Kendimi ruhsal ve psikolojik olarak iyi hissetmiyorum bu yeni olan bir olay veya durum değil uzun zamandir böyleyim erteledim, çekindim, çocuklugumdan beri sıkıntılarim var kimseye söyleyemedim sizce doktora gitsem tedaviye falan başlansa ileride evlendigimde esim velayet davasında benim ruhsal sorunlarimi bu hastane kayitlarimi mahkemeye sunsa mahkemeyi kazanabilirmi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılHenüz evli değilsin, evlenip çocuk sahibi olup bosanma ihtimalinin üzerinde düşünüyorsun. Belli ki kaygı düzeyi çok yüksek birisin. Psikiyatriste gitmeden önce bir psikologa git. Öncelikle ilaçsiz sorunlarına başedebiliyor musun bir bak.
Kişisel verileri koruma kanunu gereği mahkeme kararı veya açık rizaniz olmadan kimse geçmiş sağlık kayıtlarını paylaşamaz. Mahkemenin böyle bir karar vermesi için de sadece bir iddiadan fazlası olması gerektiğini düşünüyorum ben. Bir de anksiyete, depresyon gibi basit tanilarla kimse çocuk falan alamaz. Uyuşturucu bağımlısı bile olsan önce çocuğuna bunun zararı var mı ona bakılıyor. Velayet konusunda anne çok avantajlı durumda.00 Yorumla
+1 yılSuanda bekarsın anladıgım kadarıyla. Evlenip, bir sorun olup bosanma davasinda velayeti dusunmen enteresan..
Ama söyle diyim ben Bakırkoyde yattım. Ergenlik donemimde. Evlendim. Ve olmadi vs vs.. bosanma karari aldik. Akli ehliyetimin yerinde olmadıgını beyan etmisti ve heyet doktoruna gonderdi mahkeme. 99 tane soru ve doktorun konusması ardından, gayet iyi oldugumu soyledi. Bakırkoyde yattığım vs kayitlarda gozukmemis bile ama bunuda ben söylemis bulundm.
Tedavini olmalısın. Daha fazla geç kalma.22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. cocukluktan gelen korku ve endişelerimle başa cikamiyorum hep ileride düzelir diye düşündüm hic bisy degismedi normalim dedim kimsede fark etmedi kendi kendime yalan söylüyorum ve yıpraniyorum destek almak istedigimdede , ailem " ileride cocugunu elinden alırlar, kendi doktorun kendin ol, onlar sana ilaç verirler bağımlidan farksiz olursun " diyerek bni doktordan uzak tuttular onlara göre çok normalim beni anlamiyorlar.
- +1 yıl
Simdi anladım. Bu düsüncenin nereden geldiğini.
Evet kendi doktorun kendin ol kısmı bir yere kadar doğru olsada, bazı seyler elimizde olamayabiliyor. Ki ben suicid riskinden yattım. Seninki çok zararsız ve cabuk atlatabilecegin bir durum. İhmal etme bence canım.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tedavini ol ve bunu evlendigin zaman dile getirme ailen dışında kimse bilmesin hicbisey olmaz ve bu durumu da Paylaş doktorunla... şimdiden bunları düşünmen normal değil normalde fakat, sana çok çok hak veriyorum...
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
38Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılherşeyden önce sağlık ve mutlu-huzurlu yaşayabilmek için tedavi olman gerekir. Tedavi sadece Dr ile olmaz. Gerçi bu zamanda Dr ile de olmuyor maalesef
siz kendi trdavinizi kendiniz de yapabilirsiniz
her hastalığın başı çok yemek yemekten geçiyor. Bu konuda isterseniz kaynak gösterebilirim
birde şöyle bir tedavi reçete edin kendinize
Daha önce yapmadığın şeyleri yapmalısın. İnsanlar ve/ veya hayvanlar için faydalı uğraşlar ile zamanını doldur. Bunu yapmak için zorla kendini. Zamanla seversin. Sevdikçe yapasın gelir. Yaptıkça hem mutlu olursun hemde yeni insanlara yeni hayata yelken açarsın. Yaşadığın yer nehir değil koca bir okyanus. Keşfet. Boş zamanın kalmazsa düşünmeye vaktin kalmaz.00 Yorumla Daha evlenmeden bunu düşünmen bile ilgi çekici.
Tedavinin olduktan sonra kimse senden çocuğunu alamaz diye düşünüyorum.
Sırf senin tedavi raporun var ve karşı tarafın yok diye ve yine aynı şekilde sen ruhsal olarak karşı taraftan daha olumlu tavır sergiliyorsan bunu ilgililer göz önünde bulunduracaktir.
Bu gibi durumlarda çocuğun fikrine de bakıyorlar.00 Yorumla
+1 yılİleri de evleneceksin sonra boşanma aşamasına gireceksin ardından bu durumu gözetmek zorunda hissediyorsun..
Belki de bu süreci atlatıp hayatına gayet iyi yaşayacaksın yani zaten bozuk olan psikolojini birde üzerine henüz olmamış bir konu üzerine düşünerek daha da bozmak gibi bir niyetin mi var bilemedim doğrusu..10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bende evlendin de bosanacaksin, cocugun velayetini almak istiyosun sandim. Sanirim simdiden bu gereksiz seyleri kendine dert edinmenin sebebi de bu rahatsizligin. Yopratma kendini yazik sana.
Bana ornek verir misin bu gelecek kayginin yaninda ne gibi sorunlarjn var?00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden boşanmayı düşünüyorsun. Şimdi bakın hanfendi. Evlenecginiž kişiye herşeyi anlatmalisiniz. Psikolojik tedavinizi ihmal etmeyin. Tedaviye gidin. Diyelim ki böyle bir şey oldu. Zaten eşiniz sizde bu psikolojik bozuklukları görse sizi yine hastaneye yönlendirir ve aynı işlemi o zaman yine yasarsiniz. bu ssebeplensuanbtedavvinize odalanin
00 YorumlaYaşadığın şey bir depresyon olabilir bu durum ilerde eşine böyle bir hak tanımaz. Tedavi görmen olumlu olarak karşılanır hatta. Mahkemede bu durumu dikkate almaz. Bu durum yüzünden çocuklarına şiddet psikolojik baskı taciz vb durumlar olursa mahkeme o zaman sağlık sorununu konu alıp velayet için eşine öncelik sunar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirisi demişki bu durumu karşındaki kişiye söyleme tedavi ol sakla. Tedavi olsan dahi bu durumu karşındaki insandan saklamak dolandırıcılıktır kimsenin hayatını mahvetmeye hakkınız yok. Eğer psikolojik destek almayı düşünüyor gerçekten bu sorunu aşmak istiyorsan karşındaki insanın bunu bilmesi şart. Kabul eder etmez orası ona kalmış ama bilmek hakkı. Daha sonradan lohusa sırasında delirip çıldırıp insanların hayatını yakıyorsunuz. Bilse en azından ona göre haraket eder. Çaresi aranır çözümü aranır tedavisi aranır.
10 Yorumla
+1 yılRuh durumunun nasil olduğunu hasteneden alinacak raporla anlayabilirsin. Sana hastaneden saglam raporu verilirse sikinti yasamazsin. Problem olmasi icin ciddi ruhsal problemlerinin olmasi lazim. Tabimi hersey bir yana hakim ne isterse o karari veriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTam soruyu avukat yorumlasin deyip gececektim.
Yahu sen daha evlenmemissin bile. Evlenmeden boşanmaya düşüneceğine tedavi olayım daha iyi bir hayatım olsun. İlerde çocuğumla mutlu olayım iyi bir anne olayım diye düşünsene... çekim yasası diye birsey var. Ve Şu an güçlü bir şekilde olumsuzu cekiyorsun00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorun şu ki derhal bir psikolojik destek almalısın. Çünkü bu söylediğin dıdının dıdısı. Şu an destek almazsan bu saçma sapan söylemler kafanın içinde dönüp dolaşır.
Birincisi sen evli değilsin
İkincisi boşanmadın
Üçüncüsü çocuğun yok
Dördüncüsü velayet davasına nasıl geldin
Hobbala kaçan Malkara keşan
Kesinlikle tedavi olmalısın. Hemen Psikiyatrist randevusu al.00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yok artık Dr gitmeden nerelere gitmişsin bu neyin kafası huuuuuu
Ben 1 yıl gittim kimse kullanmadı bunu şakası bile olmaz herkesin ihtiyacı olur Doktora.
Ne demişler kocanı evlenince değil boşanırken anlarsın Adam mı diye.00 Yorumla
+1 yılDaha evlenmemişsin ve boşanıp çocuklarını nasıl alacağını mı düşünüyon
52 Yorumla- +1 yıl
Cidden he hansban
- +1 yıl
Enteresan vallahi ya😊
+1 yılBüyük etki edeceğini düşünüyorum da kaybettirir mi bilmem
Psikolojik sorunları olan bir anne veya babanın çocuklarıda aynı durumla karşı karşıya kalıyor çoğunlukla diye biliyorum.00 YorumlaDr konrolune ya da düzenli kullandığın ilaçlar etiler eger dava çekişmeli ise pedegok çocukla konuştuktan sonra raporu kimden yana vermesi belirliyici olacak
00 Yorumlaeğer raporlar aleyhine çıkarsa yani gerçekten sorunların var ve düzelmeyecek boyutta ise evet senin için sonuç olumsuz olur devlet çocukların sağlıklı bireyler ve ortamlarda yaşaması için çalışır bu durum anne veya baba için aynıdır eğer sorunların tedavi süreci ile düzelirse sorun olmaz
00 YorumlaBende kedimin velayetini almak için abimi mahkemeye vericem , bunu dedim diye velayetini almayı bırakın avukat bulamadım
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl kafa yaa. Daha evleneceksinde cocugun olacak da , boşanırsan velayet davasında karşına çıkacak.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılVelayet düşünme babası daha iyi bakacaksa onda kalsın sorun etme benim annem oyle yapti babamla büyüdüm ben evde yemek pişmezdi
00 Yorumla
+1 yılDaha evlenmeden, doğmamış çocugunun velayetini düşündürecek kadar ileri boyutta olan Bi sorunu ertelememelisin bence.
00 YorumlaZaten piskolojik olarak çocuğa sağlıklı şekilde bakamacak durumda olan ebeyn kardeşim bakmamalı. Elbette etkisi olur.
00 YorumlaYoo kadın olman yeterli akıl hastası hatta katil cani seri katil bile olsan çocuklar ve adamın tüm malı Senğn
010 Yorumla- +1 yıl
senin anan öyleymiş demek ki
- +1 yıl
bu yüzden cinayetler tecavüzler ve serbest bırakıldığı için intihar eden kadınlar fazla galiba
- +1 yıl
ölmeyi hak ediyorsunuz iyi oluyor size az bile başka ülkede olsan şeyini bıçakla kesiyorlar
- +1 yıl
darısı hepsinin başına
- +1 yıl
çünkü erkekleri de insanlarıda sevmiyorum hepinizden nefret ediyorum
- +1 yıl
keşke bütün insanlar topluca ölüp gitseniz yeterince dünyayı berbat ettiniz
Bu kadar uzun vadeli düşünme bence dostum, kendini iyi hissetmek için tedavi gör.
10 YorumlaAy allah korusun ya çok kötü bir şey bence bu çok gaddarca ve adil değil umarım olmaz ne diyim
00 Yorumla
+1 yılDoktor raporu alırsa karşı taraf velayeti alır senden
00 Yorumla
+1 yılDaha evlenmemişsin bile ama sen şu an boşanıp çocukları nasıl alacağını mı düşünüyorsun?
01 YorumlaKarşı taraf bunu kullanır ise kaybetmene sebep olabilir.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 506 cevap paylaştı. Psikolojin kötüyse anca arada bir görürsün vermezler
00 Yorumla
+1 yılya knk evlendin diyelim de neden ayriliyorsun sjsjjn dusunduğun eeye bak ya
00 YorumlaBu sorun davayı kaybetmene neden olur. Çocukların geleceği de önemli.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılKaybettirir tabi. Kendi sağlığı yerinde olmayan çocuğa nasıl bakacak.
00 Yorumla
+1 yılİmkansız bence. Evlilikteyken o sorunları kanıtlaması lazım.
00 Yorumla
+1 yılkaybettirebilir hakimin tutumuna bagli durumunuz ve sizin etkili savunmaniza
00 Yorumla
+1 yılBak güzelim tedavi ol. Benim de sorunum var. Her ay kadına taciz ve tecavüz etmeyin diye hormon alıyorum. * kalkıyor ve davranışlarima yansıyor. Mesela mastürbasyon yapıyorum kız görünce. Boşalıyorum kerkiniyirum hadım edildim. Sen de tedavini ol
00 YorumlaCanım özele git ve bu tedavinin sisteme düşmesini isteme ya da İnternet üzerinden psikologlar ile görüş
00 Yorumla
+1 yılAllah kolaylik versin.. benim şahsiyetsiz annem bana bu acilari yasatiyor. dava acip cocugumu alabilmek icin surekli pusuda
00 Yorumla
+1 yılEğer buna bağlı olarak etrafa zarar verdiğini belgelerlerse ve ya doktor kayıtların olumsuz ise bu durum artı sıkıntı olur
00 YorumlaDaha evlenmeden boşanmayı ve velayeti düşünüyorsan hiç evlenme daha iyi.
10 YorumlaGeçmiş olsun evet sunar ve kazanır
020 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. cocukluktan gelen korku ve endişelerimle başa cikamiyorum hep ileride düzelir diye düşündüm hic bisy degismedi normalim dedim kimsede fark etmedi kendi kendime yalan söylüyorum ve yıpraniyorum destek almak istedigimdede , ailem " ileride cocugunu elinden alırlar, kendi doktorun kendin ol, onlar sana ilaç verirler bağımlidan farksiz olursun " diyerek bni doktordan uzak tuttular onlara göre çok normalim beni anlamiyorlar.
Soran+1 yılHer gun farkli bir sorun cikiyor hayatta bıktım artık belki doktor bana iyi gelir diye düşündüm
Soran+1 yılÇocukluk tramvalarin var mı ? En kötüsü ne mesela? Böyle sorunca aklina hemen geldimi yoksa düşünmek zorundami kaldin?
Soran+1 yılNormalsin ya doktora ne gerek var diyenlere hoşgeldin:)
Soran+1 yılAllah razı olsun ya övdün mü gömdün mü anlamadım genede sağol
Soran+1 yılKim normalki ztn dimi ama
Soran+1 yılBunlari uzmana sormak gerekir boşuna mi o kadar okul okuyorlar psikoloji bitirmesi zor bir bölüm. sorunumu anlar herhalde bana çürük raporu verir diye korkuyorum yalan yok ama napacagim çare yok
- +1 yıl
Psikolog lar lafım yok evet okadar okul okuyorlar ama bazen onlarında yapabileceği bisi olmuyo yani şimdi şöyle beyin transa esnasında kendini kapatamasa yani gördüğün o anda yaşadığın şey neyse bayilmasan beyin kendini korumaya alır ve reset atar anılara ya da geçmişe uyandığında ruh gibiolursun
Kaybettirmesi gerekir
00 Yorumla
+1 yılPsikoljik sorunları olana velayet verilmez.
00 Yorumla
+1 yılDelili ispatı varsa evet
00 Yorumla
+1 yılEvet pedegoglar olayı rapor etmek zorunda
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet geçmiş raporlar varsa kaybettiriyor
00 Yorumla
+1 yılKaybedilmez
10 YorumlaBüyük etken olur sanırım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKaybettirir.
00 Yorumla
+1 yılevet
00 Yorumla
+1 yılKazanabilir bence
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 605 cevap paylaştı.
+1 yılKaybettirir
00 Yorumla Büyük etken olur raporla sabit mi
00 YorumlaEvet kaybettirebilşr
00 Yorumla
+1 yılEttirir
00 YorumlaDaha evlenmemişsin ne boşanması, ne velayeti…
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılAyyy.
00 Yorumla Sen şu an tedavi göruyorsa kaybedersin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKaybettirir
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ettirebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen evli misin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet kazanır
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kaybettirir
00 Yorumla - Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Velayet davasında psikolojik sağlık sorunları velayeti kaybettirir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Velayet davasında psikolojik sağlık sorunları velayeti kaybettirir mi?
https://www.youtube.com/embed/FHvx2lbnZNYÖncelikle şunu belirtelim; hakim velayete dair karar verirken her zaman için çocuğun üstün yararını gözetir. Çocuk hangi velinin yanında daha mutlu, daha sağlıklı olacaksa karar verilecektir. Buna karar verilirken anne ve baba ile görüşme sağlanacaktır. Çocuğun yaşadığı yerde eğer anneanne, dede, amca, dayı vb. gibi başka kişiler de varsa onlarla da görüşülecek ve durum raporlanacaktır. Eğer velilerden birisinin herhangi bir sağlık sorunu varsa; eğer bu sağlık sorunu velinin görevlerini yerine getirmemesine sebep olacak şekilde ileri boyuttaysa velayet görevinin verilmemesi hakkında karar verilebilecektir. Velayetin diğer veliye verilmesi söz konusu olabilecektir.