Küçüklüğümden beri pantolon, eşofman tarzı giyen biri değilim. Etek, elbise, crop, şort.. hep bu şekil giyiniyorum, evde bile. 2 aylık nişanlıyım. Mahalledekinler laf söz ediyor, utanmaz, terbiyesiz, nişanlı olacak birde diye. Birde gelip aileme şikayet ediyorlar. Örneğin bu akşam nişanlım beni almaya geldi, ve böyle giyindim. Yaptığım terbiyesizlik mi yani istediğimi giyemez miyim?
Nişanlıyım, böyle giyindiğim için çok laf eden var. Ayıp bir şey mi?
Kendinizi teşhir etmek hoşunuza gidiyor olabilir, bu sizin mezhebiniz ve meşrebiniz ile alakadardır. Herkes iffetini korumak istemeyebilir, açık saçık kıyafetlerle teşhir edip beğenilmekten hoşlanıyor olabilir. Sizi böyle gören birisi beğenip nişanlandı ise de o da onun mezhebidir, bize laf düşmez.
Ama görselin karşısında gelen erkek yorumlarına da baktığımızda, bu görselin insanların zihninde oluşturduğu şey, kendiniz sergileyen ve bundan gocunmayan biridir, bence de öyle.
Bir gün belki Allah korkusu ile hidayet erer sizlere ama şu an Allah ıslah etsin demekten başka söz bulamıyorum.
Kıyafetin gayet güzel ve fiziğin de güzel olduğu için üstünde çok şık durmuş. Fakat insanların laf edeceği şekilde açık bir tarzın var. Her insanın kendine göre bir açıklık anlayışı olur. İstediğini giyebilirsin, ama çevren tarafından yadırganacağını bildiğin halde açık giyinip sonrasında neden benim kıyafetime laf ediyorlar diye onları suçlayamazsın. Ya onlara kulak asmıyacaksın ya da çevreden gelen eleştirileri dikkate alıp tarzında değişikliğe gideceksin.
Günahını sorarsan günahtır ama bu da Allah ile senin arandadır. Ayıbını sorarsan sana gözünü dikenin ayıbıdır, utanması yok ki dillendirip konuşmaya cesaret göstermiş. Herkesin farklı kararları farklı bir yaşam stili vardır. İnsanların ne dediklerine bakma onlar her koşulda bir şey söyleyecek şeyler bulurlar. Sen kendine bak istediğin hayatı saygı sınırında yaşa. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Buna saygı duymayı bilemeyen insanlardan da uzaklaşabilfiğin kadar uzaklaş. Uzaklaşamayacağın inslarsa da başını eğme. Kendinin arkasında dimdik dur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
✨Yok avrupada normalmiş yok özğürlükmüş şeyleymiş böyleymiş adı altında tehşirciliği hoş görmücem. Evet, ayıp.✨
Göğüs mahrem bir bölgedir, göğüs çatalını böylece göstermen doğru değildir. Çocuklarımıza popo, göğüs ve cinsel bölgenin mahrem bölgeler olduğunu, kimsenin bu bölgelere dokunmaması ve bakmak istememası gerektiğini her hangi bir böyle olay olduğunda bana ya da başka bir büyüğüne haber vermesi gerektiğini öğütlüyoruz. Mahrem ve sana özel bölgeler diyoruz. Bu bölgelerin göz önünde kalmasını mide bulandırıcı olarak görüyorum.
Olumlu yorum yapan erkekler = dışarıda sizi gören diğer erkekler Hemcinslerini bile düşünüyorlar vay be
Soruya gelelim... Evet, çevre ne yaparsak yapalım yakıştıracak bir şey buluyor. Siz, nişanlınız ve aileleriniz sorun etmiyorsa diğerlerinin sorun etmesi absürt çünkü sorun olunca başta aile zaten uyarıyor, uyarmalı. Detaya gelelim... Pantolon vs giymiyor olabilirsiniz etek, elbise tercihinizdir olabilir lâkin görseldeki fazzla iddialı.
İnsanlar yapamadıkları ve yapmadıkları birşeyleri başkası yapınca onları yargılamayı çok severler, bu yuzden sen kendine yakıştırıyorsan giydiğin kıyafetleri ve yaptığın hareketleri gerisinin ne söylediğinin bir önemi yok. Başkalarına göre yaşayamazsin sonuçta özgür iraden var ve neyin edepsiz ahlaksiz olduğunu ayırt edebilicek yaştasın.
Sen nişanlını zaten halihazırda aldatmıyorsan veya ileride aldatmazsan (Aldatıp yakalanmamaktan değil, aldatmamaktan bahsediyorum) şaşırım. İlişkinizin konseptini bilmiyorum, herkesin dünyası hayatı kendine sonuçta. İsteyen bikini ile dolaşsın bana ne. Bazı insanlara eşinin sevgilisinin vsnin varlığı kendisini tatmin etmeye, yeterince mutlu etmeye yetmez. Hep daha fazlasını isterler, kaçamak anlık flörtlerden, yanındakileri kıskandırmaktan zevk alırlar falan... Bu işler biraz da, görünür toplumsal hayat ile, insan yaşantısının tiyatro kısmı ile ve buna bağlı oluşmuş toplumsal otokontrol ile bunların altında yatan, ancak samimi arkadaş ortamlarında falan konuşulan gizli istekler fikirler arasındaki farklılığı hatırlatıyor bana.
Abartmışsın flörtöz olmakla giyim tarzı arasında bir bağ yok böyle giyinmesi erkeklerle cilveli yakın olduğu anlamına gelmiyor sokakta bakmaları da aldatmak anlamına gelmiyor pantolon giyene de laf atıyorlar bu ülkede türbanlı da aldatıyor
Ben en muhtemel durum hakkında bir şeyler söyledim. Bu arada ben direkt giyim kuşamdan daha çok, tavırdan yola çıktım ve yazmaya üşenmeseydim bundan da bahsedecektim. Şimdi bir bu sorudaki foto önümüzde olsun, bir de yanında kara çarşaflı değil de pantolonlu bluzlu makul makyajlı bakımlı çok daha az iddialı sınıfın çalışkanı gibi ortalama bir kız olsun... Ben elbette ilkinin çok daha fazla dış görünüşe gösterilen ilgiden beslenen, hayatında cinsiyete dayalı değer görmeyi ön planda gören bir kız olduğunu düşünürüm ilk etapta. Bu çok doğal bir şey.
Ben de böyleyim, ama bana göbeğim olduğu için yakışmadığı söyleniyor ve hevesim kaçıyor üstümdekileri çıkartıyorum. Nasıl mutluysan öyle ol kimseyi umursama, benim psikolojim yerle bir olmuş durumda sırf karşı tarafı dinlediğim umursadığım kafama taktığım için. Bu artık başedilemez bir hâle geldi ve aşk ilişkisinde bile en ufak şeyi kafamda kurmaya başladım... sevdiğin adam seni her hâlinle kabul ediyorsa hiç kimseyi umursama, ailenin dediğini bile. Hayat senin hayatın vücut senin vücudun. Umarım sevdiğinle çok mutlu olursun 🙃❤️
Merhaba, nişanlık kıskandığı için laf edebilir. Onun dışındakiler sana asla karışamaz. Fiziğin baya iyi ve açık giyiniyorsun kıskanır tabii. Fake mi ondan pek emin değilim. Eğer öyle değilse maşallah.
Hayır ben bile evli değilim böyle giyinmemem annem. hayatta izin vermez ama cidden ben itici buluyorum bu tarz kiyafetleri hiç hoş değil ki neresini beğeniyorsunuz sadece çiblak gecelik gibi mesela o üstündekiyle jeans olur etek absürt durmuş ya da o eteğin üstüne Firfirli bir üst model olur.
Terbiyesizlik değil ama tarz desen tarz değil bi amacı yok kıyafetin anladın mı? Rahat desen asla değil. Orantısız bi çıplaklık var. Her yerin açık yani ben fazla dekolteyi kişinin karakteri ile bağdaştırıyorum. Kalitesiz duruyor sadece. Nişanın ile alakası yok sokakta böyle bir kız görsem basit derim ama sadece göbek açık etek giysen tamam ama her yer açık yani nooo bizimle değilsin
Elalem hep konuşur. Konuşsunlar namın yürüsün boş ver, başörtüsü taksan rengini eleştirir, pantolon giysen darlığını, makyaj yapsan çok boyalı, yapmasan ölü gibisin... Sen kendinle barışık isen kimsenin haddine değil sana laf etmek.
Nişanlılık, evlilik gibi saçmalıklar, toplum için yapılırlar yavrum. Toplumu susturmak, toplum orispi demesin, evlenmeden elletti demesin diye, elalem ne der kaygısı güden insanlar tarafından uygulanırlar. Sen de aynı şekilde elalemi önemseyen bir insan olmasan, nişanlanmak gibi bir saçmalığın içine düşmeyeceğinden, gayet tabii istediğini giyemezsin. Toplum için yaşayacaksın, bu hayatı sen seçtin, kendine gel..
şimdi yerden yere fark var, giyin tabii haklısın ama bu nişanlını huzursuz eder bunu da düşün, ne kadar geniş düşünse de huzursuz olur, çünkü hangi erkek ister nişanlısına laf gelsin, senden daha çok bozuluyordur o, o yüzden o mahalleden taşınana kadar biraz daha uyumlu giymeyi dene
diyosun ki hep böyleydim yani nişanlın da seni böyle sevip bi şey dememişse mahalledekilere de bi şey demek düşmez umarım evlenir ve o saçma mahalleden kurtulursunuz
Hadi eteye bir şey demiyorumda göğüs dekolten biraz fazla. Ahlaksızlık diyemem ama ahlaklıda diyemem. Yalnız bu kafayı sevmiyorum nişanlın , sevgilin vs olmayınca sorun yok ama hayatına biri girince ahlaksızlık oluyor saçma... Nişanlın bir şey demiyorsa kimseyi ilgilendirmez ne giydiğin.
Öyle yobaz bir ülkedeyiz ki tayt bile giysen, elbise de giysen dert ne giyelim bilmiyorum. Sen böyle seviyorsan böyle giy kimsenin düşüncesine göre yaşamıyorsun.
Evet haklısın bence taytı erkeklerde giymeli herkes özgür olmalı dayılar amcalarda giysin bir gözünün önünde bunu canlandır onlara bu izni verir misin ya da öyle giyinen birini sapık deli ya da teşhircimi dersin
Sapik bu insanlar ya. aileye şikayet ne demek. kesin kocalarından kiskandilar da şikayet ettiler genelev benzetmesi yapan arkadaşı da kınıyorum. yeter artık kadınları rahat bırakın. nedir bu ya
Yani aslında olmaması lazım ama biz erkeklerin cinsel açlığı Türkiye de kadınlara özgü giyinme hakkı tanımıyor malesef. Sende fazla abartma kim görse etkilenir böyle 😂😂
Köleyle ne alakası var ya, özgürlük demek her istediğini her yaşında (ergenlik, nişanlılık, evlilik vesaire yaşları) herkesi ezip geçerek yapmak demek değil. Elbet kızların da partnerinden yapmasını istemediği şeyler olacak. Bazı şeyleri karşılıklı yapmak lazım. Ben de gecenin 3ünde çıkayım takılayım ağzını açarsa “köle miyim?” Diyeyim. Bazen saçmalıyorsunuz.
biz erkekler bize baksın isteriz kısa giymesinler ki başka erkler nişanlıma ya da sevgilime bakmasın bence böyle giyinmeyin siz adamı katil edersiniz sonra trip yiyen biz oluyoruz
@Skozya sen beni daha tanımıyorsun yapacaklarıma katlanabilirsen buyur gel bıçaklanarak demirle derini yakmamı sana kendi kanından çorba yapmama ve ölesiye dikenli sopayla ölmek istemiyorsan fazla kaşınma benim acımam yoktur ona göre ayanı denk al
Fazla film ve geniş bir hayal gücü. Seni yorumlamam için seni tanımama gerek yok seninle konuşulacak her dakika zaman kaybı demek. Hayal gücünü farklı yerlere kullan evlat bu gerçek hayat. Acınası bir haldesin
@Skozya gel göstereyim o zaman kimmiş zaman kaybı acımana ihtiyacım yok asıl sana acıyorum karşıma çıkarsan acı acı ölmeni izleyecem hımmm çok heyecanlı helede o kanın tadı tatlı gibi senin kanını sevdim karşıma çıkda tadına bakayım kardeş
@miantje Orada kadını değil erkeği öldürmekten bahsetmek istiyor fakat fark etmez kadın erkek olması bu şekilde düşünmesi bile yanlış. Cinayetin de haklı sebebi olmaz kadına da yapılsa yanlış erkeğe de yapılsa yanlış. O yüzden baştan hatalı. Psikopat..
@MilberOrtaysız evet haklısın ben psikopatım aşırı sinirliğim en ufak şeyi bile beni delirtir bu benim kişiliğim tabi bu psikopatlık gözüm döndüğü zaman olur nadir olur çünkü sinirimi bi nebzede olsa kontrol edebiliyorum ama normal olarak nazik sevecen ve sadık yardım severim biriyim inanması zor ama öyle onun için böyle işlerden uzak duruyorum
Çevrendeki bir kaç kişinin davranışları hepimizin üzerinde fikir sahibi olmanı gerektirmez. Bana kalırsa nasıl giyindiğin umurumda değil. Bir çoğu insanın da öyledir eminim
Giyebilirsin tabi bu senin özgürlüğün. ozgurlugun başkasının özgürlüğünü kisitlamadigi sürece özgürce istediğini yapabilirsin. Sana bakmaları seni rahatsız etmiyorsa bence sorun yok
@RNABLUE köpekleşme istersen. Kimse kimsenin giyimine karışamaz ondan hemfikirim. Ama herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı. Düşünceme saygı duy, ben senin kıyafetine nasıl karışmıyorsam.
Önce kendini geliştir sonra ülkeyi düşün, henüz kendi olgunluğunu tamamlayamamışsın. Ben giyemez edemez vs. Demiyorum aklını iyi aç, okuduğunu iyi anla. Düşüncemi söyledim, bir eylem veya davranış belirtmedim. Yobaz ve cahil sensin burada bilincinde ol.
Terbiyesizlik elbette kıyafette aranmaz ancak yazılı olmayan ahlak kuralları vardır bu da onlardan birisi. Dikkat etmen hem senin için hem nişanlın için daha iyi olur.
@RNABLUE ne boş insansın ya, burası bir platform kimse kimseye karışamaz, herkes yorumunu yazar biter, her soru sorulduğunda iyi yorumlar bekliyorsanız gidin hayal dünyanızda yaşayın
@RNABLUE sen harbi sıkıntılısın ya da yaşın max 12 falan çünkü yazdığım cümlelerden anlam çıkartan her ortalama bir insan normal bir cevap verirdi. Ne sana ne soruyu paylaşana laf ettim fakat sen inatla devam ediyorsun. Zaten 1 xpersın sadece bu soru için hesap açmışsın biliyoruz yani. O yüzden lütfen buranın havasını bozmadan ve iq ortalamasını düşürmeden defol git
Ya kanks tamam istediğini giy buna kimse karışmaz ama evleneceğin insanın karışma hakkı var bence 🤔 Yok ben her istediğimi yaparım hesap da vermem diyorsan evlenme 😋
Yanlış düşünüyorsun. Herkes kendinden sorumlu. sevgilinin veya eşin kıyafete karışması oldukça aşağılayıcı bir şey. bence sen de asla izin vermemelisin. Eşlerinin öyle giyinmesini istemezler ama her disi canlıya da bakarlar. haksizlik duygusunu derinden yaşarsın