Konu önemli değil. Aşk, sevgi, iş dünyası, hayat vs vs.
Sizce bırakıp gitmek genelin ağzındaki pelesenk olan korkaklık mı yoksa erdem mi?
Sizce bırakıp gitmek genelin ağzındaki pelesenk olan korkaklık mı yoksa erdem mi?
Bırakılması gereken yerde bırakılır , gidilmesi gereken yerde gidilir. Hangisinde sorunlarımız çözülüyorsa onu yapmalıyız diye düşüniyorum.
aksine gitmek cesaret ister. Durduk yere giden korkkaktır sebebsizce sadece yorulduğu için gidyorsa güçsüz birisidir
Duruma göre değişir. Birakilmasi gereken bir durum varsa bırakmak erdemdir. Mucadele etmeye değen bir durum söz konusuysa ve sonunda bir basari elde edilecekse korkaklık, yılgınlık, cesaretsizlik derim. Bu durum çok değişken her konuda cesaretli olunmaz bazen bırakmak gerekir. Bazende sonuna kadar savaşmak.
Cesaret'tir. Çünkü sen olay ne olursa olsun herkesi, her şeyi bir kenara bırakıp gidebilecek kadar cesursan bunu yapabilirsin.
~sevgi konusunda böyle düşünmüyorum ama. Çünkü seven insan dokunmakta bile kıyamaz, bırak terk etmeyi 🍃
Duruma şartlara göre değişir. Olmayacak bir işin peşinde koşup durmaktan boşa kürek çekmektense olduğu kadar olmadığı kader deyip gitmek ıyidir. Bazen ise gitmek korkakliktir
Cevap
9Cevap
Bırakıp gitmek, geride kalan için iyi ise erdem, geride kalan için kötü ise korkaklıktır.
Teşekkür ederim.
Bazen korkaklık bazen erdem..
Vazgeçmek aslında ciddi ilişkilerde cesaret isteyen bir durumdur.
Kısa metrajlı light iliskilerde ise sıradan bir rutin.
Herkesin bi sabır noktası var ya da doyum noktası sınırlar aşıldığında insan vazgeçmeli ben buna akıl sağlığını korumak diyorum
Olaylara göre değişir... Sürdürmeye değmeyen her ne varsa sessiz sedasiz bırakıp gitmek bence erdemdir.
Ben olaya korkaklık ya da erdem olarak bakmıyorum yerine göre gerektiğinde gitmek yerine görede mücadele etmek erdemdir
Bırakıp gitmek kolaydır, sorumluluğu ve zorluğu kaldıramamaktır, kaçmaktır, risk alamamaktır. O yüzden korkaklık diyorum.
Eğer gitmen gerekiyorsa ve gidebiliyorsan kendinde baya yol katetmişsin demektir.. Ne için gittiğin önemli?
O anki duruma olaya bağlı ve bazen gitmek ne korkaklık ne erdemlik - hayırlı sadece
Ben çabalarım ama daha fazla gitmeyeceğini düşünüyorsam bırakırım.
Erdem gayet de. Bırakamamak korkaklıktır abi insan atılgan olmalı
Gerektiği durumlarda erdemlik ama genelde korkaklık
Bu olaya duruma göre değişir ama bırakıp gitmek kaçmaktır ya
Degisir ama cok deneyip sonuclanmayan seyler varsa gitmek en iyisidir
Gitmek gerekiyorsa gidilmesi gerekir yani ben hiç korkaklık olarak yorumlamam.
Yeri geldiğinde vazgeçmeli insan aksi olursa sapık durumuna düşersiniz
Korkaklık olarak görmüyorum. İstemediğim birşeyi yapmaktansa bırakıp giderim. Ve korkuyla yapmaktansa reddetmek ve gitmek bana göre Cesaret
Sebebini açıklayıp gitmeli insan. Karşımızdaki insana her zaman 1 açıklama borcumuz var.
Eğer ipler kopmussa ve gerekliyse asıl erdem gitmektir. Kalıp zarar görmektense gitmek bazen en hayırlısı olacaktır. Kalmak ve savaşmak için geçerli ve değerli bir sebebi olmalı insanın.
Korkaklık değil. Uğraşmaya değmeyecekse zamanımı harcamam.
Çoğu şey için bırakmak büyük bir erdem bence
Gitme nedenine göre değişir
Kprkaklık. Mücadele etmek zor.
Kişinin içinde bulunduğu duruma bağlı.
Resmen kahpelik bence.
Duruma göre değişir
başarısızlık
Duruma göre değişir
Duruma göre değişir
Erdem
Bazen olmasi gereken
duruma göre değişir