Müslümanlara sorularım var?

cevaplayamayacak olan yazmasın...
1) allah bizi yaratırken torpil mi geçti? yani neden biz müslüman doğduk ve bu şekilde yaşıyoruz da çin amerika avrupa afrikadakiler bizim yaşadığımız ortamda yaşamayıp islamdan mahrumlar?
2) allahın adaleti bu mu?( yukarıdaki sorunun devamı olarak)
3) islamda el ayak kesme idam gibi insan haklarına aykırı cezalar var bu durumda islam nasıl hoşgörü dini?
4) kuran ayetler şeklinde indirildiğinde ayetler insanlar tarafindan ağaçlara taşlara vs.. yazıldığı daha sonrada kaybolduğu söyleniyor.. bu insanlar allahın ayetlerini kaybedecek kadar cahil veya aptal mi?
not : o dönemde kağıt yoktu sonradan mushaf haline getirldi gibi saçmalıklar yazmayın mısırlılar bile ondan kaç yüzyıl önce papirüsleri kullanıyordu
5) kadına daha az miras payı verilmesinin, kadının şahitliğinin erkeğin şahitliğine göre daha değersiz olmasının , erkeğin 4 kadına nikah kıyıp kadının kocasını istemesede başkalarıyla paylaşmak zorunda bırakılmasının mantığı ve adaleti nedir?
6) kuran apaçık indirildiyse anlamları açıksa neden bu kadar farklı mezhep var ve insanlar dini doğru şekilde yaşamıyor?
7) kuranda yazan örtünün kelimesi neyi kastediyor? ayette herhangi bir uzuv ya da organ ve ya bir materyalden bahsedilmemiş.. bu nasıl bir açıklık? bunu başörtüsüne bağlamanın amacı nedir?
8) allah kurandan önce incil zebur ve tevratı göndermiş bunlarda allahın kutsal kitabıysa insanların bunu değiştirmesine nasıl müsade ediyor?
9) allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yoksa neden imtihan etme gereği duyuyor?
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar kuranı oku anla vs diyenler cahillikle suçlayanlar kuranı hadisleri ve okuyabildiğim kadar dini kitabı okuyup bu soruları soruyorum.. ayrıca bilgi düzeyinde değil mantık düzeyinde açıklamalar bekliyorum..
Güncellemeler
+1 yıl
su an baya cevap veren olmuş ama uzakmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. kabul ettikleri dinlerini okuyup araştırma bile yapmayan sadece kuranı aç ve oku diyen okudum dediğimde bidaha oku diyen.. islama akıl dini deyip allahın varlığına bir tane somut ve bilimsel kanıt sunamayan aksine olmadığını düşündüğüm yaratıcının nasıl yok olduğunu kanıtlamamı isteyen papağan gibi öğretilen cevapları tekrar edip duran..
Müslümanlara sorularım var?