Teşekkürler @canerozkum
Bence insanlar işsizlikten birbirine sarıyor saçma sapan
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenelim😂

Çünkü kendinde aramaya cesaret edemediği hataları, başkasında arayıp, buluyor insanlar. Kendini eleştirmek zor, başkalarını eleştirmek kolay ya en kolay olanı seçiyorlar. Kendisiyle yüzleşmeye yüzü olmayınca başkalarının hatalarıyla avunuyorlar. E boşa dememişler insan kendi işlediği, kocaman günahları çuvala basar da, senin küçücük yanlışını duvara asar diye.

Meraklı bir milletiz. Genlerimizde var fkdjds
Aslında iyi yanları da var yaşlılara her an yardım edilmesi bir yerde haksızlık görünce kükreyenler falan
Ama her güzel şey yanında hep iyi şeyler getirmez yardım etmek isteyen kişiler aynı zamanda birilerine laf atarak toplumu düzeltmeye de çalışır
Merhaba,
Ülke insanının köklerinden dolayı böyle sanırım. Sürekli bir merak içindeler. Her şeye yorum yapmayı kendilerine hak görüyorlar.
Rica ederim
Cevap
48Cevap
Boş insanlar genelde böyle olurlar gadası
Bizim toplumun en güzel yaptığı şey aslında iyi olan bir şeyi yani bize verilen iyi bir şeyi çıkarı adına bile kötü kullanmak elinden geleni yapabilme yeteneğini göstermesidir. Halbuki böyle şeyleri toplum adına iyi kullansa şu an farklı noktalarda olurduk. İşte her şeye burnunu sokma olayı böyle başladı.
Genelde bastirilmis kisilikleri oluyor kendi yapamadigini baskasi yaptığı zaman karisma hakkini kendinde göruyor tabii bu insanin her davranisi onaylama mecburiyetini gostermez sahsen ben begenmedigim bi durum karşısında eleştirmek yerine susarim olmasi gereken budur 👍

İşsizlik
İnsanların hayatına karışmayı kendinde hak görme
Kaostan beslenmek
ağır işsizlik dıye tabir ettıgımız sendrom.
ev hanımı modundakıler lokal olarak yapıyordu bunu zaten , fakat bır cok kısı had bilme ya da sanane kavramından uzak.
Selammm
Hiç umrumda olmaz. Hayatıma burnunu sokan olursa, onu çıktığı yere geri koyarım.
Bu biraz da bizim elimizde. Fazla samimiyet böyle yapıyor
bizde bireye görece değer verilir. aslolan ailedir. boşuna mı diyorlar, aileye önem veren bir toplumuz diye. bu konseptte de herkes birbirinin hayatına müdahale hakkını görebiliyor
Cinsi bozuk insanlar topluluğu. Kendi hayatları hakkında başkalarına yorum yaptırtmazlar ancak kendileri başkalarının hayatına yorum yapmaktan kaçınamazlar. Bayılıyorlar boş laf etmeye...
Bu benim en çok şikâyetçi olduğum bir konu.
O cesaret nereden geliyor onu anlamadım ama henüz.
Yeri ve zamanı gelince lafı tıkayacaksın ağzına.
Çünkü insanlar o kadar eksik ki bunu kendilerini geliştirmek yerine başkalarının açıklarını bularak kapatmaya çalışıyorlar. Bu bir eziklik psikolojisidir.
Eğitimsizlik ten kendimizi meşgul edecek bilgiler ile uğraşırsak başkaları hakkında konuşmaya zamanımız olmaz.
Herkes kendi kişiliğini ve karakterini yansıtır yetiştirilme tarzı cahillik yobazlık herşey denebilir uzak durmakta fayda var
Bak şimdi birde çok güzel aoru seçilmişsiniz tebrikler
Ama sanki bilmiyoruz ülkemizde herbokolog ne kadar da çok
Ben burunumu sokmam ama
Bazen merhameti me yenik düşüyorum
Sonuç olarak ta tersleniyirum
Bir beni vursun 😭👈 dıkşın
Köylü bir toplum olduğumuz için. şehirleşmeyi tamamlayamadık insanlar hala taşralı içgüdülerine sahip.
Türkiye kültüründe var bu sadece :d cehaletten geliyor malumunuz
Bizim ülkede her kesimdeki imana her şeyi biliyor ya ondan geliyor
Hakimiyet ve Sahiplenme
Aslında iyi niyetliler ama sonuçlarını düşünmeden konuşuyorlar.
Kendi hayatlarında söz sahibi olmadıkları için karışıyorlardır
Mahallerde oturup çekirdik eşliğinde milleti eleştiren bir toplum bizimkisi bilmem anlatabildim mi.
Hayır herşeye karışmam beni ilgilendiren bir durum olmadığı sürece
İnsan iliskilerinin aşırı samimi olmasından. Mesafe koymamasindan ötürü olmaktadır.
İnsanlar rahat duramıyor, çoğu öyle, işiyle değil kişiyle uğraşan çok.
Hiç öyle değilim umurumda olmaz ama kimse de benim hayatımı umursamasin o zaman dellenirim
Burnunu sokmaları guzel ama geneli gerileme üzerine... Bu yanlış..
Kıskançlıktan geliyor. İnsanlar genelde sevmedikleri kişilerin hayatına burnunu sokmak ve ona müdahale edip moralini bozmak istedigi icin bunu yapar.
Meraktan ama bağzen hatti aşacak kadar fazla bu merak sorunda burda zaten
çünkü kaliteli insan işiyle boş insan kişiyle uğraşır millet boş kendi hayatında bi bok yok milletle uğraşıyorlar
Ah bir bilsem... 🤦 Kendi hayatları dört dörtlük, hiçbir dertleri, işleri güçleri vs yok sanırım ki başka hayatlarla ilgilenmeye de vakitleri oluyor.
Tabii ki cehaletten geliyor. Medeni insanlar asla böyle birşey yapmaz
Genetik miras diyeceğim ama ilgisi yok, tamamen yetiştirilme tarzı
Her şeyde bir çok bilmişlik ah deliricem birgün nerden geldiğini sorarsan bende bilmiyorum 😂
Her şeye burnunu sokan annem babam akrabam bile olsa haddini bil, sanane, seni ilgilendirmez demeyi biliyorum.
Şaşırmayacaksın Türk damarı bu.😂
İlk olarak Karadeniz bölgesinde görülmüş
İstiyorsa seve seve. (İstiyorsa !!!)
Cehalet ve densizlikten.
Türkiye burası çoğu insan cahil
Burası Eskişehir 🤣👏👏👏
Herbokolog çok maalesef. ben yapmam..
Hiç bilmiyorum ama çok gereksiz bir şey
Ego, dan geliyor. herşeyi ben bilirim ayakları😉
Az düşünüp çok laf eden bi milletiz
Had bilme yok insanlarda sebep bu.
Kıskançlıktan, hasetlikten geliyor bence.
dedikodu dna mızda var..
Herşeyi merak ettiğimizden
Valla ben sanane diyip geciyom:Dd
Eskişehir beee
kul olan toplumlarda bu kadar hepsinın fikrı var
Cehaletten.
Meraktan.
kodumuzda var
Can sıkıntısından.
Milli sporumuz 😅😅
Eli boşluk
Kimsenin hayatı umrumda değil