Yani bu durumda Aleviler'e ne olacak?
Doğru
Yanlış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her okuduğuna inanmamanı tavsiye ederim öncelikle. İkinci olarak ise Mezhepler, Kur'an-ı Kerim'de yer almamakla birlikte, Peygamber'in vefatından seneler sonra ortaya çıkmış bir şeydir. Bu sebeple okuduğunun hiçbir geçerliliği yoktur.
@UDixon acjklar misin
Cevap
10Cevap
İslami bi sitede okudum diyorsun iu kuranın bi tercümesini al oku bakayım kuranın neresinde mezhepler var mezhepler sonradan icat edilmiş şeyler. Ona baksan sadece müslümanlar cennete gidecekmiş deniyor buda küllüyen yalan örneğin zebur tevrat incil kurandan evvel gelmiş ozaman o zümreler allaha ibadet ediyormuş bunun bi mantığı var mı yobazların uydurması Müslümanız diyoruz dinimizi üç beş yobaz yönetiyoır.
@UDixon Onlarda aynısını bizim için diyorlar.
Yaaaaaa bi zetttirsin gitsin. Onlar kim oluyor lan onlar kim la. Ya sizinda kafanız mı çalışmıyor arkadaş Onlar kim oluyor da cennete cehenneme kimin gidip gitmeyeceğine karar veriyor.
Şii ve Nusayri'lerin %99u Allah'a şirk koşarak yaşıyor. Aleviler de bidat ve dine aykırılıklar içinde, yani evet diyebiliriz.
Ehli sünnet girecek sadece diğerleri bidat yani sapıklık yolu olduğu için giremeyecek
Al-i İmran﴾103﴿ Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.
Nisa﴾59﴿ Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.
"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."
buyurmuş. Ashab sormuşlar:
"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
Şöyle cevap vermiş:
"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)
Mezhebi ne olursa olsun iman ile ölürse cennet garanti 🙂🙃
ağzı olan konuşuyor, tüm bu çelişkelere rağmen inananlar hala inanmaya devam ediyor. değişik...
@UDixon aynen reis haklısın
yanlış, günahı olmayan kim olursa olsun cennete gidecek.
doğru. cennetteki ergen hurileri başkalarına bırakmaz onlar
Alevi Sünni meselesi değil. İman meselesi. İman eden gider etmeyen gidemez. İmanın şartları bellidir
Mezheplere inanmıyorum, müslümanım.
Dinde mezhep ayeyi nerde geçiyor atar mısınız?
Yok öyle bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?