Ciao🦇🍀 Bu konuyu 3 açıdan ele alabiliriz. 1. si verilmeli Dövüş sanatları verilebilir savunma eğitimleri her iki cinse de verilebilir.(bu bir dönem verildi kadınlara özel ücretsiz hala var mı bilmiyorum.) 2. si verilmemeli Basit bir örnekle birazcık haberlere bak köydeki insanlar birbirlerini vuruyor veya adamda silah var çıkarıp sinirliyken ateş ediyor. O nedenle savunma verilmesi daha iyi olacaktır. Silah ruhsatlı dahi olsa birbirini öldüren çok fazla. Bilinçlendirmek önemli. 3. sü Bilinçli bir toplumda gerek kalmaz.
Ve silah satışı yapılmamalı görüşüne katılmıyorum silahlı atıcılık olarak birçok spor dalı var. Ha şimdi hayvan hakları diyenler olacaktır bunu zaten devlet yasak koyarak denetliyor. Ve ekosistemde herhangi bir canlı türü hiç öldürülmeden devam edilse bu yine ekosistemi bozuyor. Ki sadece şişe vuranlarda var bizde mesela babamlar sever bende öğrenmeyi düşünüyorum.
Selam, Kadınların hepsi melek değil. Kadınlar da suç işliyor. Kadına silah verirsen erkek cinayetleri artar. Belki sevgilisine sinirlenip gidip vuracaktır. Onun için bu tarz bir şeyi hiçbir ülke kabul etmez. Kadınlar melek değil ki. Onun yerine kanun çıkarıp, eğitim vermek daha mantıklı.
Merhaba, Ne kadına ne erkeğe silah eğitimi verilmemeli bu ülkenin askeri, polisi bekçisi var zati. Aksine silah satışı hiçbir şekilde yapılmamalı kullanan kişilere adam yaralarsa 10 yıl öldürürse 30yıl indirimsiz ceza verilmeli. Silahla bıçakla bu işler olmaz. İşin bir şeyini çıkarıyorlar. Savunma sanatı ise kesinlikle hem erkeğe hem kadına ücretsiz bir şekilde verilmeli. Mutlaka toplum bilinci ve zorbalığa tek yumruk olmayı öğretilmeli.
Aynen, hem sağlıklı bir vücut hem de tacizciden tecavüzcüden bir numaralı korunma yöntemi. Gerçi bildiğim kadarıyla ücretsiz kurslar var ama daha çok çoğaltılmalı hemde eğitim kalitesi arttırılmalı u kişiler devletten maaş alsa daha iyi olur ben öyle düşünüyorum. Hem emeklerinin karşlığı hem de kaliteli eğitim. Umarım bir gün tam anlamıyla oturur bu sistem.
Şart olarak görmüyorum. Eğer erkeklerden kaynaklı böyle bir düşünce varsa, onların eğitilmeleri daha doğru olur. Silah kullanmak için değil, insan olmak için.