Okullarda cinsel eğitim dersi verilsin mi?
Evet, faydalı olur.
Hayır, faydalı olacağını düşünmüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle verilmeli!
Cinselliğin bir tabu olduğu ülkemizde bilimsel gerçeklerin öğretildiği bir derse ihtiyacımız var.
Yorumlara baktığımda daha çok şehir efsanelerinin anlaşıldığını görüyorum.
Sonra neden dizilerde cinsellik içeren sahneler Reyting rekoru kırıyor! İşte bu yüzden!
Ya da erkek arkadaşına hayır diyemeyen kız neden hamile kalıyor? Bu yüzden!
Cinsel kimlik, cinsel rol bunların işlenmesi gerekiyor.
İş salt cinsellik olarak da algılanmamalı.
Cinsel sağlık bilgileri de burada derslere dahil.
çok küçük çocuk bundan anlamaz lisede falan da tam azgınlık çağı yani ergenlik çağı olay farklı yerlere çekilir üniversitedeki adama da bu dersi vermek komik düşebilir :D
Pek yararı olmaz gerçi biz hocalardan daha bilgiliydik ilkokul 1. sınıfta skşmeyi bilirdik 4. sınıfta gizli prno izlerdik topluca arkadaşlarla 31 çekerdik babamın prezervatif zulasını bulup balon yapardık bilmezden gelirdik ne güzel balon buldum evde diye :)
Bize 8. Sinifta verilmisti o ders ama tabi bundan 16 yil falan önce :D bir kere gormustuk brosur falan vermislerdi erkekler ayri kizlar ayri egitim olmustu erkeklere kadin anlatici kizlarada erkek anlatici gelmisti :)
Cevap
24Cevap
bilinçli bir genç yetişir en azından belki bu sayede içine boşalmamaları gerektiklerini falan anlarlar
Bizim ülkede mi zor gibi ya millet bir birine saldırır önce bizim insanları hizaya sokmak lazım sonra eğitimi vermek lazım
fen bilgisi kitaplarından üremeyi kaldırdılar, ne cinsel eğitimi
bizim gibi dindar ülkede haram diye vermezler
İlk önce insanlık dersi verilsin sonrası gelir zaten.
Lise 4'te sosyal konularla alakalı bir ders verilmeli, insanlar hayata atılacak, ve bunun içinde cinsellik eğitimi de olmalı.
Din dersi yerine cinsellik eğitimi verilse daha iyi olur. En azından 16 yaşında hamile kız çocukları ve 12 yaşında bunların sokaktan öğretilmediği bir ülke oluruz
verilsin. seks yapan ama prezervatif ertesi gün hapı, dogum kontrol hapı ne bilmeyen kankalarim var. buda cahillik artk
Az önce Camide 8 yaşındaki çocuğa akşam namazını okuttular nasıl bir durumun içindeyiz düşünün
ne cinselliği
13 yaşında evlilikler başlıycak yakında yazık çok yazık...
bir ara ilkokullar da verilmişti. O da cinsel organın, göğüsün büyümesi ve bir de oralarda ki kıllar. Onlardan başka ileriye geçememiştik... :D
teoriden çok pratik bilgiler olmalı..
nasıl korunulur, bebek oluşumu için neler gerekilir, sürtünme ile hamile kalınır mı, mastürbasyon yaparken nelere dikkat edilir vb..
gerek yok şimdiki ergenler zaten cinsellikte master yapmış ak
medeni her ülkede veriliyor ama biz dindarız haramdır vermesinler
Yav sizin gibi ahlaksizlar yuzunden ulke bozuldu disiplin gitti cezanizi vermemiz lazim.
Lise tam ergenlik azginlik zamani universite gibi degil bence olmamalidir olsada etkilemez ipleyen yok cunku pratikte degistirmek lazim bu dersleri umursamazlar ztn
Gereken eğitim müfredatta yazıyor zaten, uygulamıyorsa öğretmenin hatası. Bizi hep konferanslara sunumlara gönderirlerdi.
İnsanlık kac yüzyıldır var. İnsanlar nasıl cinsellik yaşayacaklarını hala bilmiyorlar mı
Verilmeli, Belki hamile miyim sorularına maruz kalmayız hoca olarak haydar dümeni öneriyorum
okul 600 kişi ise olur 60 bin kişi :))
Turkiye'de verilmemeli
bizim liseliler hocaya ders verir :D
lise 3-4 te filan olabilir
Benim ünide veriliyo bu ders ama biz sağlıkçıyız
Hayir.. Aileler abiler ablalar niye var..
Verilirse ortalık kaynar.
Oldu olacak ögrenciler sınavına peçeteyle girsin.
Kesinlikle faydalı olur 😂
Faydali olur
evet verilsin faydalı olur :D
Faydalı olur
yok bir de uygulamalı verilsin Allah'ım!
hayır şeyini çıkarırlar
Verilsin deeermisim 😂
Uygulama olarakda tahtada hocayı becerelim?
Hayır. 😝
Sadece lise sonda verilmeli
Hyr gereksizn
Öyle ders mi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar