Olmaz demeyin, oldu. Araba yarışı yaparken bir anne ve bebeğine çarpıp ölümlerine sebep olan 21 yaşındaki Cameron Herrin, 24 yıl hapis cezası aldı. Buraya kadar normal. Çocuk yakışıklı olduğu için Twitter ve TikTok'ta #freecameronherrin paylaşımları yapılmaya başlandı. 😐 Ne şimdi bu yani?
Sırf yakışıklı diye, 2 kişinin ölümüne sebep olan biri beraat etsin ister miydiniz?
Olayı biliyorum çocuk hapis cezası almış hayatı kaymış, bu da yaptığı bir akılsızlık sonucu olmuş. İki kişinin ölümüne sebep olmuş ama bunu bilerek yapmamış. 24 sene biraz fazla gibi geldi ilk ama yani iki kişinin hayatı az bu değil bu. Hayat boyu cezası vardı en son, azaltmışlar sanırım. Ve olay yakışıklılıkla alakalı değil bence cezayı fazla bulmuşlar tepki bundan. Adam öldürüp iki para ödeyip çıkanlar var kaçanlar var. Bir şey daha var, olaya hayatı giden çocuğun gözünden bakılıyor. Ama karısı ve çocuğu giden babayı, hayatları biten kadını ve çocuğu kim düşünüyor? Lütfen düşünürken biraz da karşı tarafa bakalım. Çocuğun suçu konusuna gelirsem, bu insan suçlu ve bir o kadar da masum birisi. Yine de yaptığının cezasına katlanmak zorunda.
Bilerek yapmamış? Suç suçtur. bilerek veya değil, cezayı hafifleten tek şey bu olayda kusurun kendinde olmamasıdır onun dışında hiçbir hafifletici neden olamaz
Akli dengesi yerinde, kasten hız kurallarını ihlal etmiş kazaya bile bile davetiye çıkarmış üstelik insanların bulunduğu bir yerde. İstiyerek ya da istemeyerek 2 kişiyi öldürmüş hızı aştığı için onun suçu. Kafanıza göre yolda magandalıp yapıp sonra insan öldürüp suçsuz çıkamazsınız, yaptığınız her şekilde insan hayatını kast etmedir. Bir şey yaptığınızda gelebilcek tüm sorumlulukları almanız gerekir 40 yaşında olsanıza 21 yaşında olsanızda. "24 yıl çok fazla" diyenler birde kendini eşi ve kızı ölen adam yerine koyun.
Hak etti. 2 insanı arkadaşı ile trafikte hız yaparken ezip öldürdü. Yani 2 kişinin katili. Keşke bu adalet Türkiye'de de olsa. Tipi önemli değil pisliğin teki. Bu paylaşımları yapanların anasını çocuğunu birisi öldürse o zaman görürüm onları empati yoksunları, katil yandaşları.
İşte bunlar insan olduğumuzun kanıtı. Medenileşmek adı altında benliğimizi inkar etsek de aslında bu kadar basit yaratıklarız. Her olayı böyle dangalakça ele alan insanlar hep vardı ve var olacaklar. Benim için soruyu ilginç kılan; bu soruya şaşıran ama sadece güzel/yakışıklı olduğu için şöhret (oyuncu-şarkıcı) olanı bağrına basan var. Kendi içinde dış güzelliğe prim verenler bile buna şaşırıyor çünkü katil. Bunun serbest kalmasını isteyenler bize göre biraz daha zıvanadan çıkmışlar hepsi bu. Bizim için de dış görünüş artı etken hem de çok etken.
Yorumlar yine yakışılılık üzerinden yürümüs bu yakışıkli değil gibisinden. Bu yorumlari yapanlar sanırım gerçekten yakişıklı bulsalar beraat ederler tuhaf bir dönemde yaşıyoruz. Tipe göre adalet isteyenlerin hayatı umarım o yakışıklı insanlar tarafından zindana çevirilir de belki anlarlar önemli olan insanlık olduğunu.
Bir de savunma yapıyorlar "yanlışlıkla vurmuş, bilerek yapmamış, yaşı küçük vs diye" e mk yok bir de bilerek öldürseymiş. Ciddi ciddi tag açanlar, destek olanlar var. Bir de "empati kurun yhaa gencecik çocuk hayatı çürüyecek yazıyorlar". Empati kuracaksanız eşi ve çocuğu ölen adamı düşünün. Zaten para ödeyip çıkmış galiba oc
Yakışıklı ise yakışıklı, ee, ne olmuş? Hayır yani anlamadım, yakışıklılık bir hafifletici sebep mi? Eğer böyle düşünen varsa gitsin en yakın duvara son hız kafa atsın. Suçta ve cezada kanunilik ve cezanın sahsiliği ilkeleri gereği, bir kimse, suç sayılan bir fiil işlemiş ise kanunlarda öngörülen cezayı almalıdır. Bir kadına şiddet uygulayıp hatta cinsel saldırıda bulunup iyi halden ceza indirimi alanlarla ilgili de aynı şeyi düşünüyor musunuz acaba? Dediğim gibi, eğer bu zihniyetteyseniz gidip en yakın duvara kafa atın.
Ateş düştüğü yeri yakarmış insanlar kendi başlarına gelmedikçe bu salak saçma yorumları yapacaklar fakat düşünüyorum da ölen onlardan birinin ailesi olsaydı yine de savunacaklarmıydı hata diye...Çok üzücü bir durum geride kalan adama üzülüyorum eşini ve bebeğini kaybetmiş ama bu iğrenç insanlar acısına ortak olup çarpan adamın cezasının artmasını isteyeceğine serbest bırakılmasını vs istiyorlar. Dünyanın geldiği son durum içler acısı yazık...
Ergenlerin yaptığı bir şeydir kesin; hani şu 14-15 yaşında yakışıklı ama çocuksu erkeklere aşık olanlar var ya. Kim olursa olsun cezasını çekmeli. Ben o kazayı yapsam ve suçsuz olsam; sırf çirkinim diye beni hapse atarlardı. İnsanların (!) tipe aşırı önem verdiğinin bir kanıtı daha. Ulan katil yakışıklı diye böyle hashtag açmışlar; onların da a*ına k*yayım.
Hayır, araba kazası için verilen ceza daha az olmasına rağmen 24 yıl vermesini eleştiriyorlar. Tipiyle, yakışıklı olmasıyla ilgili yapılan bir yorum yok.
Evet isterdim adam yakışıklı abi sende yakışıklı ol madem sanada destek çıksınlar ayrıca önemli bir suç işlememiş altı üstü yaşından ötürü yaptığının ne gibi sonuçlar doğurucağını bilemeyip yarış yapmış ve yanlışlıkla bir arabayla çarpışmış ne şartlar altında olduğunuda bizzat görmedin bu tavırlarla çocuğa yaklaşmakta doğru değil 24 yıl yerine 8 yıl hapis cezası almalı bence.
Yakışıklı veya çirkin ne fark eder ki? İki kişinin ölümüne sebep olmuş bir insan hakettiği cezayı almalıdır. O zaman bütün yakışıklı/güzel olan suçlular hapisten salıverilsinler. Bir de bu özgür kalmasını isteyenlere sormak lazım ölenler kendi yakınları olsa bunu bu kadar rahat dile getirebilirler miydi?
Yakışıklılık göreceli aslında, bazılarının yakışıklı dediği insanları başkaları hiç beğenmiyor, yakışıklılıkla hüküm giyen mutsuz delikanlı bumu şimdi.
Not; ben çok yakışıklıydım çok kötü bi hale geldim, her yakışıklı şanslı olmuyor ayrıca çirkin insanların ne günahı var ki bu dünyada, bazende çirkin şansı derler ya, çirkin şanslı oluyor, inan ona çok ihtiyacım vardı hem maddi hem manevi.
Attığınız dislikeleri anca kendinize atarsınız, bana bişi yapamazsınız, kimse mükemmelde olamaz, bu site tuhaf bi site, kimse hiçbirşey beğenmiyor, bana dislike atanlar altına yorum bırakın bence, saçma ve komik taraflarınızı konuşalım sizle, çoğu hemcinsinizde kayboldu kendi içinde, sizde kaybolun benden uzak durun, amma komik :)
Merhaba uzun zamandır bir kızla konuşuyorum kız benimle ilk başta konuşmaya başladığında çok iyi sohbet ediyordu. İşe başladıktan sonra soğuk davranmaya başladı rahatsız oluyorsan konuşmayalım dememe rağmen rahatsız olasam söylerim ben çekinmem diyor konuşmaya çalışıyorum kısa net cevaplar veriyor soguk davranıyor uzun süre mesaj atmayınca kendi mesaj atıyor sen beni hiç sormuyorsun diyor daha sonra samimi olmaya çalışıyorum yine aynı tavırlar içerisine giriyor yine o mesaj atıyor kısır döngü duygularımı ifade ettim jestler yaptım askerdeyim aramızda mesafeler var ama engel değil sonuçta arkadaşız şu an sevgili değiliz lütfen biri yardımcı olsun kafayı yicem
24 Yıl sizcede aşırı değilmi dostlar? çünki bu insan bilerekden öldürmemiş, kaza olmuş bu hepimizin başına gele bilir, ama 24 yıl çok fazla bilerekden öldürene bile o kadar vermiyorlar hapis ((((
Dalga mı geçiyorsun? Araba yarışı yapıyor insanların olduğu yerde. Senin eşin ve çocuğun olsaydı ölen aynı şeyi diyecrğine eminim değil mi? Öyle derdin 24 yıl çok fazla bilerek öldürmedi falan filan
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ Senin yok sizin, bu 1. İkincisi kimse hayatından sıgortalanmıyor, içi siz dahil, o kadar insanları bilerekden öldürenler var, fakat onlar 10 yıl bile yatmıyorlar bunu biliyormusunuz? o genç istermiydimi başkalarının hayatını sonlandırsın? 24 yıl çok ama çok fazla, sonuçda bilerekden öldürmedi. biraz insafınız olsun.
Ben kasden öldürene ceza vermesinler mi demişim? Ve kural ihalali varsa , insanların yaşadığı ortamda yarışıyorsan suçlusun. Önüne insan gelince ne yapacaksın ,? Bir de öbür tarafdan bak bakayım ölen anneyle çocuğu kim diriltecek?
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ 24 yıl çok fazla arkadaş, bunu sende biliyorsun, dünyada binlerce insanların yaşadığı yerde araba yarışları yapanlar var, ama insanı bilerekden öldürenler bile 10 yıl almıyor, ben bu insanın 24 yıl yatmasına karşıyım! cezasını çeksin ama 24 yıl çok fazla çünki kaza olmuş sonuçda, bilerekden yapmamış, bunu herkes çok güzel biliyor hepinizin başına gele bilirik. Ölüm hakdır, kimin kaderinde ne varsa oda olur, biraz insafınız olsun ama o istermiydimi birilerinin hayatına son koysun ha? istemezdi tabikide!
Ben de öyle düşündüm 24 yıl fazla, kasten öldürmemiş sonuçta. Kural ihlali falan olabilir lâkin günümüzde kasten adam öldürmeye bile o kadar ceza vermiyorlar.
Neyin kafasını yaşıyorsun birader? Herkesin başına gelmez merak etme sen. Cinayetle kader arasında fark var. İnsanların yaşadığı ortamda yarış yapamazsın. Önüne insan çıksa ne yapacaksın? Tabiki çarpıp öldüreceksin. Bilerek yapıyor boş yapmayın. Sizinle tartışılmaz maden öyle inşallah sevdikleriniz aynı şekilde can verir ve sizde bu savunmayı yaparsınız
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ Kendi sevdiklerinin başına gelince ben savunurum sen merak etme, adam bilerekden yapmamış diyorum, biraz insaf olsun diyorum siz anlamıyorsunuz, bir insanın öleceği varsa o her bir ortamda kensini göstere bilir, yolda yürürken insanız işte ayağımız kaydı düşdük, başımız taşa çarpıldı ve öldük, o zaman kimse gazı sıkmasın, önüne hızlıca insan çıkar diye, biraz düşüşnün sonra konuşun, konuşma tarzınızdan belli oluyor hangi yuvanın kuşu olduğunuz zaten,
Sana dinini , kaderi kim öğrettiyse çok yanlış öğretimiş. Seninde kimin yavrusu olduğun çok belli. Neyse anlamayana laf anlatılmaz başına gelince kendiliğinden anlar.
İnsanların yaşadığı ortamda yarış yapamazsın, trafik kurallarını kafana göre uymamazlık edemezsin. Ufak bir hata da ne olcak? Tabiki çarpıp öldüreceksin. Bilerek yapmışsın, cinayetir bu. Hız yapmak insan hayatına kast etmedir. 24 yıl fazla filan değil bu p*zevenklere. Ya benim eşim kızım olsaydı. Bu cezanında magandalara ders niteliğinde olması lazım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu haberi bir cok yerde gordum ve tamam evet yakisikli ama sirf onun icin hapisten cikmasin cezasini ceksin tabi. Ama bence 24 yil cok fazla. Cameron kazayi yaltiginda 18 yasindaydi simdi ise 21. 45 yasinda hapisten cikacak olmasi uzuyor beni. Hayatinin en guzel yillari hapiste gececek. Ve kazayi bilerek yapmadi. Kendisi muhtemelen cok uzuldu ve mahkemeyi canli izledim. Annesine sarilisi beni bitirdi o sarilistan aslinda Cameronun iyi bir kalbi oldugunu anlayabilirsiniz. Bence icinde kotuluk yok sadece eglenmek amaciyla ciktigi bir yolda kaza yapti ve 2 kisinin olumune sebeb oldu. Ama 24 yil cok fazla. 8/10 yil yetebilirdi bence
@shsuwhuwwh cezasiz kalsin demedim zaten. Annama babamada laf etme dogru duzgun oku sonra gel konus. Orada diyorumki cocuk hayatinin en guzel yillarini hapiste gecirecek. Ve o 2 kisiyi bilerek oldurmedi. Kendiside pisman ve hayatinin sonuna kadar 2 kisiyi oldurdugunu bilerek yasamak zorunda.
@stormbeforesunset duzgun konus. Ben ceza almasinmi dedim? 24 yil cok dedim. Olen 2 insanada ve Cameronada yazik oldu diyorum. Ne bicim konusuyorsun keske senin ablan olse diye! Haddini bil ailemi agzina alma!
Evet ve darkındaysan sonuna kadar hal etmiş cezayı. Bebekler kutsaldır ve bir bebeği sırf zevk için yarış için öldürmüş ve annesin. O kadının kocası ömrünün sonuna kadar karısının ve bebeğinin mezarına gidip ağlayacak. O kadının anne babası ömürleri boyunca mezar başında ağlatacak ve belkide üzüntüden kanser olacaklar. O şerefsiz bebek katili idam yemeli. Her yıl ama her yıl asla sokak yarışı yapmayın insanların canlarını bilerek tehlikeye atıyorsunuz bu potansiyel bir katil olma isteğidir diyerek haberler uyarılar yapılıyor ama buna rağmen bir zevk uğruna bir kadın ve bebeği katlediliyor. ?
İnşallah senin ailenin başına gelir ne ya? Ne kadar iğrenç insanakr var. Hiç tanimadiginiz etmediğiniz insanlar için inşallah ölürler demek ne kadar da insanlık dışı bir yorum. Bir değil iki kisi yazmış bir de
@mranalitic bana diyorsan o klavyeni popona sokarım haberin olsun. Mantıklı bi eleştiriyle gel mahhale karıları gibi kınayacağın adam değilim severim seni haa. kardeşim ibine
@mranalitic Ya sabııır olum sen daha konuşmayı bilmiyorsun. sen kimsin laan beni kınıyorsun topik. ezik lale. Yazdığın şeylere tanım koy askerde top yaparlar seni. karı gibi laf yapıyo la andavala bak.
@mranalitic o iki cümleyi anlayacağının garantisini ver önce angut. tek cümleye böyle gelene iki cümlemi kurulur. Daha halaaa aynı kafa ya. Yukarıdan bi şey anla bari la iki harf anla mk boş beyini. Bide bana üsten üsten konuşuyo bebeye bakele ya.
İsterse dünyanın en yakışıklısı olsun sevgili mi arıyorsunuz yahu ortada yapılan bir suçvar bu suçun cezası çekilmeli. Siz insanları sırf tipinden dolayı bu kadar el üstünde tutarsanız g*tleri kalkar ve hiçbir sorumluluğun altına girmeyen öz eleştiride bulunamayan manyak bir insan olurlar.
Yani bu muymuş yakışıklı. Yani ben ortada yakışıklı birini göremiyorum neyse... Ayrıca güzel de olsa yakışıklı da olsa bu onun yaptığı kötülüğü değiştirmez. Ölen kişileri geri getiremez. Bir şekilde herkes cezasını çekmeli.
Z kuşağı işte ne bekliyorsunuz ki :D şaka bunlar ya yemin ediyorum. Acaba yakışıklı olduğu için çıkmasını isteyen kişilerden birisinin ailesinden birine çarpıp öldürseydi bu kadar duyar kasarlar mıydı bunu sormak lazım şu ergen Z kuşağına.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Araba yarışı yapıyormuş insanların olduğu yerde bile bile. Ben kaza demem açıkca cinayet. Gencecik bir anneyi ve bebeği katletmiş, bir aileyi yok etmiş. Bu ailenin babası ne olcak bir de onun penceresinden bakın yuvası bitti. Sırf genç diye cezası hafifletilmemeli, aklı başı yerinde bir yetişkin. Yaptığının sorumluluğunu almak zorunda.
Neyse ki yargı beyinsiz topluma göre hareket etmeyip 24 yıl hapis cezası vermiş. Dünyadaki bu dış görünüş algısının yıkılması imkansız bunu anladık. Umarım adalet hukuk ve yargı dış görünüş algısından uzak sekilde sistemini yürütmeye devam eder.
Aaa ben bu sahneyi daha önce görmüştüm. Kadın katilleri de takım elbise giyip önünü ilikleyip hakim karşına çıkınca daha az suçlu oluyor. İnsanlık yerde aynı. Karakteri yakışıklı değilse ne fark eder mavi gözlü kıvırcık saçlı olması?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet gençliğin verdiği bir salaklık ile olabilecek tehlikesini ve sonuçlarını göz önünde bulundurmadan bir araba yarışına katılmış. Sonuçları vahim olmuş 2 kişi ölmüş. Onun yüzünden. Ama bilerek isteyerek kasıtlı bir şekilde cinayet işlemedi. Sebebiyet verdi. Cezası muhakkak olmalı ama 24 sene çok bence. 45 olduğunda çıkacak. 21 yaşında hayatın baharinda aldığı yanlış karardan hayatının gerisi çöp. Bunun bence yakışıklı olup olmadığından bir alakası yok.
Aldığı kötü karar iki insanın ölümü ile sonuçlanmış. 45 yaşında çıkacak hayatı çöp demişsin tersten bakalım bebek hayatını bile yaşamayadı 21 yaşında akli dengesi yerinde olan birisi gençlik heyacanı ile yanlış bir karar verdi diye. Cezanın caydırıcılığının olması görüşündeyim.
Böyle mallar var malesef. Seri katillere bile ilgi duyan zavallılar var bu hayatta. Şu cinayet işleyen KATİL'e sıra gelince, umarım hal ettiği cezayı çeker...
Şuna yakışıklı diyene ıq testi yapalım. 88 iqyu geçerse intihar ederim. bu adamın içerden çıktığı söyleniyor. Gerçekten çok üzücü insan hayatı bu kadar değersiz olamaz. 24 sene az bile. Ortada ölen bebek var. 50 60 sene ceza almalı. o anne ve bebeği hiç bir şey geri getirmeyecek. 4 kere uyarı almış. Ayrıca sabıkalı. çok saçma
Ahlak erozyonu diyorum ben buna işte. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyayı yozlaştırdı bu internet 1 faydası varsa 10 zararı var. Teknolojinin bu yönünden tiksiniyorum.
Saçmalıktan başak bir şey değil Ölenler twitter ve tiktok dan yorum yapanların en yakınlarından biri olsa bu yaygarayı koparabilirlermiydi? Sosyal cehalet bu olsa gerek
Ben bu ülkemin insanları anlamıyorum bu olayın aynısı Türkiye olsa serbest kalırdı ülkeyi ayağa kaldırılardı katili serbest bırakıldı diye yabancı ülkede tutuklanıyor yakkısıklı diye pişman haksızlık yaptılar diyorlar
Demek ki tüm ülkelerin -20 yaşındakiler sıkıntı. Bir de onlara uyan ablaları abileri var. Birisinin tiktok hesabı varsa zaten ciddiye almamak gerekiyor. Kullanan da izleyende normal zekada insan statüsüne girmiyor.
Şu soru bile insanlar içerisindeki adaletsizliği kısmen özetliyor maalesef... Sırf suçlu diye bu tür insanlardan hoşlanan kadınlar var. Ben istemezdim ne saçma şey bu ya bu adamın ölümüne sebep olduğu insanların aileleri yerine koysalar kendilerini belki böyle düşünmezler
Yok artık daha neler yakışıklı diye adalet mı olmayacak. Ne ayrıcalığı varmış saçmalık resmen. Ölen anne ve çocuğuna dua etsinler milletin pisliğini örtmeye çalışmak yerine
İki kişinin canına sebep olmuş ve insanlar hala yakışıklı diye onu savunuyor paylaşıyor. Bir olay olduğu zaman tutuklansin diye paylaşıp tepki göstermeyi biliyorlar ama bu yakışıklı diye buna yapmıyorlar cok sinirleniyorum insan canı bu kadar basit olmamalı
Herkesin kendi fikri ama bence yakışıklı değil serbest bırakılmaya gelirsek kesinlikle serbest bırakılmamalı yanlışlıkla yapmış olsada sonuç olarak iki kişinin ölümüne sebep oldu ve çocuğun birdaha yapıp yapmayacağını bilemeyiz zaten çocuğun zengin bir ailesi var kefaletle dedesi çıkarmış yeni okudum bende
İnsanlar ne kadar düşüncesiz ve aptal olmaya başladı umarım bunu yazanlar ergenlerdir sorumsuzluğunun aldığı canlardan güzel değil gözleri sinsiyim diye bağırıyor resmen güzel annenin ve tatlı bebeğinin mekanı cennet olsun inşallah umarım orada daha mutlulardır
Kazayi yapan herkese tipine gore ceza verilirse bu mesajlari yazan kadınlar bir günbunun ne kadar g. e. r. i. z. e. k. a. l. i bir sey olacağını acı bir şekilde ogrenirler.. böyle sacmalik mi olur yahu... olene değil de kazayi yapana yazik diyorlar
Edit:Cocugun yakisikliligindan dolayi tt olmasi ergen kesimden kaynakli, akli olan bir yetiskin buna gore kisas yapmaz. Yalniz cocuga bu mu yakisikli diye laf edenlere ekliyorum bu editi. Siz ya g. tünüzle bakiyosunuz ya gercegi goremeyecek kadar sığ birisiniz ya da aşağılık kompleksini atamamış tipsiz ağlaklardansınız. Çocuk yakışıklı, net.