Ebeveynleri yaşlandığında bakimevine göndermek bencillik midir?

Şimdi linç yicem gibi geliyor söyle bahsedeyim ülkemizde çoğu insan kendi neslinin devami ve yaslandigimda bana bakabilecek birileri olsun düşüncesiyle dünyaya çocuk getiriyor getirmeklede kalmiyor cocuga psikolojik cezalarla minnet ve duygu sömürüleri yasatarak kendine bakmasini sağlıyor cevremden o kadar görüyorum ki kadin gelmis 60 yaşına kendisi de yaşlı belki durumu iyi degil halen 90 yaşında ailesine bakıyor bu demek degil ki onlari sokaga atsin demek degil bircok ailelerin bakimevine gitmesini hayirsizlik gibi gelebilir ama oyle olduğunu düşünmüyorum kimseye yuk olmamak lazım bunu kendim icinde düşünüyorum evlat gerektiginde duzenli sekilde ailesini kontrol eder ama maaslari varsa guvendigi bi bakimevine goturmesi neden hayirsizlik olsun !! ? Düşüncelerinizi merak ettim.
Güncellemeler
+1 yıl
Simdi diyeceksiniz ki onlar bize bakti isteyerek dunyaya cocuk getiriyorsunuz bakmak zaten sorumluluğunuz ama kendiniz aile kursaniz bile aileniz geç ölürse yandiniz olene kadar heleki bi ataerkil toplumda 2 ev idare etmek zorunda kalir kadinlar ve asla da yaranamazlar.