• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Okullarımızda cinsel eğitim verilmeli mi?

gladyatör42
gladyatör42 Takip Et
Guru Yaş: 44
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
bu konuda fıkrınız ne
Okullarımızda cinsel eğitim verilmeli mi?
Eğitim Soruları Okul Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• kisacaseyma
    kisacaseyma Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 72%
    +1 yıl

uremenin temelini olusturdugu icin okullarda cinsel egitim verilmesi tarafindayim.

cinsel fantezilerden bahsetmiyorum ama cinsellik egitimi toplumumuzda dugunden bir gun once ayakustu soylenip iki kere sirti okşanarak "haydi beline kuvvet" seklinde verildigi icin insanlarin kafasinda cok matah bir algi olusturuyor.

biz lisede kadin dogum dersinde seks pozisyonlarini da gorduk ama kimse dönüp de "kariya bak ne domalmis" demedi.

kafanizdaki canavarlara soz gecirmeyi ogrenirseniz okullarda cinsel egitimin verilmesi de sizden bir sey kaybettirmez

1
    5 Yorumla
    • batuuuuuiu
      batuuuuuiu
      +1 yıl

İcinden demişlerdir :D

Yorumla
    • Mariiposaa
      Mariiposaa
      +1 yıl

Üremenin temelini oluşturgudu için okey ama zaten üreme vs öğretiliyor. Öğrenilmesi gereken daha farklı şeyler var diye düşünüyorum. Gereksiz bir ders olur. Daha bilime yönelik şeyler öğretilmeli diye düşünüyorum.

Yorumla
    • batuuuuuiu
      batuuuuuiu
      +1 yıl

Otobuste oturmayi bilmeyenler var. Onlari once ogretsinler

Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum size

Yorumla
    • jinekologemreyilmaz
      jinekologemreyilmaz
      +1 yıl

Gercwkten cok haklisin zaten nekadar kapali olursa okadar yanilgiya dusuyor insanlar bazi seylwri. mutlaka ogretmwliyiz yoksa yobaz ve sapik bir millet meydana getiririz buda tecavuz leri arttirir

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Naifsosyopat
    Naifsosyopat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 75%
    +1 yıl

Kesinlikle verilmeli. İnsanlar sapıttı artık. Bakın erkekler demiyorum, insanlar diyorum. Kızlarımız tecavüz temalı kitapları okuyup bu kitaplara övgüler yağdırıyor. Sanatçılarımız (!) bu kitabın filmini çekiyor. Erkeklerimiz kaba olmayı maalesef erkeklik sanıyor. Her iki tarafta da inanılmaz bir yozlaşma mevcut. Çocuklarımız tehlikede. Çocuklarımız korkudan kendilerine zarar veren sözde insanları bile gösteremiyor. Çünkü başka bir elin kendine dokunmaması gerektiğini bilmiyor. Bu yüzden bu eğitim verilmeli.

5
    1 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

teşekkürler iyi acıklama olmus

Yorumla
  • Lonelywarrior40
    Lonelywarrior40 Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 41%
    +1 yıl

Okulda cinsel eğitim vermek kadar cehalet belirtisi bir durum yoktur.

Cinsel eğitim ailede verilmelidir; cinsel eğitim konusunda son derece yetersiz ebevenyler ise bu konuda devletten nizami eğitim almalıdır.

Bireyler cinselliği kendi kendine öğrenmeye kalkarsa bugünün dünyasındaki facialar meydana gelir; modern olmak, kültürlü olmak yahut entel olmakla zerre alakası yoktur bu durumun. Cinsel eğitim denen "nüans" kesinlikle zarurî bir eğitimdir; zira o eğitim;bilgi olmadan birey eksik kalır ve asla kendi yaşamında problemsiz ilerleyemez.

1
    0 Yorumla
  • NasreddinHoca
    NasreddinHoca Takip Et
    Yoda Yaş: 49
    +1 yıl

Onulda cinsel eğitim vermediğimiz için 17 yaşlarında kızlar gebe kalıyorlar
    Cinsel eğitim demek nasıl seks yapılır demek değildir.
    Nasıl korunmalı korunulmaz ise nasıl riskler tehlikelerle karşılaşılacağının anlatılmasıdır. Hastalıklar, bulaşıcılar ve hatta aisd riskinin bertraf edilmesi için gençliğin ve özellikle genç kızların okulda bu eğitimden geçmeleri gerekir.
    Konuya cinsellik eğitimi değil. Cinsel sağlık eğitimi şeklinde yaklaşılmalı ki, toplumda göreceği tepkiler nisbetende olsa tolere edikebilsin.

1
    1 Yorumla
    • NasreddinHoca
      NasreddinHoca
      +1 yıl

Sağol sistem

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

88

Cevap

89

Cevap

• gamzekayahann
    gamzekayahann Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 74%
    +1 yıl

kesinlikle verilmesi taraftarıyım nedeni ise bastırılmış cinselliğin doğurduğu sonuçlar ve kız çocuklarına küçüklüğünden beri kadınlar için cinsellik ayıp olduğunu söyleye söyleye büyütülmesi ama aynı zamanda erkeklerin de milli oldu deyip övgüyle bahsedilmesi insan doğasında olan şeylere fazla anlam yüklemek ne kadar doğru bilmiyorum

4
    9 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum

Yorumla
    • Mariiposaa
      Mariiposaa
      +1 yıl

Evet ama okulda verilen dersler pek bişi değiştirmez bence. Etkili olmaz. Zaten ne etkili oluyorki bunlar etkili olsun.

Yorumla
    • gamzekayahann
      gamzekayahann
      +1 yıl

çocuklara belli bir yaşta bu eğitim verilse inanın bana çok şey değişir bu sapıklar tecavüzcüler namus davaları neden olduğunu sanıyorsunuz bastırılmış cinsellik ve ataerkil sistemden dolayı o yüzden bu cinsellik eğitimi aslında çok önemli bir konu

Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Evet bence de yasina uygun olarak az az verilmeli nedense cinsel kısmını duyan ilişkiyi anlatmak zannetmis halbuki temizlik sağlık üreme hormon kisilik daha bı çok şeyi kapsıyor bu eğitim

Yorumla
    • Mariiposaa
      Mariiposaa
      +1 yıl

Evet ama farklı dersler bilgi anlamında pek etki yaratmıyorken onun yaratacağını düşünmem. Bilmem kaç sene ingilizce görüyoruz okul bittiğinde dille alakalı en basit şeyleri bile bilemiyoruz bir örnekti sadece bunun gibi oda pek etkili olamayabilir. Daha çok diğer derslerin üzerinde durulmalı bence.

Yorumla
    • gamzekayahann
      gamzekayahann
      +1 yıl

Ben diğer dersler üzerinde durulmamalı demiyorum ama bu konuların üzerinde de durulmalı diyorum bir çocuğun fikri değişse o bile kafi en azından benim görüşüm böyle

Yorumla
    • Mariiposaa
      Mariiposaa
      +1 yıl

@gladyatör42 fen bilgisi ve biyoloji derslerinde üreme, sağlık bilgisi derslerindeyse temizliği bakımı vs öğretiliyor zaten. Üreme organları ve bakımı üzerinede bilgi veriliyor çocuklara

Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

@Mariiposaa evet yetersiz ama

Yorumla
    • Mariiposaa
      Mariiposaa
      +1 yıl

Hmm o zaman ne diyim o konuları fen biyoloji sağlığı bilgisinden ayırıp tek bir ders olarak anlatsınlar o zaman

Yorumla
  • Leyla1903
    Leyla1903 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 38%
    +1 yıl

Cinsel egitim denince insanlar neden korkuyor belli bir yaşa gelince deli dana gibi yanlış yerlerden ogreneceklerine psikologlarin hazirladigi egitimle ogrensinler var olma sebebimizden neden bu kadar korkuyosunuzki ayipsa yanlissa neden herkes yapiyor?

4
    2 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Evet kesinlikle

Yorumla
    • Leyla1903
      Leyla1903
      +1 yıl

Zaten eğitim ilk olarak ergenliği anlatmakla başlıyor çocuklar kendilerini tanıyor daha sonra kızlar erkekler farklı sınıflara alınıyor daha detaylı anlatılıyor soru-cevap yapılıyor mesela biz sınıfa gelen jinekologdu

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

verilmeli ama kizlar ve erkekler bir arada degilken bayan ögretmen kizlara anlatirken baska bir odada da erkek ögretmen erkek ögrencilere anlatabilir bunun sebebi dincilik yapip ayrim yapmak degil ergenlikde olan kizlarin veya erkeklerin utanmasini önlemek icin veya rahatca soru sorup aklindaki sorulari gidermek icindir aksi takdirde hic anlatmasinlar daha iyi sonucta bir gün büyüyüp kendi tecrübemizi kendmiz yasicaz yani kendi kendimize kesfedebiliriz. bu büyük görev aslinda anne ve babalarindir.. ne malum ögretmenlerinde yanlis yönlendirmiyecegi ögrencileri mesela.. orasida mechul..

4
    4 Yorumla
    • Deliğanluuuuu
      Deliğanluuuuu
      +1 yıl

Avustralya'da ayrı ayrı veriyorlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

orasi avustrayla türkiyede gereksiz, sapikdan cok neyimiz varki..

Yorumla
    • ahmets61
      ahmets61
      +1 yıl

En doğrusu bu öbür türlü fayda değil zarar verir sadece

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

aynen öyle

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Şahsen ben 8. sınıfın sonuna kadar bizim için belirlenmiş bir süre var o süre gelince insan evleniyor ondan sonra bir süre daha belirleniyor o sürede de bebek geliyor sanıyordum. Çok abartılmayacak bir şekilde artık aile mi anlatır, rehber öğretmen mi anlatır bilemem. Yeter ki doğru ve ergenlikten gençliğe adım atan çocukların kavrayabileceği şekilde olsun.

1
    1 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Bence de bı şekilde bilgi verilmeli özel bölge hijyen konusunda bile çok geriyiz ve bı çok kişi enfeksiyon yasiyor

Yorumla
  • mmaviyesilalg
    mmaviyesilalg Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 65%
    +1 yıl

Kesinlikle verilmeli. Çocukluktan ergenliğe geçişte cinsel eğitim şart. Hem kendi cinsini hem de karşı cinsi tanımak çok gerekli. Konuşulmaya konuşulmaya sapıttı herkes. Bir halt zannediyorlar ayrışmayı. Konuşulsa bu kadar eylemsel bir dışa vurum olmaz. Gizli saklı konuşulmayan şeyler ergenlikten itibaren daha ilgi çekici ve merak uyandırıcı olur.

2
    0 Yorumla
  • evrenizationınfeyki
    evrenizationınfeyki Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 54%
    +1 yıl

Verilmeli tabi ki. Bakın doğuda genç erkekler hayvanlarla bile ilişkiye giriyor ben bunu askeriyede eğitim komutanlığı yaparken özellikle urfalı ve antepli askerle konusurken farkettim. Cidden bunla ilgili anılarını anlattılar ve ağzım açık midem yerde dinledim. Bu insanlar Şu an 20-23 yas aralıgında. Ve bu gibi çirkin şeyleri 15 yasında birbirlerine öğretiyorlar.

1
    2 Yorumla
    • The_Serkan1
      The_Serkan1
      +1 yıl

Bence bu olay yalnizca doguda degil cogu bati sehrinde gorduk kopek kedi ya da baska bir hayvanla iliskiyr gireni pis insanlar heryerde var

Yorumla
    • evrenizationınfeyki
      evrenizationınfeyki
      +1 yıl

@The_Serkan1 Dostum ben 300 kişilik bir bölüğün eğitim çavuşuydum. Orda askerlerin cogu bu sekilde ifade edince bölgesel olarak yorumladım. Sanırım çok da doğal karşılıyorlar

Yorumla
  • sese123
    sese123 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Çok önemli bir eksik bu , verilmeli. Bu zamanda bile bir çok şey bilinmiyor ya da yanlış biliniyor. Çoğu erkek ilk ilişkilerinde nasıl davranacaklarını bilmiyor sonra olan kadınlara oluyor. Kadınlar da kendi bedenlerini tanımıyor. Çok fazla şey yanlış ve korkutucu gibi gözüküyor. Cinsel eğitim verilse bence herşey daha iyiye gidecek bu konuda.

1
    1 Yorumla
    • jinekologemreyilmaz
      jinekologemreyilmaz
      +1 yıl

Kesinlikke verilmeli yoksa sonrasinda bir suru gelenler gibi pimanlik yasayip kkzlini diktirmeye bana gelwnler var

Yorumla
  • imdb100
    imdb100 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Bence taciz olayı anlatılmalı. Yabancılara güvenmemek gerektiği anlatılmalı. Biliyorum çocuklar için uygun değil gibi. Ama daha geçenlerde sapığın biri küçük bir kız çocuğuna " gel Sünger Bob oynayalım " diye çağırıp tecavüz etmedi mi? Ortalık bir tuhaf oldu. Şiddet , tecavüz ve İyi Halden salınma , dalga geçer gibi verilen 3-5 yıl hapisler almış başını gidiyor.

1
    1 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Zaten o boyutları anlatilmali

Yorumla
  • kotukedı35
    kotukedı35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Verilmesi lazım bir çok kişi bilgisiz yetişiyor madem okullarda bir şey öğrenmek için var hem bastırılmış cinsellikten hem de cinsiyetçilikten kurtulmak için bence 4. sınıfta başlanmalı hem bu sayede ileriki nesiller için bir çok ilişki kurtulmuş olacak

1
    0 Yorumla
  • brcee
    brcee Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Gerek yok ki bizim ülkemizdeki herkes cinsellikte zirve herkes haydar dümen 😂

3
    3 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

cok anormal durumlar oluyor ama bır ogretmen olarak okullarda bazen eksıklıgı hıssedılıyor

Yorumla
    • brcee
      brcee
      +1 yıl

Kesinlikle verilmeli , git gide fena bir ülke haline geliyoruz , ama verilsede bizim çocuklarımız gençler buna hemen gülücektirler makara yapıcaklardır onu dinlemeye bile saygımız yok

Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

orası oyle tabı

Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Toplum henüz o durumda değil... Ona gelene kadar pratik yaşamla ilgili öğretilmesi gerekip te öğretilmeyen o kadar çok şey var ki.. Mesela kişisel hijyen , çevre ve doğa bilinci, evde sorumluluk alıp ev işlerine katkıda bulunmak.. vs Çocukların zaten birçoğunda kafa gidik.. onlara bu dersi vermek kolay olmaz.

0
    0 Yorumla
  • nekullansam
    nekullansam Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Çok saçma ve gereksiz bir soruydu zaten bilmesi gerekenleri fen derslerinde ve sağlık derslerinde öğreniyorlar cinsel eğitim nedir yaa iyice azıttınız

1
    2 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Sadece ilişki anlamında değil temizlik hormonlar sağlık bı çok boyutu var

Yorumla
    • nekullansam
      nekullansam
      +1 yıl

Tamam arkadasim bunlari zaten saglik dersinde gorduk biz

Yorumla
  • SetresiUzunKatip
    SetresiUzunKatip Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 34%
    +1 yıl

Karma sınıflarda öğretiyorlar dışında, sağlık dersinde adeti, genital hastalıkları, rüyalanmayı vb... konuşuyorduk saçma. Bunu net bir ders olarak yapıp, buna ait derslikler tahsis etmeli. Konu önemli bir konu. Verilmeli.

1
    0 Yorumla
  • GERÇEKÇİBİRDOST
    GERÇEKÇİBİRDOST Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 50%
    +1 yıl

Bak şimdi çocuğum on sevişmeyi uzun tutacaksın, daha sonra tahtada çizdiğim yeri işaret parmağınla güzelce uyaracaksin, not aldın mı çocuğum? Haftaya sözlü yapacağım.

2
    0 Yorumla
  • celikasilali
    celikasilali Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27 , eic 50%
    +1 yıl

Türkiye de cinsellikten bahsetmeyin yanında bile geçmeyin derste öğretmeni taciz edenlerden sapıtanlardan okulda sevişen hamile kalan gençlerle karşı karşıya kalırız 😊

2
    0 Yorumla
  • onlinepatates
    onlinepatates Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 43%
    +1 yıl

belli bir yaşı geçtikten sonra verilmeli,, üniversitelerde falan --
    gençlerin internetten ve pornolardan öğrenmesi yerine bu şekilde öğrenmesi daha mantıklı?

2
    6 Yorumla
    • besttseb
      besttseb
      +1 yıl

Sen kaç yaşındasın

Yorumla
    • onlinepatates
      onlinepatates
      +1 yıl

@besttseb 19

Yorumla
    • besttseb
      besttseb
      +1 yıl

Sen genç misin

Yorumla
    • muchogonzales
      muchogonzales
      +1 yıl

Üniversite çok geç değil mi sence o zamana kadar pornolardan öğrenmeyecek mi?

Yorumla
    • besttseb
      besttseb
      +1 yıl

Sen ne atliyosun lan gonzalez lavuğu

Yorumla
    • muchogonzales
      muchogonzales
      +1 yıl

@besttseb lavuk babandir lan top

Yorumla
  • Beyaz-İtli-Prens
    Beyaz-İtli-Prens Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 40%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 337 cevap paylaştı.

Çocuklar kulaktan dolma, yalan dolan şeyleri internetten öğrenmesin. En azından bilinçli bireyler yetişmesi için okulda belli zamanlarda egitim verilmeli.

2
    0 Yorumla
  • Melisaezgi
    Melisaezgi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Ne anlatacaksın Allah aşkına, verilmemeli tabiki, biyoloji dersinde üremeyi anlatmaya başladığında öğrencilerin tutumunu herkes bilir.

4
    0 Yorumla
  • Mariiposaa
    Mariiposaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 42%
    +1 yıl

Öğrenilmesi gereken daha farklı şeyler var diye düşünüyorum. Gereksiz bir ders olur. Daha bilime yönelik şeyler öğretilmeli diye düşünüyorum.

3
    0 Yorumla
  • Kaslıfilozof
    Kaslıfilozof Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 49%
    +1 yıl

Hayır, okullarda pozitif bilimler hariç hiçbirşey anlatılmamalı. Birde sanat, spor etkinlikleri olabilir onun dışında ne din ne ideoloji ne fikirler okulların kapısında geçememeli.

1
    0 Yorumla
  • kian14
    kian14 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 60%
    +1 yıl

Verilmeli lakin bizim memlekette daha doğru düzgün kaliteli normal eğitim verilmiyorken herşeyi Allah'a kitaba dine imana bağlarken bu şey çok fütüristtik kalıyor.

1
    0 Yorumla
  • ssametkayiss0
    ssametkayiss0 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 49%
    +1 yıl

Eğerki okulda doğru ağızlardan ögrenilmeyen cinsellik sokakta veya internette yalan yanlış bir sekilde ögretilir, bu gayet normaldir verilmelidir, cinsellikte hayatımızın bir kesimidir..

1
    0 Yorumla
  • mecnununleylasi_76
    mecnununleylasi_76 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 57%
    +1 yıl

10 yasindaki yeğenim geldi aklıma koşa koşa anne öğretmen namusumuzu 2 paralık etti diyor
    meğer bunlar sexuell dersler vermişler 😃

2
    0 Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 34%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.

Yav sanki geçmişte eğitim mi veriliyordu..
    Geçmişten bu yana eğitim ile mi çoğaldı insanlar..
    Bence çocukların yüzsüzleşmesine sebep olur.

2
    0 Yorumla
  • Müşkülpesenty
    Müşkülpesenty Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 67%
    +1 yıl

Evet kesinlikle oradan buradan duyulan bilgiler yerine bu en doğrusu ayrıca bilinçli bir nesil yetişir bence mantıklı

2
    0 Yorumla
  • AĞıRDeNGeSiZ
    AĞıRDeNGeSiZ Takip Et
    Yoda Yaş: 27
    +1 yıl

Gerek yok diziler zaten gereken dersi uygulamalı bir sekilde gösteriyor

4
    0 Yorumla
  • sarmissakkokulu
    sarmissakkokulu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Bunun için ayrı bir merkez olabilir hem insanların yargılamasi olmaz hemde embesillerin abaza tavirları olmaz

2
    0 Yorumla
  • RisusTr
    RisusTr Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29 , eic 42%
    +1 yıl

Bu milletle bu dar anlayisla kime ne soruyon cevaplara bak cildiriyorum ya.

3
    1 Yorumla
    • RisusTr
      RisusTr
      +1 yıl

Eksilemis kekonun biri bunu yapan yarin bir gun evlendigi kadini erkek doktorada gondermez. Ayip cunku

Yorumla
  • apartumanyönetücüsü
    apartumanyönetücüsü Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

Teorik eğitimde verilsinde pratik için staja nereye gidecek bu yavrucaklar. Pratiksiz sudan çıkmış balığa dönerler😉

1
    0 Yorumla
  • çaresiz_yalnızlık
    çaresiz_yalnızlık Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 48%
    +1 yıl

Yeni nesil kızlar zaten şuh erkekler zaten azgın daha neyin eğitimini verecekler sokakta bizi mi s. kecekler? 😡😡😡

1
    0 Yorumla
  • Desuyonee
    Desuyonee Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

Kafa değişmedikçe böyle bir durum mümkün değil. Önce aşılması gereken tonlarca tabu, toplumsal problem, sosyo-psikolojik sıkıntı var. Bunların aşılması onlarca yıl sürer.

1
    0 Yorumla
  • omzunda_iz_bırakma
    omzunda_iz_bırakma Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 38%
    +1 yıl

Avantajları olduğu gibi dezavantajları da olabilir. Yine de konuşulması gereken şeyler olduğu gizli kapaklı kalmaması gerektiği anlatılmalı.

1
    0 Yorumla
  • kiral0606
    kiral0606 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Sacma sapan seyler sormaktan ne zaman vazgeçeceksiniz senin çocuğun varsa ona ver sen dersi m. a. l

1
    2 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

egıtım verırım zaten bu dogal bısey

Yorumla
    • kiral0606
      kiral0606
      +1 yıl

tamam ver

Yorumla
  • Yppiyask
    Yppiyask Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 40%
    +1 yıl

Bence arada söylemeli doğruları yanlış bsiey yapmamalı kimse

2
    0 Yorumla
  • nidaaa8
    nidaaa8 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 67%
    +1 yıl

Ilk bir normal olan sistemi duzeltsinler de cinselliği kalsın

2
    0 Yorumla
  • camkemik
    camkemik Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

verilmeli. cinsellik hakkında erken yaşta bilgi sahibi olan kişilerde merak edip küçük yaşta cinsellik yaşama oranının daha düşük olduğu okumuştum

1
    0 Yorumla
  • ksameke
    ksameke Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 37%
    +1 yıl

Senin pipini assinlar popona keva.. mse ruhlu s.. gg

2
    0 Yorumla
  • siradannbiriii
    siradannbiriii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 39%
    +1 yıl

Verilmeli ama Türkiye'de değil, yurdum insanını herkes biliyor çünkü.

2
    0 Yorumla
  • gülenkızferide
    gülenkızferide Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 33%
    +1 yıl

Evet ama güzel bir şekilde böylece tuvaletler de çocuk aldırma gibi olaylar azalır ve yok olur

2
    0 Yorumla
  • Balikkburcu
    Balikkburcu Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 53%
    +1 yıl

Aslı ve cenk. Mervelere gitmiyorsunuz. Okey? Denilmesi lazım

2
    0 Yorumla
  • MaYıSKRaLiÇeSiYiM
    MaYıSKRaLiÇeSiYiM Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 33%
    +1 yıl

Bnce saçma zaten sokaklar bu tür salaklarla gidiliyor bir de okullarımıza sızmasın

2
    0 Yorumla
  • dengesizponcikl67
    dengesizponcikl67 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 46%
    +1 yıl

sacmalamayin isterseniz ulkede tecavuz artimi mi istiyosunux

2
    0 Yorumla
  • kralkobrax21
    kralkobrax21 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 52%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Önce cinsel eğitimi verecek eğitmenleri yetiştirmeliyiz sonra okullarda eğitim vermeye geçmeliyiz.

1
    0 Yorumla
  • Börteçine_TR
    Börteçine_TR Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 48%
    +1 yıl

Olmaz bence ya düşünsenize hocam uygulamalı olarak gösteriyim mi diyen çok olur. İnşallah öyle bir şey çıkmaz :/

1
    3 Yorumla
    • mecnununleylasi_76
      mecnununleylasi_76
      +1 yıl

burda var öyle dersler pelüşten aparatlar getiriyorlar 😂
      bikeresinde tahta abarat getirmişlerdi kondomu geçirme dersi
      bizim türkler karşı çıkınca erkeklerle kızları ayırdılar
      hatta bikere çizgifilm p*rno izletmislerdi resmen yerin dibine giriyoduk
      yabancılar için hava hoştu 😂

Yorumla
    • Börteçine_TR
      Börteçine_TR
      +1 yıl

@mecnununleylasi_76 Allahım ya :)

Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

İlişkiler boyutundan çok sağlık temizlik hormonal bilgiler olayın sosyal fiziksel boyutu anlatılabilir bence

Yorumla
  • batuhantuhan
    batuhantuhan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 34%
    +1 yıl

Biyolojide gerekli eğitim veriliyor bence zekası normal olan anlar bence

1
    0 Yorumla
  • Boğa1993
    Boğa1993 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Kesinlikle verilmeli bunun acisini korunmayi bilmeyen ve hayati kararan gencecik kücük kizlar çekiyor...

1
    0 Yorumla
  • GeleceğeDönüş
    GeleceğeDönüş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 34%
    +1 yıl

Herkezin aklında bir tilki hiç birinin kuyruğu birbirine deymiyor bile

1
    0 Yorumla
  • gizli9405
    gizli9405 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Verilmeli bence belli bir yastan sonra zaten istesede istemesede duygularda ve vucutta degisimleri anliyor cocuklar en azindan dogru olani bilmeliler

1
    0 Yorumla
  • VonCroy
    VonCroy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 37%
    +1 yıl

ne cinsel eğitim ya... sanki atomu parçalıyosun geçin bu işleri

1
    0 Yorumla
  • berkay12434
    berkay12434 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 46%
    +1 yıl

verilir evet diyenler psikolojisi bozuk insanlardır
    Hyr verşlmemeli

1
    0 Yorumla
  • Tomris-Katun
    Tomris-Katun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

Kesinlikle verilmeli ama din eğitimini nerdeyse anaokuluna indiren bir ülkede mümkün değil maalesef

1
    0 Yorumla
  • ZehirLiiii
    ZehirLiiii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 68%
    +1 yıl

Verilmemeli ama belirli yaşa geldiğinde ailede verilebilir bu konuda eğitim

1
    0 Yorumla
  • murat_aslan
    murat_aslan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 50%
    +1 yıl

Verilmesi şart ama kontrollü sonra çocuklar birbirini kontrol etmesin 😄

1
    0 Yorumla
  • Berkin07
    Berkin07 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 32%
    +1 yıl

Yıllarca vermedik de ne oldu? Yapan yine yapsın ama bari bilinçli yapsın

1
    0 Yorumla
  • _Wanheda_
    _Wanheda_ Takip Et
    Master Yaş: 27
    +1 yıl

İnsanlar çocuklarını okula yollamaz öyle bir durumda

1
    0 Yorumla
  • Gıdıgıdıı
    Gıdıgıdıı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Tenefüste öğrendiklerini uygulamaya kalkarlarsa nolcak 😂

1
    0 Yorumla
  • Adam34gs
    Adam34gs Takip Et
    Yoda Yaş: 27
    +1 yıl

Günahkâr mısınız çocuklara güzel gelecek bırakalım derken sapık bir gelecektenmi bahsediyorsunuz

1
    0 Yorumla
  • Neonemivar11
    Neonemivar11 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Çok abartilmayacak şekilde evet bunlarda (cinsellik) hayatin en onemli parcasi dogru olan verilmesi (ama biz sinifta bu konulari islerken yerin dibine gecmistim oda ayri bir konu ) abarmayin ! zaten herkes asagi yukari bazi seyleri biliyo

2
    0 Yorumla
  • Hilal_36
    Hilal_36 Takip Et
    Yoda Yaş: 26
    +1 yıl

Sen erkek meslek lisesi çıkışlarını gör gerek yok o zaman profesyonel olunuyo 😅😅😅

3
    3 Yorumla
    • The_Serkan1
      The_Serkan1
      +1 yıl

Sende oylesin galiba

Yorumla
    • Hilal_36
      Hilal_36
      +1 yıl

@The_Serkan1 ya bir yürü git gördüğümü söylüyorum

Yorumla
    • The_Serkan1
      The_Serkan1
      +1 yıl

Yuru git diye tepki verebilicegin bisey demedim sana benimle duzgun konus sadece bisi sordum

Yorumla
  • melke_38
    melke_38 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 50%
    +1 yıl

Biraz verilse olur verildiğini de duymuştum

5
    2 Yorumla
    • gladyatör42
      gladyatör42
      +1 yıl

Bazı konular verilmeli bencede

Yorumla
    • ahmets61
      ahmets61
      +1 yıl

verilmeli ama kız erkek karışık değil herhalde di mi

Yorumla
  • Devamını Gör (117)
Devamını Gör(162)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Okullarımızda cinsel eğitim verilmeli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Okullarda cinsel eğitim dersi verilmeli mi? 40 cevap verildi
Okullarda cinsel eğitim dersi müfredata girmeli mi? 23 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Manüplasyon yapar mısınız?
  • Benim tosunum nasıl maaşallah?
  • Sevgiliniz “Bana pahalı hediye almak zorundasın” dese tepkiniz ne olur?
  • Kilit ekranınızda hangi fotograf var?
  • Bir ilişkide açık iletişim mi daha önemli, mahremiyet mi?
  • Kek harcıma ne koysam?
  • ​Güvenilir biri misiniz?
  • ​Eski aşk özlenir mi?
  • Gitmek isteyip de gidemediğiniz bir tatil rotası var mı?
  • Eğitim diplomalarının aslı nerede duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨