Allah neden bu kadar bencil?

Yani kafasına göre kaderi vermiş sevmediği kullarına çöp kaderi vermiş bir de sabredin mükâfatini vereceğiz deniliyor e belki verilmeyecek enayi yerine koyuyor bizi belki. Her kulunu sevse acı ve ağır yükler vermez kullarına. Sahsen ben sadece sevdiği kullarına kolaylık verdiğini düşünüyorum. Birde taşıyamayacağı yükleri veriyor sonra insan kendi canına kıymak isteyince de en büyük günahlardan biri diyor. Kul hakkı yiyen adama o kadar günah vermez. Her kötülüğü yapan adamın bile cenaze namazı kılınıyor ama int*har eden insanın ki kilinmiyor bak sen ya nasıl da adaletli merhametli var ya artık bazı hareketleri komedi gelmeye başladı.
Güncellemeler
+1 yıl
Bencil değilse ve adaletliyse bile beni sevdiğini düşünmüyorum şahsen en zor zamanımda dua ettiğimde bile dua etmedi her ona sığındığımda elinin tersiyle itti belki de sevilmedigi kuluyum
Güncellemeler
+1 yıl
Bilmiyorum hem cevaplarınız olsun hem de yaşadığım şeylere bakarak beni sevmedigini anladım ve kabullenmeye karar verdim benim gibi bir değersizi de sevmesini bekleyemem kulları sevmiyor ki o da sevmese anormal olmaz. Umarim benim gibi sizi de yarı yolda bırakmaz en acı çektiğim zamanlarda yaptığı gibi. Bu kararı aldıktan sonra da muhtemelen Allahla ilgili çok fazla araştırma yapmam veya sorgulamam akışına bırakırım
Allah neden bu kadar bencil?