Çocuğum olmasa mutlaka bir çocuğu evlat edinirdim. Ki çocuğum oldu ama hala bir çocuğu evlat edinmeyi çok istiyorum. Şartlarım buna olgun olduğunda ve kendimi gerçekten buna hazır hissettiğimde de bunu yapacağım sanırım. Kimsesiz bir çocuğa yuva olmayı canı gönlümden isterim. Hatta isterim ki dünyadaki bütün kimsesiz çocuklara anne olabileyim, hepsinin başını okşayabileyim..
Evlatlık almak laf ile çok kolay görünüyor gadası. Ama bunun dini boyutunu düşünmek gerekiyor. Çünkü dinimizde kan bağının olmaması nikah düşmesine sebep olur. Buda günah olarak kabul edilir. Evlatlık alındığı zaman aile içinde kız kardeş veya ablanın o çocuğu emzirmesi gerekiyor. Emzirdiği zaman süt annesi olacağından nikah düşmez. O zaman o çocuk ölene kadar o ailenin yanında kalabilir. Diğer türlü ancak ergenlik çağına kadar evde durabilir.
Evlatlık alacağıma kedi köpek sahiplenirim. Çocuk zaten sevmiyorum ancak kendi çocuğuma tahammül edebilirim o da olmuyorsa zorlamanın anlamı yok ben kediye köpeğe de çok güzel annelik yapabilirim onları evladım yerine koyabilirim. Şu an da bile köpeğim var ve eminim günün birinde çocuğum olsa ikisini ayırmam köpeğimle aramdaki bağ çok güçlü o benim çocuğum gibi.
Önmeli olan Kan değil Can bağıdır , eğer içerisinden ebeveynlik duygusu barındıran yürekli bir insan varsa eminim bir çocuğa kan bağı olanlardan daha çok ebeveynlik yapar. Bu durumda bende yapardım mühim olan can bağırır çünkü
yetime bakmak çok büyük sevaptır onun giyimine eğitimine üstlenmek çok iyi bir şey ama onu alıp bu benim çocuğumdur ismini soyisimini falan değiştiremezsin çünkü o çocuk başkasının çocuğu senin değil senden kalan mirasta ona kalmaz
Serbestişçi birine özellikle yetim ve sevgisiz birine sahip çıkmak ona bir aile bir yuva vermek nasıl sevgi ve anlayışın dini olan İslam’da yasak olabilir ki bence çok yanlış bir düşünce bir çocuğa yuva olmak her manada bunu yapan kişi cennetliktir benim nazarımda yani
işte senin nazarınla olmuyor iş Allah'ın nazarıyla oluyor , her şeyin bilen Allah'tır sen değilsin, Allah bunu yasaklamış sen hala bunu yapan kişi cennetliktir diyorsun , kendi soyisimini başkasının çocuğuna veremezsin çünkü o çocuğun annesi babası değilsin
Yasak olmasının sebebi örneğin sen evlisin ve yetimhaneden bir kız çocuğu aldın o kız çocuğu ile eşinin nikahı düşüyor bu sebeple günah. Eğer erkek alırsan bu sefer çocuğun nikahı sana düşüyor yine günah. Ama eğer sen evlenmiyorsun bir kız evlatlık edinebilirsin bu çok büyük bir sevap. Din en doğrusunu söylüyor çünkü haberlerde görüyoruz öz baba bile kızına ne yapıyor kaldı ki evlatlığa neler yapmaz.
Çocuğum olmazsa düşünürüm. Aslında ben evlensem ve bir çocuğum olsa da ve durumum tabiki iyi olursa 2. çocuğumu evlatlık almayı düşünüyorum. Bu durum iyi kontrol edildiği zaman her iki çocuk ve ebeveynler için oldukça güzel bir hayat deneyimi oluyor.
Gelecek içinde şu an içinde çocuk istemiyorum fakat istiyorsam doğurma imkanım olsa da olmasa evlatlık alırdım. Aile bekleyen bir sürü yalnız çocuk var ve bende doğurmak istemiyorum, tam bana göre
Anti-natalistlere göre dünyaya gelen bireylerin çeşitli sebeplerle acı çekmeleri, başkalarına zarar verecek kişi-ler olmaları ihtimal dahilindedir. Onlara göre temel soru şudur: Bireylerin bu dünyaya gelmesiyle birçok acı çekeceği, hayal kırıklığına uğrayacağı kaçınılmaz bir sondur. Sonunu bildiğimiz veya öngörebildiğimiz bir hikayeye başlamak akıllıca mıdır?
Alırdım ama herşeyini bildiğim birini ve biraz bizi de andırsa iyi olur çünkü ilerde niye sen ailene hiç benzemiyorsun diyebilirler sonuçta çocuğumun ruh sağlığınıda düşünmem gerekir.
çocuğum olsada olmasada ileride durumuma göre evlatlık almak isterim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alırım hemde bebekken alırım ben yetiştiririm anne olmak için illa kan bağına ihtiyaç duyulmaz. İnşallah Rabbim isteyen herkese çocuk nasip etsin ama olurda olmazsa alırım evlatlık.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer anası babası vefat etmişseevet fkt ana babasının hayat biografisini bilmem gerekiyor aksi takdirde sanmıyorum