Avrupa'yı mı seçersiniz Amerika'yı mı?
Avrupa kültürel olarak zengin çok kültürlü bir yapıda (Binlerce yıllık ulusların, şehirlerin, milletlerin tarihi) Onlarca dil. Onlarca kültür. Fazla hümanist (lgbt, feminizm) Bunun zıttı olarak koyu Hristiyanlık. Avrupa = Kültür, Bilgi, Din
Amerika popüler kültürden oluşuyor. Tek bir kültür altında toplanan onlarca millet Abd ulusunu oluşturuyor. Özgürlük. Daha ataerkil toplum. Rahatlık para materyalizm. ABD = Özgürlük, Güç
Bir taraf seçicek olsanız hangi tarafı seçerdiniz? Hangi tarafa daha yakınsınız? Ve Türkiye hangi tarafa daha yakın olmalı?
Avrupa
ABD
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Aslında Avrupayı seçerimde, özgürlükten tut finansa ve eğitime kadar amerika bence avrupadan daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Birde avrupa ırkçılığa doğru gidiyor.
Amerika'da ırkçılık yok sadece siyah beyaz gerilimi var. (Normal) Amerika'da Türk, Rus, Japon ol bir şey demezler karışan olmaz. Amerikan kültürünü benimsediysen sorun yok. Ama Avrupa'da o ülkelerin kültürünü benimseyen biri bile olsan seni aralarına almaları zor. Dili iyi konuşamıyorsun derler yabancı ülkede doğdun falan filan. Tabi bu nadir bir durum ama mevcut. Avrupa tarihsel anlamda daha kültürlü ve bazı köklü şirketler anlamında da. Amerika'da ise arge daha fazla teknoloji bilim daha fazla. Avrupa toplumu daha kültürlü ve ırkçı olurken Amerikan toplumu daha rahat, özgüvenli, deneyimli ve işini iyi yapan insanlardan oluşur. Kültür ve zerafet arıyorsan Avrupa, Para ve özgürlük arıyorsan Abd.
Avrupa medeniyetin beşiğidir bunu kimse inkar edemez. Avrupa olmasaydı bence günümüzde asla bu kadar insanlık ilerleyemezdi diye düşünüyorum. Ama aslında Avrupa'ya hak veriyorum ülkelerinde çok fazla yabancı var. Bazı avrupalılar ile konuştuğumda ekonomik sıkıntıdan bahsetmişlerdi yabancılardanda hiç haz etmezler. Çünkü Afrika ve OrtaDoğu gibi bol savaşlı, düşük coğrafyaya yakınlar ve oralardan çok sayıda gœç alıyorlar. Ama bir yandanda avrupalı etnik kökeni bazı devletlerde resmen azınlığa düşecek durumda bu yüzden bilmiyorum belki haklılar belki haksızlar.
Birde avrupada ne kadar bastırılsada gizli nazi/hitler sevgisi var. Ondan dolayı pek tercihim değil.
Asya Afrika severim.
Kendimi doğu kıtalarına ait hissediyorum.
ABD.
Europe.
Amerika.
Al birini vur ötekine
Fark etmez hangisi konforluysa
ABD.