Sorum şeriatı isteyenlere istemeyenler fikir üretmesin lütfen
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Burdan anlatılacak kadar basit değil, uzunca anlatmak lazım o da zor ancak karşılıklı konuşarak ya da dinleyerek daha çok bilgi sahibi olursun, kimsenin kimseye haksızlık yapamadığı dır şeriat kısaca
Herkes müslüman değil neden kendi inancınızla ülke yönetilsin istiyorsunuz? Hristiyan azınlıklar ülkenin incille yönetilmesini istese hoşunuza gider miydi?
Burası bizim ülkemiz elbette isteriz, Almanya’da ya da başka ülkelerde nir sürü müslüman var orada neden şeriatla yönetmiyorlar madem
Sen hristiyansun diye ayrımcılık yapan ya da kilisenizi yakan yıkan var mı ama siz müslümanlara yapıyorsunuz bütün zulümleri, hep bi sahtekarlık peşindesiniz
Ben hristiyan değilim örnek verdim cami falan yakmadım saçma sapan konuşmayın. Sadece bu ülkede yalnızca müslümanlar yok din bireysel yaşanır herkesin kendi inancınızla yönetilemesini istemek buyuk bir bencillik...
Burası müslüman ülkesi onuğzden kendinize bir şey istemeyin, kilise yakmıyoruz, hristiyanlara saldırmıyoruz Buda yeter size
Yok bide yaksaydın zaten olması gereken insanca yaşamak birini öldürmüyorsun diye bunu bir lutuf olarak anlatmana gerek yok. Ayrıca burası laik bir ülke öylede kalacak😘
Yoo biz laik değiliz çok şükür müslümanız, müslüman da şeriatçı olur, hristşyanlar gibi yobaz değiliz kimseyi yıkıp yakmayız onu ancak kafirler yapar müslüman olmayan insanda ne insanlıkta pek olmaz yani
Kardeşim senin algılarında bozukluklar mı var? Ben hristiyan değilim beyninde daha net oturabilmesi için söyledim. Üstelik şahıslar laik olmaz ülke laik olur zaten... kimse sana laiksin demedi. Ama bu ülke laik yani din ve devlet ayrı çünkü din siyasete alet edilmemesi gereken temiz bi olgu üstelik bireysel bi olgu.
Madem ne canım canım soru soruyorsun geri ya
Knk türkiyedeki çoğu insan şeriatın nolduğunu bilmiyor sadece hırsızların ellerini kesmek zannediyorlar
Bukadar haksızlık adaletsizliğin hakkından ancak şeriat gelir.
Şuanki kanununlarımız cezalarımız olduğunca caydırıcı ve yeterli sadece uygulamada problem var. Dinle yönetilince cezalar uygulanmazsa tekrar aynı şeyler yaşanır... konu uygulanmaması. Üstelik herkesin müslüman olmadığı bir ülkede şeriat istemek bencilce.
Şu anki yasalar caydırıcı değil ki En basiti kırmızı ışıkta gecenin cezası birkaç bin lira Yani insan hayatının değeri ülkemizde birkaç bin lira Hırsızlık yapan da birkaç sene yatıp çıkıyor Yani alın terinin, emeğinin karşılığı da birkaç senelik hapis 🙄🤷♂️
hapishanede yatmak hergün 7 30da uyandirilmak ayaginin topraga degmemesi sadece 15 dakika gokyuzunu gorebilmek ev konforundan uzak olmak sevdiklerine ozlem duymak istedigin yemegi her an yiyemek insanlar tatildeyken eline su telefonu dahi alamamak ıslah olmak icin yeterince yeterli... ayrıca illa el kesmek istiyorsanız sizi temsil eden vekillerden talep edin önerge sunsunlar. Bu ülkedeki herkes müslüman değil herkes kendi inancıyla yönetilmek istese kaos olur. Neyseki canım ülkem laik ve öylede kalacak...
Ben el kesilsin ya da şeriat gelsin falan demedim Sadece cezalar caydırıcı değil dedim Ayrıca diğer örneğimi görmezden geldin Sonuç olarak çoğu ceza hiç caydırıcı değil ne yazık ki
Ne diye hemen öyle yükseldin onu da anlamadım Herkes çok gergin 😏
@bağlaçolandee hırsızlığı şunuda geçtim nice ağır suçlar var mesela kalkıyo adamın çocukların gözü önünde adamı karısını öldürüp el kadar bebekleri anasız babasız bırakıyolar bir bakış kavgasından. İnsanların kafasını kesiyolar doğruyolar işkenceler yapıyolar bunların cezası şeriatle verilmeli. Ekmek çalanın elini kesecek hali yok. şu an insanlar hakkını çalanlara sorsun malı popon popon götürenlere lafım. Malum büyük çalıcılar.
Mesela kıza tecavüz ediyor yetmiyor yakıyor parçalıyor envayi çeşit kötülük var. Mesela kendi kızına tecavüz ediyor el kadar bebeğe hayvana tecavüz ediyor ne yani 3 bin lira ödeyim çıksın mı hapisten. Bu kişiler elektrikli sandalye cezası verilmeli
Müslüman oldukları için.
İstiyor musun se
İstemiyorum.
çünkü adalet olur hak olur
Kalleş sudee
O kim ya
Karekter bozukluğu olan bir kişi buradan o kendini bilir
Allah’ın kanunudur
Bireysel yaşama entegre edilebilir fakat kendi inandıkları dinle ülke yönetemezler
🙂 tamam