Ayrılmayı Becerememek mi? Korkaklık mı ?

3 yıllık bir ilişkim var. Mutlu olmaktan çok kavga ediyoruz. Birbirimize uyuşmayan bir çiftiz aslında. Ama bunu çok geç anladık. Onu çok sevdim çok değer verdim. Ama aramızda ki kavgaları tartışmaları bir türlü bitiremedik. Aynı konular tekrar etti sürekli. Ve bana çok yalan söyledi. Yalanlarını yakalayıp uyarmama rağmen düzelmedi. Ayrılmayı çok düşündüm ama birlikte olduk ve ilklerimizi yaşadık. Ayrılmamam için tek neden bu. Arada sırada biraz ayrı kaldık aslında en fazla 1 ay kadar. O zamanlarda kafam da hep o vardı. Bensiz napar nereye gider kimle birlikte olur gibi şeyler kafamı yedi. Ve hayatımın her yerinde sevgiliden çok arkadaş gibi aslında. Her gün konuştuğum her şeyimi paylaştığım biri. Bu yüzden yalnız kaldıkça aklıma ondan başka birşey gelmiyor.Ondan bir an önce ayrılıp unutmalı mıyım yoksa kafamdaki sorunları atmaya mı çalışmalı mıyım.Psikolojik destek alıyorum ama yinede buraya sormak istedim, bu durumu yada benzerini yaşamış olan kişiler bir kaç cümle bişeyler yazarsa çok sevinirim
Güncellemeler
+1 yıl
2 yıl geçti siteye bir girim dedim :) kız arkadaşımla barıştık hatta 1,5 sene devam ettik üzerine, 6 ay önce falan ayrıldık 1 hafta içinde birini bulmuş :) yani buradan çıkarılacak ders ; acabalar kafaya girince ilişki bitiyormuş herkese yorumları için teşekkür ediyorum
Ayrılmayı Becerememek mi? Korkaklık mı ?