Toplumun çok acil cinsel ve psikolojik eğitimden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. İkisi bir arada olmalı kesinlikle. Ne bir kültür ne bir saygı ne bir adap ne bir sağlıklı iletişim... Yazıyor da yazıyor, kendi kendine... Bir insan neden bu kadar aç , hararetli olur...
Toplumun acilen cinsel eğitimden geçmesi gerektiğini düşünen var mı?
İnsanlar merak ettiği için bu kadar cinselliğe eğilim gösteriyor. Artık çocuk yaşlara kadar düştü. Bir de eğitim öyle mi? O zaman ortakul, ilkokula kadar düşsün.
O zaman mahremiyetin ne anlamı kalacak, Edep haya utanma duyguları bunları nereye koyacağız. Bir yere koyamayız. Direk çöpe gider bu duygular. Eğitimle düzelecek şeyler değil.
Bugün eğitimle bile trafik kurallarını hiçe sayıyorlar. Bu sitede bana da özelden yazan var ama hiç bir zaman bu noktaya getirmem, konuşturtmamda. Bu kişi de biter.
Ülkede hiçbir konuda eğitim yok. Saygı yok. Saygı olmadığı yerde sevgi zaten oluşmaz. Aile içi huzursuzluklarin fazlasiyla yaşandığı ülkemizde cinsiyet ayrimciligindan tutun da ataerkil mekanizmanın daha daha kuvvetlendirilmesi için canla başla mücadele veren cahil ordusu yüzünden erkekler (genel olarak) hariç kimse rahat nefes alarak yaşayamıyor.
Çocuk yaşlara kadar düşmesinin sebebi eğitimsizlik. Kisitlanma, İnternet kullaniminin sınırsızligi, erkeklerin kadını sadece cinsel obje olarak görmesi ve bunu bu düşünceyi kendilerinden sonraki erkeklere de aynı biçimde aktarmaları, çevre, aile... Yeri geldiğinde o çevreden farksız bir algıya sahip olan okuldaki öğretmenden... Hepsi ve daha fazlası... Hiçbir şey durduğu yerden kendiliğinden olmuyor.
Öncelikle çok anlaşılır yazmadığım orta da. Bu belli oluyor. Yeniden konuya giriş yapalım o vakit.
Size yazan bu münasebetsize gelirsek söylenecek fazla söze gerek ne de tartışmaya. Tanımlanamayan bir Mahlûkât.
Bu site için genel söylüyorum seviye yerlerde, IQ yerlerde... Ne erkeği ne de kadını. Öyle sorular görüyorum ki bazen bayanların sorularına şaşırıp kalıyorum. Burası küçük ütopya. Burayı topluma uyarlayabilir miyiz? Evet uyarlayabiliriz. Çünkü Toplumun küçük bir bölümü burada.
Öncelikle bahsettiğiniz EĞİTİM’ e gelelim. Son yirmi senede Eğitim düzeyi kat ve kat arttı. Üniversite Mezunu o kadar nesil var ki, sokaktan birini çevirseniz muhakkak Lisans ya da en kötü Lise Mezunudur. Olaya buradan bakar isek Çok Eğitimliyiz.
Peki Eğitimde tamam o zaman insanlar niye halen böyle davranıyor. Bu kısmı atlayalım şimdilik.
Ben 1978 doğumluyum. Yani bu sitede bana amca da diyorlar, abi de diyorlar. Allah razı olsunlar. 80’ ler de 90’ larda bu nesilin çoğu İlkokul Mezunu ya da Ortaokul Mezunu idi. Eğitim 90’ lardan sonra ivme kazandı. Bir çok Erkek o dönemde en fazla Ortaokul Mezunudur. Çünkü İş, Aş gerekli ve öncelik idi. Bu genç nesil o dönemler Sanayide, Zanaatkârın yanında, İmalatçının, Oto Sanayicinin ya da Fabrikalarda İŞÇİ olarak çalıştı. Neden dersen hayatın gerçeği zorluklardan geçiyordu. Bu söylediklerim 95’ li yıllara kadar diyelim.
Peki bu insanlar Eğitimli mi idi, Özel Okullara mı gittiler, İmkanları vardı da okula mı gitmediler. Peki bu nesil genel itibaritiyle bu günümüzün ahlaksızlıklarını neden yapmıyorlardı. Okumadıkları halde kadın ya da erkek saygıda kusur ediyor muydu? Bir Erkek Kara sevdaya düştüğünde Sevdiğine ihanet eder miydi? Mahallenin diğer Delikanlıları bu kızın sevdalısı var deyip yan gözle bakarlar mıydı? Hayır. Bunların hiç birini yapmazlardı. Peki bunlar ilkokulda mı ya da ortaokulda mı öğretildi. Hayır tabii ki de. Erkekte, Kadın da edebini, çizgisini bilirdi.
Diyeceksin ki o dönem Ataerkil bir toplum daha fazla idi, Baskıcı bir Çekirdek Aile vardı diyebilirsin. Peki zararı oldu mu bu nesile. Genel olarak bu bahsettiğim Nesil kendini izole ederken yani saygıyı, sevgiyi, günümüzün Nesli neden böyle değil.
Bahsettiğim Nesil Cinselliğe tabu olarak, Namahrem olarak bakıyordu. Bunun eğitimini ne okuldan aldılar ne de psikolojik bir destek alarak yaptılar. Bunun için ulaşılabilir bir kaynakta hiçbir zaman olmadı. Peki bu kaynak kimdi.
Şimdi ki Nesil o kadar özür ki, artık bir de Ataerkil bir toplum olmaktan yavaş yavaş çıkarak bir eksen kayması yaşıyoruz. Yeni bir kimlik kazanıyoruz. Sizin bahsettiğiniz O Cahil Ordusu da azımsanacak kadar az. Hadi olsun. Artık onların etkisi olmaz bu nesile. Zaten Çekirdek Aile bir Dinamit gibi.
patlatıldı. Artık yavaş yavaş Aile Kurumu dağılıyor. Can çekişiyor. Çok basit HUZUR EVLERİ’ nin çoğalması gibi. Daha da çoğalacak merak etmeyin. Özgürlükle alakalı konuşalı yine. Burada bayanların ekonomik hayata girerek adından söz ettirmeleri etkiledi. Sosyal ve ekonomik hayata entegre olmalarında bir sakınca yok. Kişi özgür, hür iradesiyle istediğini yapabilir. Bu özgürlük hem erkek hem de kadın için o kadar çok ileri uçlara gitti ki artık Lise dönemine gelen Ergenler dahi; Ailem beni çok sıkıyor, bunaldım, bana kimse karışamaz, istediğim gibi yaşarım, benimde hayatım var, evden kaçacağım, flörtüm beni aldattı, bu beşinci flörtüm, ilk kez öpüştük, cinsellik benim de hakkım… gibi gibi ilerledikçe iş tehlikeli noktalara gelmeye başladı.
Artık herkes kendi parasını kazanıyor. Önceden Ailede birikirdi ama şimdi böyle değil. Dedik ya özgürlük, ve konfor alanı, özel hayatlar, özel yaşantılar yani benim hayatım. Bana kimse karışamaz. Evet bayanların çalışma hayatına dahil olmaları, onları daha da öz güvenli bireyler haline getirdi. Ayaklarının üstünde durabileceklerini, erkeklerle yarışabileceklerini, daha da iyisi olabileceklerini kanıtladılar. Bu özgürlük özel hayat ve özel yaşantı tarzına döndü. Bu eleştiri değil. Kişinin hakkıdır. Ama bu süreçle birlikte Evlilik yaşı ilerledi. Artık ortalama 28 yaşları buldu. Bunu eleştirecek değilim. Doğal bir süreç bu.
Peki her şey para mı? Değil tabii ki de. Para her şey değildir. Bu yoğun stresli hayatında yan etkileri olacak. İnsan ihtiyaçlarını bir şekilde giderirken, duygusal ihtiyaçlarını da ihmal etmemesi gerekiyordu. İnsan bünyesi çok farkı. Stres, depresyon ve psikolojik olarak etkilenen bir yapısı var. Dedik ya her şey para değil. Dedik ya insanlar konfor, rahat yaşam alanlarını bozmamak için evlilik olaylarını ya erteliyor ya da düşünmüyorlar. Ama evlenmeden de ihtiyaçlar giderilebilirdi. Zinanın adı günümüzde ki adı AŞK oldu. Biz ZİNA desekte insanlar bu benim özel hayatım sanane diyorlar. Ama bu AŞK ihanetle bitince de karşı taraf en kötüsü oluyor. Diyeceksin ki Evlilerde yapıyor, Bekarlarda. İsteyen istediğini yapsın bizi ilgilendirmez. Benim anlatmak istediklerim başka.
şu an Bu Nesil en iyi eğitimi alıyor, en iyi donanımlara sahip. Ben ve bahsettiğim eski nesil bu donanımda değil idik. Bu kadar özgürlük ne getirdi bu nesile ya da ne götürdü. Götürdükleri ortada. Ben bir bireyim ve özgürüm bana kimse karışamaz. Bu benim hayatım anlayışı kazandılar. Yani Daha çok, daha çok demeye başladılar. Bunları alırken Narsist, bencil bireyler oldular. Terazi iki kefeden oluşur. Biri ağır basarsa diğerleri dökülür. O dökülenler AHLAK, MERHAMET, SAYGI, SADAKAT, GÜVEN, EDEP ve HÂYÂ…
şu an da bu nesil bu elektronik çağda herşeyi görüp öğreniyorlar. Akılları var. Peki niye bu kadar umursamazlar. O kadar eğitim görüyorlar. Sorun bana göre çok daha büyük, çok daha vahim.
Ben buna benzer bir yorum yapmıştım daha önceden de. Bir İnsanda Allah korkusu, merhamet, vicdan yoksa, Onu hiçbir Okul terbiye edemez. Terbiyeyi ilk önce Aile verir. Ben Aile ile ilgili şunu çok kullanırdım. Anne çok önemlidir. Anne her zaman eğitimli ve donanımlı olmalıdır. İsterse kariyerini Ev hanımlığı olarak yapsın. Hiç önemli değil. Çocuğun ilk mürşidi Annesidir. Çocuk evvela her şeyi Anneden alır. O yüzden Anne eğitimi çok önemli. Bir çocuk Alim de olabilir, Zalim de olabilir bu Ailenin elindedir.
Diyeceksin ki Allah korkusu nereden çıktı. Müslümanım diyenleri görüyoruz diyeceksin. Evet bu duruma bende üzülüyorum açıkçası. Hz Ömer (r. a.) Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın, Onun Dirhem ile dinar arasında ki münasebetine bakın… diye buyurmuştur.
Kişi Ahlaksızsa ister Müslüman olsun, ister Sağcı-Solcu, ister Atatürkçü, ister Milliyetçi olsun. Bunun dini, dili, ırkı olmaz. Yapmak isteyen yapıyor maalesef. O yüzden ne olduğu umurumda değil. İnsan olmadıktan sonra, hayvandan daha aşağıdadır.
Benim kastetmek istediğim eğitim mevzusu bu idi. Sorun çok büyük. Ne Kapanmayı biliyoruz ne de Açılmayı. Özgür olmak demek her şeyi yapabiliriz anlamına gelmez. Özgürlük kavramı elekten iyi geçirilmelidir.
Bunlar benim kişisel düşüncelerim. Doğru olacak diye bir iddaam yok. Hiç kimse de katılmayabilir. Ne ben senin fikrini değiştirebilirim ne ben senin fikrini.
Herkesin baktığı Pencere farklıdır. Herkes sevdiği mannzara ile meşgul olur. Ben senin penceren eğri diyemem.
Siz eğitimin daha ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Bahsettiğiniz öğretimdir. Eğitim çok farklı. İyi günler. Önce bilgilenelim sonra konuşup tartışalım.
Ne yazsam cevap verir acaba diye şansını denemiş de denemiş. Devlet gençler için hiç bir kültürel ve sportif faaliyet oluşturmazsa onlar da sağdan soldan izlediği videolarla böyle boş kafa oluyor, son yıllarda internet ve tv lerde zaten sürekli olarak saygısızlık, hayasızlık ve kabadayılık pompalanıyor. Ana baba da çocuklarla ilgilenmezse sonucu böyle. Yazık böyle tiplerle aynı ülkeyi ilerletmek için çalışıyoruz.
var böyle erkekliği kirleten isimler evet mesela şöyleleri de var cinsellikten hem kaçarlar hem mesajlar yağar hem de mesaj kutusunu kapatmazlar böyleleri de bence eğitim almalı imkan var ama kullanılmıyor sonra bide ağlanıyor
Çirkin mesajınıza karşılık diyeceğim bir şey yok. Benzeri tepkileri , mesaj kutusu kapatmayı"çözüm" sananlar geçici çözüm üretiyorlar. O bir geçici çözüm. Bu tip kişilerin davranışlarını zerre değiştirecek çözüm değil. Dolaylı yoldan yaptığınız hakareti iade ediyorum size. İlk cümleniz ile son cümleniz arasında dağlar dağlar...
aynen avrupaya gidelim ooo türkler geldi diyip kırmızı halı sersinler zorundaymışlar gibi mesaj kutumuz açık olsun herkes en güzel mesajları atsın sanki hepimiz hakediyormuşuz gibi şunu unutma her insanın içinde bir canavar vardır en temizinin bile sadece gerekli havaya girmesi yeter bazıları böyle kirleniyor tabi bunları savunmuyorum sana ama beklentin komik
geçin şu işleri arkadaşlar yani dışarda bile geziyorsun bi bakıyorsun halbuki işinde gücünde masum kimseye zararı olmayan bir insansın arabanın biri kontrolünü kaybediyor sana çarpıyor kimseye zararın yokken ölüp gidiyorsun böyle bi hayatta kalkıp herşeyin en iyisini beklemeyin yine olmasın bu olanlar ama ağlamayın yani biz erkekler böyle mesajlar çok nadir alıyoruz da noluyor bizede çok dokunan şeyler var biz ötmüyoruz ama sizin gibi bizde çok şeyden etkileniyoruz sesimiz çıkmıyor inanki azda değil yani bizede olanlar bazılarımıza bugün bişey olmadı ama illa oluyor yani yeter dedirtcek şeyler
Doğru konuştuğumuz kısımlar var, yok değil. Ama anlamadiginiz nokta, kimin neyi ne şekilde düşündüğü beni bağlamaz. Bizleri, birey olarak her birimizi, tek tek... Birbirimize karşı saygılı olmak bağlar. Bu bir zorunluluktur.
Avrupalılıkla, Avrupa'ya gitmekle ilgisi yok konumuzun. Bazı temel şeyler mecburidir. Beceremiyorsa kişi, ya destek almalıdır ya da inzivaya çekilmelidir.
bu mesajlar sayesinde belkide konuşabileceğin düzgün en azından dost edinceğin sitede bir erkekle korkudan tanışamıyorsun bak sana atılan mesajın bize zararı da bu bunlar yüzünden örnek veriyorum ben senle konuşmak istiyorum diyelim iyi biriyim diyelim sırf bu mesaj yüzünden bunlar gibiler yüzünden sen bendende korkuyorsun bak zararına ama susuyoruz çünkü biliyoruz ki bişey değişmiyor olan yine oluyor yani artık farklı şeyler buluyoruz birileriyle konuşmak için bişeyi ifade etmek için bunlar gibi görülmemek için demek ki bi önlem alınabiliyormuş dimi istendikten sonra
devam et şikayet etmeye bakalım bişeyler değişcek mi saygı sevgi falan hikaye artık herkes işine geldiği kadar saygı gösteriyor sana işine gelmediği kısımda iyilik meleği diyebileceğin insanların bile gerçek yüzünü görürsün sadece cinselliğe bağlama bunu diye diyorum herkesin içinde bir şeytan var her zaman bu böyledir
Genel geçer düşüncelerinizin bu soru ile alakası yok. Kimsenin karalandigi yok burada. Üzerinize alıp almamak size kalmış. Burda bu tarzda kisiliklerin çok oluşu, sizin biriyle sağlıklı iletişim kurmanizin önüne geçmez. Herkes kendinden mesul.
alakasız mı allahım bari alakasız denmese ya :) neyse sen hala pembe mesajlar beklemeye devam et ama penis resmi de görüceksin başka mesajlarda ama beklemeye devam et sen bakalım
Siz niye bu kadar dertlendiniz anlamadım. Her zaman haklarimin peşinden gittim giderim gideceğim. Öyle sanalda değil sadece. "Bir şeyler mi değişecek pehh"ciler yüzünden kadınlar bu toplumda aciz ve silik erkekler de bu mesajdaki gibi... Vazgeçin asıl sizler bir şeyler mi değişecek sanki demekten vazgecmediginiz için bir şeyler ses getirmiyor. Kadın dışarda tacize uğruyor da ses edersem şikayet edersem öldürülürüm korkusundan sinip oturuyor.
ilişki konusunda bişey beklemiyorum özellikle bu siteden hiç beklemiyorum heralde her gün böyle yürüyen karşı cinslerim olsa mesaj kutumu kapatır eğlenmeme zaman geçirmeme bakardım
buda senin saygısızlığın sorun yok yazmak için yazdım yoksa elit iyi gibi görünmeye çalışıp böyle size göre masum görünen ama asılnda gerçek saygısızlıktan farkı olmayan davranışlarınız da benim gözümde şu örnek fotodakilerden farksız daha kötülerinin olması eski kötüleri masum kılmıyor benim gözümde benimde adalet sistemim gözümde budur
çok mu yalnızsınız diyor aw bana ya olum hayırdır az önce sen kendin kişisel yorum yapıyorum diye bıdı bıdı yapmadın mı bunu söyleyip döner tekerlek gibi kendin yalnız mısın diye sorabiliyorsun ne bu ya tükürdüğünü yalamayı mı seviyorsun sen