Toplum olarak, özellikle Batı illerde yaşayan Türk Toplumu'nun kültürü biraz da olsa Avrupa kültürüne benzemektedir. Peki gelelim Amerika ile Avrupa Arasındaki Farklara;
1. Amerika, özgürlükleri; Avrupa, insan haklarını ( eşitliği) savunur. Bu sebeple Amerika'da başta gelir dağılımı olmak üzere pek çok konuda eşitsizlik vardır. Fakat Amerikan zengini, Avrupa zengininden daha zengindir. Bunun sonucunda ise Amerika'da liberalizm " sol" olarak, Avrupa'da ise " sağ" olarak adlandırılır.
2. Amerika'da insanlarda çok çalışıp çok para kazanarak her şeyin en iyisine sahip olmak isterler. Bu yüzden para için birçok şeyi feda edebilirler. Avrupa'da ise çok parayı değil mutluluğu ön planda tutarlar.
3. Bir amerikalı kötü olsa dahi kendilerine halini hatırını soran kişilere her zaman harikayım cevabını verirler. Avrupalı ise kendilerine halini hatırını soran kişilere eğer gerçekten iyi değillerse idare eder yanıtını verirler.
4. Avrupalılar, Amerikalılardan daha genel kültürlüdürler. Avrupalılar bir önemli olayı çok incelerler. Amerikalılar ise kendileri mutluysa olay bitmiştir.
5. Avrupalıların kendi yaşam tarzları ve görüşleri vardır. Amerikalılarda ise sürü psikolojisi vardır.
6. Amerikada Türklere ilgiyle yaklaşılır ve çok iyi dostluklar kurulur. Avrupada ise Türklere hiç iyi yaklaşılmaz. Ancak Amerikada ve Avrupada Müslümanlık sevilmez.
7. Amerikan toplumunun zeki olan çok küçük bir kısmı daha çok bilim ve teknolojiyle uğraşırlar. Avrupa toplumunun büyük bir kısmı zekidir ve daha çok sanat, felsefe ve tarihle uğraşırlar.
8. Amerikalılar sıcakkanlıdırlar ve herkesle kısa ama öz konuşurlar. Avrupalılar ise soğukkanlıdırlar ve belirledikleri birkaç kişilerle uzun sohbet ederler. Ben de bu konuda Amerikalı gibiyimdir.
9. Avrupada 100 km uzun mesafe, Amerikada ise 100 yıl uzun yıldır. ( Amerika'da şehirler arası uzaklık fazla olduğu için uzun mesafelere alışkanlık vardır.)
1. Amerika, özgürlükleri; Avrupa, insan haklarını ( eşitliği) savunur. Bu sebeple Amerika'da başta gelir dağılımı olmak üzere pek çok konuda eşitsizlik vardır. Fakat Amerikan zengini, Avrupa zengininden daha zengindir. Bunun sonucunda ise Amerika'da liberalizm " sol" olarak, Avrupa'da ise " sağ" olarak adlandırılır.
2. Amerika'da insanlarda çok çalışıp çok para kazanarak her şeyin en iyisine sahip olmak isterler. Bu yüzden para için birçok şeyi feda edebilirler. Avrupa'da ise çok parayı değil mutluluğu ön planda tutarlar.
3. Bir amerikalı kötü olsa dahi kendilerine halini hatırını soran kişilere her zaman harikayım cevabını verirler. Avrupalı ise kendilerine halini hatırını soran kişilere eğer gerçekten iyi değillerse idare eder yanıtını verirler.
4. Avrupalılar, Amerikalılardan daha genel kültürlüdürler. Avrupalılar bir önemli olayı çok incelerler. Amerikalılar ise kendileri mutluysa olay bitmiştir.
5. Avrupalıların kendi yaşam tarzları ve görüşleri vardır. Amerikalılarda ise sürü psikolojisi vardır.
6. Amerikada Türklere ilgiyle yaklaşılır ve çok iyi dostluklar kurulur. Avrupada ise Türklere hiç iyi yaklaşılmaz. Ancak Amerikada ve Avrupada Müslümanlık sevilmez.
7. Amerikan toplumunun zeki olan çok küçük bir kısmı daha çok bilim ve teknolojiyle uğraşırlar. Avrupa toplumunun büyük bir kısmı zekidir ve daha çok sanat, felsefe ve tarihle uğraşırlar.
8. Amerikalılar sıcakkanlıdırlar ve herkesle kısa ama öz konuşurlar. Avrupalılar ise soğukkanlıdırlar ve belirledikleri birkaç kişilerle uzun sohbet ederler. Ben de bu konuda Amerikalı gibiyimdir.
9. Avrupada 100 km uzun mesafe, Amerikada ise 100 yıl uzun yıldır. ( Amerika'da şehirler arası uzaklık fazla olduğu için uzun mesafelere alışkanlık vardır.)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Amerika yapay bir ülke iken Avrupa kendi kültürü olan bir ülkedir.
Amerika başlı başına bir kıta Avrupa ise minik bir ülke
Yapay ülke derken?
kendi kültürü yok yani birleşmiş milletler ülkesi diyelim her milleti barındırıyor Avrupalısı amerikalısı asyalısı vb
Benim söylediğim özelliklerden birinde var zaten bu söylediğiniz özellik. Aslında bu durum aynı zamanda Amerikada ırk ayrımı olmadığının göstergesidir.
Irk ayrımı yok mu :D Ku Klux Klan neydi o zaman abicim 1990 lı yıllara kadar zenci düşmanlığı vardı Amerikada
Orası doğru. Ama biz Türklere saygı var.
ku klux klan protestanmış (:
Dini önemli değil benim için.
Yine din konusuna gidiyoruz galiba.
zaten Rap kültürü de böyle ortaya çıktı ya hani :D zencilere yapılan ayrımcılık yüzünden rap kültürü ortaya çıktı aynı otobüse aynı okula bile gidemiyorlardı
Ben şahsen zenci ayrımı yapmam. Ama anlaşılmasın ki onun dini ile benim dinimin aynı olması. Dinler aynı olabilir fakat görüşler ayrı olabilir.
Zenciler de insan.
Ama şöyle bir durum da olabilir Amerika'da. Eğer bu insanlar iç savaş çıkarmak istiyorlarsa ki zaten bu konular bazı filmlerde bahsediliyor. Eğer böyleyse o zaman onları ben de istemem.
Haklı olarak
Türkiye de doğduğun için yapmazsın ama orada doğsan ve zihnine böyle şeyler pompalansa zenci düşmanı olman içten bile değil.
Eğer iç savaş çıkararak kavga etmek istiyorlarsa onlardan ben de rahatsız olurum. Ama benim görmem lazım böyle durumu kendi gözümle.
Ve genelinin böyle olduğunu görmem lazım böyle kendi gözümle böyle olduklarını.
İç savaş değil de yasadışı işlerle çok uğraşıyor siyahi tayfa crips bloods çetelerini biraz araştırırsan görürsün los angelesi kana buladılar ikisi de siyahi çete olmalarına rağmen birbirlerine düşmanlar ve çete savaşları yüzünden bir sürü İnsan öldü. 1990 dan sonra azaldı tabii bu olaylar
Bu arada böyle kelimesini çokca kullanımımdan doğan yanlış sözcük kurmam hatası olduğu için özür dilerim.
Öyleyse ben de nefret ederdim.
https://www.youtube.com/watch?v=AE3pE0pyl4Y
Hatta bu durum Gta San Andreas oyununda bahsedilmişti
Evet oradaki çeteler zaten bunlardan alıntı
Balas çetesi ile grove bunlardan alıntı
Gta 5 de aynı zamanda.
Ben Türk Dünyasından sonra en sevdiğim ülke Amerika. Ya senin?
Iraktır İrandır. Bu ülkeler siyasal islamcı ülkeler. Bence her dine mensup insan siyasette de olabilir.
Bu konuyu merak ettim diye açtım. Yanlış anlama.
Gta san andreas da ki ryder ile eazy e aynı kişi sanırım tipler çok benziyor
Soruma cevap vermedin ama.
İsimlerini unuttum. Ama böyleydi.
@byJam Pakistan bizi sevdikeri için ve zararsız bir millet oldukları için
Pakistanı seviyorsun.
Anlaşılan
Ama ben tüm insanlığı seviyorum.
Evet başka ülke gelmedi şu anda aklıma bir de endonezya diyelim Müslüman oldukları için
Sonuçta herkes insan.
Ben İslama düşman olan kimseyi sevmem
İslama düşman olanlar benimle aynı dine mensup oldukları için bir şey diyemem. Ama ben insan olarak her dine saygılıyımdır.
Ben geçen Cumartesi günü İzmir'e gitmiştim. Ailemle birlikte. Pazar günü, orada aldığımız bir izinle İzmir Protestanlık Kilisesine ailemle beraber gittim ve vaftiz oldum. Ailem bana her zaman saygı duydular bu konuda.
Ailen resmen seni krematuryuma atıp kapağını da kapamış yazık ne diyelim İnşallah ölmeden önce imanlı gidersin kardeşim.
İnançlıyımdır ben.
@byJam İslama göre diyorum
Ailemin de katılması gerekiyorlarmış ailem oldukları için din farketmeksizin. Orada bir yaşlı bayan rahip din görevlisi vaftiz etti beni.
ne diyelim ki İnşallah hidayetli ölürüz hepimiz. Amin
Tanrıyı ve İsa Mesih'i kalbinle edeceğine inanıyor musun dedi. Ben de kalbimden bir dua ettim Tanrıya. Vaftiz olduktan sonra ilahi bir şeyler okundu.
İncil ve Haç kolye hediye ettiler.
İstediğim zaman uğrayabileceğimi söylediler.
Ama vaftiz olduktan sonra gönderdiğin gibi hiç ruya görmedim. Sadece kendimi biraz farklı hissettim.
rüya göreceksin demedim ki oradaki origamiyi yap dedim sadece
Origamiye falan gerek kalmadı. Ben bunu seçtim bunu oldum.
Ailem İslam bayramı kutlayacak olsalar bile bende kutlama olmayacak sadece bana biraz bilgiler verildi. O bilgiler ışığında bayramlarda Kutsal Kitabı okumam ve Tanrı, Oğlu ve Kutsal Ruh adına kalben içimden gelerek dua etmem yeterliymiş. Bu dualarımı ise Türkçe olarak yapabilirmişim.
İnşallah son nefeste iman edersin tekrardan.
Tanrı'ya şükürler olsun ki benim çok şanslı olduğumu söylediler.
tamam ne diyelim Allah tekrardan hidayet versin sana
Artık bunun dönüşünü istemiyorum. Çünkü içimden gelerek bu dini seçtim ve kabullendim. Ayrıca bu dinin gereklerine göre yaşamımı biraz ailemden farklı sürdürmem gerekirmiş.
Kalbimden böyle geldi.
tamammm
Ama saygılıyım tüm insanlığa. Çünkü Yüce Rab böyle istiyor.
Tamammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
İsa Mesih tüm insanlığı günahlardan kurtardı.
Kardeş delirtme beni bak tek tek mesaj atıp duruyon :D topluca yaz ne yazacaksan
Niye sinirlendin şimdi?
tek tek yazıyorsun topluca yaz :D
İyi geceler.
Bence bu sinirlenme sebebin değil?
hayır tek tek yazdığın için kızdım :D habire bildirim geliyor ne söyleyeceksen topluca söyle
İlk konuşmamızdan beri tek tek gönderiyorum. O zaman kızmıyordun da şimdi mi kızacağın tuttu?
Bence bu değil sebep.
bayram mı edelim ne yapalım /: millet ateşe giderken ben ayy ne iyi mi diyeyim
Millet ne ateşine gidiyor anlamadım.
Din değiştirerek ateşe mi gidiliyor sanıyorsun. Ama yanılıyorsun.
@byJam İslamdan başka yol arayan ateştedir.
Meryem﴾88﴿ “Rahmân çocuk edindi” dediler.
﴾89﴿ Hakikaten çok çirkin bir iddia ortaya attınız.
﴾90﴿ Öyle ki bundan dolayı neredeyse gökler çatlayacak, yer ortasından yarılacak, dağlar yıkılıp çökecek!
﴾91﴿ Çünkü Rahmân’a çocuk yakıştırıyorlar.
﴾92﴿ Halbuki çocuk edinmek Rahmân’ın şanına yakışmaz.
﴾93﴿ Göklerde ve yerde olan herkes istisnasız, Rahmân’a birer kul olarak gelecektir.
﴾94﴿ O, bunların hepsini kuşatmış ve sayılarını tesbit etmiştir.
﴾95﴿ Bunların hepsi de kıyamet gününde Allah’ın huzuruna tek başına gelecektir.
﴾96﴿ İman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlara gelince, rahmân onlar için (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.
﴾97﴿ Biz Kur’an’ı senin dilinle kolay anlaşılır kıldık ki günahtan sakınanları onunla müjdeleyesin ve inatla direnenleri de onunla uyarasın!
﴾98﴿ Biz, onlardan önce nice nesilleri helâk ettik. Sen, onların herhangi birinden (bir varlık emâresi) hissediyor veya cılız da olsa bir ses işitiyor musun?
Biz Meryem Anaya dua etmeyiz yalnız.
Sadece önemseriz.
ne alaka surenin adı o sadece hem Allahın ortağı yoktur İslamda
Ama İsa Mesih, Tanrı'nın oğludur ve topraktan doğmuştur.
Değildir haşa ve kella Lâ ilâhe illallah İsa Ruhullah yani babasız meydana gelen ikinci peygamberdir.
1. Yuhanna 1/5 Işıkta Yürüyelim: " Mesih'ten işittiğimiz ve şimdi size ilettiğimiz bildiri şudur; Tanrı ışıktır, O'nda hiç karanlık yoktur."
Enbiya﴾107﴿ Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.
﴾108﴿ De ki: “Bana ilâhınız bir tek ilâhtır diye vahyediliyor; siz hâlâ teslim olmayacak mısınız?”
﴾109﴿ Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Ben gerçeği hepinize aynı şekilde açıkladım. Artık size vaad olunan şey yakın mı uzak mı bilmiyorum.
﴾110﴿ Şüphesiz Allah sözün açıkça söylenenini de bilir, gizli tuttuklarınızı da bilir.
﴾111﴿ Bilmiyorum, belki de azabın ertelenmesi sizi denemek ve bir zamana kadar sizi dünyadan nasiplendirmek içindir.”
Matta 1/18 İsa Mesih'in Doğumu: " İsa Mesih'in doğumu şöyle oldu: Annesi Meryem Yusuf'la nişanlıydı. Ama birlikte olmalarından önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe olduğu anlaşıldı." 1/19: " Nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan sessizce ayrılmak niyetindeydi." 1/20: " Ama böyle düşünmesi üzerine Rab'bin bir meleği rüyada ona görünerek şöyle dedi: ' Davut oğlu Yusuf, Meryem'i kendine eş olarak almaktan korkma. Çünkü onun rahminde oluşan, Kutsal Ruh'tandır." 1/21: " Meryem bir oğul doğuracak. Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından O kurtaracak." 1/22: " Bütün bunlar, Rab'bin peygamberler aracılığıyla bildirdiği şu söz yerine gelsin diye oldu: 1/23: " İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacaklar." İmmanuel, Tanrı bizimle demektir." 1/24: " Yusuf uyanınca Rab'bin meleğinin buyruğuna uydu ve Meryem'i eş olarak yanına aldı." 1/25: " Ama oğlunu doğuruncaya dek Yusuf ona dokunmadı. Doğan çocuğun adını İsa koydu."
Yok öyle bir şey hz meryemin kocası falan yoktur.
Al-i İmran﴾45﴿ Melekler demişti ki: “Ey Meryem! Allah seni kendisinden bir kelime ile müjdeliyor. Adı Meryem oğlu Îsâ Mesîh’tir, dünyada da âhirette de itibarlı ve (Allah’a) yakın kılınanlardandır.
Nisa﴾171﴿ Ey Ehl-i kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gerçek olandan başkasını söylemeyin. Meryem oğlu Îsâ Mesîh ancak Allah’ın elçisidir, Allah’ın Meryem’e ulaştırdığı kelimesidir ve O’ndan bir ruhtur. Şu halde Allah’a ve peygamberlerine iman edin, “(Tanrı) üçtür” demeyin, bundan vazgeçin; hakkınızda hayırlı olan budur. Allah ancak bir tek ilâhtır. O, çocuğu olmaktan münezzehtir, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. Güvenmek ve dayanmak için Allah yeter.
Andolsun ki: “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir.” diyenler kâfir olmuşlardır. (Oysa) Mesih demişti ki: “Ey İsrailoğulları! Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Şüphesiz ki kim Allah’a şirk koşarsa, Allah cenneti ona haram kılar. Onun barınağı ateştir. Zalimler için yardımcı da yoktur.” (5/Mâide 72)
Şirkin tanımı, çeşitleri ve müşriğin akıbeti için bk. 4/Nîsa, 48
► Meryem oğlu Mesih yalnızca bir resûldür. Muhakkak, ondan önce resûller gelip geçmiştir. Onun annesi sıddıka/dosdoğru bir kadındı. (O ve annesi ilah olamazlar çünkü) ikisi de yemek yerlerdi. (Yemek yemek muhtaç olmaktır. Muhtaç olan ilah olamaz) Bak, onlara ayetleri nasıl açıklıyoruz? Sonra yine bak, onlar nasıl (haktan) çevriliyorlar? (5/Mâide 75)
► Hani Allah demişti ki: “Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara Allah’ı bırakıp beni ve annemi ilah edinin.” diye söyledin? Dedi ki: “Seni tenzih ederim! Hakkım olmayan bir şeyi söylemem (doğru) olmaz. Şayet söylemiş olsam elbette sen bunu bilirdin. (Çünkü) sen, bende olanı bilirsin, bense sende olanı bilmem. Şüphesiz ki sen, gaybı bilensin.” (5/Mâide 116)
Ben sana mı inanacağım Kutsal Kitaba mı?(!)
(O zaman) Allah diyecek ki: “Ey Meryem oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetlerimi hatırla. Hani seni Ruhu’l Kudüs (Cibril) ile desteklemiştim. Hem beşikte hem de yaşlılıkta insanlarla konuşuyordun. Hani sana Kitab’ı, hikmeti, Tevrat’ı ve İncil’i öğretmiştim. İznimle çamurdan kuş suretinde bir şey yapıyordun, sonra ona üflüyordun. O da benim izin vermemle (canlı) bir kuş oluyordu. İznimle kör ve alaca hastasını iyileştiriyordun. İznimle ölüleri (kabirlerinden diri olarak) çıkarıyordun. İsrailoğullarına apaçık delillerle geldiğinde, onlardan kâfir olanlar: ‘Bu apaçık bir sihirdir.’ demişlerdi de onları senden engelleyerek (seni korumuştum).” (5/Mâide 110)
Hani Allah demişti ki: “Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara Allah’ı bırakıp beni ve annemi ilah edinin.” diye söyledin? Dedi ki: “Seni tenzih ederim! Hakkım olmayan bir şeyi söylemem (doğru) olmaz. Şayet söylemiş olsam elbette sen bunu bilirdin. (Çünkü) sen, bende olanı bilirsin, bense sende olanı bilmem. Şüphesiz ki sen, gaybı bilensin.” (5/Mâide 116)
Onlar Allah’ı bırakıp din bilginlerini, abidlerini ve Meryem oğlu Mesih’i rabler edindiler. (Oysa) onlar yalnızca bir olan ilaha ibadet etmekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka (ibadeti hak eden) hiçbir ilah yoktur. (Allah) onların şirk koştuklarından münezzehtir. (9/Tevbe 31)
@byJam Al-i İmran﴾3-4﴿ O sana kitabı, gerçeğin ta kendisi ve öncekileri doğrulayıcı olarak indirmiştir; daha önce insanlara doğru yolu göstermek üzere Tevrat ve İncil’i indirmişti; furkanı da indirdi. Bilinmeli ki Allah’ın âyetlerini inkâr edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah suçlunun hakkından gelen mutlak güç sahibidir.
@byJam https://www.youtube.com/watch?v=_HwtnN1PUQI&t=21s
https://www.youtube.com/watch?v=DC66ApfIQu8
İsmimin pek sakıncası yok bu arada.
Önemli olan inanç.
Ben mezhebim gereği sadece Kutsal Kitaba inanırım. Romadaki papaza inanmam. Bizim dini liderimiz yoktur. Sadece Martin Luther'i önemseriz.
Ayrıca senin Hristiyan düşmanı olduğun anlaşıldı.
O ne lider değil mi :D
@byJam Ben niye kimsenin ateşe gitmesine razı olayım ki? eğer bir kişi inandığı dinin doğru olduğunu biliyorsa niye başkasına anlatmıyor da onların ateşe gitmesine izin veriyor ki? İslam da tebliğ farzıdr.
Al-i İmran﴾110﴿ Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. Ehl-i kitap da inanmış olsalardı elbette onlar için hayırlı olurdu; içlerinden inananlar da var, fakat çoğu yoldan çıkmıştır.
Kalbimden insan atasının Kutsal meyve yiyerek günaha tüm insanlık soyunu bulaştırdığını ve bu günahı da Yüce İsa Mesih'in çarmıha gerilerek insan soyunu günahtan kurtarmak olduğuna inanmak geçiyor. Vaftiz oldum ve bunu artık tüm kalbimle kabul inanarak kabul etmiş oldum. İsa Mesih'in yolunda ben de yolcu oldum böylece.
Sen beni daha da ateşe düşürüyorsun!
Ben buna izin vermeyeceğim.
Sende iblis var anlaşılan. Beni doğru yoldan saptırıyorsun.
İsa Mesih beni senden kurtaracak. Beni doğru yoldan saptırırsan temizlendiğim günahlarımdan sonra yine benim günahkar olmamı sağlayacaksın!
@byJam İblis kimde belli oluyor videoyu izle ikisini de izle anlatıyor sana gerçeği tevrat eski ahit incil ise yeni ahittir hristiyanlar da tevratı kabul ederle o halde izle Peygamberimiz hem tevratta hem de incilde geçiyor incilde ahmed olarak geçer barnabas incilinde geçer
Bu çok kötü bir şeydir.
Nisa﴾155﴿ Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.
﴾156﴿ Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından;
﴾157﴿ “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük” demeleri yüzünden... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzer kılındığı için) şüphe içine düşürüldüler. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir.
﴾158﴿ Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
﴾159﴿ Ehl-i kitap’tan her biri ölümünden önce ona mutlaka iman edecektir; o da kıyamet gününde onlara şahit olacaktır.
﴾160-161﴿ Yahudilerin zulmü sebebiyle, bir de pek çok kimseyi Allah yolundan engellemeleri, kendilerine yasaklandığı halde faizi almaları ve haksızlıkla insanların mallarını yemeleri yüzünden önceden helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri onlara haram kıldık ve içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık.
Ben İsa Mesih'in yoluna inananlardanım.
Ben artık vaftiz oldum ve beni doğru yoldan saptırmaya çalışırsan Yüce Babamız sana ceza verecektir.
biz hz İsaya inanıyoruz da siz niye efendimizi kabul etmiyorsunuz tevratta ve incilde geçtiği halde
Ben pişman olduğum din konusuna geçmekte. Çünkü senin günahkar olmana sebebiyet verdim. Artık konuyu kapatalım.
@byJam İyiliği emredip kötülükten sakındırmak bize farzdır. Biz kim yanlıştaysa onu döndürmek için uğraşırız. Kuntum hayra ummetin uhricet lin nâsi te’murûne bil ma’rûfi ve tenhevne anil munkeri ve tu’minûne billâh
Ben Muhammed'i önemserim. Fakat bizi günahlarımızdan kurtaran Yüce İsa Mesih'tir.
Günahkar olan sensin Allaha ortak koştuğun için.
(İhlas 1) Ey Resulüm, “Allah’ın nasıl bir varlık olduğunu bize açıkla” diyenlere) De ki: “O Allah, birdir. (Eşi, dengi, benzeri, şeriki, yardım edicisi, ihtiyaç hissettiği, öncesi, ölmesi, acizliği, eksikliği, bilgi yetersizliği ve beceriksizliği asla bulunmayan tek ve gerçek İlah’tır.) ”
Artık konuyu kapatalım. Rica ediyorum. Ben senin istediğini yapmayacağım, İsa Mesih'in yolundan dönmeyeceğim.
@byJam Efendimiz hepsinden daha üstündür.
Çünkü ümmetine şefaat edecektir. Hem İnsanların hem de Cinlerin Peygamberdirir
Hz İsa de Ona tabii olacaktır
Çünkü ben artık günahlarımdan arındım.
@byJam Ne alakası var biz Hz İsayı sevmiyor muyuz haşa hepsi bizim peygamberimiz incil ve tevratta bizim kitabımız ama bozulmamış kısımları bizim kitabımız.
Sen günahkarsın. Çünkü günahlarından temizlenmedin. Ama şunu unutma ki İsa Mesih tüm insanlığı günahtan kurtardı.
Şimdi ise Babamızın yanında.
@byJam Günahtan arınmak için günahı terk etmen gerek öyle suyla falan olacak şey değil bunlar.
“Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir.” (İbn Mace, Zühd, 30.)
@byJam Madem öyle ne gerek var hristiyan olmaya gel Müslüman ol hz İsayı biz de severiz peygamberlerin hepsine iman ederiz kitapların hepsine ama bozulmamış kısmına iman ederiz.
Eğer bir an önce vaftiz olursan kutsal suyla günahlarından arınmış olacaksın ve doğru yol olan İsa Mesoh yolunu benimsemiş olacaksın. Kıyamet gününde de Yüce Mesihimiz bizim yanımızda olacaktır.
İsa Mesih yolunu derken yanlış yazmışım.
@byJam Hz İsa ölmedi İslama göre yaşıyor ve Kıyameta yakın bir vakit gelip İslamı yayacaktır. Haçı kıracak ve Samimi hristiyanları da Müslüman edecektir.
Bunlar gerçekler ve sen bana gerçekleri söylemiyorsun. Ben Müslümanlara düşman değilim. Yanlış anlama.
@byJam İslama göre İslamı bilmeyen ve Hz İsaya uyan o zamankiler yani İslamdan önceki Hristiyanlar da Cennete girecektir.
@byJam Kuran geldi İncil ve Tevratın hükmü kalktı aynı şey İncil geldiğinde Tevratın hükmünün kalkması gibi. O yüzden Kurana tabi Ve Efendimizi kabul etmeyen hiç kimse cennete giremez.
İsa Mesih, herkesin imanlı olmasını sağlayacaktır. Haçı kırma olayı da yalan. Haç, Baba Oğul ve Kutsal Ruh adına demektir ve dua ederiz.
Asıl İsa Mesih'in kurtarıcımız olduğuna inanarak vaftiz olmayan cennete giremeyecektir.
Bu arada yarın sen işe kalkacak mısın?
Ona göre fazla konuşmayalım ve din konusunu da kapatalım artık.
@byJam Biz zaten hepsine iman ediyoruz diyorum anlamıyorsun herhalde ama siz Efendimizi kabul etmiyorsunuz sorun o onu kabul edip Müslüman olmayan hiç kimse Cennete giremez.
Çünkü günahkar oluyorsun böyle.
Yarın işe kalkacak mısın?
Evet yarın işim var sonra konuşuruz
İsa Mesih'in mesleği çobandı. Noel zamanında Noel Baba aracılığıyla Tanrı tarafından günahlarından vaftizle arınan çocuklara hediyeler gönderir.
Çünkü Tanrı çocukları çok sever ve her zaman yardımcısı olur.
Hadi iyi geceler.
Senin mesleğin ne bu arada?
@byJam Noel Hz İsanın değil :D Romanın İki yüzlü Tanrısı Janusun doğum günüdür o yüzden de ismi ocağın ingilizcesi januarydir
@byJam Tekstilde çalışıyorum
Napıyon tekstil olarak? Terzi mi, m
paketlemeci ya yeni girdim daha annemin tanıdığı var
Tanrı yardımcın olsun. Önemli olan ikinci bir husus da meslektir.
İşte çalışmak zor. Ailemden biliyorum.
Eyv karşim görüşürz yarın :)
Ben de üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim ve bu finallerin 1. Haftasıydı ve bu 1. Hafta finaller bitti. Şimdi önümüzdeki hafta yani son hafta finaller var.
kolay gelsin
Okuyamazsam işim zor.
Hadi by by.
Görüşmek dileğiyle.
yaparsın kardeim zor ama imkansız değil biraz uzatarak bitirirsin en kötü kolay gelsin dersinde
Uzatırsam iş bulabilir miyim acaba?
İktisat bölümünde okuyorum matematikle aram olmamasına rağmen.
Keşke kendi istediğin bölümü okusaydın kardeşim. Kesin ailen istemiştir. eğer sevmiyorsan bırak bence hayat senin hayatın
İşte bu üniversiteye ailem karışırlar.
@byJam Kardeşim onlara de ki ben kendi istediğim ve yapabileceğim bir bölümü okumak istiyorum de istersen yeniden gir yazık etme kendine biraz baskıcı ol kendi hayatın konusunda hayat senin hayatın ne istiyorsan onu seç hangisini seviyorsan ve başarılıyısan
Aynı boklar emperyalist ve koloni tipi halklar ABD nin tek farkı teknolojisi
Örneğin Apple
IPhone kullanmıyorum. Ama IPhone telefonların güzel olduklarını duydum.
Ayrıca Amerikada sadece islam düşmanlığı var. Avrupada durum daha kötü.
Ben İslam düşmanı değilim fakat İslamiyeti sevmem. Bundan dolayı benim dinime saygı gösterenlere ben de onların dinlerine saygı gösteririm.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!