Şiddete uğradım ve namusuma iftira atıldı. Şikayet etmeye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar lütfen okuyun, benim için çok önemli. Görüş yapan herkese +1 vereceğim.
Senelerce dost bildiğim, pek çok konuda destek olduğum bir kız 4.5 ay önce sevdiğim kişinin gözü önünde bana şiddet uyguladı. Saçımdan çekiştirdi ve yerde sürükledi. Kırık falan olmadı ama ertesi gün bacağımda morluklar oluştuğunu fark ettim. Ben ise ona sadece hafifçe tekme atabildim. Darp raporu almak istedim ama annem engel oldu. Kızın yaptıkları yetmezmiş gibi bir de iftira attılar hakkımda annesiyle birlikte. Güya ben onu uygunsuz fotoğraflarını yaymakla tehdit etmişim. Bu yaptıklarının yanlarına kalmasını istemiyorum. Aylarca şikayetçi olmak istedim fakat annem izin vermedi. Şu anda şikayetçi olmak istiyorum ama benim onda sırlarım var ve yaymasından korkuyorum. Kamera görüntüleri duruyor mu bilmiyorum. 2 tane şahit var. Bunlardan birisi sevdiğim kişi ama doğru ifade verir mi onu da bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yarın gidip şikayetçi olmalı mıyım?
Şiddete uğradım ve namusuma iftira atıldı. Şikayet etmeye korkuyorum. Ne yapmalıyım?