Erkek ve kïz çocuğa gore degisir. Erkek ile kuçük bir maç yapip maçtaki incelikleri hayata entegre ederek antabilir. Çocuk her zaman oyun oynadiginda aklina gelir. Kiz cocuk icin evcilik olabilir.
Baba kızmayıp bağırıp çağırmayıp tatlı dille çocukla iletişime geçerse ve çocuğun bir hatasınsa bağırıp onu cezalandırmak yerine sakin bir şekilde hatasını anlatmalı ve her şekilde arkasında olmalı
Baba çocuğunu eğlendirmeli eğlendirirken kendisi de eğlenmelidir. Böyle babaya sahip olmayan birçok çocuk mevcut maalesef. Bunların gelişimi diğerlerine göre daha düşük seviyede oluyor.
Ohaa.. gerçekten çok faydalı ve güzel bir başlık. ama bireylerin babaları ile olan sorunların temelinde babada bulunan ataerkil inancı ve büyükler herşeyin en iyisini bilir mottosundan bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Fena değildir aramız Allah eksikliğini göstermesin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
babam vefat etti :(( kutlayacak bir babam bilene yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Tüm babaların ve baba adaylarının babalar günü kutlu olsun 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
327Cevap
Erkek ve kïz çocuğa gore degisir. Erkek ile kuçük bir maç yapip maçtaki incelikleri hayata entegre ederek antabilir. Çocuk her zaman oyun oynadiginda aklina gelir. Kiz cocuk icin evcilik olabilir.
Baba kızmayıp bağırıp çağırmayıp tatlı dille çocukla iletişime geçerse ve çocuğun bir hatasınsa bağırıp onu cezalandırmak yerine sakin bir şekilde hatasını anlatmalı ve her şekilde arkasında olmalı
Baba çocuğunu eğlendirmeli eğlendirirken kendisi de eğlenmelidir. Böyle babaya sahip olmayan birçok çocuk mevcut maalesef. Bunların gelişimi diğerlerine göre daha düşük seviyede oluyor.
Ohaa.. gerçekten çok faydalı ve güzel bir başlık. ama bireylerin babaları ile olan sorunların temelinde babada bulunan ataerkil inancı ve büyükler herşeyin en iyisini bilir mottosundan bence.
Fena değildir aramız Allah eksikliğini göstermesin.
babam vefat etti :(( kutlayacak bir babam bilene yok
Tüm babaların ve baba adaylarının babalar günü kutlu olsun 😊
Sevgi saygı ve anlayış, Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.
Her çocuk yapan baba olamıyor maalesef , ülkemiz herşeyden geri kaldığı gibi babalıktanda geri kaldı.
Bence bu babanın ve cocugun ne kadar egitimli ne kadar kitao okuyup hayat uzerine fikir sahibi oldugu ile dogrudan alakali bir durum
Sadece gözlerinin içine bakıp onları yargılamadan dinlemek
Valla ben babamla konusmuyorum olanlar artık düşünsün 😅
Sürekli beraber aktivite yapmaları ayrı bir bağ kurar
Babayla bol bol vakit geçirmek, ondan çekinmeyip açıkça konuşmak daha kaliteli iletişim kurmayı sağlıyor
Çok basit babam düşünsün kardeşim çocukken iletişim kurmayı onlardan öğreniyoruz sonuçta köpeğe kurt dese inaniriz
Bence de artık babalarımızda arkadaş gibi konuşalım. Kızar diye annemize söyleyip ona soylemesini bekliyoruz.
Bir okul öncesi öğretmeni olurak kesinlikle beraber oyun oynamalı diyorum. Oyun çocuğun ebeveynle en kuvvetli ilişki kurduğu andır.
kesinlikle inatlaşmak hem ben hem babam inanılmaz inatçıyız ikimiz de hiçbir konuda anlaşamayız sonra herkes kendi yoluna gider
ortak uğraşlar bularak bence kaliteli zaman geçirmeli. bu gibi aktiviteler için de babanın bir uğraşlar edinmesi gerekebilir yani.
Benim babamla aramdaki ilişkiyi bozan en büyük etken aşırı sinir ve gerginlikti anlayışlı olmak ve aradaki saygının kaybedilmemesi gerekir bence
çocuk babanın sevgisini hissederse ve baskıcı bir baba değilse her türlü konuşulur sohbetde edilir bence
Bu genelde babadan kaynaklı olur. Baba arkadaş gibi davranırsa çocuklar daha öz güvenli olur ve herşeyini rahatça paylaşır
Babalarda çocuklarını dinlemeli. Yanlışları, güzel ve anlayışla karşılayarak güzel bir iletişim kurabilirler.
Açıkçası biz babamla arkadaş gibiyiz ben ona şaka yapabiliyorum o bana yapıyor ama biz hariç herkes gülüyor dfdhgjg
Sevgili babamı 6 sene önce kaybettim... Yurtdışında idim uzun zamandır... Ve birazdan babamın mezarına gideceğim...
Babayla çocuk arasındaki düşmanlığı çocuk başlatmaz ama çocuğun bitirmesi beklenir.. burda bize değil babalara iş düşüyor
Çocuklar dinlenilmeli ve görüşlerine değer verilmeli. Yanlış bir şey düşünüyorlarsa uygun bir dille bunun doğru olmadığı anlatılmalı.
Cocuklarini anlamaya çalışmalılar. En ufak seyde bagirmamalilar ve iste annesinin oglu/ kizi dememeliler
Baba kız sohbetin yerin değişilmez, babamızın gönlünü bir demlik çay ve köyü tatlı bir sohbetle alabiliriz
Babalar çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmeli özellikle küçük yaşlardayken çünkü çocuklar büyüdüğü zaman arada daha fazla mesafe oluyor
Baskıcı yaklaşımdan uzak durulmalı ve sevgi belli edilmeli. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir zaten.
Empati her şeyden daha kıymetli ama tabi çoğu eskiden ne gördüyse onu uyguluyor. Bu da empati mevzusunu sıkıntıya sokuyor
26 yıllık hayatım boyunca babamla 1 kere sarılmışlıgımız adam gibi konuşmuşluğumuz yok. Kalp ameliyatımdan hemen önce başımı okşamıştı.
Birbirlerini dinleyip, nezih bir sohbet yapmalılar. Ama tr de imkansız gibi. Insanlarimiz eğitim almadığı için gorgusuz ve cahil yetişiyorlar.
Telefona bakmak yerine çocuğuna zaman ayırarak oyunlar oynayabilir. Bir şeye hayır demek yerine açıklayabilir güzelce.
gerçek bi baba, gerçek bi anne çocuğunun dediklerini dikkate almalı ve göz temasından kaçınmamalı bence en önemlisi bu
Nesil farkını ortadan kaldırmak zor ama yinede sağlıklı bir şekilde ifade edebilirseniz bir sorun olmaz diye düşünüyorum
Empati duygusu çok önemli ebeveynlerimizde empati duygusu gelişirse çocuklarla baba evlat ilişkisinden öte güzel bir dost sırdaş olurlar
Babalar sürekli mesela günün nasıldı demeli veya oğlunun bir kusurunu gördüğünde hemen sinirlenmeyip ılımlı davranmalı.
Baba kız iletişimi ülkemizde özellikle korku üzerine bu böyle olmamalı.
Bazı şeyleri anlayışa karşılamalı aradaki kuşak çatışmalarında baba da çocuk da anlayışlı olmalı
Babalar ailedeki tek sorumluluğun para kazanmaktan fazlası olduğunu anlamalılar
babamın benim düşüncelerime destek olmasını isterdim ve beni ciddi bir şekilde dinleyebilmesini
çocuklarını dinlemeliler ki empati olsun yoksa anlasilmaz
Sorunları çay demleyerek çözmek en iyisi
Erkeklerin genetik olarak konuşma yeteneği olmadığı için bu konu hakkını kadınlara bırakıyorum 😂
Evde de herşey bende babaya sadece annem. nerede derler o kadar
Keske babalar cocuklarin hayatinda gercekten aktif olsa
En başta birbirleriyle konuşmalıdır sonrası zaten gelir
Her zaman iletişim içinde olup gözetmeli
Kararlarında yardımcı olup fikirlerine saygı duymalı
Önce bir babasının yanağını sıkcak ellerini öpecek sonra ona iki güzel kelam edecek tamamdır
Her iki tarafta sevgiyle yaklaşsa zaten düşmanlık olmayacak
Babalar at gözlüğünü çıkartıp olaylara empati yaparak bakmalı.
bablar cucuklari ile uyun oynamli cunku basen cucukla cucuk olmak onemlidir kibristan selamlar
Bizimki agulamaktan vazgecerse konusmayi dusunebiliriz aslinda ☺️
Herkes kendi babasının iyi ve kötü yanlarını bir yere yazıp ona göre hareket etmeli
Onlarla çok iyi arkadaş olmalılar her anında yanlarında olmalı
Bence oyunlar oynanmalı, iletişimi kuvvetlendirmek için aktiviteler düşünülmelidir.
Bence her şey çok küçük yaşta çocuğa olan davranışlarından başlar.
bence bu sorumluluğu baba yüklenmeli eski çağ artık yok çocukları ile arkadaş gibi oturıp konuşmalı