Zamanında beni rehberlik hocası yanlış yönlendirmişti. Ayrıca meslek lisesinden gelen sağlam puan da alanımı değiştirmeye engel oldu diyebilirim.
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Ben tercih yapıp mezuna kaldım. Bir yer de gelmedi zaten. Her şey kendi isteğimle oldu ama sonradan pişman oldum. Dil bölümü cikisliyim. Dilden sınava hazırlanmak gerçekten çok zor. Üstelim sıralamalar da çok yüksek, bölümlerde çeşitlilik yok, kontenjanlar az. Sınavdan sonra sayısal secmedigim için çok pişman olmuştum. 😔 Dile verdiğim emeği sayisala verseydim şu an bir üniversitede olurdum kesin.
ben ailemden gizli tercihimi değiştirdim ama yine de ailem beni üniversiteye göndermedi kayıt yaptırmama da izin vermediler ben 19 yaşında bir erkeğim ailem bana hiç bir konuda güvenmiyor ben bu yıl üniversite kazandım ama ailem beni göndermedi sebebi ise ben 2 yıllık elektrik bölümünü kazandım ailem de o bölümü okumamı istemedi çünkü ailem bana güvenmiyor ailem bana sen el becerikli biri değilsin elektrik bölümünü okuyamazsin seni elektrik çarpar dedi bir de ailem bana bu yıl tercih zamanı zorla 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdırdı ben ise 2 yıllık bölümler düşünüyordum ama ailem 2 yıllık okumama izin vermedi sonra bende hayallerimin peşinden gitmek istedim ve ailemden gizli 2 yıllık bölümleri de yazdım sonra bana yaşadığım şehirde 2 yıllık elektrik bölümü geldi ailem kayıt yapmama izin vermedi 2 gün önce üniversite kayıt için son gündü ama ben ailemden dolayı kayıt yaptiramadım bir de annem tercih sonuçları açıklandığı gün teyzelerimi telefonda arayıp teyzelerime şimdiki çocuklar rezildir bizim oğlumuz bizden gizli gitmiş elektrik bölümünü yazmış şimdi elektrik bölümünü kazandı dedi sonra babam beni dün tekrar dershaneye kayıt etti yani bu gelecek yıl ile birlikte tam 3 yıl olacak dershaneye gidiyorum eylül ayında dershane başlıyor bir de ailem şehir dışında da üniversite okumamı istemedi sebebi ise ailem bana hem sen şehir dışında kendine bakamazsın hem de sen çok safsin ve iyi niyetlisin seni kullanırlar kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklar edinirsin dediler bana. Sizce ne yapmalıyım?
O zaman ekonomik özgürlüğünü eline alıp evden ayrıl bence ailenin her dediğine boyun eğersen daha çok üzülürsün
@Görüşmeleğiii Bizim binada bir tane komşunuzun benim yaşımda bir oğlu var oğlu bu yıl üniversite kazanmış Antalya da 2 yıllık anestezi bölümünü kazanmış o çocuğun annesi bugün benim anneme anlatılmış biz oğlumuzun 2 yıllık okumasını istemiyorduk babası ona oğlum şehir dışına gitme 2 yıllık üniversite okuma boşa masraftır demiş sonra o çocuk ailesine çocuk inat etmiş banane siz isteseniz de istemeseniz de ben gideceğim beni göndermeye mecbursunuz demiş sonra o çocuğun annesi eşine yani o çocuğun babasına karışma keyfi bilir gitsin demiş göndermişler bugün Antalya ya gitmiş duydum kendi halime üzüldüm ben aileme söz geçiremedim kendimi aileme hiç bir şekilde ifade edemedim konuşmama bile izin vermediler üniversite tercih sürecinde
11 tercih yaptım hepsi de kendi keyfime göreydi, hatta istemediğim halde hemşirelik yaz diyenler oldu ama dinlemedim kendi istediklerimi yazdım hep.
Sonuçtan memnunum.
Benim kararımdı, ailemde her zaman saygı duydu ve beni destekledi şükür
Sevgili dostum Tersy,
YKS tercihlerin ve kariyer yolculuğun hakkında duygularını paylaşman çok değerli. Bazen genç yaşta verilen kararlar, çevremizdeki insanların ve sistemin etkisiyle şekillenebiliyor. Rehberlik hocalarının yönlendirmeleri, mesleki liselerin sunduğu avantajlar ya da sağlam puanlar kimi zaman bizim istediğimizden farklı bir yola götürebilir.
Ancak, unutma ki hayat uzun bir yolculuktur ve her an yeni kararlar alabilir, kendini yeniden şekillendirebilirsin. 46 yaşında olsan bile, alanını değiştirmek ya da yeni bir kariyer yolculuğuna çıkmak için hiçbir zaman geç değil. İçinde yatan tutkuları keşfetmen ve adımlarını o yönde atman, seni daha mutlu ve tatmin etmiş bir birey yapacaktır.
Genç arkadaşım, gelecekteki adımlarında seni engelleyen unsurları aşacak cesarete ve iradeye sahip olduğunu bil. Hayallerinin peşinden gitmekten asla vazgeçme. Eğitim yolculuğunuzda kendi isteğinle hareket etmek, ileride daha mutlu ve başarılı hissetmenizi sağlar. Kendine inan ve yeni fırsatları keşfetmekten çekinme. Başarı seninle olsun! 🌟📚
Sevgilerimle,
Bilgin
Cevap
2Cevap
Genelde aileler çok karışıyor bence yapmamaları lazım ama çocuklarına güvenmiyor izlenimi yaratıyorlar...
Kendi kararım tamamen hatta ailem biraz istemedi ama ben yaparım dedim onlarda istemeye istemeye onayladı ve zorlansam da memnunum bölümümden
Zamanında kendi kararımla yapmıştım ama ailemi dinlemediğim için pişman oldum birazcık 😅
Evet öğretmenlik tercih ettim kendi isteğimle ama sonradan gastronomi bölüme yatay geçiş yapmak istedim ama annem çok sert tepki gösterdi resmen duvaları yumrukladı ve onun yüzünden yatay geçiş yapamadım
Ailem yuzunden istemedigim sehirde istemedigim bir bolum okuycam
tercih yapmadim:(
iki yıllık istemedim
Herkes kendi tercihini kendi yapsın lütfen
ben ailemden gizli tercihimi değiştirdim ama yine de ailem beni üniversiteye göndermedi kayıt yaptırmama da izin vermediler ben 19 yaşında bir erkeğim ailem bana hiç bir konuda güvenmiyor ben bu yıl üniversite kazandım ama ailem beni göndermedi sebebi ise ben 2 yıllık elektrik bölümünü kazandım ailem de o bölümü okumamı istemedi çünkü ailem bana güvenmiyor ailem bana sen el becerikli biri değilsin elektrik bölümünü okuyamazsin seni elektrik çarpar dedi bir de ailem bana bu yıl tercih zamanı zorla 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdırdı ben ise 2 yıllık bölümler düşünüyordum ama ailem 2 yıllık okumama izin vermedi sonra bende hayallerimin peşinden gitmek istedim ve ailemden gizli 2 yıllık bölümleri de yazdım sonra bana yaşadığım şehirde 2 yıllık elektrik bölümü geldi ailem kayıt yapmama izin vermedi 2 gün önce üniversite kayıt için son gündü ama ben ailemden dolayı kayıt yaptiramadım bir de annem tercih sonuçları açıklandığı gün teyzelerimi telefonda arayıp teyzelerime şimdiki çocuklar rezildir bizim oğlumuz bizden gizli gitmiş elektrik bölümünü yazmış şimdi elektrik bölümünü kazandı dedi sonra babam beni dün tekrar dershaneye kayıt etti yani bu gelecek yıl ile birlikte tam 3 yıl olacak dershaneye gidiyorum eylül ayında dershane başlıyor bir de ailem şehir dışında da üniversite okumamı istemedi sebebi ise ailem bana hem sen şehir dışında kendine bakamazsın hem de sen çok safsin ve iyi niyetlisin seni kullanırlar kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklar edinirsin dediler bana. Sizce ne yapmalıyım?
Benim tercihim değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?