Eşcinsellik Allahın yarattığına karşı gelmek olduğu için olabilir mi.
“Sakın zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, bir hayasızlıktır. Ve çok kötü bir yoldur.” (İsra, 17/32)
Şura Suresi:
38. Onlar, Rabblerinin çağrısına uyarlar ve SALATI* AYAKTA TUTARLAR. İşlerini birbirlerine danışarak yaparlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan hayırda harcarlar.
39. Kendilerine bir -bağy-haksızlık (veya zulüm veya zorbalık) yapıldığında yardımlaşarak üstesinden gelirler. (veya, karşı koyarlar veya öçlerini/intikamlarını alırlar)
40. Bir kötülüğün cezası, ona denk bir cezadır. Kim affeder ve barışı sağlarsa, onun ödülü Allah’a aittir. Doğrusu Allah zâlimleri sevmez.
42. Kim zulme uğradıktan sonra hakkını alırsa, artık onlara yapılacak bir şey yoktur.
"Komşusunun karısıyla zina yapanın günahı, on kadınla zina yapan adamın günahından daha ağırdır." (Tirmizî, Tefsiru Sûre, 25/1,2).07 Yorumla
Soran+1 yılTecavüze ve sübyancılığa eğilim doğuştan geliyor yani? Ben bu cevaptan bunu anladım. Siz erkekler sübyancılığa eğilimlisiniz yani? Bu yazı bunu gösteriyor. İslam'a göre de böyle.
Soran+1 yılTüm cevabın bunu gösteriyor.
Soran+1 yılBen seni tekfir etmedim. Belki sen kendini tekfir etmişsindir.
En İyi Cevaplar
Koskoca İslam hukuku. Hırsızın kolunun kesilmesini, katilin öldürülmesini, kıssası emrederken. Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu belirtirken, kadına tecavüzü mü cezalandırmayacak. Ancak senin gibi cahil, sapıklar buna inanır. İnsanın malına, canına gelen her türlü saldırının karşılığı ya kıssas ya ölümdür.
017 Yorumla- +1 yıl
O cahil kitle, demokrasiyle, Atatürk'le, oy vererek yetiştirilen kitledir. Korkacak hiçbirşeyleri yok, kendi uydurdukları kanunlardan mı cekinip suç işlemeyecekler. Bak İslam ülkelerine, suç oranlarına? İslam hukuku caydırıcıdır. Katil, öldürülmeyi mi tercih eder yoksa hapsi mı?
- +1 yıl
Yahu o kadar kolay mı kesmek, öldürmek. Sen bunların kanıtsız yapıldığını filan mı zannediyorsun, az akıllı olun birşeyi kötülerken mantıklı kötüleyin. Sen İslam'i eğitimin bu ülkede var olduğunu filan da düşünüyorsundur. Adamlar Atatürk'le, demokrasiyle büyümedi, Allah'ın kanunlarıyla büyüdüler. Bir yaratıcıdan korkup suç işlemiyorlar. Önemli olan sonuçtur.
- +1 yıl
Ah, İslam'da yalanın Zinadan, Kumardan, Alkol almaktan daha büyük günah olduğunu bilmiyorsun. İslam ile büyüyen kolay kolay yalan söylemez, hele böyle konularda hic. Ayrıca, her şahitten ayrı dinlenir olay tutarsızlık varsa ceza uygulanmaz. Sen demokraside ki dürüstlükle bir mi tutuyorsun. Din değiştirme olayı savaşta geçerli, karşı tarafa geçecek biri sana zarar verecektir ve öldürülmesi gayet normal. Bazı ayetlerin hangi durumlarda yorumlanması gerektiğine dikkat et, Kur'an'ı Google'dan 3-5 ayetle okuyup gelmiş yargılıyorsun
Soran+1 yılİslam'da mürted olan öldürülür. Eşcinseller öldürülür. Bu kadar basit.
Soran+1 yılBizzat İslam halifesi Ali eşcinselleri diri diri yaktırmıştır.
- +1 yıl
Yahu Türkiye'de ki medrese eğitimi ne ki, az akıllı olsaydın o eğitim bile müslüman yapmaya yetmezdi. Medreseye gidip, türbelerden dilek dileyen, mum yakan, oy veren müslüman mı olur? İslam'i bir ailede yetiştim medrese eğitiminle bilgimi karşılaştıramazsın. Araplar, Türkiye'deki İslam anlayışına gülüyor, müslüman bile görmüyorlar bizi bu yüzden dışlanıyoruz, e haklılar. Sende medrese eğitiminle kendini müslüman zannet, medreseden önce Atatürk'ü demokrasiyi yedirip İslam ahlakına mı bürünecektin üstelik
- +1 yıl
İslam da kafa kesme vardır, kol kesme vardır, hadım vardır ama yakma yoktur. Kurbanlık hayvanın bile gözlerini kapatır, can cekiştirmeden öldürmeyi emreden bir dine mensup biri vahşice eylemde bulunamaz. Çünkü, yanarak ölen bir müslüman şehit olarak olur. Çünkü ölümlerin en acılısıdır
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelde olaylar uzerine iniyor ayetler escunswlliktwn cok tecavuz ve subyancilik cok daha agir bence o zaman bu kadar asiriya gidilmemis olabilir. Escinsellik dinde yasak olabilir insanin kendi tercihi ve çevreye degil kendine zarari vardir olsa olsa. Ama subyabcilik ve tecavhz cevreyi de etkilediginden bu dinde degil tamamen insanlikta yasak. İnsan olan bunu yapmaz ve buna izin vermez. Bence aradaki fark bu. Yani din kendi alanina deginmis. Tabiki kendi dusuncem yanlis bir sekilde de değinmiş olabilirim doğru da olabilir.
00 Yorumla
Eşcinselliği seçenleri lanetlemiş yani mesela, kadın erkek demeden sırf a*zdığı için ilişkiye girenler lanetlenmiş. Aşık olmak ayrı, bambaşka bir şey, eşcinsellik zaten doğuştan gelir ve bizim elimizde olmayan bir şeydir, bizim elimizde olmayan şeyler de zaten günah değil.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılNamuslu, kötülüklerden habersiz mümin kadınlara zina isnadında bulunanlar, dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir. Yapmış olduklarına, dilleri, elleri ve ayaklarının, aleyhlerinde şahitlik edeceği gün onlar için çok büyük bir azap vardır." (Nûr ; 23) Bu ayette iftira edenler bile lanetlenmişken tecavüzcüler hakkında kıyaslama yapabilirsin bence.
30 YorumlaBaşlı başına zina, kul hakkı haram ve lanetlenmişken? Tecavüz ve sübyancılık bir insanın çok büyük hakkına girmektir zinadır lanetlidir. Azaba uğramayacaklarını mı sanıyorsun? Yaptıkları yanına kar mı kalacak sanıyorsun?
111 Yorumla
Soran+1 yılLut kavmi eşcinsellikten helak edildi, peki hangi kavim zinadan helak edildi?
Soran+1 yılYobazterbiyecisi34 haklısın
Soran+1 yılEvet, bu doğru. Bu yüzden ben de desteklemiyorum.
Soran+1 yılTabiki Kur'an
- +1 yıl
Alın siz iki cahile: https://youtu.be/s0CtEb-qSYM bununla ilgili daha çok açıklama var. Araştırın diyeceğim artık yıldım. Kör kördür ahmak da ahmak. Uğraşamam daha
Gizli Üye(30-35)+1 yılher halti lanetleseler ayri bir cilt daha cikartirlardi. bu yuzden böyle kitaplar evrensel degildir ve çağin getirdiklerini sorulari tam anlamiyla cevaplayamaz zaten. insan urunu.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@UDixon osmanli da zina mi yokmus güldürme ya pafisahlarin bile oğlanci oldugu osmanli da zina yokmus inandik.
demek ki eşcinsellik onlardan daha kötü
her ne kadar görmek istmeseniz de06 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Sübyancılığa eğilimin var.
Soran+1 yılEvet, yazdığın bunu gösteriyor.
Soran+1 yılHer yeri
Asıl düşünülmesi gereken bu işte.
10 Yorumla
+1 yılBlu çağına giriş yaşları onlar, amacın nedir?
019 Yorumla
Soran+1 yılİslam'da buluğ çağına girenler evlenebilir.
- +1 yıl
Ayrıca islamda tecavüzün cezası cinsel organın kesilmesi. Şimdi söyle bakalım ne diyorsun? Buna da diyecek lafın var mı?
Soran+1 yılİslam'da tecavüz diye bir şey yoktur. Tecavüz zina ile eş görülür. Bekar ise 100 kırbaç, evli ise recm. Kadın tecavüze uğradığını kanıtlayamazsa (yani 4 şahit getiremezse) ona iftiradan 80 kırbaç.
Soran+1 yılYa da tecavüzcünün kendisi tecavüz ettiğini 4 kez itiraf etmeli ki cezaya tabi tutulsun.
- +1 yıl
Giriş diyorum, olgunlaşma demiyorum.
Ayrıca anlıyorum ki senin derdin islama sataşmak ve eşcinsel eğilimin var.
Sübyancı vs , tecavüz bunların cezası hadım etmek ve ya suçun derecesine göre recm edilm3sidir. Sencede ağır bir ceza değil mi? Caydırıcı değil mi? Bugün bunlar uygulansa sence kaç it soyu buna cesaret edebilir? Eğer islamla alakan yoksa seni bağkayan birşey yok lanetlenmişsin, lanetlrnmemişsin umursamaman lazım. Eşcinsellere verilen ceza mı daha ağır sence, hangisi? Eşcinsel ilişki yaşayan biri tövbe edip rahmet kapısını çalabilir allahın, hayatı devam edicek ama. Diğer söylediklerinin bir telafisi yok ve ebedi cehennemlikler.
Soran+1 yılEşcinselliğin cezası ölüm. Recm veya başka bir şekilde ölüm. Örneğin İslam halifesi Ali eşcinselleri diri diri yakmıştır. Kütüb-i Sitte'de yazıyor bu. Kaynağını da atabilirim.
- +1 yıl
Eğer bu durumların son bulmasını istiyorsan kadın cinatlerinin, tecavüzlerin vs. İslamı savunmalısın şeriatı istemelisin bukadar rahatsızsan. Zaman teknoloji çağı bir adli rapora, incelemeye, dna örneklerine bakar sonuç, şahid mahid o dönem için geçerli şartlar.
Soran+1 yılEvet, eşcinselim. Doğruları söylemek İslam'a sataşmak değildir.
- +1 yıl
Doğrudur. Peki neden yasak olduğunu araştırdın mı?
Soran+1 yılTecavüz, sübyancılık, eşcinsel ölümlerinden ve kadın cinayetlerinden rahatsız olduğum gibi İslam şeriatından da rahatsızım. Çünkü İslam şeriatı eşcinsellerin öldürülmesini savunur.
Soran+1 yılÜremeye engel olduğu için yasak. Halbuki dünya nüfusu hızla artıyor. Bence eşcinsellerin varlığı bir nimet. Buna rağmen dünya nüfusu hızla artıyor. Bu da beraberinde yoksulluğu arttırıyor. Buna bir dur demek gerek. İslam'ın da bunu anlaması gerek!
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 kanka suudiarabistan dolara, paraya tapar olmuş. Şahsen o şerefsizler para tüccarlığı gözüyle baktığı için hacca gitmeyi düşünmüyorum. Başındaki herif 1 numaralı dolar imparatorluğunun kölesi. Savaşda karınızın etini yiyebilirsiniz diye sapıkça fetvaa veren bir zihniyetteki ülkeye islamcı diyemem, sapkın ve sapıklar serefsizler
Soran+1 yılYobazterbiyecisi34 bu konu da haklısın. İslam bilimsel gelişmeleri kabul etmez. İslam'da 4 şahit gerek.
- +1 yıl
İnsanlar islamı anlayıp yaşasa bunlar zaten olmayacak. İslam yardımlaşmayı hep ön planda tutmuştur! Fakire yardımı vs... Bunu uygulayan kaç Müslüman var? İslam yerine islamcı takılıp milleti soyan serefsizlere sen nasıl Müslümansın lan dürzü deyip hesap sormalısın. İslam hırsızlık haram, yetimin hakkını yemek haram demiş gidipde bir yvsak bu günahları islamcılık maskesi altında yapmışsa islam mı yobaz, o kanını sktiğimin oglu mu yawşak
Soran+1 yıl''Eğer islamla alakan yoksa seni bağkayan birşey yok lanetlenmişsin, lanetlrnmemişsin umursamaman lazım.'' demişsin. Beni bağlayan bir şey var. Mürtedim ve eşcinselim. Mürtedlere ve eşcinsellere ölüm cezası verilir.
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 cariye zina mıdır yazıp google kendi eksiğini görebilirsin dostum.
Soran+1 yılTecavüzdür
Soran+1 yılMüslüman'a göre Kur'an'da ne yazıyorsa o
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 dostum siz kafadan inanmamayı tercih etmişsiniz. Benim hayat felsefem herşeyi şüphe ile sorgulayıp araştırmak üzerine. Bu cariye meselesinide araştırdım şu an o yüzden geç yazıyorum şu an. Bir cariye ile birlikte olmanın şartıda karşılıklı rıza gözeterek cariye ile ayriyetten normal evlilik akdinden farkşı bir nikah yapılırmış. Kölelik islamdan öncede vardı ve islam bu kölelik sistemini kaldırmaya insanları teşvik etmiştir. Savaş esirlerini, 10 okuma yazma bilmeyen müslümana okuma ve yazma öğretmesi şartı ile vs. Ne ben sizi ikna edebilirim mutlak doğruya, ne siz beni. Bu yüzden bu seviyeli ve güzel münakaşa uzayıp gider.
+1 yılBos yazmissin bilmedgin belli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLanetlemediğini nerden çıkarıyorsun gödünden mi?
129 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 birsürü var, haram kılınmış kınanmış
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 zinayı haram kılan, çocuk tecavüzcüsüne mi göz yumacak angut
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 cahile cahil demek lazım, ahmağa da ahmak. Yoksa kendini akıllı sanır mazallah 😂
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 o bir savunma değil hakaret
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 değil gerçek
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 cahil ve aptal olmak ıspatlanabilir birçok kişi tarafından görülen bir gerçrk
Cevap sahibi+1 yıl@Sahte_o7 canım yaa bu angut hayatında bir kere bile okumadığı kurana saldırıyor 😂
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 🤣🤣🤣🤣 ufak at lan civcivler de yesin yazık
Cevap sahibi+1 yıl@YobazTerbiyecisi34 eskiden de islam ülkeleri bilim teknikte ileriydi hristiyanlar orta çağ karanlığında debeleniyordu.
İnsanlar kendini temsil eder dinini değil- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 Bana nedenlerini açıkla. Kadınlar okutulmadığı için mi? Bilime yer olmadığı için mi? Senin aldığın medrese dersleri nerde? Kur’an-ı Kerim’i okuduğunda bilimin gelişimin ve okumanın önemini idrak edemedin mi? Yav sen onca eğitimi boşuna mı aldın? Hiç mi okuduğunu anlamadın? 🦶🏿
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 Kur’an kapağı açmayanlar mı? Dediğin derslerin hepsini ben de aldım. Bu yüzden hayret ediyorum ya nasıl okuduğunu anlamadığına. Din en üsttedir onun alt dallarında ise felsefe bilim… vardır. İslam bunları açıklar. Bilimi reddetmez. Okumak araştırmak öğrenmek kendini geliştirmek dinimizde en önemli hususlardır. Neyse. Duvara karşı konuşmak bu.
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 1. Kur’an bilimle çelişmez ve böyle bir tablo ortaya çıkmaz
2. İnanan bir insan Kur’an’ı daha iyi anlamaya çalışır. Anlayamadığı yeri araştırır sorar eder öğrenir. Bunda sorun yoktur.
3. İddia ettiği durumu kanıtlayamayacağı için hak olandan yanlışa yani şirke düşmüştür.
4. İkinci maddeyi tekrar oku. - +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 yorumu göndermeden önce de ya da yazarken bile etiketi fark edersin. O gözlerin buna da mı kör? Madde önünde ve görmüyorsun. Çok normal bazı şeyleri algılayamaman. Öz önce sorduğun soruların hepsinin de cevabı var. Araştır. Biraz kendine bir şeyleri sen kat. Şu canlı ve madde meselesinden falan bahsediyorum. Bu arada maddelerin çiftlerden oluştuğunu biliyorsun değil mi 😄
- +1 yıl
@YobazTerbiyecisi34 cevapları var. Lütfen daha araştırıcı ol. Ortaokuldayken dinleri incelemeye başladım. Felsefeyle çok ilgilendim. Yurt dışına çıkıp insanlara yaşamlarına ve inanışlarına baktım. Birçok şey yaptım. Sürekli yer değiştirdim. Beni hiç tanımadan konuşuyorsun, normal. Söyleyecek bir şeyim yok. Saat geçiyor. Namaz kılıp yatacağım. Sabah çok erken kalkıyorum. Uyumam lazım artık. Gerçekten cevaplarını bul ya da bulma. Bununla ilgilenmiyorum. Senin hayatın. Sen bilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılYobazlık
150 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Sahte_o7 çok alaka yobaz bir din inanların da hali ortada
Cevap sahibi+1 yıl@Sahte_o7 ay lütfen gelmesin😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke hhahahaha tamam ben yobazım tatlı su müslümanları
Cevap sahibi+1 yıl@guruke hahsksdhsksj ayyyy islamcılar saygından bahşediyor
Cevap sahibi+1 yıl@guruke tm araştırma 😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke bskajsskdj ya canım benim sen bunları gidip kendi dinine inananlara söylesene milleti yakıp dövüyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@guruke aynen 3-5 tane ya sizi tüm dünya biliyor 😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke sen önce bir kafanı kapat
Cevap sahibi+1 yıl@guruke dünyada cahillikleri ile bilinen topluluk bana yobaz diyor
Cevap sahibi+1 yıl@guruke kdjdjdjs o zaman hristiyanlar daha Zeki dünyada her şeyi onlat geliştirdi ya da buldu 😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke sal
Cevap sahibi+1 yıl@guruke hahskshsksdj ağla
- +1 yıl
@guruke Naptın reis, g*t etmişsin kızı, kudurdu da yorumumu sildi az önce yobaz hanım 😄
Cevap sahibi+1 yıl@guruke aynen soktun keşajdsk ya sizin bu kendinizi bir şey sanmalarınız yok mu ben sizi ciddiye bile almıyorum müslümleri kim kale alır salın yoksa sileceğim yine 😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke uno reverse herhalde sizin damganızı başkasına satmanız 😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke kshdskdjejrj tamam salcan mı yorumu
Cevap sahibi+1 yıl@guruke 15 yaş lafları ile laf soktuğunu sanıyor zavallı 😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@guruke tamam saygıyı senden öğreniriz ha bir de senin mensuplarından
- +1 yıl
Seni de anlıyorum yobazcım, ben müslüman olduğum halde insanların dinlerine saygı duyuyorum ve zaten dinde zorlama yoktur. Bu benim dinimin başlıca inançlarından biri. Gelmiş benim dinimi bana öğretiyor, aşırı komiksiniz. "Senin dinin sana, benim dinim banadır" Herkes birbirinin dini inancına saygı duyacak. Ayetleri de kafanıza göre yorumlamanız ne acı. Daha fazla görüş yazmayın bu soruya, bilmediğiniz bir din hakkında yorum yapmayın, belli ki bilmiyorsunuz. Her insanın dini düşüncelerini ve inançları farklıdır, dinin doğrusu yanlışı olmaz, herkesin doğrusu kendine, sana düşen insanların inancına saygı duymak, sevgide özgür, saygıda köpek gibi mecbursunuz.
- +1 yıl
Ayetleri kendi kafasından atmak da moda oldu Araf:179 179﴿ Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.
Tevbe 28: 28﴿ Ey iman edenler! Bilin ki Allah’a ortak koşanlar pisliğe batmışlardır; artık onlar bu yıldan sonra Mescid-i Harâm’a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan endişe ederseniz, unutmayınız ki Allah size -dilerse- kendi lutfuyla bolluk verir. Allah bilmekte, hikmetle yönetmektedir.
Allah'a ortak koşanlar pisliğe batmıştır diyor. Yani kendini Tanrı ile bir tutanlar. "Ben Allah"ım" diyenlerden. - +1 yıl
Yobaz insanları dinine göre yargılayan demek, ben kimseyi dinine göre yargılamadım ve herkesin istediği dine inanabileceğini yazdım farkında mısın? Burada yobazlık göremiyorum ama sen gelmişsin sırf müslüman olduğum için beni tanımadan etmeden yobaz diyorsun? Hangisi yobazlık sence? Bir insanı müslüman olduğu için dinine göre yargılamak mi yobazlık yoksa benim yaptığım gibi insanların dinine saygı duyulması gerektiğini söylemek mi yobazlık? Seçim senin..
- +1 yıl
@guruke Müslüman değilim ama olanlara sonsuza kadar saygım var, herkes aynı şeye inanmak zorunda değil, birbirimize saygı duymak zorundayız haklısın
- +1 yıl
Ayrıca bazı bilmeyen insanlar için yobazlığın tanımı da yapayım, öğrensinler:
Din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vardıran (kimse). - +1 yıl
@guruke Deistim ben
- +1 yıl
@yobazterbiyecisi34 Aynen kanka, sen öyle dedin diye öyle oldu şu an
- +1 yıl
@guruke Kuran'ı araştırdım, güzel din. Ama deistlik daha mantıklı geldi yine de
- +1 yıl
@guruke 😊😊
- +1 yıl
@yobazterbiyecisi34 Şu an kimse seni umursamıyor farkında mısın, köşede yobazlığına devam edebilirsin.
- +1 yıl
@yobazterbiyecisi34 Müslüman olmadığımı ama saygı duyduğumu söyledim, insanların inançlarına saygı duymam seni çok mu gocundurdu?
- +1 yıl
@yobazterbiyecisi34 Ellerini boşuna yorma, kim terörist kim saygılı belli oluyor.
Helak etmiş
04 Yorumla
Soran+1 yılLut kavmi eşcinsellikten helak edildi, peki hangi kavim zinadan helak edildi?
Soran+1 yılCovid-19 mu?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat