Geçen bir yazı okudum, çocuk kız arkadaşını tembihlemiş lütfen öyle bir şey yapma diye. Kız gene de tuzlu kahve yapıyor, çocuk da bir yudum alıp tuzu görünce anne babasını alıp evi terk etmiş.
Şimdi burada kim haklı?
Şimdi burada kim haklı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi şu haklı ya da o değil şu haklı demek opmaz yani iki tarafında yanlışları var
Kadın olan tarafın yanlışı; Kahvenin içine tuz dökmesi. Yani eğer erkeğin yüksek derecede bir tansiyonu olsaydı o kahve onu ölüme bile götürebilirdi. Yani aslında bunu kahvesine tuz dökerek ne kadar dayanıklı veya ne kadar değil diye denemeyi başka bir tür yollarlada denenebilir bu Artık bu geleneği normalleştirmeyin. Yani bir adam birinin ağzına sıçsa ve diğeride bir başka gün o yaptı ve hoşuna gitti diye yapsa öyle öyle ondan ona ondan ona diye gitse e o zaman her kıza istemede milletin ağzına sıçacaz e ondan sonrada "Ay sevgilim benden ayrıldı ağzına kakamı yaptığım için. Yazıklar olsun. Benim için ona bile dayanamayacak bir erkeğe güvenmişim." Demekle aynı şey bu yani gelenek diye saçma sapan şeyleri yapıyoruz gerçekten yeter yani. Böyle bir gelenek olmamalı. 2021 yılına geldik hatta bitçek hala bunlarla uğraşıyoruz.
Erkek olan tarafın yanlışı ise; olayı çok fazla büyütmek yani beğenmediysen koy kenara içme kardeşim sana "Eğer bu kahveyi bittirmezsen bir daha yüzümü göremezsin" diye bir tehdit mi ettiler. içme bırak dursun orda ya da bir dahakine sende onun kahvesine tuz dök. Yani ayrılmaya kadar gitmemesi gerekiyor bu durum gerçekten sizin yüzünüzden Türkiye'nin zeka seviyesi düşüyor.
Birde yorumlarda bazıları "Seven insan katlanır." Diye yorum yapmışlar tabi ki herkesin kendi düşüncesi fakat sevmeyi tuzlu kahve içip terk etmekle bağdaştırmayalım çünkü bir bağlantısı yok diyorum ve bunu düşünmeden söylüyorum çünkü eğer düşünürsem bir bağlantısının olduğunu düşünürüm. Fakat olmaması gerekiyoe.
Konuya dönecek olursak baştada belirttiğim gibi iki tarafta haklı değil. Biri abartmış diğeri laftan anlamamış. Yani aslında sonuç olarak ayrılmaları iyi olmuş ya. Yarın birgün kavga edeceklerdi o zaman ise erkek o kadınla kendisinin düşündüğü gibi düşünmediği için terk edecekti gidecekti başka kadınlara. Yani böyle bir insandan başka ne beklenir ki? O yüzden Ayrılmaları doğru bir karar olmuş. Kızda bir nefes almıştır artık. Hayatta olduğu aklına gelmiştir yaşadığı aklına gelmiştir. 🙃
Evet, mantıklı çünkü bu tuzlu kahve geleneği aslında görücü usulü gelen damarlara veya gelinin istemediği biri ile evlendirilen damada yani sevmiyor neden şekerleri kahve yapayım diyor. yapılan bir kahve yani sevilen bir damada tuzlu kahve yapılmaz o tamamen uydurma gidin bir bakın internet sitelerine bu böyle yazar.
Tuzlu kahve eski zamanlarda tepki gösterme yoluydu. Eğer kız kendisini istemeye gelen kişiyi istemiyorsa tuzlu kahve yapar, bu yolla 'benim gönlümde başkası var' demiş olurdu. Fakat bizim gereksiz sulu milletimiz bunu bir geleneğe dönüştürmüş.
Çocuğun istememesine rağmen kızın tuzlu kahve yapması yanlış.Çocuğun bu kahve tuzlu diyip kalkıp gitmesi yanlış. Evlilik bu demek değil bence. Ne diyelim Allah ikisini de korumuş sonra biteceğine baştan bitmiş.
Cevap
109Cevap
Böyle saçma sapan bir algıya da karşıyım!!! Şahsen bende tembihlerim tuzlu kahveyi içip sağlığından olmak istemem tansiyon hastası mı ediceniz adamı. Tam yazacağım yorumu bir arkadaş yazmış zaten şu an saçma sapan bir algı çerçevesinde sunuluyor işte bizim milletimiz koyun olduğu her yerde ortaya çıkıyor, birisi tuzlu kahve diye bir şey çıkarmış sunmuş bazı gerizekalılar da adet haline getirip bu zamana kadar sürdürmüş.
1) Tuzlu kahve sabır testi için değil, gelinin damada seni istemiyorum deme şeklidir. Yani adet falan değil.
2) Damat kızı uyarmasına rağmen, kız bunu yapmışsa, bu kızın oğlanı hiçbir zaman dinlemeyeceği manasına gelir ki hiç kimse kendisini dinlemeyen birisini eş olarak istemez.
Damat tepkisini bu şekilde vermiş. İyi de yapmış. Orda olsa o kahveyi içmese konuşulacağı için en temizi çekip gitmek olmuş.
Adam haklı
Şu tuzlu kahve şımarıklığı bir de videolara çekip yayınlama saçmalığı gerçekten sıktı.
eskiden yoktu böyle ucuzluklar.
İnsan gibi yap kahveni insanlar içsin ağız tadıyla..
Böyle bir adet gelenek vs yok. Romantik bir hikaye olarak başlayan konu şimdi damat adaylarını rezil sosal medyada rezil etmek için kullanılıyor
Olayın aslı şu; Sultan II. Abdülhamid'in son senelerinde vefat eden emekli miralay Osman Fevzi Bey eşini istemeye gittiğinde kendisinin kahvesine yanlışlıkla tuz atılır. Miralay da sesini çıkarmadan içer ve karısı hayatı boyunca her kahvesini tuzlu yapar seviyor diye. Adam da kadın mahcub olmasın diye hep tuzlu kahve içer.
Tuzlu kahve hem cinslerim tarafından oldukça rağbet görse de😄 Benim tarzıma pek uygun değil. O an yaşanılan atmosfer hesaba girince, yeterince stres ve heyecanın olacağını varsayıyorum. Tuzlu kahve ile iyice damadı sıkıntıya sokmaya bence hiç gerek yok 😄 Olduğundan daha tatlı kahve yapmak daha güzel olabilir.. O anı güzel, tatlı ve rahat hatırlamak adına. Diğer türlü, tek taraflı eglence malzemesi çıkıyor ortaya. Ama tercih meselesi tabi. Tuzlu kahve faslında iki taraf da eğlenecekse ve adetten geri kalmayalım denilip yapılabilır belki :d
Bu olay ise, her iki tarafın da ergence davrandığını düşünüyorum.. Tuzlu kahvenin amacı da bir nevi zorluk testi gibi biseydi sanırım damat da bu testi gecememis ne diyelim, sağlık olsun:d
Tuz icin terkedecekse kiz sansliymis kurtulmus. Kucucuk kahve fincani. Bir sey olmaz yani icse. Iki yudum alsa kahve bitiyor zaten. Ha icmek zorunda da degil. Benim bir arkadasimin esi bir yudum alip birakmisti daha icmemisti. Zorla adamin bogazina kahve dokecek degiliz ya. Boyle bir adet var 1-2 yudum almaktan bir sey olmaz. Bu erkeklerde iyice pasa muamelesine girdiler. Yok ev gecindiremem kadinda calissin yok ek iş yapamam, yok askere gidemem, yok tuzlu kahve içemem, yok evlenemem, karim da calissin eve para getirsin ama ev isi yapamam. Bu ne naz? Simdiki kadinlar erkeklerden daha erkek, kadin gibi kadinlar soyleyeyim. Beyler cok nazli olmaya basladi. Yeni nesil erkekler sorumluluk almaktan korkar oldular bunu gozlemliyorum. Gecenlerde babamda dedi bunu. Simdiki erkeklere bakiyorumda disarda. Oyle ev gecindirecek, yuva kuracak, o sorumluluğu alacak, aile babasi olacak tipte degiller dedi.
ya işin aslı orda konu bence tuzlu kahveden öte adam orda şunu düşünmüş olabilir 'ben o kadar tembihlediğim halde benim lafımı dikkate almadı, gereksiz cocuksu davranıyor bu kadın evliliğe hazır değil demek ki ' yani konu orda tuzlu kahveden öte bir insanın rahatsız oldugu bir konuda aynı hassasiyeti gostermemek , bencil davranıp cocuksu davranmak. ilerde baska konularda da olgun davranmayabilir diye dusunmus olabilir.
Aynen öyle 👏
eğer faydası olacaksa gereği varsa her şey yerine getirilir, ama aptalca bir adeti sevgi gösterisi olarak gören kızın zeka yaşanın 10 civarı olması muhtemel, insanların sınırları vardır öznesi kendi oldukları konusunda sınır koyarlar küçük de olsa büyük de olsa bu sınırları aşan bedel ödeyeceğini bilmelidir, bugün müstakbel eşine sınır koyamayan yarın annesine ve kız kardeşine de sınır koyamaz. oğlanın yerinde olsam bir yudum al bırakırım eğer ısrar ederseler de içmeyeceğimi söylerim. içmezsen kızı vermeyiz boyutuna gelirse hadi güle güle...
o kadar da degil tabi
onları mantıklı bilmiyorum
bulmuyorum*
tuzlu kahve sadece hos geliyor bana
ne abarttınız ha tuzlu kahve bile içemeyen erkek fedakarlık hiç yapamaz
@Bendesorucaam hiç içtin mi peki 😄
Ya hayirda icerdim damat yerinde olsam ne olucak sanki damacanayla mi iciyorum allah allah
adamlar ǧöt kadar şeyin bile lafını yapıyor aha böyle erkeklerle olmayın
hala tuzlu kahve diyor ya, ben bu adeti zevzekçe bulduğum için içmek istemiyorum bu kadar basit bu benim sınırım içsem hiç bir şey kaybetmem ama istemiyorum içmek neyini anlamıyorsun. kadınlar sürekli eşlerinden ağlarlar o tuzlu kahve içen eşlerinden niye ağlıyorlar o zaman, tuzlu kahve içmeyen fedakarlık yapamazmışmış tespit s. çtı balkabağı, o zaman ben de sevgisini görmek için amuda kalksın ne var alt tarafı bir amuda kalkacak
Erkeklere laf yetistirilmez amaan...
arkadaslar zorundasiniz diyen yok icmezsen sevmiyosun diyende yok ama senin dedigin gibi icmek istemiyorum dersin benim sevgimi bununla mi olcuceksin dersin olur biter. Ben icmesi tarafindayim cunku bir anı olur yani yoksa icicek icmek zorunda falan demiyorum
bana bak ulan düzgün konuş gtüne sokarım boruyu ne alaka ąq o örnek
size göre herşey zevzevkçe zaten
hadi lan ordan gevşėk
Çocuk atma demiş ama kız yinede atmış kızda az değil yani, atılsa nolur atılmasa nolur zaten ama Çocuk atma dediyse atma sende.
He Çocuk zaten mal en kötü içemezsin kalkıp gitmelere ne gerek var havan kime o kadar hazırlık yapılmış milleti zor durumda bırakıyosun.
Bu arada benim tuza alerjim var öyle kahveyle bi ton tuzu içersem ölürüm. Kendisi bilir yani isterse atsın.
KWHXOSHCLSBCPSBCPSNCOJ
cok iyi sjcks
Bu bir tatliliktir, gereksiz vs demek sacma. Cocuk aptalmis. Kizin da verilmis sadakasi varmis. Tuzlu bir yudum kahve icin evi terkeden adam yemek yansa neler yapar demek ki.
Iyi olmus. Allah korumus kizi.
O kahve tuzlu da olsa icilecek, sunu yapmaya sabri olmayan evlenmesin.
Allahin okuzleri. Ne evlilik bilirler ne fedakarlik ne baska bir sey. Yemin ediyorum tiksindim su zamanin cakma modernlerinden.
aynı fikirdeyim bunu anlamıyorlar işte
ayn
sonra gelmiş fedakarlıktan bahsediyorlar
asıl kadın kurtulmuş en ufak şeyde giden erkek kavga olunca zaten çözüm aramaz çekip gider
Açıkçası iyi yapmış. Rahatsız olunan konu her ne olursa olsun uyarıldığında anlamayan insan andavaldır. Yolun başında geri dönmüş iyi yapmış çocuk. Muhtemelen karşısındakinin kendisine saygısı olmadığına kanaat getirmiştir.
Ahahahaha. Yani trajikomik bi olay xd Çocuk böyle şeylerden hoşlanmıyor olabilir çok normal. Kıza tembihlemesi de ciddi manada rahatsız olduğunu gösteriyor aksi halde kimse böyle bi durumu aşırı ciddiye alıp önceden uyarmaz ki. Demek ki çocuk cidden uyuz oluyor. Kızın inatla bu saçma geleneği sürdürmesi ve çocuğun söylediğini ciddiye almaması saçma olmuş. Burada belki de asıl mesela kızın çocuğun istemediği bir şeyi ciddiye almayıp inatla yapması. Çocuk bu sebeple durumu büyütüp rest çekmiş olabilir. Ne gerek var böyle şeylere ya xd Yakında "Gerdek gecesi odaya pataklanarak yollanan damatlar" da isyan etmezlerse ben bir şey bilmiyorum xd Gerzek gelenekler bunların sonunu getirecek xd
Kız bunu hayatında bir defa yapmak İstemiş damatta bir defa göz yummalıydı. öyle astığım astık kestığım kestik ilişki yürümez eğer kız salak değilse bir daha yüzüne bakmasın lavuğun, sırf o yüzden bir kızın ailenin onuruyla oynayan damada ben olsam ölse kız vermem. siktrsin gitsin
Bu görüşü beğenmeyen getizekalılar umarım başınıza gelir
Mal misin sen cocuk önceden demis atma diye belki bi rahatsizligi var? Haberlerde görüyoruz tuzlu kahve icipp ölenleri cunku eşşekler abartiyorda abartiyor !
Bir yudum içip bıraksa yine kafi kalkıp gitmek nedir? Ben o kızın babası olsam yalvarsa o çoçuğa kız vermem
Bana göre bu bir gelenek ve bunları bozmak istemiyorum. Anlamı bizim burada acı tatlı katlanabilecek misin falan fişman diye bir olay. Sanki 1 ay boyunca tuzlu kahve mi içeceğiz. Bir kere olacak içilir , edilir , katlanılır. Evlenmeye karar verdiysen bunları da göze alacaksın. Sanki ilk adet onda deneniyor. Milyonlarca erkek bu aşamadan geçti.
Ondan degildir o. 15 kilo altın üstüne ev araba istemiş tir kız ve şart lar koymuştur. Ben çok medeni yetiştim yüzlerce erkek kankam var evlenince 6 gün onlarla kapanır 1 gün evde kalırım müşteri de iken telimi uçak moduna alırım demiştir. Buraya kadar tamam der çocuk
Kız güven yoksa ben yokum elime degmedi Bildigin kızlardan degilim deyince şeytan ı görmüş kaçmış çocuk
Ohooo aşırı tepki. Ona bunu yapan ilerde ne tepkiler verir kim bilir. Aşırı reaksiyon vermiş ergen bey. İçme koy kenara madem istemedin. Ben de istemem bu arada tuzlu kahve. Adet falan diye kakalamaya çalışmasın kızlar boşuna, görücü usulü adetleri onlar.
Tuzlu kahve Osmanlıdan gelen gelenektir anlamı ise ben seni beğenmedim seni istemiyorum demektir. Bu kibarca erkeği reddetmektir.
Fakat artık insanlar nasıl işine geldiyse komiklik olsun diye evire çevire yok seven içer katlanır vb. kalıplar uydurmuşlar.
Kırmızı kurdele de saçma bence. Günümüzde sözde adet diye o kadar saçma şeyler uyduruluyor ki hayret ediyorum.
Sorunun cevabı ise erkek haklı çünkü zaten belirtmiş önceden konuşulmuş buna rağmen yapıyorsa kızda hatadır.
Benim nişanlımda tuz koyma dedi ama ben koydum çok eğlendik gerçekten bir ker e ile bana lafını yapmadı. Ayrıca tuzuda oradaki insanlar koyuyo herkes karışıyor sırf eğlenmek için. O lada rinsanın içinde sırf bu yüzden bırakıp gittiyse iyi olmuş. Kız kurtulmuş yarın öbürgün yok çocuga pembe giydirme diyede kavga çıkarır yemek tuzlu oldu diyede kum da bende dursun diyede yol yakınken dönmeleri iyi olmuş.
@Cytrax33 ya eğer adam şeyse : kimse bana şaka yapamaz herkes benim karşımda ahizada duracak. Benim karşımda gülmeyeceksiniz bile. Böyle biriyse kız tbaiki yanlış yapmış. Ama en başta yanlış yapmış.
Benim eşim olacak adam beni herkesin içimd ekucagına alıp çevirir. Ayakkabımı bile bağlar. Bendr onun ayakkabısını bağlarım. Ben o aşra gittiğimde fazla yiyemediğim bildiği halde beni tıka basa yedirmeye çalıştı gülmekten çenesi çıkacaktı ama onun o gülüşü yeter. Ne var sanki bunda
Senin bu yorumların hepsi öznel.
Senin için bir şey yoktur. Başkası için vardır...
Yani değişir tepkiler.
Bir de ben şunu anlamıyorum. Eğer birisi kendine göre doğru bir şey yaptıysa niye herkes toplanıp onu olumlu ya da olumsuz bir şekilde değerlendiriyor ki? Kime ne kardeşim adamın vicdanı rahatsa bu yaptığından rahatsız değilse arkasından atıp tutmanın ne mantığı var?
Mesela varsayalım ki ben insanların suratına su fışkırtmaktan mutluluk duyuyorum.
Ve bu yaptığımla da vicdanım gayet rahat olsun.
Böyle 100-200 kişi beni linçlese ne olur ki? Herkes bir gün konuşur iki gün konuşur. Üçüncü gün işlerine filan dönerler beni unuturlar...
Bu sorunun da geleceği yer bu. İsteyen sövecek, isteyen eleştirecek, isteyen de iyi yapmış diyecek.
Ama sonunda yorum yapanlar kendi hayatlarına devam edecek.
Dolayısıyla bu sorudaki olayı anlatmak bile gereksiz aslında... Neden? Oğlan kendine göre doğru bir şey yapmış. Başkasına ne?
Toplumun bazı saçma uygulamaları, farklı düşünen bireyleri etkilememeli.
Başkalarının ağzına bakarak mı yaşayacağız? Bir şeyi yaparken şunu mu soralım.
"Doğru mu buluyorsunuz yanlış mı buluyorsunuz?" deyip ona göre mi yaşayalım kendimizi insanlara göre mi şekillendirelim napalım?
Başkalarına göre yaşamak iyi bir şey değil.
@Cytrax33 yani şimdi kimse kusura bakmasında bu çocuğun yaptıgı yanlış yani. İçme deki ben içemem git arka odada konuş niye böyle yaptın de. Onca insanın içinde emekleri var büyükler oturmuş o tribe giriyor kalkıp gidiyor sanki kız onu aldatmış gibi ayrılık konusuna bak. Böyle küçük bişeyler ayrılacaksan niye o günü beklersin.
Burada anlatıldığı gibi olmayabilir derken kastım şu.
Burada anlatılan şey yaşanmıştır ama olayı her detayıyla görmedik. Sadece burada anlatılan şey yüzeysel.
Onun için, insanların söyleyeceği şeyler de yüzeysel kalıyor...
Ve yine bu sebepten dolayı bana göre yapılan yorumlar boş.
@ömermingü ben ailem nişanlım ailesi herkes. Ayrıca biz birbirimizi seviyoruz birbirini sevmeyen iki insanı birleştirmeye çalılırlarsa böyle olur
Özellikle tembihlemiş eğer kız bunu bile bile yapıyorsa böyle bir tepkiyle karşılaşması gayet normal söyleyebilirdi açık ve net bir şekilde bu kadar basit bir şey de güvenemiyorsa bir insana verdiği tepki de bence haklı ben de olsam ben de aynısını yapardım
Erkek haklı. Kahvedeki tuz zaten olumsuz bir adet, redetme anlamına geliyor, durum böyle iken anlamı da yoken eziyetden başka birssy değil. Adam da öncesi ricada bulunduysa bile bile daha Evliliğin ilk aşamasında inadına hareket eden bir Kadından hayır gelmez.
Bence adetler, gelenekler vs. Sacma ayrica adam uyarmis belki bir rahatsizligi vardi kim ne biliyor? Asiri tepki vermis ama genede sacma kiz isteme bile sacma mal mi bu kiz niye istiyoruz, hadi diyelim butun bunlar oldu ben de farkli sekilde karsilik verirdim yapmasaydi o da ölye jsjdjsjdkd
Bu tuzlu kahve olayını kim çıkardıysa Allah onun belasını versin. Neymiş efendim damat adayı kızı ne kadar sevdiğini kanıtlamak için bu kahveyi içmek zorundaymış. Yoksa kanıtlayamıyormuş. Öyle ölmeyiz. İçine tuzla beraber kırmızı pul biber, karabiber, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, sıvı sabun gibi türlü türlü şeyler ekleyin. Ama hastaneye yetiştirmeyin. Biz orda usul usul ölelim.
Siz diş doktorusunuz bende müşterinizim size dolgu yapılması gereken dişi söyledim "sadece" orasını yapmanız "yeterlidir" dediğim halde sıkıntısız dişide dolgudan geçirmeniz durumunda sizi takdir edip üstüne para verecek değilim. Meseleyi bu yönden görürseniz oğlanın yaptığı mantıklıdır.
Kizi gercekten sevmiyormuş demekki. Ha bence de sacma tuzlu kahve ama icersin ya ne var aw. Sonraki bulusmada "bunun rövanşını alırım ama😏" dersin sakayla karışık. Gunumuzdeki insanların kafasına 40 yıl içsen ulasamazsin..
Tuzlu kahve yapma sebebi eskiye dayanır. Amaç şaka yapmak değil. Görücü usulü evliliklerde kız, damadı beğenmediyse tuzlu kahve yapar.
Biz Türkiye'de yaşayan halklar olarak hep birşeyleri ya yanlış anlarız ya da tersi yaparız.
kız isteme durumunda kız eğer erkeği beğenmediği takdirde kendini ifade etmek için kahveye tuz katar eğer beğenirse kahve tatlı olurdu.
Erkek demesine rağmen eşinin sözüne saygı duymayan bir kişinin saygısızlığı burda mevcut tuzlu kahvenin kültürümüzdeki anlamını bile bilemeyecek kadar cahil bir toplumda yaşıyoruz yorumlardan cahillik akıyor tabiki doğru yapmış adam
Erkek evet haklı birçok kez bu konuda ikaz etmişve kız buna rağmen yaptığı için kalbi kırılmış olabilir yani ben de çok sinirlenirdim. Ama çekip gidecek kadar da olmamalıydı bence. Tepkisini içmeyerek gösterebilirdi, kalkıp giderek değil. O an kızın nasıl ruh halinde olduğunu da bilmiyorum ama onu sinirlendirmek istediğini de düşünmüyorum, böyle gelişeceğini düşünmemiştir. Erkek sinirini pek kontrol edememiş. Yani ben olsam sevgilim böyle bir şey rica etse tabii ki tuz koymam sonuçta söylenmiş, kalp kırmaya değmeyecek bir konu. Neyse gelinin tatlı heyecanına verelim :)
Şahsen evleneceğim kişi kahveme tuz katarsa aynısını ona yaparım içmezse tekrar yaparım taa ki içene kadar. Adam haklı değil bunun için evden çıkılıp gidilmez ama böyle gereksiz bir şeyi yapmaya da gerek yok.
Adam kaçmış kendini kurtarmış. Böyle saçma gelenekleri hiç anlamam.
çocuk haklı bence helal olsun
görücü geldiğinde kız erkekği beğenmezse kahveye tuz koyardı şimdi ise sevgilisinin kahvesine bile tuz konuluyor
ayrıca çocuk yapma demiş kaç kere kız hala yapıyorsa oğlan en kral hareketi yapmış
İyi olmus iki taraf icinde. Kızdan rica etmis kiz aklina estigini yapmis. En ufak seyde kiz boyle yapiyorsa evlilik yurumez. Erkekte en ufak seyde tolerans gostermiyorsa kavga dovusten cikmaz
Burda çocuk haklı ama kalkıp gitmesi de gerekmezdi, demek ki kızı istemiyormuş. Kahve bahane olmuş. Bi bahaneyle kızı mutfağa çekip durumu anlatabilirdi Ya da sonrasında konuşabilirdi. Kahveden bi yudum almış gibi yapıp ben lavaboya gidiyorum diyip kıza da işaret çekebilirdi. Sonra kız ona normal kahve yapabilirdi mutfakta.
Kız haksız bu açık. Saygısızca davranmış. Yapma diyorsa yapmayacaksın. Adam belki bu kız çocuksu davranıyor daha evliliğe hazır değil sınırlarıma saygı duymuyor diye düşünmüş olabilir. Ama Adam da aşırı tepk ivermiş. Tepkisini içmeyerek veya yeni kahve yaptırarak ortaya koyabilirdi. Adamın kızın kendisine saygı duyup duymadığını anlaması için kızın başka davranışlarına da bakması lazım bence. Diğer davranışları da saygısızcaysa bu saygısızlığın devamı niteliğindeyse bu ilişkinin bitmesi iyi olmuş.
Çocuk haklı kesinlikle. Hani ortada böyle bir konuşma olmuş olmasa çocuk haklı demem. Ama çocuk istemediğini, hoşlanmadığını söylemiş zaten. Kız her şeye rağmen kendi bildiğini okumuş, çocuğu zerre umursamamış. Evlenecek bir de sözde.
Ben de okudum onu. Erkek önceden söylemiş ve sevmiyorum demiş. Em ufak bir rica bile kabul görmeyecekse o kız ile ömür geçmez zaten. Kalkıp giderek iyi yapmış çocuk.
Ayrıca, tuzlu kahvenin asıl nedeni ben seni istemiyorum demektir. Yapma demesine rağmen kizin inadına tuzlu kahve getirmesi hoş değil.
Yani ben olsam bende sinirlenirdim ama evi terk eder miydim hayır. Tuzlu kahve vs bana göre saçmalık sevmediğim işler. Çocuk abartmış diyebilir miyiz evet sırf bir tuzlu kahve için sevdiğinden vazgeçmek te normal değil bence.
Çocuk geline karşı olduğumuz kadar çocuk damada da karşıyız
Helal reis ;)
Osmanlı zamanında Gelin adayı eğer damadı beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış. Ama şu an amacı dışında kullanılıyor.
Gelenekleri ilerletmek bizim elimizde herkes video çekebileceği bir ortam kurma peşinde
Oğlan haklı, erkek olduğum için taraf tutmuyorum, oğlan söylemiş ikaz etmiş. Buna rağmen kız tamam deyip de yaptıysa yapacak bir şey yok, belki bir rahatsızlığı var bilemeyiz.
rahatsızlığı olsa kız bilir herhalde
ya illaki söylemiştir bi anda evlenmediğine göre hem hiç mi birlikte yemek yemediler
yav ǧöt kadar fincan neyin hesabını yapıyon sen
sevdiğim için kafaya bile dikerim
bi süre sonra unutulacak zaten
bütün tuzu içine boşaltmıycaz herhalde gerizękalı hem içerim ne var sanki onda
ben ölümü göze almışım tuzlu kahve yanında ne ki
kes be ödlek
bi bku becerdiğiniz yok zaten ota bka bahane bulun
Aşk neydi emekti demek istemiyorum lcldmlf oğlan çok abartmış, kız da sadece gelenek diye yapmış.. ayrılmaları için altında başka bi neden lazım oğlan bi anda bırakmaz
Belki bir sağlık sorunu, bir hassasiyeti var. Onu da geçtim, söz verip yine de atmak biraz saykoluk değil mi ya. Bu ritüel eğer iki tarafı da sonunda gülümsetecekse yapılmalı. İnsanları buna zorlamaya hiç gerek yok. Şakayı kaka yapmayın gelenek eğlence diye diye.
Erkek kadına söylemiş istemediğini kadın gene yapmış. Eşi olcak kişinin dediğini ciddiye almıyor kadın tabi ki erkek haklı.
Eş olucaklar bir birlerinin dediklerine önem verememeden evlilik nasıl yürüsün.
Eski zamanlarda kızlar görücü olarak gelen erkekleri istemedikleri zaman tuzlu kahve yaparlarmış. Erkekler de anlayıp giderlermiş. Çocuk da ondan gitmiş olsa gerek :D. Bence artık bu tarz saçma geleneklerin kalkması gerek. Ne anlama geldiğini bilmeden uygulamaya devam ediyorsunuz.
Mesele tuzlu kahve olayı değil mesele burda bir anlayış yok. Bir şeyi biri istemiyor ve diğeri çok istiyorsa burda kime tolerans gösterileceğini seçemiyorsa çiftler ayrılmak en doğrusu. 🤷♀️
Özel bir gün ve abartmamak şartıyla azıcık atılıp eğlenmenin bir zararı yok. İçemicek haldeyse bir yudum alıp bırakılabilir. Şahsen ben gelecekteki eşime tuzlu kahve yapıp sonra kıyamayıp normal kahve yapmayı düşünüyorum.
Adam demek ki kızı çok sevmemiş. Belli ki zorla alıyor kızı. Bahane etmiş gibi. Çok sevdiği olsaymış "Senin elinden zehir olsa içerim!" diyerekten kahvenin içine çamaşır suyu bile koysaymış içermiş. Hep bahane tam bahane. 🎈🎉😂
Tuzlu kahve yapan iqsu düşük birinden kendini koruyan erkek haklı.
Tuzlu kahvenin cikis sebebi zaten damati istemeyen kizlar yaparmis. Eee yapinca zaten oda istenmedigi yerde durmammis
Millet gülecekse *ikerim kahvesini, kız mınistmeye geldik, bize küçücğk veled gülsğn diye mi geldik
Lan bırkaın gidiyoz.
Evde kal.
Kız haklı. Bu bir adettir ve erkeğin bunu bahane olarak kullandığını düşünüyorum. Kızın yerine olsam o adama bir daha kapıyı açmam.
Çocuk haklı ama yine kalkması yanlış olmus diyecektim ama düşündüm de yanlış olan bu abuk subuk adetler
Ne haklisi ya. Çocuk cahil. İyi ki de gitmiş. Bu kafayla kızı mutlu edemez o zaten. Kız kurtulmuş cahil ve tas kafalı birinden.
Yaniii sacma buluyorum uyaranda abartmis nevar bunda sevdigin icin katlanamiyorsan ococuk daha nekadar sacma halleri vardir kizin adina sevindim ama tam isterken argoyu sevmem. hödükmu diyelim
Şimdi kızlar kendine şu soruları sorsun istiyorum.
Evlenirken bekareti temsil eden kırmızı kuşağı takar mısınız? Nr kadar aşağılayıcı değil mi?
Bu s*ktiğimin tuzlu kahve olayı da aynı şey işte.
Böyle adet filan yok. İşgüzarlıktan başka değil. Oğlancağız yapmamasını rica etmiş buna rağmen yapmak hiç etik degil. Oglanını tepkisi yerinde kendini saymayana nefen kıymet versin ki.
Ya tuzlu kahve geleneği kadar saçma bir şey yok. Eğlenceli bir şey ama, kız tembihlemiş hyr tuzlu kahve yapacağım diye diretebilirdi. Çocuk tuzlu kahve yapmayacak diye sindirmiş içine heralde
Dağmat adayı kızdan kurtulmak için bunu bahane etmiş olabilir. Hangi akılsız bir yudum tuzlu kahve için sevdiğini bırakır ki?
Hem büylesi daha iyi olmuş. Şimdiden büyle küçük sorunlar yüzünden büyle yapılıyorsa ilerisş için düşünemiyorum...
İyi yapmış aferin adama. En azından kızın bir ömrü artık değeri hak etmeyen biriyle geçmeyecek. Katma demesine rağmen katması da doğru değil tabii ama sırf bunun için ev terk edilmez. Sevgisi tuzlu kahveye mi bağliymis adamin? Tuzlu kahveyi görünce sevgisi yok olmuş sonra da evi mi terk etmiş? Saçmalık.
Mantıklı değil. Tuzlu kahve geleneği aslında tam tersi. Kız, çocuğu istemiyorsa kahvesine tuz koyarmış sende gönlüm yok demekmiş bu. İçsen ne olur yani, altı üstü bir kaç dakika ağzının tadı bozulacak.
kızın babasinin yerinde olsam bi daha istemeye gelmelerini asla kabul etmem...
mantıklı, adam istemediğini belirttiği halde kadın tuz katmışsa çeksin gitsin zaten kız isteme tuzlu kahve gibi gelenekler kaldı mı ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?