Merhabalar. Bir şeyi çok merak ettiğim için size sormak istiyorum. Gecenin bi yarısı otururken aklıma takıldı. Ben çok küçükken yani 10 yaşından daha küçüktüm. Ablam bana bişeyler yapıyordu ve anlamlandıramıyordum? Mesela üstümü çıkarıyordu, üstüme çıkıyor sürtünüyordu ve bu bana o zamanlar anormal gelmiyordu? Ama şu an oturup düşündüğüm zaman yanlış şeylerin olduğunu düşünüyorum. Sizce bu bir taciz miydi? Çünkü herhalde şu an etkilerini yaşıyorum (hem fiziksel hem de psikolojik olarak) yardımcı olur musunuz? Ablam benden 5 yaş büyüktü bu arada.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılablanla ne yaşadıysan yaşadın, ama şimdi düşünüp aa böyle bir şey var o zaman hayatımdaki olumsuzluklar ablamdan dolayı diye düşündüysen bu senin sorunun. ablana suç atma. sonuçta sen 10 iken oda 15, yani ergen çocuk oda
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGeçmişte herkes birşeyler yaşamıştır bu konuları açmanın sana faydası yok aksine zararı var o yüzden kapat bu konuları bir daha açma ablanda çocukmuş zaten
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
31Cevap
Yaptıgı şeyin noldugunu , sonuçlarıbı etkilerini , tacizin ne olduuğunu neyin yanlış oldugunu bilicek yaşta oldugunu sanmıyorum , küçükken bakkaldan çikolata alıp cıkıyodum meğer hırsızlıkmış parayla alınıyomuş ben ne bileyim be daha 😑 onun gibi bişi.
00 Yorumla
+1 yılTam yaşlarınız neydi çünkü bana da olmuştu taciz demeyelim ablanın aklınında ermediğini düşünüyorum bende yaptım kuzenimle bu kendini fark etmek cinsel olarak çocukların çoğunda da oluyormuş bende o zaman anlamsız yaptım şimdi çok saçma geliyor düşündükçe ama çocuğum aklım ermiyor meraktan cinsel dürtüler vs tamda anlatamadım
13 Yorumla
Soran+1 yılYok anladım ben sizi bende böyle düşünüyorum bazen ama ablamın yaşı çok ta küçük değildi eğer ki yanlış hatırlamıyorsam bana sürtünüp kendini rahatlatmaya çalışıyordu. Ben on yaşımdan küçüktüm tam hatırlamıyorum o da işte benden 5 yaş büyük
- +1 yıl
O zaman bu işte bi terlik var demeliyim çünkü genelde 6-8 yaşlarda bazen daha küçükken başa geliyor ama ablan büyükmüş fakat yinede taciz demek istemem cahillik ve cinsel dürtü sonucu olmuş kötü düşünme aklına getirmemeye çalış
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. Evet, taciz.
Bu da benim biraz önce ki sorum.
Küçükken istismar/taciz uğrayan var mi?00 Yorumla
+1 yılAblan, ergenlikten çıkarken isteklerini bastırmak için seni kullanmış ve evet bu bir taciz,, fiziksel etkisi nedir?
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet o ergenlik çağındaydı onu hatırlıyorum. Ve o zamanlar ergenlik çağındaki bir kıza göre hiç bir erkekle ilişkisi olmazdı aynı zaman da erkekler konusunda da çok katı bir babamız vardı. Pek söylemek istemiyorum ama cinsel bölgemde bir şişlik var çocukluğumdan beri bu olaya bağlıyorum ben belki başka bisey de olmuş olabilir
- +1 yıl
Oda isteklerini ulaşımı kolay olan sende tatmin etmiş,, nerde tam olarak sisliky, sürtünme dudakları yipratabilir fazla olduğu sürece ama daha 10 yaşındayken dudaklarda açıkta değildir sende
Soran+1 yılBilemiyorum belki de ondan değildir şekli öyledir anlam veremiyorum
- +1 yıl
Dilersen özel yaz, cekiniyorsan
Soran+1 yılHayır çekinmiyorum da çocukluğumdan beri garip bir şişkinlik var anlam veremiyorum
- +1 yıl
Nerde o şişkinlik tam olarak,
Soran+1 yılCinsel bölgede
- +1 yıl
Bak, vajina bölümlerden oluşur, pubis üst kısmı, dış dudaklar var, iç dudaklar var, klitoris var, vulva var, idrar deligi var,, o yüzden soruyorum şişlik hangi kısımda
Soran+1 yılHa onu soruyorsunuz pardon, dış dudaklar da ciddi bi şişkinlik var iç dudaklar da hafif bir şişkinlik var ama iç dudaklardaki şişkinlik farklı bi durumdan ötürü
- +1 yıl
Özel olarak yazabilirsen daha rahat konusabiliriz bak,, iç dudaklardaki şişlik neden?
Soran+1 yılSize yazayım
- Aile & Toplum konusunda 808 cevap paylaştı.
+1 yılTacize giriyor, kafandan çıkartamadığın kötü anılar için, psikiyatri desteği alıp, ilaç tedavisi ile atlatabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim, esenle kal
Evet taciz. Bunu yaptığına göre ablan lezbiyen senin ve ensest
11 Yorumla
Soran+1 yılAma hep erkeklerle ilişkisi var hiç kıza karşı ilgi duyduğunu görmedim
+1 yılAblan seni taciz etmiş. Bunu ergenlik haliyle yapmış olmalı.
Şimdi naısl bir ilişkiniz var?01 Yorumla
Soran+1 yılGayet normal ama sevgi anlamında nötr üm ona karşı
Travma olmamış anladığım kadarıyla. Fiziksel olan genital bölge ise, sorun etme.. Şekil bozukluğu değildir herhalde
00 YorumlaYani, benim de kuzenim o şekil yapıyordu. Kız benden 6 yaş büyük garip garip şeyler yapıyordu.
012 Yorumla
Soran+1 yılHmmm bende sesimi çıkarmazdım hiç Ablam diye
Soran+1 yılBende de öyle oldu cinsellikle tanıştım. Bende 10 yaşımdan küçüktüm
Soran+1 yılGarip yani
Soran+1 yılCinsel dürtü mü diyorsunuz yani
Soran+1 yılBenim Ablam anladığım kadarıyla rahatlamaya çalışıyordu
Soran+1 yılHadi yaa
Soran+1 yılYani aynı cinsiyette birine yaptığın zaman da mı tacize girer?
+1 yılAblandan uzak dur. Mutlaka destek al. Ve utanma. Sana dua edecem
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Travma yaşamadım hiç ama bazen aklıma geliyor sadece konuşmaya ihtiyacım var
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonuçta o da oldukça küçüktü ve vücudunu yeni yeni tanıyordu. Yaptığı tacize girer mi? Evet. Fakat çokta bilinçli olduğunu sanmıyorum ablanın. Umarım travma yaratmamistir sende?
014 Yorumla
Soran+1 yılBen 10 yaşından küçüktüm o da ergenlik çağındaydı. Bende bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Travma değil de bazen aklıma geliyor ve anlam veremiyorum aslında konduramıyorum ona. Etkisi var mesela ona karşı çok sevgisizim ve nötr üm
Cevap sahibi+1 yılYani ergenlik çağında bile değilmiş denebilir. Bu şekilde sevgisiz ve nötr olmanin başka sebepleri de vardır mutlaka. Bu durum senin veya onun cinsel yönelimleri üzerinde bir etkisi oldu mu peki?
Soran+1 yılOnunkinde bilmiyorum ama ben ilişkilerimde herzaman cinsel anlamda çok istekli davranıyorum ve yanlış anlaşılıyorum bazen bu olaya bağlıyorum bunu belki cinsellikle çok erken tanıştığım için diyorum ama bilemiyorum ya anlam veremiyorum hala
Cevap sahibi+1 yılAçıkçası libidonun yüksek olmasıyla bunun bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlaşılma olayı tamamen yaşadığımız toplumla alakalı. Olumsuz yönde bariz etkilerinin olmaması da sevindirici, cinsellikten tamamen uzak durup aseksuel olabilirdin.
Soran+1 yılEvet onu da düşündüm çok aslında erkeklere ilgi duymuyor veya cinsellikten tiksiniyor olabilirdim
Cevap sahibi+1 yılEvet, neyse ki öyle bir problem yok. Fakat sorunda fiziksel etkilerinin olduğunu düşündüğünü söylemiştin. Ne gibi bir etkisi oldu sende?
Soran+1 yılCinsel bölgemde çocukluğumdan beri garip bir şişkinlik var. İnternetten araştırdığımda herkesin farklı şekillerde olduğunu öğrendim ama bazen bu durumu bu olaya bağlıyorum
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum. Peki nasıl bir şişkinlikten bahsediyoruz burada? Kist olma ihtimalini de göz önünde bulundurdunuz mu bu araştırmayı yaparken?
Soran+1 yılHayır kist hiç düşünmedim
Soran+1 yılHer kadında farklı şekillerde olabiliyormuş
Soran+1 yılBazılarında sağlıksız bi görüntü olabilirmiş bu normalmiş
Cevap sahibi+1 yılEvet farklı olabiliyor. Hatta bu özgüvensizlige sebep oluyor bazı kadınlarda. Sırf kendisi şeklini beğenmediği için çamaşırlarını cikartmayan ve ışığı açtırmayan birisi girmişti hayatıma. Oldukca saçma gelmişti.
Soran+1 yılGerçektenmi aynı etkiler bende de var. Özgüvenim her zaman her konuda düşüktür ve ne zaman ilişkiye girsem hep ışığı kapalı tutuyordum hayatıma giren insanların hepsi buna anlam veremezdi
Soran+1 yılOlur
Seni kullanarak tatmin olmanın yolunu seçmiş başka türlüsü değil p günkü şartlar bilmek gerekir
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir
Soran+1 yılAramızda 5 yaş var ben 10 yaşından küçüktüm
Soran+1 yılUnutmaya çalışıyorum ama aklıma geliyor basen
Eğer bu şakaysa hiç hoş degil şaka değilse durum daha vahim.
00 Yorumla
+1 yılNe pislik insanlar var ya birde ablanmış
Çocuğu olunca ne düşünecek onlara yapan olsa00 Yorumla
+1 yılşu an ablanla aranız nasıl. Sana bunu ne kadar yaptı. Hala yapıyor mu
00 Yorumla
+1 yılAblanla yüzleş adiliğini yüzüne vur , bu tabi ki bir taciz pislik
00 Yorumla
+1 yılAblan azgınmış ve yanındaki kurban senmişsin, evet, taciz
00 YorumlaYani sanırım evet bu tacize girer ablan da ozaman küçüktü galiba çokta olmasa o bu yaptığını hatırlıyor mu acaba?
Allah herkesi böyle şeylerden korusun kimseye yaşatmasın.18 Yorumla
Soran+1 yılAmin. Ergenlik çağındaydı
Soran+1 yılBilemiyorum cinsel anlamda rahatlamaya çalışıyordu sanırım
Soran+1 yılBir kere dolaylı bir şekilde hatta gülerek (sırf Ablam’ı utandırmamak adına) anneme ablam beni neden dudağımdan öpüyor demiştim. Annem bir süre donup kalmıştı. Sonrasında da Ablam bir daha yapmadı zaten
- +1 yıl
yani bilemiyorum ya çok kötü bu hani ablan aşırı küçük bir yaşta değilmiş 15 yani neredeyse genç kız olmuş böyle birşey yapması çok kötü umarım aklı başına gelmiştir. Ablanın
Allahta sana yardım etsin.
Umarım herşey düzelir.
Eğer bir sorun varsa bence yardım alabilirsin fiziksel ruhsal olarak.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yardım almayı düşünüyorum aslında
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaciz olduğunu düşündüğün için yazıyorsun. Kesin emin olmak istiyorum diyorsan doktora görün. Psikiyatri veya psikolog sana gerçeği çıkarabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana da yapıyordu sonradan hoşuma gitmeye başladı ben isteyince tokadı basıyordu
016 Yorumla
Soran+1 yılBen de anlam veremiyordum ve karşı gelmiyordum benden büyük diye
Cevap sahibi+1 yılDur iki dakka diye hemen üstüme abanıyordu sürtüyır kalkıyordu öyle zamanla anladım
Bazen yanında uyumama izin veriyordu dokunuyordu
Cevap sahibi+1 yılBu biraz annem yüzünden beni hep ona yıkatıyordu ona da kızamıyorum köy yerinde gördüğü tek erkek sinek bendim herşeyi bende denedi sanırım. Bi zararı yok konuşulmadı hiç takmadım ben
Soran+1 yılYaaa aynısı olmuş resmen sadece ben kadınım siz erkek. Ben anneme belli etmedim hiç ama bir keresinde dile getirir gibi oldum sonrasında bir daha bisey yapmadı. Bende sonrasında hiç takmadım ama yıllarca meğer etkisini yaşıyormuşum. Ablam’a karşı bi bağlılığım yoktur ve onu sevmiyorum aslında. Bir başka etkisi de cinsel anlamda fazla istekli olmam bu hep ilişkilerimde bir sorun oldu sürekli istiyor olmam. Sizce bu bu olayın bir etkisi olabilir mi?
Cevap sahibi+1 yılErken uyarım oldu hepimizde normal
Cevap sahibi+1 yılTaciz olarak adlandırılsada yapan da maruz kalan da ergen 18 den küçük. O dönem hevesi sayılır taciz demek fazla uç olur çocuğuz yani
Soran+1 yılYa evet bazen de sizin gibi düşünüyorum onun da aklı ermiyordu belki de ama yine de aileden birine yapmak normal gelmiyor bana
Cevap sahibi+1 yılAslında özne sen ya da ben değiliz böyle düşün. Bize çekim duymuyor. Sadece çok afedersiniz sürtünme bir yere bir şeye bazen bi bedene anlatabiliyorum dimi. Zevk aldığı hayal ettiği biz değiliz
Soran+1 yılAnladım olabilir...
Cevap sahibi+1 yılUzatmak istemiyorum burdan çok şeyler var ona rağmen travma olmadı bizde sende huzurlu ol. Ondan kalan bişi değil o malum yapısından orda Venüs tepesi pubis adıyla anılır yağ birikimi
Soran+1 yılTeşekkür ederim gerçekten
Soran+1 yılOlur
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 👍
Cevap sahibi+1 yılTakma kafana konuşmak iyi gelir ama sorun olarak görme psikolojini bu vakitten sonra bozmaya gerek yook
Soran+1 yılAynen öyle teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılGelmediniz 🧐
+1 yılKlasik ergenlikte yokluk durumlari. Allah bilir lez videolari izledikten sonra istek duyuyomustur. Kucuk yasta ergenlik zor zanaat gercekten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmiş olsun öncelikle çok kafaya takma geçti artık ikiniz de kucuktnuz. Sor olacak affına sığınarak ablanı tamamen çıplak gördün mü? Ben abimi çok görmüştüm erekte iken ☹️
00 Yorumla
+1 yılTabiki de taciz nasıl bir ablaymis o ya
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlam veremiyordum o zamanlar
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu yaptığı zamanlarda ablanın yaşı kaçtı?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen 10 yaşından küçüktüm ve o da benden 5 yaş büyük
- +1 yıl
Anladım Ablan ergenlik döneminde kulaktan duyduğu şeyleri maalesef senin üzerinde denemiş
Çocukların ergenlik dönemlerinde anne ve babalarının onları daha dikkatli izleyip yanlış bir şey yapmalarını engellemeleri gerekiyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılFiziksel nasıl etkisini görüyorsun psikolojik olanı anladımda
02 Yorumla
Soran+1 yılPek söylemek istemiyorum açıkcası ama sordunuz madem söyleyeyim.. cinsel bölgemde bir şişlik var çocukluğumdan beri ve bu olaya bağlıyorum belki de ben yanılıyorumdur
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Sen öyle düşünüyorsan var bir bildiğim ama en iyi doktorlar bilir
+1 yılAblan kızlardan hoşlanıyor olabilir
00 YorumlaAnne falan soylemedinmi ki sende
00 Yorumla
+1 yılikinizde çocukmuşsunuZ o zamanlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Yani sen yalnış ola bilirsin gibi de
00 Yorumla
+1 yılevet taciz edilmişsin..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni kendi kötü emelleri için kullanmış kanka
00 Yorumla
+1 yılAblan lezbiyen olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAblan kızlardan hoşlanıyor olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılÖz ablan mı
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Kötüymüş o zaman yani insan öz kardeşine yapar mı bunu hiç
- +1 yıl
Allahtan erkek olmamış o
+1 yılAblan kendini keşfetmiş ve üzerinde denemiş
00 YorumlaEvet taciz tabii ki
00 YorumlaAblan şeytana uymuş
00 Yorumla
+1 yılTaciz evet