Bizim ona ihtiyacımız var diyecekler için bizi kendisini göstermek için yaratmış inanmayanları sonsuz cehenneme atıyor, Rahim sıfatını tecellisi için. Gerçekten neden kimseye ihtiyacı olmayan Tanrı, sonsuza kadar 70 yıl yaşamış bir insanı, sonsuz cehennemde yakınca ne olacak? İnsan ders mi alsın acı mı çeksin? Sevdiği için veriyor ama bir nefesim bile hesabını vereceğiz. Bu nasıl bir Tanrı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Allah'ın ismi ve sıfatları bize bildirilmiştir,
Böyle bir soruda neyi amaçladığınız açıkça ortada. Ancak ben yine de anlatmak istiyorum.
EGOİST: Bencil, hodpesent, hodbin, kendini beğenmiş, menfaatperest.
Ancak ve ancak bir insan bilinir ki, yalnız o bencil, nankör, zalim ve cahildir.
Ve ayetle de sabittir ki;
"Allah onların söylediği şeylerden münezzehtir, çok çok yücedir."
(İsrâ Suresi - 43 . Ayet)
Evet bir doktora giderken aklınızı kullanırsınız. Doktora hastalığınızdan çare umudunda bulunduğunuzda ise aklınızı kullanmayı bırakır ve doktorun ilmine teslimiyet gösterirsiniz.
Siz şimdi reçete yazarken doktora bu ilaçlar neyine yarayacak? Neden bana bu ilaçları öneriyorsun mu dersiniz? Yoksa size şifa olduğu için alıp kullanır mısınız?
Doktora akıl verecek insan tanımadığım gibi, sağlam bir doktorun ilmine güvenmeyecek biri de yoktur.
O halde siz kainatın da yaratıcısı olan Allah-u Azimüşşan hakkında böyle benzetmelerde bulunmaya utanmıyor musunuz?
Allah insanı yaratıp kainatı da onun hizmetine verdiği gibi dünya ve ahiretini imar edecek ilmi de rehberimiz kuranda bildirmiş. Efendimiz a. s. m sünneti ve uygulamaları ile de nasıl anlaşılacağı gösterilmiştir.
Bir de imtihan meselesine değinmek istiyorum.
Dünyada başarılar elde etmek isteyen insan birkaç saatlik veya birkaç dakikalık sınavlara yıllarca çalışır, sınavdan aldığı sonuç ise onun bütün hayatını değiştirebilir. İşlenecek suça gelirsek, bir saniyelik sinir ve öfke anı dünyada ömür boyu hapse veya daha ötesi idam cezasına sebebiyet verir. Hal böyleyken dünyadaki adalet sisteminden daha azim bir adalet-i ilahiye bizi hesap gününde beklemektedir.
Bu dünyanın kısa olması sebebiyle yaptıklarımızın bekaya dönüşmesi için her işte Allah rızası gözetilmelidir. Aksi halde kendisine verilmiş pek değerli insan bedenini kötüye kullandığından ve Allah namına sarf etmediğinden kendisi dünyaya dalıp insanları da ateşe sürüklediğinden böyle bir cezayı haketmesi adildir. Bunun dışında Allah yaptıklarımızın birçoğunu affeder.
Ebediyen cehenneme girecekler ise iman etmeyenlerdir...
#Selâmetle20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Egoistlikten çok faşist bir düzeni var. Bana tapın, dua edin, onu yapın bunu yapın. Olması gereken ilahi bir varlık var ise şükretmektir. Cehennem konusuna gelince bana göre ne cennet ne de cehennem var. Kim gitti gördü oraları. İnsan ölür bedeni toprak olur ve ruh çekilir gider. Cennete gidenlere huriler ve şarap verilecekmiş. Kadınlara niye erkekler yok? Ayrıca dünyada günah ve mehruk olan zina ve şarap cennette niye serbest? İslamiyetin yayılma döneminde erkekleri namaza bağlamak için uydurulmuş hikayeler.
18 Yorumla
Soran+1 yılBence islamiyet %100 hak din inanmasak da. Hepimiz cehenneme gideceğiz herhalde Allah korusun yine de. Gerçekten salak salak geziyoruz ama gerçek belli. Aynen zaten Kuran’da da ayetlerimiz okunduğu zaman eskinin masalları derler diyor.
Soran+1 yılBu din hak din inanmasan sorgulasan bile ben de Allah’ı sürekli sorguluyorum ama kimseye dinini yalanlamıyorum. Cehennemde ateşini arttırıyorsun benden söylemesi
Soran+1 yıl😂 beğenmesek de öyle. Tanrı mutlak iyi olmalı felsefesi gözümde bitmiştir. Evet bence de ben de dine çok ısınmıyorum. Önceden böyle değildim. Ama Allah’ın Tanrı olduğunu bu kuralların onun koyduğunu fark edene kadar. Allah kimmiş bu kadar fark etmedim. Şimdi ben de öyle maalesef soğuyorum
Soran+1 yılEn çok da beni dellendiren müslğmabmarın örnekleri beyinleri cımbızla alınmış gibi. İnanıyorlar ama gerçekten neye inanmaları gerekiyor bilmiyorlar. Zaten bilseler cehennem ayetlerini okusalar namazdan kalkmazlar.
Soran+1 yılPeygamber sözlerini Kuran’dan daha ciddiye alırlar
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
Var oluş ile yok oluşun temelini kavrayamamaktan geçen bir süreç ki anlamak gerçektende zor , öncelikle ayeti kerimede ;
Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık , Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, onu kendi katımızdan edinirdik, bunu asla yapmayız. ( Enbiya 16/17) Var oluş insan için bir lütuftur , insan yeryüzüne halife olarak yaratılmış ve diğer varlıklardan üstün tutulmuştur ;
Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.(Bakara 30)
İnsanın imtihan olmasının geçmişten gelen bir sebebi vardır elbet ancak kimse Allah'ın insanı zorla kendisine itaat ettirmek veya gücünü göstermek için yapmış olduğunu söyleyemez.
İnsan yaratılışında birçok gizemi ve Allah'tanda bir parçayı taşır , biz bunu bilir bize verilen değere hürmet eder ve Allah'ın bizim için versiği herşeye şükrederiz.
Öte yandan ise hiç olmamak daha kötüdür.10 YorumlaEgoist ne demek? Kendini begenmis, bencil kisi. Su dunya nimetlerinden hangisine Allahin ihtiyaci var? Hepsi insan icin verilmis. Ve cokca cesit cesit verilmis. Bencil biri degil.
Kendini begenmis konusuna gelelim. Sen kendini kimle kiyaslar ustun gorursun? Bir bitkiye gidip havalanir misin ben hareket ediyorum sen yerinde sabitsin diye? Veya bir kediye gidip ben okuma yazma biliyorum sen ne biliyon cahil der misin? Hayir sadece kendine denk olan kisiye yani bir insana karsi bunlari yaparsin. Allah bizle denk mi egoist olsun?
Sonsuz cehennemden herkes sikayetci ama konu sonsuz cennet olunca herkes pek memnun. Sonsuz cehenneme kimler gidicek? Allahi inkar uzerine olenler. Allahi inkar ne demek? Yaratilan sonsuz canli cansiz her seyi (yildizlar galaksiler kum taneleri bitkiler bocekler vs) hepsini inkar etmek demek. Sonsuzu inkar edersen sonsuz azap cekersin. Ve ayrica 70 yil yasayip kufur uzerine olen biri isterse 7000 yil isterse sonsuz yasasin yine kufur uzerine olur.211 Yorumla
Soran+1 yılYa kusura bakma bunları verip iman etmeyenleri sonsuz cehenneme atıyor ise kendisi için vermiş baksana Kuran’da da zevklenedırsunlar şimdilik diyor. Kendisi için işte
Soran+1 yılİnsan doğarken sormadılar ölürken sormadılar? Suya yemeğe muhtaç ederken sormadılar. Suya muhtaç ettiler? Su verdiler? Neden şükretmedin dediler? Beni suya muhtaç yaratan Allah değil ise ben suya muhtaç iken o böyle bir şey yapmamış ise ve bana su vermiş ise şükür 😀
Soran+1 yılİnsanlar çekecekleri sıkıntılar da gösterildi mi? Sadece sordular mi? İmtihan sırrı hatırlamıyoruz. Çok saçma abi. Bunu unutturmak Tanrı’nın kendisini haklı çıkarmak için ben size sormuştum bakın bilmem ne demesi için bir soru? Bu kadar insan kabul etmiş ha yazık kafamıza
- +1 yıl
Hatirlasak zaten imtihan olmaz kardes herkes iman eder. Diyelimki sorulmadi edilmedi. Mulk sahibi mulkunde istedigi gibi tasarruf eder. Sen telefonunu istersen suya at istersen atese at istersen normal kullan. Benim sana napiyon la demeye hakkim yok. Allahta bizi istedigi gibi imtihan eder. Ayrica evet insan cok cahil boyle zorlu bir kulluk vazifesinin altina girmisiz.
Soran+1 yılSavunma: Allah’ın mülkü 😀. Bu beyin müslğmqnlara fazla
Soran+1 yılDeist adam senden akıllı
Soran+1 yılYanılmamışım 😂. Neyse iyi günler
- +1 yıl
Soru soruyorum kullandigin alayci usluplara bak. Bir kere muslumanim diyorsun ben bir muslumana neden Islami savunayim? Bunlar birer anlatim. Savunma : mulk sahibi? ne demek diyorum sana. Ne yani tiye aliyorsun anliyorum da ne demek bu? Neyini tiye aliyorsun onu soruyorum. Suana kadar senle konusurken uslubumu bozmadim. Sayginin olmadigi yerde saglikli iletisim kurulmayacagini biliyorum. Sanada iyi gunler/aksamlar.
Merhaba aynı şeyleri hepimiz düşünüyoruz
Haklısın 70 yıla karşı sonsuz cehennem
Veya cennet
Uzama değilim veya çok iyi bilen biri
Ama sanki kuranda verilen bazı örnek Lee
Ya tesvik veya korkutmak için abartılıyor
Kaldiki islam âlimleri tartismislar
Sonsuza kadar cennetvve cehennemi
Cevabın ne dersen ben Allah'a inanıyorum
Ama bugün Tv'de herkesi cehenneme atıyor diye anlatılan Allah'ı değil
Adil olan rahmet eden
Kimin cennete gideceğini Allah bilir
Sen her gün kötülük yap ama müslümanın diye mutlaka cennete gireceksin sonunda
Öyle bir tanrı yok inan bence
Demem o ki biraz kendimiz arastiralim110 Yorumla
Soran+1 yılÇok düşündüm düşünsene her şeye gücü yeten Allah, mikaili yaratmış görev vermiş hava olaylarını düzenleniyor bizden ona şman etmemizi istiyor. Dünyada hava olaylarının nedenleri var. Kim mikaili inanır ki? Buna inanmasa birisi mikaile kafir oluyor. Neden Tanrı bunu yapıyor?
Soran+1 yılNasıl bir tane? Deli misin ben bile Cebrail’i ölüm meleğini koruyucu Melekleri gördüm çok az bir kısmını okumama rağmen. Başka kitaplardan alıntı falan vahiy yok saymak. Kitabın bir kısmına şmab edip diğer kısmına iman etmeyecek misiniz diye bir ayet var sanırsam? Şeytan mi? İnsablar şeytanlardan daha çok çalışıyor. Kafir cinler şeytanın kölesi zaten. Tek başına değil
Soran+1 yılAdamlar Allah’ın ilmine bakıp ateist oluyor. Matematik bilen arkadaşım ateizmi matematikle kanıtlıyor. Sonsuzluk bölümleri evrenin kendi kendine oluşmasına imkan tanıyor.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece yaksa iyi.
"Onlar için "dari” dikeninden başka yiyecek yoktur.” (Ğaşiye, 88/6)"Şüphesiz zakkum ağacı günahkârların cehennemdeki yiyecekleridir. Zakkum ağacı erimiş maden gibidir. İnsanların karnında tıpkı sıcak suyun kaynaması gibi kaynar." (Duhan, 44/43)"Onun için bugün burada kendisine, hiçbir yakın dost yoktur. “Gislîn” (irin) den başka yiyecek de yoktur." (Hakka, 69/35-36)23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKuran okumamış insanlar cevap veriyor sana umursama bile.
Soran+1 yılMaalesef böyle işte. Hiçkimseye ihtiyacı yok ama böyle cezalar veriyor.
Soran+1 yıl@görüşsahibi aynen çoğu aptal Kuran okusalar Allah’ı gerçekten tanıyacaklar ama pişman olurlar
+1 yıl70×365×24×60×60 kadar nefes ve her nefeste trilyonlarca oksijen atomunu sana veren, hatta o atomları da kendi yaratan. Vücudundaki her atomu da yaratıp denge içinde sana kalp beyin damar kal el yüz göz kulak vücut olmasıni sağlayan, onlara ihtiyacı olan yemeği de yaratan Allah a diyorsun ki sen de kimsin! Sen yoksun!
Hadi bunu anne babana de, aninda kapıdan kovar.120 Yorumla- +1 yıl
Müslümanım ama dini sevmiyorum nasıl bi çelişki?
Soran+1 yılYo ben Müslümanım kardeşim ama Allah’ın yapısı beni ateistliğe itiyor. Ben Allah yok demedim. Olduğu için zaten egoist olduğunu düşünüyorum. Bu din uydurulmuş olsa idi umrumda olmazdı egoist bilmem ne
- +1 yıl
Sana her saniye nefes veren mi egoist, yoksa ona egoist diye ve her saniye onun verdiği nefese bedene muhtaç olan şahs mi egoist? Aldigin her nefes icin teşekkür ediyor musun? Her oksijen atomu icin?
- +1 yıl
Senin ic sesin ona gidiyor zaten. Bunu bize degil ona söyle.
Soran+1 yılBana bunları verip hiçbir şeye ihtiyacı yokken cehenneme atarken sana bunları verdim neden inanmadın diyebilmek için bunları veren Tanrı egoist geliyor.
- +1 yıl
Konuyu anlamaya çalış, egoist diyeceğine. Bu soruya cevap veren bi kitap vardı, bulursa atarim buraya. Ayrıca cehennem şart. Bazıları ceza çekmeli hak ediyorlar
- +1 yıl
Tam olarak bu soruyu sorup cevapliyordu
Soran+1 yılİnsanlar Tanrı’ya değil de dinleri Tanrı depil de adalet olsa idi inanmayablar cehennme gitseydi ne güzel olurdu.
- +1 yıl
Allah ın adaletini gördün mü?
- +1 yıl
Yanı nasıl hüküm verdiginj
Soran+1 yılBu dünyada hayır ama ahireti bilemem. Ahirette de müminlere tecelli edecek bir adalet. Kafirlet geberip gitsin cehennemde
- +1 yıl
Adaleti herkese. Rizki herkese verdiği gibi. Orda suçları da goreceksin. Suçlara göre cezalar az mi çok mu orda karar ver. Ve dahası, tonlarca kitap var Allahi anlatan. Tefsir hadis gibi. Bunları okuyup Allah ın neye neden ceza verdiğini bilmeden hüküm vermek çok yanlış. Bu şüphe seni de kandırıp içine alır dikkat et
Soran+1 yılKuran dindir. Kuran’dan öğreneceksin dini. Kuranı oku okumadıysan sonsuz merhameti hissedersin
- +1 yıl
sorularlaislamiyet.com/kafirlerin-ebedi-cehennemde-kalmasi-nasil-adalet-olur-cehennem-azabi-neden-ebedi-olsun-allahin
Hepsini oku. Özellikle ibn-i Arabi kısmıni
Soran+1 yılHmmm 😂. Sana bir soru soracağım bu site mi Kuran mı? İnsanlar yok olmak isteyecek bu mu sonsuz ateşte yakma merhameti. Sallamayın ya belki cahil birkaç insanı bu sitelerle kandırırsınız. Başka sorusunda da cehennem adam ister diyor bu site. Ben senden iyi biliyoeum bu cevapları merak etme. Nebe süresi : 40﴿ Kuşkusuz biz insanın önceden yapıp ettiklerini karşısında göreceği ve inkârcının, “Keşke toprak olsaydım!” diyerek dövüneceği gün gerçekleşecek olan yakın bir azaba karşı sizi uyardık.
Soran+1 yılBaşka çeviride de kwşke toprak olsaydım o gün diyecektir diyor. Keşke Kuran okusalar ilk sonra bu sorulara cevap verseler
Soran+1 yılAbi Kuran oku gel sonra tartışırız. İyi günler
- +1 yıl
Sen kuran degil meal okuyorsun. Ayetlerin tefsiri var. Bişr-i bilmiyosan tartışmaya gerek yok. Düz mantıkla çözemezsin işleri
Soran+1 yılO zaman Kuran evrensel değil? Kusura bakma tefsir de olsa, bu bütün inanmayanlat için o gün gerçekleşecek bir ayettir. Kabul et etme. Hadi abim hayal dünyası bitti mi
- +1 yıl
Beyin muhteşem. Shining
Hayır niye cehennemi düşünüyorsun, çalış çabala cenneti hak et. Sena milyonlarca yıl kalsan sıkılmayacağın olağanüstü bir yer vaadediyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılRahim sıfatını tecelli ettirmek için yine cenneti veriyor. Neden ego olmuyor?
Soran+1 yılOt gelmiş ot gideceksin
+1 yılNiye yaşıyoruz o zman biz amacımız ne 60-70 yıl ot gibi yaşayıp ölecek miyiz cennet ya da cehemmem diğer tarafın olduğu gerçeği beni rahatlatıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılYine her şey yaratan da gönderen de bu günahları yaratan da Allah böyle pis nefis veren o terbiye etmek zorunda kalan biziz. Herkes her türlü pisliği yapmıyor. Aslında bu yapanları asacaksın direkt meydanda en güzeli.
Gizli Üye(30-35)+1 yılne kadar zalim acımasız adaletsiz varsa zenginler. lüKS hayatını yaşıyor garibanlarada şükret diyorlar. hindu dininde de bu var adam bir deri bir kemik şükret diyorlar tanrımı diyor bunu zenginlermi
15 Yorumla
Soran+1 yılO hak din değil zaten düşünmüyorum. Büyük ihtimal buda bir peygamberdi. Ama bu dünya hiç adaletli değil. Zengin de belki yasal belki de yasal olmayan yerden zengin oluyor ama neyse fakir isyan edebilmeli bence çirkin de engelli de. İnsan isyankar bir varlık. Bir çocuğu şeker verip onu yeme diyor Tanrı
Cevap sahibi+1 yılbiz ne arapız ne avrupalı. ikiside rahat yaşıyor mk. biz neyiz ya türk cumhuriyetleride bizden kat kat iyi durumda bisiklet zor alıyoruz
Soran+1 yıl😂😂 ha ha. Petrol içinde yüzen zengin adam ile bu ülkede zor bisiklet alan insablar 5 vakit namaz ile yükümlü iken insan düşünmüyor değil “neden” diye
Cevap sahibi+1 yılben bu ülkede 12 saat çalışıp asgari ücret alan dünya kadar insan görüyorum bu bir dinse Allah be-lasını versin
Soran+1 yılAllah’ın dini adalet olsa idi keşke. Tek din gelse adaletli olun bitti. Meleklere şman edin. Peygamberlere iman edin. Of of offf
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah sana akıl vermiş fikir vermiş kullanmak sana kalmış bu dünyaya gelme amacımız var ot gibi yaşamaya gelmediler ona göre öbür dünya da ya cezalandırılacağız ya da ödüllendirileceğiz egoist falan da diyemezsin kelimelerini düzgün seç Allah'a
18 Yorumla
Soran+1 yılCezalandırmak ödüllendirmek değil. Bunca varlık neden? Ama bakınca öyle her şeyi yaratıyor diye herkes ona boyun eğmek zorunda ya da ortalama bir insanın kaldıramayacağı işkenceler neden bu dünyada belli bir süre kendisini gizlemiş Tanrı’ya melek gibi şeylerin varlığına inanmadığı için. Sonsuz azap. Peygamberlerin ayrıcalığı ne bana da Tanrı melek gönderse ben de iman ederim. Dini yay diyorsa yayarım şu an bile inancım çok az olmasına rağmen insanlar kurtulsun diye onları Müslüman yapıyorum. Siz Allah’a karşı kelimelirini dikkatli seç. Sizin bir insanı bir kişiyi düşündüğünüz yok ki Allah kibirli geliyor işte
Cevap sahibi+1 yılHz. Muhammed'in hayatı çok mu kolaydı o bir peygamberdi ama o da çok zor yollardan geçti düzgünce baştan sona en ince ayrıntısına kadar araştır bence bu tarz şeyleri düşünsene cehennem olmasa tecavüzcüler katiller ne olacaktı yaptıkları yanlarına kar mı kalacaktı
Soran+1 yılO küçük bebeğin suçu ne idi de Allah bir sunan uğruna buna müsaade etti diyor insan? Sormak lazım bebeğin tecavüze uğrasa düşün bakalım yaşamazsın inşallah ama Allah’ın dediği gibi her şeyin onun iZin verdiği kadar. Elbette şükür cehennem var yoksa bebek tecavüze uğradıktan sonra kim yakardı
Soran+1 yılSunan değil Sınav. Kuran’da Allah istemezse yaprak düşmez yazıyor o yaptı bilmem ne kırın morın edeceksen
Cevap sahibi+1 yılBiz dünyaya geldikten sonra herkes kendisininden sorumlu bu çocuğa tecavüz edenlerde keşke herkes adam gibi çocuğunu büyütüp yetiştirse kimse böyle acılar yaşamasa iş insanın kendisinde bitiyor keşke asıl kötü insanlar geberip gitse dünya güzel olsa
Soran+1 yılÇok iyi ateistlerde var. Bu tecavüze yapan kadın öldüren sözde Müslümanlar da din ahlak vermeye yetmiyor demek ki
Cevap sahibi+1 yılSözde Müslümanlar ama hangi birisi gerçekten dinine uyuyor ki sorsan hiçbir şey bilmezler öyle bir şey yapan Müslüman bile olamaz hak etmez
Soran+1 yılNeyse Tanrı güzeli yarattı çirkine şükret isyan etme dedi. Tanrı engelliyi yarattı sağlıklıya şükret dedi. İşin şakası da hepsine 5 vakit namaz kıl dedi. Diyeceksin ahirette karşılığını daha çok alacak hiç mi olmayacak inanan güzel inanmayan çirkin? Güzel bir insan kendine ben kendi kendime oldum demez ama engelli bir insan ben bir hatayım Tanrı olsa idi böyle mi olur der mi der. Of of off. İnsana mutluluk haram diye her dinin başına mutlaka yazılmalı
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHepimiz yaratılıp dünyaya gelmeden önce yaşayacaklarımız bize gösterilmiş ve insanlar dünyada bunları yaşayacağını bildiği halde dünyaya gelmeyi kabul etmiştir. tabiki bunu biz hatırlamıyoruz şu anda
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel savunma 1000/100
Cevap sahibi+1 yılsavunma değil olan bu
Soran+1 yılBir hoca sana sınav yapacağım? Sen önceden bana bu sınavı kabul ettin ama hatırlamıyorsun dese ne yaparsın?
Cevap sahibi+1 yılyap gönder gelsin derim
Gizli Üye(18-24)+1 yılEgo diye bir kelime olsa zaten herkesi kendine inançlı cüzi iradesiz bir şekilde yaratırdı.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olda idi Allah cehennemde gücünü gösteremezdi. Böylesi daha zevkli büyük ihtimal
Yazık kafana umarım en kısa sürede bu saçma sapan düşüncelerden kurtulursunuz bazı insanlar sırf farklı olmak için böyle aptalca şeyler düşünüyor gibime geliyor
17 Yorumla
Soran+1 yılBöyle boş yorum yapacağına rasyonel bir şey söyle. Bu çay kaşığını yapan varsa bu evreni yapan vardır diye Müslümanlığı yaymaya çalışıyorlar sorunlu musunuz
Soran+1 yılSen benim gibi araştırsaydın 😂. Asıl böyle boş yapamazdın. Allah’ın varlığı bu dünyada çok karmaşık bir konu
Soran+1 yılAraştırdım. Allah var bence %100. Neden inanmıyorlar baktım hak verdim ama Allah’ın var olması onu haklı yapmadı benim gözümde
Soran+1 yılBunu düşünmek yobazlığın kendisi. İnsanın bencilliği ama din bunu istiyor ise bilemem
+1 yılBence deistsin bende bu konuyla ilgili çok düşündüm ve deist oldum bu konu hakkında konuşabilir yorum yapa biliriz ve uzun süredir dinler üzerinde kafayı yordum
026 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım ama bu dini sevmiyorum sadece Allah var olduğu için inanmaya çalışıyorum gördüğüm şeyler sağ olsun
- +1 yıl
Bak senin mantığın almıyor allah eğer bukadar bağışlayıcıysa neden korkuyla terbiye ediyor? Diye düşünüyorsun ben çocukluğumdan beridir düşünürüm bu konuyu sonunda şu kanıya vardım allah var var olduğuna inanıyorum ama sadece iyilik ve kötülük çerçevesinde olduğunu düşünüyorum ve hep düşündüm şunu cenneti isteyenler hep dünyayı cehenneme çevirdi madem dinler iyilik içindir neden inançlı insanlar bu dünyayı cehenneme çeviriyor
- +1 yıl
Ve tam olarak şu kanıya vardım evrensel iç güdü olan korkuyla dinlere insanlar bu şekilde bağlanıyor sen tam olarak müslümanım diyemiyorsun müslüman değilimde diyemiyorsun çünkü içinde korku var bu yüzden ve korku yasası bütün canlılarda gözükür.
Soran+1 yılAllah’da böyle diyorum ama Tanrı neden böyle olur aklım almıyor. Korku ile terbiye değil. Kuran’dakileri okuyunca insanlar neden inanmıyor hak veriyorum bana da saçma geliyor çübkü. Aslında Allah da biliyor böyle olacağını ama yine de indirmiş bu kitabı çübkü yemini var bazı insan ve cinleri cehenneme dolduracak.
- +1 yıl
Benim dine inancım yok kaybettim çünkü ve gördükçe uzaklaştım
Soran+1 yılMüslpmabların %2 si Kuran’ın Türkçesini okuyor zaten dert yok
- +1 yıl
Diyeceklerim çok var mesela şu var savaşta hırıstiyanın malı müslümana helal kadının rızası varsa kocasını öldüren müslümanla evlene bilir kafam almıyor bu zülüm değilmi fetih sureleri okunur Ve savaşlar başlatılır neden adam müslüman değildiye adam müslüman değildi bu dünyada öbür dünyada azapmı çekecek bu dünyada müslüman değildiye bu dünyada çekecek müslüman olduğı için de öbür dünyada azap çekecek. Dinler bir terbiye aracıdır toplumu bir arada tutmak için
- +1 yıl
Ve madem islamın kutsal kitabı kuran neden kuran parayla satılır İnanki din konusunda hristiyanlar ve yahudiler daha iyi din esaslı ama onlarada inanmıyorum
- +1 yıl
Batı devletleri din esaslı devletleri yıktılar
Soran+1 yılYahudiler boş adamlar. En büyük zulümler onlarda görmüyor musun? Amaçşarı bedavadan kendi dinlerini yaymaktır. Ama Müslümanlığın yaygın olduğu yerlerde insablar genellikle paragözdür
- +1 yıl
Hahahaha yahudi tarihini araştır denim yahudilerin neden bukadar zalim olduğunu anlarsın ki yahudilik ise onada inamyorum dini inacım yok ama yahudilerin geçmişine bakarsan anlarsın nasıl bir millet olduklarını
- +1 yıl
Genelde ortadoğu coğrafyasında radikal milliyetçilik ve radikal islam için elerinden geleni yaparlar türkiye topraklarının %70. Radikalist düşünceye sahiptir radikalizm üzerinden hareket ederler fanatizmle inançlarını ve görüşlerini yaşarlar ce insanlara empoze etmeye çalışırlar
- +1 yıl
Mesela sen bu coğrafyada değilde başka bir coğrafyada doğsaydın şu an sen müslüman değilde başka bir dine mensup olurdun başka sayayımmı
- +1 yıl
İnan ben bunu 10 lu yaşlarda düşünmeye başladım
Soran+1 yılBen de bunu 18 yaşımda düşünmeye başladım. Ama müslümabken ateist olan da çok. Türkiye ateist deist oranı yüksek. Engelli hristiyan da var. Çok güzel sağlıklı Müslüman doğan da. İslam hak din ve şansa bak 😀. The God good job
- +1 yıl
E ne kanıya vardın
Soran+1 yılBu dünyada da ahiretin de gökteki çiçek olduğu kanısına yani öyle bir şey yok
- +1 yıl
Öyle işte bu konu hakkında daha çok konuşa bilirim düşünceleri çok aktarırım merakmı dersin sorgulamamı dersin bu sana kalmış artık Sende gördüğüm şu var bazı şeyleri mantığın almıyor ve almadığı için düşünüyorsun ve korkuda bir yandan tetikliyor
- +1 yıl
Tanrımı yok yoksa dinlermi bir terbiye aracı
Soran+1 yılYani mantıksızlık mantık gibi empoze ediliyormuş gibi geliyor
- +1 yıl
Evet aynen böyle
Soran+1 yılDeğersiz et parçalarıyıx bu kadar
- +1 yıl
İşte bu çok yanlış düşünce ben buna katılmıyorum bu senin düşüncenin doğruluk payına inanmıyorum insanların etine buduna bakarak ilerleyeceğinize iyilük ve kötülük üzerin de değerlendirsen iyi olu ama şöyle bir şey beden gelip geçicidir. Asıl o bedeni canlı tutan ruh önemlidir
Soran+1 yılEtine buduna bakmak ne ya 😂. Ruhumuz da değersiz aslında onu demek istemiştim. Her şeyimizle o lafın gelişi idi.
- +1 yıl
Bence bu yanlış
- +1 yıl
Düşünce
+1 yılYorumlarda gördüğüm şeyler için vs demişsin ne gördün
020 Yorumla- +1 yıl
Gördüğüm şeyler için inanıyorum demişsin*
Soran+1 yılBirkaç rüya bir de gerçek hayatta paranormal olaylar yaşadım.
- +1 yıl
Ben de cin falan sanmıştım. Efe aydal ın paranormal olaylar hakkında bi podcasti var onu dinle bence. Paranormal olayların arkasından genelde bi açıklama çıkıyor tabii senin ne yaşadığını bilemem ama mutlaka bi açıklaması vardır
Soran+1 yılCin kastettim zaten paranormal derken. Cin de öyle değil mi? Ben öyle sandım. İki kişi bozukluğu evin içinde duvarda gezen kız gölgesi bile gördük aynı anda.
Soran+1 yılBozukluğu nedir ya klavye eklemiş onu kb
- +1 yıl
Benzetmiş olma ihtimaliniz yok mu? Hem kız gölgesi demişsin cinlerin şekli insanlarınkinden çok farklıdır.
Soran+1 yılYok cin mevzusu ayrı. Telefonu yatağa bırakmıştım. Ben de musallat var geldiğimde telefon kitabın üstünde idi. Sesleniyorlar arada
Soran+1 yılOhhooo daha neler gördüm
Soran+1 yılSen bilmezsin ama belki cinler insan kılığına girerler bir nesnenin içine giriyorlar. Ayrıca benim gördüğüm ruh da olabilir.
- +1 yıl
Şu telefon örneği falan dikkatinden kaçmış olabilir, ayrıca hangimiz telefonumuzu nereye koyduğumuza dikkat ediyoruz ki? Gördüğün şeyler göz yanılması olabilir. Beynimiz olayları ilahi bir güce bağlamaya çok meyillidir ama gerçekler çok farklıdır. Bende musallat var falan diyip geçiştiriyorsun ama bu çok yanlış. Ve islama göre cinlerin öyle herkese musallat olma gibi bir izni yoktur.
Soran+1 yılBen de inanmadım ben de musallat olduğuna 😂 hocaya gittik hoca da var demedi. Kitap kendisi hakaret etti musallat var mi diye sorunca. Ben yine inanmadım. Bir gece yalnızken pişştt sesini duyuncaya kadar. Senin sorunun ne peki?
Soran+1 yılBunların olduğuna inanmak zorunda değilsin 😂. İnsanlar da bu durum varken onlar yalancı gibi davranmış zorunda olmadığın gibi
Soran+1 yılÖlünce görürsün ilahi gücü
Soran+1 yılSen cidden çayır çayır yanacaksın beraber yanacağız hatta Allah bilir de gerçi kim yanacak. Git araştır bakalım cin musallatı ne imiş.
- +1 yıl
Sana yalancı gibi davranmadım, böyle hissettiysen bu benim problemim değil. Sadece anlamaya çalışıyorum. Cinler seni rahatsız edemezler öyle kolay kolay. Kuranı yırtan insanlara bile bir halt olduğu yokken neden sana pişt diyorlar? Ya da neden pişt diyorlar? Cin deyip geçmemelisin. Belki annenden geldi, belki babandan? Ya da üst komşunuzdan? Dışarıdan? Bin tane örnek verebilirim ama cin değil ya.
- +1 yıl
Ahahahshs senin beynini yıkamışlar. Ayrıca sadistsin galiba? Psikolojik sorunların var umarım tedavi olursun
Soran+1 yıl😂. Ben Allah’a çok isyan ederim. Kuran da da bu yazıyor imiş zaten. Büyük günahlardan böyle durumların olacağı. Ben de şaşırmadım değil. Gerçekten ölünce görürsün kimin beyni yıkanmış. Allah var ama ben Allah’ı sürekli sorguladığım merhametsiz gördüğüm için inancım %7 falan. Ben isyankarım yalan yok. Sen cehennemi görünce ven de sen de ateistler bile kendisini kurtaramayacak
Soran+1 yılCin görme ise mevzu benim arkadaşım gördü zaten dert değil
- +1 yıl
Tamam abla hadi sen git namaz kıl ben tutmayayım
Soran+1 yılNamaz kılmuyorum 😂 buradan da haksız olduğun +1 her şeyi biliyorsun bilmediğin bok yok. Herkes bir bok sen iki bok biliyorsun demiş üstat
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu din adamlarının (!) bir uydurması
111 Yorumla
Soran+1 yılBen de böyle olsun isterdim ama maalesef değil. Cin musallatı gördüm. Kuran’dan ayetin gerçek olduğunu gördüm. Müslüman cin gördüm. Öyle olsa idi başka bir Tanrı iman konusunu sorun etmeyen kim istemez
- +1 yıl
Ben İslam tamamen uydurma demiyorum zaten din adamları (!) İslamı böyle korku için kullanıyor onu kastettim. Her ayet çevirisi içinde parantezle zorlama olan kendi yorumlarını yazıyorlar.
Soran+1 yılYo islam adamları değil. Kuran’ı Kerim beni buna itiyor 😂.
- +1 yıl
Çeviriler üzerinden okuyorsun Kur'anı kim çeviriyor o metinleri? Yoksa Arapça mı biliyorsun?
Soran+1 yılDalga mı geçiyorsun ya? Aşağı yukarı aynı şey. Bilenler çeviriyor bir adam mı çeviriyor? Yetersiz olsa da yakın çeviriler. Kötü adamın cezasını hafifletsen de yok da saysan masum yapmaz onu
- +1 yıl
İşte biliyor diye güvendiğin o adamların hepsi aynı kafada. Kur'an yoruma açık olmasına rağmen bir tane farklı çeviri göremezsin çünkü farklı bakış açısına sahip insanları dışlıyorlar. Kur'an ansiklopedi değil ki üzerinde düşünülmesi anlaşılması gereken bir kitap. Ama nasıl oluyorsa 25 çevirmenin 25'i de aynı şeyi anlıyor ayetten. Bu konuyla ilgili çok güzel bir video var. Agnostik bir kadının tarafsız bir şekilde Kur'anı çevirip anlama çabası bize gösteriyor ki bir şeyler yanlış gerçekten.
https://youtu.be/3Y2Or0LlO6g
Soran+1 yılBoşversene bu kadar agnostik olduğu için cehenneme. Kuranı okumadan inanan Müslümanlar cennete
- +1 yıl
Bir şeyi okumadan inanmazsın, inandım dersin ama inanmazsın. Yine din adamlarının (!) uydurmasına inanıyorsun. Bir cümle söyleyip kimse Müslüman olmuyor. Allah ile aldatanlar deniyor bunlara Kur'an da.
Soran+1 yılYo inanıyorlar çpk güzel annem 50 yıllık Müslüman anca daha yeni Türkçe mealini okumuştur 100 en fazla 150 demişti mi ne bilmiyorum belki daha azdır ondaki iman kimsede yoktur Allah’a şükür
Soran+1 yılMaşallah
- +1 yıl
Bu soruları ona sor bakalım imanı (!) nasılda sarsılıyor. Daha bu sorulara cevap veremeyip Müslüman olduğunu düşünen o kadar insan var ki.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. İlginç bir bakış açısı.🤔
13 Yorumla
Soran+1 yılBana böyle geliyor
Soran+1 yılŞükretmeyi çalışsam da buraya geliyor.
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılvar mı Peki allah
11 Yorumla
Soran+1 yılVar olduğunu düşünüyorum gördüğüm şeyler için
Yok ki
13 Yorumla
Soran+1 yılBence var yok hayırlı olsun cehennemde odunun hazırlanıyor görürsün kesin var
Soran+1 yılBurası ahiretin yanında sadece cennet
+1 yılRuh hastasının teki
12 Yorumla
Soran+1 yılBana da öyle geliyor
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?