+1 yılbence sen biraz oku...
erkeklere huri veriliyor, kadınlarada gılman...
senin kölelik yapmanı istediği felan yok.. okursan peygamber efendimizn hanımlarına nasıl davrandığınıda görürsün...
okursan kadın ve erkeğin dinde nasıl eşit olduklarınıda görürsün...
AL BUNUDA OKU:
"Ey insanlar!
"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in
emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde
hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic
kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger
gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz
burakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki
haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
Efendimiz (s. a. v) veda hutbesinden alıntıdır.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle başlayalım , İbadet etmekle Allah'a yakınlaşmış, kötülüklere uzaklaşmış oluruz. İbadet etmezsen cayır cayır yanarsın diye bir kural yok. Seni bir kukla köle gibi kullananda yok. Senin o saçma gördüğün ayetler zaman kaybı olarak nitelendirdiğin ibadetler sağlığını düzeltiyor , temiz kalmanı sağlıyor emin ol.
Allah bu dünyada olan bitene karışmaz, katiller tecavüzler diğer tarafta çekicektir cezasını.
Bu demek değildir ki allah kötülüğü yaratmış. Herkesde irade var akıl var karar onların.
Sen gel inanma , iyi bir insan olarak görevini yerine getir zaten cennetlik olursun dert etme.
Son söz olarak şöyle bir şey diyim sana , aç gözünü kardeşim ; Böyle kusursuz bir kainat bir yaratıcı olmadan nasıl çıkabilir ortaya, bir düşün ya.
Her şey birbirini tetikliyor evrende , aksine ilerleyen bir şey bile yok.
Hayvanlar , insanlar , doğa , hava herşey.. Abartısız ve tadında. Biraz mantık , sonra anlarsın.23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHuri olayını atlamışım, o bir cinsiyet değil.
Yani her iki cinsiyetede verilecek cennette. :)
Soran+1 yılAllah a ınanıyorum. Kurandakiler bazen sacmalık olarak geliyor kuranıda inkar etmek istemiyorum. Çıldırıcam!!
Cevap sahibi+1 yılKardeşim , anlıyorum seni.
Bende geçtim o yollardan , ama bulduk Allaha şükür doğru yeri.
Sadece naptım biliyomusun oturdum ve düşündüm.
Dedim böyle bir evren olamaz kendi kendine , öyle inanılmaz bir ortamda yaşıyoruz ki akıl sır erdilemez.
Doğrudur saçma gelen şeyler olacak elbet, ama onlarıda hemen yargılama önce bir araştır vardır belki bir açıklaması. Fazla düşünme bence bu konuları , hayatının zevkini yaşa iyi bir insan olarak git diğer tarafı gerisi gelir.
Zaten insanlar neden hep kendinden daha büyük daha yüce bir şeye inanmak için uğraşmış geçmişten beri çünkü bizim en zekimiz bile o kadar cahil kakır ki kıyaslanamaz bile bunca şeyi yoktan vareden Allah'ın karşında bizim aklımuz bir yere kadar anlar bu dünyanın yaradılışın mantığını daha fazlasını kalrıramaz işte senin gibi olur düşünür ve düşündüjçe batar bu da imanının kuvvetine bağlıdır ne kadar çok inandığına eyer gerçekten inanmayı başarabilirsen aklının alabildiğini kavrayıp fazlasını Allah diyip bırakıyosun ve en ufak bir tereddüt bile olmuyo gönlünde bu her alanda böyle eyer sen inanmazsan başına gelen en küçük olayda bile kafayı yersin nokta kadar bile olmadıpımız evreni yaratan Allah ' ın düşündüğü kadar düşünebilirmiyiz biz haşa emin ol herşeyi bilseydik şu an bilmediğimiz için geldiğimiZ durumdan çok daha kötü olurduk
00 Yorumla
öncelikle allah temiz kalbi iyi niyeti fazlasıyla önmser ve kuranda yer vermiştr çokca dünyada kötülklerin açlığın fakirliğin olması da kesinlkle allahın değil biz bencil insanların suçudr kadınların bazı özel durumlarına gelnce kadın kuranda da geçtiği gbi daha narin daha korunması gereken bir valktr bnce karşılaştrmak yanlştır erkeğinde kadınında farklıdır değeri bu kadını daha aşağı yapmaz ayrıca kuran kadına çok değer verir bnce meal okumalısın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- Allah bencil olsaydı şu an sen namaz kılıyor olurdun bunları soruyor olmazdın
2- Huri kadın değildir erkek içinde kadın içinde sohbet arkadaşı huriler vardır ordakilerin genel adıdır Huri.
3- Senin istediğin gibi giyinmek dediğin ahlaksızlık olduğu için.
4- Tecavüz katil olaylarına müdahale etmek isteseydi şeytanı ortadan kaldırırdı bu da sınavı yarıda bölmek olur.
5- İlla kölelik yapmanı istemiyor öyle isteseydi 1. cevabı oku.
6- Evet yapmazsan cehenneme gidiceksin bu da O'nun seni göndermesi değil senin seçiminden dolayı olur.
7- İyi biri olup olmamanada bakıyor fakat eksik bişey kalmaması için cinsel hayata ve giyimede karışır. Aslında bunun gerçek sebebi senin sadece O'nun bu yönünü araştırman.28 Yorumla
Soran+1 yıl6 ve 7 dışındakilere katıldım sağol düzgün cevap verdiğinizden teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılİşine gelmediği için 6 ve 7 ye katılmazsın tabi çünkü işine gelmiyor nefsine ters.
Soran+1 yılŞöyle diyim bakireyim, acık gıyınmem bol giyinirim erkek yüzünden. Namus konusu yuzunden. Ancak bunları dusunmeden edemiyorum. nefisimi kontrol ederim ne sigara içerim ne alkol. günah olan şeyleri yapmamaya özenirim.
Cevap sahibi+1 yılMüslümansın o zaman sen?
Niye ateistler gibi soruyorsun? Ben ateistssin zannettim.
Soran+1 yılBeynimle kalbim çelişkide bu yüzden.. Zaten açık giyinme falan cok rahatsız olurum. Bakirelikse önemlidir kadın ve erkek için müslümanım evet ateist değilim sadece bunları dusunmeden edemıyorum ateist arkadsım beynimi yıkayıp duruyor. burada cevabı buldum sağolun
Cevap sahibi+1 yılAteist arkadaşın beynini mi yıkıyor?
Bak şimdi gördün mü ateistlerden neden arkadaş olmayacağını?
Kafirleri dost edinmeyiniz diye ayet var sen ateistle arkadaş oluyosun bak senin beynini yıkıyor aklını karıştırıyor yakında sende ateist olursun ve beraber sonsuza kadar cehennemde yanarsınız artık.
Soran+1 yılartık konusmam zaten.
Cevap sahibi+1 yılEn iyisini yaparsın kardeş yoksa o kişinin sana tek getirisi kafa karışıklığı olur.
Allah a kulluk yapmak , bunun neresine takıldın , seni yaratmış ve senden ondan başka bir ilah edinmemeni istiyor çok mu? ayrıca huri demek , seni canla dinleyen sohbet arkadaşı demektir ve kadın ve erkek için de ortaktır h, v, r den türemiştir ,,,,, mesela İsa nın HaVaRileri de buradan türemştir HaViRu konuşmak sohbet etmek tahavvur tartışma demek yani cinsellikle alakası bile yok... ve kapanmakla ile ilgili ayet inan çok yanlış anlaşılıyor , Edip Yüksel i youtubeta lütfen bir araştır kesinlikle harika düşünceleri var
00 Yorumla
+1 yılYönetmen-senarist ilişkisi gibi,
Her film de illa bir iyi adam,
Bir de kötü adam figürü mevcutdur.
İlla bir acı kare bir tatlı kare mevcutdur.
İlla ağlıyan bir karenin
Gülen karenin mevcutiyedi olduğu gibi.
GibiGibi.
Hiç demiyorlar fazla olmadı mı bu kadarı da ağır değil mi abi?
Diye.
Tutarsızlığın dengelenme çabasın da doğan tablo olsa gerek.
Adil mi ki bu diyemiyor,
Dese keseçek rolünü.
GibiGibi.10 YorumlaEvet hemde nasıl
Tanrı seni neden yarattı
↓
Ona kulluk etmemiz için
↓
Neden? Böyle birşeyi kim ister ki hem dünyada acı çekeceksin ve sana denilecek ki "ben sana su verdim toprak verdim nimetler verdim o zaman ibadet et" bahsettiği şeyler zaten insanın yaşamını sürdürebilmesi için mecburi olan şeyler.
Hem yaratıyor hemde yaşamamız için muhtaç olduğumuz şeyleri bahane gösterip ibadet etmemizi söylüyor. Bu bencillik değilde ne?
Ayrıca allah sandığınız kadar güçlü bir tanrı falanda değil. Kuranda "allah onlara sinirlendi" gibi ayetler bulabilirsiniz burada duyguları yaratan ve eşi benzeri olmayan allah insani ve duygusal tepkiler veriyor bi düşünün isterseniz. birisi neden kendine asistan kiralar? Çünkü kendi kendine bütün işleri halletmesi zordur sonuçta sıradan bir insan buna şunu anlarsınız
"Tanrının kendine yardım veya ibadet etmesi için en ufak bir melek yaratması dahi kendi kendine yetmediğini gösterir"10 Yorumlakardeşim ahirette kadınlara gılman erkeklere huri ama biz hakkımızla cenneti kazanırsak hurilerden bin kat güzel olucagımız için kıskanmıcakmışız onları zaten orda kıskanmak diye bişey yok kadınlarada gılman hizmet edicekmiş. eğer her istediğiyle cinsellik yaşayan bir ümmet olsaydık kadın değerli olmazdı yabancı ülkelerde bunlar serbest olduğu için kadınların değeri yokmuş bence böylesi daha iyi ben mahrem yerimi açmaktanda zevk almıyorum. görüşüne saygı duyarım ben fikrimi söyledim.
00 YorumlaKaranlıktaydın bir mum yaktın. Şimdi bak etrafına göremediğin her şey artık daha net :) sorgulamaktan vazgeçme. Unutma o akıl sende söylenenlere inanman için değil. Arayıp bulman için var :)
20 Yorumla1 kaulu belada söz veriyon. yani seni dünyaya göndermeden önce.
2 istediğini giy. üstünlük takva ile dir
3 iradeye müdale etmiyor.
4 söz vermeseydin dünyaya göndermezdi seni. kölelik yapmanada gerek kalmazdı
5 senin cinsel hayatına giyimine nezaman karıştı merak ettim doğrusu.
6 iyi olup olmamana bakmıyor. günah sevap tartına bakılıyor.00 Yorumla
+1 yılBak arkadaşım kimseye kölelik yapmak zorunda değilsin
Tahrik olma konusuna gelince diyelimki herkes dinini çok güzel yaşıyor herşey cok guzel harıka fılan yinede açık giyinmek istermiydin?
İyi biri olup olmamıza bakmak yerine neden giyim tarzı neden bu kurallar diyorsun buna katılıyor keşke öyle olsa herşey
Bu arada son söylediğine katılıyorum. Hayatımı o şekilde yaşıyorum.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılCevabı üstad vermiş
4.bp.blogspot.com/.../z0515k0t927y622n.jpg24 Yorumla
Soran+1 yılaynen ölünce bakıcaz.
- +1 yıl
Ne diyebilirim ki :) Elimden birşey gelmez ateistsindir bide
Soran+1 yıldeist olma konusundaydım.
- +1 yıl
yaratıp kendi haline bıraktı diyorsun :) bizim dokuma fabrikamız vardı :D makineyı yapmışlar bizde çalıştırıyoruz. Makine sürekli arıza yapıyor kapanıyor tekrar çalıştırmamız düzeltmemiz gerekiyor. Basit bir makinanın başında bile ustanın durması gerekirken evren gibi muazzam bir düzenin asırlardır arıza yapmadan devam etmesi mümkün mü?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi yaa düzen filan olmasın istegni giy istedgnle cinsellk yasa herkes birbiriyle ne aile kalsın ne aşk ne sevgi ne sadakat kalsın..
Senden kölelik yapmanı istemiyo su üc günlük dünyada düzgün yaşa sana sonsuz mutluluk sonsuz dilek hakkı veriyim diyo00 YorumlaHepimiz imtihandayız sana bu kadar söyliyim herkes birgün hesaba çekilicek bu başkaldırışlara devam edersen öbür taraf fena çıkarır acısını seni yaratan haberın olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılUslubunuz yuzunden sogudum sorun bu gercekten.
+1 yılDoğru düzgün araştırma yapmadığın için böyle konuşuyosun bunların hepsinin açıklaması var öğrenmeyi istemekle alakalı sadece
12 Yorumla
Soran+1 yılaçıkla öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
Ben değil işin uzmanları açıklıyo gir sitelere öğren benim yaptığım açıklamada illaki yanlışlık olur
Bence bir yaradan var ama kitaplar bir insanın elinden çıkmış gibi tamamen egolarla dolu isteklerle dolu yazılqr
yazılar. Zamanında o kadar ilginç olaylar olduysa şimdi neden yok. Niye yeni dinler insanlar arasında çıkıyorda bir peygamber gelmiyor. Bence insanları kandırma amaçlı bir şey00 Yorumla13 yasında hayati bu kadar sorgulaman doğru birşey yavrucum. zamanı gelince hepsinin cevabını alacaksın. ergenliğe kendini fazla kaptırıp da iyice isyana bağlama
11 Yorumla
Soran+1 yıl23 yaşındayım. İsyan etmemem için tatmin edici cevaplar verin etmıyım ben istiyor muyum sence? hayır ama dusunmeden edemıyorum.
elinin kolunun tuttuğuna şükret yarın öbürgün pişmanlık içinde ellerim kırılsaydıda yazmasaydım onu dersin o* çocuğu
04 Yorumla
Soran+1 yılTövbe tövbe küfür edip müslüman mı oluyorsun? Bak bakalım kımın annesi orospu. Şerefsiz illa küfür ettirceksiniz. burada doğruyu öğrenicem mala bak Allah ıslah etsin seni
Soran+1 yılsoruda hem tanrı hem Allah yazdım. Aynıdır.
+1 yılO saydıklarının hepsi senin için ama senin haberin yok. bunları sayıp da gece gece uğraşamayacağım.. kendinizi sorgulamadığınız sürece doğru yolu bulamazsınız.
İnsan nisyandan alındığı için, nisyana müpteladır.
Herşeyimiz nisyan ve isyan.00 Yorumlabak canım okuduğunu yanlış anlayana deist. Hiç anlamayana ateist denir. Kuran-ı Kerim de cin ali nin maceraları anlatılmıyor. Adam gibi ve sağlam en az 40-50 kitap okumadan Kuran okuma hiç bir şey anlamazsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah dostlarinin sohbetlerini dinle kendine mursit bulmaya bak, mursidi olmayanin hocasi sytan olur. senin icinde ruh ve nefs var her seyi nefsinle sorguluyorsun halbuki o kotudur ve seytan nefsine azginlik verir. nefsinin kalbinin seytana acilan kapisini kapatma sanatini ogrenmek istersen biseler anlatabilirm.
00 YorumlaAllah c. c akil fikir versin aradigin ogrenmek isteyipte isine gelmedigi icin acip bakmadigin kuran, ilmihal ve tevsirlerde yaziyo.
00 YorumlaTanri degil O'nu bencil gorenler bencil ve hatta nankor.
sana tavsiyem, İslam'in kadina verdigi degeri adam gibi ogren. yarim yamalak duydugun seylerle beynini zehirleme.02 Yorumla
Soran+1 yılislamda kadın değerli ama niye onlar ıcın kapanmak zorunlu? tanrı demek günah falanda değil.
- +1 yıl
Tanri demek gunah demedim, Allah veya Tanri ayni sey. Yaradan sonucta.
Kadin degerli oldugu icin ziynetini ortaya dokup pisman olmamasi icin, degerlerini sadece esine saklamasi icin Tanri boyle istiyor. Acik olan her sey degerini gittikce yitirir bunu unutma. İslam oyle bir din ki, sandigin gibi erkekler ustun kadinlar kole vs. asla degil. İslam'i karalama, bu konudaki eksikligini karala bence.
Asil İslamdir nice degerler sunup kadini yucelten.
allah sana akıl ihsan eylesin gittiğin yol yol değil bol şans sana
01 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi cevabı okusaydın keşke? Bu uslublarla konuşmayın gercekten sizin yuzunuzden soğumuşum islamdan. ikide bir başkalarını eleştirip yargılıyorsunuz.
Tanrının koskoca evrende kadının sacıyla ne derdi var anlamıyorum
34 Yorumla
Soran+1 yılişte bende bunu dusunuyorum.
Soran+1 yılkuranıda inkar etmek istemiyorum off
+1 yılKölelikten kastın ne? Zaten sana kul deniliyor ya bu yüzden.
06 Yorumla
Soran+1 yılonun dediklerini yapmak kölelik zaten.
- +1 yıl
Çalışıyor musun okuyor musun?
Soran+1 yılacıl tıp teknisyeniyim
- +1 yıl
Güzel o zaman şöyle söyleyelim att olarak çalışırken sana verilen görevlerin dışında bir şey yapabiliyor musun yaparsan cezalandırılırsın nasıl ki o sana verilmiş bir görev ve onun için bir maaş alacaksın. Tanrı da yaptığın kulluğun karşılığında cenneti vaadetmiş.
Soran+1 yılİyi bakalım öyle olsun sağol
- +1 yıl
Ne demek.
Hz Muhammedin Hayatını OKU Manı tavsiye edebilirim yol göstericin olacaktır
02 Yorumla
Soran+1 yılOkudum 3 kitapta zaten peygamberlerede inanıyorum ne olduğuma kadar vermemiştim ne olursa olsun inanıyorum en umutsuz anlarımda bana yardım ettiğini biliyorum kaç kere dualarım kabul oldu bunlar gormezden gelemem
- +1 yıl
Sorun nedir o zaman ne istiyosun sana sadece şunu söyleyeyim senelerce yaşadığın bu yaşam aslında toplasan 10 sn süren bir yaşam aslında zaman kavramı yok ispatlanmış bir gerçek bu İnsanlar uykudadır ölünce uyanırlar sözü aklına gelsin evet uykudayız ve ve uyandıkdan sonra bizi sonsuz sınırsız bir yaşam bekliyor kendimizi ona hazırlamalıyız sende araştırıyorsun farkındayım umarım doğru yolu bulursun din hakkında konuşmak istersende yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
Gizli Üye(36-45)+1 yılaslında boyle dusunmen senın hatan degil ailenin hatası sana tek bir tavsiye vereceğim ilgilenirsen tabi Kuran_ı Kerim oku türkce mealini sordugun merak ettigin butun sorular orda var tabi zor gelmezse...
00 YorumlaSende haklısın akıl fikir verildiği halde bende kullanamasam senin gibi düşünürdüm (yazık)
02 Yorumla
Soran+1 yılAsıl sana yazık ben burada soruyorum isyan etmekte ıstemıyorum inanıyorum. Cevap verme o zaman aşağılık
+1 yılSen her şeyi gotunden anlamışsın 😊 ya git araştır ondan sonra sorgula yabancı gbi vajinans kaç, kişi girecek musulansan bir kişi vardır
01 Yorumla
Soran+1 yılsende kesin bakirsindir hey Allah ım arastırıyorum işte
+1 yılo kuranıkerim tanrı değil. kuranla allahın bir alakası yok bence
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSabah sabah neyin kafasını yaşıyonuz gençlik , ne içtiniz aq. bana da verin aynısından :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönce iyice öğren islamı kulaktan dolma ateizm kokan laflarla yorum yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılöğret
Cevap sahibi+1 yılkendin öğrenebilirsin bak elinin altında internet var bilgiye ulaşmak çok kolay
Gizli Üye(30-35)+1 yılHobi olarak inanabilirsin. din çok önemli birşey değil.
00 YorumlaTanrı insanları yaratmaz insanlar tanrı yaratır.
20 YorumlaHer boku yediniz şimdi yukardakinemi bulastiniz at kafalı lar
14 Yorumla
Soran+1 yılne boku yemişim?
Soran+1 yılön yargılı bir pisliksin hiç bir bok yapmadım etmedim arkadaşım bu yuzden değil kendimle celıstıgımden soruyorum.
+1 yılSana hayat vermiş başka birşeye gerekm varmi?
02 Yorumla
Soran+1 yılben mi dedim ona
- +1 yıl
bir kere söylediklerin saçma insan ne görmek isterse onu görür unutma
+1 yılHaassiktir okudum bide
23 Yorumla
Soran+1 yılderken
- +1 yıl
Gece gece düsünme bunları l*n git uyu
Sen emin olma ama, hepsinin cevabını alacaksın :)
00 YorumlaFazlasıyla bencil tek konu bu değil.
04 Yorumla
Soran+1 yıldeist falanmısın
Soran+1 yılateist?
kadınlarada nurı dusuyomus kanks
03 Yorumla
Soran+1 yılkonuşmada diğerlerine cevap ver verebilirsen ergen kanks
Soran+1 yıltamam kanks
Pekte umurumda değil inanç.
00 YorumlaDeğil. Ya sen okuduğunu anlamamışsın bence. :/
00 Yorumlatovbe et bencede sen aklın karışmış senin
00 YorumlaNerden ezberledin sen bunları kuzum?:)
04 Yorumla
Soran+1 yılaklımda bunlar donup duruyo bktım cevap arıyorum
- +1 yıl
O kadar çok soru sormuşsun ki hangisine cevap vereceğimi şaşırdım şimdi. neden kulluk etmeyi kölelik olarak görüyorsun anlamış değilim. yaradan seni yaratmasaydı sen bir hiçtin. şu anda nefes almana bile ona borçlusun. Şayet sen köle olsaydın sahibini bu kadar rahat eleştirebilir miydin? Köle ise bu cümleleri nasıl rahat yazabiliyorsun? Bir düşün bakim.
Soran+1 yıleic en mantıklısıydı ve onun dediklerine hak verdım ondan.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunun cevabı: Evet bencil.
Diyaloğa girmiyorum00 Yorumlagılman veriyo kadınlara da sıkma tatlı canını
00 YorumlaAçık fikir belirtmek zor
00 Yorumla
+1 yılTanri yok
53 Yorumla- +1 yıl
Hayir o ibretlik hikaye
- +1 yıl
hahaha aptal zındık ya
zeus aşkına yapma böyle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Hayatını yaşa onu bunu bırak.
00 Yorumla
+1 yılAllah tanrının belasını versin.
24 Yorumla
Soran+1 yılarkadas ne diyosun deist olma yolunda ilerliyorum ben...
- +1 yıl
Eyvallah millet. Deist olma yolunda ilerleyen Hanımefendi cennet sizin ayaklarınızın altında yetmez mi?
YA ALLAH BİSMİLLAH, ALLAHUEKBER.
00 Yorumla
+1 yılsus l*n duymak istemiyorum olamaaz ulennnnnn
00 Yorumlatövbe de toton ağzına döncek
01 Yorumla- +1 yıl
:D.
+1 yılSorgulama bence gece gece nolur nolmaz :D
00 YorumlaAllah biyüktür.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?