Aşırı dekolte diyorum bak aşırının da aşırısı..

2 dk önce bir yazı paylaştım kopyala yapıştır yapıyorum.
Ben olaya daha başka acıdan yaklaşmak istiyorum. Kadına düşen açmamak. Erkeğe düşen açık olsada bakmamak. Simdi ne kadın üstüne düşeni yapıyor ne erkek. Her iki cinsiyette birbirine suç atıyor. Kadın ben açarım sen bakmayacaksın diyor.(Kadınlar biz kendimiz için giyiniyoruz der. Erkekler baksın diye değil der tabi yersen. Bir bakın başka bir kadınla rekabet eder ve rekabetin kazananı olması için erkekler ya da rekabet edilen tek erkeğin ilgisini çekmek ve diğer kadını alt etmektir) Erkekte sen açıyorsan ben bakarım diyor. Nefsim var ya da bakmam için açıyorsunuz gibi bahanelere basvurur. Burda erkeği haklı görmüyorum aynı şekilde kadınıda. Olaya başka açılardan yaklaşıyorum. Şimdi bazı kadınlar bakilmaktan şikayet ediyoruz diyorlar. Kimi erkek cidden suyunu çıkarıyor fakat e sende öyle giyinirsen sanada bakarlar. Bakilmaktan gerçekten rahatsız oluyorsan ona göre tutum sergile. Ates var sen elini ateşe sokarsan yanar. Hem elimi ateşe kötüyüm hem yanmasın yok öyle bir dünya. Bir diğer olayda şu. Bakan adam zengin yakışıklı kaslı felan olsa hiç şikayet etmez bu bakilmaktan rahatsız olduğunu söyleyen hanim abla.
Bakilmaktan rahatsız olmayan kadın için ise birşey diyemem. Oda ondan hoşlanıyormuş. Olaya bakmaktan rahatsız olan erkek gözüyle yaklaşırsak. Kadınlar nasıl başkalarının bakışlarından rahatsız oluyorsa bir başka kişide görüntü kirliliğinden rahatsız olabilir. Onunda haklı tarafı var. Mesela kadınların giyindiği ya da yaptığı hareketlerin yarısını erkek yapsa feminist örgütler ayağa kalkar. Misalen geçenlerde youtubede tiktok videosu cıktı. Genç kızın biri nerdeyse adamın üstüne çıkacak. Bariz adamı tahrik ediyor. Dokunuyor felan. Bunu bir erkek yapmış olsa adami halk düşmanı ilan ederler.(Kadın yapıyor erkekte yapsın demiyorum. ya da erkekte yapmalı demiyorum)
Video demişken kadının birisi video çekmiş. Turkiye cinselliğin Afrikası bakın üstüm o kadar açık değil her geçen bakıyor diyor. Yolda gidiyor adamları çekiyor. O kalabalıkta bir tane kişi bile dönüp bakmıyor kadın g. t gibi kalıyor. Sinirlenmesi mimiklerinden anlaşılıyor.
Kısacası samimi bulmuyorum.
Güzel soru. Realist olmakta fayda var bu soruda.
Ben mantıklı bulmuyorum. Bunun adı bile bile lades yapmak. Türkiye'deki durum belli. Madem fazla açık giyinince bakmalarından rahatsızsın o zaman bile bile o denli bir açıklığı o yerde giymemen gerekir.
Sen nasıl ki istediğimi giyerim diyorsan erkek de istediğime bakarım der. Çıkar işin içinden. Haklı mı, teoride haklı.
Ha sapıkça bakar, yanlış. Ha bu işin günah boyutu var mı yani kendinle beraber erkeği de günaha sokuyor musun, evet.
Giyen giyinsin, hesabı Allah'a verecek. Saygı herkese. Ancak bir ölçüde de kendinizi kandırmayın.
dünya üzerinde nereye gidersen git çok açık giyinen insana hoş bir şekilde de bakan olur yiyecekmiş gibi bakan da olur. ülkemizde.. diye başlayan ülke eziciler türkiyere rererö rererö diyebilir ama bu açık giyerim kimse bakmasın romantizminden kurtulması lazım kadınların realistik değil çünkü dünya üzerindeki bütün insanların kafasına aynı fikri sokup program gibi çalıştıramazsın. dolayısı ile taciz ediyormuş gibi bakılmasından rahatsız olunması normal ama insanın gözü elbetteki kayar ve bakar buna diyorlar ise aşırı derecede itici.
Samimi bulmuyorum kesinlikle. Bakılır bakılmaz değil ama beğenmek gibi bakmak var rahatsız edici bakmak var ikisinin arasında çok ufak bir çizgi var. O çizgiyi aşamadan bakıldığı sürece hiçbir sorun yok. Giyen kişi bu bende dahil rahatsız oluyorum diyorsa giymeyecek
Cevap
76Cevap
Dekolte veya ilgi çekici giysi ne diye giyilir 🤔yani ilgi çekmek gözler üzerinde olsun diye giymiyorlarmı 🧐illaki bakan olucak ama rahatsız edici boyutta olursa o zaman farklı 🤨bir atasözü derki eşeği süren osuruguna katlanır 😂 göz ucuyla bakmak ayrı alıcı gözüyle bakmak ayrı çapkınca bakmak ayrı yer gibi bakmak ayrı ama şu bir gerçek kendini simartacak kadar bakılmasını istedikleri için giyiyorlar yoksa rast gele alalade bir elbise neden giymiyorlar da tahrikkar dikkat çekici dekolte giyiliyor tabiki herkes hür istediğini giyer ama bakanlarda hür onlarda bakar ama tadında bırakın iki tarafta ok😉😉
Yazar burada "hadi lan yiyorsa cevap verin şimdi alın size iki ucu b... değnek sorusu" demek mi istemiş acaba
Kimse kendisine bakıldı diye şikayet etmiyor. Birine bakmak ile, hedefe kilitlenip karşı tarafı huzursuz etmek arasında fark var.
Ukrayna'da yılın bu zamanı tülden bozma elbiseyle sütyensiz gezen kadınlar falan dolanıyor. Sanıyor musunuz ki oranın erkeği bakmıyor? Bakıyor ama kilitlenip huzur kaçırmıyorlar onun gibi düşünün.
taciz kültürünü lütfen oluşturmayın. Kadın istediğini giyer, istediği saatte gezer. Bunları yapması gözle veya sözle taciz edilmesini, tecavüze uğramasını, darp edilmesini haklı çıkarmaz. He bakmak var bakmak var. Ben açık giyinmediğim halde bazen tip tip bakanlar oluyor. Ve cidden rahatsız edici. Ahlakı kadınlara öğretmeye çalışmak yerine erkeğe de pay biçmek lazım.
Kadınlar ne kadar inkar ederlerse etsinler hangi kadınla samimi olduysam tek söylediği bir şey var ilgi odağı olmak için etrafımızdakileri pervane etmek için böyle giyiyoruz. Bacım oranla buranla kisileri pervane edeceğine zihninle karakterinle yapsan daha iyi olmazmı dediğimde zorlarına gidiyor.
Bakmak var birde 'bakmak' var. Ben dekolte giymediğim halde, hayvani bakişlardan rahatsız oluyorum. Sırf bir kadın olduğum için, bu çektiğimiz nedir? Be ne saygısızlık. Diyelim ki bir kiz derin bir dekolte giymiş. Okey tabiki ilgi çekici olabilir. Ama bu nedenle bir kızı 'rahatsız' etmek ayrı bir konu. Rahatsız oluyorsa rahatsız oluyor. O kadar basit. Ne giyerse giysin. Yani konusu bile mühim değil.
Aşırı dekolte giyenlerin bunu demeye hakkı yoktur bence görünmesini istemiyorsa kapatacak yani aşırının aşırısıda abartı ama normel bir elbisede dekoltenin hafif olduğu bir elbisede bence yakışıyorsa giyibilir ve bunu karşı cinsi görmemiş dağdan inme bir kişiyse bu kelimeyi kulkanması gayet normeldir öküzler çok 🤣
Herşey normel miş yani
meselam herkesin hayatına kimse karışamaz ha nasıl karısamaz? ben bu sekil giyinirim bu bayan su sekil giyinir su sekil giyinir ha hic kimse hic kimse karışmaya bir hakkı yok. özgürlügü budur. ha basörtü kurban oldugum yaresul allahtan gelebilir ama lakinki öyle degil *eyorlamam (?) bu kadar
Buna bakmayan erkek varsa gözlerinde sorun vardır uzağı yakını falan görmüyordur diye düşünüyorum 😂
Aşırı dekolte giyen kadınlar bunu dikkat çekmek için yapıyorlar. Sadece erkeklerin değil, hem cinslerinin de dikkatini çekiyorlar. Sonuç olarak taciz boyutuna ulaşmadığı sürece, şikayet etmek gibi bir haklarının olmadığını düşünüyorum.
Samimi ve haklı değiller çünkü dekolte giyip bakılmayacağını düşünmek akıl işi değil ki zaten dekoltenin de amacı dikkat çekmek ve güzel gözükmek için değil mi. Bu yüzden dekolte giyen birisi ona bakılacağını da kabul etmiştir. Ben bakmıyorum.
Bana göre dekolte giyenler ilgi çekmek için giyiyor kadınlar birbirini bakışlarıyla daha çok taciz ediyor aslında bu kadının baak bende var sende var mı deme şeklidir erkek bakışından rahatsız olabilir
Bence tam tersi bakilmazsa rahatsız olunur. Şimdi fotoğraf buna güzel bir örnek olmuş. O göğüslere illaki gözüm kayacak. Tabi bakmaninda adabı var öküz gibi bakarsan rahatsız olunur. Ama 2 saniyelik bir göz dalması kayması olabilir normal yani.
Zaten bakılsın diye açmıyorlar mı? samimi bulmuyorum
Bide 5 cm etek giyip, göbek deliğine kadar dekolte açanlar yolda yürürken orası burası görünsün istemiyor gibi aşağı çekmeye çalışmak gibi gereksiz gereksiz çaba ve tribe giriyorlar ya.. Orda kendimi kesesim geliyor.
Arkadaşlar, bakan kişi taciz etmiş oluyor farkındasınız değil mi? Ben dekolte tercih eden biri değilim ama sizin düşüncenizi de paylaşamayacağım
Samimiyetle alakası yok. Rahatsız oluyorsa hakkı var. Açıyor diye kimsenin bakmaya hakkı yok sonuçta herkesin bedeni kendine ait ve kimin bakması veya bakmaması gerektiğine herkes kendi karar verir.
Arkadaşların icindeki vicdan hala rahatsız hissetmelerini sağlıyorsa ne güzel... Belki bırakır.. Acımasız yargılamalar yapmayalım.. Doğruluğun merkezi biz değiliz...
Kadın vardır açar bedenini ayağına kırmızı halı sererler, kadın vardır kapatır bedenini ayağına cenneti alayı sererler kanks
Hahahahaha kudurmaya devam et lütfen
Dekolte zaten dikkati o bölgeye yoğunlaştırmak amacıyla vardır. Bakışlardan rahatsız oluyorum diyene gülerim..
HAyır bulmuyorum açıkçası
Mini etek giyip çekiştire çekiştire gezmek gibi bir şey bu
Ya giymeyeceksin ya bakışlara takmayacaksın
Bir şeyini övmek için soranlar da var
Fikir alcam ayağına beğendiği veya pahalı diye insanlara göstermek amacıyla gösterenler de var
Dekolte daha masum geliyor bana bunlara göre
Her şey yerinde ve zamaninda guzel. Bulunan ortam buna uygun degilse bakmasam da kinarim icimden. Rahatsizlik vermem. Ne kadar aciksan o kadar medeni değilsin ama bil.
meşhur 4 kız yalanı
1 makyajı kendim için yapıyorum
2 paraya pula önem vermiyorum
3 önemli olan kalp güzeliğidir
4 şortu taytı dekolteyı rahat oldu ıcın gıyıyorum
Erkek olsalardı keko olurlardı diye düşünüyorum (ne bakiyon bremin). Sen kıyafet seçerken özgür olduğun gibi insanlar da bakmakta özgür. Hanımefendi kendisi üstün varlık padişah kimse direkt üzerine bakmayacak, dekolte giyindiği için sürekli kaldırım taşlarına bakmanızı istiyor.
Yani gözün çarpar sonra kafanı çevirir yoluna bakarsın. Ama boynun kırılırcasına uzun uzun bakmak rahatsız eder ne giyerse ya da ne giymezse giymesin fark etmez
Zaten bakılsın diye giyiliyor ve bunu yapanın konuşmaya hakkı yoktur hem millet baksın diye açacak ondan sonra bana bakıyorlar diyecek öyle bir şey yok
Samimi bulmuyorum bakılsın diye giydiklerini düşünüyorum.
”Bakın benim memem var” demek için, Bakılsın ve beğenilsin diye giyilmiyor mu zaten?
Ben bakıyorum açana 😂😂 samimi de bulmuyorum öylesini
Kendini öyle beğendiği ve güzel hissettiği için giyiniyordur ve gözleri ile tacize uğramak istememesi çok doğal
Peki ben neden bakmıyorum
Sizin olmayana bakmayın
Başkasının arabasına binemediğiniz gibi
O kadına da binemezsiniz
Önce sizin olmalı ağzımj bozmasam anlaşılmaz kusura bakmayın
Mesela görseldeki hanım kızımızın zaten böyle bir cümle kuracağını sanmam.
Kuruyorsa da ironi yapıyordur.
Dektoltenin varoluş amacı dikkati oraya çekmekken insanlar bakmasın rahatsız oluyorum demek bana saçma geliyor.
Taciz edici boyutta kimse bakamaz rahatsız olabilir size de bok yemek düşer
Beğendiği biri bakarsa sesi çıkmaz frikik verir, beğenmediği biri bakarsa ne bakıyorsun öküz der.
Bu sanki pazara çıkmış kendini pazarlıyor buna her erkeğin gözü kayıp bakar vede devamlı bakmaya çalışır istesede istemesede onun için kusura bakmasın ama rahatsızda olmasın çünkü kendisi rahatsız ediyordur.
Göstermek için açıyor bence sonrada sağdan soldan kapatmaya çalışıyorlar eliyle giyme arakadas o zaman 😂😂
Burada durum farklıdır:
Kadın dekolte yi bakmasını istediği için giyer
Bakmasını istemediği bakınca da kıyameti koparır
Rahatsiz olmuyorlar Ilgi cekmek icin giyiyorlar Bakislardan rahatsiz oluyorsa giymicek Giyiyorsa Cesurca onune bakicak
Tamamen bakmamız için aciyolar ben bakıyorum kızlar kusura bakmayın bazılarıda bakılmadan gibi değil ayrıca bazı arkadaşlarda açmasın lütfen cunki güzel değil dekoltesi olan acsin
Gösterdiği nedir yani imanimi😂😂
Bilemicem😀
İsterse bikini giyip çıksın, bir insan bakılmasını istemiyorsa ve rahatsız oluyorsa bakılmaz. Eğer bakılmasını isteseydi öyle bir şey demezdi sonuçta.
Bikini ile cafe/restoran'a gidilmez. Gidersen sana bakarlar çünkü ortamdaki tek farklı kişi sen olduğun için. Bikini'nin üretim amacı cafe'de veya restoran'da giy diye değildir, teşekkürler.
Lafın gelişi dediğim şeye bu kadar takılmamalısın.
Bence lafın gelişi dediğin yerde büyük bir câhillik yatıyor ama sen bilirsin.
Cahillik mi? yazdığım 2 cümlelik yazıdan karakter analizi, öyle mi? büyük teşhis, kesinlikle profesör olmalısın.
göz onun değil mi istediğine bakar
Eğer bakılmamasını istiyorsa onu giyip insanların görüş alanına sokmamalı çünkü insan gözünde bölge sansürleme diye bir şey yok, ayrıca câhil dememe neden bu kadar gerildin? Bence neden câhil dediğimi sorgulamalısın. Ayrıca önce söylediğin sözün arkasında durmayı öğren, ben sana açıklamasını yapıyorum, sen beni geçiştirmeye " Lafın gelişi dediğim şeye bu kadar takılmamalısın" diye uğraşıyorsun. Keşke sana yazdığım saniyeleri, Martılara simit atmakla değişseydim en azından doğaya faydam olurdu. Seni kendi "fikirlerinle" baş başa bırakıyorum. Câhil "insana" laf anlatılmaz, uğraşmayacağım.
:d
samimi bulmuyorum tabikide çünkü amaç belli o kadar açıksa ben bile bakarım xd
Sonucta ne kadar acarsa açsın vücut onun ve bakilmasindan rahatsiz olmak hakki
Hem dekolte giyinecek hemde rahatsız oluyorum bu durumuma diyecek bana saçma geldi 🤔
Aşırı dekolte ise bakması için davettir bence. Ama hafif dekolteden birşey olmaz.
Aşırının aşırısının aşırısı dahi olsa.. tacizkar, rahatsız edici bakış hakkı yok kimsenin.
Bulmuyorum. Hayvan gibi salya akıtarak bakılırsa bu yanlıs. Önünde dekoltesi açılıyorsa bakarım göz benim istediğim yere bakarım toplum içinde. Dekolte giyip durmadan cekistirmenin neyi mantıklı. Böyle olacağı belli.
Evet hakları var, onlar giyebilir, onlara bakanlar gözlerine hakim olsunlar.
Valla ben göz ucuyla bakıyorum çünkü seviyorum ama asla öküz gibi bakmıyorum
Samimi değil. Yani böyle birşeyi görmemek için metin Şentürk olmak laızm.. O bile görür bence..
Dekolte var dekolte var abes bı sekilde dekolte bırakan baksınlar diye yapıyor zaten.
Yani göstermeyi seviyorsun dikkat çekmeyi de bunları yapıyorsan bakarlar
E tabii biraz da kendini gösterme çabası işin içine giriyor
Evet samimiler. Sonuçta birileri baksın, rahatsız etsin diye dekolte giymiyorlar.
Bakılsın diye giyiyor amac ortada bunu söylemeyede hakki yok. ama agobun kazi gibi bakilmamali.
Giyebilir ama her kıyafetim bir yeri zamanı ortamı mekanı vardır her kıyafet her yerde giyilmez
öyle öküz gibi sanki adam öldürmüşüz gibi bakanlara bende rahatsız oluyorum iki tane kafasına geçiresim geliyor ama bence kıyafetle alakası yok pijamayla çıksak dahi iğneleyici bakışlara maruz kalıyoruz
Zaten baksınlar diye giyiyorsun dekolteyi sonra bakılınca bakma deme istediğin erkek bakınca iyi istemediğin bakınca kötü oluyor tabi sapıklık boyutunda olan karaktersizler de var konu tartışmaya açık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?