LGBT bireylere kötü davranmayı Kur'an öğütlemediği halde müslümanın kendisine hak görmesinin sebebi ne?

Din de bir çok günah vardır, hırsızlık adam öldürmek büyük günahlar

ama toplum algılada seçicilik yapıp başkasının günahı üzerinden insanları dışlıyor hatta domuz eti yedi diyip dinden çıkmış muamelesi yapıyor.

İslamiyet dini baskıcı değil rehber olma amacı güder ve herkes kendi günahlarıyla meşhuldür yani lgbt bireyi cehennemliktir diye bir şey yok o kendi imtihanını verir.

bu toplum neden dini sürekli silah olarak kullanıyor ben anlamıyorum.

Güncellemeler
1 yıl
neden günün sonunda insanlar "bu beni ilgilendiren bir şey değil onun yaşamına karışmak gibi hakkım yok, bu Allah'la onun arasındadır" anlayışı kazanamıyor
neden
Güncellemeler
1 yıl
şunu unutmayın.
İslam’ı Sertlik Aracı Olarak Kullanmayın: Dinden Soğutmayın
“Senin yüzünden eğer kaba ve katı yürekli olsaydın, etrafından dağılır giderlerdi.”
_(Âl-i İmrân, 159)

Peygamber bile, insanları kaba sözlerle değil, yumuşaklıkla kazanmakla yükümlüydü. O hâlde bugün bir Müslüman, insanları dışlayan, hor gören, kibirli bir üslupla İslam’ı anlatıyorsa, o kişi sadece insanları dinden uzaklaştırmakla kalmaz, Allah katında da ağır bir sorumluluk altına girer.
LGBT bireylere kötü davranmayı Kur'an öğütlemediği halde müslümanın kendisine hak görmesinin sebebi ne?