Yanlış olan ben miyim bunu söylemekte geçenlerde genç bir kız kapalı galiba Suriyeli idi tramvayda yaşlı bir kadını itekledi üstünden geçti canını acıttı veya bir insanın ayıbını yüzüne vurmak ta bu senden iyi Tanrı beni böyle yaratmışsa ne olmuş yani sözde musluman demekte ben mi haksızım
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aynı kitaplarda müşrikleri nerede bulursanız öldürün ve son din İslam oluncaya kadar malınız ve canınızla cihad edin de yazıyor ama ne olacak o mesela? Öncelikle " sözde Müslüman " demek aslında o kişiye hakaret değil, bana hakaret. Diyeceksin ki ne alaka? Senin gözünde Müslüman çok iyi, temiz, ahlaklı, kibar vs. vs. her şeyin en iyisi, Müslüman olmayan ise çöp, pislik, leş anladığım kadarıyla. Yani SÖZDE diyerek aslında Müslüman gibi iyi, temiz, ahlaklı olamayacak birinden bahsediyorsun. Bu ise dolaylı yönden Müslüman olmayan herkesin aşağılık, pislik, leş, çöp, karaktersiz varlıklar anlamına gelir. SÖZDE demek bile böylesine büyük bir hakaretken hiç inancı yoksa vay ki ne vay, bu mantığa göre it uğursuz hatta şeref. siz nam. ussuz tipler demeye getiriyor olmuyor musun Müslüman olmayanları? Çok şükür Müslüman değilim ama ahlakım yerinde, yolda bulsam bile kimsenin hak etmediğim 1 lirasına dokunmam, kimsenin herhangi bir şekilde hakkına girmem, sırasını bile almam, bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi kimseye yapmam. İnancım için müşrik veya değil kimseyi öldürmedim, inancım da bana öldürmeyi asla emredemez. Öldürmeyi emreden bir inançta olmam zaten, psikopat değilim. Kolunu kesin, bacağını kesin, taşlayarak öldürün diyen bir inançta da olamam çünkü bunları yapamam, kan görmeye bile dayanamam, kimseye zarar veremem. Karınca yuvası görsem üzerinden bile atlamam rüzgar olur kum kaçar diye, yakından geçerim. Sokak hayvanlarına kuru mama ve su veririm, insan açsa susuz ise isteyebilir ama hayvanlar isteyemez. Kuşlar için sürekli buğdayım mevcuttur, ben şimdi Müslüman olmadığım için aşağılık biri miyim?
Kardeşim ben önceden muslumandim ama şu an etrafta musluman gibiyim ama iç dünyamda hristiyanim. Ve kesinlikle yanlış anlaşılmisim kuranı kerimde hoşgörü vicdan olmak geçiyor ben bu davranışlarda hoşgörülü vicdan göremediğim için böyle dedim
Kardeşim çok özür dilerim bak tüm samimiyetimle söylüyorum gerçekten muslumanlardan çok hristiyan ateist deist vicdanlı emin ol buna.
Sorun değil iyi niyetli ve samimi olduğunuza iknayım, başka yerde başka birine benzer bir ifade kullanırsanız karşınızdakini kırabilirsiniz tabi o yüzden bazı şeyleri farklı kelimeler ile ifade etmek gerekebiliyor. Mesela birine " özürlü " demek ile " engelli birey " demek arasındaki fark gibi. Veya " gayrimüslim " ile " gavur, kafir " demek arasındaki fark gibi. Bu arada her dinin temeli hoşgörü ve vicdandır, inançların amacı zaten bu olmalıdır. 40 civarı dini araştırdım, henüz hoşgörüsüz olun diyen bir dine rastlamadım. Hoşgörüsüz olun demeye en yakın inanç ise İslamdı çünkü malınız ve canınız ile son din İslam oluncaya kadar savaşın diyordu, öldürmeyi emrediyordu, bence bu hoşgörüsüzlüktü ama başkasına göre masum bir inanç yayma politikası da olabilir. İnancı ne olursa olsun, önce insan olsun. Karakterli ve ahlaklı, kendisine yapılmasını istemediği hiçbir davranışı başkasına yapmayan kaliteli bireyler olsun herkes, bizim isteğimiz herkes için bu zaten. Herkes iyi olursa kötüler yalnız kalır, yok olurlar, belki de onlar da toplumsal baskıdan dolayı iyi olmaya zorlanırlar. Ahlaklı her insanı seviyorum, inancı ne olursa olsun. Ama inancı benimle aynı olsa bile ahlaksız hiç kimse ile işim olmaz, yanımda bir dakika bile tutmam. Teşekkürler, esenlikler.
Bu arada hangi dine mensupsunuz
Evet mesela bak benim demek istediğim hani muslumanlar hristiyana gavur diyorlarya aslında böyle Müslümanların içi gavurdur
Gavur kelimesini pek sevmiyorum, Müslümanlar genellikle hakaret amaçlı kullanıyorlar aynı şekilde kafir kelimesini de hiç sevmiyorum, onların inancına göre bana niye öyle saçma sapan yakıştırmayalar yapabiliyorlar, onlara bu hakkı kim veriyor anlamıyorum. Ben Agnostiğim bu arada, 27 sene kadar Müslüman, son 7 yıldır da Agnostik diyelim hatta. İnsan doğuştan bulduğunu kabullenince sorgulamaz, herkes şanslı doğduğuna inanıp hak inancı kendisinde zannederse çelişkileri görmezden gelir. Bu yüzden bende ya inandığım inanca neden inanıyorum diye araştırırım veya inanmayacaksam neden inanmıyorum diye araştırırım diye düşünüp araştırmaya başlamıştım.
Evet bende nefret ederim gavur kelimesinden
Hiç kimseye bunu demeni tavsiye etmem. Evet yaptığı yanlış. Kınaraın yaptığının yanlış olduğunu söyleyip anlatırsın ama sözde Müslüman lafı ağırdır. Müslümanlığı onunla Allah arasındadır ki hâla hayat bitmiş değil. Netinyne olacağı da belli değil. Bizdeki imanı veren de Allah Allah korusun verdiği gibi alırsa biz ondan ve onun gibilerden daha kötü olabiliriz.
Irkçılık mi yaptım bilmiyorum ama
Irkçılık da olabilir ama denmemesi gereken bir şey yani. Hatta Müslüman örtendir derler bir başkasının kusurunu örtmek hem büyük mertebe hem de çok sevaptır
Ona bakarsan Hristiyana muslumanlar gevur diyor onu ne yapacağız
Hristiyan tanıdıklarım var hepsi hoşgörülü 1 kere bile kalbimi kırmadılar
Ona denmesi normal. Zaten Müslüman değiller ki.
Merhametle din karıştırılmamalıdır. Dinsiz birinde de merhamet duygusu olabşlir ki
Neden ona denmesi normal beyefendi pardon kuran ı kerim de hoşgörü vicdan ı över vicdan hoşgörü göremiyorum o zaman benim sözde musluman dememde gayet normal
Ama orada gayrimüslim olan birine olduğu şeyi diyorsun. Burada Müslüman olana sözde Müslüman değil gibi bir söz söylüyorsun. Ama dediğinde de haklısın tabiki. Her koşulda ve şartta hoşgörülü olmak daha yerinde ve uygun bir davranıştır. Olsam gavur demezdim herhalde. Hangi dine inanıyorsa o şekilde seslenirdim
Aynen müslümanligin temelinde vicdan merhamet var zaten. Kafaya eşarp takmakla imanli olunmuyor. En başta iyi bir insan olacaksın.
Ben ic dünyamda hristiyanim önceden muslumandim biliyorum yani kuranı kerimde hoşgörü vicdan kalp kırmamak lazım yazıyordu
Ben Müslümanım evet öyle.