devletlerin dini olmaz insanların dini vardır. herkes İslama inanmak zorunda değil. neden dini empoze etmek istiyorsunuz hadi herkes Müslüman oldu diyelim yine de bir insanın dine ne kadar uyacağı kendini ilgilendirir. şeriat ülkeleri sizce çok mu iyi? değil biliyoruz ama bizdeki öyle olmaz diye düşünüyorsanız neden yani Dünyanın akıllısı olduğumuzu hiç sanmıyorum.
Cevabın nedir?
Devletin dini olması demek, zorla bütün insanlara buna inanacaksınız sizin duygu ve düşüncelerinizin inancınızın hiçbir önemi yok. inansanız da inanmasanız da kapanacaksınız. zaten inanmıyorum diyemezsin de. ben çok dindar değilimdir diyebilirsin belki o da şakayla karışık. recmederler valla. Ben asla ama asla insanların duygu ve düşüncelerine inançlarına ve hayatlarına saygı duymayan bir şeyi kabul edemem. eğer kişinin başkasına zararı yoksa ona her şey mübahtır bana göre. kötü de bir şey olsa kişi kendine yapar. bizler dış kapının mandallarıyızdır. Anasını satiyim nerde kadın cinayeti görsem arkasından din çıkıyo. namus davası çıkıyo. takmışlar kadının bacak arasına. orayı açmasına bile gerek yokki zaten kötü kadın olması için. şeriatta başını açması yeter. erkeklere işve yapıyo demek oluyormuş. o zaman ben de diyorum ki kaslı bir erkek görmemeliyim tahrik oluyorum hadi bunu yasaklayın diyim. var ya o erkeğe bir cacık olmaz. yine ben namussuz azgın karının teki olurum. erkekler 4 kişilik harem kuracaklar tabi bir de o var. la bizimkiler 1 kadının dırdırına vs dayanamadığını söylüyor. 4 üne nasıl yetecek. 4 kadının hayatı 1 erkek için ziyan oluyor. ne kadar eşit davranıyoruz deseler de inanmam ben. bunun mümkünatı yok. zaten diğerine tam sevgi verebilseydin bir sonrakini almazdın. HERKESE ''BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ'' ADLI KİTABI ÖNERİYORUM. LÜTFEN OKUYUNUZ. resmen erkekler için yaratılmış bir dünya haline geliyor durumlar. kahvehaneler bile hatırlayın caddenin tam ortasına dışa doğru dönük bir şekilde yapılır erkekler orda rahat rahat fink atarken kadınlar inanın ne kadar kendilerini kapatmaya çalışarak bakmamaya çalışarak çekine çekine sıkıla sıkıla geçse de hepsinin dibi düşmüş gibi bakarlar ağzında dişi olmayan dede bile öküz gibi bakar. ha bu yanlış değildir çünkü o erkektir dimi. AHLAKIN CİNSİYETİ OLMAZ BEYLER BAYANLAR. AKLIN CİNSİYETİ OLMAZ. DOĞRU BİR İNSAN OLMANIN CİNSİYETİ OLMAZ. Doğudan ibret alın be ibret ! Sitenini şeriatçılarınadır bu yazım. Saygılar.
39 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık :)
- +1 yıl
Son bir şey daha söylemek istiyorum... Dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız kalmadı sanmayın olur mu. bir yandan kuran Allah müslümanım elhamdülüllah derken diğer yandan kalkıp burdan kimseye küfredemezsin. bir de o kadar rahatsınız ki bu durumu aynı cümle içinde yapabiliyorsunuz. ayıp be. savunduğunuz şeyle yaptığınız şey çelişirken neyi savunduğunuzun bir önemi kalmaz. çünkü insanlar yaptıklarınıza bakar. elhamdülüllah müslümanım deyince cennetlik olmuyorsun benim gözümde. ama insan gibi davranabiliyorsan efendi olabiliyorsan sana soframda her zaman yerim vardır. olay bu. Önce İNSAN olmayı becerelim. Benim bütün insan görünümde olan arkadaşlarımızdan beklediğim budur. onun dışında neye inandığınızla ya da naptığınızla ilgilenmiyorum. ilgilenmemeliyim de zaten. o senin hayatın kardeşim. sana belli bir ömür verilmişse istediğin gibi yaşa. nefsini terbiye edemediğinde de başkasına çamur atma. bu bir sınavmış işte unutma.
- +1 yıl
X hatun senin aklına tecavüz etmişler
seriat 100 yıldır yok eseri bile yok işidinr lideri mosat ajanı senin Şeriat tan haberin yok sanaseriati ogretenler senin dinine kast edenlerdir
seriat allahın kuranı kerim vasıtası ile bize gonderdigi emir ve yasaklar dan ibaret sadece reddedersen allahı reddetmiş olursun - +1 yıl
yeter İstanbullu bir dur laan
- +1 yıl
ıstanbulluadam@ sorun ne biliyo musun? sorun: herkesin müslüman olmaması / sorun: müslüman olanlarımızın bile aynı şekilde yaşamak istemiyor olması / sorun: şeriatın tanımı ne olursa olsun isterse çok doğru bir şey olsun, bunun hala doğru düzgün sağlanamıyor olması ve bunun örnekleri o kadar çok ki. bunlardan ders çıkartmamak onun yerine hayallerde yaşamak aptallık değil de nedir. sanki ışid e ben peygamberler kervanı dedim hey Allahım yaa. benim aklıma tecavüz etmediler. ama çok dindar birisi bana küçükken tecavüz etmişti o doğru. ve insanlar onu hala sayıyor seviyor. elhamdülüllah diyince iş bitiyo zaten de neyse konu o değil. ben senin inandığın şeyi reddediyorsam bundan sana ne kardeşim? SANA NE? sana göre yanacak olan ben değil miyim? o zaman bırakta yanayım. bronzlaşmak istiyorum. kitaplara göre bizi uyaracak olanlar gönderilmiş ve gitmişler. bundan sonrası insanların kendi seçimleridir. sen kendi inandığını doğru gördüğün için beni de oraya çekemezsin. benim doğrum farklıdır abi
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKolunun bacağının kesilmesini isteyenler
Eşinin birden çok kadınla yanı evde yaşamasını isteyenler
kadınların hiç bir hakka sahip olmadığı yasayı isteyenler şeriat yasasınıda isteyebilirler elbette40 Yorumla
Bak şimdi Gizemli bacı, bizim ülkenin %90'ı Müslüman, geri kalanları Müslüman değil. Neden devletin dini olmuyormuş? %90'lık kesim keriz mi? %10'luk kesim daha mı fazla? Madem azınlıklar çoğunluğa uyacaklar ise sizler bize uyacaksınz. Bizler İran'a değil, diğerleri Avrupaya defolup gidecekler. Ayrıca İslam bir yaşam şeklidir. Ben namazımı kılar orucumu tutarım gerisi beni ilgilendirmez diyen bir adam üç kağıtçı Müslümandır. Sokakta bir kadın yarı çıplak gezip de bundan rahatsız olmayan bir adamın imanına turrup sıkarız. İstediği gibi alkol alıp sağa-sola saran bir adamın varlığından rahatsız olmayan bir cemiyet İslam cemiyeti olamaz, bu ortamda Müslümanlık yaşanmaz. Bunu anlayamıyorsunuz ki!
39 Yorumla- +1 yıl
bana karışamazsın ki ya. erkeklere yarıyor bu şeriat. baş örtüsü falan kimse taktıramaz bana. istediğin gibi ibadet ediyorsun işte niye illa ki tepemize çıkmak istiyorsun
- +1 yıl
çok beklersin ben bu ülkede oldukça. tahrik oluyorsan sapık sapık bakmayacaksın gözünü çevireceksin.
- +1 yıl
Anlamazlar hocam anlamazlar. Şimdi bana da derler sen nasıl kadınsın kocanı 2 kadınla paylaşıcaksın diye. Şeriati 4 kadınla evlenmek ve kol kesmek olarak gören nesil bunlar. Ne deseniz boş.
- +1 yıl
sitemizin sakirtini kizdirmayin adam eline beline diline sahip olamiyorsa suc elbette senin giyinme seklindedir sayin soran jvfhjcxhjk.
- +1 yıl
moloza moloz denir panpa, savunugunuz seriat kanunlarini bir sayin desem sus pus kesiliyorsunuz cünkü kuran "eksiktir" üzerini insanlar tanamlamistir.
yani senin iddia ettigin gibi "allahin kanunuyla" degil "insanin" yazdigi kanunla yönetileceksiniz.
bana seriatin tecavüz hakkinda getirdigi kanunu ve bu kanunun "allah tarafindan" indigine dair "kuran ayetlerinden" delilini göster misal. - +1 yıl
kuranin hangi ayetinde islam kurandan ibaret degildir diye?
genele yazamadigin seyi özele mi yazicaksin bvfhkvfhik.
soru gayet acik sukadar yorumu yapacagina seriat kanunlarini yazsaydin misal 9 yasindaki cocukla evlenmeyi sahih hadis dediginiz namazinizi o hadislere göre kildiginiz buhari hadisleri yazar.
birak hadisleri ayetleri bile inkar edip kol kesmek cok eslilik yoktur diyen müslimleriniz var hvfhjvcjj.
halbuse kuran der ki "biz ayetleri apacik bir sekilde indirdik anlayasaniz diye" ama siz hadis sünnet diye dolasirsiniz nvfjnsdhkj.
Şeriat yüzyıllar önce çökmüş, hiç bir zaman tam olarak uygulanamamış bir sistemdir. Genellikle yöneticilerin keyfine diyecek olmaz haremdi, saraydı hayatlarını yaşarlardı. Din adamları toplumda en çok itibar gören sınıftı bu durumda yozlaşmalara sebep olurdu cepleri para akılları para olurdu bu insanların ki hala öyledir. Ne hikmetse bir bitmiyor şu cami tadilatları... Seküler sistem günümüzün yani modern çağın yönetim sistemidir ki olması gerekende budur millet geçmişten ders alıp geleceğini kurmaya çalışır biz geçmişi geleceğimiz yapmaya çalışıyoruz şaşılacak şey.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
26Cevap
Bak şimdi müslüman kurana inanır kuranda casiye suresi 18 ayet şeriate delildir ben müslümanım elhamdülillah şimdi burada şeriate göre yaşamadım mahşerde nasıl Allah ve rasülünün yüzüne bakarım zaten şeriat günahlardan koruyor insanı şeriati istemeyen adam günaha meyillidir sevdiğin bu sözüm müslümanlara ünlü birisi senden birşey istese gözü kapalı yaparsın sana bu kadar nimeti veren Allahın emiri neden bu kadar ağır geliyor şeriat geri götürmez adam akıllı ehli sünnete göre yaşarsan osmanlı gibi 3 kıtaya hüküm sürersin yeri gelir savaşlarda 3000 kişi ile 100.000 kişiyi yenersin bunlar şeriat sayesinde yaşanmış hadiselerdir
07 Yorumla- +1 yıl
Ya bu Insanlar Şeriat in kanunlarını insanlar tarafından düzenmis bir yasa olarak görüyorlar
halbuki allah insanlara yazılı olarak kuran vasıtası ile bildirmiştir reddeden direk allahı reddetmis olur
anlamak çokmu zor yav - +1 yıl
Iran daki düzmece setiata bakarak değerlendirme yapiyolar
- +1 yıl
Mosat ajanı yâ
- +1 yıl
Şu x hatunmudur nedir bunun aklına tecavüz etmişler galiba
+1 yılHiçbir devlete hiçbir şekilde hiçbir şeriat getirilemez!
Şeriat dini yasa demektir ama bir devlette bütün insanlar aynı dinin çatısı altında yönetilmek zorunda değildir. Ben istersem Müslüman olurum istersem Hiristiyan olurum istersem Budist olurum istersem de Ateist olurum. Kimse kimsenin inancına baskı yapamaz. Bu durum insan haklarına aykırıdır.
Neymiş, çoğunluk Müslümanmış! Çoğunluk Müslüman diye azınlığa baskı uygulamak insancıl mı?21 Yorumlaben şeriatın gelmesine karşıyım ama bir yöne de değilim zaten şeriat demek insanların üzerine baskı kurmak değildir.. sadece ceza kanunlarının ve yaşam tarzının bir miktar düzenlenmesidir o kadar... asıl olması gerektiği gibi şeriatı uygulayan bir ülke yok dünyada illa bir şekilde yobazlığa çekiliyor onun için olmaması daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılŞu an dünyanın hiç bir yerinde şeriat yok
100 yildirda yok
neyi tartisiyoruz anlamadım
şeriat ne demek bilen var mı acaba
zannetmiyorum
şeriat çok basit bir anlatımla bizleri yaratan hayat veren allahimizin kuranı kerim vasıtasıyla bize gonderdigi dinimizin kaide ve kurallaridir
yani kabul eden müslüman olur
kabul etmeyen olmaz bu kadar basit
asıl istemeyenler avrupaya gitsin çünkü içinde bulunduğumuz ülke islami seçen bir ülke İslamın anayasadida kurani kerim kurani Kerim'in emir ve yasakları ise Şeriat tır
müslümanlara selam olsun12 Yorumla- +1 yıl
tamam be kardeş bırak herkese yazmayı soralı kaç saat oldu.
- +1 yıl
dinin var diye ahlakın da mı var sanıyorsun. yaptığın yorumlardaki kabalık edepsizlik 1000i aştı.
tarih geriye doğru işlemez, zamanında yaşnması gerekiyordu yaşandı ve bitti, bu ülke için şeriatın olma ihtimali yok, yıllardır bu hikayeleri duymaktan sıkıldım, oralar bizimdi ve koparıldı, hiçbirinin devlet geleneği yok, çoğu uydurulmuş devlet ve tarih sahnesinde çok ta kalmayacaklar yok olup gidecekler. daha da uzun yazmak isterdim burası yeri değil anca bu kadar özetleyebildim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeriat gelse tecavüz, çocuk kaçırma, adam öldürme daha bir çok aklına gelen kötü şey yapılamayacak. Yok denecek kadar azalacak. İnsanlar bukadar tehlike altında olmayacak , kimse çocuğu katil diye ondan nefret etmeyecek ya da hiç kimse çocuğuna tecavüz edildi diye kahrolmayacak. En ufağından hırsızlık bile olmayacak. Kuralları insanları fazlasıyla caydıracak. Şimdi sorarım böyle bir ülke böylesine tehlikesiz ve kötü olayların yok denecek derecede az yaşandğı bir ülke'de mi yaşamak istersin yoksa her türlü b*kluğun olduğu yakında çocuklarımızı kapımızın önündeki parka dahi gönderemeyeceğimiz bir ülkede mi yaşamak istersin?
010 Yorumla- +1 yıl
çünkü 9 yaşındaki çocuklar evlendirilecek her şey yasal olacak.
Cevap sahibi+1 yılyok tatlım 9 büyük daha anne karnındayken nikahlar kıyılacak
- +1 yıl
onu da yaparlar yakında. beşik kertmesiydi bilmemnesiydi var zaten.
Cevap sahibi+1 yılhe beşirkkertmesi şariat zaten dimi? Azcık da olsa o at gözlüğünüzü çıkarıp beyninizi kullanmayı deneyin! Yeter artık ya!! Şeriat ile yönetilen Osmanlı devleti ne kadar sürmüş haberin var mı senin?
- +1 yıl
şeriat gelse bir evcil hayvandan daha az değeriniz olacak bayan. Afganistan tarihini araştırmanızı öneririm.
Cevap sahibi+1 yılyav he he. ;)
he bide sen önce kendi ceddini bir araştır!- +1 yıl
sülalemi soyumu biliyorum hayatım. Yugoslavya priştine. bu ülkede şeriat isteyenlerdense aydın kesim daha fazladır. tek yumruk olmayı biliriz.
- +1 yıl
Afganistan, en çok eşcinsel nüfusunu bulunduruyor dünya üzerinde. düşün bak çin 2 milyar ve onu bile geçmiş. Irak, tecavüz oranları ciddi anlamda fazla. fakat çoğu kız tecavüze uğrayınca evlendirildiğinden bir çoğu bu vakaya girmiyor onlarda. erkek çocukları ziyan olduklarıyla kalıyorlar işte. daha var böyle araştır bak.
Cevap sahibi+1 yılo zaman topraklarında oturduğun , yaşadığın yerin ceddini araştır sonra yorum yap. Daha Osmanlıyı bilmiyorsun gelmiş şeriat yorumları yapıyorsun. Görüyoruz aydın kesimin ne kadar fazla oldğunu tatlım... yüzde kaçlık aydın kesim olduğunu;)
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSiz isteyenleri anlamıyorsunuz, biz de istemeyip de hala kendine müslüman diyenleri bu kadar basit.
Şeriat ülkeleri yazmışsın ama gerçek şeriatle yönetilen bir tane bile ülke de yok bunun hala bilincinde değilsiniz.11 Yorumla- +1 yıl
neden işte? bizim ülkemize gelse bizim ülkemizde de asla istenildiği gibi olmicak. nasıl ki şimdi kanunlar var. ama hepsine uyan bir herkes görebiliyor muyuz? hayır. şeriat kanunların daha katı hali. onu hepten kaldıramaz bu insanlar. önce ahlak. sonra din. ama o da bütün ülkeye mal edilen herkese uymayı zorunlu hale getiren şeriat yasaları asla olmamalı. sadece müslümanları düşünüyorsunuz. bu yanlış. zaten çoğu sözde müslüman ya neyse.
+1 yılHepimiz önce 'insan' olalım da sonra sonra gerisi gelir zaten hepimiz doğru dürüst yaşarız, herkes 'şeriat istiyorum' gibi boş laflardan önce kendine baksın
10 Yorumla
+1 yılSeriatla yonetilen ulkelerin seriatla yani allah in emirleriyle alakasi yok bunu anlamak lazim. Seriattan kasit gercekten allahin emrettigi gibi yonetilmkse tabiki isterim mesela dinde zorlama yiktur adamolduremzsin sucsuz yere suclu olsada devlet nezninde cezasi farklidir yani seriattan kastin suanki ilkeler gibi ise tabiki istemem.
07 Yorumla- +1 yıl
ama bir insan Müslüman değil veya ülkenin çoğunluğu Müslüman ama büyük kısmı şeriat istemiyor. herkesin inanmadığı bir yönetim olmaz ki
- +1 yıl
varsa öyle biri. inanmıyorum inandıramazsınız.
- +1 yıl
Tm iste ztn dinde zorlama yoktur davet edersin gerisi ona kalmistir yani szn profildeki seriat cok farkli bundada haklisin.
- +1 yıl
zaten kesinlikle dine karşıtlık söz konusu değil. sadece şeriatın getirildiği ülkelerde gelişme değil gerileşme olduğu görülmüştür. test edilmiş ve onaylanmamıştır. bu örnekleri iyi değerlendirip ders almamız gerekirken bazı insanlar hala kalıplaşmış düşünceleriyle devam etmekte. neden şu beyin denen varlığı kullanmaktan kaçıyoruz neden...
- +1 yıl
Osmanlı'yı Nerene soktun x hanim
- +1 yıl
Osmanlı'dan sonra şeriat hiç bir ülkede yasanmamistir sadece adı geçmiştir oda yalandan
irana Şeriat mi var zannediyosunuz
ne güzel kandirilmissiniz
ben onlara sadece gidişi olan dönüşü olmayan bir iran ya da arabistan bileti alacağım ve yollayacağım görsünler bakalım şeriat denen illet neymiş.
12 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı'dan sonra hiçbi ulkede seriat olmadı
İran daki ya da başka bir yerdeki sözde Şeriat lar islami çirkin gösterme amacıyla kurulmuş tur son örneği isid gibi
sizde bu projelerin kurbanlarisiniz
yazık size allahın bir zat kuran vasıtası ile emir buyurdugu kanunları elestiriyorsunuz allah ile akıl yaristiriyorsunuz halbuki o aklı size allah verdi
Gizli Üye(30-35)+1 yılbak benim cahil kardeşim, sen daha şeriat'ın ne olduğunu bilmiyorsun iyi dinle burayı. Devletin Dini olmaz diyosun, Anayasanın 3. Maddesi Devletin Dili Türkçe'dir diyor, Dini olmayan devletin dili olabilir mi? Şeriat'ın olduğu ülkelerde herkes İslam'a inanacak diye bir kaide yoktur, Dünyada Şeriat ile yönetilen 6 Devlet var ve Dünya suç oranında en yükseği 48. sıradaki Suudi Arabistan. Yani bu ne demek? Şeriat suç da caydırıcı demek. Osmanlı Devleti Şeriat ile yönetildi ve 700 yıl varlığını sürdürdü keza 700 yıl boyunca 6 kişinin hırsızlıktan eli kesildi. Yani o şeriat senin düşündüğün şeriat değil. Bu arada evet şeriat ülkeleri çok iyi. En azından suç oranı düşük. ABD için özgürlükler ülkesi deniliyor, Dünya suç oranının en yüksek olduğu ülke yine ABD.
02 Yorumla- +1 yıl
dille din ne alaka ya. cahil diyerek de seviyenizi gösterdiniz önce ahlak. ABDyi takdir de ettiğimi söylemedim.
Cevap sahibi+1 yılnası ne alaka ya cahilsin tabi sana küfür mü ettin, kültürsüzlüğünüzü bilgisizliğinizi nasıl göstermemi bekliyordunuz. işinize geldiği gibi davranıyosunuz. Türk Anayasasında devletin dili Türkçe, Dini yok. Böyle bir saçmalık olabilir mi sizin aklınız alıyor mu, Doğu da niye insanların Kürtçe konuşmasına müsade edilmiyor, niye anadilde eğitime mani olunuyor. Çünkü Devletimizin Dili Türkçe. Dili de kaldırın, herkes Türkçe konuşmak zorunda mı? ABD'yi takdir etmiyorsunuz ama siz de Avrupa özentisisiniz. Çağdaşlık özgürlük diye yırtınıyorsunuz, sonra dışarda tecavüzler, cinayetler, gasplar başınıza gelince sus pus oluyosunuz. Bunların hepsi suça meyilli insanları caydıran sebeplerin olmayışından...
Hasan Nasrallahın Askerleriyiz !
https://www.youtube.com/watch?v=AAeuA_G5yG400 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliç savaş çıkar !! getiremezler önce cesedimi çiğnemeleri gerek!
30 YorumlaDevletin dini sözde yok da işte tepedeki vaaz verince bir hede hödö oluyor.
10 YorumlaŞeriati şu an dünyada uygulayan ülke yok. En son osmanli uyguladi. Uyguladigini sanan ülkelerde ise Allahin şeriati yani kurallari değil kralin şeriati var ya da devlet reisi kimse.
00 Yorumla
+1 yılşeriat ülkeleri kurandakini ne kadar yapıyo tartısılır onları şeriatı masumlara sadece müslüman bir insan şeriat karsıtıysa onın dininden şüphe duyarım
10 YorumlaLaikliği dinsizlik anlayan nesil ile şeriatı ölüm getirici anlayan zihniyet gözümde ayn
22 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü onlar şeriatın ne demek olduğunu bilmeyen cahil insanlar
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılAllah korusun. Seriat isteyenler şu an seriatla yurutulen yerlere gitsinler.
31 Yorumla
+1 yılHele bir şeriat gelsin Tayyibi bir doğrarım ki cesedini uzay teleskobumuza ararsınız,
bir bu eksikti00 Yorumla
+1 yılçok yaşa sen şeriata sıçayım :))
34 Yorumla- +1 yıl
İyiki cehennem var diyesi geliyo insanın böyle sözleri görünce
- +1 yıl
la hırsızların kolu kesilecekse, sevgililer taşlanacaksa, baş örtüsü takmayanlar kırbaçlanacaksa ben yanayım kardeş, böyle atlayıp durmayın yobaz yobaz yazdıklarıma...
- +1 yıl
sevgili ve baş örtüsü olayında dur hele. insanların bir şeye zararı yoksa kimseye dokunmuyorsa hele kimse karışamaz.
- +1 yıl
soran galiba beni yalnış anladın ben şeriattı savunmuyorum ki :/
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeriat olmadığı içn halk azgnlşti sapiklaştı insanlktan cikti ahlakszlaştı zina çogaldi cinayetler çogaldı ateıst oldu insanlar. Türkiye ahlaki çókuntuye ugradi. Cnku kimsede Allah korkusu kalmadı Allahn yasakladigi hersy var ulkede bunun nedeni ne?
00 YorumlaTartışılır tabii ki ama kimse kimseyi zorla tutmuyor ülkelerde.
00 Yorumlaşimdi sana Amerika İngiltere Hristiyan birliği filan diyecem anlamayacaksın boş ver gitsin devam edin böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğuna sorsan şeriatin kanunlarını bilmezler , belkide çoğunun eli kolu gitmişti şeriat olsa...
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkür :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkim allahın koydugu kurallar haricinde bir kuralla yönetim yaparsa onları müslüman sanmayın onlar kafirin ta kendileridir
acılayıcı sanırım20 YorumlaDevletin dini olmazsa direk ateist devlet olur. O zaman ateistler mi imtiyaz sahibi yani? Hani eşitlik? Devletin dini olur, bu devletinde islam...
16 Yorumla- +1 yıl
asla. laiklikle Müslüman olmaz diyenler dindarlıkla hırsızlığın muhteşem melodisine kapılmışlar.
- +1 yıl
Tanımadığı insanlara hırsız demek annesi babası olduğu gerçeğinden daha mı masum? Tek zihin algınızda ana baba küfürlerde geçtiği için anne babayıda terbiyesizlik algılamış zihniyetiniz belli. Devletin dini yoktur diyip ateist devlet baskısı kadar masum islami devlet. Alışırsınız
- +1 yıl
sen onun ayıbının aynısını yapınca seninki nötrleniyor mu sanıyorsun. hayır sen de eksiliyorsun bayım. ana baba kutsaldır da ondan. canımızdan çok değer verdiğimiz insanlar işin içine karıştırılınca hoşlanmayabilir insanlar bundan gayet normal olarak. senin orda ne demek istediğinde çok açık sen de bunun özellikle de bizim toplumumuzda bunun nasıl anlaşılacağını gayet iyi bilerek söyledin. besbelli. ateistlikten bahsediyorsunuz da ne kadar iyi biliyorsunuz bu durumu? ateistlikle ilgili bildiğiniz şeyler Allaha inanmıyo bir halta inanmıyo tamam bitti gitti. bu. kaldı ki ya benim karşıma hep süper karakterde ateistler çıktı ya da cidden ateistler bütün dindarlardan iyi. ben mesela yalan söyleyenine henüz rastlamadım. ama dini olanların çoğu baskıdan mıdır korkudan mıdır utanmaktan mıdır nedendir bilmiyorum ama çoğu kez yalanlarını yakaladığım insanlar olmuştur. insanlara insan gözüyle bakın. yok o ateistmiş yok o müslümanmış yok o hristiyanmış falan. boş bunlar boşşş
+1 yıliran gibi bir ulke bile turkiyeden herseyiyle daha ustun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbaskıyla birşey olmaz insanın içinden gelicek
20 Yorumla
+1 yılmolozlara anlatanazsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Moloza ben de moloz derim, çünkü İslamı ayetlerden ibaret sayan birisi molozdur. Biraz hadis okusaydın ateist olmazdın zaten. Sana hayatta başarılar diliyorum. Çünkü duvara laf anlatacak değilim. Seni eski hesabımda özele davet etmiştim konuşalım seninle diye ama gelmemiştin. Ben de sana anlatmaktan vazgeçtim. İyi günler..
+1 yılherkesin kendi düşüncesi ben istemiyorum.
10 Yorumlane şeriatı ya kopun gidin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı. islamdan neden bu kadar korkuluyor...
00 YorumlaŞeriat mı? ıyyyyy...
11 Yorumla- +1 yıl
Laiklikmi iyyyy
Olabilir kankaaaa
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!