Neyin intikamını almaya çalıştınız?
Bence gerekli bazen
GÜNAYDIN KS!
Bence gerekli bazen
GÜNAYDIN KS!
İlk okul 7. sınıfta babamın mesleği yüzünden şehir değiştirdik tayini çıktı.
İlk okul 8. sınıftı bir başka şehirde tamamladım. Şimdi şöyle düşünün. Bu çocuklar 7-8 sene beraber okumuşlar ve son sene yeni birisi geliyor. Bu yüzden bana biraz uzak, dışlama ve kötü davranışlarda bulundular.
Sınıfta bir çocuk vardı adı Bayramdı. İlk okula 2 sene geç başlamış bizden yaşça 2 yaş büyüktü. Malum 2 sene daha gelişmişti. Boyu, kilosu, gücü...
Bana çok zorbalık yapmaya kalktı ezmeye çalıştı ve haraç kesmeye çalıştı. Ben her seferinde direndim ancak gücüm ona yetmiyordu. Beni bir kere okul çıkışı arkadaşlarıyla beraber yakalayıp parka götürüp darp etti. Arkadaşları elimi kolumu tuttu kendisi dakikalarca dövdü beni.
O şehirde geçen 3 senenin ardından bir başka yere tayin olduk. Liseyi yine başka şehirde ardından üniversiteyi de tamamladım. Memleketimize döndük. Askere gittim geldim. Ama inanın hala içimde o yaşadığım gün ve hırsı.
Aradan kısa süre sonra halamı ziyarete o malum şehre gittik bir haftalığına. Oradaki arkadaşlarım ile görüştüm ve Bayramı sorup soruşturdum. 2 gün sonra izini buldum. Bir restoranda garsonluk yapıyormuş.
O restoranın karşısında ki kahvede 2 saat kahve sigara içtim çıkmasını bekledim ve çıktı. Arkasından gittim ve mahalleye kadar takip ettim. Artık ben ondan daha iri, güçlü ve kalıplıydım. Zayıf kuru bir şey kalmış. Arkasından seslendim döndü tanımaz bir ifade ile baktı bana buyur dedi. Dedim hatırlamadın mı beni ben şu falanca anlattım. Yüzünde hafif bir tebessüm ile heee hatırladım siz gitmemiş miydiniz buradan falan dedi. O an yıllar boyu içimde biriken sinirle kendisine saldırdım. Karşılık vermek istedi ama, yanında arkadaşları ve o zamanki benden üstünlüğü olmadığı için çok rahat bir şekilde kendisini dövdüm. Market çalışanları araya girip beni tutmasa hastanelik edecektim onu. Daha sonra halamın evine döndüm zaten 2-3 gün sonra memlekete döndük.
Beni çok aramış yine arkadaşlarıyla herkese sormuş ama bir daha asla bulamaz :)
😂😂 baya da kinciymissin valla
Bir olay daha geldi böyle başıma :)
Üniversitede sınıfta 4 lü bir serseri grubu vardı. Bizde kendi halimizde etliye sütlüye bulaşmayan kişilerdik. Bu kişiler bize sataşmazdı bizde onlara. Ama son senenin son dönemi biz arkadaş grubumuz ile bir oturma düzeni kurduk kopyalaşacağız. Yani çalıştık derslerimiz de çok iyiydi ama o sınav çok zordu kalmamak için böyle bir plan yaptık. Biz yerimize oturduk. Düzeni kurduk. Bu serseri grup gelip bizi kaldırmak istedi. Tartışma çıktı aramızda. Grubumuzdaki arkadaşlar sessiz sakin insanlardı bense asabi olan tek kişiydim ve arkadaşlarım zarar görmesin diye eyvallah dedim kalktık. Yan tarafa oturduk. Bunlarla yan yanayız.
Sınav başladı kağıtlar dağıtıldı. Kendi kopyaları işe yaramadı. Ama Allah büyük hep çalıştığımız yerlerden sorular geldi 10 dk da falan sınavı bitirdik. Bana seslendiler ve kopya istediler. Bende tabi dedim. 2 tanesine kopya verdim ama hepsi yanlış cevaplardı :) 1. sorunun cevabını 2ye, 2 nin cevabını 4 e falan yazdırdım. Aslında bu serserilik yapanlarda bu 2siydi. Yanlarındaki ikisi kendi halinde insanlardı.
Sınav sonuçları açıklandı ve bunlar o dersten kaldılar. Yaz okulundan da geçememişler ve dönemleri uzadı. Birde bana geldiler ya sen o notu aldın biz nasıl alamadık dediler :) Dedim bak bunun cevabı buydu bunun buydu falan. Dediler ya biz cevapları yanlış yerlere yazdık falan :) Zorbalığa, insan ezmeye asla gelemem. Her ne olursa kim olursa olsun intikamını fazlası ile alırım. Orada sessizce bize atar gider yapmadan otursalar yanımıza ben her sorunun cevabını verirdim onlara zaten. Kendileri kaşındılar.
Iyi yapmissin ya güzel olmuş yani
Ama herkese senin gibi böyle fırsat gelmiyor 😊
İnsan olana en kral davranışı yaparım. İyiliğim, dostluğum ve arkadaşlığım ölümüne kadardır. Ancak kötülüğü karşılıksız bırakmam hiç. Maalesef öyle bazılarına fırsat gelmiyor ben biraz şanslıyım :)
😊😊
olan oldu
biten bitti
ne ben intikam için kendimi hırpaladım
ne başkası intikam için peşimde koştu
herşeyi kabullenen insanlar bu tarz şeylerle uğraşmazlar. hayatta 2 kural vardır. olanlara ve ölenlere çare yoktur. olmuşu ve ölmüşü kabul edip devam etmek zorundayızdır.
Cevap
45Cevap
intikam almamak her daim artı dır bence...
sebebi ise 2 durum vardir 1 i haksizliga ugramisindir digeri haksizliga ugradigini zannetmisindir...
kendimde dahil etrafimdaki insanlar haksizliga ugramaktan cok haksizliga ugradigini zannedip karsi tarafa kötülük yapiyor... yani zulmeden oluyor kul hakkina giriyor beddua aliyor...
yani intikam almak istedigimizde 1 kere zulme ugruyorsak 3 kere zulmederiz...
bence zulme ugrayip intikam almamak hem karsi tarafa vicdaniyla perisan edersin hem de bi alacagin olur onun boynu bükük yüzüne bakacak yüzü kalmaz...
velhasıl intikam almamanın garantisi her daim faydadır...
Ya alıcam derim ama genelde sonradan iyi niyetimden dolayı yapmam. Sonuçta birinin üzülmesini istemem tabi bu kişi yaptıklarından pişmansa eğer değilse ve devam ediyorsa ki başıma gelmedi ama kötü yapardım ya o zaman birşeyler düşünürdüm.
İntikam ucuz ruhlu insanlarin işidir.
Olgun insan intikam peşinde koşmaz.
Yürüyüp gider yolunda...
Çünkü bilir ki;
"Allah'in değirmeni yavaş öğütür...
Ama iyi öğütür"...
Evet. İntikam değil de bazı insanlar çok pişkin, yaptığı ayıplardan utanmaları için üstüne gittiklerim oldu. Ama damarıma basılırsa ben intikam alırım gibime geliyor. Hırsımı atamıyorum çünkü.
Almaya gerek yok hiç bir şey yapmayarak görmezden gelmeyerek ilahi adalet ⚖ yerine getiriyor ama işi düşerse o kişinin hiç bir koşulda acımam yardım etmem
Genel olarak intikam alıyordum yapılan büyük bir yanlış gördüğümde. Ama bıraktım onu da saldım. Yanlış yapabileceğini düşündüğüm insanları direkt silmeyi tercih ediyorum artık
Hiç gerek duymadım, nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde o olay beni buluyor ve intikam kendi kendine oluşuyo
hiç sevmem, kin, intikam düşüncelerinden uzağım. haa zarar verenleride Allah haval eder, onlardan uzak dururum..
Intikam gerekli birşey bence.. çabalarım ve başarırım da.
"Intikam soğuk yenildiğinde lezzetli bir aştır"
Polat Alemdar 👑
Evet, ben yanlış yapılınca intikam almayı severim ama zamanı gelince.. Sabır ediyorum şu anlık:))
O kadar basit ruhlu değilim benim başarım en büyük ders en büyük intikamdır kendi işime bakarım
Bu zamana kadar hep ALLAH'a havale ettim o da gereğini yapıyor zaten, yani bana gerek kalmıyor
Hayatımda sadece bir defa intikam aldım o da hayatımı mahf eden ondan
1 kez yaptım ve kendime yakıştıramadım. Daha sonralarında da saldım çayıra
İntikam almayı hep saçma bulduğum için hiç denemedim bile
Hiç intikam için çabalamadım. Direk silip atıyorum. Allah'a havale ederim.
hayır Allaha havale ettim belalarını bulurlar zaten
İntikam için çabalamam, intikam istiyorsam alırım. O fırsat bir şekilde gelir ayağıma.
intikam almak için enerjimi sarfedemem, kimin ne hali varsa görsün, adalet mekanizmasına inanıyorum
İntikamı hemen almam ben aldığım intikamda kişi psikolojik tedavi almak zorunda kalır...
Allah bildiği gibi yapsın dedim. O kişi ile uğraştıkça daha bir zoruna gider, kendini yıpratırsın
Okadar safımki, hayatım boyunca başima ne geldiyse amaaan allahindan bulsun diyip arkamı donüp gittin.
Hayır öfkeme hakimim görmezden gelmek en büyük intikam
Beceremiyorum ben o işleri. Günün sonunda z*ikilen hep ben oluyorum.
Konu aile ve ekmek parası davası olmadığı sürece kimseden intikam alacak bir adam değilim
Çirkin bir türbanlıdan ancak böyle sorular beklenir.
Günaydın güzellik.
Güne seninle başlamak...
Dileklerim bir bir gerçekleşiyor şu sıralar.
İntikam hırs zavallı işi, sen her zaman dik duracaksin
zayıf insanlar intikam alır
güçlü insanlar affeder
zeki insanlar umursamaz
KONFÜÇYUS
Gerek kalmadı çok şükür. Rabbim benim yerime alıyor
Zamanı gelince çok güzel alırım
İntikam köpek işidir aslanlar bedel ödetir
Çabalamadım hiç. Gerek yok ya.
Boş dünya da boş insanlar içinmi uğraşacağım
tünaydında benden. hiç kinci değilim
İntikam falan benim olayım değil
Evet çabaladım ve sonun da aldım.
Yoluma bakarım. İntikam kaybolan zamanı arttırır.
Her günüm dünyadan intikam almakla geçiyo
Hayır çabalamadım aldım
Haddi asanlara gosteriyorum gunlerini
Sana olan aşkımın intikamını
En iyi intikamım daha iyi olmak
Asla oyle nır hıssim olmadı
Uğraşamam 😅
hayır
İntikam yenen bir yemek değil kim çıkardı bunu?
İşim olmaz..
Aldatıldıpımda aldım gibi ama çok pişman oldum
Hayır
Evet ama olmadı
Ergenmisiniz
Uğraşamam.
yook
Intikammi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?