Selam canlarım,
Bugün olduğunuz kişi, yarın bambaşka bir hayata uyansa değişir misiniz?
Nasıl biri olursunuz?

Selam canlarım,
Bugün olduğunuz kişi, yarın bambaşka bir hayata uyansa değişir misiniz?
Nasıl biri olursunuz?

Selam,
Evet koşullar değiştiğinde insan da değişir..
Aslında her gün, her an da koşullar değişebilir..
Bişeyleri öğrenip kendimizi geliştiriyoruz günden güne örneğin.. Dün kötü olan şey bugün iyi oluyor, ders çıkarıyoruz..
Koşulları değiştirmek de bizim elimizde..
her şey iyiden iyiye giderken sende iyiye gidersin, işler sarpa sarınca mecburen o iyilik kayboluyor..
Özünde neysen yine içinde bi yerde kalırsın, ama içerisinde bulunduğun ortama göre şekillenmek de zorundasın..
Çoğu insandan duyariz, en azindan ben çok duydum bu lafı ;
Bu yaşanılanlar yaşanmasaydı kimse şu an olduğu kişi olamazdı..
Koşullar sürekli değişiyor, insan da buna ayak uydurmak zorunda kalıyor..
Herkes değişir yani..
Koşullar değişince insan değişir mi?
Marina Abramović’e bir bak derim.
İtalya’da yaptığı o performansta (Rhythm 0) sadece duruyordu.
6 saat boyunca kim ne isterse yapabilirdi ona.
İlk 10 dakika gülümsediler.
Bir saat sonra saçını kestiler.
Üç saat sonra üstünü yırttılar.
Altıncı saate geldiğimizde biri silahı eline aldı, diğerleri alkışladı.
Yani evet, koşullar değişirse insan da değişir.
Ama değiştiği kişi kendisi mi olur, yoksa en dipte gizlediği gölgesi mi çıkar ortaya? Bilemeyiz.
Ben mi?
Sanırım hâlâ aynı kalırdım. En azından öyle umuyorum.
Bence insan koşullara göre değişir ama özü aynı kalır. Yeni bir hayata uyansam belki daha cesur olurum. Daha az düşünür, daha çok hissederim. Ama hâlâ sevdiklerimi aynı yürekle severim.
Sadece şartlar bizi başka bir versiyonumuza taşır. Yani değişirim evet ama yine “ben” olurum, sadece biraz farklı bir “ben.”
Tabii ki değişir Hayat şartları yaşanılan deneyimler insanı şekillendirir. Zorlandıkça güçlenir kırıldıkça öğreniriz Koşullar değiştiğinde insanın iç dünyası düşünceleri hatta davranışları da değişir Çünkü zor zamanlar insanı farklı bir yere götürür iyi zamanlar da başka bir hal verir. İnsan aslında hep aynı kalmaya çalışsa da içinde yaşadığı ortam ve yaşadıkları ister istemez onu etkiler. Bu çok doğal kimse aynı kalamaz..
Koşullar tabii ki insanı değiştirir, bunun kaçarı yok. Her insan, yaşadığı olaylar ve ortamlarla şekillenir. Mesela; lüks bir hayatın ortasında uyanırsan kibirlenebilirsin, bambaşka zorluklara uyanırsan da dayanıklılığın artar. Ama özünde, mayanda ne varsa o yine bir yerlerde kalır. Zamana ve yere göre herkes bir maske takıyor 🎭 Dürüst ol, sen de değişirsin, ben de!
Cevap
13Cevap
Hemde nasıl değişir, işlerine melek, işlerine gelmeyince şeytan olurlar. İşlerine soxum
Değişir kesinlikle. Ortam, yaşantı çok şeyi değiştirir
Eğer kutup ayısını şehire koyarsan adaptasyon olamaz ve ölür. Ben de bambaşka bir hayatta uyanırsam adapta olamam. Özünde kim neyse o şekilde ilerler.
Onu yaşadım
Birden bire etrafımda kimse kalmadı
Suçlandım ayıplandım ötekileştirildim
Hepsine Eyvallah SiZsiniz dedim
Hepsinin düşüşünü teker teker izledim
Arka kapak yazım "insan değişmez, farkına varır" bunu yaşayan bir kadınım. Dönüp bakıyorum da ben hep aynıyım, şartlar farklı ama farkında varıyorum bazı şeylerin🙂
koşullar değiştiğinde hemen adapte olabilen var hemen adapte olmayana var ama hemen adapte olabilen 1 yılda olabliyor ama olamayan 3 veya 5 yılı bulabiliyor
Derimin altında zamanını bekleyen bir benlik var zaman ve mekan değiştirdiğim an o kişiliğe dönüşürüm muhtemelen
Yani olumlu özwlliklerirmi ve temel değerlerimi değiltirmeyi pek istemiyorum ama bilemeyiz hiç belli olmaz
Özünü kaybeden insanın kişiliği oturmamıştır şartlar o anki kararı alman gereken tavrı etkiler sadece.
Kişiliklerim de kıyafetlerim gibi hazırda bekler, ihtiyaç halinde ben ölürüm ve başka bir ben olarak doğarım.
Evet değişir, koşullara ayak uydurmak değil mi zaten yaşamak
Belki ama çoğu insan er geç özüne geri döner bir şekilde
Şöhretin ve paranın değiştiremeyeceği kimse yok.
Olumlu bir değişim olacaksa koşullar hemen şu an degisebilr
Çoğu insan değişir ama her insan da değişmez.
kosullar degısınce herkes degısır ıyı ya da kotu
değişmem , ancak koşullar değişince değişen dostum çok oldu maalesef.
Tabiikide mesela şu an Norveç ya da kanada da yaşıyor olsaydım şu an çok farklı biri olurdum 🤗
"Kominist parayı, feminist kocayı görene kadardır" Derler ama bilmedim şimdi😅😂
Tabiki değişir fakir bir insan zenginliğe ayak uydurabilirmi
Hem de nasıl
insanı kendisinden başka kimse değiştiremez
Kesinlikle değişir diye düşünüyorum.
Evet insanlar değişiyor
Evet tabiki değişir.!
Esnek değişken bı karakterim yok değişmem
Bir nevi jf
Evet...
Değişir ruhu bile ölebilir
Değişir
Degisir
Değişir
Bir çok insan evet
Ortama bağlı.. 😃
Elbette değişir.
Ee yani haliyle
Evet değişir
İstisnasız
Değişmez bence ya
Hayır değişmez
Kişilik kolay kolay değişmez içte ne varsa o olur.
değişir elbette
Değişir
Evet değişir
Değişir tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?