Müslümanım kimse de beni zorlamıyor iman ediyorum ama dini sevmiyorum. Kuralları çok kötü. Kadın parfüm sıkarsa her kokuyu alan erkekle zina yapmış kadar günah alır. Kadının her saç teli yine her saç teli için zina kadar günah alır. Birisi bir emri yapmamak kapanmak emrinden bahsediyor öyle değilmiş sonsuz azap nedeni imiş, kafir olalım o zaman. Salak mıyız biz? İnsanların uydurması mı bilmiyorum ama bunlar yoksa eğer sonsuz cehenneme gitsinler umarım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı. Kurallar bence normal, eğer uyulsaydı çok daha güzel bir hal alırdı, haram olayları bence mantıklı, mesela içkiden nefret ederim çünkü içmeyi bilmeeyn insanlar var ve içince berbat bir hal oluyor hem çevreey hem de iyibarına zarar veriyor, onun dışında şu zina birleşme olayları, bu olayların artması ile beraber cinsel yolla bulaşan virüsler arttı yani bu da pis bir şey olduğu sonucunu çıkartıyor, onun dışında kumar falan bunlar da haksız kazanç ve riskli kazanç yöntemine giriyor, bir kişinin hiç bir şey yapmadan hırszılıkla veya kumarla geçinmesi normal mi, bir tarafta it gibi çalışan insan diğer tarafta idda bayiinde analiz yapıp para kazanmaya çalışan boş insanlar. Her şey eşitliği ve adaleti savunuyor İslam dininde, ama artık herkes İslamı bildiği gibi yorumluyor, sabahında namaz kılan akşamında içki masası kuruyor, en güzel doğa kanunu ya hep ya hiç kuralı, ya tam inanacaksın bir ihlas ile, ya da aklına geldiğinde Allaha sığınmayacaksın hayatın boyunca amaçsız zevk ve merak ile yaşamayı tercih edeceksin. Ben inkar edemem insanıyırum elşmden geldiği kadar da yapmaya çalışıyorum, mükemmel miyim hayır ama en azından kurlalara uyuyorum. İyi bir müslüman artık sayı ile kaldı, bir tarafta sözde özgürlüğü savunan ama başı kapalı kişileri görmeye tahammül edemyen kişiler ile diğer tarafta da hem Müslğmanım diyip karşısındakine sayıp söven kişilerin savaşı var. Ben Yunanım bir yandan, ama Avrupa tarafında kadınlar özgürleştirilmedi, kadınlara ulaşmak kolaylaştırıldı, ama din kadını korudu, bu benim düşüncem, bana göre de zor ve değişik kurallar evet ama ben doğruluğuna inanıuorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılSon yorumuna katılmıyorum. Allah’ın emri olduğu için kapanmak sadece gözümde bir değeri var yoksa sıfır. Bir gün eğer kapanırsam bu yüzden
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKızım bende müslümanım cumadan cumaya namaz kılan biriyim ben şimdiki diyanetin şeyhlerin tarikatların cemaatların vede dinsimsarlarının dediğiyle müslüman değilim kuranın türkçe tercümesini al oku bakayım bunların dediğinin hangisi orda yazıyor ben kurana göre müslümanım bunlar kendi çıkarlarına göre müslümanlığı kendilerine uydurnuşlar kuranda şeyh tarikat cemaat diye hiçbirşey yoktur. Şimdi burdan diyorum söyle banadince şerefsiz öz kızını öperken şehvete kapılan şerfsiz. Öz annelerinin dizinden tahrik olan zuzular. kaynanasının elini öperken şehvet duyan gavatlar.10 yaşındaki kızanikah düşer diyen sapıklar. kadın eli sıkmak günah diyen ve oğlan düzenler. Sübyan bebelere tecevuz eden kansızlar. Gelininden tahrik olan ve sulanan ahlaksızlar. Dört karıyla evlenip boynuz takanlar. Ölmüşlere veda ziyareti yapılır diyen alçaklar. Yahu söyleyin bu nasıl bi dindir. Böyle dinmi olur kanı bozuklar. işte ben bu müslümanlardan değilim. Bunların fetvasını veren bugünün diyaneti şeyhleri tarikatları cemaatları Peygamber şimdi kalksa bunların suratına tükürürdü yetmezdi arkasında durn cemaate derdiki sıçın bu şerefsizlerin suratına. yeterince oldumu kızım derdimi deştin bende içimi döktüm.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@KSninMeraklıErkeği Kuranı iyi oku kuranda şeytan taşlama diye birşey yok
- +1 yıl
Cuma müslümani alım olmuş başımıza.
- +1 yıl
müslüman olmanın en önemli şartı cahil olmak herhalde hangi müslümana el atsan zır cahil çıkıyor bir tane akıllı çıkmıyor müslümanlar arasından
Soran+1 yıl@KSninMeraklıErkeği cehennemde sana odun taşıyacağım inşallah
Cevap sahibi+1 yıl@SaveTheDolphins Öyle bi iddiam yok senin içinde alim olmam bunlar benim gözlemim benim düşüncem ister beğenirsin ister beğenmezsin çokta umrumda değil her koyun kendi bacağından asılır bu müslümanlık böyle devam ederse belki cumayada gitmem belkide bu yaştan sonra hıristiyan olur kiliseye giderim görüş benim görüşüm budamı yasak.
- +1 yıl
bence yıldızlarla şeytanların taşlandığına inanmak aptallık bu çağda
- +1 yıl
insanlara sırf fikirleri senden farklı diye işkence etmek istemek teröristliktir
+1 yılZina başka parfum ve sac teli başka. Erkeklerin ilgisini çekecek seyler yapmak günah cunku sonra erkeği peşine takiyosun. Böyle gider zaten toplumda zima artıyor bugünkü gibi. Ama şu var. Bazı basit gibi görünen guhlar, başkasını da etkiliyosa bu daha büyük günah. Zina yapmanın günahı 1 ise, bunu alenen yapmak belki 10 katından fazla günah cunku diğer insanlar da bundan etkilenip zina edebilir. ya da sosyal medyada kendini teşhir etmek birini zinaya götürüyosa günahı büyük. Mantık bu. Ve mantıklı da
07 Yorumla- +1 yıl
Yaptığın hareketin sonucunu bilmen lazım. Günaha SEBEP olan günahı yapan gibidir. Atıyorum 10 kişinin zina yapmasına sebep olduysan 10 zina günahı alirsin
- +1 yıl
Sen otur dini kendin öğren. Başkasından duyma! Taklitçi müslüman olma. Onlar gibi cahil olma. Otur oku öğren
Soran+1 yılBen parfüm şıktım diye 10 kişi zina yapacak ise onlar kendilerinde ki Allah korkusuna baksınlar?
- +1 yıl
Şimdi parfüme 10 zina demek sacma olmuş. Abartmadan kötü kokuyu engelleyecek kadar sur. Ama burda erkekler o kokudan etkilenirse sana günahı var. Mantık bunu söylüyor. Bazı kokuların afrizyodik etkisi var. Zinaya doğrudan sebep olmasa da erkeği tahrik ediyor. Çoğu kiz parfümünün amacı bu ki zaten reklamı da yapiliyo
- +1 yıl
Zina edenin günahı yok mu sanıyorsun niye bu kadar basit düşünüyorsun. Kim ne günah yaparsa cezasını ceker
Soran+1 yıl@savethedolphins yeter ya cidden. Bu amaçla yapıyor ediyor. Parfüm kokusuna azıyor ise de erkek gidip zina yapıyorsa hoşuna gider insanın bir koku normal ama buna da azıyor ise Allah belanızı versin cidden böyle olanların
- +1 yıl
Şimdi boş konuşmanın zamanı değil . Beyni kullanmanın zamanı. ISE bağlacini kullanıyorum. Yazdıklarımı bi daha oku. Nedenle anlıyosun anlamadım. Beyin bazı şeyleri algılamiyo galiba. Ayrıca sen kizsin. Erkekleri an-la-ya-maz-sin! Erkek günaha giriyorsa kendi günahı. Buna kiz sebep oluyosa günah kıza da gider. Mantıklı ve basit bi açıklama. Önce oku sonra kendi beynini kullan. Yaptığın hareket başkasının günahına sebep oluyo mu diye. Sebep olmadığından emin isen istediğini yap. Ama günaha sebep oluyosa , o günah sana da yazılır ona gore hareket et. Islam ince bi din. Düz mantılar anlamaz. Aynı şey, başkası sana yaparsa da geçerli. Senin günahına sebep olan aynı günahı alir
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Sen müslüman degilsin ayrıca eger kurani okuyorsan anlayarak oku sen kuranı şiir roman hikaye kitabi okur gibi okuyamazsın anlayarak oluyacaksin
08 Yorumla
Soran+1 yılSen Müslüman değilsin? Çok iyi biliyorsun abi bunları desinler desinler gerçekten, ayrıca peygamberi dinleme kafir olursun hadis reddet kafir olursun bilmem ne bilmem ne. Ben de biliyorum ama böyle sallayınca ne oluyor? Emin ol senden çok Müslümanımdır.
Soran+1 yılYa kusura bakma ama deistlik ne biliyor musun? Profile kadın resmî koyup mümin ayağı yapmayın abi cidden.
Soran+1 yılBen deist değil isem sen kafirsin. Din böyle der doğru değil mi? Beni mutlu ettin 😊. Ben ne olup olmadığımı iui biliyorum.
Soran+1 yılGerçekten afedersin ama gerizekalısın. Ben imanın 6 şartına inandıktan sonra sen gerçekten malsın kusura bakma kafirsin gerçekten bunu diyerek. ama sizin gibi insanlar yüzünden insanlar kafir olması normal. Senden çok ibadet etmişimdir 18 yaşımda hadi yürü git. Gerçekten sinirlendirme insanı. Ağzımı bozma
- Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılgünah işleyen müslüman sonsuz cehennemde kalmaz kafirde olmaz şöyle hocaları ya da kım verıyorsa böyle fetvaları dınlemeyın sunları
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de sordum kimden duydun diye cevap vermedi
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. İnsan uydurması 1400senelik şeyler
11 Yorumla
Soran+1 yılBu kurallar mi islam dini mi
+1 yılİslamla toplumu karıştırmamayı öğrenmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılBöyle desinler sen demlenme. Admaın birisi de yorumda sen deist kafirsin diyor. Deist ne acaba biliyor mu
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Adama helal olsun güzel uydurmuş
020 Yorumla
Soran+1 yılCidden böyle insanların kafir olarak ölmesi lazım. Bunu da unutmaz isem ahirette diyeceğim
- +1 yıl
dediğin gibi olsa herkesin öldürmesi lazım
- +1 yıl
onlar nazi almanyası bizler nazi almanyasına karşı savaşanlar böyle düşün
- +1 yıl
ellerine imkan geçmediği için öyleler güçsüz oldukları için güç ellerine geçseler neler yaparlar off islam ilk ortaya çıktığından beri ne katliamlar soykırımlar oldu islam tarihinde ben bütün müslümanları öldürelim demiyorum bu arada ama bir tepki koymak da lazım islam dinine karşı mesela devletler yasa çıkarmalı şu şu şu ayetler yasaklanacak yeni basılan kuranı kerimlerde yer almayacak
- +1 yıl
ya da mekkeli müşriklerin çok güzel bir taktiği var müslümanları direk toplumdan dışlıyorlar ileri gittikleri noktada putlara hakaret ettikleri noktada şiddet eylemine başvurmadan tepki koymuş oluyorlar
- +1 yıl
yapacak bişey yok şiddete şiddetle karşılık vermek meşru nefsi müdafaadır
- +1 yıl
hukuk sistemi çok karışık adam birini öldürse yeterli kanıt yoksa serbest bırakıyorsun halbuki eminsin onun yaptığından ve adam yüzüne karşı ben yaptım diyor ama mahkemede kanıt yok
Bütün dinler kadınlara zulüm zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle dinci bir insan değilim. Dinin gerçekten olduğunu bilmesem ven de durmazdım dinde
+1 yılislam insan uydurması kesinlikle
023 Yorumla
Soran+1 yılDeğil. Ahirette görürsün cehennemi
- +1 yıl
ahiret inancı sadece islamda mı var zannediyorsun ya hıristiyanlık doğru din çıkarsa ve yine cehenneme gidersen?
Soran+1 yıl😂 merak etme o dinleti de biliyorum ve de %100 eminim tek hak din islam. Ahirette bunları görünce vakalım dkmekxkekdke
- +1 yıl
%100 eminmiş o yüzden ölünce görürsün diyorsun değil mi doğruluğuna hiçbir kanıtı olmayan şeylere araştırmadan sorgulamadan körü körüne %100 doğru diye inanıyosunuz kuranda 2+2=3 yazsa onu savunmaya kalkıp 4 diyenlere düşman olursunuz böyle bir beyin sizinki ahahahhahaha
- +1 yıl
git sen 1400 yıl önceki ortaçağ sistemlerini savun demokrasiyi savunma
Soran+1 yılEvet cidden. %100 gerçekten bak. Ölünce görürsün eminim bak gerçekten sana garanti veriyorum 😂
- +1 yıl
sen ölmeden nasıl gördün de ben ölmeden göremiyorum bu durumda haksızlık adaletsizlik yok mu? yine çelişki yine kazanan benim
- +1 yıl
neyse ki bazıları gibi sağdan soldan her duyduğuma inanacak kadar aptal değilim
Soran+1 yılOhooo var ya eminim. Gerçekten sen git bir ahireti gör. Gerçekten uydurma dediğin dinin Tanrı’sını görünce napacaksın acaba mahşerde
- +1 yıl
allah bana gelsin kendisini göstersin bu kadar inanmamı istiyorsa islama yok eğer islama inanmamı istemiyorsa peygamber de göndermeseymiş ne gerek var
Soran+1 yılMal mısın? Dinin amacı zaten Allah’ın kendini gizlemesi öyle olsa idi herkes iman ederdi sen de dahil? O zaman kim böyle gerçekten dinde bahsettiği kişiler siz biz olmasak kim cehenneme gidecek?
- +1 yıl
bak işte kendin diyorsun hem inandırıcı bişey göndermiyor hem de inanmazsan cehenneme atarım diye tehdit ediyor tam saçmalık madem inanmamı istiyosun inandırıcı bişey göster
- +1 yıl
bu şuna benziyor mutfakta televizyon var diyorsun ama mutfağa sokmuyorsun adamı ve diyorsun ki televizyon olduğuna inanmazsan kafana sıkarım silahla ne dersen bu kişiye malın önde gideni ahahhahaa
Soran+1 yılYa sorunlu musun inandırıcı şey göstermiyor demedim. Kendisini göstermiyor dedim. Sana kitap göndermiş. Defalarca okuyan apeteisy ateist insanların Müslüman olduğunu gördüm senin sorunun ne bilemem
- +1 yıl
evet kuranı okumaya başlıyoruz elif lam mim bu mu allah sözü buna inanmayan cehenneme mi gidecek ahahahaha düşünsene birisi çıkıp abc diyor bu allah sözüne inanmayan olursa ateşte yakarak öldürürüm diyor ne dersin buna akıl hastası şerefsiz
- +1 yıl
mülk/5 yıldızları şeytanlara atılan taşlar yaptık diyor bilime göre yıldızlar güneşten onlarca bazıları yüzlerce kat büyük bunlarla mı allah şeytan taşlıyor muhammed yukarı bakınca yıldızları taş zannetmiş ahahhahahaha bu mu allahın indirdiği kitap ahahahhaa
Soran+1 yılYa canım mısın 😂. Cin suresinde onun ne olduğu anlatılıyor cahilciğim 😂
Soran+1 yılSen ne cahil adamsın cidden xkemxkekdlek
- +1 yıl
bak hakaret etmeden 2 çift konuşamıyor bile işte islam ahlakı işte islam hoşgörüsü konuşurken illa ki hakaret edecek islam bunu emrediyor çünkü biri de çıkar hz. muhammed domuz pisliğidir yazar o zaman
- +1 yıl
dedim ya 2+2=3 yazsa körü körüne sorgulamadan araştırmadan inanırsınız müslümanlık budur çünkü bu yüzden islam ülkeleri hep geride kaldı akıl yürütmek yok körü körüne kabul etmek var sağdan soldan duyduğun herşeyi
Soran+1 yılOnu da dinledim ya körü körüne değil. Sorunlu musun sen matematik de hiç oran orantı görmedin galiba ki ben onu kalandan verilmiş kesir yapınca işlem sonucu çıkmıştı
- +1 yıl
islam dininin kelime manasını bilsen körü körüne değil demezsin işte o kadar cahilsin ki
- +1 yıl
ebu hanzalaya soruyorlar neden kuranda mirasta yarım pay veriliyor kadına neden kadının şahitliği yarım o da diyor ki allah böyle buyurmuşsa böyledir biz kuranda 2+2=5 de yazsa kabul ederiz islam budur diyor :D adı üstünde islam teslimiyet sorgulamadan körü körüne ne denirse kabul edeceksin yapacaksın itaat edeceksin ne diyor kuranda bakara suresi/285-286 müslümanlar hakkında biz işittik ve itaat ettik derler diyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimi sevmiyorum ne demek? Allah ıslah etsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılAçıklamayı okudun mu? Önceden ven de severdim. Dinin amacının ne olduğunu fark edene ve insanların bu yakıştırmalarını duyana kadar.
Cevap sahibi+1 yılYa insanların dine etkisi olabilir mi hiç? Kur'an'ı Kerim'i okusana! Dinimi sevmiyorum ne demek? İnsanların söylediği şeyleri bile sevmesen Allah bilir deyip geç, çünkü rivayet farklılığı olması senin laf edebiliceğin manasına gelmez. Fetva verebilecek birisi misin? Onca hadis var. Kısasa kısas vs gibi, onları da mı sevmiyorsun? Erkekler içinde onca kural var. Onlara niye kaale almıyorsun?
Soran+1 yılSonra da ayeti kendince yorumlayınca insanlar da öyle kafir videosu atarlar
Cevap sahibi+1 yıl? Ne alâka yazdıklarımla? Senin aklını okuyamıyorum
+1 yılSen hurafeden öğrenmişsin bu yorumun çok acı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılSen de mi Müslümansın
Cevap sahibi+1 yılislam dinini sevmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılNefsine uyup, karşı çıkma.
07 Yorumla
Soran+1 yılDoğru mu biz kapanmaz isek sonsuza kadar yanacağız? Bu nefsime uymak mi ben günah olduğunu kabul ediyorum? Ama buna böyle diyorsan sen de kafirsin
Soran+1 yılGerçekten de ahirette bunlar siz yanın sonsuza kadar. Bunu da dile getireceğim
Cevap sahibi+1 yılBana mı kafir diyon? Niye ne dedim ben? Ayrıca sen o sözü kimden duydun? Cehennemde sonsuza kadar yanacak olanlar kafirlerdir. Müslüman olan günahkar biri günahı temzilenince cehenemmden çıkar.
Soran+1 yılNefsine uyup karşı Çıkma ne demek? Ben kapanmaya karşı çıkmadım? Günah ben de biliyorum? Bu nedir ya? Sizin dediğiniz ne asıl
Cevap sahibi+1 yılSen diyorsunki dini sevmiyorumz kurallari kotu. Ben de diyorum ki nefsine uyma diye. Ayrıca sana soru sordum. Sen kapanmayan birinin sonsuza kadar yanacağı sözünü kimden duydun?
Soran+1 yılBirisi yazmış. Böyle olmasa bile kadının bir saç teli için, parfüm için yine bu kadar günah alması da adaletsiz
Cevap sahibi+1 yılKapanmayan ama bunun günah olduğunu kabul eden müslüman birisi sonsuza kadar cehennemde kalmaz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslümanim bazı kurallara uymuyorum
09 Yorumla
Soran+1 yılKim uyuyor. Nefret ediyorum. Biz saçımızın her teli için zina günahı alacağız. Adam zina yapacak tövbe edecek yanmayacak
Cevap sahibi+1 yılBenide yapmaya mecbur bırakacaklar
Soran+1 yılNeye
Cevap sahibi+1 yılZinaya
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılBurda söyleyemem
Soran+1 yılTamam söyleme
- +1 yıl
Nefretmi ediyon? Neye nefret ediyon?
Soran+1 yıl@Kendimdebilmiyom yazdığım açıklamayı okursan
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı