Bir kere başıma geldi. Otobüsteydim kız arkadaşımla, farkettim bunu ve bağırdım. Durakta duruyorduk hemen kapıdan atlayıp gitmek istedi. Bir tuttum bunu can havliyle salmadım, Allah bir güç verdi o an bana, kolum kopsa bırakmazdım.
Sonra bir kaç delikanlı aldı bunu indirdi bir iki tane çarptı, ben de inip iki tane indirmek istedim arkadaşım bırakmadı. Gerçekten sinir krizi geçirdim. Yanımda silah olsa öldürürdüm heralde öyle sinirlendim..
Hayır ben asla sessiz kalamıyorum. Aşırı sinirleniyorum ve saldırgan oluyorum hatta. İri yarı bir tip değilse gerçekten gebertirim elimde kalır.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok geçmiş olsun. Kendini suçlu görme. Maalesef ki erkekler her zaman kadınları taciz etmekte. Sadece fiziksel değil, gelen geçen herkese abaza gibi bakıyorlar. Hepsinin annesi, ablası, kardeşi, akrabası var, onlara bakılsa adam kesiliyorlar ama. Bencilliğin hat safada yaşandığı bu ülkeden çok kısa bir süre sonra gidiyorum. Senin planların var mı bilmiyorum ama umarım sen de bu ülkeden bir gün gidersin. Hiçbir yolun yoksa Amerika green carda başvur. Sürekli ülke hakkında şikayette bulunuyoruz. Neredeyse heryerde sohbet konusu yaşadığımız ülke oluyor. Sorunu çözmek istiyorsak bir şeyler yapmalıyız. Toplum ahlâkının iyiye gitmesini beklesek ömrümüz yetmez. En mantıklısı başka bir ülkeye gitmek. Umarım güzel insanlarla, güzel bir hayata sahip olursun.
20 Yorumla
Gercekten hemcinslerimi anlamıyorum bu nasıl bir hastalık nasıl bir sapıklık bu neyin had bilmezligi neyin cüreti. Sakın şikayet etsem de ne değişecek diye düşünme. Haksızlık adaletsizlik karşısında sustukca bu sistem asla değişmeyecek bizim ülkemizde. Sonuç alamasan bile ısrarcı ol uğraş şikayette bulun. Aglaman veya sinirlerinin bozulması da ekstra normal karşındaki insan o kadsr rahat bir sekilde senin sınırlarını ihlal ediyor ve hicbir karşılık veremiyorsun panik halinde. Küçücük bir anın insan psikolojisinde cok uzun sure hasara neden olduğunu fark etmeli herkes. Insanlar bu kadar kötü bu kadar adi olmamalı
63 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel anlattın çok teşekkür ederim. Senin gibi erkekleri görmek geleceğe dair umutlarımı yeşertiyor
- +1 yıl
Asıl ben teşekkür ederim sana susadığın bu durumu burada da rahatça anlatabildiğin icin. O kadar cok utanıp susan kadınlar var ki insanın içini karanlık kaplamaması çok zor. Bu yazdığın teşekkür mesaji bile durumun ne kadar vahim olduğunu ortaya koyuyor. Empati duygusuna sahip birazcık vicdanı ve merhameti olan her insanın yapması gereken minimum davranışa teşekkür edilecek hale ne zaman geldik anlamıyorum
Soran+1 yıl☺
Geçmiş olsun. Ben de senin gibi şu başıma gelse şöyle yaparım, mantıklı düşünürüm şöyle böyle desem de olay anında aklım duruyor ve donup kalıyorum. Benim tepkim de senin ki gibi olurdu büyük ihtimalle. Kendini kötü hissetme ve üzülme. Kendi iğrençliği. Güçlü kal. Seni seviyorum ♥️
21 Yorumla
Soran+1 yılben de seni seviyorum 🐈
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
öncelikle üzgünüm geçmiş olsun inşallah hiç yaşamazsın tekrar diyorum, ikinci olarak şu şaşıran arkadaşa şaşırdım bende hayır yani nefes alan kadına yavşarken güzel çirkin ayrımı yapmayan sizsiniz bilmem neden bu denli kendini paraladın abicim? şu kafanıza öyle yazık öyle acıyorum ki allah sabır versin yemin ederim. verimsiz toprak gibi beyniniz ne eksen sulasan zehirli ot bitmez. madem güzel çirkin ayrımı yapıyorsunuz bu da sizin açınızdan güzel kadınların tacize uğramasını normal anlama getiriyor ben yanlış anladığımı düşünmüyorum şöyle aşırı basit bir empati bırakayım, bu saçmalığı aynı şekilde düşünen arkadaşlar varsa kız kardeşinizin de güzelse tacize uğramasına göz yumabilecek haysiyetsizliğe ve olmayan şerefe de tek kelimeyle sahipsiniz demektir. teşekkürler
10 Yorumla
+1 yıl
Geçmiş olsun...
Öncelikle tebrik ederim cesaret edip burada paylaştığın için.
Son zamanlarda artık bu cinsel taciz ve kadın şiddetini çok duyar olduk.
Cezai yaptırımlar yetersiz olduğu için maalesef hemcinslerimiz dediğimiz karakter yoksunu insanlar bundan cesaret alıyor.
Tacize uğrayan kişinin benlik algısı değişir, kendini değersiz ve suçlu hisseder. Bu durum, çaresizlik, yalnızlık gibi duyguların açığa çıkmasına neden olur. Fiziksel tacize maruz kalan kadınlarda intihar eğilimi, depresif duygu durum sıklıkla görülebilir. Tacize uğrayan kişinin bu durumu yakınları ile paylaşamaması ya da hayatın bir gerçeği olarak kabullenmesi bu konu ile ilgili sorunların önemli bir parçasını oluşturur. Kadın içine kapanır ve depresif bir sürecin içine girer ve/veya takıntı, kaygı bozukluğu gibi sorunlar psikolojik semptomlar yaşamaya başlar.
Terapide her şeyi anlat ve rahatlamaya çalış gerekirse aileden destek görebileceğin birine de konuyu açabilirsin.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun...
Öncelikle tebrik ederim cesaret edip burada paylaştığın için.
Son zamanlarda artık bu cinsel taciz ve kadın şiddetini çok duyar olduk.
Cezai yaptırımlar yetersiz olduğu için maalesef hemcinslerimiz dediğimiz karakter yoksunu insanlar bundan cesaret alıyor.
Tacize uğrayan kişinin benlik algısı değişir, kendini değersiz ve suçlu hisseder. Bu durum, çaresizlik, yalnızlık gibi duyguların açığa çıkmasına neden olur. Fiziksel tacize maruz kalan kadınlarda intihar eğilimi, depresif duygu durum sıklıkla görülebilir. Tacize uğrayan kişinin bu durumu yakınları ile paylaşamaması ya da hayatın bir gerçeği olarak kabullenmesi bu konu ile ilgili sorunların önemli bir parçasını oluşturur. Kadın içine kapanır ve depresif bir sürecin içine girer ve/veya takıntı, kaygı bozukluğu gibi sorunlar psikolojik semptomlar yaşamaya başlar.
Terapide her şeyi anlat ve rahatlamaya çalış gerekirse aileden destek görebileceğin birine de konuyu açabilirsin.10 Yorumla 😂😂😂😂 ay cok guldum. Bende 15 yasinda otobuste yasli biri tarafindan tacize ugradim sesimj cikartamadim eve gelene kadar aglamistim gozumde canlandi. Karakola gittik ailemle sikayette bulunduk o kisi bulundu ailesi evimizi basti suclu ben gibi bagirip cagirdilar 😂😂😂 ben ayartmisim 15 yasimda vay anasini sonra baskiyla vs sikayetimi geri cektirdiler ailem saolsun arkamda durmadi mahkeme kamu davasina dondu ve ne oldu ben varya ben 😂😂😂😂😂😂😂😂 taciz edildigimle kaldim o kisiye bi halt olmadi ayy gozumden yas geldi gulmekten. yani sesini cikarsaydinda gene bi halt olmayacakti adalet sadece biz suclu oldugumuzda isler baskasina degil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSenin adına çok üzüldüm kardeşim. Geçmiş olsun burada iyi olmuş söyle olmuş fırsat veriyorsunuz diye yorum yapan hemcinslerim kendi kardesinize ananıza yapılsa namus bekçisi kesilirsiniz ama burda aklınız sıra yargı dagıtırsınız bunlar yetmiyor artık birde afkanı suriyelisiylede uğraşıyoruz kediye köpeğe tecavüz edip yaa yetmeyip damacanaya damacana diyorum iyi okuyun yürüyen bu ahlak yoksunu şerefsizlerle aynı coğrafyada nefes almaktan nefret ediyorum şimdi bu yazıyı eksileyen mavili ler mutlaka olacaktır yüksek ihtimal içlerindeki abazan açlık barındıran kişiliğe sahip oldugunuzu düşünüyorum tekrar geçmiş olsun kardeşim
10 Yorumla
+1 yılBen de uğradım otobüste. Oturuyordum yanımda oturan elini belime koydu. Tuttum elini tırnaklarımla birde var gücümle burktum kolunu kırarcasına. Kolu tuta tuta indi bir sonraki durak. 15 yaşımda falandım. O da 20lerde. Kaç yıl geçti insan unutmuyor travma resmen. O günden beri belimden tik alıyorum biri değse o gün aklıma geliyor. Aile fotolarında falan kimse elini belime koymaz o yüzden. Herkese anlattım yani.
10 Yorumla
+1 yılbazı erkekler çok saygısızlar. üzgünüm senin için. ne yazık ki kriz anıbda davranışımız önceden tahmin ettiğimiz gibi olamayabiliyor. sen bu konuda kendine kızma. insansın sen. beklemediğin bir durum. senin kendini koruyamaman değil, onun yaptığı sorun ve büyük suç. tekrar geçmiş olsun.
10 YorumlaAglaman hic aptalca gelmedi cunku, tacize ugrayan bir cok kisinin hissettiklerinin benzerini hissediyorsun. Kimisi tepki verebiliyor kimisi donup kaliyor. Ayrica evet bu toplumda yasamak getcekten en buyuk imtihan. Erkekler icin de zor ama kadinlar icin ekstra zor.
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun.Öyle yorum yapanları görmezden gel , onlar otobüse tek binememenin veya karanlıkta eve tek yürüyememenin ne demek olduğunu bilmeyen kesim. Tepkin çok normal. Ben de bir kere tacize uğradım. Çok aşırı bir hareket yapmamıştı ama haddini bildirmiştim. Söylemek çok acı ama zamanla böylelerine nasıl tepki vermen gerektiğini öğrenirsin. Üzme kendini. Tekrar çok geçmiş olsun..
10 Yorumlao tacizi yapan kişi için karşı cins olmak yeterli ayrıca senin yüzünde güzel. ben türkiyede yalnız bir yere gitmiyorum artık kaç defa tacize uğradım elle ve sözle. ben yapanlara soruyorum şimdi. daha ne istiyorsunuz kızlardan bunları anlatacak bir anınız olsun diyemi yapıyorsunuz, hoşunuza gidiyormu arkadaşlarınıza anlatıp çatlayana kadar gülüyormusunuz...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir şey yapamaman çok normal. İnsanın enerjisi o kadar düşüyorki sesi çıkmıyor. Kitleniyor. İnan bana başına bir daha böyle bir şey gelse bununda acısını çıkarırsın o an. Kimse sana istemediğin bir şekilde davranamaz. Hakkın sorulur o sapıktan. İçini ferah tut.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Eğer yüzünü hatırlıyorsaniz karakola ifade verebilirsiniz. Otobüs numarası ve saat ile birlikte. MOBESE diye birşey var sonuçta
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılHer tacize uğradığım da sanki taciz eden benim toplumdan çekindim
Ama eğer tekrar başıma gelecek olursa onun ellini kırarım !
Evet bir kadınlar erkeğin gücü bir olmaz ama unutmayın kadın öfkelenirse dünyayı yakar20 Yorumla
+1 yılGerçekten çok üzgünüm böyle bir ülkede yaşamayı başarıyorsak her şeyin üstesinden geliriz, gelirsin 💓 ben de çok korkuyorum her gün gördüğüm o kadar haberden sonra düşüncesi beni çok ürkütüyor Allah korusun böyle bir şey olsa ne yaparım bilemem
20 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun.. Zor bir durum olmalı, fakat bu yaşadığın olay coğrafya ile çok alakalı değil.. Bu devir böyle
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun. Yaşadığın bu durumdan dolayı çok üzgünüm. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsın ve bu psikolojik durumu kısa sürede atlatırsın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTerapiye gidiyorsan zaten burda ne söylense boş olur. Ama insan şoka girebiliyor bu gayet normal bir durum. Girmemek için, bir ömür boyu paranoyak gibi birinin sana saldırmanı beklemen gerekiyor. Oda sağlıklı değil zaten.
10 Yorumla Otobüslerde kamera oluyor yahu şikayet edip o saatteki arabayı ve kamera kaydını aldırıp şahıstan şikayetci olabilirsin
10 Yorumlasenmı guzel degılsın onu dıyen bakan kör müş ya da bılerek kasıtlı yazmıs laf uzasın dıe. dısarda elle ya da sozle olan tacıze karsıyım ..
10 YorumlaOtobüste kameralar vardır. Hangisine saat kaçta bindiğinizi hatırlıyorsanız direk şikayette bulunabilirsiniz
13 Yorumla- +1 yıl
ee sonra nolcak yine serbest kalacak? devletimiz okdr ib*eki tecavüzcüleri tacizcileri savunuyor pcler
- +1 yıl
😔
+1 yılGeçmiş olsun.
Ani kararlar vermek bazen sıkıntı çıkarabiliyor, sakin kalmak yine en mantıklısı, ucuz kurtulmuşsun.10 Yorumla
+1 yılAllah cezasını versin böylelerin maalesef böyle ani olunca ve ya tepki veremediğimizde bu pislikler daha çok cesaret alıyor lütfen sonuna kadar peşini bırakmayın
13 Yorumla- +1 yıl
hayvanlara, 90 yaşındakine, çocuğa oluyor da sana olması mı garibine gitmiş jfhdfjhsdgujh knk bu sitede mantık arama
Soran+1 yılama var ya bazen çok sinirleniyorum bu insanların ölmesi lazım başka çaresi yok ya 😄
- +1 yıl
kesinlikle
Ben uğradım karakola gittim polisler goygoyculuk yapmaktan bana vakit ayırmadılar gittiğimle kaldım
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu tarz durumlara temkinli olarak çıkmalıyız dışarı bence. Benimde başıma 2 defa böyle bir olay geldi 1. sinde bende senin gibi neye uğradığımı şaşırıp hiçbir şey yapamamıştım. Ama 2. sinde hazırlıklıydım iğneyi sapladım bi tarafına ortalığı ayağa kaldırdım sonra da bir güzel dayak yedi kendisi
20 Yorumla
+1 yılNe diyeceğimi gerçekten bilemiyorum maalesef dünyada böyle tacizciler gibi çok insan demek istemiyorum artık onlar değişik iğrenç bir şeyler ve çok fazlalar umarım yeni nesil böyle yetişmez bu arada geçmiş olsun hiç bir insan tacizi haketmez.
00 Yorumla
+1 yılben de senin gibi olurdum üzgünüm bunu yaşadığın için çok iğrençler
10 YorumlaÇok kötü bir durum. Keşke hiçbirimizin başına böyle şeyler gelmese ama maalesef oluyor işte.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu senin hatan değil. Sakin ol. Bazen insanın eli ayağı dolaşıyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 460 cevap paylaştı. Soyliyecek cok sey var ama soylesemde birsey deistirmez!
10 Yorumla
+1 yılşok anında düşünemiyor ki insan. karar verme yetisi kayboluyor
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş oldun ne yazık ki ülkemizde boş olan insanlar çok var
13 Yorumla- +1 yıl
Konusmak dertleşmek istersen dinlerim
- +1 yıl
lan adin ve soy adin asiri tanıdık nerelisin sen
- +1 yıl
Tanıyorsundur belki
+1 yılgeçmiş olsun keşke yaklalansaymış o taciz eden puşt
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Aynen öyle dediğini yapamıyorsun o çok kötü hissettiriyor insana
10 YorumlaSenin adına o kadar üzgünüm ki. Cocukken bende tacize uğradım hemde aynı kişi tarafından birkac kez.
Çok zor üzerinden yıllar gecsede insan kafasından atamıyor bedeninden tiksiniyor. Umarım atlatman kolay olur.10 Yorumla
+1 yılTaciz edildiğin sırada susma sakın bağır çığlık at çevrendekilerden çekinme şikayet et onu ama sonucunda serbest bırakılır çünkü tacizciler ve tecavüzcülerin bu kadar rahat olmasının sebebi duruşmada tahliye edilmeleri ne yazık ki
10 YorumlaBen sinirlerime hakim olamam herhalde.
20 Yorumla
+1 yılBunlari hadim ediceksin sonra 1 saat acoyla kivranmalari beklicen sonra kollarini bacaklarini kirican yine aci cekmesini bekliyeceksin ve en son vurup oldurecen
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Davranırım çok soğukkanlıyımdır gözüne parmağmı sokarım öyle bişi olsa
00 Yorumla
+1 yılKamera kaydı falan bulabilirsen şikayet eder rahatlarsın.
00 Yorumla
+1 yılotobüste bu olayı görüp o adama müdahele etmeyende ağır or*spu çocuğudur.
00 YorumlaTürkiye de o erkeğe de taciz edecek insanlar olduğundan çok eminim kardeşim dua edelim senin yaşadığını oda yaşasın ;)
10 Yorumlabende gözle taciz uğramıştım bildiğin yazın şort giydik diye küçük bir restorandayız adam bildin gözünü ayırmadan bakıyodu
10 Yorumla
+1 yılKeşke o an bağırabilseydin, çevrende sana yardım edecek delikanlılar elbetteki olurdu. Peşini bırakma bu tarz sapkın insanlarla beraber mücadele etmeliyiz, kamera kayıtları vardır illaki, geçmiş olsun.
00 YorumlaOtobüste kamera kaydı vardır. Aglayacagina şikayet etsene. Hiç birşey bile olmasa sicilinde işler. Bir başkasına yapamaz. Sen ağlar susar. Diğeri susar da bu bitmez
00 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun. Böylelerinin bulunup en ağır cezayı alması şart. Hadım edilmeliler.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGecmis olsun bir erkek olarak utanç duydum böyle insanları toplumdan yok etmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen kendini neden kötü hissediyorsun ki? O kendini kötü hiss etmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafasina cantayi gecircektin malum yerinede bir tekme cigliklar vs. fazla uzulmemis olurdun
00 YorumlaGeçmiş olsun. Çok üzüldüm.
30 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun canım.
20 Yorumla
+1 yılmaalesef ülkemizde bu olayların sonu gelmiyor.
10 Yorumla
+1 yılSen niye üzülüyorsun, o şerefsiz utansın
10 YorumlaGenelde evet. Sogukkanli olabiliyorum.
10 Yorumla
+1 yılNeresinden bakarsan adice keşke polise gitsen kamera kaydı vardır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun maalesef ki kriz yönetimi şart
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAhlaksiz serefsizler onlari oldurmek istiyom
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖyle oluyor ya, saçma bir durum o anki halimiz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTaciz de selam verene tacizci diyen de var eline dokunana diyen de. Yani taciz dediğin gerçekten tacizse geçmiş olsun paranoya ise insanların vebaline girmeyin.
Geçmiş olsun tekrardan.
-MR Fanları03 Yorumla
Soran+1 yılne diyorsun beyinsiz ya!
Cevap sahibi+1 yılBen beyinsiz değilim kalbimi kırdın
Cevap sahibi+1 yılAblacım ne oldu taciz derken
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kesinlikle hayır
10 YorumlaGecmis olsun
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri