Benim babam rahmetli annemle beraber yaşıyoruz zor günleri beraber geçirdik gün geldi eve kapattım kendimi gün geldi yemek yemedim yas tuttum 23 yasındaydım öyle bir bosluga düştüm ki arkadaşlarım kuzenlerim beni hiç anlamadı sonra kendimi alkol de buldum iç sıkıntım namazla ibadetle falan düzelmedi Allah’a çok yalvardım yasama sevincim gelsin diye yıllarca dua ettim gelmedi babamdan sonra müslüman olmayı bıraktım çünkü fayda görmedim alkolü de bıraktım madem huzur aradım daha doğrusu uykusuz geçmeyecek geceler için çabaladım eski günlere göre çok iyiyim acımla yüzleştim hayatı olduğu gibi kabul ettim ama gel gör ki o günler çok yalnız geçtiği için ablamlara karşı çok soguk birisi oldum en ufak bir yanlış davranışları kavga sebebi tartışma sebebi oluyor bir gün bana sarılmadılar yanımda olduklarını hissetmedim büyük olarak acımı tek başıma yaşadım evin tüm sorumluluğu bana kaldı tüm bunlar olurken de bir yandan okudum bir yandan çalıştım çalışırken de yine bu manevi boşlukta kimseye güvenip dost olamadım baba yok diye bu da iyice kastı neysee çok karanlık günler yaşadım 10 sene geçti üstünden neyin iyi geldiğini deneye deneye biraz olsun huzur buluyorum ama yalnızken ablamlar la huzursuzum onlarla yalnızlığım daha da artıyor. Bunu da direk söyledim abla beni çok huzursuz ediyorsunuz siz varken de yalnızım yokken de diye birde eski konulara giriyor babamdan bahsediyorlar akrabalardan bahsediyorlar zaten hiç yanımda olmadı kimse neden bunu hatırlatıyorsun sen kardeşine bak ayakta sapasağlam herseye rağmen hayatını devam ettiriyor niye daha düşürücü konuları acıyorsun bu sebebten mesaj sizce doğru mu yapmışım...
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
babanın gidişine kızıp , fayda görmedim diyerek islamı terk etmek.. islama bunun için mi iman ederiz biz dostum?
Huzur vermedi dostum
erken karar vermişsin.. namazın yanında islamı ilim olarak öğrenmeye başladın mı? derinlerine ve ayrıntısına inmeye? peygamberimizin insan olarak ahlakını derinine inerek öğrenmeye başladın mı? Kuran ı ayet ayet tefsiri ve hadisi şerifleriyle birlikte incelemeye başladın mı? namazın yanında , günlük tespihatlarını ve zikirleri yaptın mı? namazlarını kılarken aklından neler geçirerek kıldın namazlarını? Allah a tam olarak teslim ettin mi kendini? bunlardan bir veya daha fazlasına hayırsa cevabın... çok erken davranmışsın vaz geçmekle dostum. sırf efendimizin hayatını ve nasıl bir insan olduğunu , ahlakını ayrıntısal olarak öğrenmeye başlarsan ve düzenli olarak her gün 100 veya daha fazla kez salavat getirmeye kendini alıştırırsan, kısa sürede efendimize aşık olursun zaten.. ve içine bundan sonra huzur dolmaya başlar... saydığım şeyleri lütfen bir düşün..
Kardeşim dediklerinin çoğunu yaptım Muhammed peygamberin sünnetine de uyarak yaşadım uzun yıllar çok kez sabah namazına da gittim hani en zor o derler ya çok zor durumlarda orucumu da tuttum gerçek anlamda teslim şekilde de yaşadım inan hersey neredeyse daha kötü Yaradanın böyle bir çalışma şekli yok bu dünya da yasamak istiyorsan mutlu olman gerekiyor eğer büyük bir acı yaşadıysan din seni kurtarmıyor islam dininin hayata yüklediği anlam hayırlı gelmedi bu yönde ben ne zaman sıyrıldım bana iyi gelen şeyleri yaptım yaşamaya başladım
bu dünya geçici bir yerdir dostum. zaten Allah diyor , ben bu dünyaya bir sivrisineğin kanadı kadar değer verseydim , kafirlere içecek bir damla su bile vermezdim.. ama onlara bu dünyanın imkanlarını ve zenginliğini verdim , çünkü onların ahiretten hiç bir nasipleri yoktur.. sen sanki haşa Allah a küsmüş gibi bir hal içindesin gibi sezinledim ben.. bu doğru bir yaklaşım olmaz. belki kızıyorsun bu tip şeyler söylediğim için.. ama tam bir teslimiyetten bahsediyorum.. ve sadece sünnetleri uygulamaktan da önce.. öncelikle peygamberinin kim olduğunu güzelce öğrenmeni öneririm.. yüzeysel bilgilerle değil.. gerçekten araştırarak..
İslam inancı bana uygun değil kardeşim ahiret dediğin şey somut kanıtı olmayan bir olgu benim inancımda umuyoruz ki ahiret var iyi insanlar iyi yere gitsin ölünce ayrıca sen Allah’a küstügümü söylüyorsun bilakis yarattıklarına hayranım ama müslüman değilim Bizi yaşayalım diye kurmuş ama imtihana kadere bunlara inanmıyorum
Bunlar insan yaratması ürün şeyler , Muhammed özünde çok iyi bir insan olabilir ırkcılıgı yasaklaması insanları bir çok konuda bir görmesi falan güzel kitaba yazdığı şeyleri kendi aklından uydurduğunu düşünüyorum bilimsel bir bilgi yok ortada bahsedilen hersey de hemen hemen Arap coğrafyasına ait
o halde bir şey diyemem.. senin hayatın.
son bir şey ekleyeyim ama.. diyorsun ki.. izi yaşayalım diye kurmuş ama imtihana kadere bunlara inanmıyorum.. yani eşeği saldım çayıra mevlam kayıra gibi.. yarattı herkesi attı buraya.. öyle takılalım diye.. amaçsız , imtihansız vs.. böyle büyük bir akıl.. Yaratıcı, öylesine amaçsız ve başıboş bırakır mı sence yarattıklarını? bunu da irdele lütfen..
Amac gaye yaşamak bundan büyük amaç olur mu
Yemek yemek uyumak zevk almak insanlara faydalı olmak mutlu etmek mutlu olmak hayat bu
Canı yanana yardım etmek aç bir insana lezzetli bir yemek yedirmek bir kuşu beslemek canlı olan herseyi mutlu etmek iste
Cennette cehennem de bu dünyada
Başın sağolsun
Evin en küçüğü sen misin
Evet
Bence babanın ölümü seni küçük yaşta olduğundan etkilemiş ve ailenden bu yönde hiç destek gormemissin
Hiç görmedim be kardeşim
Hiç doktora gittni mi
Bence git konuş rahatlarsın
Doktorluk birsey yok ki
Ben huzurluyum yalnızken
Bak benim kasteddigim içini dökmen ilaç filan degil
O geçti artık ya 10 sene oldu
Anlatman
Yeni bir yol haritası cizmen hayatında meslek okul var mı
Çizdiğim yola ailem uymuyor var var lisans mezunuyum güvenlik mesleğim
Bak cizdigin yola aileninkatma sen bir bireysin ve kendi hayatın olacak
İnan kimseyi degistiremezsin
Haklısın
Çok direndim kardeşim çok yoruldum başkası olsa maddeye düşerdi
Başkalarını değiştirmeye çalıştıkça kendi hayatını
Kaçırıyorsun
Benim yalnız kalmamam lazım Dı her yönden annenle babanın kederini paylasamazsın onun sağlığını da düşünüyorsun bir yerde
O da doğru
Ne öneriyorsun
Bak annenin yanında anlamlar var
Ablanlar var onlar bakar annene merak etme
Senin hayatında ne yapmak istiyorsun bunu hiç karar verdinmi
Sen bu kararlari uygulamaların
Evlilik ise evlilik kariyerse kariyer
Kardesim ablamlar evliler onu yazmadım zaten Hersey benim bu evde yalnız kalmamla oldu
Babam öldügünde de evliler di
Geçmiş olsun siz küçük olduğunuz için etkilemiş
Onlar anlamamis
Bak tüm yükleri üzerine alma
Senin hayatın var
Benim hayatım talan oldu kardeşim almak istemediğim için zaten tartışıyorum sürekli hayatıma kimse giremiyor giren de 1 ay dayanıyor nedeni ortada bu kadar olumsuzluk sorumluluk kıza da yetmiyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!