Şair Ömer Hayyam demiş ki;
Celladına aşık olmuşsa bir millet,
İster ezan dinlet ister çan dinlet,
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstahaktır ona her türlü zillet...
- "Sizce layık olduğumuz şekilde mi yönetiliyoruz?"

Bu vatan ve küllerinden doğan bir millet bunu haketmiyor, sindiremiyorum. Fakat artık o şanlı millet ile alakamız kalmadı, araplaştırıldık ve bir bir bölündük. Önce cumhuriyetin ve laikliğin ayarlarıyla oynadılar sonra eğitim bozuldu ardından da bazı kurumlarda vatansever olan insanlar gönderildi. Bir dantel nakışı gibi işlenerek bu halimize getirildik neredeyse çeyrek asırda.
Halbuki dinlememiz gereken tek bir şey vardı o da şuydu;
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur! Ama pardon bundan da uzaklaştırdılar milleti ya da izin verildi cahilleştirilmiş kesim tarafından... İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, “dahilî” ve haricî bedhahların olacaktır. En çokta bu cümlede gizli, özellikle tırnak içine aldığım kelimede.
Gençliğe hitabeyi sonuna kadar okumaya üşenenler için söylüyorum (😊) yazının en sonunda şunları yazdım ama paragrafa ayırmamış buradan okuyabilirsiniz:
Ama pardon bundan da uzaklaştırdılar milleti ya da izin verildi cahilleştirilmiş kesim tarafından... İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, “dahilî” ve haricî bedhahların olacaktır. En çokta bu cümlede gizli, özellikle tırnak içine aldığım kelimede.
Derin bir nefes aldim ama 8 bin kez bu konuyu dolu dolu konusup mucadele ettim Ataturk diye bagirdim, Koy Enstituleri diye haykirdim kendi kendime cirpindim o yuzden uzun yazmaya useniyorum affedin. Cevaba gelirsek evet hak ettigi gibi yonetilirler. Hak ettikleri de bu.
Cevap
21Cevap
Evet çunku herkes her şeyin farkinda ama kimse bir sey yapmiyor konussan ya bagnaz ya malum partici ya da terorist ilan ediliyorsunuz ben 2 3 seferdir gecersiz olacak sekilde oy kullandim cunku hic biri haketmiyor birisi dini kullanip milleti soyuyor digeri Ataturk deyip onun ideallerine goruslerine savundugu kisiye aykiri tavirlari var bir digeri de bir partinin destekcisi oldu kendi olmaktan cikti egitim durumu ortada issizlik ortada evet iyi yapilmis seyler var mi var inkar etmiyorum ama cogu yapilan is ticaret ortada ve BEN HERZAMAN SUNU DERIM OKADAR GUVENIYORLARSA KENDILERINE OYUMU ALSINLAR BENI TEMSIL EDIYORLAR SONUCTA BUNLAR BENI TEMSIL EDECEK KADAR IYI DEGIL HICBIRI HERBIRINI TUTARSIZ GORUYORUM YONETIMDEKILERIN ve beni temsil ediyorlarsa elestirebilmeliyim her birinin bir yanlisini dogrusunu durustce soyledigim icin vatan hayini ya da baska bir sey ile damgalanmamaliyiz umarim secim olursa duzgun biri oy verebilecek biri cikar ama sanmiyorum
Layık olma meselesine girersek eğer bence daha kötü yönetilmemiz lazım millet aptal isteyen alınabilir umrumda değil memnun musunuz bilmiyorum ama başımızdakileri ben seçmedim şimdi gidin ağlayın bb
hayır günden güne batıyoruz bi donumuz kaldı almadıkları ä**** køydular ülkenin
Bizim toplum sürekli onu aldatan, değer vermeyen, yalan söyleyen ancak inatla onu sevmeye devam eden takıntılı sevgili gibidir.
Hak etmek ve layık olmak arasındaki fark.
Layık olduğumuz bu değil.
Hak ettiğimiz tam anlamı ile bu.
Sizce Toplumlar hakettikleri gibi yönetilirler. 20 senede bir şeylerden ders almadıysak kabile devletide değilsek eyer bize laik olan bu
Elbette. Toplumda kim kimi götürebildiğine bakmakta. Emeksiz kazanç peşinde. Hak yiyip sömürme peşinde. İktidar da aynı.
Oy verenler hak ediyor da oy vermeyenler bu yönetimi hak etmiyor.
Oy vermeyen olarak böyle bir şeyi hak etmiyoruz. Daha iyi bir gelecek istiyorum.
Evet, biz nasılsak öyle yönetiliriz düşüncesini taşıyorum.
Kesinlikle hayır. Bu ülkede dini duygular çok güzel yönetiliyor.
Tam da layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz: Güdülmek
Hayır layık değilim ve zaten sürekli tepki veriyorum sadece bir süre sabretmem gerek
Ben buna layık değilim ama millet seçtiğine göre soru evet oluyor...
Evet herkes hak ettigi şekilde yönetilir. Seçimlerde oyunuzu ona gore kullanin
Ulkemız evrımlısı az evrımsızı daha cok seklınde olustugu ıcın herkes hakkettıgı sekılde yonetılmesıde bıraz daha fazla olan kısım hakettıgını yasıyor
Bizim siyasetçiler nasıl ki oy alabilirim nasıl calabilirim sorusuna cevap arıyor sadece. Sanayi yok eğitim yok adalet yok ekonomi sıfır işin acı tarafı bu konularda bir politika fikir emek de yok
Bu konuya girmicem ama şiir güzel onu belirtmek isterim.
Evet, her toplum layık olduğu şekilde yönetilir.
Yönetim tek kelime ile bok
Ironi yapıyorum evet 🙂
Yorum yapasım var ama boşver..
Evet.
Eh işte diyeyim
Ankara 'da amcam yok maalesef yorum yok
Evet
Hayır
Hayır
Bence hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?