yahudi vs.. yalanın dolandırıcılığın zinanın kötü oldugunu bilemeyecekmiydi.. bu cevabında hiçbir mantık yok? ,,
3) maide suresini biliyorum 33. ayetti iyi okursan ne demeye çalıştığımı anlarsın..
4) farkındaysan ben inanmıyorum inanmadığım bir din için konuşurken kesin yargılarda bulunmam mantıksızlık değil mi?
5) aldatması gözüme batmıyor demedim iyi oku.. senden başka 3 kadını kabul edeceksen o senin genişliğin.. ayrıca aldatanların geniş olmasın ayıp karşılanıyor ama 4 evlilik yapanlar da aldatmış oluyor zaten nikahla bunu kamufile etmeye çalışıyorlar apaçık ortada.. 4 evlilik mantıklıysa aldatmak da mantıklıdır o zaman..
6) ben hristiyanlık ya da başka bir dine de inanmıyorum arkadaşım hristiyanlıktaki mezhepleri doğru ve haklı buluyorum demedim bana göre din yoktur zaten mezhep neden olsun?
7) bunu nerede okudun? kuranda uzuv organ olarak hiçbirşey belirtilmemiş...
Soran+1 yıl8) 1. ve 8. sorum aynı değil cevapları aynı olamaz mantıksızlığın dibine vuruyorsun
9) bu sorumun cevabı değil senin kabul ettiğin bir yargı..- +1 yıl
senin inandigin evrim çok mu mantıklı
Soran+1 yılevrime inandığımı söylemedim ben bitarafından uydurma
Soran+1 yılsorularıma cevap veremeyen herkez senin gibi karşı soruyla alt etmeye çalışıyor ama yemezler.. önce git kuranı anlamıyla açıklamasıyla türkçesinden oku bana boş laf yapma..
- +1 yıl
okumamis olsaydim bu yazdıklarına cevaap verecek cesaretim olmazdi
Soran+1 yılorasından hiç emin değilim niye böyle düşündüğümü de sayfayı baştan sona okuyunca anlayabilirsin..
+1 yılHemen sorularının cevaplarına geçiyorum ancak bu cevapları inanmadığın için tatmin edici bulmayabilirsin.
Bismillahirrahmanirrahim;
1-Allah bizi yaratırken torpil geçmedi. şöyleki biz islam dini üzerine geldik yani etrafımızdakilerin bir çoğu müslüman ya da daha doğrusunu söylemek gerekirse islam dinini biliyor diğerleri bizim kadar bilmiyor ya da bilmiyor 2 taraftan cehenneme gidecek olursa sanırım bu coğrafyadakiler onların altında yanacaklar. çünkü bize bu dini anlatan insanlar var onlarda olmayabiliyor kendileri araştırmaları bulmaları gerek ahirete intikalde bu durum eşitlenmiş oluyor.
2- Allahın adaleti işte yukarıdaki yazdığım gibi çeşitli sebeb ve sonuçlar ile insanları imtihan etmesi örneğin zengin ile fakir 2 side müslüman olsa fakir 500 sene önce cennete girecek hadisi şerif burada neden 500 sene sonra giriyor zengin kazandığı ve harcadığı paranın hesabını veriyor. ötekisinde birşey olmadığı için çabuk bitiyo.
3-İslamda el ayak kesmenin hatta ve hatta idam cezasının nedenleri suçlu olan kişinin bu dünyada yaptığının günahını çekmesi günahının ahirete intikal etmemesi içindir. aynı zamanda da bu durum emsal olaylarada caydırıcılık sağlar.
4-Bu yazılar kesinlikle doğru değil Çünkü Peygamber efendimiz zamanında derilere işlemişler ve daha sonrada Hepsini Hıfz etmişler yani (adları gibi hafızalarına kazımışlar) Şimdi burada ee bunlar kafalarındakini yazmış diyeceksin sadece doğru kafalarındakileri yazmışlar ancak bozulmadan çünkü hepsi neredeyse bütün ayetleri biliyorlardı. ve nokta şaşmamış kafalarındakini o derilere yazdıklarında aralarında.
5-Kadına az miras payını söyle açıklayayım. Kadın yaradılış olarak eşine hizmet için yaratılmıştır ki fıtratende bunu yapmakta dünyanın heryerinde cocuğuna bakmak yemek yapmak vs. ancak parayı ağırlıklı kazanan o olursa Fıtratında bozulmalar olabiliyor. 2 birey var bunlar dan 2 si de kardeş biri erkek biri kız kıza mirasın %33 lük kısmı düşüyor diğerine % 66 onlar evlendiğinde bu durum dengeleniyor.321 Yorumla- +1 yıl
Erkeğe de 4 kadın almasında ruhsat verilmiştir ama hoş olanı tek eşmiş. bu durumda bir erkek diğer eşlerini şu şekilde alabiliyor. hepsine eşit sevgi ve mal ikramında bulunması başta olmak üzre eşi yaşlı ise ve ya cinsel yönden ihtiyacını karşılayamıyorsa ya da ev ihtiyaclarnı karşılayamıyorsa erkek yeni bir eş alma hakkına sahip. ancak yukarıdaki 2 temeli başta sağlaması lazım. '' eşit Mal ve Sevgi ikramı ''
6- Bu kadar meshebın çıkması islamdaki kolaylıktan ileri geliyor bu meshepler aralarında çelişki yok 4 mesheb kendi aralarında birbirini destekler ve hak olduğunu söyler
7-Kuranda yazan örtünün ile alakalı ayetleri peygamber efendimiz tefsirlemiş Hadisi şeriflerde yer almaktadır nasıl örtünülmesi gerektiği.
8-Allah kurandan önce incili zeburu tevratı indirmiştir doğru ancak Allahın yarattıklarında bir sebeb ve sonuç olması gerektiği gibi Sevgili kul Hz Muhammed SAV da gelmesi için bir sebebler yarattı incil zebur tevrat baki kalsaydı. O Güneşin gelmesi olmayacaktı. nasıl ki - +1 yıl
yağmurun yağması için suyu allah buharlaştırıp semaya yükselmesini sağlıyor onları bir araya getiriyor ve sürüklüyor ondan sonrada bir soğuk hava dalgası ile onların yağmasını sağlıyor işte dinlerin de böyle bir şekilde Sebebler ve sonuçlar bütünlüğü ile hemen hemen her kulun idrak edebileceği şekilde yaratmıştır. Allahu teala
9- sorunun cevabı çok geniş o yüzden şu linki paylaşmak istedim. umarım bakar ve tatmin olursun www.sorularlaislamiyet.com/.../...ani-yaratti.html - +1 yıl
elimden geleni yaptım cevap vermesek cevap veremediler diye egosu yükselecek :) umarım okuyanlara faydalı olur
Soran+1 yılherkezin verdiği cevaplar hunlar bunları açıkla asıl bu çelişkiler ne?
ariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.- +1 yıl
bunu anlayamayacak birşey yok insanların ve cinlerin bir çoğunun cehennemi dolduracağını söylüyor. dini yönden yetişmemiş senin ve benim gibi insanların Kuranı meal üzerine okuması kadar saçma birşey yok Tefsirlerini yani açıklamalı meallerini okumalıyız Herkesin verdiği cevap diyorsun sen bizlere Kırmızı bir kapı gösteriyorsun bu sitedeki insanlara sonra da bu ne renk diyorsun sana söylüyoruz bu kapının rengi kırmızı diye sen kabul etmiyorsun. Herkesin ferdiği cevaplar diyorsun doğru 1 tanedir.
- +1 yıl
araf 179. tefsiri https://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#7:179
Zariyat Orada yalnış yazmışsın ariyat diye bir sure yok bununda tefsiri burada https://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#51:56
Soran+1 yılyazım yanlışından bunun için özür diliyorum dolayı ama ayet doğru .. ben zaten tesfirde okudum mealde.. sen cevap ver bana bu çelişki niye var
- +1 yıl
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
- +1 yıl
Yazin yalnisini ozellikle yaptin soran.
Soran+1 yıl@CemKaradag defol git kardeşim yobazlarla laf dalaşına giremem
- +1 yıl
ben ortada bir çelişki görmüyorum şu an ayeti kelimeler aklımda ancak sure aklımda değil ''Cehennemin ateşi Taşlar ve insanlardır'' Cehennemin yakıtı odun ve insandır burada bir çelişki varmıdır? hayır kuran birbiri ile çelişmez. sadece kafa yormak gereklidir. Cehennemin yakıtı hem odun ve hemde taştır insanın yanında. Söyle ki Bir kız düşünün Ahmetin sevgilisi olsun örneğimiz Kızın saçları siyah olduğunu söylüyor arkadaşımız daha sonrada sarı olduğunuda söylüyor burada başta bir çelişki görünse de aslında Saçları röfle li olabilir ve uzun bacaklı olup kısa boylu olabilir bir insan. Böyle Ben sabaha kadar örnek verebilirim sizin yazdığınız ayetlerde çelişk yok düşündüğünüz çelişkiyi genişletebilirseniz bende daha geniş bir bilgi verebilirim Allahın izni ile
- +1 yıl
#agresifEntellektüel Allah senden razı olsun
- +1 yıl
Soran+1 yılçelişki görmemeye devam edin siz
- +1 yıl
Sayın sorucu çelişki nerede var söyleyin bana sizin verdiğiniz örneğe gelelim biz insanları ancak kulluk etsinler diye yarattık ve biz insanların çoğunu cehenneme yakıt için yarattık cümlelerindeki çelişki analizini yapalım;
ilk ayeti kerime de cinlerin ve insanların tümünü kulluk etsinler diye yaratıldığını söylemiş Allahu teala.
ikinci ayeti kerimede de insanların bir çoğunu cehennem için yaratmışızdır yani diyor ki bu kulluk etsin diye yaratılanlardan sapanlar etmeyenler verdikleri akitte durmayanlar çoğunlukta. ve bunlar cezasını çeksin diye de cehennem yaratılmış bana 2 ayet arasında ki çelişki nerede lütfen açıklamanı geniş tut ama reca ediyorum
Soran+1 yılkardeş çelişki açıkça görülüyor yahu niye anlamak istemiyorsun? inandığın allah kullarını kulluk için yarattım diyor sonra cehennem için yarattım diyor.. kul ayrı kulluk etmek ayrıdır.. anlam olarak kulluk edecenlerin cehennem için yaratılmış olması saçma değil mi orda ayette kulluk edenleri cennet için etmeyenkleride cehennem için yarattık deseydi çelişki olurmuydu sence?
- +1 yıl
Gerçekten Sen anlamak istemiyorsun bence yarattıklarımın bir çoğu cehennem ehli içindir diyor. Bak gerçekten dini bilgim yok. sen nasıl san bende öyleyim. ancak Ortada bir çelişki yok yani orada kulluk edenleri cennet için yarattım etmeyenleri cehennem için yarattım yazmış olsaydı o zamanda diyecektin ki madem Öyle Neden Allah bu yarattıklarını cehenneme atıyor ya da haşa Psikopatmı inanan insanlar ile inanmayanları yaratıyor diye 2 ayet arasında takılıp kalmışsın bunu bir hocaya sorsan örneğin 0212-635 11 26-27 buradaki ilgili kişiler çok rahat birşekilde senin sorularının tamamını dinleyip tatmin edici bir cevap verecektir şimdi ben arayaym desem ki ararım hiç sıkıntı değil onların ağzından sana aktarım yapmak istemiyorum. Eğer aramaya çekiniyorsan özel mesaj at. bana ben arayayım senın adına sorular sorayım. ses kaydınıda alıp linklerim sana. madem bu soruların cevabından sonra müslüman olup tövbe edeceksin yaptıklarına senın için yaparm bunu sıkıntı değil.
Soran+1 yılkardeş benim dini bilgim olmadığını iddia ediyorsun cidden komiksin kuranı okudum incil tevrat zebur okudum kutub u sitteyi okudum birçok dini kitabı okudum din adamlarının yazdığı risaleelri okudum.. neyse kardeş daha fazla sıralamicam zaten bu sözünden sonra gerisini okumaya değer görmedim açıkçası.. yine de sağol önyargılarını ve bilip bilmeden yorum yapmayı bırakman dileğiyle
- +1 yıl
sana hiçbirşey demiyorum madem bu kadar kitabı okudun. Ki Allah isteyene hidayet verir. ''Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.'' diyim ben. Senin için birşey ifade etmesede.
Soran+1 yılevet kardeş bir anlam ifade etmiyor istediğim cevap bu değil çünkü neyse.. kendine iyi bak
1 ve 2) allahın adaleti dünya için değil, ahiret içindir. dünyadaki adaletsizliktir zaten bizim kazancımız. islamiyetin olmadığı yerde doğan bir insanla senin islam topraklarında doğmuş olman, tabii ki senin için büyük bir nimettir. bu aynen doğuştan kör olan bir insan kör olmayan bir insan arasındaki adaletsizlik kadardır. hiç bir farkı yoktur. birisinin imkanı fazla diğerinin azdır. mühim olan allaha ulaşmak değil o yolda ne kadar çaba sarfettiğimizdir. çinde doğan bir insan senden ve benden daha çok çaba sarfedeceğinden, rabbini bulduğunda, mükafatı bizimkilerden daha fazla olacaktır. adalet ahirette tecelli edecektir.
3) bahsettiğin hükümler islamın değil şeriatın hükmüdür. islam bir dindir, şeriat ise bir yönetim şeklidir. pekala islamiyete dayalı yönetim şeklidir. hırsızlık yapanın kolu, bakkaldan ekmek çaldığında kesilmemektedir. defalarca kez hırsızlık yapmış olması ve ispatlanması gerekmektedir. zina yapan bir kadının idam edilmesi için, o zinayı gözleri ile gören 4 tane şahit lazımdır. yani tarihe baktığımızda peygamberimiz döneminde bu tür cezalara çok nadir rastlanır. fakat bazı zalim diktatörler şeriat adı altında sırf güç gösterisi için halkına zulmetmişlerdir. lütfen şeriat hakkında daha fazla bilgi edinin. böyle bir soru karşısında cevap verme şevkim kırılıyor çünkü soruyu soran kişinin araştırmadan işkembe-i kübradan sıktığını düşünüyorum. lütfen ciddi araştırın. yine de dilim döndüğünce devam edicem.
4) vahiy yoluyla peygamberimize gelen ayetler yazıya dökülmeden evvel (sayısını tam bilmiyorum fakat 40 civarı olduğuna dair rivayetler var) bir grup sahabe tarafından ezberlenirdi. ezberleyen sahabeler daha sonra teker teker peygamberimize ezberlerini okurlardı. hepsinin ezberinin aynı olması kaydıyla, ve peygamberimizin de onayıyla yazıya geçirilmiştir ayetler. kağıda yazıldı kağıt uçtu, ağaca yazıldı ağaç kurudu gibi hurafeler tamamen uydurmadır.25 Yorumla- +1 yıl
soruların aşırı derecede basitler. cevapları da gayet açık. fakat senin azıcık gayret göstermen gerekli. kendini tamamen bu cevaplara kapatmış olduğunu düşünüyorum. çünkü cevap girdilerini ve soru güncellemelerini okuduktan sonra, bu soruları sorma maksadının tamamen can sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. şunu sakın unutma. bir ateist asla bu soruları sormaz. bir ateistin sorularının içinden çıkmak zordur. kendi sorularıdır, düşünmüş taşınmış kördüğüm etmiş sormuştur. senin soruların ise tamamen ezberlenmiş sorulardır. ve sen atesit olduğundan değil islam karşıtı olduğundan soruyorsun bunları. bu apaçık ortada. ben yine anlatmaya çalıştım fakat, enayi gibi hissettim kendimi inan ki :) sen doğruyu veya gerçeği arayan bir kadın değil, kendi doğrularını kendi düşüncelerini dayatan bir kadınsın. kaldı ki o doğrular da senin değil, soruların tamamen alıntı. günde 5 bin defa sorulan ve cevaplanan sorulardır onlar. araştırmadan bilmeden gelip sorman da eklenince, kendimi enayi gibi hissettim.
Soran+1 yılteşekkür ederim yorumun için
Soran+1 yılbu arada sorular alıntı değil kardeş tek tek kendim yazdım merak ettiklerimin de bır kısmı zaten bunlar.. inanmamakta serbestsin bişey diyemem ama önyargını kırmalı ve bilmeden bu şekilde yargılamamlısın.. iyi günler
- +1 yıl
ne demek bilmeden yargılamamalısın? 4 maddeyi yazdım. 5. maddede harcadığım emeğe bile değmeyeceğini düşündürttün bana. ben de yazmayı bıraktım. rabbim hidayet nasip etsin ne diyeyim. akıl diyorsunuz aha akıl mantık diyorsunuz aha mantık. biz sadece kalp diyoruz ya. inanç diyoruz. kollarını açıp kendini suya bırakmak gibi. oturup h2o yu hesaplamak gibi değil. o zaman yüzemezsin.
Soran+1 yılkardeş sen değilmisin bana alıntı yapmışsın islam karşıtısın ateist değilsin falan diye önyargılı davranıp benim nasıl biri olduğumu bilmeden yargılayan etiket yapıştıran? yazma o zaman kardeşim boşver istemiyorum cevabını bu satten sonra
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. 1. Kuran neden Türkçe okutulmuyor? Çünkü kimse anlamasın biri çıkıp koyunlara istediği gibi yorumlasın diye..
2. Neden bu memleketten kaçan ehli müslüman sayılanlar Arabistana kaçmıyorda ABD ye kaçıyor? Çünkü aslında siyonist köpeği olduğu için..
3. Kuranın esas tercümesinde krşınızda şehvet hissi uyandıracak göğüs uçalrınızı kapayın denen ayet değiştirilip örtünün diye tercüme ediliyor? Çünkü bir deyyus kadınlara uygun ünüforma yarattığı için..
4. Adil, merhametli bir Allah yarattığı kullara ayrımcılık yapar mı? Yapmaz ama kuarnile oynarsanız ve Muaviye köpeğinin kıçını yalarsanız erkekler ulaşılmaz nimetlere gark olurken kadınlar eziyete tabi olur..
5. IŞİD denen köpekler müslüman mı? Hayır hepsi İsrail köpeği çünkü bölgede İsrailin genişlemesi için yaratılmış bir örgüt..
6. Şu anda İslam 14 yy avrupasının engizasyonunu yaşamaktadır..
7. Humeyni dene köpek Fransa da palazlanıp İrana gönderildi sonuç ortada.
(. Bir deyyus da ABD de palazlanıyor..
Sakın bu yazılarıma dinsiz imansız diye yorum yapmayın ne demek istediğimi anlarsınız...12 Yorumla
Soran+1 yıldin iman meselesini geçtim kimseyi yargılayıp sorgulamam ister inan ister inanma islamla derdim yok benim asma seni şu yazdığın d oğrular için kutluyorum
- +1 yıl
Yaw he he
1-) Allah yaratırken torpil geçmedi. Sonradan müslüman olanların sevabı daha fazladır. Bilen uygun bulan olur, müslümanlar her yerde.
2-) Adalet sistemi diye adlandırdığınız sistem insanlığın oluşturduğu toplum sistemi başarısızsa insan sorumludur.
3-) Hırsızlık, ırza geçmek affı olmayan günahlardır. "Ne yaparsanız yapın, kul hakkı ile gelmeyin."
4-) Mısırlılar o teknolojiyi kullanırken, 1 aylık yürüme mesafesi uzaklıktaki yerlerde hala taşa yazılıyordu. Ayrıca kaybolmasından çok değiştirilmesinden bahsedilir.
5-) Kadına az miras payı verilmesinin sebebi atadan sonra kalacak olan erkek çocuk herkese bakmakla hükümlü. Annesine, kız kardeşlerine vs...
6-) Mezhep davranışlardan ve farklı yorumlamalardan çıkar. Kur'anı okuyup ilk seferde anladım diyen yalan söyler.
7-) Kur'anda yazan örtü genel anlamdadır. Ama ayrıca göğüs örtüsü olarakta yazılması uygun olabilir. Yaşanılan yere göre giyinmeyi emreder. Buradaki amaç sapık erkeklerin kadınları hayat kadını sanmaması içindir. Bu oran her ülke için fark ettiği için genel bir örtünün denmiştir. Bu konuda bir mecburiyet yoktur, seçim kadınındır.
8-) İlk çıkan anayasa mükemmelse neden yeni bir anayasa çıkıyor? Dünya değişiyor. Yeni kurallar gerekebiliyor.
9-) Bunun sebebini hala düşünüyorum. Gerekli olan bir bilgi de hatırlamadığım için boş bırakayım.25 Yorumla
Soran+1 yıl1) bu da adaletsizlik yani eninde sonunda bir torpil olayı var :)
2) adalette allah başarısız sa yine toplum mu suçludur?
3) verilen cezalar insanlık dişi olmak zorunda mı? caydırıcı olduğunu düşünmüyorum hızsız arsız tecavüzcü kaynıyor her yer
Soran+1 yıl4) islami yaymak için daha fazla sürede gidilen ve savaşılan yerler varken neden kuranın peygamber döneminde kalıcı hale getirilmesi için 1 aylık yürüme mesafesi es geçilmiş.. ? değiştirilmek konusunda başka bir sorum daha var.. incil tevrat ve zebur allahın kitabıysa neden insanların değiştirmesine müsade etti.. en başta bunu düşünemedi mi?
5 ) bu şekilde düşünmüyorum.. sorunun devamına cevap yzmamışsın zaten
6) kuran ilk seferde anlaşılmıyorsa nasıl apaçık indirilmiş?
7) mecburiyet yoksa din adamları örtü olayını neresinden uyduruyor? ayrıca açık giyinmek hayat kadını olmayı mi gösteriyor.. bir müslüman olarak açıık kadınların hakkına giriyorsun..
8) anayasayla kuranı mukayese etmen çok saçma.. allah herşeyi önceden görür ve bilir diyorlar bunu görebilen de engellerdi.. bir değil iki değil 3 defa mı göremedi.. bu durumda kuran nasıl son kitap oluyor? 500 yıl sonra yenisi anayasa gibi yeni kutsal kitap gerekirse ne olacak?- +1 yıl
4-) İnsanlık dediğimiz varlık asırlar boyu mutlak monarşi ile yürütüldü. Dinde bile. Sence sözde din bilginlerine baş kaldırırlar mıydı? Hatta haberleri var mıydı?
5-) Eskiden adı çıkmasın diye bakılan kadınlara nikah kıyılırdı şimdi böyle bir durum yok, yapılması uygun değil.
6-) Kur'an apaçık indirilmedi. (kur’an bitmez ve tükenmez bir denizdir. bir derya gibidir. gördüğümüz de deniz olduğunu anlarsınız. bu denizin içerisinde dalgaları ve balıkları müşahede edersiniz. ve hatta kıyısında yüzebilirsiniz. fakat herkes denizin içerisinde ne var ne yok aynı derecede anlamaz. nasıl ki denizin kıyısında yüzme bilmeyenler yüzer. daha derin yerlerde daha iyi yüzücüler yüzer.)
7-) Günümüzün din adamlarının %75'i eski zamanlardaki gibi din monarşisinin kullanıyor. Değiştirilen hadisler en büyük kanıtıdır bunun. Sen gece yarısı otobanda mini etek ve göbeği açık bir elbise ile gezersen seni herkes hayat kadını zanneder. Toplumsal ahlaktan kaynaklanan bir durumdur kişisel düşünce değil.
+1 yılAllah bize torpil mi geçti neden müslüman olarak doğduk? Müslüman olarak doğdun da müslümanlıktan çıktın büyük ihtimal kardeş demekki bu çokta bişey ifade etmiyor hem Allah kullarını imtihan edyor hepsini farklı şeylerle onların da imtihanı bu.
2) İslamda el ayak kesme gibi insan haklarına aykırı cezalar var demişsin bu cezalar ne zaman ne şekilde veriliyor mesela adam hırsızlık yapıyor uyarılıyor tekrar yaparsa bu ceza uygulanıyor neden bu kadar ağır ceza diceksin caydırmak için mesela Osmanlıda bu uygulanmış bak bakalım hırsızlık oranı ne kadar nerdeyse yok.
3) Allah aşkına sen bu bilgileri nerden okuyosun ayetlerin kaybolması gibi bir saçmalık olamaz ayrıca ayetlerin en buyuk koruyucusu hafızlardır isterse bütün kağıtlar kaybolsun ya da değiştirlsn onlar oldukça ayetlerin kaybolması gibi bir saçmalık yoktur
4) Erkeğin 4 kadınla evlenmesi felan cart curt bunlar islamı kendi kafalarına göre uygulayanlardır. 4 kadın denmişte nye denmiş o dönem arapların kaç evlilik yaptığını bliliyomusun. Ayrıca 4 kadın hangi koşullarda kadın kocasına izin vericek kocası asla adaletsizlik yapmicak bunlara uyabilceksen diyo bunu yapabilecek tek erkek tanımıyorum günümüzde.
5) Kuran bize apaçık indirilmiştirde yorum farkı vardır. Farklı kültür çevre vs. yaşıyan insanların birbiriyle haberleşmeden aynı yorumu yapması neredeyse imkansız değilmi?
6) Ayette başörtüsü yok demişin ''Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar.'' bidaha oku istersen ayrıca peygamberimiz bize bunun nasıl olması gerektiğini öğretmiştir.
7) Neden bizi imtaihan edyor? Okuldaki öğretmenin bile senn aldığın puana ihtiyacı olmadığı halde seni imtihan ediyor sana basit bir diploma verebilmek için. Ama sonsuz mutluluk imtihan edilmeden beleşten gelsin ne güzel olur canım ya :D30 Yorumla
+1 yılYoksa onlar kendiliğinden yokluktan mı yaratıldılar? Yoksa kendilerimi yaratıcıdırlar? Yoksa gökleri ve yerleri onlarmı yarattılar? Hayır onlar bir türlü anlayıp inanmazlar. Tur Süresi 35 36
Son soruya cevap veriyorum Allahın senin inanmana ibadetine ihtiyacı yok çünkü Allah her türlü noksanlıktan münezzeh. Sana bu canı veren yoktan vareden Allaha bir nevi teşekkür etmeye ihtiyacı olan bizleriz. İmtahana girmek için gerekli olan şey akıl bir koyunu gidip sınava sokamazsın başarılı olmasını bekleyemezsin ayetlerle açıkladım neden imtahan?
Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu. Bakara 30 bu ayet aslında dinler tarafından sorulması gereken en büyük soruydu inssana. Ama insan şöylede düşünebilir neden bizi melek gibi yartmadın ki o zaman hiçbir kötülük olmazdı hep sana inanırdık zaten. Ve (Allah), Âdem'e, (Allah'ın) isimlerinin hepsini (bu isimlerdeki hikmetleri) öğretti. Sonra onları meleklere arz ederek dedi ki: “Haydi sadıklardan iseniz bunları isimleri ile bana haber verin (söyleyin). bakara 31 Bu ayeti ele aldığımızda insanın meleklerden ayıran en büyük özelliği öğrenmek düşünmek özelliğini açıkça görürsünüz değil mi?(Melekler): “Seni tenzih ederiz.” dediler. “Senin bize öğrettiğinden başka (hiç) bir ilmimiz yoktur. Muhakkak ki Sen, Alîm'sin (en iyi bilensin), Hakîm'sin (hikmet sahibisin).”bakara 32 bu ayette zaten meleklerin bir aklı olmadığını ve sadece ibadet ettiğini görüyorsunuz bir insanın öğrenmesi için akıl lazımdı ama meleklerde akıl yok gördüğünüz gibi. Buda bizi diğer varlıklardan en üstün kılan özellikdir.
Akıl olmadan imtihan olmaz çok uzun cevap oldu. Diğerlerine cevap verirdim ama şu an vaktim yok umarım anlamışsındır.01 Yorumla
Soran+1 yılcevabın için teşekkür edrim
1 bunun adaletle bir alakası yok afrikalı moldov bir aile İstanbul'da yaşayıp covuk yapıyor o vocukta hırıstıyan olabiliyor bu tamamen yaşadığın atalarının sevtiği ve inandığı şeyle alakalı osmanlı türkiyede değil ortadogudada kurulsa su anı yaşardık... 3 islamde uzuv kesmek ve idamın mantığı şu osmanlıda sadak keseleri vardı herkes ihtiyacı kadarını alırdı bu yüzden hırsızlık yapanlar ilk suçlarında uyarılır tekrar ettiklerinde ise uzuvları kesilirdiki bu işin devamı gelmesin şimdi insanlar kapkaç uğruna hamile kadını öldürüyor hangisi iyi hırsızı caydırmak için elini kesmek mi hamile kadının bebeğini düşürmesi ya da ölmesi mi keza idamda bu mantıkta insan hakkını hiçe saymak değil korumaktır bu.. 4 kuran ayetleri her zaman kağıtlara birden fazla kopya halında yazılmıştır bu işide en başta ilk iman eden Peygamberimizin dostu yapmıştır.. 5 kadına mirasın daha az verilmesi soyun devamı için yapılmıştır kadın kocasının soyundan gelen mirası kullansın diye gerisini pek anlayamadım acıkcası 6 kuran açık ve yorumlana bilir halde indirildi bu da yorum farklılıgı o denemde bonz yoktu ama onunda haram olduğunu biliyoruz cunku kuran gelecege hitab eden bir yorumda bunun mezheplerse bu yorum farklılıgı ve Peygamberimizin davranışlarından kaynaklı namaz kılarken Peygamber efendimizin alnına diken batmış ve bir bayan bu dikeni cıkartmış Bunun üzerine namazını bozup abdest alarak yeniden kılmış Hz Muhammed sav bu durum hanifi ve şafi mesheplerini ayırmış hanifiler kadınlara dokunduğunda abdest bozulmazken şafilerde elin çarpması bile bozar aynı şekilde şafilerde kan abdesti bozmazken hanifilerde bozar 7 sorunu biraz açar mısın? 8 Yaradan peygamnerlere zulme bile müsade etmiş bu tabir yanlış bir tabir oldu müsade etmek denmemeli aslında kabede namaz kılan Peygamberimizin başına ve seçde ettiği yere işkembe ve dışkı bırakılmış..
02 Yorumla- +1 yıl
Bu insanların dünyada özgür olduğunun ve kader denilen şeyi insanların belirlediğinin yazılmış tolleri oynamayıp cennet ve cehennemin ödül/ceza olduğunun kanıtıdır. 9 evet bizim ibadetimize ihtiyacı yok yaradanın ibadet etmekte senin tercihin ibadeti ve dini vecibeleri bir anayasa gibi düşün insanların hoş ve mutlu yaşaması için ve iyiyle kötünün ayrılması için.. Rulmedenin cezasız kalmaması için
Soran+1 yılcevabın için teşekkür ederşim
+1 yıl1 ) Müslüman doğdun Müslüman gibi yaşıyormusun? 850lerde bir islam alimi Günümüzde Kiyamet yakındır. Gercek müslüman kaldı diyor.
2) Adalet kavramı senin için günümüz kriterlerine göre ayarlanmış. 1444 varna savaşı sonrası 1 eşeğin bedeli 4 köle idi ve bunun adalet olduğunu düşünüyolardı. mö 200lerde Roma Hukukunda Kolelik insan olmadığı bir öküz ile farkı olmadığı vardı ve o devirde bu cok adaletli idi. odevir icin düşünme büyük biritanya mesela prens 2 yıl önce halktan biriyle evlenecekti ancak budan önce o kız önce toprak hediye edildi. sonra Lady oldu bir kaç gün sonrada bir bölgenin kontesi ilan edildi sonra evlilik oldu. sözde herkes eşit. ama hala mavi kanın yüceliği inancı var. aynı şekilde adalet bakışını yargılamak lazım.
Hz Nuh un bir oğlu kafir olarak öldü. Hz Muhammed kızına sakın Babam Hz. Muhammed diye bana güvenip dinin yaşamayı bırakma dedi. sonucta hz muhammedin kızı bile olmak yetmezken sen müslüman bir ülkede doğmanın seni kurtaracağını mı düşünüyorsun?
3) bu cezalar milletin eleni ayağını kes diye değil millet elini ayağı kesilmesin diye suc işlenmesin diye koyulmuş kurallar fark buyuk. Eskiden vatana ihanetin sonucu idamdı bu kanunu koyanlar adam öldürmeyi sevdiğinden değil vatana ihanet edenler sonucu görsün idam dan korkup bu sucu işlemesin diye koymuşlar.
4) okumuşsun ama eksik okumuşsun. Çölün ortasında papirus bitkisini bulupta (su bitksiidr) yazacak kadar bir zenginlik yoktu. bunu gectim. Vahiy katipleri vardı vahiy geldiğini bu kişiler kayıt altına alırdı ve halka duyururdu zaten kısa sürede ezberlendiği icin ve herkes ezbere bildiği icin sorun kalmıyordu. ve sadece geyik derisine yazıp birakmazlardı. herkezde ayrı ayrı sureler ve ayetler yazılıydı. Okullarda anlaıtrlken sanki ebu bekir gelip hadi herkes 2 ayet getirsin bir kitapta toplayalım gibi anlatıyor lakin olan şey herkesde olan sureler ve ayetler birleşip tek bir kitapta toplanması olayı.
Devamı gelecek.. Bitti diyene kadar cevap yazma113 Yorumla- +1 yıl
bunu şey diye düşünebilirsin. yazıcıdan kağıtları cıkartılmış A4 kağıtları var 600 tane ve bunlar ayrı ayrı olmasın tek bir klasorde toplayalım diyorsun.
5) Erkeklere ailesine bakma zorunluluğu karısı ile malı sadece kendisine dolaysıla 1 taraf var tek kendine harcayacak diğer taraf karısına cocuklarına hangisini daha fazla alması adaletli? Ayrıca kadınlar bir olayı abartırken abartır sevgilin varsa bu olayı cok iyi bilirsin. onca şey yap bir şeyi eksik yap hemen hiç bir şey yapmadın derler. o yüzden 2 kadın şahitliğine güven var. izin 4dür ama hayırlı olan 1dir. hadisi var bu sadece izin yap diye birşey yok. 4 kadın var biri doğum yaptı ana belli baba belli 4 erkek 1 kadınla evlendi kadın doğum yaptı anne kim belli babası? Günümüz icin düşünme 900 yıllarda.
Soran+1 yılbana bilgi yazmayı kesermisin çünkü okimicam
- +1 yıl
6) hristiyan mezhep anlayışı senin dediğin. bir katolike göre Ortadoks din dışıdır. Dantenin İlahi Komedyasını okursan Ortadoks hristyianlar müslümanlardan daha şiddetli azap görüyor. lakin islamiyette mezhepler sadece uygulamada oluşan farklılar ve bu farklılıkla asla kuranın aslını bozacak ölcüde değildir. mesela namazda Kıyam farz olan. Hanefiler ayakta elleri göbekte bağlar malikler yana salar. ikiside farzı yerine getiriyor.
7 Örtünme meselesi sünnetden gelen bir ölcüdür ve bu kaç yıldır tartışılan konu hakkında geniş kaynak bulbilrsin
8) Tevrat ve Zebur = Kutsal kitap olarak inmiştir ama esas kutsal metinler babilin küdüsyle işgaliyle beraber kutsal sandıkla yok olmuştur. daha sonra İsrail kendini toplamasıyla Akıllarda kalan metinler ve rivayetler kitap haline getirilmiştir. ve Kutsal kitap özelliğini kayıp etmitşri cünkü kitap Hz musa sonrası olaylar anlatılan bir kitabın hz musaya inmiş olaağına inanmak olmaz.
incile gelirsek. - +1 yıl
İncil okuyunca göreceksin yarısı eski ahit (tevrat ve zebur) diğer yarısın ise Havarilerin sözleri ve İsanın sünneti Hz İsadan yıllar sonra yazılmış kitap ve Direk Cebrail vasitasiyle yazılmış Allahtan gelmiş sözler değil ve cok az bir kısmda soyağacı.
9 ) Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim (bilinmeye muhabbet ettim) ve kâinatı yarattım. Hadisi var. burada kendini beğenme olarak düşününe bilrisin ama bir padişahın halkına kendini tanıtması, ne zamandan beri, bir gösteriş olarak algılanmaya başlamıştır? Daha iyi sonuc verir sana. www.sorularlaislamiyet.com/.../...yaratmistir.html
Soran+1 yıl@delikurt55 kardeşim bilgilerini kendine sakla okumuyorum ben cevap arıyorum burada mantıklı olanından
- +1 yıl
ve Bitti.
Biraz uzun ama okursan sevinirim. Ayrıca Ben Tarihciyim (üniversite olarak ) ve eski toplumları anlamak icin dinlerini bilmek cok önemlidir. bu sebeble Eski Ahit (Tora veZebur) Yeni ahit ( 4 incili) ve bunlara ait tartışmaların cocuğunu okudum. - +1 yıl
SORU SORDUN VE CEVAP VERDİM HEPSİNİNDE MANTIKLI CEVAPLAR VERDİM. gerceklerden Kaçma istersen umursama ama doğrular kacamazsın
- +1 yıl
Aradigin cevap bilgide saklı zaten düz mantık yürütme :)
Soran+1 yılboş yorum yapmayın
- +1 yıl
Amacın bilgi edinmek olmığı cok belli...
Soran+1 yılamacım bilgi edinmek değil bilimsel ve mantıksal kanıtlar sunacakları bekliyorum.. ama yok bu sattensonra da istemiyorum zaten bu dinden iyice soğudum.. soru sormak kimsenin bana küfretmeye hakkı olduğunu göstermez.. müslümanların önce kendini terbiye etmesi lazım hoşgörü anlayış tatlı dil bilim kültür mantık bunlaro öğrenmesi lazım.. bilgi vermek istiyorsanız müslümanlığı bilmeyen birsürü insan var yorumlardan bakın görün özelden bildiklerinizi onlara anlatın lütfen.. benim daha fazla cevaba ihtiyacım yok...
- +1 yıl
Okusaydın kanıtları görürdün amacın kanıt veya inanmak değil milletinde aklına fikir sokmak. bu dinde zorlama yok ister kalırsın ister gidersin
Deist birisi olarak, onların düşünce tarzıyla cevaplamaya çalışıyım.
1- başka yerlerde doğan insanlar, örneğin o kabileler, islamı öğrenemeyeceği gibi öldüklerinde de buna göre muamele görecekler. Ve cennetin katları var. tam anlamıyla dini yerine Getirenler yüksek katlarda, böyle bihaber yaşayıp ölenler de belli bir düzene göre daha düşük katlara yerleşecek.
2- nin cevabını 1de verdim diye düşünüyorum.
3- islamda tam olarak el ayak kesme yok aslında. Bu bahsettiğin olay şeriattır ve kitapta geçmez.
4- bu soruyu biraz anlayamadım çünkü ilk Kur'an peygambere geldi, yani birçok insana gelmedi ki kaybetsinler?
Sadece peygambere gelen muhafaza edilip saklandı ve çoğaltıldı.
6- Kuran'ın farklı şekillerde yaşanması da tamamen insanlarla alakalı bir durum. Örneğin islamiyette cemaatler, mezhepler olarak ayrılmış; hristiyanlıkta farklı kitaplar şeklinde ortaya çıkmış. Tamamen insanla alakalı bir durum.
7- bu konuda açıklık yok gerçekten. Tam olarak başınızı kapatın gibi bir ifade yok ama bu olay "dikkat çekerek giyinmekten kaçının" olarak bahsediliyor.
8- Allah aslında hiçbir şekilde insanların dini mahvetmesine karışmıyor. Örneğin şu an burada bunları da sorguluyorsun ve hopp diye gökten inmiyor. Sadece süre tanıyor ve inanmanı bekliyor. Burdaki olay herkesin "Kur'an asla değişmedi" demesi çünkü bundan kimse %100 emin olabilir mi? Tartışılır!
9- önceden tanrı egosunu tatmin ediyor gibi bir düşüncem vardı. Şimdi de hemen hemen benzer düşünceleri taşıyorum ama bir yandan da eğer öldükten sonra cennet gercekten varsa, oraya hiçbir şey yapmadan gitmenin hiçbir anlam ifade etmediğini düşünüyorum.
Başta da dediğim gibi daha çok septik yaklaşırım ben olaya.01 Yorumla
Soran+1 yılsağol kardeş
+1 yıl1-2. Soru: Doğan bütün benekler Müslüman olma eğilimi içindedirler ancak onların ailesi ve çevresi bu düşünceyi fark etmeden değiştirmiştir. Insanların özgür iradesi ve akılları vardır doğru yolu kendileri seçmesi gerekir.
3. Islamda öyle bişi olduğunu hiç hatırlamıyorum.
4. Söylentilere inanma derim Kuran'ın Hz. muhammede vahiy nasıl geldiğini hepimiz biliriz.
5. O dönemde ztn kadınlara değer verilmiyordu ve tümden direk bir değişim daha çok isyan ve savaşa yol açabilidi bu yüzden yavaş yavaş peygamberimiz kız çocuklarına değer verdiğini onlarında görüşlerini alarak karısına danışarak aymaya çalıştı
6. Bütün mezheplerde dinin temeli aynıdır sadece Kuran'da o kadarda açık verilmeyen şeyler farklı yorumlanmıştı.
7. Dediğim gibi Kuran'da her şey açıkça verilmemiştir namaz kılın denilmiş ama nasıl yapılacağı açıklanmamıştır. Bunları bizelere peygamberimiz açıklamıştır.
8. O zmna kadar Allah kutsal kitapları insanlara emanet etti yanlışlarınıngörebilmek için ve o yüzden son peygamber ve son kutsal kitap diyoruz çünkü Allah Kuran'ı yollarken kendim koruma altına alıyorum demiştir ve yüzden değiişmemiştir.
9. Allah şeytanla bir anlaşmaya girmiştir ı yüzden dünya bir sınavdır Allah bizlere güvendiği akıl verdiği doğru yolu seçeceğimizi düşündüğü için şeytanın anlaşmasını kabul etmiştir.03 Yorumla- +1 yıl
Onlarda kendi doğru bildikleri inançları uyguluyor ztn cehennemde sonsuza kadar kalacak olanlar sadece Allah'ı direk inkar edenlerde diğerleri bir süre ceza çekip cennete geleceklerdir
Soran+1 yılrabbinin adaletinin yerlerde olduğunu açıklamışsın tebrik ederim..
Diğer konusunda 959 cevap paylaştı. 1- Hayır torpil geçme gibi bir durum olamaz. İnsanın dininden önce kişiliği ve niyeti önemlidir. Toplum yüzünden hristiyan olarak yaşamış bir insan cennete, müslüman olarak yaşamış bir insan cehenneme gidebilir nihayetinde.
2- Allah'ın adaletine akıl sır erdiremeyiz. En azından insan olarak bunu anlamamız imkansız. Sonuçta zaman kavramı içerisinde yaşıyoruz.
3- Bahsettiğin konu aşırıya kaçmaktır ve herşeyin aşırısı zararlıdır, yanlıştır. Kendi bedenimiz bile bize ait değilken, başkasının bedeni hakkında söz sahibi olmamız olanaksızdır.
4- Kur'an ilk olarak indirildiğinde, Hz. Muhammed (s. a. v) peygamber efendimiz , cebrail a. s 'a tüm bu ayetleri nasıl aklımda tutacağım diye sormuş. Cebrail a. s hazretleri ise biz sana unutturmayız merak etme diye karşılık vermiştir. Sorunun cevabını almışsındır umarım.
5- Kadın, erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Yaratılış amacı erkeğe yoldaş olmasıdır. Lakin şeytan kadının aklına, erkeğe göre daha kolay girmiş ve bu sayede erkeği yönetme imkanı bulmuştur. Kadınlar şeytana göre daha zayıftırlar. Bu yüzden erkekle eşit şartlara sahip değillerdir.
6- Mezhepler konusu aslında çok uzun. Peygamber efendimiz vefatından önce bu durumu görmüş ve ne olursa olsun birbirinize düşmeyin vasiyetini buyurmuştur. Ama ne yazık ki olay aynı taht kavgaları gibi olmuş, fikir ayrılıkları doğmuştur. Örnek olarak hz Ali'nin mezhebi alevilik, hz Ali camide kendi kılıcı ile öldürüldükten sonra, camileri güvenli bulmamış ibadetlerini burada yapmama kararı almıştır.11 Yorumla- +1 yıl
7-Yalnızca baş üstü değildir. Erkeği yoldan çıkartabilecek her türlü açıklık kapatılmalıdır. Aynı şekilde altın takı varsa bununda üstü örtülmelidir. Baş örtüsü, türban olarak kur'an da açıkça belirtilmemiştir.
8-İnsanlar bazı şeyleri yaşamadan anlamazlar. Tarih boyunca insanlık dinini koruyamamış ve bunu görmüştür. Bu sayede müslümanlığa daha çok sahip çıkan vardır.
9- Allah'ın takdiridir. Ne yazık ki bu konu hakkında yalnızca fikir üretirim. Bu bizim imtihanımızdan öte şeytanın dersidir.
Öncelikle merhaba
1) Allah insana akıl vermiş insan aklıyla neye inannacağını hangi dini nasıl ne şekilde yaşayacağını bulabilir. Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar. İnsan müslüman, hristiyan, yahudi veya mecusi olduktan sonra başka bir din arayışına kolay kolay girme.. Allah affedicidir. Aslında bütün dinleri Allah göndermiştir fakat bu dinlere günümüze değişerek gelmiştir. Yani yaşadığın dini ne şekilde yaşadığın önemli.. Allahın verdiği o aklı neye ne şekilde kullandığın önemlidir...
2) Dünya adalet üzerine kurulsaydı savaşlarda binlerce milyonlarca insan ölmezdi. Kötülük kavramı olmazdı. Peki şu soruyu sordun mu kendine bu Allah adaletsiz neden o savaşlarda eziyet çekerek ölen çocuk ben değilim? ya da sakat doğan bir çocuk değilim? Bizim dünyaya sınanmak için geldik... Bunlar bizim sınavımız...
3) Hakdan adaletten mahsediyorsun bunun sağlanması için bir şeyler yapılmalıymış. Allahın verdiği canı bir kul almaya kalkıyorsa ve canını yakıyorsa o kula ceza verilmeli bence bu gerekli.. Ve insanları kötü şeylere teşfik etmemek için mantıklı... Adalet tamam bu değil ama mantıken bakarsak sana yapılanı yapana yapmak mantıklı geliyor.. insanlar bunu sağlamak için kanunlar çıkarmış cahiliye dönemlerinde bunun kuranda yeri olduğunu zannetmiyorum...05 Yorumla- +1 yıl
4) O dönemde yaşamadık her söylenene inandığımız için şu an doğru düzgün bir islam yaşamıyoruz araştırmıyoruz.. Allahın verdiği bu aklı kullanmıyoruz düşünmüyoruz.. İmamlar hocalar biliyor anlatıyor diye hazıra konuyoruz.. Herkes bir şey söylüyor ama hangisi doğru bilmiyoruz her söylenene inanmayalım...
5) Allah herkesi eşit yaratmış kimsenin kimseden bir eksiği yok kol bacak mı eksik bunları eksik göreninde beyninde bir eksiklik var. Peygamberimizinde 1 den fazla eşi vardı fakat bunun nedeni kadın fıtratının erkek fıtratına göre farklı yaratılmasından dolayıdır. Kadınlar erkeklere göre daha narindir korunmaya ihtiyacları vardır bu yuzden birden fazla eş kuranın o dönemde indirilmesinden dolayı vardır. Kuran geçmişe dair geleceği anlatır... - +1 yıl
6) Farkındaysan müslümanlar çocuklarını erkenden sıkmaya başlar o günah bu günah şunu yapma şu günah ve farkındaysan her imam her hoca farklı şeyler söyler islam bu kadar baskıcı bir din değil...
7) Örtünmek sana kalmış kuranda her şeyi kelimesi kelimesine yaşayan var mı? Allah kuranda sana her şeyi vermemiş sana kuranı açıklayacak bir elçi göndermiş ve akıl vermiş bu kuranı anlatan hz Muhammed s. a. v bunu açıklamıştır...
8) Bu kutsal kitapları Allah gönderdi. Az önce dediğim gibi o zamanda yaşanılan olaylar üzerine doğruyu yanlışın anlatılması için gönderildi.. Bu kitaplar başlangıçtı Kuranla bütün kitapları birleştirdi. - +1 yıl
9) Allah’a ibadet etmek, insanda teşekkür etme hissini canlandırır ve büyük ve çok değerli nimetleri insana bahşeden yüce bir makama teşekkür etmek, onun bu makama layık olduğunun göstergesidir. Allah’a teşekkür etmenin, Teşekkür edenin teşekkürle birlikte vazifesini yerine getirmesi ve nimetlerin kendisine sunulması karşısında nankör olmadığını ifde etmesi gibi bir sonuc var
Soran+1 yılcevapların için çok teşekkür ederim
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1- Hayır. İslamın asla ulaşma imkanı olmadığı yerlerdeki insanlar otomatik olarak cennete girecekler islam'a göre.
2- Allahın adaleti 2 dünya için de geçerlidir. Bu dünyada daha az verilen , öteki dünyada daha avantajlı konumdadır. Zengin insanların sorumluluğu büyüktür. Şartları da ağırdır. Farkındadırlar umarım
3- İslamda el ayak kesme diye bir şey kesin olarak yer almıyor (?) ama idamın şartları var.
şöyle ki - savaş dışında öldürülen kimse için katil ve karşı taraftan öldüren kişi için şahitler öne sürülür.
- mağdurun ailesinin sanırım birkaç üyesinin bu idamı onaylıyor olması gerekir.
- kasten öldürüp öldürülmediğine bakılır ve sebebine bakılır. senin izlediğin günümüzdeki idamların çoğu islam dışı kurallarla keyfi uygulanır.
4- bu soru hakkında bilgim yok. ama 4 kitabı da inceledim. kuralların olduğu mantıklı tek kitap kur'an. ve bundan sonra kitap gelmeyeceği değiştirilemeyeceği yazıyor. ayrıca tek yaratıcının olduğunu tek söyleyen kurandır.
Allah yaratan yaşatan yöneten demektir. 3 tane var diyen hıristiyanlar yaşatan ve yöneteni haşa başka şeylere adamış.
5-eski dönemde kadınların çalışmadığını düşünürsek o döneme göre mantıklıdır. kadın bir erkekle evlendiğinde erkek çalışıyor durumda olacağından kadının para problemi olmayacaktır. kadın çalışmasa da erkek çalışmaya zorunlu olduğundan bu payın olması o döneme göre doğrudur. Resmi kanunlarda eşittir şu anda zaten
erkeğin 4 kadınla nikah kıymasının mantığı SADECE kadınları nikah altına almak savaşta ölen erkek yüzünden kadınların erkeksiz kalması ve zinaya bulaşmamaları için dinen yasal bir yolu seçmektir.
zaten erkek olsaydı onlar da tek erkeğe mahrum kalmayacaklardı.
6- kuran apaçıktır. 4 mezhep vardır ve bu mezheplerin hepsi doğru yaşandığında Allah katında doğrudur. Kimse bu mezhepten diye cennetten mahrum kalmayacaktır. Sadece şekil farkıdır mezhepsel fark.
7- hıristiyanlıkta yahudilikte de başörtüsü yer alır pek bilinmese de.17 Yorumla- +1 yıl
bana mantıklı gelmese de kadınların bu şekilde sınandığını düşünüyorum. kapalı bir kadın dışında kadın görmeyen erkek için saçlar bile cezbedici gelebilir. plajda bikinili bayanların içerisinde mısır satan adamın bikinili kızları bir süre sonra umursmaması gibi düşünün.
8- bu soru hakkında bilgim yok. yorum da katmak istemem 9- bunu açıkçası ben de bilmiyorum
Soran+1 yıloff bilgi vermeyin be sizden daha iyi biliyorum.
- +1 yıl
Madem daha iyi biliyorsun neyin cevabını ariyorsun da sordun bunları düdük :) adam ne güzel mantıklı edepli bir şekilde bildiklerini anlatmış.
Soran+1 yılgereksizler bir sususn ya bilmeyen bir defolsun surdan laf kalabalığı yapmayın bilgi sahibi olan gelsin
- +1 yıl
Sana göre bilgili kim seninle ayni dusuncelere sahip olanmi. Komik sin :)
- +1 yıl
Soran arkadaş bilgili derken kimi arıyorsun? İsviçreli bilim adamlarını mı? Bu kadar şeyi özenle yazmışım verdiğin cevaba bak hele :)
Soran+1 yılyav he he açık da kitap okuyun
+1 yılRuhlar aleminde eğer inanmasa idin kabul etmese idin Müslüman olarak dünyaya gelmezdin.
Hırsızlıka devam edecek olanın elinin kesilmesi insan haklarına aykırı mı? Yaptığı iş her iki cihanda da onu zaten daha kötü duruma düşürmeyecek mi? Vatana ihanet edenin idam edilmesi mi yanlıs?
Allah herşeyi bilmiyor muydu? Elbette ki biliyordu insanları akıllarında serbest bıraktı sapanların sonucunda Müslümanlığı dünyaya yaydı ve insan eline bırakılsa idi Kur'an' da belki değişecekti kendi korumasına aldı.
Senin ibadetine ihtiyacı yok ibadet nedir? IBADET teşekkürden başka birşey değildir ben sana bir hayat versem seni var etsem kısacası Allah'ın sana verdiklerini versem sen kalkıp bir teşekkürü çok görsen SEN bunların hangisini gerçekten hak ediyor olablrsn?
Arkadaşım sen inanmamak için o kadar çk neden arıyorsun ki Allah ile ilgili olumsuz herşeyi beynin direk kabul ediyor duruma gelmiş
İnanmamak sana ne kazandıracak? Sen ıslamıyetı ınsanlara bakarak degl ALLAH'A Bakarak ogren. Insanları biz onaylıyor muyuz sanıyorsn? Dini kullanan bir sürü insan var dini kılıf olarak kullanıyorlar.
Sevmemek yerine sevmek için inanmamak yerine inanmak için nedneler arayın,010 Yorumla
Soran+1 yılsenin dediğini yapıp allahın kıtabına zaten baktım ben sen rahat ol.. körcahil değilim ortalık karıştırma derdinde de değilim..
- +1 yıl
sen ben cahil değilim dıyorsun ya cahilsin, bunun nedenı yazdıkların degıl ben cahil değilim demen.
Soran+1 yılhahah tespite bak mükemmel.. yiyorsa yoktan var olmayı açıkla bana big bang o anlat kuran ayetlerinden örnek ver incille kuranın en büyük farkını söyle hiçlik teorisini anlat maddeyi tanımla kainatın nasıl oluştupğunu söyle allahın varlığını somut delillerle kanıtla
- +1 yıl
sen inanmamak ıcın nedenler aramaya devam et, btun herseyın tesadufen olduguna ınanacak kadar saf mısınz gercekten yoksa nıyetnz mı farklı. acaba
Soran+1 yılbahane mi bana şu saydıklarımdan bri tanesi ile ilgili bilgi veremedin.. kimin bahane bulduğu ortada..
- +1 yıl
bu kadar şeyin kendin kendine olduguna ınanacak kadar saf ama bunların cevabını arayacak kadar uyanıksan İNŞAALLAH ERENLERDEN OLURSUN DA hepsının sırrına naıl eder Allah seni
Soran+1 yılsen inanıyorsun ya allah sana erenlerden olmaya layık görürse yaz bana.. safsam hep saf kalırdım ve hiç sorgulamadan islamı yaşamaya devam ederdim ama uyanığım.. dinine göre bana bu özelliği bahseden de allah bunu sakın unutma istemese böyle birşey olmazdı.. yani benim inanmamama fırsat vermezdi ama sonuç ortada.. vardır rabbinin bir hikmeti :)
- +1 yıl
aynen öyle demek ki senden ibret almamız gerekiyor , akıl ile nefis arasında gidip geliyorsun, şu konusman bile kibir kokuyor =) kibir ise sadece cahillerin işidir hayırlı günler :)
Soran+1 yılsen ne kadar bilgilisinde konuşuyorsun müslümanlığı tam olarak yaşamadığını kanıtlıuyorsun bu sözlerinle.. senin bana yazdıklarındaki kibir ne ayak? bok atmak kolay tabi..
alak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
nur suresi 45 ayet : allah bütün canlıları sudan yarattı. işte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. allah dilediğini yaratır. çünkü allah her şeye hakkıyla gücü yetendir
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık hadi bakalım rabbinin bu çelişkilerini açıkla..- +1 yıl
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
Araf 179
1 kimse kimseye torpil filan gecmedi, anne babanin inandigina inanmak zorundaligi oldugu icin musluman oldun, eger budist bir ailenin cocugu olsaydin kacinci hayati yasadigini bulmaya calisirdin simdi..
2 allahin adaletle herhangi bir alakasi yok, dünyada olup bitenlerin geneline bakarsan allahin adaletine inananlarin caresiz birakilmis insanlardan baskasi olmadigini kolaylikla görebilirsin.
3 islam veya diger kitabi inanclarin hicbiri hosgöru dini degildir, her 3 dininde kanunlari insan haklarini hice sayar..
4 kur'an daha önce ortadoguyu gezmis yahudi ve hristiyanlari cok iyi taniyan biri olan hz. muhammed tarafindan arap asiretlerini birlestirmek icin yazilan bir kanun kitabidir..
5 dunyanin heryerinde oldugu gibi arap yarimadasindada kadina erkegin ancak dörtte biri kadar deger verilirin islamca aciklamalaridir..
6 herkes kendine yetecek kadar insan topluluguna hukmetmek icin ayni temel anayasadan kaynakli ama bazen birbirine tam zit anlayislari savunur, bu her 3 dindede aynidir..
7 islam devrimi gerceklestiginde butun kadinlarin özgur olmasi icin kadina yapilan bir jesttir, ama pratikte kadini basit bir varlik olarak görmustur..
8 hic bir kitabin degistirildigi felan yok, yahudiler isayi ve yaptigi devrimi tanimamak icin havarilerin yalancilar oldugunu söyler, hristiyanlar muslumanlar icin, muslumanlarda hepsi icin birseyler söyler, bunun allahla bir ilgisi yok...
9 allahi yaratan insanin kendisidir, yarattigi varliga ibadet etme gelenegi insanligin var oldugu gunden bugune suregelen vazgecilmez bir gelenektir..16 Yorumla
Soran+1 yılkusura bakma daha okuyamadım en kıza sürede okuyup cevap yazacam
- +1 yıl
3 e katılmıyorum. kuran o döneme göre çok modern bir kitap mesela miras hakkı o döemde kadının miras alma gibi bir durumu yoktu mesela ama kurandavar.
8e de katımıyorum. belgesel izlemiştim eskiden 150 tane incil vardı. insanlar türetmiş ama daha sonra onlar topatılıp yakılmış 4 tane bırakılmış yani burdan değiştirildiğini anlarsın.
diğerlerine katılıyorum ama
Soran+1 yılpeki sana şunu sorarım incil değiştirildiyse kuranın indirileceğini ve son peygamberin geleceğini yazıyorsa değiştirilmiş bir kitaba neden inanalım? kuran mı modern? tama hadı bunu kabul ettik dyelim neden döneme göre kuran tüm insanlığa gönderilmiş kitap ve şı anki dönemle o dönem bir değil.. bu durumda 4 eş hakkına kadının şahitliğinin değerinin erkeğe göre daha az inandırıcı kabul edilmesine ne diyeceksin? bunlarda mı modern?
Soran+1 yılanlaşıldı sorularıma cevap alamayacağım yazmana gerek yok daha fazla sağol yinede
- +1 yıl
senin cevap aramadigini biliyorum ben, insanlarin ezbere inandiklarina anlam verememeye basladin, buda seni özgrce dusunebilmeni sagliyor bu cok guzel bir sey, yalniz sorduklarina cevap aramiyorsun! sorduklarinin hepsine kendi acindan cevaplarin var onlarin cevap olarak yazilmasini bekliyorsun, onlar senin dogrularin, ben ise kendi dogrularimi sansurleyerek yazdim...
www.kurandakidin.com sitesini ziyaret edersen günümüzdeki İslam'ın daha farklı olduğunu göreceksin. Kur'an yoruma çok açık bir din olduğu için herkes farklı yaşar, herkes farklı yollarda, mezheptedirler. Alimler bile birbiriyle çatışır. Ezidi dini veya Sümerlerin dinini vs. araştırırsan (bunlar sadece bir örnek) birçok dinin birbiriyle benzediğini görürsün. Ben de bunu Kur'anda belirtilen 124bin peygambere yorumluyorum. Her kavmin kendine gelen peygamberin doğrultusunda daha sonrasında kavim arasında değişegelen birçok ortak özellik olduğunu düşünüyorum. Ben tüm dinleri benimsiyorum. Birçoğunun özü aynı, sonrasında değişen şeyler mevcut. Bkz: Kur'an' ın ve Hadislerin dediklerinden ayrılıp mezhep kurmak gibi vs.. Veya makam mevkii sevdası. Onlar değiller miydi makam mevkii sevdası için Peygamber torunlarının başını kesenler... Ki İslam'ın doğuşundan 60 sene sonra olan olaylar bunlar.. Birçok dinin (İslam dahil) aslının yaşanmadığını ve yaşanmayacağını düşünüyorum. Eğer dinsiz olsaydım da Tanrısız olmazdım diye düşünüyorum. Hissettiğin, yaşadığın ve bağlı olduğun şeyi inkâr edemezsin sonuçta. Neden görmüyoruz diyecek olursan, "Vaktinden önce çiçek açmaz." diye yorumlarım. Naçizane bunlar benim görüşüm. Senin görüşüne de saygı duyuyorum.
00 YorumlaBazı cevaplara ve senin yorumlarına baktım.. birbiriyle çelişen açıklamalar yapmışsın.. müslüman olmadığını ama islam ailesinde doğduğunu varsayıyorum..
Bu arada mümkünse (düzeltme) kuran değil, Kur'an-ı Kerim, allah değil Allah (C. C) diye yazarsan iyi olur.
Ama içimden bir ses kötü niyetli olmadığını söylüyor. yorumlarında gördüm MANTIK ilmine göre cevaplar istemişsin, Buna göre ;
1. Müslümanlara özel torpil yok yeterince araştırırsan. Bütün insanoğlu ilk doğduğu gün müslüman (yani yaratıcının katiyetle değiştirilmesini yasakladığı son dine mensup) olarak yaratılır. Hangi ailede olduğunun önemli değil 4 dinde Allah (C. C)'un yoluna gider.
2. 1 de cevabı aldığını varsayıyorum.
3. İslamın hiçbir kanununda bu tür uygulama yoktur, TV'den duyduklarına inanacaksan okumayı bırak çünkü boşuna yorulduğumu varsayarım.. Kur'an-ı Kerim okudum demişsin ; Zulüm yüklenen mutlaka hüsrana uğramıştır. Taha Suresi Ayet 111.
4. Kur'an-ı Kerim'in sonradan değiştirildiğini düşünmek seni imansız olmakta haklı kılmaz, Çünkü ; Temelde inanmak için bizden ne istediğini biliyoruz sana göre yanlış olan neyse yapma, çünkü Rabbim kalbinizdeki niyet rehberinizdir, nereye gittiğinize değil ne niyetle gittiğinize bakarım.. demiştir.
5. Buna cevap vermiyorum, çünkü ; bu çok uzun özellikel buna cevap istiyorum dersen.. Bugün inşaatta amelelik yaptım ellerim nasır ve şu an yorgunluktan bayılmak üzereyim bu konuya girersek çıkmayız.
6. Soru güzel ama yanlış öğrenmişsin Kur'an-ı Kerim açık seçik değildir aksine şifrelerle doludur. Ve vaktiyle birçok alim öğrencilerine farklı yollarla açıklamaya çalışmışlar ve kendilerine göre yorumlamışlar.. Kişide ona mantıklı gelen kişinin tarzına göre yaşamını düzenlemiştir.. Mesheplerin isimleride zaten onları yorumlayanların adları ya da lakaplarıdır.19 Yorumla- +1 yıl
7. Mahremiyet bölgesi ;
a. Erkek ; Göbek deliğinin altıyla, diz kapağının üstü görünmesi haramdır.
b. Kadın ; Yüz, Eller bileklere kadar ve ayaklar bileklere kadar görülebilir gerisi tamamen haramdır.
Baş örtüsünü açıklamama herhalde gerek yok?
8. İnsanların değiştirmesine zaten müsade etmedi, Zebur ve Tevrat'ın değiştirilmesi ya da yönlendirilmesi üzerine Rabbim hepsinin başına bir tufan getirdi ve helak etti.. İncil ise ; İsa peygamberin ricası ve kendini feda etmesi vasitasıyla rabbim onların hatalarını görmezden geldi, okuyup araştırabilirsin..
9. Çünkü Şeytan (Şunu belirteyim Şeytan o olaydan önce Allah (C. C) en yetkili ve rütbeli meleği idi) kendisinden yüce olduğumuzu inkar etti ve Rabbim bize bu sınavı uygun gördü.
Soran+1 yılçelişkili bulduklarını da yazsayduın keşke.. neyse islam ailesinde doğdum evet. yazarken imla kurallarına dikkat etmiyorum
1) madem torpil yok ve herkez müslüman olarak yaratılıyor neden farklı dinler mevcut tek bir din olması ve insanların bu durum altında amellerine göre değerlendirilmesi daha mantıklı değil mi? hangi dine inandığımın nasıl önemi olmaz müslümanlar hristiyan yahudi olanların cennete alınmayacağını nereden uyduruyor o zaman? ayrıca hristiyanlar ve yahudiler muhammedi peygamber olarak benimsemiyor sevmiyor.. kitaplara peygamberlere meleklere iman a ne oldu bu durumda? bir tek peygamberi reddedersen allah katında cennet hakkın yoktur bu islamda böyle aksini iddia edersen ispatla.. son dini ve kuranı ve peygamberi kabul etmeyenler yanlış yolda ilan edilir..
2) buna cevapm yazmama gerek kalmadığını düşünüyorum..
3) maide suresi 33 ayete bak ve lütfen bu ayette neye takıldığımı anlamaya çalış..
Soran+1 yıl4) insanların zaten aklı var mantığı var.. zina yapmak yanlış ama bunu bilmek için dine ihtiyaç yok bulaşacak cinsel hastalıklar bilim sayesinde kanıtlanmış bu bile yeter insanlara.. bu durumda zaten.. niyet önemliyse dinler neden var o zaman?
5) saygı duyarım. çok geçmiş olsun
6) lütfen hac suresi 16. ayeti oku ..
7) nisa suresi 31. ayet örtünmekle ilgili en net ayet budur ve herhangi bir uzuv organ dan bahsedilmememiş.. yıllar içinde kadınlara karşı ghüzellik ve seksilik anlayışı fazlasıyla değişmiştir.. yani dikkat edilen tahrik unsuru olan bölgeler farklılık göstermiştir günümüzde tırnakları bile seksi bulan erkekler var ne yapalım eldivenle mi gezelim ayak ve ayakkabı fetişistleri için ne yapmalı? ? erkekler bu kadar iradesizse kadın neden örtü altına saklanmaya mecbur bırakılıyor.. bu bana mantıklı gelmiyor..
Soran+1 yıl8) yazdığında ciddi çelişki var önce diyorsun ki insanlar değiştirmedi sonra değiştirilmesiyle hepsinin başına tufan vs verildi.. insanlar değiştirmediyse bu kitapları kim değiştirdi?
9 ) şeytan bir kusur işlemişse biz deneme tahtasımıyız bundan bize ne? şeytanın direk cezalandırılması daha uygun olmazmıydı? allah yqaratıcıysa nasıl kendini şeytanla yarışa sokuyor? yani biri iman etmelerini istiyor diğeri yoldan çıkmalarını bu yarış değilde ne? ..
cevapların için çok teşekkür ederim.. seni yorduysam özür dilerim- +1 yıl
kendi ağzınla söylüyorsun bugün fetişler bile türedi diye sonrada diyorsun ki niye 4 din var.. zaman senin gibileri bile inatla türetir, her soruna mantıklı cevap istiyor olmanda enteresan bu kurcalayıp aklımızı hiçbirşeye yetmeyecek kadar aciz olduğunu anlayaladın mı? bir yorumda tanrıyı kim yarattı demişsin eğer onuda yaratan olsaydı bu sefer onuda sorardın.. inanmaya gönlün yoksa bu kadar kurcalamanın nedeni ne niye korkuyorsun? Şeytan'ı parantez içinde anlatmaya çalışmamın nedeni bunu soracağını biliyor olmam dı.. Allah (C. C) şeytan arasında bir çekişme olduğunu ben söylemedim olduğunuda sanmıyorum. sadece ona emretti bize köstek olsun diye.
Not : Senin neye inandığın şu andan itibaren umrumda değil.. Benim yazdığım hiçbir şeyde çelişki yok senin anlayışında çekilşki var. Selametle. - +1 yıl
Araf 179 kurani istedigi gibi yorumluyor - +1 yıl
aynen kardeş. amacı polemik yaratmak kendisi çıkmaza girmiş bizide sokma derdinde uğraşsın dursun. kendi adıma bazı şeylere cevap bulmuş olmam bana yeter.. kim neye isterse inansın ben görevimi yapıp izah etmeye çalıştım ama zamanında Kur'an-ı Kerimi şöyle yapmışlar böyle yapmışlar deyip kendiside bişeyleri kendine göre değiştirmeye ya da yorumlamaya çalışıyor.. bir imansız bizi bütün varlığımızı kaybettirmez varsın debelensin dursun.
Soran+1 yılkardeş son yorumundaki önyargılı cümleyi okuduktan sonra gerisini okumamasya karar verdim.. değmez çünkü.. yinede sağol uğraşıp yazdığın için
- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yıl1-Herkes müslüman doğar. Yani sana bana torpil yok. Ayrıca dünya küresel bir köy. İslamdan haberinin olmaması gibi bir durum çok zor. Zaten islamdan haberin yoksa günah falan yok.
2-Allah'ın adaletini açıkladım yukarıda.
3-El ayak kesme demişsin. Ben buna katılıyorum. Hırsızlık hoş bir şey mi? Bence bu cezayı hak ediyorlar.
4-Allah kendi yazdırdığı ayeti koruyacak kadar güçlü. Yani dediğin mümkün değil.
5-Kadına daha az miras payı verilmesinin nedeni şu. Koca, karısına bakmakla yükümlüdür. Bir babanın bir oğlu bir kızı var ise buradan erkeğe daha çok pay düşmelidir çünkü zaten o adamın karısına bakma yükümlülüğü var. Kadının getirdiği para sadece hediye niyetinedir. Erkek ailesine bakmak için daha fazla miras almalıdır. Şahitlik konusunda bir bilgim yok üzgünüm, evlilik konusu şu. Eğer ilk karısı istemezse o herif o nikahı nah kıyar. Eğer kendini evli sayarsa yaşadığı her ilişki zina olur.
6-Kuran açık indirildi. Belli başlı ne dediğini belli eden ayetler var ama birde şifreli olanlar var. Bu şifreli olanlar zaten mezhepleri ortaya çıkarmak için öyledir. Kur'an'ın böyle indirilmesi insanın aklını kullanıp doğruya kendi kendine gitmesi içindir.
7-Yanlış hatırlamıyorsam ayette var olan örtülerini yakalarına kadar örtmelerini yazmıştı. Bunun sebebi şu. Düşün, müşriği putperesti, müslümana eziyet eden çok. Bu bir nevi peygamber ailesini korumak içindir. Kimin kim olduğu belli olmazsa zarar verme oranı azalır. Düşün Fatıma diye birine saldırıyorsun bakıyorsun ki kabilesi geniş bir kadın, canını okurlar. Adamlar da bu riski alamazlar.
8-Sınav olayı. İnsanların aklını kullanması ile ilgili yine. Mantıklı olanı bulması falan filan.
9-O konuda cidden bir bilgim yok. Üzgünüm.212 Yorumla
Soran+1 yıltek bir soru sana allah madem kendi yazdırdığı ayeti koruyacak kadar gülçü tevrat zebur ve incil neden orjinal haliyle korunamadı? bunlar kurandan farklı olarak mushaf halinde indiği için allahın gücü bunlara yetmedi mi yoksa?
- +1 yıl
Allah'ın sonsuz kudretinden bahsediyoruz burada. Be olay da yine insan aklı doğru yol ilişkisinden dolayı. Yani yaşayan insanlar için 3 doğru seçenek yerine tek doğru seçenek oldu ve seçim zorlaştı.
Soran+1 yılalak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
nur suresi 45 ayet : allah bütün canlıları sudan yarattı. işte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. allah dilediğini yaratır. çünkü allah her şeye hakkıyla gücü yetendir
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık
BUNU DA AÇIKLA- +1 yıl
Çamur ve kan maddelerinin içinde zaten su bulunur onu geç. Çamurdan yaratılan denildiğinde kastedilen kişi Adem'dir. Kan pıhtısı olayı ise Adem'in nesli için kullanılmıştır. Bu gayet doğru. Annenin karnında onun canından kanından besleniyorsun. Yalan mı? Burada kastedilen budur. BUNLAR BANA ÇITIR ÇEREZ. Daha iyisini dene.
Soran+1 yılgerizekalısın neden mi ayetlerdeki çelişkiyi bile anlayamıyorsun bok gibi cevap yazmışsın..
- +1 yıl
Anlamak istemeyene her şey bok canım.
- +1 yıl
Kurani istedigi gibi yorumlutir inanmahin sikca bahsettigi ayetin aslina bakinVe andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
Araf 179 - +1 yıl
@CemKaradag işte tam olarak bu ayetten bahsediyordum
- +1 yıl
Aynen kardesim zalimler icin yasasin cehennem;-)
- +1 yıl
Amin :-)
Soran+1 yılönyargılarınızı alıp defolun...
- +1 yıl
Beynini yerine tak sonra konuşalım.
1 ve 2)
Allah önce ruhları yarattı. 5 kere iman edin dedi; ilkinde iman edenler peygamberler. 2 3 4 5 kademeye göre değişiyor. Mesela 2 de edip 3 te etmeyen müslüman doğup kafir oluyor. Ya da 3 te etmeyip 4 te 5 te eden sonradan müslüman oluyor. Öyleyse niye dünyaya gönderdi dersin sen yaşadıktan sonra göresin diye itiraz etme diye.
3) Eğer mahkemeler kurulmazsa herkes sapıtır. Mesela açlıktan ölmek üzere olanın ekmek çalması mübahtır. Ya da zina etmek üzere olanın mastürbasyon yapması mübahtır.
4) Kuranın tefsirini anlayarak okuduğun zaman bunun bir insan tarafından yazılamayacağını anlarsın.
5) O eskidendi. Kadınlar erkeklere göre daha unutkan olduğu için bir davada iki kadın istenir internete yaz bak. Evlenmek l işi eskiden çok şehit olduğu için bakım ve daha rahat yaşam için evlenilirmiş. Çanakkale Savaşında 250 bin şehit olmadı mı?
6) Kimsenin imanı tam değilde ondan. Bunların hepsi fitne fesat. Ne farkeder alevi Sünni iki cahil yüzünden bu hale geldi. Sen kelime i şehadet getir namaz kıl zekat ver oruç tut hacca git gerisini boşver.
7) Kadının mahrem yerlerini örtmesini söylüyor.
8) Kuranı hepsine tamamlayıcı olarak gönderdi. Ne farkeder? Şu an kuran tam indi ama kabul etmiyorlar sence ne değişirdi. Allah kulunu senden benden iyi biliyor.
9) Seni yaratan rabbine ibadet etmek hiçte zor olmamalı. Ona şükretmek için ibadet ediyoruz çok mu sence?210 Yorumla- +1 yıl
helal olsun süper bir açıklama bu açıklamaya ek yapmak istiyorum
örnegin birisinin yanında işçi olarak calışıyorsun o kişiye işinde daimi olarak çalışmak için istesende istemesende onun emirlerini uygulamıyormusun onu hoş tutmaya çalışmıyormusun? Kaldıki bu kişi senin benim gibi insan ee bu durumda insana böyle davranırken Yaradana neden şükretmeyeceksin neden emir ve yasaklarına uymayacaksın? - +1 yıl
dostum yazdıklarına benzer şeyleri bende yazacaktım ama uğraşmak istemedim çünkü sen ne kadar uğraşsan da bunlara doğru yolu gösteremeyeceksin. Onlar senin yazdıklarını okurken mantık süzgecinden geçirmiyorlar, yazdıkların arasından açık arıyorlar seni vurmak için. onun için gereksiz uğraşmaya değmez. yine de ellerine sağlık Allaha emanet
Soran+1 yılteşekkür ederim çocuk beyinli diyen arkadaş sana ayrıca teşekkür ediyorum.. şu sayfanın hepsini okuyun derim tüm yorumlarımı sorularımı.. bana mantıklı açıklamalarla gelin tövbe ederim zaten..
Soran+1 yılalak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık
buradaki çelişkiyi de açıklarsan sevinirim o zaman
+1 yıl1 İslam dünyaya yayılmıştır herkes islamı biliyor artık ve müslüman doğan gerçekten müslüman mı orası bilinmez
2 Peygamberler bu zamana kadar bilinmiştir ve Kuran-ı Kerim vardır
3 El ayak kesme ALLAH inancı olana zor gelmez müthiş caydırıcıdır ve ahiret cezasını bildiği için korkmaz pek
4 Hz Ebu Bekir döneminde ilk mushaf oluşturuldu ve Hz Osman döneminde çoğaltılarak farklı bölgelere gönderildi
5 Bu kadın özgürlüğünün erkeğe bağlılığı açısından önemlidir ikincisi kadın zaten erkeğiyle oluyor ve kadın erkeğe emanettir kadına bakmakla yükümlüdür
6 Mezheplerde pek farklılık yok sadece ibadet şekilleri farklılık gösteriyor ve şöyle kimi gusulde dışardan niyet der kimi de içinden niyet der pek farklılık yok yani
7 Hadisler Kurandan sonra apaçık örnektir
8 İmtihan sadece Kuran neden değiştirilmedi çünkü son din son kutsal kitap imkanı yok değiştirilemez
9 Sen nasıl arkadaş seçiyorsan dürüst mü iyi mi ALLAH da kullarına vereceği mükafatın değerli salih kişilere vermek ve gerçek kullarını mükafatlandırmak için böyle yapıyor aslında biliyor bunu fakat kul açısından bir yaşam daha sunuyor19 Yorumla
Soran+1 yılkardeş bilgi değil soruma cevap istiyorum bunların hepsini senden daha iyi biliyorum..
- +1 yıl
Orhan burada kıza yaranmak için gelip bana salak deme bir özele gel sen aslanım
- +1 yıl
Ben bilgi olarak pek fetva veremem burada kimse de veremez bunu islami fetva verebilecek olana sormalısın benim görüşüm bu kadar
- +1 yıl
Tamam emmolu sağolasın özür dilerim :) ben fetva veremem ALLAH bilir ama ben bu insanların bu yüce Rahman olana nasıl böyle kin kustuklarını sindiremiyorum ateistleri kastettim burada modernliği islamdan üstün tutanlara diyorum inşallah doğruyu görürler :) :)
- +1 yıl
Sana bir video önereceğim suriye katliamında doğan bir bebek yeni doğan bebek ALLAH diyor o videoyu tarafsız izle youtube yaz yeni doğan bebek ALLAH diyor diye montaj yok bunda emin ol
Soran+1 yılteşekkür edeim yorumu için orhan81 terbiyeni takınırsan sevinirim arkadaşım.. bana hakaret etmeye hakkın yok.. cevabımı beğenmek zorunda değilsin.. bilgi vermiş cevap değil.. algı kabiletini arttırmaya çalış...
- +1 yıl
Böyle bilgiyi burada bulamazsın boşuna sorma git din hocasına sorma burada bunu kimse bilmez yorum katarlar sadece
+1 yılSorularını dilim döndüğünce cevaplıyım o zaman
1. Herkes Müslüman doğmaz zaten isteyen din değiştirir isteyen istediğini yapar araştıran öğrenir
2. El ayak kesme durumu şöyle Osmanlı İslama göre yönetiliyodu 30yılda 2 hırsızlık oldu mesela kimse cesaret edemiyodu bu sayede bak bu ülkede 2 yılda yapılan hırsızlık orda 600 yıla tekabül ediyo
3. Rasulullah yaninda her zaman kuran hafizlari bulundurmus ayetler geldigi anda ezbere gecirilmesi adina. Yemame savasinda bu hafizlardan sehit dusenler olunca yazili hale getirilmesi one alinmis. senin dedigin mushaflar Hz. MUSA zamanindan kalan durumlar. O sebepten ilk arapca inen kitap degismeden kalmis
4. Kuranı kerim bize öncelikle tek eşliliği tavsiye etmektedir. Ancak şartlar gereği birden fazla evliliğin gerekli olduğu durumlarda adaletli olmayı emretmektedir.
5. Misal Kur'anda namaz kılmamız gerektiğini apaçık öylüyo ama namaz kılmayı peygamber efendimiz bize öğretiyo meshepler arası farkın nedeni şu bir meshep ben böyle gördüm böyle kılınıyo diyo diğeri hayır böyle diyo vs. yani senin dediğin gibi olsa gökten bir kitap düşerdi peygamberede gerek kalmazdı
6. Ayette sadece örtünün yazmıyo bunun hakkında çok ayet var birinde kısaca şöyle diyo Mü'min kadınlara söyle ırzlarını korusunlar zinet yerlerini açmasınlar hadislerde var
7. Diğer kutsal kitapları değiştirmek insanların suçu onlar değiştirdi Allah yeni bir kitap gönderdi ve en sonunda hiç değişmemiş Kur'an-ı kerim'i gönderdi
8. Bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok bak şöyle düşün öğretmen düşün sen sınava girince bir şey kazanmıyo ama seni test ederek sana puan veriyo.20 Yorumla
+1 yıl1. Kimse musluman dogmaz.%99uislam olan bir ulkede musluman olmayan olarak bunun ornegi sen olabilirsin pekala. Kader uzerine biraz bak derim burada o konuya girmem zira ibni sinadan tut imami azam a kdar bir dunya dusunurun bu konu hakkinda sayfalarca kitaplari var
2. Allahin terazisi adaletine gore tartar. Agirlikli prtalama diye bisey biliyomusun matematikte. Onun gibi
3. El ayak kesme cezalari vardir dogrudur. Ve modern hukukun cozemedigi sorunlari kokten cozdugude ispatlanmis bir gercektir. Simdi seninle insan haklari ustune uzun bir tartisabilirim ornegin 30 bin kisinin katili ada manzarali devre tatilde omur boyu besleme cezasini insani bulabilirsin fakat ben iskence ile oldirulmesi taraftariyim.
4. Rasulullah yaninda her zaman kuran hafizlari bulundurmus ayetler geldigi anda ezbere gecirilmesi adina. Yemame savasinda bu hafizlardan sehit dusenler olunca yazili hale getirilmesi one alinmis. senin dedigin mushaflar Hz. MUSA zamanindan kalan durumlar. O sebepten ilk arapca inen kitap degismeden kalmis22 Yorumla- +1 yıl
5. Cozume tersten bakmak seninkisi. Islam Miras hukunda EGER kadinin erkek kardesi yok ise mirasin tamami kadina var ise dedigin gibi dusuk miktari kadina fakat bakma yukumlululugunun tamami erkek kardese verilmis burada tamamen kadinin rahati zor durumda kalmamaso esas alinmis. Kulaktan dolma degil gercegine ulasmani tavsiye ederim
6. Kuran peygambere apaciktir. Insanin yasantisina isik tutacak bilgiler icerir. Fakat klavuz degildir. Klavuz peygamber efendimizin kendisidir. İstanbul hedef dusun ben su anda istanbula gitmek icin aklimdan 3 yol cikarttim hepside istanbula varan. Yani hedefin dogru ise degisik yollardan hedefe varabilirsin.
7.2 soru oncesine donuyorum kuranda namaz kilin diyor namazin nasi kilindigini peygamber efendimiz ogretiyor. Kuranda ortunun diyor bakman gereken bu ayet indikten sonra nasi uygulanmis peygamber efendimiz tarafindan
8. Ilk soruya kadere gidelim lutfen. hepsi bir sinav.
9. Yemek yaptin ve kimse eline saglik demedi ne hissederdi
Diğer konusunda 470 cevap paylaştı. 1- Sen islam ülkesinde doğup yaşadığın halde nasıl diğer dinleri biliyorsan haberdarsan başka ülkede yaşayan insanlar da islamı duyuyor biliyor ve hal bu olunca torpil söz konusu değil. Yabancılardan İslam'ı araştırıp müslüman olan çok insan var. İkinci soruna cevap verdiğimi inanıyorum.
3- Bahsettiğin cezalar Osmanlı Devleti zamanında da uygulanmış olan cezalardır. Bu ceza yöntemi gelse çok kol bacak kopar bu konu bir gerçek ama temelden böyle birşey olduğu zaman insanlar bununla doğup bununla büyüdüğü zaman garipsenecek birşey olmadığı anlaşılıyor. Ve bu cezalar uygulandığından dolayı koskoca Osmanlı İmparatorluğu süresince işlenen suçlar 1 elin parmak sayısını geçmemektedir günümüzle kıyaslanamaz bile değil mi?
4- bir ayet geldiğinde peygamber efendimiz bunu çevresine bildirirdi gizli tutacak hali yok ya. Haliyle bunu yakın dostları, akrabaları bilir not alırdı herhangi bir şeyi kaybetme vs. söz konusu değil böyle birşey çok mantıksız olurdu.
6- Mezhepler şunun içindir bir yerleşim alanı düşün dağda 50-60 hanelik. İnsanlar birbirlerinin ellerine deyerek bile tahrik olabilirler ve ortam da çok müsait olduğundan farklı mezhepler çıkmıştır. Mezhepleri şuanki günümüze göre değerlendirmek çok yanlış olur. Mezhepler nerede nasıl şekilde çıktığı araştırılırsa neden böyle birşeye gerek duyulduğu apaçık ortaya çıkacaktır.
8. Müslüman kişi hep en son gelen kitaba inanmak mecburiyetindedir yani bir insanın yaşamı boyunca 4 kitap indirilse bile sırasıyla en son inene iman etmek zorundadır ve şu an Kuran'da bir ayet vardır '' Allah katında tek din islamdır '' bu ayet geldikten bu kitap indikten sonra hiçbir kitaba uyulamaz bundan faydalanıp birçok sözde din adamı o dönemin askeri gücünü, halkın iradesini elinde tutmak için kendince kitapları değiştirerek yorumlamışlardır.
9- Allah'ın tabiiki bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok insanlar yaratılmadan önce melekler Allah'a sürekli secde halindelerdi ve hala öyleler21 Yorumla- +1 yıl
Allah sevilmek istiyor bu bizim anlıyacagımız basit türden bir sevgi değil. Ben onu yarattım güzel nimetlerle donattım ama o beni unutmayacak senin oyunlarına kanmayacak şeklinde şeytan ile bir kounşma vardır bildiğini umuyorum. Bu sebeple insanlar yaratılmış ve şeytanın oyunları ile imtihan edilmektedirler.
5 ve 7. soruların hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim yanlış bilgi vermek istemem.
Bu arada bu sitede karşılaşabileceğin herhangi bir insanlardan biriyim hacı hoca falan değilim. Amacın gerçekten gerçeği öğrenmek ise güzel bilgili bir hocaya gidip bunları konuşabilirsin. Ama amacın saçma olduğunu kanıtlamak ise gökyüzünden peygamber inse verdiği cevaplar seni tatmin etmez. Bu yüzden yazdıklarımı ve yazılanları okurken buna göre değerlendir
herkez doğarken müslüman doğar bu bir iki Allah peygamberler yolladı ve kuranı yolladı bu iki hele eskiden bazı insanlar islamı öğrenmek yürüyerek yollar katediyordu islam hoş görü dinidir ne yani bu ülkede hırsızlık yapan cezaevine atılmasınmı tecavüzcüler sokakta elini kolunumu sallayarak yürüsün adaletle hoşgörüyü birbirine karıştırıyorsun hemde bu dünyada suçundan dolayı ceza görse cehennemden kurtulmuş olacak oradaki ceza ile buradaki ceza birmi sanıyorsun bunlara kağıda not alınıyordu hz osman döneminde kitap halini aldı o zamanda kağıt yokmuş taş devrindemiydi bunlar seninkide iblisin vakasına benzedi allah hz ademe secde edilmesi emredidi iblis kibirlilik yapıp reddetti biri kıyafetini yaksa ya da kesse sen karışabilirmisin ya da adam evini satsa ya da yaksa buna karışabilirmisin bütün bu gördügün ne varsa allah yarattı onun için herşey ona ait sana ait olsa karış sende ona aitsin ona ait birşey konusunda hesap sormazsın sana ait ne varki sen ne yarattınki hesap soruyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeş soruya soruyla karşılık vermişsin bu yüzden cevap yazmicam
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu tür soruları sorman ve düşünmen senin ne kadar insancıl olduğunu ve doğruyu arama çabalarını, koyun sürüsünden farklı olduğunu ve gerçek HAK'ı bulma arayışı içinde olduğunu gösterir. Şimdi elimden geldiğince sorularına cevap vermeye çalışayım.
1) Allah hiç bir kuluna torpil geçmez. Doğan herkes eşit doğar ve hiç kimse müslüman bir ana babadan doğdu diye müslüman olmaz. Evet bu bir gelenektir, daha doğrusu insanoğlunu ne kadar cahil ve fanatik olduğunun göstergesidir. Hırıstiyandan doğan hırıstiyan, yahudiden doğan yahudi, müslümandan doğan müslüman oluyor güya. Ama iş böyle değil işte. Hangi din, inanç ya da mezhebe mensup olursan ol bunların hepsini bir kenara atıp bunların dogmalarından, inanç ve ibadet şekli ve ritüellerinden, hurafelerinden sıyrılıp, maazallah bunları birer put, tanrı ya da dinin esas amaç ve hedefi ya da bizden istenilenin bunlar olup bunları yaparak yaradını memnun ya da tatmin ederek cennete gitmek olduğunu düşünmek çok yanlıştır.. Zaten tüm sorunlarda bundan kaynaklanıyor ya. Aslında o kadar uzun bir konu ki yazmakla bitmez. Kısaca değineyim diğerlerine. Evet neden peygamberimiz Kuranı yazmadı. Bunu düşünemedimi. Düşündğ. Ama gerek yoktu. Hiç bir dini kitabı hiçbir peygamber yazmadı. ya da yazılı olarak gökten inmedi. Neden biliyor musun. Kitap senin kalbinde yazılı. Eğer kalbini dinlemeyi bilirsen vicdanını ve kalbini temiz tutarsan hiç bir kitaba ya da dine ihtiyacın yok. Tam da bizden istenildiği gibi. Diğer sorularına gelince tüm dini kitaplar çıkar ehli tarafından değiştirlmiştir.01 Yorumla
Soran+1 yılçok sağol kardeş hoşgörülü ve iyi niyetli yaklaşan nadir kişilerdensin cevabın için çok teşekkür ederim..
+1 yılNihat hatipoğlu mod on:
1-torpil değil, belki de eza olacak bu dediğin. Sana bir şey veriliyorsa, bunun sorumlulukları da var.
2-sadece dünya üzerindeki yaşantıyı baz alarak bir adalet tanımı yapmak doğru değil. Zira ahiret varsa, adalet kavramına onu da dahil etmek lazım.
3- ayak değil el kesme var. Ceza ayrı, hoşgörü ayrı. Şahsen cezaların caydırıcı olması gerektiği kanaatindeyim. Tartışılır.
4-geleneksel bilgide böyle şeyler reddedilir. Kuran bütünlüğünü korumuştur. Eski diyanet işleri başkanı tayyar altıkulaçın bunla ilgili bir çalışması da var. Ne kadar tatmin edici olur senin için bilmem.
5-sosyal yapı ve görev dağılımı.
6- temel değerler aynı, farklı olan noktaları zaten esmek bölge. Din aslında bir referans noktası. Onun ekseriyetinde farklı akımlar olabilir.
7- başlarınızın üzerindeki örtüyü omuzlarınıza salın... Detay bir mevzu. Farklı yorumlar var. Uzun hikaye.
8- değiştirilmeden ziyade hükmünün kalkması demek daha doğru. Değiştirilme yok aslında kasıtlı olarak. Yoldan çıkma var.
9-ontolojik bir mevzu. Düz mantık yaklaşmamak gerek.
Nihat hatipoğlu mod off.
Gerçi fikren o adamlara yakın hissetmiyorum kendimi. Yeni akımlara, fazlurrahmana filan daha sıcak bakıyorum.07 Yorumla
Soran+1 yılişte klasik cevaplar silsilesi bir kez daha karşımda...
- +1 yıl
Ama öyle deme. Kendim yazdım yaa nesi klasik ateist abla :(((
- +1 yıl
Hem gelenekçi yapıya sıcak bakmadığımı söyledim. Niye klasik yani :((
- +1 yıl
Farkli me bekliyo ki acaba :-)
- +1 yıl
e kardeşim a = V2 - V1 / t2 - t1 yi yazıp ivme yerine alınan yolu bulmaya çalışıyorsun öyle bir dünya yok (cevabım soran arkadaşa)
Soran+1 yılariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
bu çelişkilere cevap verin mantığı ne bunun?- +1 yıl
Araf 179
+1 yıl1 her cocuk musluman olarak dogar tercıhını yaparken bulundugu ortam ilerki yaslarda dini secmesine sebeb olur ki avrupada sogradan muslumanlıgı secmıs cok insan var bızden hırıstıyan olan gıbı
2 el ayak kesme gıbı derken onların gerceklesmesı için hangı sartların yerıen gelmesı gerek bılıyormusun her onune gelenı kesmıyorlar ayrıca dunyada idamlar yok mu korede adam aslanlara atıyor insanları kuranı serıhatı bılmeden konusmamak lazım
3a. Hz Peygamber dönemi; Peygamberimiz zamanında Kur’an, hem ezberlenmiş hem de yazılmıştır.
b. Hz Ebubekir dönemi; Hz Ebubekir döneminde Kur’an, hem ezberlenmiş hem de Mushaf haline getirilmiştir.
c. Hz Osman dönemi; Hz Osman döneminde Kur’an, hem ezberlenmiş hem de yazılmış ve çoğaltılarak İslam ülkelerine gönderilmiştir. ekke döneminde, yazı malzemesi yetersiz olduğundan; işlenmiş deri, beyaz taş, deve ve koyunların kürek kemikleri, tahta parçaları, hurma ağaçlarının yaprakları, kumaş ve bez parçaları gibi malzemeler üzerine yazılıyordu
5O dönemin cahiliye Arap toplumunda kadınların miras, evlenme, boşanma, toplumsal statü vb. hukuklarını Allah Hz. Mûsa’ya indirdiği “On Emir” gibi taş tabletlere yazıp da indirebilirdi. Allah için “olmaz” diye bir şey yoktur ama “Son Nebî” ve “Son Gerçek Rasul” Hz. Muhammed a. s. vahiyde dahi insan doğasına (insan aklına) uygunluğa geçişin “ilk”i ve “son” gerçek Rasul’üdür. Kadın sorunları da bu durumda gökten inme devrim tarzıyla mı çözülmeliydi yoksa zamanın ve zeminin şartlarına uygun olarak insan doğasının ve toplumsal yapının dokusuna göre mi çözülmeliydi? Hz. Rasulullah a. s. her sorunu toplumsal yapı gerçeklerine uygun olarak çözmüştür. daha devam ederim geniş geniş ama sayfa yetmez18 Yorumla- +1 yıl
7. kuran örtün der evet kuran namaz kıl der nasıl kılıncagını soylemez eger her konun detayı kuranda olsaydı cıltlerce olurdu burada peyganber efendımızın sunnetlerıne bakarız sahih hadislere bakarız
8Daha önceki peygamberler, belli kavimlere ve belli bir süre için gönderilmişlerdir. Onların kitapları da sadece o kavimler ve belli bir süre için geçerlidir. Onun için Allah onları koruma altına almamıştır. Çünkü o peygamberin gönderildiği süre dolunca veya kitabı tahrife maruz kalınca Allah peşinden başka bir peygamber ve başka bir kitap göndermiştir. Ama bizim Peygamberimiz (asm), bütün zamanlar ve mekanlar için gönderilmiş son peygamberdir. Ondan sonra peygamber gelmeyeceğine göre, eğer Allah O’na (asm) verdiği Kur’an’ı korumasaydı, daha sonraki asırlarda gelen/gelecek insanların doğru yolu bulmaları mümkün olmazdı.
buda uzun anlatılcak bır konu aslında ama devamını arstırcanı umuyorum - +1 yıl
9 İmtihanın en büyük maksadı, bilenlerle bilmeyenleri, çalışkanlarla tembel olanları, aklını kullananlarla kullanmayanları birbirinden ayırt etmektir. Buna göre, eğer gök yüzünde yıldızlarla “la ilahe illallah” yazılarak, aklın iradesini elinden alacak şekilde insanları Allah’a iman etmeye zorlayan açıklıkta bir imtihan olsaydı, Hz. Ali (ra) gibi ilmin zirvesinde olan bir kimse ile cehaletin sembolü haline gelmiş Ebu Cehil aynı seviyede kalmış olacaklardı. Hz. Ebubekir (ra) gibi dürüstlük ve samimiyetin simgesi olan bir kimse ile, yalancılıkla ün yapmış Müseyleme-i Kezzap gibi bir yalancı aynı noktayı paylaşmış olacaklardı. Bu ise, imtihan sırrına aykırıdır.
Demek ki, İlahî imtihanda eşitlik ve adalet anlayışı bakımından bazı noktaların biz insanlara açık olmaması da bir imtihan sırrıdır. Çünkü, insanoğlu her zaman, her an bir çeşit imtihana tabi tutulmaktadır. - +1 yıl
Öğretmen, öğrencilerin aklını karıştırmak için:
- Çocuklar, demiş. Allah hepimizin cennete gitmesini istediği halde, neden bizi dünyaya göndermiş?
Çocuklardan biri, soruya karşılık vermiş:
- Öğretmenim, demiş. Şüphesiz ki siz bizim sınıf geçmemizi istiyorsunuz. O halde neden hepimize birer on vermeyip imtihan ediyorsunuz?
Soran+1 yılkardeş kusura bakma daha okuyamadım ama okuyup sana uzun bir cevap yazacam..
- +1 yıl
her çocuğun müslüman doğması saçmalığını kim attı ilk ortaya çok merak ediyorum gerçekten... insanlar dinsiz doğar. bulundukları ortama göre ve ilerki yaşamlarına göre dini inanışları şekillenir. bu da gayet doğal bir durum.
Soran+1 yılvalla bende merak ettim şimdi ama en az 10 kişi yazdı bunu
- +1 yıl
kafirlerin gözleri kor kulakları sagırdır
Soran+1 yılsen öyle düşünmeye devam et kardeş saygı duyarım
1) Ülkemiz bu dini seçtiği için böyle doğuyoruz ki aklını kullanan diğer dinlerin saçma olduğunu anlar ve kendi dininden müslümanlığı seçer. Kur-an'da aklımızı kullanmamız gibisine şeyler var bu konuda zaten.
2) E yani adalet denmez o atalarımızın o aklı kullanıp uygun dini bize yansıtması şansımız
3) Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama yoktur bunu kanıtlayabilir misin?
4) Onu illa bir yere kopyalamışlardır orasını bilemicem ama hani belki gizemli mucizevi bir şekilde yok olmuştur Allah'ın emri olabilir mesela. Zamanda geçmişe gidip öğrenmek lazım.
5) burada haklısın 1 erkek 4 kadın alıyor bize kalmıyor a*k
6) Sonuçta eski tarih olduğu için bazı durumlarda ne yapacağımızı bilmediğimiz durumlar oluyor bunun için ayrı düşünen mezhepler var işte. Kur-an apaçık indirilmemiştir kişinin aklını kullanmasını söylemiştir zaten bir ayette.
7) Ne bilim ben ara genel müdüre sor
8) Onlar kutsallığını kaybetti o dinler yoldan çıktı bu yüzden artık o dinler için kutsal sayılıyor.
9) Sanırım eğer ben bir şey yaratsaydım onların benden bir şey istemesini tapmasını ibadet etmesini isterdim. Evet kessinlikle isterdim. Mantıklı çünkü.
Umarım yararlı olmuştur bazılarını bende cevaplayamadım :)01 Yorumla
Soran+1 yıl1) aklımı kullanıp da sorguluyorum zaten.. hristiyan doğsan neden dinin saçma gelsin ki herkez kendi dinini doğru bulur zaten.. yanlışını görmez tıpkı senin gibi..
2) müslümanlığın yansıtılmadığı insanların suçu ne? onların başı kel mi...
3) maide suresi 33 ayet.. ve youtube da al ayak kesme videoları yaz bundan iyi kanıt bulamazsın
4) allahın emirleri zaten kuran değil mi kuranda niye yok o zaman böyle birşey?
5) evet kesinlikle haklıyım şu an uygulanmıyor olabilir ama peygamberin bunu neden yaptı o zaman üstelik 4 eşe müsade eden bir ayet yok..
6) hac suresi 16 ayete bak allahın ayetini yoksayıyorsun şu an dinden çıktın haberin olsun..
7) bu bir cevap değil..
8) allah kendi gönderdiği dinin değiştirilmesine neden izin veriyor insanları bu kadar bölüştürmenin mantığı ne?
9) allahın varlığına inanmıyorum.. allah varsa bile neden bu kadar karşılıklı düşünüyor sonuçta yoksa egoist mi megoloman mı? kaybedecek birşeyi yok ibadet istemese de olur..
Kisa kisa
1-2 torpil degil bir lütufdur. Degerini bilmek kisiye kalmistir. Musluman olmayan herkes muslumanligin ne oldugunu araştırıp öğrenecek durumdalar. Arastirmak kabul edip etmemek onlara kalmış. Musluman dogan ve kabul edenin hayati boyunca yaptiklari sevap gunahlar yazilir sonradan gecenlerin ise sifirlarin gunahlari. Bu da onlar icin avantaj.
3 insan haklari insanlarin koydugu hak ve kurallar. Kuranin kutallari ve serri hükümleri ayri. Hirsizlik yapanin elinin kesilmesi serri bir durum. Kissasa kissas vardir. Ölüme ölüm istemek gibi ama affetmek yine kişiye bagli. Bunun ornekleri var.
4 kaybolduğunu soyleyen kim? Aptal degil cahil hic değillerdi o yüzden hafizlar vardi.
5 kadin ve erkegin yaradilisindan ve statulerinden gelen farklar.
6 kuran anayasa gibi düşün onun yorumunu acilimini peygamberimiz yapmis. Acikta kalan konularda islam alimleri farkli fetvalar vermislerdir. Oyuzden mezhepler ortaya cikar hemen hemen her dinde var mezhepler.
7 6ya bagli. Örtünün ama nasil? Sekil ve samali sonradan bu sekilde uygun görülmüş.
8 sadece kuran icin benim korumamda denilmistir. O yuzen degisti. Ayrica iyi olacak ki kötünün anlami kötü olacak ki iyinin anlami ortaya ciksin mukemmeli bu iste. (Kuran-ı Kerim)
9 cennete kim girsin cehenneme kim girsin? Is basvurusuna bile cv götürülürken öbür tarafa boş mu gidilsin.23 Yorumla- +1 yıl
Ateyistin teki hz. aliye sen muslumansin allaha inaniyosun ve bir cok dünya nimetinden uzak kaliyosun bense herseyden faydalaniyorum. Peki ya gercekten allah yoksa demis. O da doru sen herseyden faydalaniyorsun ama ben de dinim geregi yasamak istedigim herseyden faydalaniyorum ve böyle mutluyum. Allah yoksa da ölünce sende bende topark olur gideriz. Ama ya varsa o zaman sen ne yapacaksin... (göt olup kalir ne yapacak) sizin dininiz dinsizliginiz size benim dinim bana kardeşim senin zoruna giden ne onu anlamadik.)
Soran+1 yılkardeş zoruma giden birşey yok bunu nerden çıkardın? hz ali örneğinde verdiğin durumu bana söyleyen çok oldu ama g*t olma gibi bir durumum olmadı.. kimseyi g*t etmek gibi bir derdim de yok.. iyi cevaplamışsın ama mantığı nerede cevapların ben pek bulamadım daha çok açıklayıcı bilgi verici olmuşsun..
- +1 yıl
Inanmayan birisi olarak herkesin verecegi cevaplari zaten mantiksiz bulacaksin. Sen olsan olsan bilim insani olursun o yolda ilerle o zman. Birak inananlarla ugrasmayi. Senin yolun belli digerlerininki de. Bence ateist olanin derdi sadece muslumanlarla degil inanan tum insan ve dinlerledir.
+1 yılSoru 1 ve 2 için cevap:
Yaratıcı insanları sorumlu tuttuğu tüm mesajları gönderidği kitap ile insanlara aktarmıştır.
Ve yine yaratıcı mesajını ulaştırmadığı kimseyi bu öğretilerden sorumlu tutmayacağını bu kitabında söylemektedir.
Çinde doğan insanın da müslüman bir ülkede doğan insan kadar şansı vardır. kaldı ki? kendisine müslüman demiş olssa bile Yaratıcı insanların çok azını cenneti tercih edeceğini söylüyor.
hatta yaratıcı münafıkları en büyük cezalarla çarptıracağını söylüyor.
kaldi ki münafık çinde değil. müsliman ülkesinde müslimanmış gibi yapıp gerçekte yaratıcının öğretilerini saptıran bozan kişilerdir.
mesajın ulaşma kousu ise örnek olarak:
"Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. «İhtiyaç fazlasını» de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (Bakara 219)"
yukarıdaki öğreti yaratıcının içki ve kumar ile ilgili öğretisidir. bu ayeti okuyan herkese bu mesaj ulaşmış oluyor ve bu mesajı okuyan herkesi sorumlu kılıyor.
benzeri şekilde mesaj insanlığın nerdeyse tümüne bir şekilde iletiliyor.
ve bu sorumluğu yerine getirme konusunda tercih yapma aşamasına kadar insan getiriliyor.
insan yaptığı tercihlere göre yaratıcı katında yargılanır. yanlış olduğunu bilmediği konularda değil!05 Yorumla
Soran+1 yılcevabın için teşekkür ederim
- +1 yıl
okuduğun için ben teşekkür ederim.
- +1 yıl
Soru 3 için Cevap:
İslamın hoşgörü dini olması, fikirsel olarak kendi öğretilerini yaşamayan insanlara karşıdır.
İslam bir hristiyanı bir ateisti bir yahudiyi vs. inançlarından ötürü yargılamaz ve cezaya çarptırmaz. hatta insanşarı inançsal görüşlerini ve ibadetlerin yaşamaları konusunda serbest bırakmıştır.
Ama islamdaki CEZA konusundaki uygulamları yine insan onuırunu korumaya yöneliktir.
çünkühırsızlık suçunun mağdurunun haklarını ve şerefini korumak ve hırsızlığın toplumsal dokuyu ve güven duygusuna vereceği zararları önlemek adına bu ahlak dışı davranışı cezalandırmaktadır.
Ve unutulmamlıdır ki aç kalmamak için çalmak mecburiyetinde kalan kişiye ceza yoktur!
el kesma cezası da hemen uygulanmaz. önce hırsız suçu sabitlendiğinde uyarılır. ve sonrasında tekrar aynı suçu (açlığı gidermenin dışında) mal edinme, başkasının sahip olduğu mala zarar vererek alı koyma amacıyla işliyorsa uygulanır. ve ceza toplumdaki adalet duygusunu sağlar ve toplumsal dokuyu korur. - +1 yıl
Soru 3 için Cevap: (DEVAM)
idam suçu ise islamda hemen uygulanmaz:
öldürülenin yakınlarına 3 seçenek sunulur:
1- kasıtlı ölüm karşısında katilin uygun olarak oldürülmesi.
2- öldürenin ya da yakınlarının vereceği diyet ödenerek aradaki husumetin giderilmesi.
3- herhangi bir karşılık beklemeksizin katilin af edilmesi.
ve islam bunlar arasında karşılıksız af edilmeyi öneriyor. ve idam cezası diğer iki seçenek maktülün yakınlarına önerildikten sonra mecbur kalınmadıkça yapılmıyor.
bunların tümün esasında toplumdaki adalet duygusunu yaşatmak ve mağdurların haklı olan adalet isteklerini karşılamak yatmaktadır.
günümüzde cezaların olmadığı adalet yapılarında hukuksuzluğun ne boyutlara ulaştığını görmek bizim için en iyi örnek.
Soran+1 yılrica ederim :)
1-) Öncelikle herkeste cüzi irade denen birşey var herkes aklıyla doğruyu bulabilir ayrıca hristiyan ve yahudilerin kitapları olan incil ve tevratta dahi hala değiştirilmemiş olan bölümlerde son peygamber olan Hz. Muhammed (sas)' e işaretler bulunmakta açıp araştırmalı kendi dinini bilirse zaten islamıda öğrenir.
2-) Adaletine gelince bizler onun adaletini anlayamacak kadar aciziz ki bilindiği üzere kişi 15 yaşından sonra yaptığından mesul olur ancak 40 yasında müslüman olan bir yahudinin veya hristiyanın aradaki 25 yıllık günahıda silinir tertemiz olarak başlar bu en güzel adalet şeklidir.
3-) İslam'ı sadece hoşgörü ile kısıtlayamazsınız, İslam dini ayrıca tevhid ve adalet dinidir de. zina, hırsızlık, içki içmek, kazf (namuslu kadına zina iftirası) ve yol kesme bunlar islam ceza hukukunda Allah Hakkı olarak kabul edilmiştir ki buda elbette bu cezaları gerektirir çünkü adalet bunu gerektiriyor
4-) Kuran ayetleri indirildiği zamanlarda hafızlar vardı o zaman indirilen ayetler hafızlar tarafından ezberlenip akılda tutulurdu Hz. Osman tarafındanda mushaf haline getirildi.
5-) iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit tutulması hiçbir zaman kadının erkeğin yarısına eşit olduğunu göstermez. Kadın erkeğe göre ev işleri, çocuk terbiyesi vb. birçok isle meşgul olduğu aynı zamanda merhamet ve şefkati ağır bastığı için böyle bir yola gidilmiştir kadının değersiz olması değil kadının fıtratıyla alakalı bir durum... Kuranı kerim bize öncelikle tek eşliliği tavsiye etmektedir. Ancak şartlar gereği birden fazla evliliğin gerekli olduğu durumlarda adaletli olmayı emretmektedir. Bunu daha net araştırabilirsin.
6-) Kuran apaçık indirildi ancak bununla birlikte bir rehberde gönderildi. İşte Hz. Muhammed (sas)'in davranışları mezhep kurucuları tarafından farklı anlaşıldığından dolayı ortaya çıkmıştır sonucta bütün davranışlarda doğrudur, örnekleride var18 Yorumla- +1 yıl
7-) Tesettür ayeti indiği zaman sahabe efndilerimizin hanımları örtünmeye başlamıştır buda peygamber efendimizin dediği gibi
olmuştur sonuçta rehber olan o ve o gündende günümüze kadar gelmiştir.
İmtihan sırrının ortaya çıkması için böyle bir durumun olması gerekli ki zaten Kuran diğer kutsal kitapların değiştirildiğini bize haber veriyor yani Allahın böyle birşeye izin vermesindeki hikmeti imtihan sırrından kaynaklanır ki buda görüldüğü üzere aklını kullanamayanların değiştirildiğini bildiği halde hala o kitaplara inanmasıdır.
9-) Onun bize değil bizim ona ihtiyacımız olduğu için ibadet ediyoruz ki imtihanı sadece bu şekilde anlamayın. Her cemal ve kemal sahibi kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek ister. Yani eşsiz ve benzersiz sanatının tecellilerini kendisinin görmek ve bizlere göstermek istemesi sırrıda var bunu atlamamak gerekir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir - +1 yıl
helal olsun kardeşim zaten buna cevap yazamamış ;)
Soran+1 yıl@RomaNtizma95 cevap yazmadığımdan değil okumadım kardeş okumayı da düşünmüyorum bu kadar aşağılama küfür hakaret yedikten sonra.. islam ülkelerinin gelişmeme sebebi işte bu hoşgörü sıfır.. 3-5 kişinin hoşgörü göstermesiyle olmuyor bu iş.. yaptığınız sadece dinden daha çok soğumamıza yarıyor o kadar..
Soran+1 yılhelal olsun kardeşim zaten buna cevap yazamamış ;)
bak kardeş bu sana ait bir yazı değil mi alttaki yorumlarda da var ama kusura bakma bu kafa yapısında olan biriyle tartışmak konuşmak istemiyorum.. önce laf yarıştırmayı bırakmanız gerek cevap veremedi bak susutu bişey diyemedi.. bu ne yani ilkokulda değiliz biz.. cevaplarını da bu sözünden dolayı okumuyorum okumya değer görmüyorum kardeş hoşgörü anlayış ciddiyet önemli şeyler.. umarım anlatabilmişimdir.. okumasam da yazdıkların için yinede teşekkür edrim
Soran+1 yılkardeş ben sana cevap yazmamıştım ama sanırım etiket yapmadığım için ve senin cevabını görmediğim sıkıntı olmuş kusura bakma
Önce 3. Sorudan başlamak istiyorum. İslamda özellikle KuranI Kerimde el ayak kesme felan diye birsey geçmiyor. Ülkeler özellikle Arap ülkesi çok kaba olduğu için bunları uyguluyor. İnsanlarda müslüman ülke diye o ülkenin dinini suçluyor. Aslında bu dinin değil o ülkenin ayini veya hoşgörüsüzlüğüdür. 4. Maddeye gelirsek eger İlk ayetler geldiğinde peygamber efendimiz dahil okuma yazma bilmiyordu bu yüzden sahabelere ezberletiyordu. Simdi okuma yazma bilmiyorsa biye peygamber diye sorabilirsiniz. Peyganber efendimiz kendi yaziyor kendi uyduruyor denmesin diye. Bunun nedeni o zamanlar hurafeler vardi büyü özellikle. bir insan birşey dediğinde inanmiyorsalar eğer büyü yapiyor büyücü bu diye hitap ediliyordu.5. Madde ise 4 eşlilik. Belki biliyirusnuzdur İslam dini gelmeden önce arap kabilesinde çok fazla kadim tuccari ve fuhuş vardi. Bunlari engellemek için getirilmiş olan bir kural. Peygamber efendimiz dul kalan bir kaç kadini esi olarak almus ama ona kesinlikle dokunmamistir. Ve eşi buna karesi cikmamistir. Ama simdi öyle birşey mümkün mu? Erkekler birakin 4 kadini koruyup kollamayi birine bile sahip cikamiyorlar.7. Yi aciklamak istiyorum. Kurani kerimde el ayak ve yüz dişinda acil bir yer olmaması gerktigi söylenmiş. Dediginiz gibi başörtüsü değil sadece. Tüm vücut. hatlar gozukmeyecek şekilde. Günümüzde Bask kapali ama vücudu nice acik insanlar var. Kesinlikle müslümanlara bakarak dini yargilamanizi istemem.8. İnsanların bunu değiştirmesinde ki tek mantik son kitap Kurani Kerimin gelişi. bu benim fikrim yanlis anlamayin. yanlis ta olabilir.9 ise herşeyin bir amaci bir hedefi vardır. İbadet etmiceksek biz niye gonderildik dünyaya neden yaratildik? O zaman neden insaniz. ibadet etmiyorsak? Bir inek te yiyor içiyor belki kendi capinda egleniyor. ondan farkimiz aklimiz. Neden onu kullanmak yerine bosverip paslanmasina izin veriyoruz? Benim aciklamalarim bu kadar umarim bir faydasi olmuştur. Teşekkürler.
35 Yorumla
Soran+1 yılmaide 33. ayet el ayak kesme
kuranda 4 eşlilik yok yanbi allah emretmemeiş ama allahın emirlerinden çıkma hakkı olmayan peygamber çok eşlikik yapmış ve birliktelik yaşamıştır bu nedenle eşi aişenin aşırı kıskanç olduğu da iyi bilinir.. yani allahın emrtrettiği birşey değildir.. kuran bu konuda neden sadece o zamanı bazalmıştır? .. kuranın günüğmüze de hitapm etmesi gerrekmez mi? günümüzde böyle birşeyi cahil ülke kadınları hariç kimseye kabul ettiremezsiniz
nur suresi 31. ayet örtününüzden başka bir şey yazmıyor
kuranın gelişiyse kitapların değiştirilme sebebi ne gerek vardı o zaman sadece kuran indirilseydı
senin çok paran olsa güçlü olsan küçük önemsiz şeylerle uğraşmazsın allah yaratıcızya bizle niye uğraşsın .. ibadet etmesek de olur nasılsa ihtiyacı yok.. neden badete ihtiyacımız varmış ki bece olsaydı herkez 5 vakit akllaha ibadet ederdi.. demekki ihtiyaç değil dayatma ki bundabn kaçıyor herkez- +1 yıl
Senin inanclarina gore önemsiz olabiliriz ama islama gore hepimiz onemliyiz. küçük önemsiz dediğin şeyi Allah önemli görüp yaratmis. Ayrıca sörf tartismak için tartisiyorsan bir sonuca varamazsin. Anlamak için tartismalisin. Konuşmak için değil. ne di değerlerini savunurken karsisindakine saygisizlik edemezsin. İlk basta yazdigina gore İslam dini saygisizdi güya ama gördüğüme gore öyle değil. lütfen kendinizi savunurken Allah ı yani bizim inancimizi küçük görüp küçümseyemezsiniz. lütfen kelimelerin ize dikkat edin
Soran+1 yılne demişimde küçümsemişim? l*n salakmısın sen benim yediğim küfürün haddi hesabı yok saygı kelimesini mümin kardeşlerine öğret ben burada tek bir kişiye küfrettim o da şahsa edildi allaha kurana peygambere değil.. ne çekiyorsanız acılen bırakın fazla kafa yapıyor size
- +1 yıl
Kurani kendinine gore yorumluyor bu mason kurani okuyun arastirin
Soran+1 yılmason mu l*n gerizekalı sen masonun ne olduğunu biliyormusun da? ya senin gibi yobazlar bir siktirip gitsin şu sayfadan. kuranı kendi, ne göre yorumlayanı görmek istiyorsan din adamlarına döneceksin yüzünü
1. islami bilmediklerini nerden biliyosun afrika ulkelerinin cogunun onceden musluman oldugunu bilmeni isterim arastir bak ama sonradan giden somurge ulkeleri kendi dinlerini yaydi sen nasil muslumanligi cekemiyosan onlarda cekemiyo ve muslumanliga girmiyo Yahudilerin tarihinde var bu bulursun.
2. adalete gelince allah eger diger dinlerw ikinci sinif muamelesi yapmis olmasaydi sadece muslumanlara iyi davransaydi yahudiler ve Hristiyanlar neden şu an dunya zengini oldu bunuda dusun derim herkese esit ve adildir
3. el ayak kesme konusuna gelince o kisi enaz uc kez yargilanir ve hala sucundan vazcemiyosa ve agir bir sucsa bu karar verilir yani abd de bile idam var hala enazindan bu biraz daha insancil.
4. derilere ve evet agac kabuklarina yazilmistir daha sonra islamiyet gelismis ve cogaltilmistir kuran ayetleri asla kaybolmamistr bu sayede
5. kadina bir miras hakki erkegede iki miras hakki verilir bunun nedeni soyu devam ettiren erkektir kadin evlenince gelen erkeginde iki miras hakki oldugu için iki taraf icinde dengelenme olur
6. bulundugu ortamin sartlarina gore peygamber efendimiz farkli sekilde hareketlerinden dolayi yani safi mezhebi doguda yasar va tarimla ugrasr kan akmasi az olsada bozmaz cunku tarlada su bulmasi zordur ama hanifi mezhebine gore kan akmasi bozar yani ortam kosulu degistrr ama gidilen yol aynidir bunlarin dini hukmu bozacak durumu yoktur yani ayet falan degismiyo.
7. kuranda örtünun kismi bastan baslar ve ayak bileklerine kadar ama su var tabi yuz el kapancak diye bir kayide yok carsafa karsiyim zaten
8. Allah herseyi onceden bilir ve karar veriri supesiz ama bu o insanlar icin bir sinanma seklidir mesela muslumanlrda fitneden sorumlu olcak diger dinler islamiyet icin temeldi diyelim
9. Evet yok ama bunu biz istedik kalubelada aslinda kimin nereye gidecegi belliydi cennet ya da cehennem ama cehenneme gidenler itiraz edince dunyaga gitmemize neden oldu ve ibadet sart kosuldu tabi rivayet bu kesinlik diyemiycem37 Yorumla
bu çelişkilere cevap istiyorum.. klasik cevaplardan bıktım- +1 yıl
Araf 179 - +1 yıl
bu ayetelere takilman iyi olmus doğrusu :) uslup tarzi hitabet tarzi kuranin cogu yerinde rastlanir mesela karsindaki kişiye siz diye hitab edersin diymi burdada ayetleri Cebrail getirdigi icin hitab tarzi olarak denmis zaten allah bizzat uyardigi yerleride ben olarak denmis bunda anlaslmycak bisey yok cinler ve insanlarida yarattik bana kulluk etsinler diye ama bazilari yoldan sapacak olursa supesizki onlar icinde cehennemi yarattik umarim anlamissindir ama bisey diycem ben bintane ayette sana ispat etsem yorumlasam sen gine bir bahane bulcaksin
- +1 yıl
Araştırmak lazim kardesim bu kafirlere inanmamak lazim
Soran+1 yılyav he he
1-2- müslüman olarak doğmadık.. Son peygamber olan h. z Muhammed s. a. v.. müslümanlığı getirdi ve bütün dinleri müslümanlığa çağırdı... ve islam dinini birkez dahi duyanlar müslüman olmak zorunda çünkü Allah c. c bir hadiste kim islam dinini birkere duyupta gelmezse cehennem kapıları onun için açılacak...
3- el ayak kesme olayına gelince bazı insanlar hala Allah-û ekber diyip can alıyor sebebi ise müslümanlığı bitirmek için yani anlıyacağın dinimize yapılan bir saldırı gibi.. bugün Allah-û ekber diebiliosan namazını kıl duanı et salavat getir. O'nun adını agzına alarak can alma... can almak için değil kulluk etmeye geldik...
4- aradan asırlar geçti bırakta silinsin...
5- kadının şehitliğide erkekle aynı aynı zamanda 4kadına nikah diosun o nikah eşin helallik veriosa olur o vermeden olmaz...
6- hangi mezhepte olduğun değil hangi dine taptığın önemli...
7- soruyu pek anlamadım kardeşim :S
8- hayatında incil zebur tevrat okudunmu ben söylüyeyim hayır okumadın... çünkü sen daha kendi kitabını okumamışsın belliki... bütün kitaplarda müslümanlığın son din olacağı yazıyor.. fakat incilde ise yazmıyor çünkü hristiyanlar incili yok edip kendi dinlerini yazdılar bu yüzden çoğu din müslümanlığa gelirken hala hristynlık dewam ediyor..
9-senin imtihanın yine senin için... O'na ibadet edersen 2. hayat (cennet) seninle olacak ve sadece ibadetle kalma Allah Sevgisi aklında olmasın... Kalbinde olsun... O'nu her düşündüğünde mutluluğu bulursun huzura kavuşursun...
Allahın eğer gerçekten olup olmadığını merakmı ediosun... evet Allah var... VE KANITIDA BENİM VE BENİM GİBİLER şu an SANA BU NASİHATLARI VEREN HERKEZ TESADÜFEN burada DEĞİL ALLAH İSTEDİ DİE BURDA...014 Yorumla
Soran+1 yılislam dinini birkez dahi duyanlar müslüman olmak zorunda daha en başından batın dinde zorlama yoktur diyen sizsiniz.. şu yazılanları oku bakalım bana edilen hakaretleri oku.. mükemmel müslümanlarsınız...
- +1 yıl
bak güzelim ewt bak kimse sana silah çekmio müslüman ol die Allah seni müslümanlığa çağırıo..
ayrıca sana edilen hakaretlere gelince olmasaydı keske o hakaretler. onlar adınada ben özür diliyorum emin olabilirsinki o sana hakaret edenler dini savunduklarını düsünüo belki agır gelio o söylediklerin bilakis öyle olmaması gerekio.. her ne kadar agır gelsede hakaret edilmemesi gerekio çünkü dinimizde kalp kırmayada yer yok o sana hakaret edenler emin ol daha 15 yaslarındadır.. ewt belki mükemmel müslüman olamıyabilirz ama ben ve benim gibiler Allah adını agzından eksik etmezler. lütfen sende böyle seyler paylasma laf gelsin istemem
Soran+1 yılçağdaş nasıl bir acizlik içinde oluyorum inanmamayı acizlik olarak görüyorsan asıl aciz sensin.. ben ne küfrettim ne hakaret ettim ne dini küçümsedim benim anam babamda müslüman hakaret edecek olsam onlarada ederim.. benim ialamla ilgili bir sorunum yok düşman değilim yani islama inanmıyorum hepsi bu.. ayrıca evrimci falan değilim bu konuda bilgim yok o yüzden hiçbirşey iddia edemem.. dinine küfreden ateist ve deistlerden şikayetçiysen önce mümin kardeşlerinin hakaretlerine itiraz edeceksin.. sana gelince asıl cevaplayan arkadaş.. müslüman olmayan yerlere cihad yapma hakkı hala var yani dedikleri gibi gelenek değil.. gerektiğinde dini savaşarak zor kullanarak yaymak caizdir.. bunu nasıl açıklayacaksın ayrıca o küfreden arkadaşlarınız nasıl müslümanlar bak burada küfreden alaya alan kimseyi takmam benim soruma cevap verecek gerçek müslümanlar lazım ama hoşgörülü gördüğünüz dinin insanları beni ellerine geçirseler oracıkta öldürürler neden farklıyım çünkü
Soran+1 yılonların o küçük beyinlerine göre önüme gelene veririm alkol alırım yalan söylerim adam satarım dost olmaz benden kötülük yaparım hatta zevkine bile olur bu kendimi teşhir ederim inanmadığım i, çin cehennemde yanacağım kesindir çünkü kulları allahın affetmeyeceğini bilir ve hüküm vermek allahtan çok onların yapacağı işdir.. işte bu salak düşünceler insanları islamdan soğutuyor.. kafamdaki soruları sordum ama yapılan mahalle baskısının hakaretin haddi hesabı yok.. bir milyon defa söyledim islamla ilgili sorunum yok hakaret etmem diye adam kalkmış bana ateister dine küfrediyor acizliktir bu sende acizsin.. bu kafayla bunlardan bir bok olmaz.. saygı sıfır olduğu sürece bu ülke istediği kadartürk ve müslüman geçinsin asla sömürülmekten kurtulamayacak..
- +1 yıl
ben sana bişi diyeyimmi yazdıklarına bakılırsa -12-15 yaş arasındasın... sen yolunu kaybetmiş küçük bir çocuksun biraz kuran kursuna git orda sana dinini Allahını anlatırlar..
bizim taptığımız Allah peki sen ve senin gibiler neye tapıo ateşemi? yoksa putlaramı?
putlar yıkıldığında napıonuz? yasmı tutuonuz? veya ateşe tapıosanız yangın çıktıgında napıonuz? tanırı gittikçe büyüyomu dionuz ? yazık siz gençlere..
Soran+1 yılben tapma gibi birşeye inanmıyorum arkadaşım ateist ne git bir oku öğren önce sonra bana akıl ver yiyorsa da söylediklerime cevap yaz .. yazamazsın çünkü yine bahaneler uydurmaktan öteye geçemeyecek cevapların.. beni 12 yaşında diye küçümsemeye devam edeceksin ya da daha farklı şekilde.. akıl vermek zaten adetiniz olmuş.. samimi olduğunu düşünmüyorum.. olsan zaten böyle çümle kormak yerine haklı olduğumu kabul ederdin.. yalan değil ateistlere belli etiketler yapıştırırlar ve sen evet bunu yapıyorlar dşyemeyecek kadar gözlerini karartmışsın
Soran+1 yıltabiki alıyorum gelecek olan cevabı tahmin ediyorum
bana bu ayetlerdeki çelişkinin nedenini de açıklarsan çok sevinirimm.. evreni yaratan mükemmel yaratıcı bu hataları kutsal kitabında nasıl yaptı? bunun cvabını veremeyeceksen hç yorum atma- +1 yıl
Araf 179
Soran+1 yılsana cevap vermeyede değmez.. uzatmaya gerek yok zaten..
1- islam dini en başta vardır, yani ta adem havvadan beri vardır. sadece son indirilen kitap Kuran'dır. her peygamber kendi döneminde bunu yaymaya çalışmıştır. kimileri islam son dindir gibi bir takım yanlışlara düşer.
2- insanda 2 tür irade vardır. Allah bize islamı sunmuştur, ancak bununla ilgili kararı biz veririz. afrikadaki de çindeki de islamı seçebilir ya da seçmez.
3- asıl adaletin yattığı yer. biri senin ailenden haksız yere birini öldürdü diyelim. emin ol o adamı görsen insan haklarını düşünmezsin. ancak islamın hoşgörüsü de buradadır ki ager öldürülen kişinin ailesi affederse diyor bütün günahlarından arınacaktır.
4-daha çok hayvan derilerine yazılırdı. kaybolması söz konusu olamaz.
5- bu konu nisa suresinde geçer. erkek ailesine bakmak zorunda olduğu için 1 e 2 oranı vardır.
6- bu konu farklı yorumlamalardan ortaya çıkıyor. mesela kuranda namaz kılın der, ama namazın nasıl kılınacağını söylemez.
7- erkekler doğası gereği bir bayandın elinden bile etkilenecek kıvamdadır. o yüzden örtünsünler denmiştir. örtünmekten kasıt da vücut hatları belli olmayacak. şimdi mantıklı olalım, bol giyen kapalı bir kıza bakılır, yoksa dar giyen kapalı bir kıza mı bakılır. dar giyip ben kapalıyım diyen, kapalı değildir.
8- insanın kendi iradesidir. bugün sen dışarı çıkmak istedin çıktın, senin kendi iradendir. kurandan incilde de bahsedilir. 1. soruda dediğim gibi aslında islam çatısı altında gelen kitaplardır. günümüzde ideal hukuk sistemi tam demokrasi uygulanmaya çalışıyor, dünya değiştikçe yeni sistemler gelebilir.
9- onun bize ihtiyacı yoktur, bizim ona ihtiyacımız vardır. bunu şöyle düşünebiliriz. sen hasta olduğunda doktora gidiyorsun. peki doktorun seni iyileştirmede kazancı nedir? sen hastasın, doktor beni neden iyileştiriyosun diyebilir misin? diyemezsin. çünkü senin o doktora ihtiyacın vardır.05 Yorumla
Soran+1 yıldiğer cevapların bilgi içerikli olduğu için cvevap yazmayacağım ama 9. sorunun cevabuna takıldım.. hasta olup doktora giderim beni iyileştirir.. neden yaptın diye sorarım tek bir cevabı olur mesleğimi yapıp para kazanıyorum.. umarım anlatabilmişimdir.
Soran+1 yılevet beni dedavi edemese de parasını yine kazanacak.. bu acıdan da bak..
1 bizim kökenimiz osmanlılardan gelıyo ve osmanlılarda müslimandı bizim soyumuz muslumanlıktan gelmiş onların hristiyanlı vb gibi..
2 Allah ın adeletını sorgulamak kimseye düşmez ki Allah cc sırayla dinleri ve kutsal kitapları çıkarmış Kur an ı Kerim indirildiğinde son kitap son din budur geçerli olan budur demiş ama tercihi bize bırakmış doğru yolu ya da kötü yolu seçmeyi en basit örnek fenerbahçeli moussa sow adam senegalli ama müsliman ;)
3 islamda müslümanlıkta öyle bir şey yok Kur an ı Kerim i açıp oku türkçesinden nelerın ne oldugu yazıyo kulaktan dolma şeylerı burada söyleme
4 bunu ılk defa senden duyuyorum
5 bunun açıklaması ayetlerde yazıyor neden ve sonucu olarak açık oku..
6 müslümanlık asama asama gelmıstır mesele ilk hristiyanlık ateistlik diyelim ındırılmıs bunlarda olumsuzluklar görüle gürüle en basit sade ve anlaşılır olan Kur an indirilmiştir ve son din olarak kabul edilmiştir..
7 bu olaylar peygamber efendımızın hadislerinde bahsediliyor ve bir kadının helalı olmayan bir kişi tarafından saçının bir teli bir günahtır denıyor istediğin şekilde örtül ama helalın olmayan kişi seni vucudunun biyerini görmemeli dar giyinmek vb yasaklanmıştır hatlarını bellı eder mesela karsı cınste ıstek uyandırabılır çunku seytan bunları beklıyor..
8 ilk başta diyim Allah diye yazılır Kur an diye yazılır bunları ii kavra.. bu sorunuda 6. sorunun cevabında vermıştım ilk incil indi olmadı en son Kur an inmiştir ve bu denmıştır.. İnsanlar bunu değiştiremez sadece kendi kafalarına göre şeytana uyarak hareket eder ve yorumlar..
9 senin bunları kim aklına soktu bılmıyorum sokanın kafa basmıyomus bıhalttan anlamıyomuş zaten o ayrı şimdi Allah bizi dünyaya yolalrken biz ona söz verdık ona idabet edip kulluk ediceğimize karşı o sözü ne kadar tutuyoruz o ayrı Yaradan bizi yolladı burada bakıyor istediklerini yapıp sözümüzü tutuyormuyuz herşeyi not aldırıyor biliyor görüyor bize aslında çok yardım ediyor biz ona iki adım gittiğimizde 5 adım geliyo bize16 Yorumla- +1 yıl
biz ne kadar günah işlesekte içten bir af dileyip tövbe edince kabul edıyor.. sana tavsiyem bu soruları sormak yerıne al bir Kur an ı Kerim türkçe meali oku yaşananları anlatılanları neden niçin hepsini ögren peygamber efendımızın hadislerını dediklerini oku zaten birdaha böyle sçma sorular sormazsın..
Soran+1 yılkardeşim ben kuranı zaten biliyorum okudum da sadece kuran da değil hadisleri araştırdım dini kitapları okudum boşuna sormuyorum bunları ben.. kör cahil değilim yani.. ayrıca söylediğin cevaplar bilgi içerikli bana mantıklı cevaplar gerek..
- +1 yıl
helal olsun kardeşim +1
Soran+1 yılkardeş bilgi istemiyorum diye defalarca yazdım bunları bşiliyorum ayrıca lütfen imla kurallarını öğretmeye çalışma su an ona dikkat etmeden yazıyorum ama bilmediğimanlamına gelmiyor.. kafama kimse birşey sokmadı ben kendim araştırdım kuranı da okudum hadislerde baktım dini kitapları da karıştırdım.. senin bu saydıklarını zaten okudum.. ben mantık istiyorum arkadaşım mantık..
Diğer konusunda 503 cevap paylaştı. 1-- İslamiyeti hiç duymayan veya duysa da yanlış şekilde duyanlar sorumlu olmazlar, bunlar fetret kapsamına girerler ve cennetliktirler.
- Allah mülkün yegâne sahibi olarak hiç kimseye verecek bir hesabı yoktur. Çünkü mülkün sahibi mülkünde dilediği gibi tasarruf hakkına sahiptir. Bununla beraber,
“Kim doğru yolu seçerse, kendisi için seçmiş olur; kim de doğru yoldan saparsa, kendi aleyhinde sapmış olur. Hiçbir kimse başkasının günah yükünü taşımaz. Biz peygamber göndermediğimiz hiçbir halkı cezalandırmayız.” (İsra, 17/15) mealindeki ayette ifade edildiği üzere, Allah sonsuz merhamet ve ihsanıyla, Hak isminin gereği olarak, insanlar için ezelî yasayla lütfetmiş olduğu hak ve hukukun özellikle altını çizmiş ve açıkça buna vurgu yapmıştır.
Sözün özeti: Bir insan Allah’ın gönderdiği mesajı makul bir sebepten ötürü alamamışsa, bu kimse sorumlu olmaz.
2-Allah’ın adaleti müslüman olsun olmasın herkes için geçerlidir. Allah -dinine bakmadan- herkes için geçerli olmak üzere insanlara haksızlık ve zulüm yapmayı haram kılmıştır. İnsanlara zulmü haram kılan Allah’ın bizzat kendisi -adaletten ayrılıp- zulüm yapar mı?
3-size biri ufak bir kötülük yapsa bile onun ölmesini istersiniz ve bu devirde böyle caydırıcı cezaların olmamasının sonuçlarını herkes görüyor hırsızlığın sonucunda el kesmek olsa kimse hırsızlığa kalkısmaz ve el kesme cezası herkese uygulanmaz gerekçeleri vardır
4-Kur'ân-ı Kerim'in, Efendimiz (asm) veya başka biri tarafından tertib edildiği iddiası birkaç gözü dönmüş cahiliye insanıyla, günümüzün, Kur'ân düşmanı müsteşrikleri tarafından sık sık ortaya atılan bir mevzudur ve bununla bilgisiz, görgüsüz kimselerin zihinlerinin bulandırılması hedeflenmektedir. Kanaatimce, dünün müşrikleri gibi, bugünün müşrikleri de, bu mevzuda düşünmeden garazlı davranıyor ve garazlı konuşuyorlar. Zira Kur'ân, kim tarafından olursa olsun, insafla ele alındığı zaman bir beşere mal edilemeyecek kadar muallâ ve ilâhî olduğu anlaşılacaktır06 Yorumla- +1 yıl
5-Ben, erkek olsun, kadın olsun (ki hep birbirinizdensiniz) içinizden hiçbir çalışanın çalışmasını zayi etmeyeceğim. (Al-i İmran, 3/195) ve 'O'nun varlığının delillerinden (Allah'ın ayetlerinden) biri de kendileriyle kaynaşmanız için size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koymasıdır. Şüphesiz bunda, düşünen bir toplum için ibretler vardır.' (Rum, 30/21) âyet-i kerimeleri, İslam'a göre kadının bir insan olarak asla ikinci sınıf olmadığını ifade etmektedir.
- +1 yıl
6-Bir zamanlar gazete sütunlarından Müslümanlara meydan okurcasına sorulan ve halen köşe bucak tekrarlanan bir soru vardır: “Hak bir olur; nasıl böyle dört mezhebin ayrı ayrı, bazan birbirine zıt hükümleri hak olabilir?”
Bu soruya Bediüzzaman Said Nursi hazretleri özetle şu cevabı verir: “Bir su, beş muhtelif mizaçlı hastalara göre beş hüküm alır. Önemli miktarda su kaybeden bir hastaya su içmesi vaciptir, şarttır. Yeni ameliyattan çıkmış bir hastaya zehir gibi zararlıdır. Tıbben ona haramdır. Diğer bir hastaya kısmen zararlıdır; su içmek ona tıbben mekruhtur. Diğer birisine zararsız menfaat verir, tıbben ona sünnettir. Diğer birisine de ne zarardır ne de menfaattır. Tıbben ona mübahtır afiyetle içsin... İşte burada hak taaddüt etti, birden fazla oldu. Beşi de haktır. “Su yalnız ilaçtır, yalnız vaciptir, başka hükmü yoktur.” denilebilir mi? - +1 yıl
8-Eğer Allah, bütün katillerin, canilerin, hırsızların, dinsizlerin, tahrifçilerin ellerinden tutup onları yaptıklarından alıkoysa, bu takdirde dünyada kötülük namına bir şey kalmaz ve tabii ki, bu durumda imtihandan da söz edilemez.
Daha önceki peygamberler, belli kavimlere ve belli bir süre için gönderilmişlerdir. Onların kitapları da sadece o kavimler ve belli bir süre için geçerlidir. Onun için Allah onları koruma altına almamıştır.
9-Canlı varlıklar arasında sadece akıl sahibi olan meleklerin yanında, sadece nefis sahipleri olan hayvanlar vardır. bu iki grup varlık imtihana tabi değildir. Eğer imtihana tabi tutulmayan varlıklar söz konusu ise bu iki varlık zaten vardı. Ancak Allah, hem meleklerin aklını, hem de hayvanların nefsini (öfke, iştiha ve kuvvetini) barındıran insanların da varlığını murat etmiştir.
insanlarda akıl, öfke kuvvetleri olduğundandır ki, imtihana tabi tutulmuştur. Ta ki, meleklerden üstün olacak hayvanlardan aşşağı olacaklar anlasılsın diye
Soran+1 yılcevabın için teşekkür ederim
+1 yıl1 Allah kimseye torpil gecmedi onlarin da musluman olma arastirma ogtenme imkani ver her insan aalinda musluman doğar.
2. Kurandaki seriat kavramı inancsizlarin hirsizlkm yapmasi zinada bulunmasi gibi seyler bunlarin yayilmamasi icin yani su anda olan olaylar ornek verebiliriz adalet basa cikamiyor bu durumdan seriat.
Kuran zaten apacik kuran arapcadir.
Ortunin kelimesi evet kadinlarda sadece yuz ve el gozukcek sekilde erkellerde diz ustu ve bel hizasi.
Mezhepler soneadan cikan alinlerin cikardigi bir kavram mezhepler yalnis degildir yani birinde icki icin birinde içmeyin demez ufak tefek farkliliklar vardir alevilik mezhep degildir.
Allah cc tabi ki musade etmez kitap degistirilmesine ama zaten tum kitaplarda kuranin incegi soylenmis kuran son kutsal kitap ve tamamiyle gunceldir ve getcekt incilde yapmayin diyen biseyi veya yapin diyen bir swyi kuran aksini soylemez insanlar nefsi icin kendilerine gore ayadlamislar.
Allahin ibadetlerimizw ihtiyaci yok tabi Allah cc. Bizim imanimizin tam eksikaiz olabieso icin ibadet edij demis ibadet etmezsek Allahi anmagiz peygamberi anip dua etmemis oluruz.010 Yorumla- +1 yıl
Ayrica torpilse musluman niye degilsin?
Soran+1 yılben müslümandım zaten :) daha yazdığımı bile anlamamışsun gerek yok cevap verme sen :)
- +1 yıl
Tm ben bastakilere takldm yanli bsy mi dmsm :-)
- +1 yıl
Artik degilmisin? Oncdn musluman olnca yazdklarm gecerli olmuyor mu? Biliyodsan niye soruyosun?
- +1 yıl
Ben sorularin tamamini okudum vr cevabini verdim sacmasapan bisekilde savunma kendini
Soran+1 yılsu yazdıkların çok saçma farkındamısın
- +1 yıl
Bitek sen mi dogrusun?
Soran+1 yılbana bu çelişkilerin sebebini doğru şekilde açıkla o zaman..
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.- +1 yıl
- +1 yıl
Farkli şekilde anlatma ayeti bu ayette anlatilmak istenen gafiller gozleri olup girmeyenler yanu sen.. sizler cehennemi Allah cc. Sizin icin yaratmis.
kanka hepsine cevap veremem o kadar alim değil ki burdakilerde veremez en mantıklı cevabı ama :
1- 3 tane din gelmiştir dünya üzerine hristyanlık yahudilik müslümanlık gibi bunlar sırayla hak din olmuştur.
gelen peygamberler o dine göre Allahı anlatmıştır insanlara. zamanla insanlar bu dinlere uymayınca helak olanlar olmuştur neticesinde peygamberlere uyulmamıştır. ve insanlar iyice azıtıp gönderilen kitapları hiçe saymış değiştirmiştir (bi şeyi değiştirmek insanın fikrinde biter) yani kitap yok olmuştur. sonra diğer din derken İslam doğmuştur zaten son peygamberin geleceğini Allah bize Adem Peygamberden bildirmiştir. bu süreç yaşanılacağını zaten Allah biliyodur. İslama gelince insanlar yeni bir din olduğu için ve dini yayan Peygamberin yetim olduğu için pek insanların üstünde etkisi olmamış ve yayılması geç olmuştur. yayılırken arap kıtasına yayılması uzun olmuştur ve avrupada yani hristiyan bölgelerde bilinmemiştir. sonra deden gelen bir din olduğu için insanlar uzun süredir bu var demekki bu mantıklı diye düşünüp islama geçmemiştir ki zaten insanlar rahat yaşamaya alışkın artık mesela islam derki kapalı giyin elin kadını yaz ayında ben niye kapalı geziyim manyakmıyım der ki islamdan nasibini almamış insana bu mantıklı gelir. yani kısa yoldan Soydan gelen din etkili olmuş ve insanların ahlaksızlıkları artık dinden uzaklaştırmaya başlamıştır04 Yorumla- +1 yıl
2 nin cevabı birde var zaten
3- insanlar eski zamanlarda yaşarlarken modern hukuk sistemi yoktu yani mahkemeler hapishaneler şimdiki gibi sağlam değildi ve şehir korumaları şimdiki gibi iyi değildi bakınız tanklar tank insanı mükemmel korurken eskiden yoktu ve güvenilecek tek şey ağır bir cezaydı. trafik cezalarındaki para cezası düzenli olarak artar neden kazalar artar şimdiki insanları bir şeyden caydırma yöntemi nedir ya dayak ya para ee şimdi bir memur dayak atsa adama memuru yaşatmazlar direk para kesiyolar ki bidaha yapmasın diye onun gibi düşün eskiden adam hırsızlık yapıyodu eli kesiliyodu ibreti alem olsun başkalarıda yapmasın diye ki mantıklıda bir uygulama burada açıklandı sanırım
Soran+1 yılcanım kardeşim cevabının çoğu bilgi içerikli bunları biliyorum benim aradığım mantıklı cevap zaten çocu kişiden bunları duyuyorum yinede çok sağol..
Soran+1 yılben bilgi istemedim kardeşim.. mantıklı cevap istedim bunun için sordum...
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1) Bütün insanlar müslüman olarak doğar. Bulûğ çağından sonra hala şehadet getirmemişse müslümanlıktan çıkar.
2) Allah'ın adaleti işte budur.
3 ) Ölüm, idam vs. Cezaları, zina edene (evli olupta) , cana kıyana ve mürtedleredir. Eski zamanlarda müslüman olmayan ülkelerde dahi bu kurallar uygulanmıştır. Bizzat islam dini evrenseldir.
4) Dikkat edersen "söyleniyor" demişsin, ayetler Hz. Muhammed e Cebrail (a. s)'ın söylemesi ve kağıtlara yazılmasıyla oluşturulmuştur.
5) Allah size çocuklarınızın miras taksimi hususunda, erkeklerin paylarının, kızların iki katı olmasını emretmektedir. Eğer bütün çocuklar kız olup ve ikiden fazla iseler, bunların payı, ölenin bıraktığı malın üçte ikisidir. Eğer mirasçı olarak bir tek kız ise, mirasın yarısı onundur." 33
Binaenaleyh kadına, erkeğin mirastaki hisselerinin yarısının verilmesinin, her durumda geçerli, umumî bir kural olmadığı açıktır.
2. Âyette de açıkça görüldüğü gibi, kadının mirastaki payının durumu, sadece iddia edildiği gibi erkeğin yarı hissesi değildir. Ölenin sadece kız çocukları varsa ve sayıları da ikiden fazla ise, o zaman mirasın 2/3'ü onların olur. Şayet ölenin mirasçısı bir tane kız çocuğu ise, o zaman mirasın yarısını almaya hak kazanır.
Yani bu ayet tamamen yanlış yorumlanmıştır.
6) Ben "Ali trafik kazasından ölmüş" derim, A kişisi B kişisine "Ali intihar ederek ölmüş" der, B kişisi C kişisine "Boğularak ölmüş" der. Peygamberimiz zamanında farklı mezhepler yoktur. Peygamberimizin vefatından sonra 'AYETLERIN FARKLI YORUMLANMASINDAN" dolayi mezhepler ortaya çıkmıştır.
7) Ayette Kadınların 1. dereceden olmayan erkek akrabalarına haram olan yerleri belirtilmiş, örtülmeleri emredilmiştir.
8) Allah "Hak din islamdır" deyip hak dini Islam kabul etmiştir. Dolayısıyla hak dinin kitabını koruyacaktır.
9) Allah kullarını bu dünyaya sınamak için yollamıştır. Bu sınava göre diğer dünyada mükafatlandıracaktır bizleri. Açıklamalar.. umarım doğru yolu bulursun arkadaşım01 Yorumla
Soran+1 yılkardeş sorularımı baştan oku oyle cevay yaz
İnancı yüksek olanların sorgulayan insanı yargılaması ya da bir takım sıfatlar takması - kafir - şnanisız - imansız vs. dopru değildir. İnanan insan inanmayı seçer - saygı duymak gerekir. İnanamayan insan inanmamayı seçmiştir - saygı duymak gerekir. Zaten toplum olarak en büyük hata bu. İnanmak ya da inanmamak bunu tartışıyoruz. Neden inanıyorsun ya da neden inanmıyorsun' u tartışamıyı beceremiyoruz. Arkadaşın yaptığı sadece sorgulamak. Kendince bir takım sorulara yanıt arıyor ki bu güzel bir şeydir. Dini ayrı tutuyorum, din denilen kavram engin bir deniz ve hiç bir zaman tartışıldıgında mutlak doğruların bulunamayacağı ve malesef ki olgun, medeni şekilde insanların tartılmayı basaramadıgı bir kavram bu yüzden ayrı tutup genel bir tespit söyleyeceğim. Toplumun bir çoğu her önüne konulanı, sunulanı irdelemeden hap gibi yutuyor. Hap gibi yuttuğu şeyleri yine kendisine sunulan, öğretilen şekilde savunuyor. Bu nedenle sorgulamak doğruyu bulmanın en akıllıca yoludur.
1520 Yorumla- +1 yıl
Uzmanım katılıyorum sana kesinlikle... :)
- +1 yıl
Cevabı olan varsa mutlaka beklerim. www.kizlarsoruyor.com/.../q1662881-evrimci-olmanin-zorluklari
- +1 yıl
Uzman cevabın tatmin edici değil sorulara cevap verememıssın. Uzman diye gezme ortalikta
- +1 yıl
Cagdas evet guzel :-)
- +1 yıl
weWillRise Tamda bahsettiğim buydu :) Yargılamalar! sorulara cevap verip vermemek benim kişisel tercihimdir. Bu fikrimin olmadığı anlamına gelmez! Tabiki fikrim var lakin paylaşmak için doğru bir yer olduğunu düşünmüyorum. Yani kişisel ttercih :) buna saygı gösterebilirsiniz diye düşünoyurum :) mutlu pazarlar!
- +1 yıl
Sorgulayın ve gerçekleri görün din olmadan hayat ne kadar boş.
- +1 yıl
Çok guzel acikladiniz :))
- +1 yıl
Sayin uzman görüşünü tabi soyleyebilir ama hickimse dinimiz olan islama kurani yalnis yorumlayarak hakaret edemez..
- +1 yıl
arkadaşın sorduğu soruya baktığımda, o soruların sorgulamakla alakası olmadığını görüyorum ben. diyorsunuz ya toplum önlerine konulanı hap gibi yutuyor da sorgulamıyor. en mühim olan sorgulamaktır... sorgulamayı da hap gibi yutuyorlar, kendilerine öğretildiği şekilde veyahut çıkarlarına paralel biçimde sorguluyorlar. bu sorular tamamen alıntı sorular. günde 5 bin defa tartışılan sorular. arkadaşımız hırsızın kolunun kesilmesini kuranda yazıyor sanıyor. kuranda okudum diye anlatıyor bunu. daha şeriat ile islamiyetin temelde ne kadar farklı kavramlar olduğundan bihaber, islamiyeti sorguluyor, miras hukukunu sorguluyor. ayetler ağaca yazılmış ağaç uçmuş diyor. bu tamamen saygısızlıktır. ciddi gibi sorulmuş fakat ya gerçekten bir cahilin soruları bunlar. araştırmadan, daha islami terimleri dahi bilmeden, bize "araştırmıyorsunuz araştırsanız öğrenirdiniz" demesi, beni güldürüyor.
Soran+1 yılarkadaşlar kendi yorumunuzu katıp tatrtışacaksanız birbirinize özelden mesaj atın lütfen
Soran+1 yılkardeş soru sayfası bana ait farkındaysan siz burada yazıştıkça sürekli bildirim geliyor.. özelden tartışmanız daha iyi olur..
- +1 yıl
"Uzman" unvanını kaldırdığında yazı gayet "onu bunu bırakında şuna bir bakın" dermiş gibi olmuş. alaka bulamadım.
+1 yıl1 herkes musluman dogar daha sonra ailesi neyse o olur
2 sonradan arastirip muslumanligi bulan musluman dogandan daha sanslidir
3 islamda el ayak kesme taslanarak oldurme falan yok.
4 bunlar cok sacma agaclara taslara v. s bunlara yazilmadi kagitlara ya da hayvan derilerine yazildi
5 islamda miras paylasimi adaletlidir kadina evlenecegi kocasindanda miras gelecegi icin kadin bir miktar az alir bekar kadinlar icin aile kararini verir islamda cok eslilik yoktur savasta dul kalan kadinlar ortada kalmasin diye onlari koruma amacli cok eslilikler olmustur. Sonradan bunu kotuye kullananlarin olmasi bunun islamda oldugu anlamina gelmez22 Yorumla
Soran+1 yılkardeş cevap yazmicam çünkü klasik cevapları yazmışsın .. seni dikkate almadığımı düşünme bu tarz cevaplara karşı cevabımı fazlasıyla yazdım..
- +1 yıl
Sen doğruyu aramıyorsunki savaş halindesin beğenmemen pek normal bir durum.
+1 yıltipik "ben ataistim ve sizin dininizi çürüteceğim" soruları.
hayır cevap vermezsek sanki tüm dinler ortadan kaldırılacak ve sen zafer elde edeceksin :)
tüm sorularının cevabını vereyim bari.
Kardeşim sen çatlasanda patlasanda. istesende istemesende Allah var. Allah "Siz hepiniz şerefsizsiniz size Cennet yok! Alayınızı cehenneme atacağım" dese."Seni avrupa insan hakları mahkemesine veririm" mi diyeceksin? Yaratan o istediğini yapar.
Hani siz diyorsunuz ya "Namus benim değil mi? istediğimi yaparım" . Oda istediğini yapar. Ve kimseden izin almasına gerek olmuyor.22 Yorumla- +1 yıl
ve diyeceksin ki "çok saçma. öyle Allah olamaz!" isterse olur. Hayır senin bildiğin tüm kavramları yaratan güç Allah. Hani insanlık falan diyorsun ya. bize öyle bir duygu verebilirdi ki yanmaktan keyif alabilirdik. Algılarımızı falanda değiştirebilirdi. Kötülük yapmak bize iyilik yapmak gibi gelebilirdi.
Yani uğraştığın ve "adaletsiz" dediğin güç baya güçlü birşey. yapabileceklerini düşündüğünde biraz beyni yakabilirsin. o yüzden ya çok düşün. ya da hiç düşünme..
Soran+1 yılKomik adamsin :)
Diğer konusunda 366 cevap paylaştı. Oncelikle Müslümanlık tan çıkmana üzüldüm. Sen Allahı bıraktı isen de o sana yine fırsat vermiş çünkü halen dünyadasin. Çünkü ölünce yalvaracaksin 1 saniye tövbe için. Ama iş işten geçer.
Mantık mi istiyorsunuz. Adem Hz. ve kendine kadar gerçek tarihi araştır ve çelişki dediğin âyetleri doğru kaynaktan araştır inat ile değil. Ha istersen kendini yorma madem inancın bozuk ve halen inanmak istemiyorum diyorsan.
Allah seni ve sizin gibileri doğru yola sefk etsin. Tabiki Müslümanım deyip her türlü yanlış hayatı yaşayanları da.12 Yorumla
Soran+1 yılsağol kardeş zaten okuyup araştırıyorum ben önerebileceğin kaynak varsa yaz lütfen.. ayrıca belirtmek isterim ben okuyup araştırdıktan sonra ateist oldum.. yani bir iki soruya takılıp da ergenler gibi moda diye ateistim demiyorum
- +1 yıl
Değerli insan. Güzel bir ihmilal oku. Bing bang yani gerçek olanı oku. Batı yazıları değil. Ve iki seçeneğin var ya müslüman olup imana kavuşmak. ya da inatla karışık bir inanç ile dünyada ve ahirette kendini belli etmek. Sonucuna katlanmak. Sonra Allaha derler niye bilgi verilmedi. Herşey apaçık ortada değil mi. Ibrahim h. z vakası herseyi kanıtlıyor. Hayat başlarken de Müslümanlık vardı kıyamete kadar da olacak. Bir avuç müslüman olur ama hep kazanan onlar olur. Inkar edenler ise şaşkına ugrayarak. Ve bir arkadaşımız demiş insan doğarken müslüman doğmaz. Tam tersi insana can uflendigi gibi müslüman olur. Akıl verilince sonra kendisi seçer yolunu.
Öncelikle sen Müslüman değilmisin?
Vaktim fazla yok bu yüzden 1 . Soru cevabı verip hemen kaçıyorum.
Şimdi arkadaş öyle birşey yok onlar şanssız biz şanlı bu bildiğin torpil olur.
Dünyadaki herkez şuanda Muhammet ümmetidir lakin bu insan oğlu hakkı dini aramaktadır biz Müslüman bir ülkede Müslüman bir aile dünyaya geldik şanslıyız diye bir kaide yoktur bizde aramak içindeyiz biz islamiyeti yaşamıyoruz yaşamaya çalışıyoruz islamiyeti yaşayan sahabeyi kiram ve ehbeyttir. Eyerki bir sahabeyi kiram dünyaya gönderilse biz onun İslamiyet'ini nasıl yaşadığını görsek bu deli deriz o sahabe bizim islamiyeti nasıl yaşadığımıza baksa hepimizin kellesini keser siz nasıl müslüman nasıl Resurullah ümmetisiniz diye.
Kapiş...05 Yorumla
Soran+1 yılateistim arkadaşım.. peki sana soru neden allah tek bir din göndermedi de birden fazla var.. hak dinler 3 tanedir ve herkez ailesinden hangi dini görür ve yaşar diğer dinlere karşı da hoşgörülü olmaz.. böyle bir durum yerine tek bir din olsaydı da herkez inanıp inanmamasına ve amellerine göre değerlendirilseydi mantıklı değilmiydi.. ayrıca bidaha baktığında lütfen bu ayetlerdeki çelişki neyin nesi?
alak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık- +1 yıl
Kur’an-ı Kerim’de Hz. Âdem’in topraktan merhale merhale yaratıldığına dikkat çekilir.
“Andolsun Biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık”.1
Bu âyet-i kerimelerden, yaratılışın toprakla başladığını, daha sonra bunun çamur hâlini aldığını anlamak mümkün. Bu çamur da süzülerek “çamur özü” hasıl olmuştur.
“Andolsun ki Biz insanı, çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık”.2
Daha sonra balçık hâlini alan bu çamur özünün zamanla değiştiği ifade edilir:
“(İblis): ‘Ben bir salsaldan (kurumuş çamurdan), değişken bir balçıktan (hamein mesnûn) yarattığın insana secde edemem!’ dedi”.3
Hz. Âdem’in yaratılış şekli, bir bakıma günümüzdeki insanın yaratılışına benzerlik gösterir. Midedeki besinlerden spermanın süzülerek çıkarılması gibi, çamur da süzülerek çamur özü (sülale) hasıl edilmiştir. Bir müddet bu hâlde kalan çamur özü, balçık şeklini (hamein mesnûn) almış ve daha sonra katı hâle (salsal) sokulmuştur. Bu devreden sonra kuruyan bu balçığa insan şekli verildi - +1 yıl
Sen kafana göre ayetleri yazamazsın buarada aslı budur yer değiştirip çelişkiye düşürmeye çalışma Allah'ın bizlere ihtiyacı yok biz ona kalû belada verdiğin sözü tutmak için dünyadayız ve kalû belayı hatırlasak zaten alnımızı secdeden kaldırmayız.
Şimdi bilader benim bir sorum olacak :
Sen bunları dini öğrenmek içinmi ,
Ateistlik denen ne desem bu kelimeyi yaymak içinmi merak ettiğin içinmi soruyorsun? - +1 yıl
Araf 179
Soran+1 yılyazmana gerek yok artık.. başka sayfaya alalım seni.. önerilerini eleştirilerini kendine sakla...
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl4, hak kitap geldi, görevli peygamberleriyle..5. kitap gelmedi, peygamberde.. Son olarak : Kabe'yi yıkmaya gelen ebrehe ve fil ordusu ebabil kuşlarınca helaka uğradılar bunuda yaptıran Allah. vede kuranı kerimde oynama yapılamıyor, içinde yazılanlarda birebir çıkıyor işte bu ötesini düşünmeye gerek yok çünki düşünmeni isteyen aklını ve kalbini bozmak isteyen şeytan.
İşte, düşünen bir akıl için gereken kesin ve net cevab. anlamak istemezsen gün gelir ecelinle can vereceğin anda hatalı bir inanç içindeysen öğrenirsin veya bu kadar kısa açıklamayla idrak edersin.
Güzeldir araştırmak, ama unutma görünen köy klavuz istemez daha fazla klavuz arama derim h. geceler.
Biz görevlerimizi , en iyi şekilde yapmaya çalışacaz ama emeklemeden koşmak misali aklı mantığı zorlayan şeyleri düşünüp cevab aramaya kalkarsak şeytan nefis başlar oynamaya bizle..09 Yorumla
Soran+1 yılbunlasrı çok duydum inanın..
- +1 yıl
Kara senin, herkesin iyiliğini istemek iki cihandada niyet bu. bazıları varki !!! : mucize gösteren peygambere, büyü sihir yapıyor dedi :)) şahit oldu, gördü ama kabul etmedi.. ateist, deist, Allaha inanmıyor dimi? sen inanıyorsun hadi anlat onlara Allahı y. anlama bana verdiğin cevabın aynısını vb. sana deme ihtimalleri ne derece var sence az çok? ama sen haklısın iyiliklerini istiyon dimi? ama nafile, bazısıda varki kalbi mühürlenmiştir onları döndüremessin hatalarından.. halbuki deliller ortada. sağolasın yorumun için :) ben genede tüm insanlar için duamı edeyim, gerisi o insanların iradesine aklını kullanmasına ve Allahın taktirine kalsın.. Müslüman olanda riskte iman ettim demekle iş bitmiyor s. a. v. efendimiz kızına baban peygamber diye güvenme diyor peygamberlerde hesaba çekilecekki vay bizlere. vakit ayırıp okuduğun yorum yazdığın için sağol h. geceler iyi uykular.
Soran+1 yılçok sağol yorumun için.. son bir soru ben onun kuluysam neden kalbimin mühürlenmesine razı geliyor? doğruları çıkarsın karşıma sorularıma cevap bulmöamı sağlasın tövbe etmemi başımı secdeden kaldırmamamı nasip etsin.. neden etmiyor?
- +1 yıl
Allah, insanın doğumundan ölümüne kadar yapacaklarını biliyor dikkat : Rabbimiz , kendi iradesini gücünü kullanıpta mühürlemiyor kalbini !!! o kulun, kendi iradesini aksi yönde kullanıp hatasından dönmiyeceğini bildiği için mühürlüyor.. vede bundan bahsediyor ibret alınsın benzer hatalara düşülmesin ve delil olarakta sunuyor dediğide çıkıyor zaten :)
Dedimya, bir önceki mesajımda peygamber kanıt için Allahın izniyle mucizeye vesile oluyor orda şahit olanların bir kısmı iman ederken bunu yazmayı unutmuşum ö. dilerim :( bir kısmı sihir büyü diyor inanmıyor... burdanda düşündüğünde , cevabı çıkarabilirsin.3 hak kitap geliyor, peygamberleriyle inanılıyor 4. geliyor peygamberiyle ve 5. kitap ve peygamber gelmiyor ama iman edilmiyor !!! garip dimi :) bazı insanların nefsi tamam 3. kalayım ben 4. almıyayım diyor madem öyle neden 1.2. değilde 3. kaldın işte kendi nefis doğrusu ve şeytanın aldatmacasına kanmak tamda böyle bir şey.. cübbeli Ahmet hoca videolarına bak merak ettiklerinde.
Soran+1 yılkader ve kazadan bahsetmişsin.. allah benim yanlış yapacağımı bildiği halde neden engel olmuyor.. merhameti kullarına olan sevgisi nerede? irademi aksi yönde kullanmama neden izin veriyor? niye insanlar benden ibret alsın ki ben deneme tahtasımıyım? şu parantez içinde yazdığın yer çok karmaşık olmuş ama iki üşç okumaya anladım.. şimdi söyle düşün islam hristiyanlık ve yahudilik 10 yıl arayla gelmedi bu dünyaya yani senin bu 1. 2. değilde 3 de kaldın niye 4. değil diyorsun.. hristiyanlıktan öncekiler ne yapacak peki? insanların ilkel yaşadıkları ve zamanla kendilerini geliştirdikleri ortada mesela ademle havvanın kutsal kitabi niye yok ya da varda niye bilmiyoruz.. yokda neden o zamanda bir kitap indirilmemiş?
- +1 yıl
Mahsuru yoksa, özelden mesaj at. burdan yazınca ,1000 kelime sayısı geçiliyor. konu, geniş ele alınmalı cevaba, soruların oluyor bu doğal.. ama aynısını bende incilden , sorabilirim sana ama yapmıyorum. niyetim, üste çıkmak laf sokmak zora sokmak değil seni :) menfaatimde yok senden iyi olmanı istemekten başka :) din görevlisi olup hafız ve kuranın mealinide bilen, insanlara danışmanda gerek. ben veya başkaları, birçok konuda bilgili olsakda bilmediklerimizde çoktur :(
Alo diyanet fetva hattı var ( 190 ) mesai saatleri içinde. cübbeli Ahmet hoca , aç videolarını ayet hadis rivayet vb. anlatıyor. hz. muhammedin hayatını oku. Kabe ve ebrehe ordusu ve helak edilişi kabeyi yıkmak istedikleri için geçersiz dinde bu olay yaşanırmı? diğer kitaplar 1.2.3.4. sırayla geldiyse peygamberleride varsa inanacaksın ne 1. kalabilme lüksün nede 4. seçmeme lüksün yok !!! diğer kitaplar gibi , hak kitap olduğu belli o zaman isteyen istediği kitapta kalamaz.4. harici. - +1 yıl
Özelden, mesaj atmasanda saygım var :) çok iyi düşün araştır ön yargılı olma çokta derinlere dalma dünya ve içindekiler başlı başına mucize zaten :) kuran-ı kerim 600 sayfa :) tam detayıyla dünya ve içindikileri açıklamak dünya dolusu kitapla veya fazlasıyla açıklanabilir :) iman etmek, kabullenmektir kalben şüpe yoktur araştırırsın. bak video sana :)
Ateist çocuğu ölümcül hasta, ve şüpeci dua ediyor çocuğu bir anda ileşiyor ve Allaha inanıyor :) Sonrasında ABD.'DE subay pilot ve göz doktoru kendisi Yahudiliği araştırıyor akabinde Hrıstiyanlığı ve son olarak İslamiyeti Ve Müslüman oluyor Dikkatlice Alt yazıları oku bir şey kaybetmezsin videonun Sağ tarafında Papaz, Rahip, Manastırda yetiştirilipte Müslüman oluşları ve nedenlerini açıkladıkları videolar var bak Kendin için İstersende Bakma Birebir sana Örnek bu insanlar. Ama akıllı bir bayansın araştırıyorsun izleeyeceğini umarım Bana açıklama yapmasanda ö. olan sensin karar senin :) - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=8jwklFQw738 Pardon linki vermeyi unutmuşum :(
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=P912yw0Wc5M başkada video eklemiyeceğim. Eski papazın Müslüman oluşu ve incilin nasıl tahrip edildiğini açıklıyor. anlayışın için sağolasın umarım doğruyu bulursun esas anlamda tüm insanlar amin :) müsaadenle h. günler gizli hanim sizi tanıdığıma sevindim :)
+1 yılen basitinden adil olduğunu idda eden bir dinde neden erkekler 4 kadına kadar evlenebiliyorken kadınlar 1 erkekden fazlasıyla evlenemiyor erkekler yine kadınlarını dövebilirken (karınızı dövebilirsiniz diyen bir ayet var ) neden eşitliği savunduğunu söyleyen bir dinde kadınlar koclarını dövemiyor ve neden islamda zengin fakir ayrımı var neden zenginler fakirlere sadaka veriyor neden herkes eşit yaşam koşullarına sahip değil başlı başına bu adaletsizce değil mi? ve yine bunlardan daha fena olanı kadınlar onları dövebileceğini üstüne kuma getirebileceğini hatta savaşta elde edilmiş köle kadınlara istediğini yapabileceğini söyleyen bir inanca böyle körü körüne sarılıyorlar bu kadınlar salak mı? gibi gibi daha binlercesi
012 Yorumla
Soran+1 yılkadınlara diyecek bir laf bulamıoyorum ben zaten..
- +1 yıl
Yudumluyorum şu an da gel beraber olsun bluegirll :)
- +1 yıl
hahaha bide yasın kaç kardesim herkez bişey yazarken ne kdar tutarlı ne kdar akıllı ne kadar görmüş geçirmiş seviyesi ne hemen ortaya çıkıyo kardesim bayanlar emanettir erkekler degil burada emanete sahip çıkmak söz konusu eşitlik söz konusu degil peygamber efendimiz ne diyo bir bayan sahabeye eger erkeklerinizin sizin üzerinizdeki sorumlulugu bilseniz onların önünde secde etmeniz gerekirdi ama allah bunu böle olsun istemedi burada bahsedilen cahil görmemiş ibadettten iyilikten ahlaktan dersini alamamışlar içinse bu sözlerim geçerli degil sen kendını bayanla bir tutuyo eşitliği savunuyosan sen bu dünyanın hafif yaratılan kadınlarından daha hafifsin gözümde bir erkek kadını himayesine alamıyorsa alıp egitemiyosa sahip çıkamıyosa ki günümüzde
- +1 yıl
bunu en acık sekilde görüyoruz bence sen ve senın gibilere söylenecek sözüm yok her kadında bir seytan vardır ve bu seytan 9 nefisi cetikler ve atesler sen sendeki bir nefisinin üstesinden gelemezken ondan üstesinden gelmesini beklemek mantıksız olur bu yüzden erkege nazaran bayan daha çok suça ve hataya megillidir sahip çıkmakta erkeklere düşer bu gün erkekler kendıne sahip çıkmazken ne yaptıgını bilmezken bu beklemek haklısın benım cahilliğim herseyin kolayını zor olmayanını seçmek tabikide herkesin istedigi ekmek arası döner afiyet olsun allah sana akıl fikir versin islah etsin inş. biraz derinlere in biraz araştır hemen yıkmasın bu hayat senı kendını alkole verme yaptıgın yanlışları kabullenip baska insanlarında canını yakma canım kardesim attıgın adımın hesabı sorulacak dikkat et bilmiyosan konuşma...
Soran+1 yılboş yorum yapmayın
- +1 yıl
evet senin seviyende ortaya çıkmış tasalanma ben seni bu konularda da her konuda da eğitimimle sol çebimden çıkartırım. Ben gayet kolçak gibi sapına kadar bir erkeğim de senin bildiğin skolastik düşünen erkeklerden değilim :) bak merttt_54 bir sürü laf salatası yapmışsın aslında kendi yorumunda kadınları erkeklerden düşük gördüğünü islam da da bunun böyle olduğunu kabul etmişsin ama şu soruya cevap vermemişsin eşitliği savunduğunu tüm insanların eşit aynı olduğunu Tanrı katında aynı olacağını iddaa eden bir inançta neden kadınlar 2. sınıf kalıyor bunun cevap ını vermemişsin kadınlar insan değil mi? Kadınlara emanetmiş kadınların aklı fikri yok mu zekaları yok mu da senin gibi yobazlar onları korusun kadın var nasa da kainatın sırrını çözüyo kadın var 5 tane çocuk sırtında hasat yapıyor askerlik polislik yaban kadından kamyon şöförüne kadar her işi aslan gibi yapıyolar sırtında cepheye mermi taşıyanda bu kadınlardı o yüzden bu kadınların senin gibi yobazlara ihtiyacı yok.
Soran+1 yılarkadaşlar lütfen burada tartışmayın özelden mesaj atın birbirinize zaten soru sorduğuma pişman oldum yemediğim küfür hakaret kalmadı.. bitane bilimsel mantıklı açıklamay yapanda olmadı.. @merttt_54 @bluegirll
- +1 yıl
kardesim senı dini bilgim olmadıgı için böle düşünüyosun rakı hamsi salatta götürmeye benzemez allahla oyun olmaz ınanıyorsun ama yazdıgın kelimelerin bence yazmayı hakecek karakter degılsın belki? ben boş laflari bir araya toplamış olabilirim kusura bakma bayanlara ikinci sinif muamesi yapmadım sadece kendını bayanla bir tutuyosan saygı göstermek zorundayım aynı güçtesiniz demekki ben kendımı hak ve hukuk çerçevesinde kadınla aynı kuvvette hakta görmüyorum erkek bir adım önde olmazsa işte sen ve senın gibilerin anlayamadıgı kadına kullugu gunumuzde yaşarız.
Soran+1 yıl@bluegirll benim bir derdim yok neyi kastetin anlayamadım?
- +1 yıl
keşke sende biraz balık yesende kafana az omega 3 gitse belki daha zekice konuşursun :)
arap olan muhammedin yazdığı bir kitap olduğunu bilerek cevaplıyorum ;
1. allah yarattığı bir önceki dine mensup olan insanları yakacak kadar cani.
2. allahın adaleti yok.
3. inanmayanın kafasını kesme öldürme gibi eylemler açıkça vardır.
4. muhammed kendi işine geldiği zamanlar ayet yazdığı için yarım yarım gelmiştir. Bkz : ganimetlerle ilgili sorun çıktı ve hemen şu ayet indi ; '' ganimetler allaha ve resulüne aittir.''
5. kadını köle yerine koyan bir sistem vardır kuranda. nisa 34. nisa 128 ve bakara 228 inci ayetlere bakabilirsin.
6. insanlar kuranı olduğu gibi değil yorumlayarak yaşıyorlar. olduğu gibi yaşasalardı birbirlerini çoktan katletmişlerdi bile.
8. güya diğerleri değiştirilmiş bizim kuran saf kalmış şeklindeki beyinsizce düşünceler.
9. yapacağımız şeyleri önceden görüyorsa ve dilediği gibi bizi doğru yola sokup çıkartabiliyorsa neden yanmak için yaratıldık? allah isimli tanrının fantazileri işte.015 Yorumla
Soran+1 yılkardeş bazı yerler ağır oldu sanki.. ama mantıklı açıklaman var 4. cevapla kanıtın da var..
Soran+1 yılbazıları soru şeklinde olmuş yine ama gayet akılcı sorular
- +1 yıl
ya insaf biraz okuyonuzda gozunuzde perdeyi kaldrip okuyun okdar ganimeti aldi madem neden ac ac dolassin neden sirf karni agrimasin diye tas baglayip gunlerce ac dolassin bir tek hurmaya talim etsin tamam fikirlerinize saygim var ama birazda biseyleri ogrenirken tam ogrenin kolelik sadece arap toplumundami vardi pardonda bati toplumu yillarca somurdu insanlari islam dini kolelige karsidir bunu iyi bil olmasa niye bas kole bilal islamin ilk ezan okuyani olur kadinlarin haklarindaki azligida kocalari tamamliyo kadina bir hak verilirken kocasinn miras yoluyla iki hak verilir ve denge tamamlanmis olur
- +1 yıl
kölelik sadece arap toplumunda mı vardı diyorsun. başka yerlerde olması şu an konumuz değil. Kuranı sadece 1 defa okumadım ben boş konuşmayın. Aç aç dolaştığını nerden biliyorsun çünkü öyle yazıyor dimi? bu şuna benzer;
+aç aç dolaşıyor muhammed.
-nerden biliyorsun?
+kuranda yazıyor
-kanıtla
+kurana bak.
Böyle bir düşünce tamamen aptalcadır. Bunun dışında cevap vereceğim mantıklı bir şey söylememişsin laf salatası yapma. - +1 yıl
Gerçekleri gördüğüm için bunları söylüyorum kuranı kendi kafama göre yorumlamıyorum. Kurana göre konuşmuyorsun sen hadislere, başkalarının yorumlarına bakıyorsun. Ben sadece örnek verdim kuranı hep arapça çevirisiyle hem Türkçe mealiyle okudum. Gerçekler senin işine gelmediği için zoruna gidiyor.
Soran+1 yılya saf saf konuşma ya inanmazsan da inanma sana mı kanıtlayacak sen ne kadar okudun kuranı biz niye inanalım sana.. ayrıca islamla ilgili herşey kuranda mi yazıyor.. bikere sen kuranda yazanlardan acizsin.. nasıl kocası kadınların haklarındaki azlığı tamamlıyor .. ohh valla her bakımdan erkeğe muhtaç bırakıl kocanı paylaş mirasdan az pay al.. bir mantıklı düşün kadın da erkek de miras dan iki alsa erkeğin eşinden gelen miras da 2 olacak kadının eşinden gelende bu durumda eşitlemeye ne gerek var mantıksızın önde gidenisin..
- +1 yıl
1. si bana inanmanı beklemiyorum zaten kuran adlı kitap da her şey yazıyor. Orada yazanlara göre konuşurum belgelerle konuşurum insanların işine gelmediği sürece kendilerinin uydurduğu yorumlarla gelirler. Kadın kuranda aşağılanıyor köle olarak konumlandırılıyor fakat her şey kuranda yazmıyor başka kaynaklara bak deniyor.( bakmanız gereken ayetleri ilk cevabımda vermiştim kadının erkeğe itaat etmesi zorunludur bunu yapmaz ise dövülebileceğinden bahsedilmiştir) Tamam siz bunu kendinize uygun görüyorsanız diyecek bir şey yok.
Soran+1 yıldiğer arkadaşa yazdım kardeş kusura bakma yanlış anlaşıldı sanırım
- +1 yıl
Araf179
Soran+1 yılallah keyfine göre yönetiyor bu kainati demekki :) kölesi olmaya devam edin saygılar
+1 yılBir hadiste yazıldığı üzere:
Hz. Omer'e sormuşlar:
- Sen sürekli namaz kılıyorsun ve sürekli fitre zekat sadaka veriyorsun. Ya Allah yoksa? O zaman kıldığın namaz boşuna, Verdiğin paralar boşuna...
Hz Ömer söyle cevap vermiş:
Allah yoksa ki haşa ben olduğuna eminim, Namaz kilarak spor yapmiş olurum, Zekat vererek insanlara iyilik yapmiş olurum. Bunum neresi enayilik?
Bundan yola cıkarak Islamiyette her seyin bir nedeni oldugunu, Kuranı kerimi, hadisleri iyi arastirmamiz gerektigini, onlari cok akillica, kendimizin cikarlarini icine katmadan yorumlamaliyiz.113 Yorumla
Soran+1 yılsende islam dışındaki bilimsel teorileri ateizmi bir arastırn kardeş ondan sonra konuşalım senle madem çok müslümansın bişey kaybetmez öğrenir kültürlenirsin
- +1 yıl
bilimsel teori derken!!! neymiş o bilinsel teori bu mu? www.kizlarsoruyor.com/.../q1662881-evrimci-olmanin-zorluklari
- +1 yıl
Canim biz zaten o bilimsel dusunceleri ngcdeki belgesellerden, kitaplardan aliyoruz. Cahil muamelesi yaparak insanlara kazanacağın hiçbir şey yok. Bahsettigin big bang ise sadece cosmos belgeseli bile big bang teorisi ve evrim ile ilgili temel kavramlari anlatiyor zaten. Teorilerin temeli bana sacma geliyor. Ozellikle parcaciklarin tesadufen carpistigi. Halbuki bu teoriler ici boş birer kutu gibidirler. Ayrica bir bilim adami teoriye kuşkuyla bakmali. Cunku kaniti mumkun olsaydi zaten teori degil, kanun olurdu. Teoriden yukari da yuruyecegini zannetmiyorum. Yarin baskasi da bir teori ortaya atar curur gider. Hristiyanlar, muslumanlar ve yahudiler de dahil bir tanrinin varligina inaniyorlar. Ve milyonlarca kisinin inandigi sey kanuna donusmustur. Ayrica kuranda bir cok bilimsel seye isik tutan ayetler vardir. Denizin sicak ve soguk sularinin birbirine karismadigindan tut, bir tahta parcasinin denizde nasil yuzdugune kadar yazar. Acik kalp ameliyati ve isinlanmaya kadar yazar.
Soran+1 yılfarkındaysan burada bana cahil muamelesi yapılıyor.. daha kuranı okumamış adamlar ahkam kesmeye çalışıyor.. ayıca neden hala çürümedi o teoriler müslümanlar çürütsün bir kanun bulup hani nerde 1400 senedir niye çürütemedilerde bu teoriler ortalıkta dolaşıyor? ışınlanma ve açık kalp ameliyatı ile ilgili ayet ve sureleri yaz bana ve kanıtla.. gerizekalı ÇAĞDAŞ sana bir milyon defa diyorum ki evrimi araştırmadım bilgim yok..
- +1 yıl
Acik kalp ameliyati : Insirah suresi 1. Ayet. Ayrica arastir bunu destekleyen hadisler var.
Isınlanma: isra suresi 1. Ayette arasinda 1235 km olan iki camiden bahsediyor.
ayrica hz. Muhammed (S. A. V) in Miraca yukselişide bir isinlanmadir. Ve yine bu olay bir gece icinde oldu.
Rahman suresi 5,7,10,11,12,19,20,22 ozellikle olmak uzere hepsini oku. İste sana ayet, işte sana kanıt. Benden ötesini isteme orasına sen karar verirsin. Kuranda her zaman dusunmez misiniz der insanlara... Oku. Dusun. Karar ver.
Soran+1 yılhepsini biliyrorum okudum da ama sen bu ayetlerdeki çelişkilere ne diyeceksin senden bunları düşün aklın var fikrin var
Araf 179 - +1 yıl
Ay canim benim bununla ciddi bir acik bulmussun resmen tespit etmişsin yahu. Anca gulerim buna. Araf 179 da yarattik kelimesi hazirladik seklinde de cevrilmis buraya dikkat. Kimi zaman Allah'ın direkt sözleri, kimi zaman da meleğin Allah izniyle konuştuğu ayetler vardir. Allah iziniyle melekler araciligiyla iyilik ve kotulukleri insanlarin kalbine işlemiştir bahsettiği budur. Biz onlarin cogunu hazirladik derken icine iyilik kotuluk koyduk diyor. Bu bir celiski degildir. Bunu celiski olarak kabul etmek sacmaliktir.
Soran+1 yıldaha çelişkinin ne olduğunu anlayamamışsın.. bir cacık olmaz senden.. yazma zaten cevap anlamadığını açıklamanı bekleyemem
- +1 yıl
Ben anlattim sana. Sen hala anlamiyorsan benim sana diyecek bir seyim yok. Ayrica benim dinime celiskili diyip bilmeyen, inanci zayif insanlarin gardini dusurmene, kafasini karistirmana izin veremem. Inanan insanlara hakaret ediyorsunuz anca. Sana saygili bir dille Insanlar sana oku diyor. Cahilsin demiyor. Dunyadaki hic bir insan herseyi bilemez. En bilgili insan digerinden bir fazla kitap okumustur ancak. Dunyada bildigimiz seyler bir kum tanesi boyutunda. Ama bir cok alimin inandigi, bildigi biseyler var. Birseyi bildigini kesin olarak bilemezsin. Belki dedigin yanlistir. Bunlari dusunmelisin. Insan hic bir zaman inancla ilgili tam cevabi bulamamistir. Dedigim gibi ben inaniyorum. Yaptigim ibadetler bosuna degil. Allah yoksa (ki var) ben verdigim zekat sadakayla birilerine iyilik, kildigim namazimla ve orucumla vucuduma iyilik, Dua ile kendime manevi bir tedavi yapmis oluyorum. Benden bir cacik olup olmadigina da sen dahil kimse karar veremez. Anca Allah karar verir.
Soran+1 yılbana edilen küfürleri hakaretleri bı oku da öyle konuş istersen ben senin dininle ilgili tek bir kötü kelime kullanmadım.. saygı sınırını aşmadım ama bana verilen cevaolar ortada aşağılama küfür beddua namusuma dil uzatmaya kadar giden hakaretler.. sayfadakilerin yarısı bana cahil dedi zaten.. ayrıca oku diyorlar benim okumadığımı nerden biliyorlar? ayrıca ben kimsenin imanını zayıflatma kafasını karıştırma derdinde değilim.. sen ateist olmuşsun olmamışsın bana ne ya da bir başkasıo olmuş olmamış bana ne? bana saygıdan bilmem neden bahsetmeyin bana öneride bulunacağına müslüman kardeşlerini uyar bir bayana küfredilmeyeceğini dininizde hoşgörü ( lafta olduğunu kanıtladılar ) olduğunu anlat.. cevap yazmanada gerek yok zaten.. kimseden cevap beklemiyorum artık
- +1 yıl
Sen kendini kapatmissin ordan burdan yarim yamalak insanlardan din ogrenmeye calisiyorsun. Alimlere guzelce sorsan diyorum.
Soran+1 yılböyle düşünüyorsan bunu en başta yazmalıydın..
+1 yıl1---2---Torpil gecmedi. Sen musluman bir ailede dogarak sansli gibi gorunebilirsin ancak bu sek8lde musluman olmak TAKLIDî îmandir. Yani taklit yoluyla iman etmek... musluman olmayan bir aile ve toplumda dogan kisi ileride islami akli ve mantigiyla kabul ederse buna tahkikî iman denir. Yani arastirarak bilerek iman etme. Bu kisiler isterse 80 yasinda musluman oksunlar o yasa kadar isledikleri butin gunahlari affedilir. Anadan yeni dogmus gibi gunahsiz olurlar... Boylece sana haksizlik gibi gelen sey aslinda büyük nimettir. Tahkiki yani arastirip akil ve mantikla iman etmek herkesin gorevidir ayrica...
3---Islamdaki bu cezalar son çaredir. Ayrica cok agur cezar oldugu icin peygamberimiz döneminde hic yasanmamis denecek kadar azdir. Ayrica ISLAMDA RECM cezasi denilen zina yapan kadini taşla öldurme yoktur. Bu yalandir. 1 tane ayet yoktur taslanarak oldurulur diye... Ayrica hosgoruyle hirsizlik arasinda nasil bağ kurdun anlamadim...011 Yorumla- +1 yıl
4---KURAN ASLA DEGISMEMISTIR. Sebebi ise soyle; Kurani kerimi hz. Muhammed ayetler kendisine vahyedilince ezberlemistir. Daha sonra sahabelere ezberletilmistir. Sahabeler savaslarda sehid olup da sayilari azaldikca kurani kerim ilk kez Hz. EBUBEKIR zamaninda kitap haline getirilmis butun ezbere bilen sahabelerden bir komisyon kurulup her ayet tek tek hepsine okutularak ve onaylatilarak yabletlere yazilmistir. Bu TABLETLER AYNEN ORIJINALLERI bugun mevcuttur... Isteyen gorebilir. Daha sonra Hz. OSMAN zamaninda da kurani kerim cogaltilarak islam baskentlerine kopyalari gonderilmistir. Kahire gibi şam gibi şehirlere. Ayrica kurani kerimi Allah cc. bizzat kendisinin koruyacagini ayette bildiriyor. O bakımdan ondan daha buyuk bir guc olamiyacagina gore degismesi mumkun degil bugun.. Daha onceki kitaplar neden degisti? Elbette koruyabilirdi. Ama insanlara muhlet yani süre verdi. Insanlar gonderilen butin kitaplari degistirip peygamberleri yalanladi. Zaten onun icin
- +1 yıl
Islamda erkege 4 kadin diye birsey kesinlikle yok. Aslolan tek esliliktir. Peygamberimiz 25 yasinda iken hz. Hatice (40 yasinda iken) ile evlenmistir. Hz. Hatice vefat edinceye kadar da baska esi olmamistir... Kadina mirastan az pay verimesinin mantigi sudur; erkek islama gore evine maddi anlamda bakmakla yukumludur. Yani kadının zaten kendisine bakacak bir kocasi olacagi icin erkegin de bakmakla yukumlu olacagi insanlar olacagi icin erkege fazla verilmistir. Bunun kadin erkek ayrimiyla ilgisi yok. Soyle ki islamda kadin asla ev isi yapmak cocuk bakmak hatta cocugunu emzirme zorunlulugu bile yoktur. Istemezse erkek yani kocasi cocuguna sut anne bulmak zorundadir. Peygamberimiz doneminde bu cok yaygindi... Hatta peygamberimizin de sut annesi vardi. Iste bu gibi sebepler erkege yuk oluyor diye miras hakki biraz fazladir.
- +1 yıl
Mezhepler insanlarin sonradan uydursugu seylerdir. Kuranda mezhep yoktur. Siyasi ayrismalar ve yorum farklari mzhepleri dogurmustur. Yani sen aslolan kurana bakacaksin... Onemli olan odur. Emevilerden sonra islama pek cok uydurma hadis din adami hak8m olmustur. Bunlar hala gemizlenemedi maalesef. Ama kuran ilk saf haliyle elimizdedir...
Ortunmeden bahseden ayeT nur suresi 31. dedigin gibi ortunun sekli belirtilmemistir. Sadece kadinlarin dis dunyada kotu soz davranis vb. den korunmasi icin ziynet yerlerini gogus gibi kalca gibi gostermemesi istenmistir. Yani ortulerini goguslerinin uzerine biraksinlar buyurulmistur. Ancak bunu basortusu diye yorumlayanlar vardir sadece tahrik unsuru olabilecek yerlerin ortulmesinin emredildigini soyleyenler de. Bir kadin daracik kot tayt vb. giyp de basini orterse bu resmen cahilliktir kurani islami anlamamaktir. Tahrik edici olmamak kaydiyla hersey giyilir. Olçü tahrik etmemektir. kadin isterse sesle de tahrik edeblr - +1 yıl
Son soru; Imtihan meselesi. Insan tek akilli varlik. Baska hicbir canliya verilmeyen sey akil. Dunya evren buyuk bir yaratma gücü olan varlik tarafindan yaratilmis. onun hic bir seye ihtiyaci yok herseyin ona ihtiyaci var. Bize bunca nimeti veren varlik neden imtihan etmesin. Dunyada girdigimiz sinavlarin hicbiri bize onceden odul vererek sinav yapmiyor. Ornegin once kaymakamlik sinavina giriyorsun kazanirsan nimetlerinden faydalaniyorsun. Allah cc. ise tam tersini yapıyor sanaparayla satin alamayacagin bir vucut organlar ve aklina gelen herseyi veriyor. Imtihan etmeye hakki yok mu? Asil senin sinav olmaya ihtiyacin var... Sinavda sorulacak sorular da verilmis. Onceden belli sinav sorulari. Daha ne istersin?
Soran+1 yılbaya bir açıklamışsın çok sağol ama çoğu ya bilgi içerikli ya da peygamber zamanında ya da kuranda yazılı olanları inkar niteliğinde.. yani olmuşa olmamış demişsin.. bunu da kuran hadis dini kitapları bol bol okuduğum için söylüyorum yani bir bildiğim var da konuşuyorum.. zina yapan kadına recm cezası islamda vardır günümüzden bahsetmiyorum.. uygulanmaması olduğunu değiştirmez.. öyle birşey yok demek de olan ve somut bir şeyi yok etmez.. yani istenirse recm cezası hala uygulanabilir.. uygulanan ülkelerde var.. bu örneği daha iyi anlaman için yazdım
- +1 yıl
Hayir arkadasim. Bilgiye saygim var. Prof. Abdulaziz Bayindir okumani tavsiye ederim. Recm asla yok. 100 degnek cezasi var. da evli ve zina yaparsa. Bunun tartismasini bir Din kulturu ogretmeniyle 2 saat yaptim ve o bile hayret etti. Islamda ana kaynak kurani kerimdir. Kuranda olmayan birseyi uygulamayi peygamber sav. e bile Alla cc. yasaklamistir ayetle sabit bu dedigim. Iranda uygulandigina dair haberle var ama iranin musluman oldugunu kim soyledi? Kurandan recm ile ilgili bir ayet goster butun yazdiklarimi geri alacagim...
- +1 yıl
Nisa suresi 4. Ayette derki; evlendiktan sonra zina yaparlarsa (kole cariyeler), onlara hür kadinlara verilen zina cezasinin yarisi uygulanir"... Soylermisin recm varsa yani taşla öldurme varsa bunun yarisi nasil uygulanacak? Olumun yarisi nedir? Ya da taşlanmanin yarisi nedir? bu sacma olmaz mi? Ancak 100 sopacezasinin yarisi 50 sopadir iste aslolan gercek budur...
- +1 yıl
Nur suresi 2. Âyette Allah soyle buyurur; Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
Soran+1 yılayetleri yazmana gerek yok arkadaşım biliyorum zaten sana basit bir soru kuran da 4 kadına nikah kıyılabileceği nerede yazıyor ya da evlat edinmenin uygun olmadığı.. peygamber nasıl kuranda yazmayan birşeyi yapıyor o zaman bak canım sen zaten söylediğinle çelişiyorsın nasıl mı
Kuranda olmayan birseyi uygulamayi peygamber sav. e bile Alla cc. yasaklamistir ayetle sabit bu dedigim.
slamda erkege 4 kadin diye birsey kesinlikle yok. Aslolan tek esliliktir
bunları sen yazdın ama peygamberinin eşi. hatıce öldükten sonra aişeyle evlendiğini ama bu sırada da başka kadınlarla evlenip birliktelik yaşadığını ve aişenin bu yüzden hep kıskanması olayına ne diyeceksin?- +1 yıl
Sanirim zina meselesini anladin. Anlastik. Oradan soru gelmedigine gore ☺
www.erdemyolu.com/.../...-ve-recim-kavramlari.html
Bu sayfada peygamberimizin hanimi hz. hatice ve o oldukten sonraki hanimlariyla ilgili tatmi ed ici cevaplar va. r
Peygamber sav. Zaten evlatlik olarak buyudu. Evlatli edinmekk islamda var. - +1 yıl
Ayetleri yazmadan anlayamayiz. Sen biliyor olabilirsin ama burayi baska arkadaslar da okuyor.
kuran bütün cografyaya yayılmış bir kaynaktır... Kuranda okuduklarını saçma buluyorlar o yüzden o insanlar bizimki olmadılar o yüzdendir ki osmanlı devleti bütün cografyaya yayılmıştır bunu başarırken kuranı büyük bir kaynak seçmiştir... Kuranda nasıl ders çalışılacağından tut nasıl devlet yönetilebilecğine kadar her şey mevcut tabi bunu anlamak için biraz kuranın dilini bilmek ve birazda üzerinde durmak gerekiyorki allah burada bizden isityor gibi sorular kendimize sorabilelim
Teşekkür ederim01 Yorumla
Soran+1 yılcevabın için teşekkür ederim kardeş ama tatmin etmedi malesef.. sorularıma cevap bulamadım..
sorularının cevapları o kadar uzun ki yaz yaz bitmez zaten gerçek maksadında sanırım merak değil bukadar şeyi okuyacak olsan bişekilde cevap bulurdun :) mesela 1. ve aslında en önemli soruna kısacık bir cevap vereyim öncelikle kaza ve kader hususları var ama bunlara tırt diyeceksin felsefi açıdan bakarsak kendinden pay biçebilirsin torpilli olmanın bir anlamı olmamış bak inanmıyosun. Aynı şekilde musa'nın doğru yolu bulmasına firavun engel olamamıştır mesela. Sen nasıl ateizmden mahrum değilsen o insanlarda islamdan mahrum değiller kii bu teknolojiyle üstelik bu ülkede doğanlar içinse ot gibi doğup büyüyüp ölüp cennete gidileceğini söylemiyor yaratıcı iman sahipleri gidecekler. Doğdum evet müslümanım hadi cennete diye bir durum yok yani.
15 Yorumla
Soran+1 yılkaza ve kader evet bu kavramlar çok tartışılır.. abiz seçimlerimizle kaderimizi belirliyoruz ve amelleri, mizi işliyorum iyi veya kötü.. allah bunu biliyor peki neden çok sevdiği kullarının çok büyük yanlışar yapmasına izin veriyor.. diyeceksin ki akıl ve irade var evet var ama şu da var allahın kullarının zulüm görmesine yanlış yapmasına izin vermesi ne kadar mantıklı.. evet ateizmden mahrum değilim ama dünyada hala islamdan mahrum olan insanlar neden var o zaman .. her müslümanım diyenin cennete gidemeyeceğini biliyorum ama bu kadar şeye ne gerek var.. . badet etmişiz diğer insanlardan farkımız olmuşuz cennete gitmişiz allah neden buna ihtiyaç duysun?
- +1 yıl
Yanlış yapmasına izin verme durumu yok ortada sende diyosun akıl ve irade. İslamdan mahrum olan insan bence yok he sen afrikadaki insanları düşünerek söylüyorsan o başka ama onların nasıl maumele göreceğini bilemeyiz sonuçta inkamı gerçekten yoksa yaratıcının adaletinden şüphem yok. son söylediğinse ihtiyaç duyma durumu değil denk örnek değil ama mantıksal olarak öğretmenlerinde bizim sınavda yaptıklarımıza ihtiyacı yok yani sonuçta bu dünya hayatının bir sınav olduğunu düşünüyor inanan insanlar. Bütün sorularının uzun uzun (hatta biraz bunaltıcı) cevapları var. sen yaratıcının olmaması hakkında tezler sürüyorsun bende olduğu hakkında tezler sürsem aylarca tartışılır bitmez. Bana göre ayın dönme eksenindeki en ufak şaşmasında dünyanın güneşe çakılacak olması yaratıcının varlığının kanıtıdır. önemli olan nasıl yorumladığın nerden baktığın
Soran+1 yılkardeş ayın eksenini bilmem nesini bilim açıklıyor ne allahından bahsediyorsun sen.. ayrıca yanlış yapmana izin vermeme durumu nasıl oluyor? akıl irade var evet ama kader ve kaza da var unutma.. senin dediğine göre ben allahın dinini sorguluyorsam inkar ediyorsam mantıken bu da allahın bana verdfiği akıl ve irade sayesinde. bu durumda kader ve kazaya ne gerek var.. senin çocuğun olsa çok yanlış ypacağını bilsen sessiz kalırmısın.. tabikide kalmazsın.. islamdabn mahrum kalmak derken avrupa ülkelerinde çok mu serbest.. hepsi terörist olarak görürken nasıl islamı mantıklı bulsunlar sorarım sana. öğretmenler bizi sıav yapmaya ihtiyaç duyarlar çünkü kader ve kaza kavramlarında olduğu gibi bizim geleceğimizi bilgimizi bilemezler.. bildiğimize dair kanıta ihtiyaçları vardır.. ama allah herşeyi bilir değil mi.. her istediğini yapar görür.. o zaman ibadete ne gerek var? herkez müslüman olsun amellerine göre değerlendirilsin.. doğru ve adaletli olan da bu zaten..
- +1 yıl
Yaratıcıyı bu kadar derine inip sorgularken ay mevzuğunda bilim açıklıyor diyip konuyu kapatman ne sorgulayıcı bir kişilik hakkatten bravo işi çıkmaza bağlamak istesem ‘’ne yani Ayın dünyanın aklımı var bunu nasıl sorgulamazsın.’’ Derim sonrada senin gibi ‘’aa cahillere bak yaa’’ tavrıyla cevaplarınızı izlerim çünkü açıklaması yok Yani öylesine ince bir ayarın olması şansma bağlayıp bir yaratıcıyı inkar etmen garip algıda seçicilik yapıyosun , tamamen çelişkisin bilim yaratıcı var dese inanacaksın yani konu bu işte. Ezberci Müslümanlar gibisin adamda bunu kuran açıklıyor diyo işte sen sinirleniyosun sana göre bilim ölçüt ama adama göre kuran ölçüt aslında aranızda pek bir fark yok. (buradan bilimi redettiğim çıkmasın ben ikisinide ölçüt alıyorum) Bu verdiğim örnek binlerce örnekten sadece biri.. Konuda gelmek istediğim yer sorularına tek tek cevap değil yanlış anlıyosun ben inanmak istediğin şeye inanırsın diyorum. +
- +1 yıl
Tezlerle inanmıyorsan anti tezlerle inanman gerekir mantıken. Bende terörist olarak görüyorum çünkü bizim müslümanlar öyle yorumluyor kafa keseyim kol keseyim, ama insanların yaptıkları temsil ettikleri islam veya islam ülkelerinin durumları yaratıcıyla ilgili gerçek bir ölçüt değildir. Herkes ameline göre değerlendirilsin diyosun sonra ne gerek var ibadete diyosun bu ne çelişkidir aa dur sana göre sadece ibadet yat kalk namaz tabi, çünkü öğretilen bu. Bu kaptan çıkmalı din insanın vicdanıdır kendi içindedir. Agesifliğe de gerek yok sinirlenme ben mantığıma uyanı anlatıyorum kimseyi yargılamıyorum :)
+1 yıl1 allahın yaradılışı öyle 3 senin bildigin müslümanlık kesmekle değil sevmekle oluyo dinde4 bilgim yok ama allahın yazılı ayetlerı neye yazarsan yaz silinmez agacada yazsan topragada yazsan 5 kadına az miras diye bişey yoktur bunlar soradan cıkma şeylerdir 6 mezhepler peygamberimizden sora ortya cıkmıstır buda kuranın kerımın farklı anlamları cıkarmıslar meshep burdan cıkmıstır 7kadınlarda ayak bileklerine kadar örtünmek emirdir 9 allah bu dünyayı ve insanları kendi büyüklüğü ve azameti kudreti bilinsin istediği için bu dünyayı insanları yaratıp bulmaları için akıl ihsan etmiş
01 Yorumla
Soran+1 yılallahın yaratılışı böyle demek :) ben sevmekle olan müslümanlığı dünta üzerinde göremedim millet birbirini bombalıyor.. o zaman o ağaçlar toprak taş nerede kanıt göster.. kadına az miras nasıl yok peygamberin yalan mı söylüyor hadisinde... kuran apaçıksa nasıl farklı anlamları oluyor açık olan şey tektir kim okursa okusun aynı anlar.. nisa suresi 31. ayet örtünün diyor ayak bileği saç göğüs bacak kol el ayak yüz vb uzuvdan bahsedilmiyor bu nasıl apaçık bir anlam... allahın bunlara ihtiyacı yoksa ne gerek var bilinmesede o zaten yaratıcı olduğunu kendisi biliyor.. bana mantıklı cevap yaz kardeş müslümanların klasik bahanelerini sıralama...
Benimde daha öncesinde merak ettigim ve araştırdığım konuya örnek vereceğim kadınlara nazaran erkeklerin nefsine söz geçiremedigini hepimiz biliyoruz çünkü biz herşeyi duygularımızla yaşarız onlar ilişkiyi duygu olmadanda yaşayabiliyorlar şimdi Avrupa'da bı erkek her gece gittiği diskoda barda tanıştığı bir kadınla yatabiliyosa Müslüman bir erkek hayatı boyunca nefsine hakim olmuş eşinden başka hiçbir kadına bakmamışsa nikahına sırf zina yapmamak için bir kadın alıyorsa sizce neresinde hata bir kadın olarak böyle düşünüyorum aldatılan ve haberi olmayan bir kadın olmaktansa eşimin ikinci eşi olmasını tercih ederim tabiki peygamber efendimizin hadisini de unutmamak lazım ikisinede eşit davranmak şartı ile :)
00 Yorumla
+1 yıl1. allah eskimoları affetsin
2. kulsan kulluğunu bil allah sana adaletini sorgulama hakkı tanımadı ( bilimsel)
3. kuranda nerde islam hoşgörü dinidir yazıyor arkadaş uydurmayın.
4. kim söyledi ben öyle bişe duymadım.
5. sana adaleti sorgulama hakkı verilmedi islamla çelişerek islamı sorgulayamazsınız bayan.
6. yorum farkı bunu anlamayacak ne var.
7. l*n adam kadının takısından tahrik oluyor sence örtünmeyi nasıl yorumlamalıyız. kuranda takılarınızı göstermeyin bile denmiş elbette örtünün derken komple kapanmayı kastediyordu. bu kadar insan yanlış anlamış olamaz değil mi?
8. allahın çalışma prensibini sorgulayacak düzeye eriştiysen şayet tanrı kavramını yok etmen gerekir. (bilimsel)
9. tanrıların çalışma prensibi budur zaten iyi misin ya elbetteki sana ihtiyacı yok ve seni test ediyor ohhooo. not: tüm bunların dışında allah belki ilkokul mezunu nerden bileceğiz bunu ona göre eleştirin lütfen.00 YorumlaAllah bizi yaratırken şükürler olsun ki akıl verdi. Üstelik hristiyan dogmak diye bişey yok her bebek günahsız ve müslüman doğar onu bu dünyada çirkinleştiren değiştiren çevresidir ailesidir. Ha ama bu orada dogdu onun suçu ne diyosun sen anladım. Ama aklı var dimi düşünerek dogruyu bulur kendi dininin vs başka dinlerin saçmalığını anlar.
erkeğe daha fazla miras verilmesinin sebebide, erkek evlendiğinde karısına, çocugun, evine bakmak zorundadır, ama bayanın öyle bir zorunlulugu yoktur. o yüzden erkege daha cok verilir zorluk çekmesin diye.
ben müslümanım ama benimde bazen cevap bulamadıgım merak ettiğim şeyler oluyor. Ama yinede Allahın varlıgını inkar edemem. apaçık ortada çünkü ben bunları göremeyene şaşarım. Ama şunuda biliyorumki ateistlere bunu anlatmak imkansız gibi bişeydr. kabullenemiyorlar, kendileri için en kolayını seçip yaşıyorlar.12 Yorumla
Soran+1 yılpapağan gibi aynı cevapları değil bilimsel kanıtları dökün ortaya.. dökemeyeceksenizde yorum yapmayın..
+1 yılSoruna bir göz gezdirdim. Usenmeyip cevap veren herkeze bir kaç süreyi kopyala yapıştırdan baska Hıc Bir sey yazamamissin. Aradaki çelişkiyi Sormuşsun. Ateistlerin de bana göre çelişen bir çok yorumu var ve her biri farklı açıklama yapıyor. Bende şimdi bir soru sorarım çelişkili düşüncelerinizi kopya yapıştır yaparım sabaha kadar emin ol cevap verecek cok az adam cikar cevap veremeyenleride senin yaptigin gibi cahil sifatina sokarim. Sen yaptığın basitlikten ibaret. Islam dininin en güzel tarafı ne biliyormusun şu soruna cevap verebilecek kadar ılımlı bir din olmasi. Allah'a emanetsin :)
010 Yorumla
Soran+1 yılcevaplarımın tamamını oku öyle konuş
- +1 yıl
Genelini okudum yetti bana 50 den fazla kopyala yapıştır var. Bide bir yorumun çok hoşuma gitti "bana bilgi vermeyin sizden daha iyi biliyorum " ne istiyon sen kardes :) birilerinin seni onaylayip tatmin etmesinimi :)
Soran+1 yılboş yorum yapmnazsan sevinirim
- +1 yıl
Sende boş konusmassan sevinirim
Soran+1 yılboş konuşmuyorum sorularıma bilimsel ve mantıksal açıklamalar istiyorum.. yapamayacaksanız yazmayız lütfen..
Soran+1 yılayrıca 50 den fazla kopyala yapıştır var demişsin iyi okumalısın verdiğim cevapları. her neyse yazmanıza gerek yok zaten..
- +1 yıl
Arkadaş bak arar bulurum yorumunu buraya kopyalarim. Sen kendin kullanmışsin bu cümleyi. "50 kere aynı soruyu kopyala yapıştır yaptım kimse cevap veremedi " diye yazılı duruyor asagida. Kaç yaşındasin sen ya oyuncaklarinimi çaldılar ki Böyle bir eglenme yolu seçti kendine
Soran+1 yılkardeş ben yapmadım demedim sana farkındamısın alttaki yazıyı iyi oku cevaplarımı iyi okumalısınn demişim.. ergenlikten bahsedeceksen once okumayi öğrenmelisin söylediğimi de anlamaya çalışmalısın.. küçümseyip hakaret etmenin gereği yok
- +1 yıl
50 den fazla kopyala yapıştır var demişsin iyi okumalisin verdigim cevaplari. Bu cümlede ben öyle bişey yazmadim demek istediğin ap açık ortada. Yazdığın yazı aklına geldi kıvirmaya başladın. Afedersin ama senin gibi kendi yazdığının bile arkasında duramayan kişi ile vakit harcamak bile yanlış. Yorumların % 80 ini okudum verdiğin cevaplardan acizlik fiskiriyor.
Soran+1 yılkardeş benim anlatmaya çalıştığımı anlamamışsın ne diyeyim aciz olduğumu düşünüyorsan sen bilirsin yazdığım yorumu da unutup hatırladığım yok.. benli ben yanlış anlattım ya da yanlış anlayabileceğin bir cümle yazdım bilmiyorum ama hakaretin hoş değil benim cevaplarımın hepsini okumalısın..
1-) bunun bir hikayesi var sorgulamayı biliyosan araştırmayı da bil. ruhlar alemiyle ilgili bir şey.
2-) mesele adaletse cennet ve cehennem der susarım mal değilsindir
3-) odun ve düz kafalısın hapise de girmesin kimse hoşgörü yapalım cezanın hoşgörüsü mü olur mal
4-) ayetler biçok hafız tarafından ezberdeydi eksilmeden geldi günümüze
5-) öyle bişey yok daha öncesinde sahip çıkılması gereken çok kadın vardı şu an gerek yok ve helal olan tek eş
6-) çünkü herkes işine geleni yapıyor ve bazı mallar sorgulamayı işine geldiğince yapıyor.
7-) bitek kuran değil hadislere de bakılır mal
8-) iyi allah her kötülüğe müsade etmesin sınav için geldik unutma ne anlamı kalır?
9-) sınav sınav sınav...14 Yorumla
Soran+1 yılkardeş sana hakaretlerinden dolayı başka soru sormicam sayfada yazılan yorumlara cevaplarımı okumanı tavsiye ederim..
- Devamını Gör (146)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar