İyi bayramlar efenim 🎈 Düşüncelerinizi merak ettiğim bir soruyla geldim. Yakın ama çevresi çok olmayan bir arkadaşınızın olduğunu düşünün ki, elbette olmuştur. Bu kişi biraz ortamlara girince sizce değişir mi? :)
Ciao Bu konu aslında genel olarak objektif bakılmayan bir konu. Yani ben böyle düşünüyorum.
İnsan gelişen bir varlıktır yani farklı zaman dilimlerine oranla bakarsak bu olağandır ve herkes için böyledir. Değişmeyen tek şey değişimdir. Lakin bir de şu açıdan ele alalım.
Genelde insanlar bir insanı tam tanımadan sen değiştin der. İlişkilerde bu çok yaşanır lakin burda bir değişim söz konusu değildir. İnsan karşıdakinin bilmediği özelliklerini zihnindeki şekilde tasarılarla doldurur.
Sizin arkadaş örneğinize gelirsek de siz o kişiyi daha önce ortamlarda görmediyseniz "o değişti" gibi algılamanız muhtemel ancak o hep öyleydi siz onun diğer taraflarını yeni tanıyor olabilirsiniz.
Değişebilir, farklı ortamlar insanlarda farklı etkiler yaratır. Örneğin: Havalı bir ortama giren biri, bir süre sonra kendi de havalı davranmaya başlar (süre ve değişim seviyesi, kişinin karakter yapısına bağlı değişiklik gösterir). Nasıl bir ortam yaptığına bağlı, insanlar değişebilir.
Kişiliğe bağlı bu biraz aslında. Her ne kadar değişmem diyenler olsa da bazen insan kendini bulduğu ortamda derinlerde gizlediği öz benliğini ortaya çıkarabiliyor. Bazıları da ipin ucunu kaçırıyor.
Yaşı küçükse neredeyse kişiliği bile değişip, bir tarafları kalkabilir. Fakat belli bir yaştan sonra kişilik iyice oturuyor ve prensipli olduğun için değişeceğini sanmıyorum. Belki çok dışa dönük bir tip değildir, ortam yapınca biraz çenesi de açılabilir. Buna ben değişim demem...
Bu tamamen karakter meselesi. Aynı bir insanın birden paraya, güce kavuşması gibi. Kimileri ne oldum delisi olabiliyor.. Çevre yapmak önemli değil. Çevrendeki kişilerin karakteri ve sana neden geldikleri önemli.
Biraz ortam yapınca her insan değişmez. Sahip oldukları isminden büyük olanlar değişir. Öz benliğini maddeden üstün tutan, materyalist olmayan kendini bilen. Maslow a göre kendini gerçekleştirmiş insan her durumda kendi benliğini ortaya koyup yine kendisi olacaktır.
İyi bayramlar. Söylediğin insan asosyal insan tipi, daha önceden böyle bir ortamı olmadığı için muhtemelen değişecektir ancak bunu kontrollü yaparsa dağıtmaz ancak kontrolü kaybederse kendini bile kaybedip kişilik bozukluğuna kadar gitme ihtimali var.
Değişir. Şöyle ki: üniversitede başıma gelen bir olay. Ben çok açık, atılgan ve kolay uyum sağlayan biri değilim. Ortama yeni gelen bazı insancıklar sizin bu yönünüzü görür ve sizi kullanırlar. Sonra o ortama alışınca daha eğlenceli bulduğu gruba giderler ve sonuç olarak sizi kullanmış olurlar.
Karakteri zayıf olan insanlar elbet değişir Caner. Bazıları öz güven eksikliği ile bu ortamlara giremiyor zaten. Sen yardımcı olup bunu aşmasını sağladıysan ilk sileceği insanlardan birisisin demektir.
Kişiden kişiye değişen bir durum kişi neyse odur aslında bazı özellikleri değişse bile kişiliği değişmez ha ortamda ön plandaolmak için kişiliktende taviz verirse bu yapay durur ve pek hoş karşılanmaz her ortamda aynı olan insanlar candır
Ortama gerek yok genelde tanisma evresinde sahte olduklari icin zmnla foyalari ortaya cikiyor ama evet 2 3 insan gorup maymuna dönenler de yok degil ekstradan
Yaşadığım yerlerde çokça çevrem vardı, tanınan, saygı duyulan biriydim hiç kendimi bozmadım. Bu insanın tamamen kişiliğiyle ve kendisini bilmesiyle alakalı bisey.
Yani asosyal bir insan sosyalleştiği zaman medeni cesareti, hayata bakış açısı, iletişim yeteneği gelişir. Kendine özgüveni gelir. Mutlak surette bir değişim gözlenir diye düşünüyorum.
Değişmeyen insan yoktur insan azıcık gözünü açsın hemen mayası değişir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle insanları çok gördüm hele ki coguda akrabam olur biraz ortam yapınca beni veya bı başka tanıdığını begenmemezlik görünce gormemezlikten geldiğini çok iyi bilirim. Ama işi düşünce biz iyiyizdir 🤷
Benim de vardı öyle bir arkadaşım Kız yeni birilerini bulunca onlarla takılmak istiyordu izim İkimiz sadece bir şeyler yapalım dediğimde diğer kızlara da haber vereyim ayıp olur diyordu sürekli