- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz mantıksal düşününce etrafta olan biteni analız edip bunu kuranda anlatılanlar ile cennet ve cehennem kavramının insanların tahlil ettiği biçimde olmadığının farkına varıyor insan
Kuran diyorki cennette hiç çocuk olmayacak bir erkeğe üç kadın düşecek tomurcuk göğüslü falan filan uç huri düşecek muhabbeti
Bugün bunu kısmende olsa yaşıyoruz aslında dünya nüfusuna bir göz gezdirdim bir kaç gün önce harbiden kadın nüfusu her gecen gün artıyor hatta bazı bölgeler geçmiş bile ve kadınlar erkeklerden daha çok söz sahibi olmaya başladı yavaş yavaş çocuk ve evlilik sayısıda azalıyor boşanma sayısı artıyor her geçen gün00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAkıl sahibi olanla olmayanı bir tutamayız ki yani düşünsenize, bırakın 3 yaşındaki çocuğu 10-12 yaşındaki çocuk bile henüz imtihana tabi tutulamıyor çünkü karar verebilecek yaşta değil.
İnsanlar akıl yönünden diğer varlıklardan üstün kılınmıştır.
O yaşta bir çocuk da işleyeceği günah ve sevaptan haberi yoktur ki öğretilse bile ne kadar etkili olur tartışılır...
Biz 18 yaşından sonra birçok yerde söz sahibi olabiliyoruz.
Neden ben çalışıyorum da 5 yaşındaki 12 yaşındaki çocuk çalışmıyor diyebilir miyiz?
Eğitim hayatımızın en önemli zamanı ne zamandır, üniversiteye giriş zamanıdır öyle değil mi?
Bu sınava girmem için benim belirtilen şartlarla uyumlu olmam gerekir.
Biz ilköğretimde olan bir çocuğu bu sınava alabilir miyiz?
Çocuklar ve ciddi sağlık sorunu olanlar imtihana tabi tutulsaydı bu sefer de: " O daha çocuk ne anlasın günahtan sevaptan! Ya da sağlık sorunu olanlar bizimle bir mi neden onlar da imtihan oluyor! (hâşa) Allah, HAKSIZLIK yapıyor!!" derdiniz.
Çok zor düşünmeye gerek yok verdiğim örnekler çok basit ve yaşadığımız şeylerdir.
Sorgulamaya devam edebilirsiniz bizden istenen de bu zaten:) Umarım yazdıklarım Allah'ın, merhametinin, adaletinin ne kadar büyük ve kusursuz olduğu konusunda sizi tatmin etmiştir.☺ 🍃🌺🍃10 Yorumla
Çocuk yaşayabildi mi hayatı hayır yaşasaydı o da imtihan olurdu sen de bebekken ölseydin sende cennetlik olurdun çünkü aklı selüm değiller bebekler mesela sen 3 yaşında olunca mı çocukça mı davranıyosun öyle düşün bu arada çok dindar dğrilim ama böyle
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılİzah edeyim..
Cennette tek bir makam yok..
O çocuk dünya zevki namına bişey bilmediği için ahirette de çocuk olarak kalacak..
Onun cennetten alacağı lezzetle senin alacağın lezzet bir olmaz..
Şirket olarak düşünürsek misal, küçük şirketlerin kârı ile büyük şirketlerin kârı bir değildir.. Küçük şirketin bir yılda kazandığı kârı, büyük şirketler bir günde kazanır.. Kayıpları da bu nispette olur..
Koca bir şirket ben niye yıl sonunda kâr edemedim ama bu küçük bakkal dükkanı kâr etti diye ağlaması ne kadar saçma ise yetişkin insanların da küçük çocuklar cennete gitti diye ağlamaları o kadar saçmadır..
Zira koca şirket zarar ediyorsa yönetimde sıkıntı var demektir.. Sırf zarar etsin diye koca bir şirket kurulmaz çünkü.. İşi, kâr etmektir..
Siz de kendinizi iyi yonetirseniz Cennetteki makamınız o çocuğun makamından daha büyük olacaktır.. Kâr etmeye bakın..
#Vesselam218 Yorumla- +1 yıl
çocuğun hiç imtihan edilmeden cenneti kazanması yine de çok mantıksızdır madem herkes imtihan için yaratılıyor o zaman hiçbir çocuğun ölmemesi gerekir çünkü imtihan henüz başlamamış oluyor
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 o çocuk imtihan için yaratılmamıştır. İmtihan 15 yaşında başlar.. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dine sahip aileden olursa olsun farketmez..
Gerçek adalet budur.. - +1 yıl
imtihan için yaratılmadı ise ne için yaratıldı? buluğa erip imtihanı başlayacak imtihan başlamadan ölüyor bu durumda çelişki ortaya çıkar demek ki allah bazı kullarına torpil geçiyor adaletsizlik yapıyor manası çıkar
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 hayır.. bazen o çocuğun ailesi o çocukla imtihan edilebilir.. sadece cocuk değildir imtihan edilen.. ve daha bilmediğimiz binlerce hikmete sebeptir..
Kur'an da Hızır (as) ile Hz. Musa (as) kıssası anlatılır.. Özetlersek o kıssada Hızır (as) bir çocuğu öldürüyor.. Hz Musa sebebini sorunca da o çocuk ilerde zalim olacaktı bu yüzden öldürdüm diyor.. Bunun gibi bizim bilemeyeceğimiz binlerce hikmete sahiptir..
Bunun tek bir formülü yok ki şundan şundan öldü diyelim.. Burda mesele sizinin ne yaptığınızdır..
Bu arada sizin mantığınız almıyor diye herşeye saçma diyemezsiniz.. O sizin mantığınızın kapasitesi yetmemiştir.. - +1 yıl
hmm yani bir insanın gelip çocuk öldürmesi sonra da ilerde zalim biri olacaktı ben onu öldürdüm demesi gayet normal bişey yanına birisi gelse çocuğunu öldürse ilerde zalim olacağını bildiğimden öldürdüm dese ne tepki verirsin?
- +1 yıl
hikmet falan yok sadece saçmalıklar var
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 Allah çarpsın bunu diyeceğini biliyordum 😄 sizin aklınız bu kadar işte.. Hızır as diyorum sıradan biri değil ki? Digeri de Hz Musa peygamber.. Hızir as da peygamber olduğu söyleniyor ama Kuranda net değil..
Yani vazifeli.. Azrail as gibi..
Sıradan birinin yetkisi yok - +1 yıl
sonuçta hızırın peygamber ya da vazifeli olduğu sadece iddiadan ibaret hatta bu insanların yaşamış olması ve bu olayların yaşanmış olması bile sadece boş iddialardan ibaret kanıt yok
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 Kuran'dan daha büyük kanıt yok onu inkar edene diyecek sözüm de yok
Sen ne diyorsun degisik @gitarimfirarda - +1 yıl
Ahirette herkes 33 yasında olacak üstad😄
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist kuranda yazan herşey yüzde yüz doğru mu kanıtın nedir buna? kuranı araplar uydurmuş olamaz mı?
- +1 yıl
AgnostikHarun kuranda yazan her şey %100 doğru değildir bir kanıt bul getir ben de sana %100 kanıt bulur getiririm
Kuran diyor ki! Âdemoğlu ölümsüzlüğe yaklaştıkça salgınlar hasıl olacak al sana kuranın doğruluğuna bir kanıt😄 - +1 yıl
Kuranı araplar uydurmuş olur mu olmazmı bilmem ama emevi döneminde ilave uydurma ayetler ile güncellenmiş olabilir..
İnsanoğlu olarak düzgün olanı bozmakta üstümüze yok - +1 yıl
@beyazyakalıanarşist hangi ayet? göster bakalım kanıt diyorsun da kuranda kanıt göndermediğini allah bizzat kuranda açıklıyor enam suresi 35 enam suresi 158 ve isra suresi 59 bu ayetleri inkar ediyorsun kuranda mucize var diyerek ya da kuran kendisiyle çelişiyor demektir
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 gereken açıklamayı yaptığımı düşünüyorum.
Genede yineleyim kuran diyor ki!
Âdemoğlu ölümsüzlüğe yaklaştıkça salgınlar hasıl olacak etrafında olan bitene bakman kâfi
Hangi ayet olduğunun bir önemi yok gerçekleşiyormu gerçekleşmiyormu mühim olan bu
Ayet paylaşmayada gerek görmüyorum geçmiştede önceki hesabımdada ayet istedin sana burada bir çok kez ayetleriyle sana bunu izah ettim sağından solundan çekiştirip gene kendi aklındaki bütünleştirdin üstünden bir sene geçti o konuşmanın dilimde tüy bitti ama hiç bir şey değişmemiş o yüzden uğrasamam sana ayet paylaşmakla falan değmez😄
Ayrıca sana bir şey ispat etmek zorunda değilim neye inandığında umrumda değil istediğine inanmakta özgürsün
Madem bu kadar eminsin kuranın ne olduğu hakkında agnostik takılma direk deist ol hatta ne deisti, geisti agnostiği bırak bu ne şiş yansın be kebap ayaklarını adam gibi direk ateist ol sende kurtul bizde kurtulalım bu ızdırabından😅 - +1 yıl
@beyazyakalıanarşist öyle bir ayet olsaydı buraya yazıp gösterirdin ayeti gösteremediğin için boş boş konuşmuşsun sadece
- +1 yıl
@AgnostikHarun2634 O dediğin ayetleri bile doğru düzgün okumadığın ya da zihnindekilerin kılıfına uydururarak okuduğun bariz, belli oluyor ki😄 ayeti inkar eden yok ama sen okuduğun ayeti saptırıyorsun apaçık mucizeden bahsederken mucize yok diyorsun ki mucize için doğaya bile bakman yeterli, üstelik ben kuranda mucize veriyor demedim sonradan olacaklar hakkında bugüne mesaj veriyor dedim.
Elin arabı ne bilsin 1000 yıl sonra ne olacağını
Ne demek istediğini bile anlamamışın o ayetlerin çünkü düz mantıksın at gözlüğü ile oluyorsun!
Ben sana yardımcı olayım dur
ehlisünnete sesleniyor diyor ki! Onların yüz çevirmeleri sana ağır geldi ise, yapabilirsen, yeri yarıp inebileceğin bir tünel ya da göğe çıkabileceğin bir merdiven ara ki enam35 (bu merdivenden tünelden kasıt 6. boyuta açılan bir geçittir) onlara bir mûcize getiresin! diyor
Mucize yokmuymuş hmm🤔
meleklerin gelmesini veya rabbinin gelmesini ya da rabbinden bazı işaretlerin gelmesini mi bekliyorlar? Enam158 (Doğadaki işaret yetmiyor onlara) burada sana gönderme var😄
Kim mucizeleri yetersiz görüp mucize bekliyor acaba😄
Nitekim Semûd kavmine, açık bir mûcize olmak üzere dişi deveyi vermiştik, ama ona (inanmayıp) kötülük yaptılar. İsra59 mucize yok evet dimi haklısın. - +1 yıl
@beyazyakalıanarşist parantezler koymadan yorum katmadan düzgünce okursan ne olduğu meydanda ayetlerin bir de yarım yamalak ayet paylaşıyor sanki biz ne yazdığını bilmiyoruz ayetlerde kuranda mucize var diyerek kuranla çelişiyorsunuz haberiniz yok neymiş 6. boyuta açılan geçitmiş ulan ahahahhahaha :D :D :D
+1 yılOncelikle Selamın aleyküm. Düşüncelerinizi okudum. Düşüncelerinizi saygı duyuyorum. Affiniza sığınarak sorunuzu cevaplamak istiyorum. Belirttiginiz sorudaki gibi insanlar bu dünyaya ahiret için geldi. Yaptığı şeylere karşıt ya cennet ya cehennem sunuldu. Ve bunlar için insanlar sınava tabii tutuldu. Bu sınavlar imtihan olarak adlandirildi. Kimimizi malı kimimizi sağlığı kimimizi evladı ile imtihan Etti Rabbimiz. Kulum bana isyan edecekmi diye. O güzel nur yavrumuzda o imtihan lardan birisidir belki annesine babasına cennet mujdesidir. Şeytan aldatıcıdır güzel kalpli kardeşim. Dediklerimde seni incitecek birsey söylüyorsam lütfen beni affeyle. Ancak benim şahsi görüşüm sen güzel kalpli ve biraz a olsa inancli bir insan sin ki şeytan sana bu fitneyi veriyor. HZ. Maşitayi hatirla ve hikayesini dinle senden bnu istiyorum. Rabbim bizleri siniyor imanimizi inancimizi Rabbim hepimizi güzel amelli insanlardan eylesin insallah
10 Yorumla4 yaşında çocuğu altına neden sıçtın halıya neden işedin , bez paranda çokmuş ailene baya masraf olmuşsun diye mi sorgulanacak.. iyimisin diycem belliki binakıl tutulması yaşamışsın , bluğ çağına girdikten sonra günah yazılmaya başlayacak Ama genel kabul müslüman bir kimsenin çocuğunun müslüman olarak cennete gireceğidir bu söylediğim alimlerin ortak görüşüdür en doğrusunu Allah bilir... çünkü kesin bir bilgi yok
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSorunun cevabını vermişsin zaten. Adı üstünde çocuk ve islam da çocuklar belli yaşa gelmedilerse yaptıklarından sorumlu tutulmazlar. Bulu çağ diye bir şey var. İslam'a göre bulu ergenlik çağında birinin günahları ve sevapları yazılmaya başlar. Ona göre cennet ve cehenneme gideceği belli oluyor.
40 Yorumla
+1 yılSen aklını kaçırmış olmalısın. Madem ki cennete girmek istoyorsun o zaman günah işleme, nefsine bir dur diyemiyor musun? Peki o çocuğun ne suçu var cehenneme mi gitsin çocuk? Madem bu kadar cennete gitmek istoyorsunuz neyi bekliyorsunuz? Günah işlemeden yaşayın. Ha bir dakika bile olsun nefsinize hâkim olamıyorsan hiç kusura bakma ama cehenneme gitmeyi hak ediyorsun. Azcık kafanı çalıştır. Gelmiş saçma sapan konuşuyor. O kadar günahı işle sonra gel küçük çocuk nasıl hemen cennete gidiyor?
30 Yorumla
+1 yılAllah mutlak adildir; hiç bir kuluna zulmetmesi düşünülemez. Bu dünyada kullarına zulmetmeyen yüce Rabbimiz, elbette ahirette de zulmetmeyecektir. Zaten o Adili Mutlak için böyle bir şey düşünülemez.
Çocuk yaşta ölenler günahsız oldukları için cennete gideceklerdir. Büluğ yaşından sonra ölen insanlar ise iman, sevap ve günahlarına göre cennet veya cehenneme gideceklerdir.350 Yorumla- +1 yıl
Çocuk yaşta ölen insanın günahları olmadığı için cennete gitmeleri, Allah'ın rahmet ve adaletindendir. Büluğ yaşından sonra ölen insanlara ise, Allah hak vermiş ve bu hakları doğru yerde kullanmaları hâlinde cennette ebedi hayatı vereceğini vadetmiştir.
Cennet makamları sonsuzdur. Bir vakit fazla namaz kılan bir insanın cennetteki makamı ile eksik kılan insanın cennetteki makamı aynı olmayacaktır. Aynı şekilde bir günahtan sakınan insan ile sakınmayan insan arasında da çok fark olacaktır. Öyle ise kendilerine verilmiş bu hakları doğru yerde kullanan bir kişi ile çocuk yaşta ölen insanın cennetteki makamları bir olmayacaktır. Hatta -henüz kendisine farz olmadığı halde- çocuk yaştayken ibadet eden bir çocukla, çocukken ibadet etmeyen bir çocuk arasında dahi fark olacaktır. - +1 yıl
Demek ki bunda bir adaletsizlik yoktur. Allah bu kuluna namaz ve salih amel işleyebilecek zaman vermiştir. Bu zamanı doğru yerde kullanıp cennetin yüksek makamlarını kazanma imkanı verilen insan, bu fırsatı tepip yanlış yerde kullanmışsa artık "Neden beni cezalandırıyorsun? Neden çocuk yaşta öldürmedin." demeye hakkı olmaması gerekir.
Küçük bir esnafın kazancı ile büyük bir şirketin kazancı bir olmaz. Esnafın getirisi küçük olduğu gibi götürüsü de küçük olur. Ancak şirketin böyle değildir. Getirisi büyük olduğu gibi götürüsü de büyük olacaktır.
Demek ki Allah, bize ömür gibi büyük bir sermaye vermiştir. Bir padişah bir askerine ticaret yapması için bir sermaye verse ve eline de bir pusula verse, buna uyması halinde büyük kazançlar elde edeceğini söylese ve o asker buna uymasa, kendi kafasına göre nefsinin ve hevasının isteklerine göre harcama yapsa elbetteki suçlu asker olacaktır. Asker padişaha neden bu sermayeyi bana verdin dese, elbetteki padişahın cevabı şöyle olacaktır. "Ben bu sermeyeyi pusuladaki şartlar dahilinde kullanıp kâr etmen için sana verdim. Sen ise buna uymayıp nefsin ve hevanın doğrultusunda kullandın." Elbette ki bu askeri cezalandırmak padişahın adaletidir. Doğru ticarette mükafatlandırması nasıl adalet ise, kaybettiği zaman cezalandırması da aynı adalettir - +1 yıl
mezheplerde namaz ve abdest farzları sunnetlerı bıle degısıyor eger hanbelı mezhebı dogruysa tum namazın abdestın boşa gıttı cehennemde yanacan bence önemse yanma yokolma
www.erdemyolu.com/.../...4%B0-FARKLAR-TABLOSU.html - +1 yıl
@GitarımFirarda mezhepler hakkında bile birşey bilmedigin apaçık. Hiç bir hak mezhebinde Allah 'ın haram dediğine helal demiyor. Bu bir ikinciside sünnetlerde değişiklik olmasindada bir beis yok.
Bana birisinin yazmış olduğu linki atıp namazların boşa gidiyor diyerek birşey ispatlayamazsinda kaldiki ben o namazı senin hosnutlugun için kılmıyorum - +1 yıl
Allah 'ın yerine geçip hüküm vermek bir yerde şirk oluyor. Bunuda biraz önce sen yaptın. Sirkini güle güle kullan 😅
- +1 yıl
Kuranda haram denilen birseye helal diyen bir mezhep imamının görüşünü buraya kaynağıyla at. Oyle bastan savma kimin yazdığı belli olmayan kaynaksız mesnetsiz tabloyla gelme. Hem ben bir mezhep imamının görüşüne göre namaz kılmam kabul olmayıp senin herşeyi reddederek yaşaman mı daha doğru oluyor.
- +1 yıl
bu bilgiler her hangı ılahıyat kıtabında var ımam hatıplerde de vardır mesela sarı kıyafet gıydınse hep harama bulastın satranc oynadınsada öyle
- +1 yıl
sarı elbıse ıle namaz kıldınsa namazın orucun abdestın gitti
- +1 yıl
@GitarımFirarda bumu yani 😀Kaynak nerde kuranda bununla ilgili ayet nerde. Öyle burda yazıyor bu böyle diyecek ya da bunu kayıtsız şartsız kabul edecek değili. Hos onu sorgulayıp dini tamamen reddetmekten o bahsettigin sey bile daha evladır ama neyse 😏
- +1 yıl
sarı gıymenın hukmune bak sana öğretılmemesı bılmemen senın ıbadetlerını bosa cıkarmaz gulecegıne bır arastır derım sonra 4 yasındakı kız ölünce cennete sende cehenneme gıdersın sor bakalım alım dedıgınız adamlara sarı gıymek satranc oynamak neymıs
- +1 yıl
@GitarımFirarda bunca tantana ettin cevabın bumu.4 yasındaki bir çocuk hiç ibadet etmeden cehenneme gitmesimi adil ve şefkatli olurdu 😀Sen gelmişsin 31 yaşına hiç birşey yapmadan yapanlarada yapmaya çalışanlarla dalga geçip köstek olmaya çalışıp hatta kendi inancsizligini dikta etmeye calisip kendince yalanlayarak cennete gidecek olman mi adil ve mantıklı olurdu. Gerci sende orda sorarsın neden diye. ya da oraya gitmeden önce ben bunu yaparak burda elime ne geçiyor diye de sorabilirsin 😏
- +1 yıl
SARI GIYMEYI ARASTIR SAHIH HADIS KITABINDA HARAM DER PEYGAMBER YASAKLAR AMA TURKIYEDE BAZI HOCALAR MEKRUH BAZISI HARAM DER HEPSI AYRI TELDEN CALAR YANLIS HOCAYI SECTIN CEHENNEMI ALDIN
- +1 yıl
@GitarımFirarda bak sen şimdi kimin cehenneme gideceginide soyledin. peki sen nereye gideceksin 😀Yok eğer herşey yalansa yok olacaksak bunca tantanan neden 😅
- +1 yıl
ORTACAG ARAP TÖRESINDE KAYBOLMANIZ ULUSUMUZU BOZUYOR ONDAN DIYORUM SIMDI 21 YY COK UST MERTBEDE OLMALIYDIK FETÖ O POH BU POH DERKEN COK VAKIT KAYBEDIYORUZ
- +1 yıl
@GitarımFirarda bu arada o sarı elbise dediğin olay ise bambaşkadır. zaferan diye geçen kelime türkçeye sarı elbise olarak tercüme edilmis. Bir kac kiside senin mantıkla türkçe mealini sarı renk elbise olarak düşünmüş öyle fetva vermiş esasında etkenlerin kadınlara benzeme ve yaratılışa aykırı hareket etmesi sembolik olarak yasaklandığı anlatılmak iştenmiş ama işte gelde anlat.
- +1 yıl
CENNET CEHENNEM PUTPERESTLERDE VAR BU KONUDA COK YAZIT OKUDUM SONRA TEK TANRILI DINLERI UYDURANLARA GECMIS SUMERLER ASURLAR ANTIK YAHUDILER CEHENNEME CENNETE INANIYOR VE BINLERCE TANRILARI VAR
- +1 yıl
Ustun mertebe mi 😂Sen insan hakları ve özgürlükten yanasındır kendi sığ görüşlerini başkalarına dikta ederken yok şu oluyor yok bu oluyor diye bahane üretirken oldukça hümanistsin.
Aksi bir durum olduğunda kimsenin hayatına kimse karisamaz dersiniz. - +1 yıl
Bu verdigin örneklerde birseyi değiştirmez. Bu devirde bilgi adı altında herkes birşeyler yazıp çiziyor. Cennet cehennem olayında islami yalanlamaz. Cunku ilk insanın buraya geldiğinden beri bu cennet cehennem kavramı vardı. Zaman geçip cımbızla birileri birşeyler alıp birseyleri yok sayıp ya da başka başka tanrılar icat etmiş olması kesinlikle islami çürütmez. Bilakis Kuranda bahsedildigi gibi her kavme bir uyarıcı geldiği ve zamanla bazı şeylerin değiştirildiği ve bazi seylerin hic bahsedilmedigi bozulduğu manasina bile gelir
- +1 yıl
ALLAHIN MENAT VE UZZA PUTLARININ EN BUYUGU OLDUGUNU BILIYORMUYDUN BU NEDENLE ABDUL UZZA YANI UZZANIN KULU NA BIZ EBU LEHEB DIYORUZ GERCEK ISMI ABDUL UZZA VE ABDULLAH ISMIDE PEYGAMBERIN NESI OLUYOR? ALLAH PUTUNUN KULU DEMEK BUNLAR ISLAMTARIHCILERI BILIRKI PUTLAR AMA BU DINI UYDUTRANLAR MENATI UZZAYI ATIP ONLARIN EN BUYUGU ALLAH PUTUNU ALIP EVRENSEL TANRI YAPMIS BUNLAR ORTACAG ARAP TORESI TANRILARI CEHENNEM CENNETDE ESSEGIN ONUNDEKI OT O OTA ULASMA ARZUSU ILE ESEKLIGE DEVAM EDER OZGURLUGUNDEN FERAGAT EDER OYSA ESSEK KACSA OTLUK ALANA GITSE AC KALMAZ SAMANA IHTIYACI YOK BU NEDENLE ULUS ESSEK DEGIL BAGIMSIZ OLMALIDIR
- +1 yıl
HER KAVME UYARICI GELMEDI ESKIMOLARIN HIC PEYGAMBERI OLMADI BUGUN ORMANLARDA BAZI KABILELER BULUYORUZ NE ALLAHI NE TANRI KAVRAMINI BILIYORLAR BU KABILELER DEKILER 80 90 YASINDA BILE OLUYOR ONLARA HIC PEYGAMBER GELMEMIS PEKI BU INSANLARDA CENNETEMI GOIDECEK YANI BUNLAR SINAV DISI MI? SINAV DISI ISE BU NE SACMA ADALETSIZ SINAV? EBU LEHEBIN GERCEK ISMININ ABDUL UZZA OLDUGUNU OKUDUN MU YA ABDUL MENATIN MUHAER AMCASI OLDUGUNU ABDULLAHIN YANI ALLAH PUTUNUN EN MUHAMMEDIN EN YAKINI OLDUGUNU ALLAH ISMI PUTPEREST BABA TANRININ ISMIDIR ONUN KIZLARI UZZA MENAT VE LAT TARIHDEN SILINMISTIR
- +1 yıl
@GitarımFirarda bütün ateistler ve antiislamcilar neden hep birbirilerinin saçmalıklarını tekrarlar anlamam. Bu ve bunun gibi birsuru yersiz ve sacma iddialar hep var. Ama her biri mesnetsiz seyler. Birisi cikar Menat ve uzza Allah in cocuklari oldugundan tut. Bal putuna kadar hatta Allah in ay tanricasi olduguna dair bir suru iddia var. Her biri birbirisiyle celisiyor tek birlestikleri ortak noktalari Islam yalan demekten öteye gidememiştir. Ateistform u okumayı bıraksanız daha iyi olacak. Islam öncesi O topraklara Ibrahim as da tevhid inancını yaydı bir kısım sonra vazgeçti bir kısım ise bir şekilde tek Allah inancını diri tuttu bir kısım ise Allah inancı i diri tutup Allah a ortak çıkarıp put yapıp taptılar. Bir Allah inancı olmasida tevhit peygamberinin bıraktığı inancın kalıntılarından olması çokta anormal birşey değil. Abdullah ısmi burdan gelmiş olması çokta zorlama bir yorum değil. Islam öncesi arap toplumunda ise Allah putu yoktu. Hubel vardı , lat, uzza , manat wadd, quzah, manat gibi daha birsürü put yapip taptılar. Bazılarının basina Al takisi getirtip öyle okumuşlar. Lat olmuş Allat. Aralarinda ki benzerlikten dolayıda oda zamanla bakın Allah bir put demeye başlanmış. Bazi seylerde zamanla dogru kabul edilip ondan ona sacma sapan seylere benzetilmis. Turkcedeki Yosma kelimesi gibi. Simdi bile sorsak yosma ne desek bir çoğu hayat kadınları na denir der. Halbuki yosma kelimesi genç, güzel sen şakrak kadınlara kullanılırdı. Anlam kayması yaşayıp bambaşka bir hal almış. Bahsettigin seylerinden bundan pekte farkı kalmamış
- +1 yıl
bunlar tarihçilerin sözleri ay tanrısı sözüde sacma degil islamın simgesi ay, camilerin tepesi hep ay flaması, bizimkiler bilim adamlarının sözü seninkiler havada duran temeli esası olmayan sözler inançlar kervan soyan bir arabın peygamber oldugunu sanıyorsun bır peygamber kervan soyar mı Bedir sAVAŞI MÜŞRİKLER YETER YAHU MUHAMMED KERVANLARI SOYMA GEL BURADA MERTCE SAVASALIM DEMESI ILE CIKMISTIR. HIC BIR PEYGAMBER KERVAN SOYUP HAYDUTLUK YAPAR MI? size göre yapar size göe tarıkat şeyhi bir küçük kızı becererek sübyancılık yapmıssa bır bıldıgı vardır. size göre ingilizle işbirliği yapan rahip frer le vatanı satan iskilipli atıf masumdur sizde akıl mantık bılım yoktur cocukluktan gelen kalıplara ınanırsınız muhammed kervan soymussa bır bıldıgı vardır dersınız peygamberın acımasız bır haydut gıbı davranması anormal degıldır dersınız zaten cehennem fobıne ara verdıgınde aklında calısmaya baslar
- +1 yıl
Firavun Musa masalını bilirsin bu masal defalarca kuranda gecer ama tecavuze ugrayan bır kadına bır erkege ya da cocuga verılecek cezadan bahsetmez sizin alimler kuran eksıktır onu bız tamamlarız der yazmasa bıle tecavuzu zınaya sokmuslar ve 4 sahıt gereklı demısler zınada ıstek var tecavuzde zorlama hıc bırbırıne uyar mı? Adaletlı mı? ama sız onara alim diyorsunuz
Şimdi mus firavun masalına bak bir ayetde firavun ve ailesi suda boguldu der
başka ayetde sadece firavun öldü der
diğer ayetde firavun ve ordusu boguldu der
baska ayetde ıse fıravun ordusu ve tüm halkı boguldu der
bellıkı bunu yazanlar arada cok seneler oldugu ıcın bunları görmemısler ya da toplayanlar hatalı toplamıs sımdı sana ayetlerı verecem
YUNUS SÜRESI 90
﴾90﴿ Derken İsrâiloğulları’nı denizin öteki yakasına geçirdik. Firavun ve ordusu da haksız yere onlara saldırmak üzere peşlerine düşmüştü. Sonunda Firavun boğulmak üzereyken şöyle dedi: "Elhak inandım ki, İsrâiloğulları’nın iman ettiğinden başka tanrı yokmuş! Ben de artık kendini O’na teslim
edenlerden biriyim."
BURADA ÖLEN FİRAVUN DİYOR
ZUHRUF 54-56
54: Böylece Firavun hilesiyle kavminin aklını çeldi; onlar da kendisine körü körüne boyun eğdiler. Doğrusu onlar, iyice yoldan çıkmış bir topluluktu.
55: Nihâyet gazabımızı üzerlerine çektiler. Biz de hak ettikleri cezayı onlara verdik de hepsini suda boğduk.
56: Bu şekilde onları azaba uğramada diğer kâfirlerin önüne geçecek öncü bir gürûh, sonra gelecek nesiller için de ibret verici bir misâl kıldık!
BURADA FİRAVUNUN TÜM KALBİ ÖLDÜ DİYOR
BAKARA 50
Ve önünüzdeki denizi yarıp, sizi nasıl kurtardığımızı gözlerinizin önünde Firavun'un adamlarını nasıl boğduğumuzu,
BURADA FIRAVUN VE ADAMLARI ÖLDÜ
ŞİMDİ FİRAVUN MU SADECE ÖLDÜ, FİRAVUN ASKERLERİYLE Mİ ÖLDÜ YOKSA FİRAVUN ASKERLERİ VE ORADA MUSAYI KOVALAMAYAN TUM MISIR HALKI MI ÖLDÜ
- +1 yıl
BU HATAYI BIR KITAP YAZARI YAPMAZ AMA SIZ DIYECEKSINIZ KI BU KITAP ALLAHTAN VE ALLAHIN BU HATADA BIR BILDIGI VARDIR BU KITAP ORTACAG ARAPLARININ UYDURMASI VE MUHAMMED ASLA BIR YUKSEK VARLIKLA TEMASA GIRMEDI ISPATI MESAJLAR ZORLA GELIYOR KIZARIYOR MORARIYOR GARIP TUHAF SESLER CIKARIYOR BAYILIYOR TITRIYOR SANKI CİN CARPMIS GIBI ABARTILI DAVRANIYOR BOLE YAPMAK ZORUNDA AKSİ HALDE INSANLARI KANDIRAMAZ OYSA TANRIDAN GELSE YUMUSACIK GELMELI HAYATI ISKALAMA
- +1 yıl
@GitarımFirarda herşeyi yalan yanlış biliyorsun sırf islami simgesi hilal diye. Halbuki Hz. Muhammed (sav) hiç bir zaman hilali kullanmadı. Hilali ilk kullanmaya başlayanlar Selçuklular ve Osmanlı zamanında olmuştur. Bir çeşit Türk kimliğinin simgesini oraya nakletmişlerdir. Kaldiki arap toplumunda ay tanrısı ya da tanrıçası diye geçen putun adı sin dır. Allah için güneş tanrısı deseler bir şeyleri bağlamaya kalksalar belki bu biraz daha akıcı olurdu. Cunki ibadetler hep gündüz yapılıyor ama dur o zamanda gunesperrest derdiniz. Gerci onada geçit yok. Nede olsa kerahat vakti uygulaması var. Dur sana link atıyım belki zihnin açılır.
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Diğer sacmaliklarinada cevap veriyim. Gerci okumayacaksın ama olsun. - +1 yıl
Peki peygaberin haydutluk yaptığını kim söyler. Kurana zinayı bizimkiler dökmüş sizinkiler de herşeye kılıf bulmuş. Yok şu söyle olsaydı böyle olsaydı. Kaldiki kuranda herşeye en ince detayına kadar girmemiş. Ama sizdeki zihniyet kuran neden tost makinasından bahsetmemiş kardan bahsetmemiş gibi şeylerle uğraşıyor.
Başka kavimlere uyarıcı gelmediğini nerden biliyorsun? Görende dünya kuruldu kurulalı hayattasın zanneder. - +1 yıl
Öyle bir zırvalamışsın ki Tanrıdan gelse yumuşacık gelirdi. Bu yumuşaklıgi neye göre belirledin hangi kanıtlarla on e sürüyorsun yoksa inkar etmek için bahaneler mı üretiyorsun. Yumuşaklık derken uyuşturucu etkisindeki gibi ya da alkol kullanmış gibimi opucem gibimi gelmesini hayal ediyorsun.
Allah putu olduğuna dair hiç bir kanitinda yok anca üç beş çöp bilgiler dışın da bir anca kendi fantazi dünyanızdan şu şöyleydi bu böyleydi şu söyle olurdu bu böyle olurdu gibi yan yattı çamura battı gibi bahaneler uretiyorsunuz.
Islamda fetret ehli diye bir uygulama var. Biraz araştırsan kendine peygamber ulaşmayanlarin hukmunde Allah 'ın belirleyecegini zulmetmryrcegini bilirdin. Neymiş kadına tecavüz eden birisinin akıbeti bildirilmemiş. Allah kuranda hep iyi şeyler yakın koti şeylerden kaçının derken bu bağlamda düşünmek gerektiğini hiç akıl etmeyin olaylari manipüle edecek şeylerle uğraşın sonrada bu tonrodon olso böyle olordo diyin.
Firavunun adamlarıyla mı boğulmuş yoksa sadece firavun mu boğulmuş. Ne kadar büyük eksiklik 😀Hatta kactane atlı süvari vardı kaçı kaç yaşındaydı kimin sağlığı yerindeydi kimlerin o durumda neler yaptı öyle teferruatlara değinmesi gerekiyordu dimi. Hatta tost makinasina bile işaret eden ayetler olmalıydi. Koskoca Tanrı bunu nasıl görmez 😂
Çok komiksiniz. - +1 yıl
Kopyala yapıştır yaptığın ayette okuduklarını bile algılama problemin var belliki. Firavun ve adamları derken. Hepsimi oldu yoksa bir kaçını oldu yoksa koskoca mısır halkı komplemi oldu sorusuda oldukça büyük bir çıkmaz 😀
Savaş alanında bile herkes belli başlı stratejik noktaları tutup üstünlük sağlamaya çalışır. Savasta yeri gelir etrafını çevirir adam ve malzeme alış verişi yapılacak noktaları kapatır yeri gelir kazanmak için gemileri karadan yürütür yeri gelir şu kuyularını tutar yeri gelir askeri bir hamle ile yerden tünel kazar barutla savaşı kazanmaya çalışır yeri gelir truva atı kullanır içten fethetmeye çalışırsın. Bunlar o kadarda büyük sıkıntılar değil. Ha inkar etmek isteyen için herkes bir gerekçe bulur.
Ama bu gerekçeler anca komik ve gülünc şeyler. Sen 31 yaşında iken hiç birşey yapmadan elinden geldiği kadar köstek olmaya çalışarak 4 yaşındaki çocuk ölümce cennete gitmesi adaletsizlik , mozhoplor bolo forklo korondo sunlar yok gibi bahaneler ardına sığın.
- +1 yıl
anladım ki sende zeka problemi var birde akıllıymış gibi yapınca komik oluyor hıkaye sole fıravun musa ve halkını kızıldenıze kadar askerlerıyle kovalar ve orada denız yarılır ve fıravun ölür ama kuran bunu her yerde farklı yazmıs bır yerde tum fıravun halkı yanı tum mısır öldü derken bir yerde sadece askerler ve firavun öldü diyor bunu normal kıtap yazarı yazmaz bole bınlerce tutarsız sey var ama sız kıtabın arapcasını ezberlemekten beynınız
- +1 yıl
SULANMIŞ PAPAGAN GIBI SORGULAMADAN O KOMIK ARAPCA SIVENIZLE YALAN YANLIS EZBERLEYE EZBERLERE AKLI DIUSUNCEYI KULLANMAYA KULLANMAYA BEYNINIZ SULANMIŞ
- +1 yıl
ESKIDEN SENIN KAFADA OLANLARA ŞEYHLER DERDIKI DUN UCTUM BEN TOROSTLARDA GEZDIM SENIN GIBILERDE AKIL OLMADAN SORGULAMADAN HEMEN INANDIGI ICIN EVET SEYHIMIZ UCMUS DERLERDI SUKUR CEP TELEFONU CIKTI BU YALANI SOLEYEMIYORLAR ZAMANLA AKIL SIZI YENECEK EL İLAH DENILEN TANRININ VARLIGINI GORMEK ISTIYORSAN BIRAZ KAHIRE ISLAM ENSTUTUSUNUN YAZILARINA BAK ELLAH DENILEN PUT BUYUK PUTTUR LAT MENAT UZZADA ONUN KIZLARIDIR EARAPLAR EL ILAH DIYE BIR TANRIYA INANMISLAR ONUN ANADOLUDAKI ISMI KIBELE ONCE ISLAM ONCESI ARAPLARI INCELEYEN DUNYA CAPINDA UNLU TARIHCI PROFESORLERI INCELE PUTPERESTLER NAMAZ KILARDI ORUC TUTARDI ZEKAT VERIRDI HERSEY AYNIYDI SADECE HACDA TAVAF EDERKEN 2,3 KELIMEYI EKLEDILER SEN EMINIM SARA KRIZI GECIRENE ICINE CİN GIRMIS SANIP CINCI HOCAYA GOTURENLERDENSINDIR OYSA BEYINDE ELEKTRIKSEL BOSLUK OLUYOR KISA DEVRE YANI
- +1 yıl
ömer devrine ait paralarda ay simgesi var sen nurcumusun :)
- +1 yıl
sin tanrısı babil asurun yanı ıslamdan 3622 yıl öncekı tanrı sen nıye her okuduguna ınanıyorsun nurcular hep makalelerınde yalan soluyorlar cunku tayfası arastırmaz hocanın uctuguna ınanana ne gerek var bılımsel konusmaya sin putperestlbabıl asurlarının tanrıusı ve mılattan önce daha muhammedın dogmasına 3600 sene var o sıteyıde evrım agacı sıtesıne karsıt yapmıslar cok komıksınız ya
- +1 yıl
burada ıse arapların ay tanrısından bahsetmıs adı sin degıl su gizli fetöcü nurcularıda bırak hayatları palavra doneklık yalan arapların ay tanrısına al-ilah dıyorlar
tr.wikipedia.org/.../%C4%B0lah - +1 yıl
makalede burası onemlı kureyslılerın ay tanrısına al-ılah demesı ve en buyuk tanrı olması bızı ılgılendıren yer burası
Al-İlah
İslam öncesi Araplar; Arap toplumu Kabe'de 360 tane puta tapıyordu, bunlardan en güçlüsü ve en yükseğe koydukları ilah ay tanrısı olan Al-İlah (El-İlah) idi.[3] İslam öncesi Araplara göre Al-İlah “Dünyanın yaratıcısı, havadan yağmur indirici, yerden dane çıkarıcı ve Kabe'nin efendisi” idi.[4] Al-İlah'ın üç adet kızı bulunmaktaydı: El-Lât, El-Uzzâ, El-Manât. - +1 yıl
şimdi kıtabın yoksa gorsellerde sin tanrısına bak mılattan öncekı tanrı ne muhammed var ne selcuklu sımgesıne bak gogoolda aynı bızım camılerın tepesındekı ay sımgesı yanı ne acıkı putperest bır tanrının sımgesını gercek dın sanıyoruz ve sorgulamadıgın ıcın kuranda yazıyorsa ıspata gerek yok ben kek gıbı ınanırım dıyıncede tum hayatın bır yalanla mahvoluyor sığ zayıf gucsuz yasıyosun
- +1 yıl
@GitarımFirarda bilgi kaynağın wikipedimi. Wikipedi bile o tarz yazilarda sorumluluk kabul etmiyor. Geberip gittiginde görürsün. O kadar boş beleş birisin ki. Sana harcadığım zamana acıdım. Yazık oldu o kadar zamanıma 😅Yarım yamalak arapça diyorsun kendin tek kelime bilmiyorsun. Neyseki şeytan azapta gerek
- +1 yıl
@GitarımFirarda başka saçmalığın kaldımı? Ateist forumda ve kıytırık sitelerdeki saçmalıkları gerçek diye kopyala yapıştırmaya devam et. Zavallı yaratık
- +1 yıl
CEHENNEM KORKUN OLMASA 1 SN YE ALLAHA IBADET BILE ETMESSIN ALLAHI BILE CENNET ICIN KULLANIYORSUNUZ ALLAH PUTU ILE BILE SAMIMI ILISKIN YOK 1 AYETI INKAR ETMEN SENIN INANCINDA CEHENNEME GITMEK VE MEZHEPLERLE OKADAR AYRISMISINKI BIRCOK AYETI INKAN EDIYORSUNUZ YANLIS YORUMLUYORSUNUZ HA BENIM GIBI BU KITABI TUMDEN REDDETMISIN HA SENIN GIBI BIRKAC BOLUMU YANLIS YORUMLAYARAK REDDETMISIN HER IKISIDE CEHENNEME GIDER NE FARKEDER SEN DE ORDASIN SUMERLILERIN UYDURDUGU BABILIN UYDURDUGU 3600 YILLIK CEHENNEM YALANINA GIDERSIN
- +1 yıl
ATEIST FORUMDA BUNLAR YOK PEYGAMBER MASALLARINDAKI TUTARSIZLIKLAR SADECE KURANI DIKKATLI OKUYANIN FARKETTIGI SEYLER KURAN HAREKESIZ YAZILDI O DONEM ARAPCASI ILKELDI VE HAREKE YOKTU OZELLIKLE KUREYS ARAPCASI OLEYDI BISEY HAREKESIZSE ONU CEVISIRKEN NE OLDUGUNU BILMEN IMKANSIZDIR CUNKU BIR HARF BASTA İ ORTADA A BASKA YERDE O OLUR BU NEDENLE O KELIME GÜLMÜ GOL MÜ GEL Mİ ANLASILMAZ HAREKESIZ ILKEL ARAPCAYA BILE SIZ KUTSAL DEMISINIZ O ARAPCAYA HAREKELER SONRADAN EKLENDI BU BILE KURANIN DEGISTIGINI GOSTERIR HAYATIN9IZ BIR YALANLA GIDIYOR HA ALLAHI SEVSENIZ NEYSE CEHENNEM FOBISI ILE ONUDA KULLANIYORSUNUZ SANA VIKIPEDIA YI VERDIM CUN KU ELINDE KITABIN YOKTUR DEDIM BELGELERIN YOKTUR DIYE BUNU YAZAN ULUSLAR ARASI TONLA TEZ VAR GOOGLDA AKADEMIK TESTLER
- +1 yıl
@GitarımFirarda zaten vikipediadan ve üç beş kiytirk yerden başka bu tarz atmasyon seyleri bulamazsın. Bir zamanlar şikayet edildi hatta attığın linkte altta yazar bu görüşler bize ait değildir biz sorumluluk almayız diye. Senin gibi birisi uydur uydur yazar olur biter. Peki sen benim attığım linke baktın mı? Öyle atmasyonda değil kanıtlı olarak kaynaklarda bakabilirdin ama her zamanki gibi inanmak istediğiniz neyse onunla yetinir doğruluğunu yanlışlığını kontrol dahi etmezsiniz. Böyle devam edin. Neden olsa Allah kuranı kerimde isra 82. Ayette boşuna
Biz Kur’an’ı mü’minlere şifa ve rahmet olarak indiriyoruz. O, zâlimlerin ise ancak ziyânını artırır. Demiyor. Canlı örneğisiniz. Ibret vesilesisiniz 😏 - +1 yıl
Ben Allah a cehennem korkumdan değil Allah 'ın bana olan rahmet bereket ve verdiklerinden ona olan sevgimden dolayı ibadet ediyorum. Keşke sende de biraz o eleştirdiğin cehennem korkusundan dahi olsa Allah a iman edrbilsen. Sizin işinizde akli gözüne inip kalbi mühürlü olmak böyle militanateist olmak yorucu olur acıyorum size😏
- +1 yıl
Topkapi sarayına git bak. Basilan sikkelerde hilâl var mi yok mu atmasyon şeylerle gelme. Hoş sen şimdi bunada baktım var dersin.
- +1 yıl
BANA NURCU SİTESİNİ GÖSTERİYORSUN HAYATINDA 1 SN YE OLSA SORGULA DA UNIVERSITE TEZLERINE BAK BILMEMNE AGACI DEDIGIN SITE EVRIMAGACI SITESINE KARSI CIKARILDI SIZINKILER HEP YALAN SOLUYOR SEN INANMAK ISTEDIGIN ICIN INANIYORSUN EMINIM DEDENE BABAANNENE 2 TL LIK BALI ALLAH SIFASI DIYE 200 TL YE TELEFONDA ORDA BURDA SATMISLARDIR O NURCULAR Kaıkoyde bızım murata para vererek ateıst gıbı davran 2 dk sonra ıkna olmuş gıbı davran musluman ol dıye para verdıler utube kanallarında onlar palavracı ve yalancı ve karaktersızler muratda 2 konusma ıle aaa musluman oldum ben dedı ve 2 mılyon ızlenme aldı
Hayatında 1 sn bıle olsa sorgula dogrular yanlıs yanlıslar dogru olabılırmı dıye 1 SANISE DUSUN bu konuda kahıre unıversıtesı tonla tez yayınladı ıslam Öncesı arap ınançları dıye kureys arapcası dedıgın sey senın trabzon laz sıvesı ıle konusulan turkce gıbı o laz olup turkce konusanı harflere doksek garıp bır turkce olur dımı yazarken ıstanbul turkcesı ıle yazıyorlar ama konusurken a e i ler uzuyorda uzuyor bazen a lar e oluyor ıste kureys arapcasıda okadar ılkeldıkı hareke noktalamaları yoktu
aşagıda muslumanın evlenmesı haram kadınlar var Nisa 23 de bahsetmıs dikkatli okursan dedenın torunuyla evlenmesı gunah dememıs torunun anneanesı babaannesı evlenmesı gunah dememıs yanı bunlarla evlenebılırsın dıyor aLLAH BOLE BIRSEYI UNUTABILIR MI DIKKAT ET ORADA KUZENLERINLE EVLENEBILIRSIN DIYOR KISTIK FIBROZ AKRABA EVLILIGI ILE OLAN BIR HASTALIK VE EN FAZLA 28 YASINA KADAR YASAR COCUK ALLAH GEN KAN UYUSMAZLIGINI BILMIYORMU KUZENLE EVLEN DEMIS BELLIKI BU KITABI YAZAN ORTACAG ARAPLARI KUZEN EVLILIGINI NORMAL GORMUS BU NEDENLE MILYONLARCA COCUK SAKAT DOGDU VE ÖLDÜ BU CINAYETI YAPAN YALAN DOLAN DIN - +1 yıl
NISA 23 U OKU KUZENLE EVLENMEK KAN UYUSMAZLIGI ILE COCUKLARI ÖLDÜRMEK CAIZ AMA AYNI MEMEDEN AYNI YAŞAM KAYNAGINI EMEN IKI SÜT KARDESIN EVLENMESI GUNAH SIZ DALGAMI GECIYORSUNUZ INSANLARI SAKAT BIRAKMAK DOGRU AMA SUT KARDESLERIN EVLENMESI GUNAH SIZ KÖTÜLÜĞÜ CAHILLIGI DIN SANMISINIZ AYETI OKU
Nisa suresi ayet 23:
"Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir." - +1 yıl
GORDUGUN GIBI DEDE TORUNLA EVLENEMEZ DEMEMIS BABANNENI NINENLE EVLENEMESSIN DEMEMIS DAYI AMCA HALA KIZINLA EVLENEMESSIN DEMEMIS SADECE KARDESININ COCUGU HARAM DEMIS ISTE TUM BU EVLILIKLER GENETIK HASTALIKLARA NEDEN OLABILIR ANADOLUDA BU SACMA YALAN AYETLERLE TONLA COCUK KAN UYUSMAZLIGI ILE SAKAL KALDI AÖLDÜ BU ORTACAG ARAP TÖRESINI BU NEDENLE GERCEK INSANLAR SEVMIYOR SIZ BUNA DIN DEMISINIZ
- +1 yıl
@GitarımFirarda büyük yazınca haklı olmuyorsun cüneyt abiye baglamada önce bir münazara nasıl yapılır onu öğren. Gerici yobaz. Ibigine bibirine kadar girmemiş dememiş. Ulan canım ahmak siz sırf inkar için saçma sapan şeylere değinip saçma sapan olayları manipüle etmeye çalışmaktan başka birşey yapmıyorsun. Böyle aglayacaksan oynamayalim. Klasik dinsiz saygısız konuşma ve münazara yapmaktan uzak ahmak birisi gibi konuşuyorsun. Kendi dinsizligini liktir git başka yerde yap. Bir bok bildigin yok daldan dala daldan dala atlayip yok şu neden yok bu neden yok diyorsun. Dinsizligini git dinsiz çinde yasa. Neyseki senin kudurmana 3l veriyorum şimdide seni miktar ediyorum. Kudur uyuz köpek gibi
- +1 yıl
Baya bir cellallenmis dinsiz köpeğimiz host başka kapıda havla. Neyse kendi karanlık dünyanda kendi sacmaliklariyla gözlerini Her şeye kapatarak kuduz köpek gibi kudurarark her ezan okunduğunda çıldırarak kininde bogulman dileğimle. Hoş senin gibileri anne babasından bile red yemiştir. Kendi sacmaliklarinla kendi paranoyakliklarinla gözlerini ve kulaklarını kapatarak. Sirf eleştiri olsun diye yalan yanlış şeylere doğrumu yalan mı değilmi diye araştırmadan bol kudurmalar.
- +1 yıl
Dede torunla evlenemez dememis. E senin tc kanunlarinda dediğin gibi çok ince teferruatlara değinmişti. Ama zihniyetiniz bozuk zihniyitinizi mikiyim. Konusma uslubundan bil3 haberiniz yok. Iki kitap onu da objektif olmak nedir öğren. Birde 31 yaşındasın. Gerci bütün dinsizleriniz aynı 50 yaşınızdaki bile böyle 18 yaşındaki ergen gibi ama burdada bu var der durursunuz. Engellerimde senin gibi kör ve sağır ahmakla dahada zaman kaynetmeyim. Sanada bol kudurmalar dedelerin gibi geberip gideceğin ve unutulacagin günlere tez zamanda kavuşmam dilegimle
- +1 yıl
sana sinirlenen yok çünkü sen küçük köyünün ötesini bilmeyen bir çocuksun seni cemaatlerde belki medreselerde iyi preslemişler o presin ötesine gecemessin buna muktedir degılsın
+1 yılMüslümanlara böyle basit sorular sorma. Mesela sor ki ; Nisa 23 ensesti yasaklıyor, Ahzab 50 sadece peygambere izin veriyor? Bunun altında yatan mantık nedir? Veya Kusursuz bir yaratıcı diye bahsedilen allahın tuvalet taşıyla konuşmaktan başka bir işi yok mu?
12 Yorumla
Soran+1 yılOnlara hiç deginmedim bile daha bir çok ayet var da neyse, yakın zamanda bu olayı yaşadığım için bunu sordum
- +1 yıl
Anladım
Cennet ve cehennem bunlar seviyeleri olan yerler. Plazaların alt katıyla üst katlarının arasındaki fark gibidir. Günahsız ölen çocuklar cennetin en alt katındalar çünkü sınava tabii olmamışlar dereceleri yok. Ama senin en üst katına kadar çıkma şansın var. O çocukta diğer tarafta senin dediğin aynını şu şekilde diyecek; Onu yaşattın derecesini yükseltme şansı verdin peki bana niye vermedin? Bana da o şansı verseydin bende derecemi yükseltebilirdim deyip şikayet edecek.
20 Yorumla
+1 yılBen küçükken din hocasına tüm bebekleri öldürelim direk cennete gitsinler ne güzel demiştim. Ama sen cehenneme gidersin dediğinde sorun olmaz benim yerime yüzlerce bebek cenneti kazanacak diyordum skdjv Ama mantıklı bi gönüllü tutalım herkesi öldürsün herkes cennete gitsin
06 Yorumla
Soran+1 yılShsjsjw aynı soruyu bende sordum ya 8. siniftauken hocaya aynen böyle demiştim. Hoca da kızmıştı ruh hastası misin falan demişti he ya harbiden bebek öldürmek ne şimdi hatırlayınca ne saçma düşüncem varmış diyorum o zamanlar 😂😂
- +1 yıl
Bence hala mantıklı kim istemez bebeği cennete gitsin miss
Soran+1 yılAma ya cennete gitmezse, kıyamam ya. Gerçek değilse İslam çocuğu boş yere öldürmüş oluruz
- +1 yıl
Bence zaten gerçek değil ama islam dinine inanan insanlara göre bu olay mantıklı olmalı
Soran+1 yılÇok mantıksız bence
Soran+1 yılİnanmak zor
O çocuğun nasıl öldüğünü bilmiyoruz, bu biiir.
İkincisi o çocuk günahsız gittiği için, cennetlik olacak. Yani temiz. Ama siz ondan mertebe olarak daha iyi yere gidebilirsiniz. Çünkü Peygamber Efendimiz uzun ömrün Müslüman için hayır olduğunu söylemiştir. Bu da iki...
Cennet veya cehennemlik kimdir bilinmez, bunun için lütfen Kur'an-ı Kerim'de kıssası geçen Hz Hızır ile Hz Musa'nın hikayesini okuyun. Ne nedir ne değildir insan aklıyla anlayamaz.11 Yorumla- +1 yıl
mezheplerde namaz ve abdest farzları sunnetlerı bıle degısıyor eger hanbelı mezhebı dogruysa tum namazın abdestın boşa gıttı cehennemde yanacan bence önemse yanma yokolma din bole sacma ve herkes kafasına gore degıstırmıs:) sen bunları sor
www.erdemyolu.com/.../MEZHEPLER-ARASINDAK%C4%B0-FARKLAR-
Mülkün sahibi Allahtır. O Mülkünde istediği gibi tasarruf sahibidir. Senin ona hiçbir artı vereceğin bir şey yokken seni yaratmışken ona hesap sorma cüretinde bulunman cehaletten başka bir şey oluyorda kalsın.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes aynı olaun istiyorsun seni yaratan şu kokoca dünyayı yaratan Allah imtihanıda herkese eşit veeecek degik ya kimine az kimine çok verir o çocugun kaderide böyleymiş böyle olmuş belki anası babası imtihanda şu an çocuklarını kaybettikleri için...
20 Yorumla
+1 yılBu soruyu zekâyla mı sordun yoksa sırf eleştiri olsun diyemi sordun? Imtihan sadece o çocukla ilgili değil. KaldikiAnne babasi hatta sen ben bile onunla imtihan oluyoruz. imtihan olup cennete giden kişinin cennetteki makamı ile daha imtihanı başlamadan cennete gidenin makamı çok çok farklı olacak. Hem Allah istediğine istediği kadar omur verir. Bunu sorgulamak bile abes. Sen daha iyi birisi ol daha iyi makama eris bu senin elinde
00 YorumlaAdı üstünde küçük bir çocuk ve akli olgunluğa erişmediği için günahları yazılmaz.3 yaşındaki bir çocuğun doğruyu ve yanlışı ayırt edebileceğini mi düşünüyorsun? Kaplumbağaya koş demek kadar saçma olur bu.
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabii ki öyle düşünmüyorum. Sadece yaratılma sebebini anlayamadım , o çocuk da insan ben de. Ama o hiçbir şeyi göremeden öldü ve direkt cennete gitti, yaratılma sebebi ne? Anasını babasını imtihan etmek için mı?
- +1 yıl
Herkesin bir yaratılış amacı vardır. Şöyle biri tecavüze uğrar, bir başkası yardım eder. Yardım eden kişinin yaratılış amacı budur, hepimiz doğrudan etkileşimli olduğumuz için bir başkasının hayatına iyi ya da kötü etki göstereceğimiz için yaratılıyoruz. Her şerde bir hâyır vardır derler, belki de o çocuğu ilerisi için bekleyen daha kötü şeyler vardı, ölümü yaşaması gerekiyordu. Geleceği bir tek Allah bilir, bir can alındıysa onun için en iyisi budur demektir bilemeyiz🤷♀️şu an yaşadığın şeyler sana kötü geliyor olabilir ama belki daha kötüsünü de yaşıyor olabilirdin. Bilemiyoruz bunu, kimse bilemez.
+1 yılBir fikri, bir görüşü, bir inancı kötülemek sizi zeki kılmaz. İmtihan edilmemizin sebebi hepimizin ilk insan Adem peygamberden geliyor olmamız. Hepimizde ondan bir parça olduğu için imtihana tabi oluyoruz.
04 Yorumla
Soran+1 yılZeki olduğumu mu iddia ettim? Sadece mantıksız geldi.
- +1 yıl
Neden insanların inancını hedef alıyorsun
Soran+1 yılKimsenin inancıni hedef almadım. Sadece kafama takılan bir soruyu sordum suç mu?
- +1 yıl
Saçmalığı göremiyor musunuz? İbaresi sen ne demeye çalıştın bilmiyorum ancak bu ibare siz saçma bir doğruya inanıyorsunuz. Benim bildiğim doğrudur, demek oluyor.
+1 yılAllah herkese bir ömür biçer onu yaşarsın. Imtihandan ziyade bir ödüldür sana sağlıklı bir şekilde ergenliği geçip yaşayabilmek. Allah sana iradeyi neden verdi? Doğruyu yap diye. Gelip de burda milleti manipüle etmeye çalışma. Misyoner misin nesin?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Senin zihniyetinde olanlar, rol yapma oyunlarında, karakter yaratma ekranında bulunan 'Rastgele' butonuyla yaratılmış karakter gibidir... Fazla kurcalama böyle şeyleri...
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu da senin imtihanın işte
eğer böyle düşünürsen sende imtihandan kalırsın
Allahın imtihanı çetindir
yapar kulu denemek için her şeyi yapar
bakalım fikri değişiyor mu değişmiyor mu kulun sadakati var mı yok mu40 Yorumlaİnsanın bu dünyada kalması onu günahkâr yapacak diye bir şey yok, aksine bolca sevap işleme şansı var ve böylece cennetin en alâ yerini hak edebilir.
Peki hiç o çocuk için düşündün mü? Belki hayat hakkının olmasını isteyip Allah a gönülden bağlı bir yaşam sürecekti.
Bunu belirleyen Allah, esas adil olan Allah; insanların kendine düşen şeylere kafa yormayıp, Rabbimizin işine hadsizce kafa yorması da anlaşılır gibi değil.10 Yorumla
+1 yılÖlen bir çocuğun cennete gitmesi, sınav kağıdı kalmadı diye bazı öğrencilerin sınavı otomatik geçmesi kadar adaletsiz ve saçmadır. (Efe aydal kırmızı hap1)
10 Yorumla
+1 yılŞifa niyetine Allah Bismillah...
41 Yorumla- +1 yıl
mezheplerde namaz ve abdest farzları sunnetlerı bıle degısıyor eger hanbelı mezhebı dogruysa tum namazın abdestın boşa gıttı cehennemde yanacan bence önemse yanma yokolma din bole sacma ve herkes kafasına gore degıstırmıs:) sen bunları sor
Yaratıcıya bunu neden yaptın demek kadar mantıksız bir soru yok. İstediğine istediği kadar yaşatır istediğini cennete sokar kime ne
21 Yorumla- +1 yıl
gerçekten bir yaratıcı olsa ve insanları imtihan için yaratmış olsa hiçbir çocuğun ölmemesi gerekir burada allah kendisi ile çelişiyor
Sorunu hayretle okudum. Böyle bir soru sorman ve yorumun üzücü. Ayrıca soruş tarzın ve uslubun hoş olmamış. Belki inanmıyor olabilirsin ama inananlara saygı duymalısın
00 Yorumla
+1 yılAllah adaletsiz:) buna inanmaktan başka caren yok yoksa kafir olursun:)90 yasına kadar ımanlı ıken 91 yasında dınden cıkar ateıst olursan tum ıyılıklerın ıbadetlerın çöp:)
07 Yorumla- +1 yıl
dinden çıkanlar ateist olmuyor haberin olsun eğer Tanrı'nın varlığına inanıyorsa fakat herhangi bir dinde değil ise deist oluyor atesit ne tanrının varlığına inanan ne de herhangi bir dinde olan kişilere denir
- +1 yıl
@bittercikola ulan bunu herkes bılıyor kızın dedıgı baska sey yorumlar bambaska kız dıyorkı dın dogruysa allah neden adaletlı degıl erkek ölene cennet cok yasayana cehhennem verebılıyor bu haksızlık dıyo artı sen deistsen ıslama gore yıne cehenneme gıdecen cunku peygamberın peygamberlıgını kabul etmıyn. kızın konusu deızm falan degıl kendı deıst olabılır cunku hala dını sorguluyor bır boyutu orada kalmıs
- +1 yıl
herkes bilebilir ben burada senin yanlışını düzelttim kızın yazdığı ile dediklerimin uyuşmaması gayet normal
- +1 yıl
@bittercikola kız sorgulamaya baslamıs keşki herkes sorgulasada bu sacmalıklar yerın dıbıne batsa herkes gerceklere gercek mutluluklara odaklanıp cennet bır ulkede yaasak ama hırsız, rusvetcı, ihale calar, cocuk tacızcısı tıpler allah kıtap dıyınce ruhun bıkıyor mafyanın yaptıgı herseyı yapıyorlar tek farkı mafya allah kıtap demıyor
- +1 yıl
konu ile ne alakası var :d?
- +1 yıl
@bittercikola olmaz olur mu aşagıdakı yorumlara bak bu kızın örnegınden bıle dının dogru olmayacagı kesın ben bıle ödülü koca pasta olacak kıytırık bır yarısta 4 yasında oyundan çıkan cocuga al pasta derken oyun boyu acı ceken mucadele eden ve cok yorulan bırıne evet oyunu cok ıyı oynadın dıger yarısmacılara saygı sevgı duydun hakyemedın ama bunların hıc bır onemı yok cunku o yarısta benı saymadın benı saymadın bu nedenle sana pasta yok tum ıyılıklerının karsılıgı su moku ye demem ben bole adeletlı ısem allah ole adaletsız olmaz asagıdakı yorumlara bak herkes körü körüne dine yapısmıs ve bu nedenle hayat bole acımasız olmuş bu gun bu dın yuzunden surıyede ırakta mılyonlarca kişi mezhep savası ıle öldü bızdekı cemaatler heryerı çaldı ekonomıyı bıtırdıler eskı mucahıtler oldu muteahıt yanı bu dın ortodogu halkını mahvedıyor senıde
- +1 yıl
fikrine katılıyorum ben de deistim doğru olup olamayacağı tartışılır fakat ne denli bu konuda düşünürsek düşünelim müslüman ve ataerkil bir ülkede yaşıyoruz din ile ilgili görüşlerimizi kimse takmıyor yeri gelir deli oluyoruz yeri gelir güzel küfürler yiyoruz ben şunu anladım herkesin fikrine/görüşlerine saygı duyulmalı her ne kadar bizim görüşlerimize saygı duyulmasa da en azından biz bunu yapmalıyız
+1 yılŞuna cevap ver:
Hiç akli melekesi yerinde olmayan birine mahkemeler ceza veriyor mu?30 Yorumla
+1 yılCennetde Allahın, nimette. Allah malını istedigine verir. Ne sana sorar nede başkasına.
Anlamadıysan zıpla ve çanagını yerden yere vur.10 Yorumla
+1 yılAklını kullanmaya ve seçim yapmaya başladığı an başlar sınav, o henüz o duruma gelemeden vefat etmiş. Cennet ve cehennem seçeneklerinden Allah cenneti uygun görmüş cehennemi değil.
11 Yorumla- +1 yıl
mezheplerde namaz ve abdest farzları sunnetlerı bıle degısıyor eger hanbelı mezhebı dogruysa tum namazın abdestın boşa gıttı cehennemde yanacan bence önemse yanma yokolma
www.erdemyolu.com/.../...4%B0-FARKLAR-TABLOSU.html
- Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yıl@karrizmatik arkadaş kısa ve öz bir cevap vermiş. Fazlası sana zaten ağır gelir #soran kardeşim.
16 Yorumla- +1 yıl
😅👍 Reis stilin yeter ya
- +1 yıl
@Karrizmatik eyvallah
Soran+1 yılSorduğu sorunun benim sorduğum soru ile alakası yok, zaten biliyoruz kimse öyle birine ceza vermez, ama o zaman imtihanın bir amacı kalmıyor. Sınavsız 100 almakla aynı şey iste. Dediği cevabın bir geçerliliği yok
- +1 yıl
Bildirim alma seçeneğini işaretliyoruz
Soran+1 yılHiçbir şey yapmadan cennete gidiyor.
- +1 yıl
www.erdemyolu.com/.../...4%B0-FARKLAR-TABLOSU.html
Gizli Üye(36-45)+1 yılsende az bir iman olsaydı bu saçma şeyi düşünmezdin.. Allah'ın kimi neden yarattığını bilemezsin.. belki ailesini sınamak için yarattı ve geri aldı.. dört yaşına kadar bir çocuk ne amel isleyebilirde cennet cehennem diye kavramlara sokulabilir.. cahil
16 Yorumla
Soran+1 yılOnu geçte. Allah herhalde çocuğu anasını babasını imtihan etmek için yarattı o kadar önemsiz bir canlı. Ama sınama dünyasında da yarattığı ruhu sinamiyor. Sinamayacaksa neden yarattı o çocuğu acaba?
Cevap sahibi+1 yılsınamayip almış işte.. sana mı soracak..
Soran+1 yılMantıksız geliyor.
Cevap sahibi+1 yılsenin kafan çok karışmış.. kuranı Kerim'in tamamını oku düzeleceksin..
Soran+1 yılOkuyorum merak etme. Hatta çok sık okurum
- +1 yıl
+1 yılO zaman sen de git savaş, şehit ol. sen de bedavadan ! cennete gir.
20 Yorumla
+1 yılcocugun daha ne günahı var tam olarak hayatı yasayamdan vefat etti
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Mülk Allahın. Yaratan Allah. Dilediğini yaratır, yarattığını da dilediği zaman öldürür.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılBirisi bunu burdan alsın. Terket sen burayı düşünme lütfen. Mazallah beynin yanar felan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDini bilgisi zayıf bir insan bu yazıdan bunu anlıyorum açıklayım büluğa ermeden vefat eden her birey cennete gider çünkü sınava tabi olmanın şartları var
büluğa ermek
deli olmamak
kelimegi şahadet getirmek01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah’ın düzenini mi yargılıyorsun haşa o zaman
Onu telefonu var benim niye yok diyen afedersin ama. Akılsız kızlar gibisin herkesin hayatının ve yaşantısının farklı olduğunu sınavının farklı olduğunun bilincinde olmayan birisin böyle çok boş sorular sorarsın daha
Senin de pek fazla bir şey yapmana gerek yok farzlarını yerine getir niyetin de iyi olsun girersin inşallah cennete
00 YorumlaKış geliyor diyorum anlamıyor musun
kış gelince bütün bu afralarınız tafralarınız sizi kurtaracak mı sanıyorsun?00 Yorumla
+1 yılçocuğun aklı o yaşta gelişmemiştir seni birisi öldürse sen mi suçlu olacaksın kendi bilerek mi öldü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılArtık bilinmez, biz ne yapacaz öbür tarafda bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılO çocuk. Anne ve Babasinin imtihani. Sen anne olunca anlarsın.
15 Yorumla- +1 yıl
@Burcu450 niye öyle yazdın. Gercekler bunlar.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. 3 yaşındaki bir çocuk, imtihan edilecek ne gibi bir şey yaşamış olabilir sence?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir de şu var, bizle daha doğmadan öncesinde, hangimizin iyi hangimizin kötü olacağı ve Cennete mi, Cehenneme mi gideceğimiz belli.
Hepsi önceden biliniyor02 Yorumla
Soran+1 yılO da farklı bir soru , ilan zaten cennete mı cehenneme mı gidicem Allah belirliyor bunu Allah biliyor, kalbimi mühürleyen Allah o zaman ne anlamı var imtihanın?
Cevap sahibi+1 yılAynen.
Ne anlamı kalıyor o zaman?
+1 yılMüslümanlar ne bilsin ya ayamı çıktilar sanki.
Sen bu soruyu en iyisi bi japona sor yeğen00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhafta sonu mezarlıkta gezemezsın bı kere kolpan burdan belli biz 30 metre aşşadakı bakkala gıdıyoruz dıye fırça yiyoz
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında bugün değildi, birgün demek istedim ama klavye değiştirdi gelişi öyle dedim, geçen pazartesi
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılo cocuk 3 yıl yasamıs sen hala yasıyorsun ne kadar yasam o kadar sorgu
00 Yorumla
+1 yılergenlik yaşına girmediği için akıl baliğ değil..
yani bir sorumluluğu yok dinen..20 Yorumla
+1 yılAna babasını imtihan ediyor yaradan fazla sorgulama jontayi yakarsin
23 Yorumla- +1 yıl
sorgulamadan yaşanmaz ki burada hatan var bir insan eğer ki hayatı sorgulamadan yaşasaydı şu an en basit örnek veriyorum sana elektrik diye bir şey olmazdı türlü türlü yemekler olmazdı
- +1 yıl
@bittercikola yaradani sorgulama demiştim
- +1 yıl
Tanrı'yı da sorgulamak gerekir bence
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevap basit çünkü cennet, cehennem yok, din fakir ve cahil insanları korkutup kolay yönetmek için uydurulmuş bişeydir
02 Yorumla- +1 yıl
Madem bunu açıklıya biliyorsun. Neden gizli üye olarak cevaplıyorsun.
Cevap sahibi+1 yıl@istemi_yabgu çünkü çok yobaz var burada 😀
+1 yılmüslümanlar işine gelmeyince alakasız ve çürük cevaplar vermişler kendilerince ancak hiçbirisi bu soruya düzgünce bir cevap veremiyor hep kıvırmaya çalışıyorlar çünkü biz haklıyız müslümanlar haksız
00 YorumlaMüslümanlar dediğine göre sen Müslüman değilsin galiba... Aklın baliğ olması diye bir şey var... o zaman sen de ortalık yerde çişini kakanı yap... sen de aynı muameleyi görürsün...
00 Yorumla
+1 yılO da onun ailesine bir sınav. Aslında düşünsen anlıcaksın da, ahh işte bi düşünsen.
30 Yorumla
+1 yılSenin derdin İslam düşmanlıgı algı. Çocuk mocuk düşündüğün yok. Zaten agzının payını vermişler. Gizli den sorabiliyorsun saçmalığını anca.
20 YorumlaDüzgün yaşarsan cennete kademeler var nasılki 7 kat cehennem olduğu gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGünahı yok, ondan olmasın, şimdi gidersen sende belki yırtarsın, acele et münafık kardeş))))
00 YorumlaBu örnek bile dinlerin yalan ve saçma olduğunu kanıtlıyor
00 Yorumla
+1 yılSanada aynı şans verildi ayrıca müslüman olarak doğması zaten ilk imtihanı geçtiği içindir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe ictin kahvaltida sen Tovbe ya
30 Yorumla Heh hemen duyar kasanlar gelmeden.. :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşladılar hemen çok boş konuşuyorlar
+1 yılBide adam yerine koyup okudum mk
20 Yorumla
+1 yılSabi dunyadan bi haber
06 Yorumla- +1 yıl
www.erdemyolu.com/.../MEZHEPLER-ARASINDAK%C4%B0-FARKLAR- - +1 yıl
Ya bi sg
- +1 yıl
sn bı oku farkları gor senın namazın ya yanlıssa orucun abdestın yanlıssa senı kım kurtaracak?
- +1 yıl
Sen git bi Kur'ân-I Kerimi ac oku okuya biliyorsan tabi
- +1 yıl
yıllarımı verdım okadar dılbılgısı hareke hatası varkı abu nedenle arap dılbılımcıler ınanmaz o kıtaba kahıre unıversıtesınden bır suru profesor hataları gorur ve ınanmaz
- +1 yıl
👍👍
Allah kimi sınav edeceğini sana mı soracak
30 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım