Tarihte teşhir cezası diye birşey vardı. suçlu, suçunun derecesine göre boynuna çan takılarak (ses ile insanların dikkatini çekmek için ) sokaklarda dolaştırılırdı. Meydana bağlanır teşhir edilirdi. utansın birdaha yapmasın, başkalarınada caydırıcı olsun diye. Günümüzde de suç işleyenlerin isimleri saklanıyor kimse öğrenmesin diye. simdi Soruyorum Size bir yetki verilseydi tarihten günümüze , hangi ceza şeklini getirirdiniz ve neden?
Size yetki verilseydi tarihten günümüze hangi ceza şeklini getirirdiniz ve neden?
kız çocuklarına tacizin cezası cellatlar ile ahalinin önünde hadım edilmesi ve kadın öldürenlere tek ayagından şehrin en kalabalık caddesindeki agaca asıp üzerine süzme bal sürerdim kuşlar balı sever tüm sürüngenler
Fransa da eskiden tecavüzcüler için özel bir ceza yöntemi varmış Türk Hamamı benzeri yerler yapmışlar tecavüzcüleri yan yana elleri ayakları zincirli çırılçıplak oturtup farelerin kokusunu ve tadını çok sevdikleri bir sıvıyı adamların cinsel organlarına bolca sürdükten sonra hepsine çuvallar dolusu büyük fareleri kapıdan içeriye salıp izliyorlarmış fareler direk cinsel organlarını kemirerek bağıra bağıra ölmelerine neden oluyorlarmış nasıl ama 🤔 bizde tecavüzcü tacizci nerdeyse sapıkları kahraman ilan eden bir adalet sistemi var
Coluga cocuga kadina kiza serefsizlik yapan adilere garibi ezenlere yetimi hir gorenlere dolandiriciya kansiza idam da yetmez bunlara hergun bur parcalarini koparacaksin ki kolay olmesinler
En tehlıkelı guc olan devlet yetkılılerınin her seyının denetlenmesı ve kayıtsız sartsız herkesın sekılde yargılanması hukukun ustunlugu ustunlerın hukukuna son