İşsizlik ve çevre baskısı ile nasıl başa çıkılır?

• Merhabalar aranıza yeni katıldım. Geçen sene Türkçe öğretmenliğinden mezun oldum. Bazı talihsizlikler nedeniyle sınava giremedim. Bu yıl tekrar Kpss'ye hazırlandım. Gerek aile gerek çevre bu süreçte beni çok fazla yıprattı. Sürekli işte çalışan yaşıtlarım örnek gösterildi, ehliyetim yok diye akrabalar tarafından eleştirildim çünkü sadece kuzenlerde benim yok. Tüm bunlar bende ne mi yaptı koca bir umutsuzluk ve yetersizlik hissi artık kendimi öyle bir soyutladım ki çevreden insan görmeye tahammülüm kalmadı çünkü insan içine çıkınca ne olacak biliyorum defalarca yaşadım hep o malum soru: Atanamadın mı? Benim kız şöyle iyi böyle iyi... Kendi parasını kazanıyor... Sen de kendini geliştir... Yaşadığım hayattan keyif almamaya başladım artık sınava da az kaldı bu sene eğer kazanamazsam annem ve babam iş bulmam gerektiği artık onların eline bakmamam gerektiğini vs söylediler Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde bölümü dereceyle bitirmeme rağmen bu duruma düştüm stres beni aşağı çekiyor. Güçlü kalamıyorum. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Çünkü psikolojik bitkinlik hayatımı çıkmaza sokuyor. Kpss geçmişi olan veya halihazırda hazırlanan arkadaşların beni anlayacağını düşünüyorum. Her türlü önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.
İşsizlik ve çevre baskısı ile nasıl başa çıkılır?