Depremleri sevişmeye, yangınları sokakta mini etekle gezen kadınlara bağlayan kesim hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce doğal afetlerin, yaşadığımız ekonomik sıkıntıların sorumlusu zina yapmak mı? Bir bağlantısı var mı?
Başımıza gelen her olayı zina yapmaya bağlayan kesim hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bilgili, özgür, mutlu ve güçlü kadın görmeye tahammül edemeyen ve gördüğünde tehdit algılayan, onu aşağı çekmeye çalışan kompleksli insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla bu toplumda. Kadınlara "dişiliğiniz ile değil, kişiliğiniz ile var olun" derler fakat tam tersi tutum ve eylemlerle kadınları aksine zorlarlar. Sonrasında da o kadınları suçlar, aşağılarlar. Kişiliği ile var olmaya çalışanları da rahat bırakmaz, yaşatmazlar. Kadınlar kişilikleri, akılları, bilgi ve birikimleri ile var olmalarına müsaade edilmediği sürece dişilikleri ile var olup erkekleri cüzdan olarak görmeye ve karşılıklı menfi ilişkiler kurmaya devam edecekler, bilginiz olsun. Zaten erkekler kadınların bu kararı almalarında büyük rol oynuyor ve buna hizmet ediyorlar. Birçoğu bunun farkında bile değil. Fakat ne tuhaftır ki bir de şikayet ediyorlar.. Asılmayan, komplekse girmeyen, tercihlere saygı gösteren, bilgi edinmeyi seven bir toplum olmayı pek beceremiyoruz. İnancımızın ötesinde baskılar kuruyoruz ve inanılmaz derecede dinimize batılı karıştırıyoruz.. sonuç yobozluk! Kısaca, Bu ülkede insanlar ruhsal anlamda gelişmiyor, bedensel anlamda sadece büyüyorlar. Ruhsal anlamda olgunlaşmıyor, bedensel anlamda sadece yaşlanıyorlar. Türkiye.. "yetişememiş yetişkinler ülkesi.."
Cahillik ve dini bu yönde kullanmak ciddi sıkıntılar doğruyor. Böyle böyle insanları da dinden soğutuyorlar. Herkesin günahı sevabı kendine. Ister çarşaf giysin isterse bikini her koyun kendi bacağından asılacak kimse kimseye bu yüzden ahkam kesemez.
Doğal felaketler yüzyıllardır var zaten. Şimdi yapılan zinalar daha önce yok muydu elbette ki vardı ama kapali kapılar ardında olduğu için kimsenin bundan pek haberi olmuyordu. Teknoloji çağındayız ve haber ağı artık çok güçlü günümüzdeki insanlar geçmişe oranla daha rahat olduğu için yapılan gayri meşru ilişkiler bu kadar göz önünde...
Ahir zaman diye bahsedilen dönemdeyiz artık. Sonumuzu getiriyoruz...
Gazete başlığını görünce istemsizce güldüm. 😄 Şimdi bu zina meselesi toplumsal olduğu kadar dini bir terim. Dini açıdan bakarsak bile ben tüm kutsal kitapları okudum ve hiçbirinde zinadan dolayı toplumun helak olduğuna denk gelmedim. Sadece Lut Kavmi var ama onlar eş cinselliği "tercihen" topyekun tercih ettikleri için helak olmuş. Başka da yok diye biliyorum. Yani bu depremleri artırdığını iddia eden arkadaşların da inandıkları dinde geçmiyor bu. Kaynakları belli, kıçları 😄
Kuran da zina yapmanın çirkin birşey olduğu ifade edilir hadis-i şeriflerde ise zina yapmak toplumda günah olarak görülmekten çıkar evlilik dışı ahlaka uygun olmayan bir şekilde cinselliği yaşamayı tüm toplum topyekün normal olarak görürse bu toplumların cezalandıralacağı bildirilmiştir.
Yani zina yapan kişi zinanın günah olduğunu biliyor bunu tanrının yasakladığı bir eylem olarak kabul ediyor ama kendisine engel olamıyorsa burada tüm toplumu alakadar edicek bir ceza söz konusu değildir bence.
Dini metinleri doğru anlayıp yorumlamak lazım.
Fasık olmak ile dinden çıkmış azabı haketmiş kişi olmak arasında dağlar kadar fark vardır.
Haberini paylaştığınız şeye gelicek olursak o konuda yorumum şu bazıları kendi beceriksizliklerini din maskesine sığınarak kapamaya çalışıyor. Bunlar insana ait gayri ahlaki davranış modelleridir. Herhangi bir dine mesup olmayanlarda da bu davranış daha farklı tezahür ediyor.
İnsan topluluklarının başına gelen felaketler Tanrı'ın bir uyarısıdır fakat bu sadece zinaya, sevişmeye bağlanamaz. Bağlanacak kadar küçümsemez. İnsanlara genel olarak kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiği uyarısını verir. Bir insan topluluğunun yapabileceği bütün kötülükleri kapsayan bir uyarıdır. Tekrar söylüyorum sadece zinaya bağlanamaz.
Cidden bu zihniyette olan insanları mimlin değil tabikide ama bide böyle bakmak gerek başta olan malum parti muhafazakar kesime herzaman daha fazla hitap etmiştir ve bu şekilde 20 yıldır yaptığı din siyasetiyle iktidarda bıgün ekonomiyi batırdık diyemiyorlar yine muhafazakar kesme hitabını din üzerinde yaparak kendilerini sütten çıkmış ak kaşığa çeviriyorlar
Herhalde sevişirken bir şeyi yanlış yapıyoruz. Bereketsizlik ondan oluyor. Ayrıca hepimiz her gün sevişiyor olmalıyız ki sürekli artış var. Biyoloji beni hep şaşırtan bir bilim dalı olmuştu ama iktisadı yönlerini yenice öğrenince daha da şaşırdım. Arkadaşlar ben bundan sonra sevişmeyi ülkemin yararı için bırakıyorum. ✋😀
Başımıza gelen her şeyi zinaya bağlayan tipler, genellikle kapı arkasında her türlü pisliğı yapıp, toplum önünde ahlak bekçisi kesilen tiplerdir. Kaldı kı bir kısmı da kendileri yapamadığı için, hasetliklerinden yapıyorlar. O güzel kafalarını belaltına yoracaklarına, hırsızlıkla, tecavüzle mücadeleye yorsunlar.
Atatürk'ün tek bir sözü yeterli buna bence; Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Geçen sokakta bir ablanın konuşmasına kulak misafiri olmuştum. Şey diyor, depremleri Amerika falan yapıyormuş, yeraltından elektrik falan gönderiyormuş. Oksijen yerine farklı birşey soluyorlar bu insanlar.
Kesinlikle doğru çünkü mesela Lgbt nüfusu en fazla olan ülkelere bak onlar bile ekonomik sıkıntı çekiyorlar. Uzaktan davulun sesi hoş gelir ama unutulmasın Ajanlar lüks yaşar garibanlar ise o ajanlara prim verir..
Doğal afetler dünya var olduğundan beri oluyor zaten. Tek sorun şu dönemimizde dünyamızın insanlarının bir şehir düzeni var bu sebeple doğal afetler tehlikeli geliyor. Yoksa ilk kez olan şeyler değil bunlar..
Sokakta kadın dayak yiyince geçip giden adamlar (lafın gelişi adam) öpüşen çift görünce zina, haram. Aynen kanka, yanlız öyle net izliyosun ki öpüşenleri donun ıslanmış, hemen eve git de başla çalkalamaya.
Bizim bu zihniyet yüzünden terbiye namus ayağına duygularımız bastırılıyor, bu yüzden mutsuzuz. Yabancılar da bu yüzden mutlu. Bu düşüncelerden dolayı Türkiye'de evlenen Türklerin geneli klasik mutsuz ve huzursuz Türk evliliği yaşıyor.
Sadece tek bir şeye bağlanması saçma. Tek günah bu değil. İsrafı neden kimse konuşmuyor mesela anlamıyorum, oysa içki içmekle, zina yapmakla aynı derecede günah. Ya da kadına şiddet, hayvanlara eziyet, cinayetler vs. Bunlar neden görmezden geliniyor
Her haltı yiyen insanlar herhangi bir afette millete suç atmayı çok iyi biliyorlar, zihniyetsiz ve cahilliği en sevdikleri giysi haline getirmiş tam bir çakkallardır hepsini itina ila tokatlıyorum
Hırsızlık yolsuzluk tavan yaptı idareciler ülkeyi soydu adaletsizlik haksızlık hukuksuzluk desen zarresi kalmadı diyen yok. Adam sevişemiyor köyde eşşşe dürtüyor ondan sonra zina arttı diyor :/
Cahille ilgili çok fazla düşünmeye gerek yok. 🤷🏽♂️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiyedeki cahilliği hafife almamak gerek 😅 dini olarak haram olabilir ama her bireyin işlediği günah veya sevap kendisiyle alakalıdır , bir deprem olduğunda herkes etkileniyor ama etkilenen herkesin günahının bir bedeli olması mantık dışı, bunlar islamı bir grup oyunu sanıyorlar galiba ama herkesin vicdani meselesi kendini bağlar.
Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.
Her cuma imam okuyor farza durmadan önce bu sureyi.
onlar ilk okul mezunu olan okuma yazma ve 4 işlem bildiği için memur olan cahil bir kısım ilk okul mezunu olmasa bile cahil sonuçta üniversite okumakla cahillik gitmiyor
Böyle boş konular ve kişiler hakkında düşünmeyi beynime yapacağım bir işkence olarak görüp hiç düşünmemeyi, çölde sıcaktan serap görmüş gibi aslında hiç yoklarmış gibi yapıyorum 😂