Neden bize karşı böyle bir ön yargı var
zaten yaşadığımız yerlerde zorlanıyoruz birde vatanımıza geldiğimizde bize karşı hep bi önyargı
neden?
zaten yaşadığımız yerlerde zorlanıyoruz birde vatanımıza geldiğimizde bize karşı hep bi önyargı
neden?
Önyargı kelimesinde haklısın öyle olmamak gerekli. ama görünen köy de klavuz istemez ben Almanya ya denizciyim dedim muhabbet ediyoruz orada bile Türkiye'yi kötülüyolar tepeden bakıyorlar tabi ben altta kalmam bozar bırakırım. daha 2 ay önce Amsterdam a gittim bı türk lokantası na girdim simkart nerdn alabirm diye sordum adam yüzüme bakmadı. surda ilerde dedi. bi çafenin önünden geçerken Türkçe kelimeler duydum adama ingilizce olarak türkmusunuz dedm yok dedi yanındaki bayan türkmusun diye soruyor dedi buyur dedi adam bende covid sorunmu kahve icebilirmiyim diye sordum sorun değil dedi. oturdm neyse Adam a bi kaç soru sordm burdaki Türkler niye soğuk dedim bende türküm dedim ne bekliyodun ki dedi bende beni evine misafir etmesini beklemiyorum zaten dedim Hollanda lilar daha kibar nazik cana yakın dedim buedakiler deli dedi. baktim adam egoist egoist konuşuyor bende dedim ki gemide ilk çalışmaya başladım da tecrübeli denizciler yurtdışındaki Türkler i görürsen hiç muhatap bile demişlerdi haklılar mis dedim. adam bozuldu hesabı ödedim çıktım. turk sen burnun havada olmicak Avrupalıların en bok işlerini yaparlar Türkiye'de hava atarlar herkes için demiyorum bunu.
Türkiye'de yaşamadıkları halde seçim zamanlarında çoğunluğun inanılmaz oy tercihleri yapması bir sebep mesela. Aynı adamların Almanyada, Hollandada sosyal demokrat kesilmesi trajikomik.
Bak buna bende karşıyım
Yaşamadığın yerde seçim hakkın olmasın
Bende yurt dışındayım hemde 25 senedir.
Ama gurbetcilerin harbiden cogu gorgusuz ya.
Vatanim diyip ölüyorlar, hic biri askerlik yapmiyor. Cogu turk vatandasi bile degil.
Vatanım diye ölüyorlar, avrupadan kazandiklari parayla sefasini suruyorlar. Memleket cennet kiymetini bilmiyorsunuz diyorlar, dön memleketine dediklerinde duzenimiz var diyorlar. Zamaninda dedelerimiz duzenlerini bozup avrupaya gittilerse herkes yapabilir dimi?
Haftada 45 50 saat calisip sadece 1 gun izin yapiyorlar maasta 2800 diyorum, yetmez mi diyorlar. 1400 euroluk asgari ucret neredeyse 12bin tl ama onlar hala kor cahiller gibi ekonomiyi savunuyorlar.
Gurbetcilerin %85i agir gorgusuz bunu ksbul edelim
Baskalarinin fikirlerine saygi duymayi öğrendiğinde o kadar da kötü nirsey olmadigini anlayacaksin.
Ben gerizekali olabilirim sende gorgusuz avrupalisin zoruna gittigine gore shsjsh
Euro’yu TL ye çarpan canım
Birde finans okumuş
Klavye hatası olamaz mi?
En zeki sensin tamam ahaha 🤙
gurbetçi kizlar fena valla 😃😃😃 bizi hiç sevmiyolar türk erkeği deyince Türkiye'deki erkeklere karcı kiricilar
@hayalllerdebiter Turkiyede ki erkeklerin avrupada ki erkeklere gore daha olgun ve daha caliskan olmasi gercegi.
Buradakiler 5 para etmezler.
🤣🤣🤣🤣gülmekten karnım ağrıdı ga
öyle deme olurmu çalışkan olanda var arkadaşım valla siz bizi hiç sevmiyonuz ben asla kimseye karşı kimliğim yok
@erzincan24-25 leyleklermi getirdi seni yurt dışından
Yargılamak için değil yanlış merak ettiğim için soruyorum. Zorlandığınız hayatları seçme sebebiniz nedir? Normalde sormam ama benim de yurtdışında yaşama gibi bir hayalim var çoğu genç gibi o yüzden soruyorum.
Ben yurtdışında doğup büyüdüm
Seçimim bu değildi
Hımm o başka tabi
Sen yurtdışında mı yaşamak istiyorsun
Nerede
işte al bu kızı hayatına mutlu olun
@just1member @sevlsrc bence siz evlenin
Yapma komik değil 🙄
vallaha ciddiyim madem hayalin var adam konuda açtı bı tanışın ne olmuş sevabına sana da baksın orda @just1member yani orda buyumus sevgi olduktan sonra anlaşabilirseniz niye olmasın hayalini gerçekleştirmek fırsatçılık değil bence
Tek hayalim o değil bu bir ikincisi her yurtdışında doğup büyüyenle evleneceksek işimiz zor be 😂
Anlamadım
Kim kimle evleniyor
Yok birşey
Anlamadım?
@hayalllerdebiter anlatır mısın olayı bende anlamadım
yurt dışında gitme hayali varmış yazıyor ya bende dedim ki bı tanisin belki birbirinizi seversiniz illa evlenin demedim bı muhabbet edin yurt dışı hakkında sohbet edin belki fikirleriiniz uyusur tanisirsiniz ne bileyim içimden öyle geçti tanışın siz dedim
@sevlsrc kızın hayalleri var diyoem yurt dışına gitmek filan sende dedim bı tanış belki hayallerine sebep olan biri olursun insanlar arrik böyle tanışıyor madem denk geldiniz tanışın dedim ne var bunda yani
@hayalllerdebiter kötü birşey yok kardeşim
Mesaj kutusu kapalı ama
İnce düşüncen için ben kendi adıma teşekkür ediyorum sana @hayalllerdebiter ama sağolun almayayım
birbirinizi takibe alın mesaj kutuları açılır en fazla Instagram yazilie bakın insanlar yurt dışına götürmek kötü değil ben gurbetçi olsam tr de hayali olan kızı gerçekten sevgisini görürsem evlenirim anlassam ama gurbetteki kizlar fırsatçı diyolar erkeklere ya insanlar birbirlerine el. uzatmali bence kader kısmet sohbet edin dedim en azından belki huyunuz uyusur pozitif bakın ölümlü dünya işte elimde olsa ben gurbette olsam asla önyargılı olmam
yanlış anlama just1member ben sadece bu tür seylerfe bana çok kırıcı oldu gurbetçi kizlar ben bizim insanımız iyidir kötü anlamda demedim
@sevlsrc en azından empati ile yaklasman iyi bro gurbetçi insanlar iyi insanlardir
@hayalllerdebiter bizde zorlama yok kardeşim
@sevlsrc k bakma kardeşim senle o kız arkadaş için ikiniz adına öyle bişey dusundim burda iyi bir enerji hissettiğim için dedim yoksa haddime değil en azından önyargılı değilsin tebrik ederim kardesim
Cevap
4Cevap
önyargı yok dostum erkekleri değilde gurbetçi kizlar çok kırıcı oluyorlar Türkiye'den erkeklerle asla evlenmek yuva kurmak istemiyolae Türk erkeğini itici buluyorlar gurbetçi erkekler çok dobralar ama kadınlar çok yüksekten bakiuo bize
Türkiyede yaşayan erkeklerde çok Abaza oluyor dostum
yok valla dostum ben kimseye böyle saçma salak şeyler yapmadım yapmam karakter meselesi
Yurt dışının kaymağını yiyip en iyi yaşam standartlarından yararlandıkları halde ülkemizi mahveden AKP'ye oy verdikleri için.
Buna bende karşıyım
Neyden bahsettiğini bir anlasam
Ya klasik söylentiler oluyor ya
Yok bedavaya yaşıyorlar
Gelip parayı bozdurup tatil yapıyorlar
Woher denn?
Ich komme aus Ulm
gene mi sen çık şu meselelerden yahu @alarachan
Onyargi soygunculuk say say bitmez
Hemde nssıl
Banami ogretiyorsun? Bende yurtdisindayim
Okudum okudum
Ne gibi önyargi
Almancı falan
Ya ne Almancısı Kardeşim
Almanci demek mi onyargi yani
Vallahi giresunlusun galiba
Bende öyle
Almanci bizde de cok var kuzenlerim falan. Takilmayin boyle seylere. Gidip bmwlerle geliyosunuz adami hasta etmeyin :Dd
Sende bin
Burda ben biriktirmeye baslasam cocugum benim yasimdayken alir bu sartlarda
10 tane kredi kartı ile gezmesini biliyorsunuz ama
1 tane hesap kartim var :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?