AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
bir cocuga bunları soyletmek ne kadar uzucu bir durum umarım gelecegin parlak hayatin mutlu saglikli huzurlu basarili gecer guzel kiz
Oynasın oynamasın demiyoruz da Tesettüre riayet ederek oynasın ve Erkeklerin olmadığı tamamen kızların olduğu şekilde oynasınlar.
Erkeklerin yanında oynayamaz mı?
@jeonjkjeonsn islamı olarak erkek de kadının yanında oynayamaz kadın da erkeklerin arasında oynayamaz. Her iki cinsiyet de hemcinsleriyle oynayabilir ve tesettürlerine riayet etseler güzel olur haramı hafife almayın arkadaşlar. Bunun ahireti de var orayı da düşünün. Erkekler de göbek ile diz kapağı arasını örtecek kızlar da dar giyinmemeli. İslamın emri budur. Yoksa spora karşı falan değiliz. Hemen konuyu yok 13 yaşındaki çocuğa getirmeyin
Onlar çocuk. Birlikte oynayabilirler. Sana kalırsa erkeklerle kadınlar hiç birbirleriyle de konuşamaz.
@jeonjkjeonsn Bana deme git Allaha dileğini söyle ben uydurmuyorum kafamdan. İslamda çocukluk ergenlikle biter. Ergen olduğunda yetişkin sayılırsın İslamda. O yüzden ergenken örtünün derler zaten.
@jeonjkjeonsn Çocukmuş hiç haber İzlemiyorsunuz bu sitede 13 yaşındaki kız hamile kalmıştı. O yalan olsa bile bir sürü 13 15 yaşında çocuk hamile kalıyor. Yani demem o ki bir sürü sporcu hocası tarafından istismara uğruyuor çocuk mocuk deme dünya berbat halde ya akranları ya da hocaları tarafından istismara uğrayabiliyor o yüzden hemcinsi tarafından eğitilmeli herkes.
@jeonjkjeonsn İki namahrem bir odada baş başa kalırsa üçüncüsü şeytan olur. İnsan nefs sahibi bir valıktır. Böyle şeyleri hafifleterek zinaya teşvik ediyorsunuz.
İnsani davranışlardan değilde hayvani davranışlardan bahsediyormuş gibisiniz. Şort giymek ne zamandan beri zinaya teşvik oldu. Kimsenin psikolojisini Allah'ın kulu görünümünde bozamazsınız. siz çocukları birbirinden uzaklaştırken onlar neden uzaklaştıklarını öğreniyorlar. Burada zinayı öğreten bu zihniyet oluyor.
SANANE
@Rövanşist Hala zihniyet diyor ya Allah böyle emrediyor eğer Müslümansan bu şekilde yapman laızm. Her şeye bir muhalefetsiniz. Git Allahtan hesap sor bizden değil. Elçiye zeval olunmaz.
@ProteinKalpBen Sana ne değil işte. Allah kuranda iyiliği emret kötülüğü men et diyor bunu yapmazsan seni helak ederim diyor. Git Allahtan hesap sor bizden değil. Biz sadece emredileni tebliğ ederik.
Ben burada bir kötülük göremiyorum. Cahil ve yobazsınız. Tam bir ARAP KAFASI!
@ProteinKalpBen Bana deme git Allahtan hesap sor her şeye muhaleefet etme buradan
Süslümanlar sizi
Bu emsalleriniz amacına uygun değil.
@ProteinKalpBen Ben sulanmıyorum kimsenin karısına kızına zaten ama Haram kardeşim reşit yaşı ergenlik yaşıdır bu yaştan sonra tesettüre girmelidir. Girmiyorsa asla ona kafir demeyiz lakin günah olduğunu söyleriz. Ben kimseyi yadırgamam onun günahı buysa benim günahım da başkadır. Ama saddece anlatırım.
Ya sanane? İsteyen kapanır isteyen kapanmaz senin dediğine mi kaldı kadınların tercihi? Sen git karına kızına karış onlara da karışamazsın da normalde neyse
@ProteinKalpBen Yo istediğim gibi karışırım karıma ve kızıma Allah emrediyor bunu seni ilgilendirmez benim ailem
Tamam sen de başka ailelerin kızlarına karışamazsın
@ProteinKalpBen Karışmıyorum zaten tebliğ ediyorum tebliğ etmek farzdır farz zorlamıyorum
Ben ne kapalı kadınlar gördüm hayat kadını gibi geziniyorlar ahlak insanın içinde olur örtü sadece bir örtüdür
@ProteinKalpBen Tesettürü hafife almak küfürdür Allah diyor bunu ziynetlerinizi örtün diyor
Kâfir boyutunu ele alan sizsiniz. Ben burada kimseye hakaret etmek istemiyorum fakat geleceği için çalışan, çabalayan bir kız için neler söylüyorsunuz? Konu sadece örtünmekmiş gibi... Kızın erişebileceği hemcinsinden hocası var mıdır acaba? Bunu söylediğiniz şeyi aklamak için de söylemiyorum lakin yaptığınız şey tam olarak dini kötü göstermek. Ben söylemiyorum Allah emrediyor diyorsunuz. İslam dini kolaylık dini. Dine karşı nefret kazandırmayın burada. İyi gün.
Örtü bir b*ka yaramıyor. Tecavüz eden taciz eden her türlü ediyor beyefendi
@Rövanşist Günahları hafife almak küfre sokar kişiyi onu diyorum. Onu da devlet yapsın artık
@ProteinKalpBen Allah emrediyor bir bok falan demeyin Tesettür ayettir ayete bok demiş oluyorsunuz.
Onu da devlet yapsın. Sizce de vardır bir çözümü ama boş.
Ayete b*k dediğim yok çarpıtmayın. Müslümanlara saygım var fakat herkes müslüman olmak zorunda değil. Kimseyi zorlayamazsınız ve örtü hiç bir işe yaramıyor görüyoruz yarıyor mu yaramıyor mu haberlerde. Sorgulayın biraz.
@Rövanşist Ben sanki menfaat elde ediyorum bundan ne menfaatim var benim bundan? Allahın emrini söylüyoruz sadece ona göre düzenlenmesi lazım. İlla tek tek atayım mı hocası tarafından taciz edilen sporcuları dünya kötü bir yer artık sahabe zamanında değiliz. Bir sürü şerefsiz var hoca olmuş tacizcilik yapan. Öyle olmasa dahi namahrem sayılıyorlar o yüzden günah anladın mı dostum
Hocası tecavüz etmesin diye hayalinden mi vazgeçsin kadınlar. Bir iki kişi tecavüz etti diye neden bütün Spor hocalarını damgalıyorsunuz. Kusura bakmayın ama insan haklarına zerre saygınız yok.
@Rövanşist Konu sadece tecavüz de değil ki öyle olmasa dahi yan yana gelemezler.
Ve bizi hayalinin arkasından koşan küçük bir kızı desteklendiğimiz için zinayı vb şeyleri destekliyor hatta ön ayak oluyormus gibi lanse ediyorsunuz.
@Rövanşist Sizi yargılamıyorum düzen şeytani düzen bizim değiştireceğimiz bir şey değil. Hepimiz bu düzene göre yontulduğumuz için Allahın düzeni bize kötü geliyor.
Sizin Anladığınız düzen oluyor bu. Dini konuda öğrendiğim bilgilere dayanarak sizin savunduğunuz düzenin mantıklı bir yani yok. Olmayan günahı var ettiniz. Sağ olun. Biz anlatamadik sizde susun lütfen.
@Rövanşist Olmayan günah diye bir şey yok reşitlik yaşı ergenlik yaşıdır İslamda bu yaştan sonra kapanmaları gerekir namahrem olduğu için
Doğru size göre hayat cinsellik ile ilgili günahlardan ibaret. Bakın Allah'ın emirleri demiyorum bile. Çocuk var ve onun başarıları, amacı siz ne kötü bir şeyi savunuyorsunuz. Kadınlar kapanmıyorsa kapanmıyor günahı sevabı kendisine ben anlamıyorum derdiniz ne? O çocuk ne giyerse giysin size göre oynamamalı çünkü erkek var. Lütfen susun dini falan öğretmeyin. Ben şu halimle katlanamiyorum söylediklerinize. En kötüsüde dini kullanıp dini kötü kuralları olarak lanse etmeniz.
@Rövanşist Git nur 31 e bak bana laf söyleme hemen Allah ne derse onu söylerim. Konu tesettür iken ben başka bir şey den mi bahsedeyim sana
Evet tam olarak onu yapıyorsunuz. Örtünmemek sizin için diğer günahları açmada anahtar. Biz böyle düşünmüyoruz.
@Rövanşist Yo öyle bir şey demedim sadece dedim ki herkesin günahı farklı benim günahım farklı senin günahın farklı
Dini bu kadar önemseyen insan yaşam koşullarını da göz ardı etmemeli.
@Rövanşist Tamam işte onu diyorum ben de düzen bozuk diye
Sizin bahsettiğiniz şeyin benim bahsettiğim şey ile alakası yok. Bu çocuk hayallerini nasıl gerçekleştirecek? Sorununa sizin tarafınızdan bir çözüm gelmedi.
@Rövanşist Söyledim ya dine uygun olmalı her şey diye
Dine uygun olanı kim yapacak? Bu şerefli günahı kim alacak. Kadın hocalar olmadan nasıl yapılacak bu? Nasıl bir başlangıç olacak? Devlet yapsın demeyin. Resmiyette laik bir devlet burası.
@Rövanşist Resmiyet beni ilgilendirmiyor. Laiklik demek tüm dinlere eşit olmaksa Müslümanlara Müslümanca davranacaksınız. Yunanistanda hala şeri mahkemeler var onlar laik değil mi?
Burada da şort giyilen spor salonları var. Ne yapsın bu kızlar?
@Rövanşist Kadın ile erkek aynı yerde olmaz ben spora gittiğimde ayrı ayrı salonlara gitmiştim. Kadınlar kendi aralarında da aşırı çıplak olamazlar göbek ile diz kapağı örtülecek orada da erkek için de öyle
Bu insanlar oyun oynuyor Sizin sandığınızın aksine. Kimse birlikte giyinip soyunmuyor.
@Rövanşist Oyun oynaması bir şey değiştirmiyor. Nikah düşen kimseler baş başa zaruretsiz duramaz.
Arabistan'a git orada yaşa kardeşim. Biz nefes aldığımız sürece bu ülkeye şeriat gelmeyecek. Çok beklersiniz yani. İyi akşamlar hepinize
Oldu efendim sokağada çıkmasın bu kadınlar sonuçta din sadece bir taraflı değil mi?
@ProteinKalpBen O zaman ben Müslümanım diye ortalıkta gezme
@Rövanşist Kim dedi kadınla kadın erkekle erkek yanyana gelebilir ben gelmiyorum mesela kadınlarla işim yok.
Müslüman değilim zaten deistim çok bilmiş
Söylemleriniz hiç insani değil. İki farklı cins bir araya gelince söylediğiniz şeyleri yapmıyor. Bunu düşünen zihniyet bizi bu hale getirdi.
@ProteinKalpBen Seni ilgilendirmiyor o zaman sana ne bundan
@Rövanşist Ya saçma sapan konuşma be hangi evrende kainatta yaşıyorsun el ele tutuşmak bile zinadır. Ki bir sürü kız sevgilisiyle ilişkiye girip kapı dışarı ediliyor zaten. 13 YAŞINDA hamile vardı bu forumda dün görmüştüm.
Yoo ilgilendiriyor gayet
Seneler geçtikçe insanlar akıllanıp sorgulamaya başlayacak ve İslamı reddetmeye başlayacaklar
@ProteinKalpBen Yo biz gelip ateistlere deistlere zorla İslama uy demiyoruz. Bizim meselimiz bizi ilgilendirir. Müslüman müslümana zuletmez ona iyiliği emredip kötülükten sakındırır. Ahiretini önemsiyoruz biz İnsanların. Sen mi ahirette yardım edeceksn ona?
Dünya müslümanların etrafında dönmüyor herkesin bir seçimi var ve siz bu seçimlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Herhangi bir yere bağlamadan. Şort giyen zina yapar algısından başka birşey göremedim. Sırf bu yüzden sizinle şu tartışmayı yapmak mecburiyetinde kaldım.
@ProteinKalpBen İsterse Cennet cehennem dahi Allaha isyan etse bile Allahın hiç bir şeyi eksilmez bundan.
Doğru dinin İslam olduğuna inanmıyorum hele sen bu şekilde temsil ediyorken bunu. Küçük kız çocuğuna neler dedin resmen. Kim böyle düşüncelere sahip olmak ister Müslüman olmak ister ki
@Rövanşist Yo yalana atıyorsun şu an şort giyen zina yapar demedim. İki namahrem yan yana kalırsa üçüncüsü şeytan olur zinadır bu yapmasaslar bile zinadır ki çoğu yapıyor. kaynıyla yatan var neyi anlatıyorsunuz bana kocasını kaynıyla aldatan dolu memleket her şey güllük gülistanlık gibi davranmayın. Sanki bundan bir menfaatim varmış gibi benim. Sadece uyarıyoruz sen de beni uyar ben yanlış yaptığım zaman bir şey demem sağ ol derim. Kimseye de zorlamıyoruz sadece tebliğ ediyoruz.
@ProteinKalpBen Olma kardeş ben kimseye bir şey demedim siz algı operasyonu yapıyorsunuz. Sadece böyle olması gerekiyor dedim. Git araştır hocalara sor biz sadece İnsanlar ateşe gitmesin diye uğraşıyoruz keyfimizden yapmıyoruz bunu amacımız kimse zarar görmesin.
Dine bu şekilde nefret kazandırıyorsunuz. Çocuk mecbur demek zor geliyor çünkü ya da olması gerekeni kabul etmek.
@Rövanşist Sen rahatsız olma diye Allahın emrini mi iletmeyelim yapmak istemeyen yapmaz zorla kapatmıyoruz gelip de sadece böyle emrediyor Allah diyoruz.
Tebliğ değil bu bilin diye söylüyorum.
@Rövanşist Zorlamıyoruz emri bil maruf yapıyoruz. Günaha girmene vesile mi olayım. Her kim günaha vesile olursa günahı işlemiş gibidir. Her kim hayra vesile olursa hayrı işlemiş gibidir.
Bir iki örnek ile tüm insanları damgalamayin. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yaparken çok 'günah' işlemiş gözüküyorsunuz.
@Rövanşist Kardeşim anlıyorum çok zor bir şey bu kabul da yapacak bir şey yok. Allah bunu emretmiş en azından günah olduğunu bilelim öyle yapalım ki affolunabilelim. Benim günahım zorlandığım şeyler farklı senin ki farklı kimse kusursuz değil bakma benim dediklerime hepimizin günahı zorlandğı şeyler fakrlı.
@Rövanşist Zorla yaptırmıyorum sadece Anlatıyorum nasıl söyleyeyim başka sen anlat doğrusunu senin dediğine göre yapayım.
Kimse için bu kadar acımasız konuşmayın o zaman. Ben size karşı Kibar olmakta cidden zorlanıyorum. Ya siz söylediklerinizin farkında değilsiniz ya da böylesi işinize geliyor. Allah'ın kulu görünümünde zor olan şeyleri zorlaştırmak sevap değil günah. Müslüman'da olmasa yapılan şey kötü değil iyi ve şerefli. Tebrik edin geçin. Yapılan yanlışları desteklemeyin bari. O çocuğun yaşadıklarını, psikolojisini anlamadan yorum dahi yapmamanızı tavsiye ederim.
@Rövanşist Ben her şeyi az çok tahmin edebiliyorum zaten. Onların ki zaten yanlış bu işi sevdirerek yapmaları lazımdı küçüklükten alıştıracaksın yoksa giyemez tabi sevmez ve baskı yapmayacaksın güzel anlatacaksın. Benim bundan bir menfaatim varsa söyle de bileyim hiç bir menfaatim yok bu işten sadece kimse zarar görmesin istiyoruz ne kötülüğümü gördünüz ki
Bence İslam'ı yasaklayalım kapansın bu konu. Bu kadar sıkıntı yaratıyorsa, demek ki kaldırılsın. Zamanında komünizm falan da bu milleti böler düzeni bozar diye yasaklandıydı
@Ragnar_Lodbrok Ataların ve marşın bayrağın İslam hadi kapat sıkıyorsa. Ya tam Müslüman olalım ya da tam kafir birazcık ondan birazcık bundan olmuyor. Ya da şöyle yapalım herkes kendi istediği sisteme göre yönetilsin. sen laiklikle yönetil ben de şeriatle. Kimse de kimseye karışmasın.
Ben de öyle düşünüyorum. Başımıza ne geldiyse dinden geldi. Devlet dini kullanarak bir yerlere geldi. İnsanları kandırdı ve hala kandırmaya devam ediyor. Kuranda ki örtünün hiçbir önemi yok. Daha ahlaklı etmez seni. Ahlak anadan babadan öğrenilir. Ahlakı dinden öğrenmezsiniz.
@ProteinKalpBen Tabi sen istediğin gibi İnan sana karışmıyoruz sen de İsteyenlere istediğini ver o zaman. Seni alakadar etmeyen konuya burnunu sokuyorsun.
Mesele bir kıyafet giymek degil ki. Kız çocuklarına yaşamlarında seçim sunmamak. Uygun kıyafet olsun diyelim oyun oynamak gibi bir hakları yok diye düşünüyorlar. uygun ortam yoksa var olan ortama ayak uydurarak çabalayan çocuk. Hepsini geçin giysin size ne? Bunun sorumluluğunu almış o zaten. Şort giymesini ziyana bağlayip gittiği spor salonlarında hocaları tarafından istismar edilebilir diyerek bu çocuğa evde kalsin Mesaji veriyorsunuz. Hiçbir çözümünüz yok. Aksine yikicisiniz. Ne yapsın bu kadınlar.( Bu soru değil isyan) siz iyi vicdanlı insan yetiştirmek yerine kural isteyen bencil istekleri savunuyorsunuz. Günümüz için elini o taşın altına koyan tebliğ ettiğini düşünen siz değil o çocuk.
@Rövanşist Ya ben sanki kendi hevamdan mı anlattım çözümü söyledim benim elimden gelen bu kadar gerisini İnsanların istemsiyle olur adam bunu kafasına takmıyor ben ne ypabilirim uyarmaktan başka devletin de bu işe el atması lazım sadece taciz olarak bakmayın dedim kaç kere namahrem oluyor.
Başka bir iddianız yok çünkü.
@Rövanşist Bizim ididamiz kimse zarar görmesin ahirette
Hayır ahirete giden yolda bazı kişiler zarar görmesin. Bazılarımıza zaruriyet.
@Rövanşist Ne anlamadım
Bende müslümanım ama senin kadar kısıtlayıcı değilim. Osmanlıda da aynı şey olmuştu bir ara. Sırf kadınlarla erkekler yan yana gelmesin diye kadınlara sokağa çıkma yasağı getirmişler. Bir erkek ve bir kadının yan yana gelmesinde, konuşmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Taciz edilebilir düşüncesiyle küçücük bir kız çocuğu hayalinden, hayatından mahrum edilemez!!!
@jeonjkjeonsn Sadece taciz değil olay anlamıyorsun ki namahrem iki kişi aynı ortamda bulanamaz ki
Peki o zaman eve kapanalım ve erkeklerle hiç aynı ortamda bulunmayalım, karşılaşmayalım.
Nasıl fikir?
@jeonjkjeonsn Sokak başka onda mecbur aynı ortamdayız lakin kız okulu erkek okulu olsa daha güzel olurdu aslında. Japonya da var onlar yapınca modern biz yabınca mı gerici
Allah kendimizi bu kadar dine adamamızı istemez. İnsan dinin görevlerini yerine getirir ama bu kadarı da aşırı.
@jeonjkjeonsn Bu en hafifi kardeşim. Daha sünnetlerden bahsetmedim ki bu farz farz demek kesin emir demek yapmazsan günahı var sünnetleri de yapmak gerekiyor onu da boşlarsan günah olmasa bile ayıplama var ahirette. Namahrem yani nikah düşen demek o yüzden bir araya gelmeleri haram gönül bu kardeşim söz geçiremezsin ki. Sen şeyh Sanan kıssasını biliyor musun bilmiyorsan dinle kardeşim. https://www.youtube.com/watch?v=OU56OImPCM0&t=128s
Ülkenin sonunu Fetullahçılar getiriyordu.
@jeonjkjeonsn Yanlış anlaışmasın günah ama hafife almadığın sürece Affolunursun sadece en az şekilde günaha girmeliyiz. Zaman deccaliyet zamanı İnsanlar da suçlu ama asıl suç sistemde. İslama hiç uymayan bir sistemle yönetiliyoruz. Bunları söylemeniz normal çünkü İslam şuurumuz yok yetişme biçimimiz batılı olduğu için İslam bize tuhaf geliyor.
@jeonjkjeonsn Fetullahı da bu düzen besledi hiç boşa maval okumayın. İcazet usulü olmadan önüne geleni hoca yaparsan böyle olur. Ecevitin de fotoğrafı var bu arada fetöyle.
Haklisiniz. Fakat kendinizi daha fazla anlatarak yormayın. Sonunda yorulan siz olursunuz
@Birdemetyasemen_012 Allah için yorulayım hiç sıkıntı değil. Ben kimseyi dinden soğutmaya çalışmıyorum sadece Allahın farzını emrediyorum. Emrolunduğun gibi dosdoğru ol der kuran.
Tamam o kadar anlattınız ikna olan var mı?
@Birdemetyasemen_012 Diyecek bir şey bulamıyorlar ki kem küm kem küm ediyorlar. Millet gerçeği öğrensin diye söyledim zaten Kuranda der ki Ey Peygamber sen hidayet edici değilsin. Ee peygamber hidayete erdiremiyor diye bunu bırakmadı ki ben tesettürü anlatıyorum sadece git giy ulan giymezsen kafirsin ulan cehennemliksin ulan demiyorum ki
Tamam öğrettiniz anlattıniz, fakat karşınizdaki ınsanlar hiç öğrenmek amaçlı sizinle konuşmuş gibi görünmüyor.. hem öğrenmek isteselerdi kendileri okurlardı araştırırlardı. Onlar kendi düşüncelerini savunmuşlar.. yani değişen bir şey olmadı demek istiyorum
@Birdemetyasemen_012 Bu söylediğiniz aşırı saçma. O zaman peygamber de hiç kimseyi uyarmasaydı bıraksaydı kitabı İnsanlar okusaydı böyle saçma bir düşünce mi var? İnsan nefsi İslamı yaşamaya elvermiyor ki. Okumakla olsaydı. Filozoflar iman ederdi. Okumak iman için yetmez. Anlatmak gerek
Kardeşim sen saf mısın? İnternette her türlü kaynağa erişebiliyoruz. O kadar profesör okumuş insan varken senden mi öğreneceğim ben gerçeği? Ki gerçek senin düşündüğün gibi olmadığı için ben bu yolu seçtim. İslam doğru bir din değil. Bu araştırmalarımın bir sonucu. Senden öğrenecek değilim hiçbirşeyi
@ProteinKalpBen Senden bahseden kim ben sen niye atlıyorsun her şeye inanma seni zorla döverek inandırmıyoruz burada. Gerçeği anlatıyoruz işine gelmeyince maskeyi düşüyorsunuz.
@ProteinKalpBen Asıl saf sensin madem herkes her şeyi biliyor doğru düzgün subhaneke okuyan yok lan ülkede kimi kandırıyorsunuz 4 halifeyi bile sayamıyorlar daha
Yobaz bir Müslüman olacağıma, deist olurum daha iyi
@ProteinKalpBen Ol sana zorla bir şey yaptıran yok da provakasyon yapıyorsun şu an
Okumak yetmez diyorsunuz fakat indirilen ilk ayet
"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku "
Anlatmakta lazım fakat karşınızdaki ınsanlar sizi ciddiye almamasina rağmen anlatmaya devam mı edeceksiniz?
@Birdemetyasemen_012 Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan !
Yolumdan dönüp de mahrum mu kalayım dönen dönsün ben dönmezem yolumdan !
Ciddiye almamak gibi bir durum yok ortada. bu kız üzerinden tesettür ve tesettür olmadığı için bağladığı diğer günahlara kızıyorum. yani yasam biçimi diyorum pek çok şey diyorum bunun çözümü eve geçip oturmak Uygun koşulu beklemek değil. Hz. Muhammed dini insanlara yavaş yavaş anlatti. Kurallar kimsenin özgürlüğünü kısıtlayacak türden değil. Çocukları cinsiyetlerine göre yetişkin kimliğine sokmaya çalışmak dini bir sevap kazandırıyor olmuyorsunuz. Kadın ve erkeklerin çalışma ortamları gibi birçok ortak alanları var. o dönemde de vardı. Dini kadınlar üzerinden yaşatmakta ayrı bir itici sonuçta özgür beyinlerden bahsediyoruz. Yapmasın etmesin ile olmuyor çözüm sağlayın.
@Rövanşist Söyledim ya çözümü kaç kez söylemem gerekiyor. Ayrı olacak işte diyorum ayrı
Ayrı olunan ortam mı var? Şeriat yok bu ülkede. Söylemeleriniz ezber dışına çıkmıyor.
Bu adam daha önce hiç bir kadınla da konuşmamış herhalde.
@Rövanşist Ona dikkat edilmeli olnu diyorum ben anlatamıyorum ki size japonya da kız erkek ayrı okullarda okutuluyor bazı okullarda otobüslerde de ayrılık var
@jeonjkjeonsn evet hiç bir kızla işim olmaz benim şu anda
Japonya değil burası. Öyle birşey olsun istiyorsanız çalışın. Biz hepimiz ortak alanlarda istesekte istemesekte bulunuyoruz. Bunun için günahkar ilan etmeyin kimseyi.
@Rövanşist Allah günah diyor ben demiyorum niye hep bana sataşıyorsunuz. Düzen bozuk diye eleştirmeyelim mi Allahın düzeni bu değil
Kimse size eleştirmeyin demiyor. Doğru eleştirin.
@Rövanşist Ben kimseyi yargılamıyorum sadece günah olduğunu söylüyorum günahı hafife almak küfürdür. Ben düzeni eleştiriyorum İnsanları değil.
Eleştirilerinize göre hepimiz günahkârız. Saçmalıyorsunuz.
@Rövanşist Öyleyiz tabi günahkarız ben de günahkarım. Sende öyle peygamberler hariç herkes günahkardır.
Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. İyi gün.
@Rövanşist Gerçeği söylemekten geri durmam
Kurallar oluyor gerçek demeyiniz
@Rövanşist Müslümana göre gerçek bunlar
Gerçeklik insanların neye inandığında göre değişkenli gösterir. Müslüman olan sen mesela bunun doğrusunu böyle olduğunu düşünebilirsin ama Müslüman olmayan bir insan için gerçeklik bambaşkadır. Herkese saygı göstermelisiniz. Ve belki bu kız ileride Müslüman olmayacak nereden biliyorsun? İnsanlar yavaş yavaş uyanıyorlar Müslüman insan sayısı her sene azalıyor. Kendince akıl veriyorsun komik
@ProteinKalpBen Sen boşa konuşma oradan ileride olmayacakmış algı yapma burada türkiye kafir olsa bile dünya da İslama artış var kör değilsen görürsün.
Asıl sen boş konuşma. İstatisklere bakarsan görürsün azalışı. Araştırmadan konuşma cahil
Sizin gibi insanlar insanları her dinden soğutuyor. Umarım tez zamanda geberirsiniz
@ProteinKalpBen Radikalcilik yapma ben sadece tebliğ yapıyorum Allahın emrini söylüyorum seni ilgilendirmiyorsa uyma zaten sana ne bundan? ben Müslüman olanlara tebliğ yapıyorum zaten
Ya sanane başkasının kızından
Ailesi izin vermiş sanane sen kimsin
@ProteinKalpBen Zorlamıyorum sadece tebliğ yapıyorum Allah sana ne dedi mi peygambere bırak ne halleri varsa görsünler mi dedi? gelip zorla değiştirmiyorum sadece İslamın doğrusunu anlatıyorum.
Evet yap sen tebliğini çok da umrumuzdaydı senin tebliğin 😄
@ProteinKalpBen Benim görevim anlatmak uymayan uymaz anlayan anladı anlamayan yanladı.
@proteinkalpben Al-i İmran﴾104﴿ İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.
Ne kadar üzücü , keşke böyle olmasa toplum , kızlarımız kendini sporda kazandığı ozguvenle savunsa , gerektiğinde ailesinden cekinmeden destek alsa
Şort giyip namahremin önünde oynamak istiyorsa sahne onun.
Bi gerisekalı daha
@biirsokaklambasi Özgür kadın ahlaksız kadın demek bence.
@Ragnar_Lodbrok Ayıp değil mi reis. Anayı bacıyı karıştırmayalım şimdi rica ediyorum. Varsa bir dedin, güzel kelimelerle ifade et kendini.
13 yaşında!
Sapık mısın?
Ediyorum zaten. Bence annen ahlaksız. Ne dedim kötü bir şey mi dedim? Bu kadar alıngansanız o leş fikirlerinizi ortalığa yaymayın
@Ragnar_Lodbrok Ölmüş insan hakkında bu şekilde atıp tutmak ne kadar etik.
@pllyna Yani.
Son derece etik. Ölünce ne oluyor başka bir insan mı oluyor? Seni bırakmış arkasında. Bence cehennemlik olması lazım bu günahı yüzünden
Kabul mü ediyorsun?
O yaşta bir kız gördün şort giymiş. Ne hissediyorsun?
@Ragnar_Lodbrok Cehennemlik mi olması lazım, şimdi Allah mı oldun. Ben sadece kendi fikrimi belirttim. Bana katılırsın katılmazsın, o beni alakadar etmez. Ama sırf senle aynı kanaatte değilim diye etmedik küfür bırakmadın. Sonra etrafta ifade özgürlüğü diye yaygara çıkarırsınız.
Az bile yaptı sana Çok kötüsün sen umarım kızın olmaz olursa çok üzülürüm senin gibi pislik kim bilir ona neler yapar
Küfür falan etmedim, gayet fikir beyan ettim. Seninkisi de bacak kadar kızın götünün başının görünmesi üzerinden sapık sapık konuşmak.
Her sıkıştığınızda o beş para etmez tefekkürünüzün zerre kadar inanmadığı ve sadece arkasına saklandığı ifade özgürlüğü, senin bu söylediklerini kapsamıyor.
Yok lan sizin konuşma özgürlüğünüz flaan zittir git mk yobazı!
@Ragnar_Lodbrok Hahaha, ifade özgürlüğünün hududu yok.
@biirsokaklambasi Yok, bu hesap da çok eski zaten yurtdışında boş zamanım sırasında bizim milletten yaşıtlarımla tartışmak için açmıştım
@pllyna Çok şey.
Anlamını bilmediğin kavramlar hakkında konuşuyorsun. Hududu yokmuş, 13 yaşında çocukların dötüne bakarken beyin fazla gelişmiyor tabii.
Madem hududu yok, o zaman benim fikrime göre senin fikrini beyan etme hakkın yok. Napacaz bu durumda?
Niye ki şort giyince cinsel organını zaptedemiyor musun?
Evindeki çocuklara da mı aynı bakıyorsun? Mahallende sokakta oynayan, parkta oynayan, okula giden çocuklara it herif
@Ragnar_Lodbrok Benim fikrime göre de herkesin fikrini beyan etme hakkı var hakaret derecesine varmadıkça. Sen hakaret ediyorsun, bu sebepten asıl senin fikrini beyan etme hakkın yok.
@pllyna Evimde çocuk mocuk yok. Yalnız yaşıyorum.
@Karamel41 Birtakım biyolojik olaylar.
@Ragnar_Lodbrok arkadaşın yazdığını yanlış buluyor olabilirsiniz ama annesine niye küfrediyorsunuz? Ülkede düzgün insan yok
@Ahu-nigâh Çünkü bunlar aileyle alakalı ve ben kimseye küfretmedim.
Ülkede hakikaten düzgün insan yok. Okuduğunu bile anlamıyor millet.
@Ragnar_Lodbrok fahişeden daha ahlaksız gelir demek ne demekse artık. Herkes aynı fikri kabul etmek zorunda değil. Sanane oku geç. Bu ülkede nolursa olsun hep bi kadın suçlu oluyor. Sen şimdi bu kıza aferin dedin diye düzgün biri olmuyorsun.
@Ahu-nigâh Hakikaten anlamamışsın. Ben ananı mukayese etseler anan bana daha ahlaksız gelir demişim.
Gelir elde etmekle bir alakası yok lütfen Türkçe öğreniniz
Kafanızın basmadığı işlerle uğraşmayın. Zaten anlamlı şeyler söyleyemiyorsunuz, bari beni sinirlendirmemiş olursunuz.
İnsan hakikaten bunalıma giriyor ''Ya bu kadar salak insan nasıl bu memlekete bu denli yığılmış'' diye kara kara düşünüyoruz yahu sizin yüzünüzden! Yeter ya yeter insanda sinir stres bırakmıyorsunuz.
Ben mecbur muyum ''Lan dünyanın en mal toplumunun arasında kaldım bugün nasıl dellenecem acaba?'' diyerek yataktan kalkmaya?
@Ragnar_Lodbrok bence siz benim ne dediğimi anlamamışsınız. Zaten anladım yazdığınızı ama anlamamışım gibi davranıyorsunuz. Bazı insanların beynine oksijen gitmiyor sizin gibi biriyle uğraşamıyacağım daha dediğiniz lafın farkında değilsiniz. Dediğiniz cümleleri duymanız dileğiyle
@Ahu-nigâh La bu daha da saçma, çünkü bir insan bir fahişeden daha ahlaksız olabilir. Bu zırtapoz özgür kadın ahlaksız kadındır diyince, gayet hakettiği bir şey söylemişim.
Çünkü bu pzevengin anasından daha ahlaksız bir insan zor çıkar.
Şunu yetiştirmiş bir kadın da herhangi bir fahişe kadar saygın değildir.
BUrada söylenen şey açık, madem anladın, niye moron moron küfür ettin diyorsun?
Küfrün ne olduğunu bilmiyorsun herhal
@Ahu-nigâh Allah'a şükür aklıselim bir insan.
Biyolojik olay mı? Ne alaka açıkça yazar mısın merak ettim
@Karamel41 Bak birader, mala anlatır gibi anlatacam. Elbette kimse kimseye yiyecekmiş gibi bakma hakkına sahip değil. Ama sen de ona göre giyimine kuşamına; hal, hareket, tavır ve söylemlerine dikkat edeceksin. Öyle şortmuş, taytmış, dekolteymiş vs. giymeyeceksin mesela. Giyersen ister istemez erkeklerde bir hareketlenme olur. Herkes bu hareketlenmeyi kontrol edemeyebilir. Hatta genelde kontrol edebilenler bile kimi zaman kontrol edemeyip sonrasında pişmanlık duyacağı işler yapabilir. Erkek kadar kadın da günahkârdır bu konuda.
@erkekmerkek anne ince çizgimdir. Kolayca laf eden insan kendine oturup gelişmiş gibi alkışlamasın. Çok şey derdim ama terbiyem yetmiyor.
gaz odasına senin gibiler gitmeliydi
@GirişimciRuh Hitler de bizdendi
Sen mala anlatır gibi anlatıyorsun da sen anlamıyorsun maldan daha betersin farkında değilsin. Ok?
20 yasında bir erkekle de tartısmaya devam edecek değilim hadi naş
@Karamel41 yoo
İslamcılar ve dinciler de bu kızın başarısı nedeniyle rahatsız. Z kuşağı gümbür gümbür geliyor. Dindar nesil diyenlere kapak olsun
Haberi izledim çok duygulandım ya 13 yaşında ki kıza o zihniyetle bakan sapıklara aman laf söylemesinler kızlar hayatından ödün versin Allah hepsinin belasını versin pislik yaratıklar
şu kızın bokunu yesinler şu kıza psikolojik baskı yapanlar
korkunç bir şey o kızın bu yaşta eğlenmesi gerekirken yaşadığı şeylere bak ülke zaten hep bu zihniyet yüzünden ülke geri gidiyor
Keşke daha önce bu kardeşlerimize destek olsalar...
Temiz kalpli bir kızsın helal olsun seninle acayip derecede gurur duyuyorum çok sevindim senin için. Şimdi İnşallah öbür kızlar.
Bu kızın videosunu bu sabah izledim bende, çok etkilendim ve ilerde bence bu kızdan daha cok güzel şeyler duycaz gibi geliyor bana ❤️
Kadınlar erkeklerden her konuda daha güçlü
Eşitiz eşit :)
Lütfen laga luga yapmayın yaa
Kadınlar erkeklerden daha güçlü olsaydı Allah erkeği değil kadını evden sorumlu kilardi
@Faruk2059 e zaten ondan dinde kadının önemi yok
Kadın bir çiçektir, erkekte o çiçeği korumakla mükellef bir hizmetkar :)
A. ptal feminist
@Faruk2059 korumak ayrı birşey
@edepsizgörl erkek gücüne muhtaç olmak iyi mi sana göre
Çok saçma düşünüyorsun @Ayışığı245
Seni alan erkeğe Allah yardım etsin
@Faruk2059 beni alan yaşadı
Hangi özelliğinden dolayı bu kanıya vardın? Söyler misn
Biz de bilelim
@Faruk2059 seni ilgilendirmez sen git himayenin altına alacağın karı bul
O zaman boş yapma
Zaten sen benim sevdiğim kızsın tırnağının kiri bile olamazsın
İyi günler
@Faruk2059 ya git işine senle mı ugrasicam
Sen git işine
İyi günler.
Böyle aydın fikirli güçlü kızlar gördükçe geleceğe dair umudumuz artıyor 🙏
YA ŞORT GİYER GİYMESİNE AMA KÖYÜN KADERİNİ ZENGİNLER VARKEN DEĞİŞTİREMEZ SHSHSS
Uzun Eşofmanla da oynanamaz mı bu oyun. İlle kısa şortmu olmalı.
Sana ne kardeşim? Şort daha rahat oluyor, uzun eşofman ısınıyor, bacakları istediğin gibi açmanı engelliyor
@AlpRoyal lan oğlum siz yüz sene milletin giyimine karıştınız, hayatlarını kararttınız. Şimdi de özgğrlük havarisi oldunuz. Sizi gidi ithal. ... Çocukları sizi
Biz kim? İnsanları sizden kurtarmak kadar büyük sevap olamaz oğlum hepimiz cennette hurilerle takılacaz siz sizin giyimine karıştık diye
@AlpRoyal hangi şehirdesin sen.
lann yarrm
silme yorumumu sikikk gel yaz bana sana sehir adres verecem gelmezsen poponu skermm
Yani destek çıkan olursa olur gibi
Bunun neden olay olduğunu bir tek ben mi anlayamadım kıza söylenen şeyler çok mu saçma çok mu mantıksız ya da kötü yanlış bir şey mi denmiş kıza
Soylenmesi kızı üzmüş... spordan uzak kalırım diye üzülmüş.. bizim ulkenin bu ara gündemi "kadin ne isterse giyer" oldugu için millet maden bulmuş gibi yorum kasıyor... sanki köylerde bu yeni bir şey, yeni farketti aydin sehirli modern halk.. 😅... koy kahvaltısı yapmaya gidince orada nutuk atarlar simdi bir de, "kizlaro okutun taaam mii " diyerek...
@Be_smart ya tamam her ne kadar tamamen doğru olmasa da medyaya yansıtıldığı kadar abartı bir şey yok ortada büyüklerinin bunu söyleyiş biçimi yanlış o kadar kızdan yanlış bir şey istenmemis ki
Aynen öyle... kızın spor yapmasını engelleyecek olsalar hiç yapamazdi, çünkü yasi zaten 13.. evden kacip musabakaya mi gitmiş?
@Be_smart spordan ziyade kıza şort giyemezsin erkeklerin yanında oynayamazsin vs. Denmiş hemen duyar kasiyorlar
Ek olarak, sort giymesine ve erkeklerin yanında oynamasina izin de vermisler.. yoksa zaten hiç oynayamazdi, asıl o zaman engellenmiş olurdu
@Be_smart what
Allah yar ve yardımcısı olsun.
Sakın iyi bir şey yapmasın öldğrürler sakın
En Büyük Savaş, Cehalete Karşı Yapılan Savaştır.
Yaşlı morukları toprağa gömdükten sonra biraz daha rahat eder lanet geleneklerden kurtuluruz umarım.
Gerçekten hala bunları diyen kaldı mı ya 😪
Destekliyorum kendisini
Helal olsun... Yürü be!😍🤩
Keşke Türkiye değişebilse
Aferin memlekete çok büyük katkın oldu
Kahrolsun feminizm diyorum...
Süper bir şey balaraxagına inanıyorum
Bize ne sanki bizim hayatımızı değiştiriyo
Profilindeki Atatürk resminden utan.
Atamdan utanmam ben ama senin gibileri utanır
Bu heryere böyle yobaz yobaz yazıyor
Atatürkçülükle alakası yok
Tamamen karalamak için kasti yaptığı bişey.
@pllyna atatürkçüyüm diyenmi oldu ama o bizim atamız ve ben türkçüyüm gençliğim ülkü ocaklarında geçti
Milliyetçi adam, sporcu bir kıza, daha 13 yaşında idealist bir çocuğa böyle yorum yapar mı? Bu ülkede görmek istediğimiz gençler bunlar değil mi?
Ülkenin "bekası" işte bu gençler. Ülkenin geleceği. En çok sizin sahip çıkmanızı beklerim ama sen "bize ne" diyorsun.
Ben 13 yaşında araba altında sürünüyoduk nerde hani eşitlik ben hala öğrenciyim ev kirasını ödemek için bir taraflarımı yırtıyorum bunun bana ne faydası var söylesene hafta 120 saat çalışıyorum silahlı güvenliğim ben bunu hak edicek naptım ben şimdi söle bana bu kıza destek çıkıldıysa bana ne yararı var bizi gene domaltıyolar
Bunun günahını başarılı gördüğümüz her çocuğa mı yönelteceğiz?
Mantığın bu mu?
Başarılı gördüğümüz her çocukla alakası yok ama bu çocuk milli olmuş olmamış bana bir faydası veya zararı yok yani bunu anlamaman saçma nie bu kadar abarttınız bir sürü milli sporcu var bir çocuğun 2 lafıyla gaza geliyosunuz
Söyledikleri aslında çok acı. Gaza gelme değil. Ülkenin hali, yobazlığı. 100 yıllık cumhuriyette hala nelerle uğraşıldığının göstergesi. Bence ara sıra böyle örnekler iyi oluyor. İnsanlar bu ülkede neler oluyor biraz görsünler. Yıl 2021 ama kafalar karanlık çağ.
Sanki bir şey değişiyor yeni nesil klavye delikanlısı yok onu değiştiricez yok bunu değiştiricez
Her duyduğuna inanmayan bir nesil. Kendi ailesi içinde bile genel dayatılan her dogmatik öğretiye karşı başkaldırabilen bir nesil. Özgür, bireysel, dünyayı da algılayan, ülkesindeki her türden saçmalığı algılayan bir nesil.
Ben onları seviyorum.
Henüz çok gençler hataları vardır, dilleri biraz uzundur vs ama büyüyecekler olgunlaşacaklar. Onların özgür iradelerini ihtiyacımız var. Koyunlardan gına geldi millete.
İnş klavye delikanlılığını bırakırlar
Bırakırlar bırakırlar 😊
Bakanlar kurulu oturdu ağladı
Bu kıza akıl veren birileri var
Valla helal olsun gurur duydum.
Umarım başarır, her şey gönlünce olsun.
Kesin degiştirir aynen
vay ırıspı cacıkları kızı nasıl darlamışlar
güzel bir hedef koymuş..
Helal olsun kardeşim sana.
Helal olsun sana arkandayız.
Merve yi kutlarım. Yolu açık olsun. Cesur kızmış.
Helal olsun kıza
Aynen aynen yapar
Harika ya cidden harika mükemmel birisi
Türkiyedeki insanların çoğu cahil Arap kafası
İnşallah derim
O kocaman yüreğinde öperim senin
hayal hayal
Gurur duyuyorum boyle kızlarımızla
Helal olsun sana :)
Helal sana küçük kız istersen başarırsın herşeyi
Helal olsun sana Türkiye'nin gururu 👏👏🇹🇷🇹🇷
Diyecek çok şey var da..
Ben Merve'yle gurur duydum ve çok duygulandım.
Gurur
Biryerlere geldiği zaman unutmasında
Helal olsun ❤
gururlandım
Aferin , değiştirsin
Helal olsun diyorum
Yürü be merve 💪💪
He he ayn