https://www.youtube.com/watch?v=cuWOoQU0aKw
Amerikalılar Ve Avrupalılar Arasındaki Farklar Nelerdir?
https://www.youtube.com/watch?v=cuWOoQU0aKw

Avrupalılar ulus devlet ve parlementer sisteme dayalı sosyal devlet modeli etrafında şekillenmiş, kendine göre sağlam yasaları olan, denetimin sıkı olduğu, çok köklü siyasi geleneklere sahip ülkeler bütünüdür.
Amerikalılar kaotik, genelde meritokrasi adı altında vahşi kapitalist, herkesin kendi şahsi derde sahip olduğu, aşırı gelir adaletsizliği olan, sosyal statücülüğün çok yüksek olduğu, eğitimi rezalet, sağlık sistemi olmayan, herkesin aşırı kibar olduğu saçma sapan bir tüketim kültürüne sahiptir.
Ortalama bir İsveçli Amerika'daki rahat, özgür havaya bayılır ama 'Ben orada yaşamam, İsveç daha güzel, başına birşey gelse en iyi ihtimalle iflas ediyorsun, bizim ülkede en az izin alan adam yılda 6 hafta izne ayrılıyor, bunlarda 2 hafta izin anca' diye düşünür mesela.
Amerika'da saçma sapan püriten damarlar vardır, millet Hollywood filmleri ve kablo tvlerdeki çıplaklık, cinsellik öğelerini amerikan kültürü sanıyor ama bu tür konularda tutucu, yapı olarak bizim ülkedeki Mhplilerin kafasındaki insanların ülkede bayağı çok olduğu bir yerdir.
Avrupa'da gayet sağ olan birçok parti Amerika'da aşırı derecede solda kalabilir.
Adamlar pötikare bölmüş ya la ülkeyi.
Teşekkürler
Rica ederim.
Amerikalilar daha güler yüzlü positiv Avrupa da insanlar depresyonda gibi
İkisi de insan ama biri insan sömürüsü yapan diğeri de sömürülen taraf
Eig için teşekkür ediyorum
Rica ederim.
Cevap
15Cevap
simdi size cok kucuk bir ornek verecegim. ben 5 sene amerika da yasadim. sayisiz kere para gonderdim para aldim banka hesabimdan. erkek arkadasim ispanya da 10 bin euro para gonderdim. çocuk 1 haftadir paraya dokunamiyor. neymis paranin kaynagini legal olup olmadigini kanitlamaliymis. çocuk tutacagi evin kira kontratini , bizim banka hesaplarini gosteriyo. yok efendim olmazmis. yani sizin anliyacaginiz. avrupanin yavas burokrasisi insani cileden cikartir ve aptal aptal kurallari vardir.
Yavaş bürokrasi dediğin şey sadece herşeyin usülüne uygun oluşundandır. Amerika'da bugün halen daha çoğu şey doğru düzgün regüle edilmez, devlet vergi adaleti falan sağlama peşinde değildir.
İsveç'de kağıt para görmüyorsun mesela, herkes swish diye bir uygulama kullanıyor, herşeyi denetlenebilir ve internetten yapılan yapıda. Amerikanlar halen daha nakit para kullanmayı severler. New York'da nakit ödeme dışında ödeme kabul etmeyen steakhouselar var hala.
@Ragnar_Lodbrok :D :D
amerikalı süper film, dizi yapar izletir, uykusuz bıraktırır, avrupalının filmleri uyutur.
amerikalılar celebritystar çıkarır, sahip çıkar, avrupanın starları parlayınca amerikaya kaçar. buna farklı sebeplerle bile olsa einsteinlar, salvador daliler dahil.
Amerika'da son on yılda üst seviye aktör camiası britanyalıdan geçilmez, çoğu büyük yönetmen britanyalı aktörlere yönelir, çoğu britanyalı aktör ortalama bir amerikalıdan daha fazla sayıda amerikan şivesi yapar.
Amerika'da sinema ve dizi işi herşey gibi, para basılan endüstri haline gelmiştir ve bugün artık insanların burnudan getirilen bir zorlamalık sorunları vardır.
Bugün amerikanlığın en büyük sembolü olan Superman'i oynatacakları adam ararken İngiltere'de vasat bir aktör sayılan Henry Cavill'i koyuyorlar oraya.
amerikada kuzeye gidildikce kultur nispeten azalirken, avrupalilarda bu jeososyolojik olay tam tersi yonunde etki gosterir. ornegin kuzey avrupada bulunan universitelerin dunya siralamasindaki yerleri daha yukarlarda iken, amerikada ise (eger dogu bati diye yeni bir kategorizaysona gitmessek) asagilara inildikce siralamalada yukariya dogru artan bir egri gorulur.
Nasıl yahu? Kültür konusunda Tenessee Illinois'den daha mı yüksek?
Amerika spesifik bir kültüre sahip değil, South Carolina'da yaşayan adam New York'dan nefret ediyor mesela.
avrupalılar eğitim konusunda daha donanımlılardır. amerikalılar genel kültür konusunda ciddi anlamda zayıflar hatta cahiller diyebilirim. ve avrupalılar ırkçılığın masterını doktorasını yapmaktadır. fakat bir türk gözünden bakacak olursak bu farka hem amerikalı hem de avrupalılar hala türkleri deveye binen çölde yaşayan insanlar olarak bilmektedirler
Latin tarafı olan amerika kültürel olarak daha zengindir avrupaya gelecek olursak sanat bilim vs özellikle yazar çizer düşünür olarak tarihe damga vurmuşlardır.
amerikalilar temelde 3 dili konusur. guney amerikada ispanyolca, orta amerikada ingilice ve kuzey amerikada fransizca agirliktadir. (belki portekizceyi de katabiliriz ama ben katmak istemiyorum). amerikada 5 sene kalan adam 3 unu de ogrenebilir isterse. avrupada ise envai cesit dil vardir. hepsini ogrenmeye omur yetmez.
avrupalıların çoğu sürekli yabancı ülkelere gidip gelir. günlük alışverişe, gezmeye, çalışmaya, sevişmeye, şuna buna... amerikalıların çoğu ise yabancı ülke kavramından habersizdir. kanada, meksikalı, iran, saddam, el-kaide gibi kavramları bilen ama bunların ülke mi, etnik grup mu, eyalet mi, rakip takım mı olduğunu ayırt edemeyen tonla amerikalı vardır.
avrupa'daki erkeklerin hemen hemen hepsi futbolu izler, sever. şampiyonluğun ne demek olduğunu bilir. amerika'dakilerin de hemen hemen hiçbirisi bunu bilmez.
fakat daha önemlisi eğer konu latin amerika olacak olsaydı burada şöyle bir söz söylemek gerekirdi, *
"europe makes good men but latin makes legends."
Avrupa sanat ve insan odaklı.
Amerika popülarizm ve para odaklı.
amerikalılarda komşuluk ilişkisi daha gelişmiştir. avrupa'da ise 20 yıllık komşunuzla muhabbetiniz "hello"dan öteye pek gitmez. yine de avrupalıdan avrupalıya fark vardır. bir italyanla bir norveçli bir mi?
ben fark göremiyorum biri amca biri dayı onlar birbirlerini sever bizi sevmez
Onlar birini yerken amerika disarn bakar
Amerika yoneten onlar yonetilendir.
Borulari otmeyen taraftir artik.
Amerikalılar daha rahat yaşar, Avrupalılar biraz daha kasıntıdır mesela.
Amerikalıların atası Avrupa 😁 kızılderileri bunun dışında tutmak lazım
kimden ve ne zaman duydugumu hatirlamadigim bir sozu alintilamak gerekirse:
avrupalilar icin 100 mil uzun mesafe, amerikalilar icin 100 yil uzun zamandir.
avrupalı türkleri daha iyi tanır. harflerimizin latin harfi olduğunu, arap olmadığımızı, coğrafi konumumuzu, tarkanı, cimbomu feneri bilir.
avrupalı daha az uyur, daha çok kitap okur.
'kabaca' ve tamamen 'genelleme' temeliyle soyle ozetlenebilir. avrupalilar yasamak icin calisirlar, amerikalilar calismak icin yasarlar. cus evet. abartirsan boyle bir sey.
amerikalılar genel kültürü daha zayıf insanlardır.
şu ırkçı avrupalıları nerde buluyorsunuz. söyleyin de onlarla takılayım. nereye gitsem ultra liberalleri buluyorum.
avrupalı filmlerinde kendini entelektüel, romantik, çapkın, karşı konulamaz, zeki ve buna benzer kavramlarla nitelendiriken, amerikalı kendini ya kahraman ya da salak olarak nitelendirir.
amerikalılar herseyin büyügünden hoslanırlar ( büyük araba, büyük bela, büyük kalca), avrupalılar minimalisttir.
amerikalilar varliklarini avrupa'nin emperyalist gecmisine, avrupalilar ise modern kompleksli kulturlerini amerikalilara borcludur.
amerikalılar icin dünya amerika birlesik devletlerinden ibarettir , avrupalılar icin dünya bütün gezegendir.
amerika'lilar cumlelerine siklikla 'ben' ile baslar. bu avrupa'da hos karsilanmaz, bilhassa is mulakatlarinda negatif etki eder.
Dünya yansa umurlarında değil Türkiyeyi haritada göster desen gösteremezler biz hayla Avrupa nasıl Amerika nasıl
birinin converse'i üretip zengin ; diğerinin tüketip tiki olması.
amerikalilarin obezite sorunu gözönüne alinirsa, ciddi bir kilo farki olduğu asikardir.
yemek kültürleri arasında kesinlikle büyük farklar vardır.
orta doğulular olarak yorum yapmayı kendime yakıştıramadım.
bence bu karşılaştırma amerika, kıta avrupası ve britanya diye üçe ayrılmalı.
amerikalı polisin silah kullanma yetkisi vardır bam güm dalar, avrupalı öyle mi sadece şok tabancası
amerikanın neresinden olduğuna bağldır avrupalılar genelde birbirine benzer.
avrupalılar tatillerini amerika'da, amerikalılar ise avrupa'da geçirmek isterler.
amerikalı pepsi sever; avrupalı coca cola.
amerikalılar yere tükürür. avrupalılar tükürmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar