Kafanız uyuşsa yeterli mi?

Önem vermesem de maalesef bir noktada kendisi önem kazanıyor çünkü bir noktadan sonra kafalar uyuşmuyor. Belki lise ve lisans uyabilir ama ada çok açıksa genelde sıkıntı çıkıyor. İlkokul mezunu ile lisans mezunu birisinin bakış açısı da vizyon da gündemi de farklı oluyor. Dolayısıyla kafaların uyuşması da zor maalesef.
Önem veririm tabi eğitimsiz biriyle anlaşmak sohbet etmek bir şeyler paylaşabilmek çok zor. Ama tabi bazı insanlar güzel bir eğitim geçmişi olmamasına rağmen kendi kendilerini çok güzel eğitip gelistirebiliyorlar bazıları da eğitim görmüş olmalarına rağmen en dipten çıkamayip yerinde sayiyorlar. Üniversite mezunu bir arkadaşım var mesela ama onunla sohbet ettiğimde sanki ilkokul mezunu biriyle konuşuyor muşum gibi hissediyorum işin kötüsü o dip onun için çok normal ordan çıkmak gibi bir çabası bile yok sırf sevdiğim için iletişimimi tabi ki kesmiyorum ama yine de zorluyor çoğu kez. bu yüzden bundan sonrası için tabi ki eğitim durumu önemli o eski bir arkadasti ama yeniler için aynı toleransı gösteremem.
Bazen hic biseyden habersiz mutlu huzurlu bi insanla arkadaslik etmek daha az yorucu oluyor. Bazi seyleri cok bilmek insanlari itici yapabiliyor. Yine de belli bir yastan sonra arkadasimizi secerken baktigimiz sey sadece kalpte sicaklik hisstemek oluyor.
Ben önem vermiyorum. Okumayan çoğu insanın bilgili olduğunu düşünüyorum. Yaşantısı olsun, düşünceleri olsun beni etkileyen şeyler bunlar.
Cevap
23Cevap
Hayır eğitim durumu beni ilgilendirmez ama genelde maddi durumu pek iyi olmayan kişilerle arkadaşlık kuruyorum çünkü neye ihtiyaçları olursa elimden geldiği kadar yardım etmek için bide o insanlar arkadaş değil kardeş gibi oluyorlar kendini beğenmiş değiller.
Akıl yaşına önem veririm eğitim üniversite olmasında lise mezunu olsun kaç yazar adam olduktan sonra ya da gerçek bir hanımefendi olduktan sonra okadar önemli değil bu eğitime bu kadar takılmayın arkadaşlar sonrasında
üzülen çok arkadaşım var allah korkusu olsun iki taraf birbirini mutlu etsin yeter :)
Hayır ben insan olmasına bakarım haline hareketlerine bana davranmasına kisacası her şeyine dikkat ederim
tamamen eğitim durumu değil de kendini nasıl eğittiği ile alakalı olarak önem veririm
bir de karakter çok önemli tabi
Evet tahsiline değil ama eğitim durumuna önem veririm. Ailesi tarafından iyi yetiştirilmemiş, kendini biraz geliştirmemiş insanla dışarı da pek dolaşamam. Saçma sapan hareket yapar rezil eder falan.
Dostumuz Massachusetz mezunu değil belki ama derdimizden anlıyor hamdolsun. Önemli olan bu bence.
Hah! ister tır şoförü olsun, ister çoban, ister insan, ister UFO! Sadece kalbine ve mental zenginliğine hayran olmam yeterli!
Veririm hatta arkadaş olmadan önce CV ister mülakata alırım
Önceliklerim şunlar:
Karakteri
Ruhu
Kişiliği
Kalbi
Espritüelliği
Bakış açısı
Zekası -ama bunun pek önemi yok-
Onem veririm ama kendini cahil birakmamis ise hic sorun etmem onyargim kirilir. Fakat cahil insanlara hic tahammul edemiyorum
Maneviyatına düşüncelerine nasıl konuştuğuna sohbetine bakarım.
kendini geliştirmesi önemli..
ilkokul mezunu olan arkadaşım da var akademik kariyerinin zirvesinde olan da..
en azından orta okulda takdir almış olsun yeterli kalanı zaten almasada olur
Hic bakmam en iyi arkadaslarimin hepsi baska bolumden
Kültürüne yaşına değil görüşlerine fikrine mantığına kalbinin güzelliğine önem veririm
Kültür seviyesi daha önemlidir benim.
Dar görüşlü olmamalı en önemlisi.
Hayır.
Her kişiden kendine birseyler katabilmeli insan.
Bunların bir önemi yok. İnsan olsun, fesat olmasın, dinlemeyi bilsin yeterli.
Ya akıl seviyesine önem veririm. Çünkü gerçekten cahil (eğitim durumuyla ilgili değil) insanlarla çok iyi bir iletişim halinde olunmuyo maalesef.
Konustuğumuz kişinin illa üniversite mezunu vs olmasına gerek yok. Sadece akıl yaşı önemli
Eğitim seviyesi düştükçe arkadaşlık süresi de düşüyor 😀
Eskiledim
Eksiledim
Bilimsel değil tabi🤦♂️
Görüş sana ait o daha kötü 😂
Evet çünkü ortak yaşanmışlıklar anılar olmalı ki daha eğlenceli olsun sevgilimde çok aramam ama beni özel hissederse yeter
Vermem
Genelde akademik kariyeri yüksek olan arkadaşlarım daha empatik daha saygılılar o yüzden olabilir
Hayır çünki on tane okul bitirip de karaktersiz olanı da gördüm
Karakter yeterli zira çok, okumuş cahil, çok okur yazar olmayan bilgin var hayatta
Kendini egitememis olması kötü... Fikirleri geri vs olursa sıkıntı
Genelde verilmez ama hayatında sana bir şeyler katacak insanların olması daha doğru
Zekimi diye bakarım diploma ölçü değil
Lise mezunu olsun yeter
Vicdanı eğitimine önem veririm.
Hayır bu beni ilgilendirmez
Yok önem vermem, arkadaş canlısı olması yeterli.
Hayır çevremde eğitimsiz yok zaten.
Hayvan gibi değilse hiç sıkıntı olmaz
Kafam uyuşsa yeter
Vermem
Hayır tabii ki.
Ayirt edici bir parametre olabilir
Kafamız uyuşuyorsa problem yok cidden de
Okur yazarlığı olsun yeter
yokk
uyuşukluk önemli tabi
Psikoloji okuyanlara zaafim var
hayır vermem