Kadir Şeker’in tutuklanması, yargılanması ve aldığı ceza çok konuşuldu. Ama asıl merak edilen ise Kadir Şeker’in aldığı bu cezadan sonra kadına karşı şiddet vakalarında imkanınız varken müdehale etme iradenizde bir değişiklik olup olmadığı🤔
Karar beni etkilemedi. Ne olursa olsun kadına karşı şiddete müdehale ederim.
Karar beni etkiledi. Ama yine de kadına karşı şiddete müdehale ederim.
Karar beni etkiledi. Kadına karşı şiddete müdehale ederken aklıma bu karar gelir ve tereddüt ederim.
Karar beni etkiledi. Kadına karşı şiddete müdehale etmem.
Karar beni etkilemedi. Ben zaten kadına karşı şiddete müdehale etmezdim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadir Şeker hakkında verilen karar seni nasıl etkiledi?
Hadi bu cinsiyetçi faşistleri anlıyorum, istiyorlar ki bir suç kadın lehine işlenince suç olmaktan çıksın, söz konusu kadınsa dokunulmasın, kadın erkeği öldürdüğünde yaptırımı olmasın, bir erkek bir kadın için başka bir erkeği öldürdüğünde yaptırımı olmasın, daima erkek ezilsin, kadın üstün tutulsun.
Sen avukat adamsın, hukuksuzluğa en fazla ses çıkarması gereken sensin. Bu Kadir Şeker denilen dallama bir ''erkeklik'' yapıp, erkeğe saldırıyor, dayak yiyeceğini anladığında öldürüyor, cinsiyetçi güruh da sırf kadın lehine yapıldığı için yargılanmamasını istiyor. Bunun ne insan haklarında, ne hukukta, ne adalette tezahürü yoktur. İdamın bile olmadığı hukuk sisteminde, kimse kimseyi hiçbir nedenle öldüremez. Aynı şekilde katiller desteklenemez. Geçtiğimiz günlerde kocasını öldüren kadını serbest bırakan, yine bizim adalet içermeyen hukuk sistemimizdi. Kolluk kuvvetleri teröristleri dahi idam edemiyorken, ne hikmetse bir kadının erkeği öldürmesi ya da kadın için bir erkeğin öldürülmesi idamla taçlandırılıyor. Böyle düzen olmaz, cinsiyet eşitsizliğinin geldiği durum gerçekten vahim.
Farkında mısınız birisinin ölümüne sebep oldu haklı olsun veya olmasın. Şimdi o zaman şöyle bir soru gelebilir, "o öldürmeseydi adam kadını öldürecekti", peki buna dair sağlam bir delil var mı? Eğer varsa tamamdır, masum bir can için zalim bir cana kıymak doğrudur, fakat eğer aksiyse cinayet işlemiştir her ne kadar o niyetle yapmadıysa bile sonuç olarak zalimde olsa bir insanın hayatına son vermiştir. Bu insanlarda ki yanılgıyı anlamak güç gerçekten. Birisi karısına şiddet uyguluyor diye onu öldürmek gerekmez, adam kesin olarak öldürmeyecekse. Eğer öldürse zaten kısas derim o ayrı bir mevzuya gider, fakat konu buralara nasıl geldi bunu da tartışmak gerek.
O olayla alakası yok ama kadınlar erkeklere Allah gibi taptığı sürece hiç bir zaman kadın erkek arasındaki kavgaya girmem. Bu olaylarda kadınların nasıl u dönüşü yaptığını bildiğim için kesinlikle karışmak akıl karı değil. Kocamdir, sevgilimdir ya da her ne boksa yapar eder mantığı olduğu sürece o kadınlar bu tarz olayları görmeye mahkumdur;kendi ellleriyle kendini mahkum eden kadınlardan bahsediyorum. Kulaga nasıl geliyor 🤔 Zaten insan olan sevdiğine zarar vermez, fiziksel ve psikolojik gücünü kadına yansıtmaz.
Gerçekten ilginç bir durum. Ben bu meseleyi ehil olmayan birisinin ata binmesine benzetirim. Bu konularda (ikna, fiziksel mücadele vb.) ehil değilseniz örnekte de görüldüğü gibi istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Tamamen iyi niyetle yapılmış bir hamle. Ama stres altında doğru karar verebilme yetisi olmadığı için Kadir'in olay kendine dönmüş. Bu meselede polisi bekleyecek kadar zaman kazandırsaydı keşke.
Kesinlikle bu karar aklıma gelir ve tereddüde düşerim. Ben normalde gördüğüm her olaya giren biriyimdir, kadın olmanın verdiği bir güç var insanları yükseltmeden sakince ayırmaya çalışırım. Ancak Kadir'e olanlar malum. Pisliğe denk gelince hiç istemediğin bir noktaya gidiyorsun. Devlet de seni korumuyor. Burada hiçbir tasarlama olmamasına rağmen birini kurtarma içgüdüsü ile yaşanan olayda gencecik çocuğun ömrü hapislerde geçecek hiç adil değil.
Tamam herkes kendi adaletini kendi sağlamasın da, adalet sadece kadınlar öldürüldükten sonra sağlanıyor bu ülkede, ona da adalet denirse! Toplumsal olarak bu kadar hassas olduğumuz bir konuya denk gelince Kadir de duramamış belli ki, dahil olmuş olaya. Yoksa onun da çok umurundaydı karı koca kavgası... Çok yazık, toplumsal ikiyüzlülüktür bu. Hem bi olay olunca herkes baktı kadını kurtarmadı diye laf salatası yaparlar hem de müdahale edince herkes kendi adaletini sağlasın o zaman diye tükürük saçarlar. Napalım biz?
Mahkemeler kamuoyunun bu şekilde yakından ilgilendiği davalarda, toplum vicdanını rahatlatacak kararlar almak zorunda bence. Ondan sonra insanlardaki adalet duygusu zedeleniyor ve bu duygu bir kere yara alınca, bunu iyileştirmek her şeyden daha zor. Bu dava tabi göz önünde olduğu için bu kadar gündemde tutuldu. Kimbilir mahkemelerin önüne gelmiş bu şekilde kaç dava vardır. Benim şahsi fikrim; hâkimler bazı kararları vermeden önce, sadece yasalara ve yürürlükteki mevzuata göre değil; bu kararın toplum vicdanındaki yansımalarını da göz önüne alarak vermeliler..
Eskiden ne olursa olsun müdahale ederim diyordum ama artık bir yerde bir kavga, şiddet gibi olayları gördüğümde kessinlikle ne olursa olsun müdahale etmem direkt polisi ararım çünkü benimde bir canım var geçenlerde kadına şiddeti engellemek isterken bir Antrenör hayatını kaybetti.
Kadına şiddete müdahale etmenin yolu adamın kalbine bıçak saplamaktan geçmiyor. Kadirin içinde katil olma potansyeli varmış. Ayrıca kurtardığı kadının da ne mal olduğu ortaya çıktı. Ben şahsen polis ararım kadını öldürüyorlar vs diye de eklemeler yaparım çabuk gelsinler diye.
Kadir Şekerci'ye bazı erkekler bile hakaret ediyor ki bu da neslin ne kadar bozuk ve beş para etmez olduğunu gösterir. Dayak yiyen kadına da çok kızmıştım zamanında. Bu kadar kocacı olunmaz, bıçak saplamadan önce bırak kocamı haykırışlarını herkes duydu çünkü. Pes artık, kime ne diyeceğimizi şaşırdık!
Ben karşımda olan bir zulüme sessiz kalma bunun çok negatif yanını görüp yaşadım bugün kadar ve hala vazgeçmedim. Zulme sessiz kalan, dilsiz şeytan gibidir derler. Hz. Ali zulme tepkisiz kalanı, zulum yapanla aynı kefeye koyar. Bu yüzden ve vicdanen de sessiz kalmamak lazım. Bugün sessiz kaldığın şey yarın bir yakınına veya snein başına geldiğin de herkes seni canlı canlı öldürürken birileri oturup sadece kameraya çektiğin de, keşke dersin de fayda etmez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kim ne derse desin kadir şeker suçlu ne işin var senin 18-20 cm bıçakla kaldı ki duyduğma göre ağız dalaşı olurken kadir geliyor biraz yumruk yiyince bıçaklıyor olay bildiğim kadarıyla bu adamı parka çağıranda zati ayşe dırla kadir cezasını çekmeli twitter ve sol çomarlar yüzünden kahraman ilan edildi. Ülkede de bu moda oldu erkek katilleri konuşulmazken bazen ilk duruşmada beraat alırken erkekler günah keçisi ilan ediliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ölenin çok sayıda sabıkası olduğunu öğrendiğimde ve fotoğraflarını gördüğümde kadının da aynı bok olduğunu tahmin etmiştim. kadir kahramanlık yapmak isterken katil olup cezaevine düştü. ayrıca "tıp kazanacaktı öss ye çalışıyordu, çok kafalıydı." diye parlatmaya çalışanların aksine o saatte onun da üzerinde büyük bir bıçakla parkta olması.. bilemiyorum altan.
Tecavüzcülerin , katillerin mecliste yahut dışarda olduğu bir günde adalet kelimesinin sadece temsili olduğunu biliyorsunuz Avukat bey artık hiç bir şeye şaşırmıyoruz ama şahsım adına şiddete başvurmadan bir şekilde müdahale ederim.
Kadir Şeker hatalıydı önce bakarsın adamın cüssesine ben bunu bıçaksız döverim dersen karışırsın kavgaya yok öyle bıçağa güvenip artistlik yapmayacaksın.
O zaman biri seni sokak ortasında döverken kurtarmaya gelen kişilerde 'ben bu adamı bıçaksız dövemem' deyip seni öldürmesini izlesinler. Bakalım o zamanda böyle saçma sapan konuşabilecek misin
@kamil Ekinci o adamın dikkatli olması gerekirdi yardım edeyim derken kadına birini öldürdü ortada bir cinayet var. Yani yine hapiste atılması gerekirdi. Yerinde bir karar yani iste sırf bu yüzden yakın dövüşle ilgilenmek zorundayım ya hiç sevmedim bu durumu. Kontrollü savunma yapmamız gerek
Yalnız seni Türkiye'nin adaleti değil vicdani adaletin ilgilendirir. Türkiye için değil, ibabalık için sessiz kalmazsın. Bu böyledir ve böyle olmalıdır.
Haksızlar neden biliyor musun çünkü o adam dikkatli olması gerekirdi yardım edeyim derken kadına birini öldürdü ortada bir cinayet var. Yani yine hapiste atılması gerekti
kuzenimin arkasindan elinde bicakla adam kostu, kuzenim kameralari olan bir yere sigindi. Polisler zor kurtardi elinden adamin. Ama karakolda polisler "biz birsey gormedik, anlasin bundan birsey cikmaz " diye kuzenime baski yaptilar.